Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VI :) - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-05, 15:41   #1441
fjolek
Zadomowienie

Dot.: Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VI :)

hm ale na tyle tysiecy modeli bransoletek masz akurat identyczna jak byla ? bo wtedy to i ja bym sie wkurzyla ja tez juz dostalam prezent na mikolaja tez bizuterie
Stary 2015-12-05, 15:42   #1442
Darkanddark
Zakorzenienie

Byliśmy z tż w jysku, kupiliśmy łóżko, materac i dwa komplety pościeli. Pokłóciliśmy się w sklepie, bo on to z tych co wejdą do sklepu, poogladają i idą do kasy, a ja stoję, myślę, rozważam, analizuje, po raz piętnasty siadam na ten materac, oglądam milion pościeli.. Aż się na niego zdenerwowałam. Dla mnie wydać tysiąc czy dwa tysiące złotych to jest ogromna decyzja i chce mieć ją przemyślana, nie lubię wydawać kasy trochę w ciemno.. Tż mówi 'ppdoba się?', mówię, że jest okej.. To poleciał do kasy. Nie wiem czy dobrze zrobiliśmy... Ale już zapłacone, wiec wycofać się nie da... Ehh te humory moje :-/
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 15:43   #1443
verrerie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sloneczko4477 Pokaż wiadomość
To chyba bym wolała urodzić niż na siłę zatrzymywać takie dzieciątko ma już duże szanse przeżycia.. wiadomo, że lepiej by było gdyby posiedział te parę tygodni w brzuchu mamy jeszcze no ale skoro już się zaczęło..
Co ty, niech trzymaja chociaz do 30-32 tygodnia. Teraz jeszcze za wczesnie, za duze ryzyko wylewu do mozgu.

Pola ur. 6/10/2011
Ella ur/zm 7/08/2014
Ross ur. 6/02/2016
verrerie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 15:43   #1444
milenujdka
Wtajemniczenie

Cytat:
W mojej aplikacji jest taka informacja nt. RLS
Sloneczko-dziękuję za tę informację. Jednak przyj nocy, kiedy nie spałam to siedziałam na forum bodajże z darkanddark i przesyłała mi te dane z aplikacji.

31t.c. to jest już zaawansowana ciąża. Dzieciaczek mógłby jeszcze posiedzieć, ale skoro dziewczyna jest w szpitalu to się nią odpowiednią zajmą. Wcześniak jest uznawany do 36t.6d.c.
milenujdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 15:44   #1445
sloneczko4477
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez verrerie Pokaż wiadomość
Co ty, niech trzymaja chociaz do 30-32 tygodnia. Teraz jeszcze za wczesnie, za duze ryzyko wylewu do mozgu.
Ale ona jest w 31
Stary 2015-12-05, 15:44   #1446
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
To chyba bym wolała urodzić niż na siłę zatrzymywać takie dzieciątko ma już duże szanse przeżycia..
Kuzynka TŻ urodziła w 32tc, ale od 25 leżała w szpitalu i miała podawane sterydy na rozwój płuc. Dziecko się urodziło i po początkowych komplikacjach wszystko jest ok. Ale jak to wygląda w przypadku dziecka, które nie miało podawanych leków to nie wiem. Wydaje mi się, że jest to niebezpieczne.
Stary 2015-12-05, 15:45   #1447
monikmi
Zadomowienie

Ona juz byla tu w szpitalu od poniedzialku do czwartku, zalozyli jej pessara na miekka szyjke i dostala te sterydy na plucka i wyszla a ona dzis wysprzatala lazienke sobie i poodkurzala i wrocila w takim stanie... ale to na wlasne zyczenie chyba troche, mogla sie oszczedzac bardziej chociaz te 4 tygodnie jeszcze, ale i tak bardzo mi jej szkoda bo mimo usmiechnietej buzki to wydaje mi sie ze bardzo sie boi...

monikmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 15:47   #1448
milenujdka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
Tż mówi 'ppdoba się?', mówię, że jest okej.. To poleciał do kasy. Nie wiem czy dobrze zrobiliśmy... Ale już zapłacone, wiec wycofać się nie da... Ehh te humory moje :-/
My mamy materac z jyska i jesteśmy zadowoleni, więc skoro w sklepie był ok to decyzję na pewno dobrą podjęliście
Nie myśl teraz o tym czy dobrze czy źle tylko idź się przytulić i czekaj na materac
Stary 2015-12-05, 15:47   #1449
sloneczko4477
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monikmi Pokaż wiadomość
Ona juz byla tu w szpitalu od poniedzialku do czwartku, zalozyli jej pessara na miekka szyjke i dostala te sterydy na plucka i wyszla a ona dzis wysprzatala lazienke sobie i poodkurzala i wrocila w takim stanie... ale to na wlasne zyczenie chyba troche, mogla sie oszczedzac bardziej chociaz te 4 tygodnie jeszcze, ale i tak bardzo mi jej szkoda bo mimo usmiechnietej buzki to wydaje mi sie ze bardzo sie boi...
O matko no to rzeczywiście na własne życzenie :thumbdown: wolałabym patrzeć na kurz przez kilka dni niż ryzykować tak
Stary 2015-12-05, 15:49   #1450
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Pokłóciliśmy się w sklepie, bo on to z tych co wejdą do sklepu, poogladają i idą do kasy, a ja stoję, myślę, rozważam, analizuje, po raz piętnasty siadam na ten materac, oglądam milion pościeli..
To ja bym mogła z Twoim TŻ robić zakupy, a Ty z moim mój to nawet jak miód kupuje to myśli 20 minut, a większe zakupy to już w ogóle masakra na kompie ma pootwieranych ponad 50 zakładek do rzeczy, które chciał kupić, ale się nie mógł zdecydować
Stary 2015-12-05, 15:50   #1451
sloneczko4477
Zadomowienie

Cytat:
Byliśmy z tż w jysku, kupiliśmy łóżko, materac i dwa komplety pościeli. Pokłóciliśmy się w sklepie, bo on to z tych co wejdą do sklepu, poogladają i idą do kasy, a ja stoję, myślę, rozważam, analizuje, po raz piętnasty siadam na ten materac, oglądam milion pościeli.. Aż się na niego zdenerwowałam. Dla mnie wydać tysiąc czy dwa tysiące złotych to jest ogromna decyzja i chce mieć ją przemyślana, nie lubię wydawać kasy trochę w ciemno.. Tż mówi 'ppdoba się?', mówię, że jest okej.. To poleciał do kasy. Nie wiem czy dobrze zrobiliśmy... Ale już zapłacone, wiec wycofać się nie da... Ehh te humory moje :-/
Skoro w sklepie uważałaś, że jest okej to jest okej czasami im dłużej się nad czymś zastanawiasz tym trudniej później decyzję podjąć i wychodzi się z niczym

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-05, 15:51   #1452
Darkanddark
Zakorzenienie

Ja to jestem z tych, co wiecznie myślą, że gdzieś mogą kupić taniej, że się źle wydało pieniądze. Objeździłabym pewnie pół województwa żeby zobaczyć, czy gdzieś nie ma lepiej i taniej, zapominając ile czasu, nerwów i pieniędzy na paliwo się przy tym traci. Ale ja już tak mam. A teraz siedzę i wyje i nie wiem o co. Wybaczcie ale mam okropne humory, tż poszedł wymieniać świece w aucie z bratem, wiec mam chwile żeby się ogarnąć. No nie wiem, może któraś mi uświadomi ile kosztuje prześcieradło na 140? albo komplet pościeli? Bo ja ciągle nam kur.. Ze gdzieś mogło być taniej :-(
Sorki za smęty i wiem, że powinno mi być głupio, bo są tutaj dziewczyny, które mają poważne problemy, nie to co moje.. Wybaczcie, to hormony jak nic :-S
Stary 2015-12-05, 15:56   #1453
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to jestem z tych, co wiecznie myślą, że gdzieś mogą kupić taniej, że się źle wydało pieniądze. Objeździłabym pewnie pół województwa żeby zobaczyć, czy gdzieś nie ma lepiej i taniej, zapominając ile czasu, nerwów i pieniędzy na paliwo się przy tym traci. Ale ja już tak mam. A teraz siedzę i wyje i nie wiem o co.
Hej, no coś Ty! Kupiliście wygodny, nowy materac, powinnaś się cieszyć, a nie płakać. Cena to przecież nie wszystko, a pewnych rzeczy nawet nie można kupować najtaniej, bo tylko się traci. To że gdzieś kupiłabyś 30zł taniej, nie znaczy że byłby równie wygodny i wytrzymały. Pościel na 140 można kupić w różnej cenie, ale nie wiadomo czy nie będzie farbować, pruć się na szwach, czy się zamek nie zepsuje po miesiącu. No proszę Cię, głowa do góry i ciesz się, że niedługo porządnie się wyśpicie
Stary 2015-12-05, 15:56   #1454
sloneczko4477
Zadomowienie

Cytat:
Ja to jestem z tych, co wiecznie myślą, że gdzieś mogą kupić taniej, że się źle wydało pieniądze. Objeździłabym pewnie pół województwa żeby zobaczyć, czy gdzieś nie ma lepiej i taniej, zapominając ile czasu, nerwów i pieniędzy na paliwo się przy tym traci. Ale ja już tak mam. A teraz siedzę i wyje i nie wiem o co. Wybaczcie ale mam okropne humory, tż poszedł wymieniać świece w aucie z bratem, wiec mam chwile żeby się ogarnąć. No nie wiem, może któraś mi uświadomi ile kosztuje prześcieradło na 140? albo komplet pościeli? Bo ja ciągle nam kur.. Ze gdzieś mogło być taniej :-(
Sorki za smęty i wiem, że powinno mi być głupio, bo są tutaj dziewczyny, które mają poważne problemy, nie to co moje.. Wybaczcie, to hormony jak nic :-S
Po to jest forum co by się wygadać
Zależy z czego to prześcieradło i pościel
Ja tak miałam z łóżeczkiem zamówiliśmy a ja stwierdziłam, że jest drogie i mogłam znaleźć tańsze.. W dodatku się okazało, że jest bez materaca więc dodatkowy koszt
Ale tż od razu mnie ochrzanił, że na dziecku nie będzie oszczędzał i jego księżniczka ma mieć wszystko co najlepsze także tego..

Edytowane przez sloneczko4477
Czas edycji: 2015-12-05 o 15:58
sloneczko4477 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 15:59   #1455
milenujdka
Wtajemniczenie

Ja też dziesięć razy muszę się zastanowić zanim wydam złotówkę. Jestem bardzo oszczędna i czasem mnie to drażni, bo więcej czasu i energii pochłania znalezienie tańszej rzeczy niż to wszystko warte ;-)
Pościele są różne i ceny też są zróżnicowane. Komplet pościeli możesz kupić od 50 zł do nawet 300 zł i więcej.
Ja nie kupowałam jeszcze pościeli, bo na wprowadzenie się i na wesele dostaliśmy zapas.
Dziś czeka mnie samotny wieczór. Mąż zbiera się zaraz i wychodzi na bowling ze współpracownikami,a ja siedzieć będę sama w domu.
Prasować nie mam czego, bo dopiero pranie się suszy.
Co do prasowania to samą przyjemnością było prasowanie tych małych ubranek ;-) niestety teraz są tylko nasze rozmiary.
Stary 2015-12-05, 16:03   #1456
monikmi
Zadomowienie

Darkanddark

My za materac 160 w black red white dalismy 1800zl, posciele mam rozne. Przescieradlo gorszej jakosci kupie za 30zl w biedrze a lepsze za 90 w jakims porzadnym sklepie. Z kompletami podobnie, flanela dobrej jakosci kosztuje, satyna podobnie a takie cos na jeden raz to za grosze sie kupi. Jesli zaplacilas wiecej niz pokazuje Ci internet to znaczy ze kupilas cos dobrej jakosci a nie jakis shit, nie martw sie ja tez czesto mam wrazenie ze za cos przeplacilam ale jak jest fajne i przyjemne w uzytkowaniu to nie szkoda tych kilku zl wiecej

Stary 2015-12-05, 16:10   #1457
Kiinga26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fjolek Pokaż wiadomość
hm ale na tyle tysiecy modeli bransoletek masz akurat identyczna jak byla ? bo wtedy to i ja bym sie wkurzyla ja tez juz dostalam prezent na mikolaja tez bizuterie
Właśnie tak. Taką samą. Zresztą ku*** nawet gdyby była tylko podobna to i tak wziął coś co kiedyś się sprawdziło, wiec poszedł na łatwiznę. Wiecie co mnie najbardziej wkurza? ze mimo tego ile czasu jesteśmy razem, on nigdy nie wie co mógłby mi dać... I zawsze trafia w coś najgorszego... A ja nawet nie jestem wymagająca pod tym względem ja bym się ucieszyła gdyby znalazł na kompie jakieś fajne rodzinne zdjęcie i je wywołał, obramowal i dał.nie potrzebuje biżuterii. A on wyskoczył z tą bransoletką wyobraźcie sobie moją minę...

LEWEK a Twój tż co zmajstrował, że smutasz? nie płacz, to tak naprawdę nic nie daje, a później głowa Cie będzie boleć

Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka
Kiinga26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 16:11   #1458
Darkanddark
Zakorzenienie

Pewnie macie racje, tylko ja robie problem z niczego. Pościeli, prześcieradła nie kupowałam, bo sporo dostałam od mamy, a z tż mieszkamy dopiero dwa lata, a takich rzeczy nie kupuje się przecież co miesiąc. Jeszcze tylko nam zostało kupić kołdre i poduszki nowe. Juz widzę to zamieszanie, bo ja serio nie wiem ile takie rzeczy kosztują.. A promocja w jysk jest do jutra, warto byłoby skorzystać.. W przyszłym tygodniu pojedziemy po komodę i łóżeczko dla małej, będę mogła się cieszyć nową sypialnią..

A swoją drogą, zasmuciłyście mnie informacja, ze ochraniacze na łóżeczko są niebezpieczne.. A chciałam kupić ten komplet pościeli z allegro :-(
Stary 2015-12-05, 16:14   #1459
sloneczko4477
Zadomowienie

Cytat:
Pewnie macie racje, tylko ja robie problem z niczego. Pościeli, prześcieradła nie kupowałam, bo sporo dostałam od mamy, a z tż mieszkamy dopiero dwa lata, a takich rzeczy nie kupuje się przecież co miesiąc. Jeszcze tylko nam zostało kupić kołdre i poduszki nowe. Juz widzę to zamieszanie, bo ja serio nie wiem ile takie rzeczy kosztują.. A promocja w jysk jest do jutra, warto byłoby skorzystać.. W przyszłym tygodniu pojedziemy po komodę i łóżeczko dla małej, będę mogła się cieszyć nową sypialnią..

A swoją drogą, zasmuciłyście mnie informacja, ze ochraniacze na łóżeczko są niebezpieczne.. A chciałam kupić ten komplet pościeli z allegro :-(
Ja kupiłam czekam z niecierpliwością aż przyjdzie Zrezygnuję z ochraniacza wtedy kiedy uznam, że jest taka konieczność bo mała zacznie się ruszać i turlać po łóżeczku
Stary 2015-12-05, 16:15   #1460
Kiinga26
Zadomowienie

DARK każda z nas ma gorszy dzień i swoje racje. Ciesz się, że nie dostałaś takiej samej bransoletki, jaką dawał byłej a materac to jednak zakup na dłużej i tez wolałabym nie podejmować decyzji na szybko.
Co do ochraniaczy, to ja nie używałam ani przy pierwszym ani przy drugim dziecku i teraz też podziękuję. Dzieci mi się nie obijaly o szczebelki, a nie lubię niepotrzebnych zbieraczy kurzu

Stary 2015-12-05, 16:16   #1461
Darkanddark
Zakorzenienie

Zjadłam kawałek tortu, popilam kawa, pożaliłam się Wam i jest mi trochę lepiej. Wiecie jak teraz nasza sytuacja finansowo wygląda, oczywiście nie z mojej winy, wiec każda nieprzemyślana decyzja jest dla mnie powodem do stresu i zmartwień, czy na wszystko inne wystarczy.

Słoneczko, zamówiłas ten komplet 19 części? Jaki kolor?
Stary 2015-12-05, 16:19   #1462
sloneczko4477
Zadomowienie

Zamówiłam 11 częściowy kolorowe kropeczki + mocny róż
Gotowego takiego kompletu nie było więc zdj dopiero jak przyjdzie zamówię jeszcze rożek do kompletu i drugą pościel ale to już tylko poszewki chociaż tż chce koniecznie baldachim

Czas edycji: 2015-12-05 o 16:25
Stary 2015-12-05, 16:24   #1463
misia880
Zakorzenienie

Ja kupilam ten ochraniacz i nie bede sie spinac bo noworodek na lewo i prawo sie nie kreci.

Z ta bransoletka, to tez by mi sie smutno i przykro zrobilo - jest tyle roznej bizuterii. Wymieni na cos innego i na pewno Ci sie spodoba. Faceci najpierw robia potem mysla :/ taka ich przypadlosc.

Ja wrocilam do domu. Syf, syf, syf i syf. Wszedzie mad kurz - najchetniej bym wyjechala na nastepne pare dni

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 16:25   #1464
monikmi
Zadomowienie

Kinga co do Twojego Tz to ja pewnie tez bym sie wkurzyla, glownie dlatego ze nienawidze tej bylej zdziry mojego meza i mialam czasem chec ja rozjechac ale chlopy sa proste jak budowa cepa, skoro podobala mu sie taka bransoletka to nawet pewnie nie pomyslal ze bedzie Ci przykro. Moze popros zeby wymienil ja na inny wzor bo zle Ci sie kojarzy? Wiem ze dla nas najwazniejsze jest to jaka wartosc sentymentalna ma prezent ale moze nie chcial zrobic Ci przykrosci, wrecz przeciwnie

Stary 2015-12-05, 16:27   #1465
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie jak teraz nasza sytuacja finansowo wygląda, oczywiście nie z mojej winy, wiec każda nieprzemyślana decyzja jest dla mnie powodem do stresu i zmartwień, czy na wszystko inne wystarczy.
Macie trudną sytuację i sporo problemów, naprawdę nie warto dodawać sobie steru o kilka złotych. Jakbyś mogła kupić taniej to byś kupiła przecież. Zawsze można znaleźć jakąś super hiper mega promocję, ale czy ostatecznie będzie LEPIEJ to już inna kwestia. Moja mama zawsze powtarzała, że jak się nie ma kasy to człowieka nie stać na kupowanie najtańszego szajsu, bo płaci się wtedy dwa razy.
Stary 2015-12-05, 16:43   #1466
Kiinga26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monikmi Pokaż wiadomość
Kinga co do Twojego Tz to ja pewnie tez bym sie wkurzyla, glownie dlatego ze nienawidze tej bylej zdziry mojego meza i mialam czasem chec ja rozjechac ale chlopy sa proste jak budowa cepa, skoro podobala mu sie taka bransoletka to nawet pewnie nie pomyslal ze bedzie Ci przykro. Moze popros zeby wymienil ja na inny wzor bo zle Ci sie kojarzy? Wiem ze dla nas najwazniejsze jest to jaka wartosc sentymentalna ma prezent ale moze nie chcial zrobic Ci przykrosci, wrecz przeciwnie
U nas ta jego była też swego czasu mieszala niby nieświadomie. W końcu obraziła się kilka miesięcy temu o jakąś ☠☠☠☠☠☠☠e i się nie odzywa

Na razie powiedziałam mu, że później na ten temat pogadamy. Ale póki co nie było czasu, bo cały czas coś. Wieczorem polozymy dzieciaki spać, to usiadziemy spokojnie, oddam mu pudełeczko i powiem że tego nie chcę

Stary 2015-12-05, 16:58   #1467
sloneczko4477
Zadomowienie

Wrrrrr tż ostatnio marudził o łóżeczko żeby jechać i kupić bo on już natychmiast chce w pokoju mieć.. Kupiliśmy, odebrałam wczoraj, teraz wnosi do domu i pyta gdzie dajemy.. Mówię, że chyba do pokoju a on do mnie "a po co do pokoju, będzie zawadzało"! Mówię, że przecież miał składać a on z irytacją "Kiedy?! Nie mam czasu teraz a później święta" nosz ☠☠☠☠a! To po co kupowaliśmy już?! Sam chciał a teraz mnie wkurzać będzie

W dodatku cały czas mam zgagę!!! No od rana prawie!

Czas edycji: 2015-12-05 o 17:05

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-05, 16:59   #1468
_polly_
Zakorzenienie

Aleee mi się dłuży.
TŻ napisał, że na pewno przed 20 nie wróci, czyli dobrze liczyłam.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 17:13   #1469
misia880
Zakorzenienie

Polly doczekasz sie juz blizej niz dalej

Ja wcinam pizze

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 17:16   #1470
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Polly doczekasz sie juz blizej niz dalej

Ja wcinam pizze
To już kwestia godzin.

Ja wcinam orzeszki w skorupce o smaku cebulowym.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości