|
|
#4411 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 6
Cytat:
Mloda spi juz poltorej godziny ![]() Jak na zlosc.....a ja chcialam juz wychodzić do t....na szczescie mamy do nich minute.....
|
|
#4412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to wózek Szuuu wygląda jak batmobile. Jest inny niż wszystkie, na pewno ciężko spotkać drugi taki. Na insta są fotki. |
|
|
|
|
#4413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale Monika ja nie uważam wcale łyżeczek Beaby za idealne mówiłam od początku ze więcej chyba nie kupie bo sie barwią i mi sie to nie podoba ale potem spróbowałam łyżeczka Hippa i dla mnie to było mega niewygodne i Julek tez słabo z tej łyżeczki jadł i nie miało to na celu jakiegoś przytyku Wam ze cos jest nie tak z Waszymi łyżeczkami dżizaz ja tego zupełnie tak nie odbieram. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
|
#4414 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa....chuj już nic nie napisze w.tym temacie.... Tak będzie lepiej.
☠☠☠☠ancka młoda tak śpi że nawet nie mogę porządnie ziemniaków obrać do pierogów |
|
|
|
#4415 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), mój Jakub od kiedy skończył rok regularnie korzysta z nocnika, kupy woła jakoś od kiedy miał ciut powyżej roku, pieluchy dostaje do spania tylko a wraz nie jest odpieluchowany, miewa wpadki, w przedszkolu nie chce wołać (ale jest bez pieluchy). generalnie bardzo ciężki temat u niego jak się okazało. próbujemy od bardzo dawna, różnymi sposobami, metodami i jakoś nie osiągnęliśmy zamierzonego efektu ![]() Cytat:
Cytat:
ale fakt, niech każdy ma co chce, na co go stać. Ja nie zazdroszczę nikomu. to my jednak szybciej zaczniemy. nastawiam się że jak porządnie wyzdrowiejemy to ruszymy i wtedy się okaże czy jest gotowa. póki co wyciąga ręce do mojego talerza jak i do wszystkiego i ciężko powiedzieć. na pewno jest w stanie wziąć jedzenie i włożyć do buzi ale jej reakcji na to już nie przewidzę. |
|||
|
|
|
#4417 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja rozumiem, że komuś się może coś nie podobać, ale chyba nie dziwne jest to, że jak ktoś nazywa plastikowa łyżeczkę GOWNEM, to my możemy poczuć się jak jakieś wyrodne matki, bo karmimy plastikiem.
|
|
#4419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mojej znajomej dziecko na pół roku miało 8 zębów dla mnie kosmos.---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Dominika dostała dziś motyla z lamaze a pełza po okręgu i wyłapuje tylko duplo i samochodziki Jakuba |
|
|
|
|
#4421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4422 |
|
Zakorzenienie
|
Moja pożera właśnie opakowanie z chusteczkami.
|
|
|
|
#4423 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymaj się. Pogoda też daje w dupe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Czyżby duplo było kolejnym masthewem?
|
|||
|
|
|
#4424 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra wiecie co to ja po prostu ograniczę swoją obecność do fejsa i tyle bo naprawdę szczerze mówiąc męczą mnie juz te awantury i dyskusje i przypisywanie mi jakichś złych intencji których wcale nie miałam na myśli a nie będę poddawać swoich postów jakiejś cenzurze. Nie mam juz siły tłumaczyć sie z czegoś co jest normalna wypowiedzią - napisałam ze Bugaboo na rynku europejskim jest średnia półką co zreszta potwierdziła Marei i o to rozpętała sie cała gownoburza bo przecież nagle nie wiadomo skąd okazało sie ze uważam ze wasze wózki sa do dupy i skąd sie to wzięło? Nie wiem. I wracam do prasowania. W ogole nie powinnam była go przerywać.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
#4425 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dla mnie te prawej 3,5 roku różnicy jest wystarczające. W dużej mierze to tez zależy od dzieci. Cytat:
![]() Idę dalej nadrabiać. |
|||
|
|
|
#4426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ba. Ale tak realnie to myślę że ok roku Duplo. |
|
|
|
|
#4427 | |
|
Zakorzenienie
|
a są tylko frozen czy inne wzory tez?
Cytat:
to chyba jak ze wszystkich-jak dziecko będzie gotowe ja próbowałam odpieluchować młodego jak miał 1,5 roku ale nie wychodziło. Natomiast minęło pół roku i sam zaczął wołać! u mnie są takie wymogi do państwowych przedszkoli |
|
|
|
|
#4429 | |||
|
Zakorzenienie
|
bardzo ci dziękuję!
Cytat:
Cytat:
czuję się jak przed @, taka brzydka, nic mi nie pasuje Cytat:
haha te chusteczki mają to "coś" w sobie |
|||
|
|
|
#4430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas w prywatnych trzeba odpieluchowane, a u Blanki w państwowym pamiętam że były dzieci w pieluchach.. |
|
|
|
|
#4431 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja tak samo. Miałam jednego i zaraz padł. Szkoda, bo bardzo mi się podobają |
||
|
|
|
#4432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Która daje sloiczki hipp? Macie tam naprawdę 48h trzymać po otwarciu, w lodówce? Wczoraj mały nie dostał obiadku i mam w lodówce od piątku i nie wiem czy dać czy nie. |
|
|
|
|
#4433 | |||||
|
Zakorzenienie
|
alkamor co do teściowej to ona jakoś 'tłumaczy się?'? Pytacie ją czemu tak nie przychodzi itp.?Może jakby tż na nią naskoczył delikatnie to by coś poskutkowało?
btw. u nas jest podobnie ale oczywiście tż broni mamusi...chociaż przykro mu niesamowicie.. Cytat:
Ja widzę po znajomych, po siostrze. Idzie im dużo na tzw. życie, ale żyją normalnie. Siostra czasami dorabia, pracuje tylko jej tż, 4 osobowa rodzina a oni potrafią zaoszczędzić, zmenić samochód, przyjechać do Pl 2 x w roku i mówią, że żyją spokojnie i jeszcze odkładają. No ale o tym można pisać i pisać. Cytat:
Cytat:
Nie chodzi o sam fakt posiadania tego przez Ciebie-masz, super, brawo dla Ciebie, nie moja broszka bo każdy dysponuje własną kasą jak chce ale mam wrażanie czasami, że właśnie wszystko co Ty masz, jest lepsze od tego co my mamy. Nie ma sensu rozmowa co dla kogo jest luksusem ale np. dla mnie nadal niezrozumiałe jest wydanie 8 dych na jakąś żyrafę. Niczym się nie różni od innych gryzaczków ale skoro ktoś chce, niech kupuje, nie będę przecież się o to zżymała ale próba przekonania mnie, że żyrafa jest lepsza niż tańszy gryzak..no trochę mnie rozwala na łopatki ![]() Cytat:
Cytat:
oooo Kult! Byłam na 2 koncertach + niezliczone koncerty na juwenaliach
|
|
#4434 | |||
|
Zakorzenienie
|
Mnie kilka lat temu spalił się bezworkowy.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
W ogóle to te "luksusowe" wózki mi się nie podobają, a w szczególności ten bugaboo. |
|||
|
|
|
#4435 |
|
Zakorzenienie
|
Masija - nie pisz tak o zyrafce, D. dostanie od babci, musi polubić
Juz olala lamaze, wystarczy.
|
|
|
|
#4436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyrzuć jej wszystkie inne zabawki, zostaw lamaze i żyrafę-musi polubić, co by się babcia ucieszyła ![]() Dobra-ja wczoraj kupiłam małej oball i ma go głęboko.. niedobre dziecko btw. przenieśliśmy ją do spania do drugiego pokoju i jest jakby spokojniejsza. NIe wiem czy to to łóżko czy co jej nie pasuje. Tż mówi, że może jakiś duch jest w tamtym pokoju ... nosz kurna, teraz ja spać nie mogę bo się boję![]() W ogóle to ostatnio nie mogę spać. Cały czas myślę o tej Ewie Tylman. Przeraża mnie to strasznie. Wczoraj jak głupia rozpłakałam się tż'towi że jak mogłam pozwolić sobie na urodzenie dziecka skoro jest tyle zła na tym świecie ![]() na co tż-nie jesteś czasem w ciaży?
|
|
#4437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nikt nie ma Hipp słoiczków? Bo o te konkretnie mi chodzi, bo jak w pl inaczej w de inaczej to zrobię jak w pl, przecież to ten sam słoiczek :/ |
|
|
|
|
#4438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po atakach w Paryżu to mnie ogarnął szok.. strach o rodzinę..
|
|
#4439 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wczoraj na imieninach u teściowej wstawiłam się ![]() Jakie macie podgrzewacze? Mój się zepsuł w nocy |
||
|
|
|
#4440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wierzeee, tż wziął małą na spacer i właśnie dzwonił, że usnęła
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:16.

Wkręciłam sie w scrapbooking wiec zrobię mu album potem z tych zdjeć 

ale wypróbuję myk z kubkiem.
póki co od nas na mikołajki dostała łyżeczkę z ikei, do tego miskę i talerz. do buzi trafia nią idealnie i myślę czy nie dać jej na początek jednak jakiejś papki i łyżeczki do ręki, maczać jej i niech robi co chce, może zje