Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 6 - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-06, 10:58   #4381
rybkaa90
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 6

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Aaa i ta zyrafka z Little enfant. Wczoraj w galerii ja gryzla 40 minut

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Rybka kiedys ja wrzucalam na fb. Odnajde i odswieze
Ja nie mam fb dlatego nie widziałam i dopytuje.
Jasiek lubi taką książkę do kąpieli stylizowana na aparat z lusterkiem, bodajże z baby ono.

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-06, 11:02   #4382
k a j a
Zakorzenienie

Lena lubi książeczki kontrastowe te tekturowe i dwie grzechotki za 5zl.. O.o
Na żyrafe nawet nie spojrzy..

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-06, 11:04   #4383
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Ja sie nie obrażam jest mi tylko trochę przykro ze cokolwiek nie napisze to dostaje z☠☠☠e ot i tyle.

MAREI - my nie taka mała różnice planujemy bo drugie jak odpieluchujemy Julka zaczniemy robić a trzecie to jak kasa pozwoli ale chciałabym przed swoją trzydziestka, ale bugaboo jest dla mnie namber łan, mamas and papas tez brałam pod uwagę przy Julku

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-06, 11:05   #4384
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Ja nie mam fb dlatego nie widziałam i dopytuje.
Jasiek lubi taką książkę do kąpieli stylizowana na aparat z lusterkiem, bodajże z baby ono.
Aaaa to Ci poszukam i dam fote tu
Stary 2015-12-06, 11:10   #4385
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Ja sie nie obrażam jest mi tylko trochę przykro ze cokolwiek nie napisze to dostaje z☠☠☠e ot i tyle.

MAREI - my nie taka mała różnice planujemy bo drugie jak odpieluchujemy Julka zaczniemy robić a trzecie to jak kasa pozwoli ale chciałabym przed swoją trzydziestka, ale bugaboo jest dla mnie namber łan, mamas and papas tez brałam pod uwagę przy Julku

Ale to nie są z☠☠☠y, tylko rozmowa
W internecie ciężko jest odczytać czyjeś emocje, ton rozmowy itd, ale często Twoje wypowiedzi wyglądają tak, że Ty masz najlepsze, a wszystko co jest tańsze jest chujowe. Nie wiem czy naprawdę tak uważasz czy nie, ale w ten sposób my to odczuwamy i pewnie stąd takie zgrzyty.

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Ahaaaaaaaa i jeszcze zapomniałam zapytać, kiedy można zacząć odpieluchowywac i jak to w ogóle zrobić?
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-06, 11:20   #4386
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Ale to nie są zy, tylko rozmowa
W internecie ciężko jest odczytać czyjeś emocje, ton rozmowy itd, ale często Twoje wypowiedzi wyglądają tak, że Ty masz najlepsze, a wszystko co jest tańsze jest chujowe. Nie wiem czy naprawdę tak uważasz czy nie, ale w ten sposób my to odczuwamy i pewnie stąd takie zgrzyty.

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Ahaaaaaaaa i jeszcze zapomniałam zapytać, kiedy można zacząć odpieluchowywac i jak to w ogóle zrobić?

Ja żadnej swojej wypowiedzi w ten sposób nie odczytuje, serio w moich postach nie ma żadnego drugiego dna. Nie ma tam żadnego ukrytego pocisku. Ale jak ktoś chce sie czegoś dopatrzyć to sie zawsze dopatrzy.

W temat odpieluchowania sie jeszcze nie zagłębialam to nie pomogę.

pierogowamama.com
Stary 2015-12-06, 11:20   #4387
Marei
Zakorzenienie

Cytat:

Właśnie. Kiedy się odpieluchowuje?
Stary 2015-12-06, 11:22   #4388
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Właśnie. Kiedy się odpieluchowuje?
Chyba jakos na 2 latka? Wiem, ze jak rodzicr chca puscic dziecko do pzedszkola wczesniej jak ma 2-2,5 roku to musi byc odpieluchowany
Stary 2015-12-06, 11:26   #4389
k a j a
Zakorzenienie

Jak dziecko będzie gotowe może to być 1,5 roku a może być i 2,5

Latem jest fajnie i ja tak blanke odpieluchowałam i teraz też tak zamierzam

Lena
Stary 2015-12-06, 11:31   #4390
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Po pierwsze... Wcale nieprawda bo.teraz odpieluchowanie dziecka nie jest warunkiem przyjęcia do przedszkola.

Ja zaczęłam Kubie po domu zakładać pieluchę tetrową jak miał.jakieś... Hmmm 7-8 mcy?? Sadzalam na nocnik z zabawkami dookoła....Potem jak miał 1,5 roku biegał po domu bez dołu i nocnik stał.ciagle. Trochę to trwało ale miał jakieś rok i 8 miesięcy jak wolał tak mniej więcej....No na dwa lata już spał też bez pieluchy napewno

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-06, 11:31   #4391
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Dla mnie wgl parasolka nie jest wózkiem na spacery.. :p

Ale fakt ciężkie i duże spacerówki idą jak czołg przez śniegi.

Ale wgl o czym mowa.. Każda lubi co innego, każda ma inne doświadczenia, przekonania i upodobania

Jednej nie podobaja się 3kolowce, innym nowoczesne batmobile inna nie da 4k za wózek a inna tak bo planuje pinć dzieci.

Ależ dokładnie tak. Każda lubi cos innego, każda ma inne oczekiwania, inna sytuacje finansowa.

Ja mam spacerówkę 3w1 i ta bede używać na długie spacery ale mam tez parasolkę bo wiem, ze bedzie mi potrzebna i bede używać.
My najbardziej lubimy w wolnym czasie lazic po plazy, połazić po klifach ( tutaj cała Kornwalie da sie obejść wzdłuż wybrzeża ) czy do lasu i dlatego zainwestowałam w Tule bo wózkiem w takie miejsca to juz wogole nie ma szans.
Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
U nas na szczęście żadnego buntu nie było...

Za to nie ogarniam jak.można 4 latka wozić w wózku...ba nie ogarniam też 3 latka

Moja siostra wozi 3 latke. Oczywiście nie cały czas ale jak idą na 2 h spacer to po 40 min bolą ja nogi i trzeba ja nieść wiec wola wsiąść parasolkę i ja wsadzić niż nieść takiego klocka.

Zyrafka nawet lubi, gryzie ja często.
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-06, 11:32   #4392
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

A i ja odpieluchowywalam to była jesień/zima. No ale bez przesady w mieszkaniu jest ciepło

Maja
Stary 2015-12-06, 11:33   #4393
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Po pierwsze... Wcale nieprawda bo.teraz odpieluchowanie dziecka nie jest warunkiem przyjęcia do przedszkola.

Ja zaczęłam Kubie po domu zakładać pieluchę tetrową jak miał.jakieś... Hmmm 7-8 mcy?? Sadzalam na nocnik z zabawkami dookoła....Potem jak miał 1,5 roku biegał po domu bez dołu i nocnik stał.ciagle. Trochę to trwało ale miał jakieś rok i 8 miesięcy jak wolał tak mniej więcej....No na dwa lata już spał też bez pieluchy napewno
To moze nie wszędzie. Mojej kolezance nie przyjeli dziecka 2,5 roku bo w pieluchach a inna pytali przy dziecku tez bez 3 lat czy w pieluchach. W tym roku to bylo
Stary 2015-12-06, 11:34   #4394
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Każdy robi jak uważa...ja nie wyobrażam sobie tak dużego dziecka w wózku. Ale.to moje zdanie

Maja
Stary 2015-12-06, 11:35   #4395
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
A i ja odpieluchowywalam to była jesień/zima. No ale bez przesady w mieszkaniu jest ciepło
No ale na dwor zasikane dziecko już słabo zimą

Lena
Stary 2015-12-06, 11:37   #4396
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Może zależy. Kiedyś kiedyś to mama mi mówiła że jak dziecko.szło do przedszkola to.musiało umieć.się załatwić i samo jeść. A teraz dzieci są na różnym "etapie" co czasami jest przerażające...

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
No ale na dwor zasikane dziecko już słabo zimą
No ale dopóki nie miałam pewności że to "już" to na dwór była pielucha.
Bo zasikane dziecko o każdej porze roku to słabo raczej

Maja
Stary 2015-12-06, 11:38   #4397
gapulinka
Wtajemniczenie

Cytat:
W ogole jestem trochę zła na was bo napisałam i ze mieliśmy sesje świąteczna i ze Julek lepiej sie zachowuje po 3 tygodniowym koszmarze a zostało zauważone tylko to ze napisałam ze uważam ze bugaboo to średnia półka na rynku europejskim i teraz za to dostaje wciry. I ze wszystkim tak jest jak sie odezwę wiec juz mi sie odechciało nawet pisać cokolwiek i dalej brnąc w ta dyskusje. Wesołych Mikołajek

Przyglądając sie dyskusji, tej jak i innym wcześniej odniosłam takie samo wrażenie..

Pochwal się zdjeciami na fejsie! My mieliśmy mieć dzisiaj pierwszą sesję, w końcu mały nie wychodzi jak Kalisz na zdjeciach Kolega fotograf miał wpaść ale przełożyłam na inny dzień bo mi sie nieee chce dzisiaj. Mały trochę stęka przez chorobę, to nie jest dzień na fotki.

Dobrze że Julkowi się poprawiło, w końcu odetchniesz. Mój mi stękać zaczął ale to przez gluty w nosie chyba.

Cytat:
Pierozek luksusowy to jest batmobile
trochę przesadziłaś z tym 10 letnim za dwa kafle... bez przesady, 10 lat temu to w pl pewnie jeszcze nikt ich nie mial.
Czo to batmobile? nie znam. Zaraz udam się do wuja google

Cytat:

Najpierw jej dalam wode, żeby zobaczyć jak jej idzie z kubkiem. Wiadomo ze nie do końca kuma co z tym robic ale duuuzo lepiej niżz butelka. Sama sobie lapie i wklada di buzi. Gryzie tez ten smoczek ale tez i pije. Na drugi dzień dalam mm i widac, ze jej nie smakuje no ale nie plula
Ja zostałam więźniem kp ale wypróbuję myk z kubkiem.
Za dwa tyg rozszezrzamy dietę jak TŻ wróci
Może wtedy coś ruszy z mm jak pozna inne smaki.

Mały śpi, pora walnąć mejkap i pojechać do siostry dzieci zawieźć prezenty mikołajkowe
gapulinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-06, 11:39   #4398
industria
Zakorzenienie

Cytat:

Kiedyś jezdziliśmy do Czech na festiwal Brutal Assault, ściągali tam ludzie z calej Europy i nie tylko. Echh to były czasy. Teraz nie słucham już zespołów typu napalm death czy cannibal corpse w innych sytuacjach niż sport chociaż moi ulubieńcy do biegania to byli Marylin Manson (mistrz coverów jak i nasi Acid Drinkers) i Slipknot.

Ooo super ja tez bylam w czechach na festiwalu. W pradze na Punk aid

Pierog wuluzuj troche, poprostu temat wozka bardziej chwycil ale na pewno nie bylo zadnej z☠☠☠y, bez przesady.

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość

Pierogu nie ma co sie obrazac. Na pewno kazda miala choc raz wrazenie ze pisze sama do siebie. Przy takiej ilosci postow jaka piszemy to nieuniknione ze jedne umykaja. Ja niektore posty widze dopiero jak np. dziewczyny je cytuja. Dodatkowo moja apka zjada chyba niektore
Dokładnie tak
Stary 2015-12-06, 11:39   #4399
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
A dla mnie te 4 tysiące na raz to lepszy interes niż kupować gondole za tysia potem spacerówkę za kilkaset bo spacerówka od 2w1 jest do tyłka potem jeszcze parasolkę bo spacerówka na pewnym etapie okazuje sie za ciężka i przy kolejnym dziecku hajda od nowa ze wszystkim bo stary wózek sie posypał.
no nie wiem u mnie wózek 2w1 jest na rok i nie uważam żeby spacerówka była do niczego. na pewno też nic się nie posypało po używaniu przy pierwszym dziecku i używam przy drugim, wózek tak samo sprawny jak ponad 2 lata temu. szczerze to mało znam osób, którym wózek po 1 dziecku się posypał.. przeważnie zmiana wózka to po prostu fanaberia, podobnie jak mój baby jogger. gdybym się uparła woziłabym długo w 2w1.
wg mnie na co kogo stać. nie zazdroszczę, ale też nie zgodzę się, że wózek za 1000 z kawałkiem będzie byle jaki bo są dobre tanie wózki, np. mój ale na wiosnę puszczam go w świat.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-06, 11:40   #4400
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Aaaa no i żeby nie było to Kubie dosyc gładko szło odpieluchowywanie. Ale bywa niestety różnie z tym

Maja
Stary 2015-12-06, 11:41   #4401
barbaritka84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Alkamor a bo mi wypadło z głowy jak nadrabiałam. oczywiście gratulacje!

Szuu ty kiedyś pisałaś o szamponie z roska do włosów siwych który ożywia blond? pokazesz jak wygląda? nie mogłam znaleźć

tylko Szuu dzisiaj nie będzie raczej...
wstawiłam na fejsa zdjęcie tego szamponu
barbaritka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-06, 11:42   #4402
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Może zależy. Kiedyś kiedyś to mama mi mówiła że jak dziecko.szło do przedszkola to.musiało umieć.się załatwić i samo jeść. A teraz dzieci są na różnym "etapie" co czasami jest przerażające...

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

No ale dopóki nie miałam pewności że to "już" to na dwór była pielucha.
Bo zasikane dziecko o każdej porze roku to słabo raczej
Ja jak zaczęłam odpieluchowac to pielucha poszła całkiem.
I po to wybrałam lato żeby w razie ewentualnej wpadki zasiusiala tylko majteczki, spodenki które oczywiście zmieniałam a nie chodziła zasikana

Lena
Stary 2015-12-06, 11:45   #4403
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Ale to nie są z☠☠☠y, tylko rozmowa

Też mam często takie wrażenie

Maja
Stary 2015-12-06, 11:52   #4404
Princesika
Zakorzenienie

Bez przesady. Ja nie odebralam nigdy Pieroga, ze krytykuje tańsze rzeczy a drogie sa lepsze a ona ma drogie i ma najlepsze. A faktycznie czasem sie tu toczą dyskusje dziwne i nie dziwie sie,ze Pierog to nieraz tak odbiera. Szuu tez ma pelno drogich gadzetow a jakos zadna jej rzeczy nie krytykuje.

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

A poza tym jak ktos chce wozek za 5000 zl to niech ma,jego kasa i jego sprawa a jak ktos chce wydac 400 zl na dziesiec zabawek np lamaze to tez jego sprawa.
Stary 2015-12-06, 11:54   #4405
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Bez przesady. Ja nie odebralam nigdy Pieroga, ze krytykuje tańsze rzeczy a drogie sa lepsze a ona ma drogie i ma najlepsze. A faktycznie czasem sie tu toczą dyskusje dziwne i nie dziwie sie,ze Pierog to nieraz tak odbiera. Szuu tez ma pelno drogich gadzetow a jakos zadna jej rzeczy nie krytykuje.

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

A poza tym jak ktos chce wozek za 5000 zl to niech ma,jego kasa i jego sprawa a jak ktos chce wydac 400 zl na dziesiec zabawek np lamaze to tez jego sprawa.
No toć napisałam że każdy sam dysponuje swoimi pieniędzmi.

Maja
Stary 2015-12-06, 11:55   #4406
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
W ogole jestem trochę zła na was bo napisałam i ze mieliśmy sesje świąteczna i ze Julek lepiej sie zachowuje po 3 tygodniowym koszmarze a zostało zauważone tylko to ze napisałam ze uważam ze bugaboo to średnia półka na rynku europejskim i teraz za to dostaje wciry. I ze wszystkim tak jest jak sie odezwę wiec juz mi sie odechciało nawet pisać cokolwiek i dalej brnąc w ta dyskusje. Wesołych Mikołajek

wiesz dlaczego? bo często piszesz rzeczy które innych mogą jakoś urazić. teraz o wózku, ostatnio o idealnych łyżeczkach beaby i o tym że plastikowe nie nadają się do jedzenia a wiele z nas karmiło i będzie karmić plastikowymi łyżeczkami i dobrze o tym wiesz.

przez chwilę rozważałam beaby na prezent gwiazdkowy od kogoś ale już sama nie wiem.. zanim D. będzie używała łyżeczki jeszcze trochę minie i nie wiem czy chcę ją przyzwyczajać do miękkiej póki co od nas na mikołajki dostała łyżeczkę z ikei, do tego miskę i talerz. do buzi trafia nią idealnie i myślę czy nie dać jej na początek jednak jakiejś papki i łyżeczki do ręki, maczać jej i niech robi co chce, może zje

kto chciał blw i od kiedy? w kupie będzie łatwiej wymyślać posiłki.
Stary 2015-12-06, 11:55   #4407
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Też odnoszę takie wrażenie że Pierog jest linczowany za to że pisze co myśli. Że ma drogi wózek, gadżety.. I dobrze. Zapracowała na to nikomu nie ukradla więc czemu ma nie kupować.
I też nigdy nie odebralam postow Pieroga jako oo zobaczcie Julek je x miseczki za 5 dych a wy macie tanie badziewie.

Też mam tani wózek miseczke itd. Ale nigdy nie odebrałam wypowiedzi Pieroga jako ataku na siebie.

Lena

Edytowane przez k a j a
Czas edycji: 2015-12-06 o 12:04
Stary 2015-12-06, 11:57   #4408
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
wiesz dlaczego? bo często piszesz rzeczy które innych mogą jakoś urazić. teraz o wózku, ostatnio o idealnych łyżeczkach beaby i o tym że plastikowe nie nadają się do jedzenia a wiele z nas karmiło i będzie karmić plastikowymi łyżeczkami i dobrze o tym wiesz.

przez chwilę rozważałam beaby na prezent gwiazdkowy od kogoś ale już sama nie wiem.. zanim D. będzie używała łyżeczki jeszcze trochę minie i nie wiem czy chcę ją przyzwyczajać do miękkiej póki co od nas na mikołajki dostała łyżeczkę z ikei, do tego miskę i talerz. do buzi trafia nią idealnie i myślę czy nie dać jej na początek jednak jakiejś papki i łyżeczki do ręki, maczać jej i niech robi co chce, może zje

kto chciał blw i od kiedy? w kupie będzie łatwiej wymyślać posiłki.
Ja chce blw. Chce jak najszybciej ale na razie czuje, ze Laurka nie jest gotowa. Obstawiam jeszcze przynajmniej miesiac, moze dwa?
Stary 2015-12-06, 12:05   #4409
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Za to nie ogarniam jak.można 4 latka wozić w wózku...ba nie ogarniam też 3 latka
ja też nie. u nas już 2-latka woziliśmy bardzo rzadko, w sumie to tylko po galeriach żeby nie latał tam jak opętany.

chociaż.. jak ktoś się bardzo spieszy a ma daleko do przedszkola to trochę inna bajka. gdybym dała J. do państwowego to do najbliższego mam minimum 20 minut moim tempem spacerowym, z nim szła bym ok godzinę także nierealne z rana.
Stary 2015-12-06, 12:06   #4410
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gapulinka Pokaż wiadomość
Przyglądając sie dyskusji, tej jak i innym wcześniej odniosłam takie samo wrażenie..

Pochwal się zdjeciami na fejsie! My mieliśmy mieć dzisiaj pierwszą sesję, w końcu mały nie wychodzi jak Kalisz na zdjeciach Kolega fotograf miał wpaść ale przełożyłam na inny dzień bo mi sie nieee chce dzisiaj. Mały trochę stęka przez chorobę, to nie jest dzień na fotki.

Dobrze że Julkowi się poprawiło, w końcu odetchniesz. Mój mi stękać zaczął ale to przez gluty w nosie chyba.

Czo to batmobile? nie znam. Zaraz udam się do wuja google

Ja zostałam więźniem kp ale wypróbuję myk z kubkiem.
Za dwa tyg rozszezrzamy dietę jak TŻ wróci
Może wtedy coś ruszy z mm jak pozna inne smaki.

Mały śpi, pora walnąć mejkap i pojechać do siostry dzieci zawieźć prezenty mikołajkowe

Jak dostaniemy fotki to sie pochwale, Mały miał rewelacyjny humor śmiał sie non stop jest mega dużo przecudownych zdjeć Wkręciłam sie w scrapbooking wiec zrobię mu album potem z tych zdjeć

A co do glutow w nosie to masz nawilżacz? Ja sie zaczynam zastanawiać nad kupnem jakiegoś porządnego bo kiepskie spanie w nocy to chyba przez suche powietrze i słyszę jak w nocy wstaje na cycka ze my cos furczy w nosie ale tylko w nocy to ma...

U nas sesja noworodkowa nie wyszła bo wlasnie młody miał zły dzien :/

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
no nie wiem u mnie wózek 2w1 jest na rok i nie uważam żeby spacerówka była do niczego. na pewno też nic się nie posypało po używaniu przy pierwszym dziecku i używam przy drugim, wózek tak samo sprawny jak ponad 2 lata temu. szczerze to mało znam osób, którym wózek po 1 dziecku się posypał.. przeważnie zmiana wózka to po prostu fanaberia, podobnie jak mój baby jogger. gdybym się uparła woziłabym długo w 2w1.
wg mnie na co kogo stać. nie zazdroszczę, ale też nie zgodzę się, że wózek za 1000 z kawałkiem będzie byle jaki bo są dobre tanie wózki, np. mój ale na wiosnę puszczam go w świat.

Jak ja oglądałam to mi sie albo nie podobały te za tysia albo były po prostu za wielkie i za ciężkie ja mieszkam na drugim pietrze bez windy w starej kamienicy z drewnianymi schodami wiec musiałam mieć lekki wózek nie ma tu wózkowni nie ma piwnicy wiec codziennie muszę staczać wózek ze schodów wiec dla mnie 15 kilowy wózek nie wchodził w grę. Dodatkowo mam 40 metrów w mieszkaniu wiec wózek tez musiał byc kompatybilny zeby było go jak w tym mieszkaniu przetrzymac

Ja myśle ze na dłuższe trasy to Julek będzie do 3 roku życia jeździł w tym wózku przecież na zakupy czy cos to takie małe dziecko nie da rady godzinę czy dwie łazić po sklepie jest jeszcze za małe, parasolki to nie moja bajka bo nie wyobrażam sobie wsadzać dziecka do czegoś co wyglada jak zabawkowy wózek dla lalek

pierogowamama.com
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości