|
|
#4381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 6
Cytat:
dlatego nie widziałam i dopytuje.Jasiek lubi taką książkę do kąpieli stylizowana na aparat z lusterkiem, bodajże z baby ono.
|
|
#4383 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie nie obrażam jest mi tylko trochę przykro ze cokolwiek nie napisze to dostaje z☠☠☠e ot i tyle.
MAREI - my nie taka mała różnice planujemy bo drugie jak odpieluchujemy Julka zaczniemy robić a trzecie to jak kasa pozwoli ale chciałabym przed swoją trzydziestka, ale bugaboo jest dla mnie namber łan, mamas and papas tez brałam pod uwagę przy Julku Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
#4385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W internecie ciężko jest odczytać czyjeś emocje, ton rozmowy itd, ale często Twoje wypowiedzi wyglądają tak, że Ty masz najlepsze, a wszystko co jest tańsze jest chujowe. Nie wiem czy naprawdę tak uważasz czy nie, ale w ten sposób my to odczuwamy i pewnie stąd takie zgrzyty. ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Ahaaaaaaaa i jeszcze zapomniałam zapytać, kiedy można zacząć odpieluchowywac i jak to w ogóle zrobić?
|
|
#4386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja żadnej swojej wypowiedzi w ten sposób nie odczytuje, serio w moich postach nie ma żadnego drugiego dna. Nie ma tam żadnego ukrytego pocisku. Ale jak ktoś chce sie czegoś dopatrzyć to sie zawsze dopatrzy. W temat odpieluchowania sie jeszcze nie zagłębialam to nie pomogę. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
|
#4387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4390 |
|
Zakorzenienie
|
Po pierwsze... Wcale nieprawda bo.teraz odpieluchowanie dziecka nie jest warunkiem przyjęcia do przedszkola.
Ja zaczęłam Kubie po domu zakładać pieluchę tetrową jak miał.jakieś... Hmmm 7-8 mcy?? Sadzalam na nocnik z zabawkami dookoła....Potem jak miał 1,5 roku biegał po domu bez dołu i nocnik stał.ciagle. Trochę to trwało ale miał jakieś rok i 8 miesięcy jak wolał tak mniej więcej....No na dwa lata już spał też bez pieluchy napewno
|
|
|
|
#4391 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ależ dokładnie tak. Każda lubi cos innego, każda ma inne oczekiwania, inna sytuacje finansowa. Ja mam spacerówkę 3w1 i ta bede używać na długie spacery ale mam tez parasolkę bo wiem, ze bedzie mi potrzebna i bede używać. My najbardziej lubimy w wolnym czasie lazic po plazy, połazić po klifach ( tutaj cała Kornwalie da sie obejść wzdłuż wybrzeża ) czy do lasu i dlatego zainwestowałam w Tule bo wózkiem w takie miejsca to juz wogole nie ma szans. Cytat:
Moja siostra wozi 3 latke. Oczywiście nie cały czas ale jak idą na 2 h spacer to po 40 min bolą ja nogi i trzeba ja nieść wiec wola wsiąść parasolkę i ja wsadzić niż nieść takiego klocka. Zyrafka nawet lubi, gryzie ja często. |
||
|
|
|
#4392 |
|
Zakorzenienie
|
A i ja odpieluchowywalam to była jesień/zima. No ale bez przesady w mieszkaniu jest ciepło
|
|
|
|
#4393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4396 |
|
Zakorzenienie
|
Może zależy. Kiedyś kiedyś to mama mi mówiła że jak dziecko.szło do przedszkola to.musiało umieć.się załatwić i samo jeść. A teraz dzieci są na różnym "etapie" co czasami jest przerażające...
---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- No ale dopóki nie miałam pewności że to "już" to na dwór była pielucha. Bo zasikane dziecko o każdej porze roku to słabo raczej |
|
|
|
#4397 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pochwal się zdjeciami na fejsie! My mieliśmy mieć dzisiaj pierwszą sesję, w końcu mały nie wychodzi jak Kalisz na zdjeciach Kolega fotograf miał wpaść ale przełożyłam na inny dzień bo mi sie nieee chce dzisiaj. Mały trochę stęka przez chorobę, to nie jest dzień na fotki.Dobrze że Julkowi się poprawiło, w końcu odetchniesz. Mój mi stękać zaczął ale to przez gluty w nosie chyba. Cytat:
![]() Cytat:
ale wypróbuję myk z kubkiem.Za dwa tyg rozszezrzamy dietę jak TŻ wróci ![]() Może wtedy coś ruszy z mm jak pozna inne smaki. Mały śpi, pora walnąć mejkap i pojechać do siostry dzieci zawieźć prezenty mikołajkowe
|
|||
|
|
|
#4398 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooo super ja tez bylam w czechach na festiwalu. W pradze na Punk aid ![]() Pierog wuluzuj troche, poprostu temat wozka bardziej chwycil ale na pewno nie bylo zadnej z☠☠☠y, bez przesady. Cytat:
|
|
#4399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie wózek 2w1 jest na rok i nie uważam żeby spacerówka była do niczego. na pewno też nic się nie posypało po używaniu przy pierwszym dziecku i używam przy drugim, wózek tak samo sprawny jak ponad 2 lata temu. szczerze to mało znam osób, którym wózek po 1 dziecku się posypał.. przeważnie zmiana wózka to po prostu fanaberia, podobnie jak mój baby jogger. gdybym się uparła woziłabym długo w 2w1.wg mnie na co kogo stać. nie zazdroszczę, ale też nie zgodzę się, że wózek za 1000 z kawałkiem będzie byle jaki bo są dobre tanie wózki, np. mój ale na wiosnę puszczam go w świat.
|
|
|
|
|
#4400 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa no i żeby nie było to Kubie dosyc gładko szło odpieluchowywanie. Ale bywa niestety różnie z tym
|
|
|
|
#4401 |
|
Rozeznanie
|
wstawiłam na fejsa zdjęcie tego szamponu
|
|
#4402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I po to wybrałam lato żeby w razie ewentualnej wpadki zasiusiala tylko majteczki, spodenki które oczywiście zmieniałam a nie chodziła zasikana
|
|
|
|
|
#4403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4404 |
|
Zakorzenienie
|
Bez przesady. Ja nie odebralam nigdy Pieroga, ze krytykuje tańsze rzeczy a drogie sa lepsze a ona ma drogie i ma najlepsze. A faktycznie czasem sie tu toczą dyskusje dziwne i nie dziwie sie,ze Pierog to nieraz tak odbiera. Szuu tez ma pelno drogich gadzetow a jakos zadna jej rzeczy nie krytykuje.
---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- A poza tym jak ktos chce wozek za 5000 zl to niech ma,jego kasa i jego sprawa a jak ktos chce wydac 400 zl na dziesiec zabawek np lamaze to tez jego sprawa.
|
#4405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
____________ przez chwilę rozważałam beaby na prezent gwiazdkowy od kogoś ale już sama nie wiem.. zanim D. będzie używała łyżeczki jeszcze trochę minie i nie wiem czy chcę ją przyzwyczajać do miękkiej póki co od nas na mikołajki dostała łyżeczkę z ikei, do tego miskę i talerz. do buzi trafia nią idealnie i myślę czy nie dać jej na początek jednak jakiejś papki i łyżeczki do ręki, maczać jej i niech robi co chce, może zje ![]() kto chciał blw i od kiedy? w kupie będzie łatwiej wymyślać posiłki. |
|
|
|
|
#4407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I też nigdy nie odebralam postow Pieroga jako oo zobaczcie Julek je x miseczki za 5 dych a wy macie tanie badziewie. Też mam tani wózek miseczke itd. Ale nigdy nie odebrałam wypowiedzi Pieroga jako ataku na siebie. Edytowane przez k a j a Czas edycji: 2015-12-06 o 12:04 |
|
|
|
|
#4408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż.. jak ktoś się bardzo spieszy a ma daleko do przedszkola to trochę inna bajka. gdybym dała J. do państwowego to do najbliższego mam minimum 20 minut moim tempem spacerowym, z nim szła bym ok godzinę także nierealne z rana. |
|
|
|
|
#4410 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dostaniemy fotki to sie pochwale, Mały miał rewelacyjny humor śmiał sie non stop jest mega dużo przecudownych zdjeć Wkręciłam sie w scrapbooking wiec zrobię mu album potem z tych zdjeć A co do glutow w nosie to masz nawilżacz? Ja sie zaczynam zastanawiać nad kupnem jakiegoś porządnego bo kiepskie spanie w nocy to chyba przez suche powietrze i słyszę jak w nocy wstaje na cycka ze my cos furczy w nosie ale tylko w nocy to ma... U nas sesja noworodkowa nie wyszła bo wlasnie młody miał zły dzien :/ Cytat:
Jak ja oglądałam to mi sie albo nie podobały te za tysia albo były po prostu za wielkie i za ciężkie ja mieszkam na drugim pietrze bez windy w starej kamienicy z drewnianymi schodami wiec musiałam mieć lekki wózek nie ma tu wózkowni nie ma piwnicy wiec codziennie muszę staczać wózek ze schodów wiec dla mnie 15 kilowy wózek nie wchodził w grę. Dodatkowo mam 40 metrów w mieszkaniu wiec wózek tez musiał byc kompatybilny zeby było go jak w tym mieszkaniu przetrzymac Ja myśle ze na dłuższe trasy to Julek będzie do 3 roku życia jeździł w tym wózku przecież na zakupy czy cos to takie małe dziecko nie da rady godzinę czy dwie łazić po sklepie jest jeszcze za małe, parasolki to nie moja bajka bo nie wyobrażam sobie wsadzać dziecka do czegoś co wyglada jak zabawkowy wózek dla lalek Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:44.

dlatego nie widziałam i dopytuje.
06.09.2014 

tak mniej więcej....No na dwa lata już spał też bez pieluchy napewno

ale wypróbuję myk z kubkiem.
nie mogłam znaleźć