|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Próbki,mini zamówienia,promocje,kody - gdzie co można tanio dostać+OT cz.XIV
Cytat:
|
|
|
|
|
#1532 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Próbki,mini zamówienia,promocje,kody - gdzie co można tanio dostać+OT cz.XIV
Cytat:
powinnam miec i pewnie mam zdaje sie multiwitaminowy koktajl tez z jakiegos boxa, ale nie kojarze żebym go zużyła i chciała powtórzyć.Więc szału wielkiego nie zrobił ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat:
|
|
#1533 |
|
Ex Mod Zbawca Wizażowy
|
To ja się podepnę, jeśli można i spytam, czy możecie coś polecić z Clareny i Norel?
|
|
|
|
#1534 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na dzien uzywam wlasnie Superdefense, ale wersji do skory suchej - kiedy dam mu 10 min na wchloniecie, to nie swiece sie az tak bardzo, a on swietnie nawilza i jest idealna baza pod makijaz
|
|
|
#1537 |
|
Raczkowanie
|
w Estee z kodem PALETKA, paletka w prezencie za zakupy od 300 zł, nie mam jak wkleić zdjęcia paletki, bo mi to wyskakuje w kuponach na telefonie :/, ale kolory nie moje, za dużo zieleni.
|
|
|
|
#1538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio glosno tu bylo o Norel
|
|
|
#1539 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1540 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem czy było info DZIŚ w Super-Pharm 60% na drugie perfumy z kartą
---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Eeee jedno wyjście z kartami do galerii i po odwyku ![]() odnosnie bandi sprawdziłam na koncie to były beglossy listopad2014 i maj2015 odnosnie norel tu na wątku polecałam ujędrniacze, że fajne. Mam regenerujący z D ale zmacałam i zużywam inne, więc oprócz wrażen przyjemnych zapachowych specjalnych zachwytów nie wyrażę.Mam maskę aktywnie nawilżającą jest ok ale jednak wolę efekt po masce algorithm. Przyrównałabym ją do efektu po koncentracie nawilż z roska podobny efekt, czy koncentr z siquens czy bioliq czy hydrabio czy hydrain z dermedica. A w ogóle to kremowo przypuszczam że możemy mieć inne preferencje ( mam suchą 35+) superdefense ani moist surge nie urywają mi brokuła ![]() Wolę już tołpę, arcanę czy femi.
"Biorąc pod uwagę ile kosmetyków YR przewinęło się przez moje ręce, to powinnam już biegle mówić po francusku."Junebug Edytowane przez Rapsodia Czas edycji: 2015-12-05 o 16:28 |
|
|
|
#1541 |
|
Wieczne Kutango
|
Polecam Norel. Odkąd używam żelu i toniku z kwasami cera jest ladniejsza, nie miałam zadnego pryszcza odkąd używam tych dwóch produktów, czarnych kropek mi z nosa nie usunęło ale ładnie oczyszcza cerę. Ja jestem zadowolona i zamówiłam już drugi żel
.
|
|
#1542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o kwasy to na wątku obok przewinął się temat dość dokładnie, łącznie z konkretnymi kosmetykami - nie pomogę niestety bardziej bo tylko rzuciłam okiem, sprawa mnie nie interesuje ![]()
|
|
|
|
|
#1543 |
|
Recenzentka Miesiąca - Sierpień 2017
|
Wczorajszym wieczorem W KOŃCU przytachałam do domu swój karton z Sephory.
I być może to żarzący się płomień w kominku, kratka czekolady zjedzona na poczekaniu, konstelacje gwiazd, a może długo wyczekiwany GOŚĆ sprawił, że radościom nie było końca. ![]() Paczkę otwierałam w samotności, nie potrzebne mi były obce ślepia i komentarze. ![]() Eksplozja nastąpiła niemal natychmiast po rozerwaniu taśmy. Dużo czerwonej bibuły, jeszcze więcej czerwonej bibuły. K* masakrycznie dużo tej bibuły. No w końcu dorwałam się do boxa! ![]() I tak: *Too Faced- Soleil Bronzer- jako pierwszy wpadł w moje objęcia. Jego czekoladowy zapach może i zachwyca wszystkich na Planecie Szczęścia, ale mnie zajeżdża wczorajszymi skarpetami. Nie da się ukryć, że kręci w nosie. Opakowanie poręczne, z lusterkiem. Taki mały czekoladowy medalion. Do schrupania. Sam bronzer jest ... fajny. Kolor raczej neutralny, ani nie za chłodny, ani nie za ciepły. Podoba mi się. *Givenchy, kremowa pomadka- o matko! Jakie to ładne. Taka mała, pachnąca elegantka. Do pieszczenia, do patrzenia, do kochania. Kolor? taki cielaczek raczej w tonach brzoskwinkowych. Na pierwszy rzut oka widać, że bardzo kremowy. Tak apetycznie się błyszczy. Niedługo pierwsze "testy". * Too Faced podkład- och, co za lala łypie do mnie oczkiem z uroczego kartonika. Zakochałam się. Nie oddam, zatrzymam dla siebie! Zrobię się na blond, poćwiczę pozy, nałożę podkład na twarz i... zdobywam świat. Ale, to dopiero jutro. Jutro będę ideałem, lecz dopiero jutro. OBY! * Sephora, balsam podkreślający naturalny kolor ust- myślę sobie, że... to coś dla mnie. Dzielnie się trzymam, nie otwieram. Mam sporo produktów do ust, które tylko czekają, aż ponownie po nie sięgnę. Wizualnie, małe i urocze coś z równie uroczą całuśną skuwką. Myślę, że będę z niej zadowolona, ale czy urzeknę Oriona? No nie wiem. ![]() * Eris, krem- wow! wow! Jak to ładnie wygląda. Naprawdę! Rozwiązując wstążeczkę, mega się skupiłam, aby ponownie zawiązać ją w taki sam sposób. Niby to żadna filozofia, ale kurde- nie wyszło mi. Ze złożeniem zielonej torby rosiowej też miałam problem. No ale czego się spodziewać po kimś kto wiecznie myli prawą z lewą i nawet jak strzela, to chybia. Kremu nie używałam, ale nie zmarnuje się. Mam już chętną i nie mogę jej tak po prostu spławić, bo to moja siostra. Ach te geny, czego to człowiek nie robi dla rodziny. ![]() * Kenzo, mini zapaszek dla Niej- ładny, rześki, dziewczęcy. Nie wiem czy oczaruje Bóstwa, ale na pewno nie zadusi. * Benefit, maskara- tł.google Bene-dobre, Fit- dopasowanie. Oby! Poprzednia maskara nie chciała ze mną współpracować. Mało tego, ta ostra szczota drapała mnie po oczach, niczym małe dzikie kocię. Boję się otwierać, boję się próbować. ![]() *Burberry, baza- nie używam takich wynalazków, ale może pora zacząć? Naczytałam się na pewnym brokułowo-cebulowym wizażowym forum, że fajne to to. *Smashbox, primer- no! I jest konkret. Jak już się zrobię na bóstwo, psiknę się kilka razy, żeby efekt utrzymał się trochę dłużej niż do 12. Nie chcę kończyć imprezy wcześniej niż Kopciuszek! *Clinique, serum pod oczy- całkiem sporo, całkiem fajnie * Shiseido, coś pod oczy- jw. ale... jeszcze fajniej * Estee Lauder, serum naprawcze- tyle się o nim słyszało, tyle się czytało i wreszcie JEST- ląduje w zapasach, niech inne kosmetyki poczują jego bliskość i moc. * Bumble, serum na końcówki- fajnie, że jest, ale moim końcówkom niczego nie brakuje, oprócz... długości. Miesiąc temu pozbyłam się "tylko końcówek". Wyszło 25-30cm. Ale nie płaczę, nie rozpaczam. Sama chciałam. A i prysznic się tak często nie zatyka. * Hugo, MEN- Oł Men. Taki chłop borowy! Ale, mnie się tam podoba. Zapach przeszłości. ![]() Świadomie zaczęłam od kosmicznej podróży z rozkroku. Ląduję na szmince i schodzę na ziemię, cdnn- ciąg dalszy niestety nastąpi. ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Brokuły to tylko dodatek. Zdrowy, pełen witamin, no ale główną rolę miał grać STEJK - w tym wypadku paleta cieni (uwaga, nie chcę ranić uczuć wege, nie kpię, nie wytykam. Szanuję!) Paletka UD Naked 3, otworzyła mi szeroko oczy! Na słoczach, podglądach, filmikach, jakoś przyznam się, że NO TAK ŚREDNIO. Co prawda kolory mi się podobały, ale sam wygląd paletki- tu się powtórzę, no tak średnio. Ale, kiedy tylko zobaczyłam ją na własne oczy, zdałam sobie sprawę z tego jak mylne jest wyobrażenie od rzeczywistości i jak różne jest to co się widzi przez ekran komputera, od tego co się widzi na własne oczy, realnie, w 3D, tu i teraz! Aż podskoczyłam z wrażenia. Paleta ma kształt wypasionej czekolady. Solidny karton chowa w swych czeluściach solidną porcję słodyczy. I tak ma być. Jest tak zgrabna, tak wygodna, tak mleczna, że... przestałam myśleć, warto-czy nie warto. Cieszyłam się po prostu, ze ją mam. Kiedy podniosłam wieczko, oślepił mnie blask 12 klejnotów. Wow! Niestety, jeden z nich od razu wyleciał przed szereg- pewnie chciał zobaczyć coś więcej niż tylko wnętrze palety i własne odbicie w dołączonym lusterku. Nie powiem- trochę się poirytowałam, ale kiedy przypomniałam sobie piosenkę o Kropelce, kamień spadł mi z serca. Dla tych którzy nie znają, nie pamiętają, zanucę kawałek K jak Kropelka... ![]() Co kropelka, sklei, sklei, żadna siła nie rozklei. Kropeleczka na czubeczku i już wszystko w porządeczku. I czy warto, czy warto psuć sobie wieczór i slatkingować S. która wyceni straty moralne na 10% w lepszym przypadku 10 zł? ![]() W obawie przed oślepnięciem szybko zamknęłam wieczko. Pierwsze, nieśmiały makijaż z użyciem 3 wykonałam dziś- i co??? Podoba mi się ten pędzelek, o którym mówi się, że jest do niczego. Użyte cienie, ograniczyłam się do 3, są miękkie- aksamitne- pieszczące powiekę. Wydobyły niebiesko-szarą tęczówkę oczu i trzymają się cały dzień. Na razie tyle- nic więcej. Ale miło, miło. Miło, wyrównałam do 3. No i na koniec gifciki Si- standardzik, miało być 1,5 jest niebezpieczne niewiemnawetile i niewiemjakużywać. Fbomb- eksplozja słodyczy, w moim przypadku tylko na mroźną zimę Kenzo-mam większą flaszkę... wiecie gdzie. Reasumując. Aż dziwię się, że początkowo nieszczególnie ten Box przypadł mi do gustu. Przyjrzawszy mu się bliżej stwierdziłam, że podoba mi się znacznie więcej rzeczy niż w tym wakacyjnym. Jak dobrze, że w porę się opamiętałam. ![]() Mikołaj dał się w końcu złapać za jajca. Zadziałała stara dobra kobieca niezawodna sztuczka i nie mówię tutaj o seksownej bieliźnie czy romantycznej kolacji, a o lamencie i płaczu. ![]() Kobiece łzy, któż w stanie jest się im oprzeć??? Chyba człowiek z kamieniem zamiast serca. *** Z ostatniej chwili! Tak wiem, szczycę się refleksem szachisty! GRATULUJĘ WSZYSTKIM OZŁOCONYM! Polska jest z Was dumna! Jakby co? To można się uśmiechać?
Edytowane przez AnulaQa Czas edycji: 2015-12-05 o 17:39 |
|
|
|
#1544 |
|
Zadomowienie
|
Podzielam zachwyt nad tonikiem Norel. Działa bardzo dobrze, jest wydajny, nie podrażnia skóry. Teraz kupiłam wspomniany w wątku pilling z kw. glikolowym z Iwostinu. Jak na razie użyłam raz i zapowiada się bardzo dobrze, niby ma 12 % kwasu, ale wcale tego nie czuć.
|
|
|
|
#1545 | |||||
|
Chanel Lady
|
Cytat:
a w D każdorazowo musisz te 900 zł wydać. Więc moim zdaniem się opłaca ![]() ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Cytat:
![]() to wieczorem imprezka ![]() ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Cytat:
uwielbiam Twoje posty jak postanowisz kiedyś wydać książke to ja ją na pewno kupię ![]() ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Cytat:
gratulacje |
|||||
|
|
|
#1546 |
|
Zakorzenienie
|
AnulaQa
bardzo lotne pióro. Czekam aż napiszesz 50twarzy wizażu ale z tą kropelką to mi się co innego przypomniało. "jeszcze po kropelce, jeszcze po kropelce"
|
|
|
|
#1547 |
|
Chanel Lady
|
chyba nie było: kod na Clarinsa do D:
|
|
|
|
#1548 |
|
Zakorzenienie
|
AnulaQa nie będę cytować ho długie, ale świetnie napisana recenzja,P
bardzo fajnie się csyta
|
#1549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
AnulaQa piękny reportaż.. ale osobiście żałuję że nie zakróliczysz w erisie bo szukam godnego zastępcy SV a nic prócz F mnie nie urzekło ostatnio...więc tradycyjnie liczyłam n a Ciebie w tej materii i widzę przeliczenie![]() Obśmiałam się z wszystkich przeżytych akcji,,, zwłaszcza z jajami. , kropelki, a nade wszystko " końcówki"co wyszło 25-30cm..rety bym chyba się zapałkała zapałczanie, bo każdą moja fryzjerską spontaniczną akcję przepłacam wrzodami i jojo zakupowym ![]() Wracając do czeko- żeś zadowolonaCzy to oznacza że pominięto kartkę z życzeniami, się pytam ![]() Mnie też cieszy brokul bo raczej zużyje wszystko a nawet cudo na moje świeżutkie końcówki
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1550 |
|
Zakorzenienie
|
AnulaQa jesteś the best
recenzja przeczytana jednym tchem, aż nabrałam chęci na Naked3, ale... nie, nie - myślę nad paletką Too Faced, z Naked3 nawet wszystkich cieni bym nie użyła
|
|
|
|
#1551 | ||||
|
|
Cytat:
*** O! Weselicho?! Super. Mam taki fetysz. Uwielbiam U-WIEL-BIAM weselne torty. Kit tam z kiecką panny młodej, kit z całą resztą. Jest taka weselna para któej oprzeć się nie mogę. Tort i wódka. Bombowe połączenie. Tak wiem... słabo. Cebula z butów wychodzi. Gratuluję Szczęściarzom! ![]() Cytat:
Cytat:
Samo tak wyszło. Nie powiem, że nie bez poświęceń. Z tego miejsca serdecznie dziękuję swojemu Przyszłemu- Niedoszłemu, za przypilnowanie Mrożonek w postaci Rybków i Frytków i ocaleniu ich przed przegrzaniem. Bez niego by się TO nie udało. ![]() Cytat:
Eris poleci do siostry, bo... wygląda jakbym nie oszczędzała i nadwyrężyła kieszeń. A to się liczy. Na bogato! ![]() Co do działania to chociażby na TYM FORUM, a zwłaszcza na tym, jest wiele ekspertek i pomocnych dusz, co spróbują i ocenią i szczerze przyznają czy ... majtki zdziera czy nie. Włosy nie zając- odrosną. Moje robią to szybko, a że są cienkie [o czym szczera (fajnie, że są jeszcze tacy ludzie, oj, jak fajnie) fryzjerka poinformowała mnie dobitnie kilka razy], to po magicznym cięciu, automatycznie odbiły się od nasady. Jaśniejsze, podsuszone, lekko rozdwojone ombre poleciało do śmieci, a ciemnoblond reszta- jeszcze walczy. Nie narzekam, podoba mi się nowy look, kucyk fajnie dynda- nie opada, włosy nabrały krzepy, tylko... co ja zrobię z taką ilością szamponów i odzywek? ![]() Co do jaj Mikołaja, Twoje? (czy aby na pewno?) słowa wsparcia bardzo podniosły mnie na duchu. Złapanie, okazało się tylko kwestią czasu. Kartkę sobie odpuściłam, choć nie powiem, jeśli mnie skusi na darmową wysyłkę, to pewnie się skuszę na świstkową opcję i będę walczyć JAK LEW, no dobra... JAK LWICA- lwy są znane ze swojego obżarstwa i lenistwa- gdy tylko osmielą się coś wydrukować nie tak, a na 99% w tym temacie poślada nadstawią. I choćbym miała ryczeć, kwiczeć i lamentować to 10 zł wywalczę. Tak mi dopomóż ... Bug. Tymczasem zadowala mnie Święty Spokój. Ucałuj wujka Tośka i ciocię Krysię! Mam nadzieję, że hemoroidy już wyleczone. Pozdrawiam. |
||||
|
|
|
#1552 | |
|
Zakorzenienie
|
Kobitki, macie te kredki do konturowania Burberry? Szukam opinii ^_^
---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Cytat:
Ja mam trzecie opakowanie kremu z 3 kwasami i jest super! bardzo go lubię, wygładza mi buzię stosuje tylko na noc i to tak co drugą.
|
|
|
|
|
#1553 | |
|
|
Cytat:
https://www.youtube.com/watch?v=u5SOe1YVZ0c Naked 3 mnie oczarowała, ale na głębsze deklaracje przyjdzie czas.
|
|
|
|
|
#1554 |
|
Kosmetykoholiczka
|
Pomożecie?
Mam na stronie s Przez ostatnie 12 miesięcy uzbierałeś 6543 punktów* na Twoim koncie. Niebawem otrzymasz ekskluzywną kartę Sephora Gold. Ale status wciąż mam black i nie wiem, czy coś jest nie tak, czy ok. Czy teraz jak będę mieć smsy i maile ze zniżkami, zanim przyjdzie moj gold, to będą to zniżki dla blacka?
|
|
|
|
#1555 |
|
Konto usunięte
|
AnulaQa, charakterystyka brokuła pierwsza klasa 👌
|
|
|
|
#1556 | |
|
Chanel Lady
|
Cytat:
i wszystkie zniżki itp będą Ci przychodzić jak dla golda ja też tak na nią czekałam bo nie przychodziła i nie przychodziła i myślałam ze gdzieś zaginęła na poczcie ale mi na infolinii powiedzieli że półtora miesiaca trwa wysyłka karty. Ale w systemie byłam goldem i w stacjo też to widzieli
Edytowane przez amyz Czas edycji: 2015-12-05 o 19:14 |
|
|
|
|
#1557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ach jak realnie piszesz o tym. Nowy look, i to jak Cie niby nie poznają. Rapsodia to Ty naprawdę??? a gdziewłosy ![]() Ach ten nowy wizerunek i tak lekko przy potrząsaniu głowąi bez wysuszonych umęczonych pasm :wieszcochcepowiedziec: )Ja chyba Obelixowego Bossa podaruję światu,i prawd Kenzo i medal o zapachu skarpet ![]() Na razie mam bronzerów w pełnej gamie i wymiarach, więc może też rodzonej sis bym to przekazała w lauderowej kosmetyczce. Nie wiem co pomyśli przygnieciona kolejnymi kosmetycznymi darami.. Ciekawa jestem szczególnie Twoich wrażen z burberry, smashboxa i 2f. Żiwęszi baardzo mniamuśny to wiemy Sephora też fajny, zwłaszcza walor pielęgnacyjny. Testuj i pisz koniecznie ale będę używać tyko się zastanawiam czy ona bardziej jako rozświetlacz na golutkiej buzi czy po całościi mnie odpaszteci?Jakoś tą jesienną porą dzień paszteta nawiedza mnie nader często. Nie rozumiem czemu ma w tym przyjemność bo ja czasu nie mam tyle by się zalotkować, i ogarniać i przy codziennej porannej "nadmiarce czasowej"kiedy jak zawsze jestem w niedoczasie
"Biorąc pod uwagę ile kosmetyków YR przewinęło się przez moje ręce, to powinnam już biegle mówić po francusku."Junebug Edytowane przez Rapsodia Czas edycji: 2015-12-05 o 19:27 |
|
|
|
|
#1558 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1559 | |
|
|
Przystojny jestem i trudno mi z tym, bo
niespokojny mam życia rytm. Każda dziewczyna chce poznać mnie, a przecież za krótka noc na to i za krótki dzień. Cytat:
![]() Można się przyznawać, czy lepiej siedzieć cicho? Robię zakupy przez neta, czasem zdarza mi się w stacjo, pytają mnie o tą kartę czy mam, czy chcę założyć, a ja tylko kręcę oczkami i zaczynam się nerwowo śmiać. Taaak. Niektórzy to mają przewalone.
|
|
|
|
|
#1560 | |
|
Kosmetykoholiczka
|
Cytat:
Nie wiem, czy nie robić sobie teraz karty black dla mamy albo coś, bo słyszałam, że czasami niektóre promocje są tylko dla black, to prawda?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.

Mam cienka, zmeczona skore z oznakami starzenia i sklonnoscia do wypryskow. Myslalam, ze Bandi to dobra marka.

Co prawda kolory mi się podobały, ale sam wygląd paletki- tu się powtórzę, no tak średnio.