![]() |
#1981 |
Zadomowienie
|
Dot.: Bukiety ślubne
Pokazuję moje ostatnie prace tj.
1. zielono-żółta cantadeskia w otoczeniu drucików z perełkami 2. wiązanka z róż tulipanów eustomy i celozji Edytowane przez ewalena Czas edycji: 2007-09-23 o 20:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#1982 |
Zadomowienie
|
ewalena byłam w tą sobotę na giełdzie kwiatowej i się przeraziłam bo o tej porze roku tylko jedna osoba miała tam strelicje .... ale byłam w kwiaciarni u doświadczonej florystki, która od razu wiedziała o co mi chodzi z tymi strelicjami, chociaż jak to określiła jest to dość oryginalna wiązanka ślbna i co mnie zaskoczyło to cena jaką mi powiedziała za tą wiązankę z 3 strelicji czyli 100-120 zł. więc doszłam do wniosku, że jeśli chodzi o wiązankę to dam sobie spokój i zlecę to fachowcowi, a na giełdzie kupię tylko kwiaty na samochód i do koszy, które wręczymy rodzicom.
I tu mam pytanie do Ciebie ewalena, jak sądzisz jak się będą w jednym koszu tolerowały czerwone liście bukowe, zielone anturium i białe róże? Widziałam na giełdzie piękne wiklinowe kosze tylko tak teraz myślę, że będę musiała pokombinować, żeby do takiego kosza wstawić jakiś pojemnik w którym będzie nasądzona wodą gąbka florystyczna, bo to przecież cięte kwiaty. Najbardziej boję się o róże, że mi szybko klapną w tych koszach, co byś proponowała zamiast tego? A może słoneczniki? |
![]() ![]() |
![]() |
#1983 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zawsze kwiaty jednego rodzaju lepiej się trzymają, ale to połączenie może być -choć biała róża jest mało wytrzymała wybrała bym bordową różę o nazwie Berlin, kosz będzie bardziej wyrazisty. Instrukcja układania w koszach na pryw. Wiązanka z 3 strelicji bardzo tania. Słoneczniki za ciężkie do kosza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1984 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A bukiet imponujacy, tylko czy nie byl za ciezki??
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1985 |
Przyczajenie
|
Autko mielismy od znajomego i musze przyznac ze robilo furore.
A bukiet nie byl ciezki tylko ze troche nieporeczny. niewiedzialam jak go trzymac, troche przeszkadzal w niektorych momentach. |
![]() ![]() |
![]() |
#1986 |
Przyczajenie
|
Bukiety ślubne
Witam Was serdecznie, już od dłuższego czasu śledzę forum wizażanek ale dopiero teraz zebrałam sie, żeby coś naskrobać. A mianowicie chodzi jak zwykle o bukiet. Od samego początku wiedziałam, że chcę bukiet ze słoneczników (taka moja miłość ) ale właśnie, są to dość ciężko wyglądające kwiaty, choć przepiękne. Nie mam pojęcia czy będą pasować do mojej sukni, którą już mam wybraną. Ślub dopiero w sierpniu w przyszłym roku ale na pewno nie zmienię bo nic innego mi sie nie podoba. Ślub w takiej ślicznej i klimatycznej karczmie pokrytą strzechą, klimat wiejski czy jak kto woli staropolski
![]() Dzięki dzeiwczyny za rade, bo jakos tak czuję, że się jakaś pojawi ![]() Zapomniałam się opisać ![]() ![]() To jeszcze raz ja, jej chyba uzalezniłam sie od wizażu. Co do sukienki właśnie przyszedł mi na myśl wianuszek z żywych kwiatów, bo nie lubie welonów. Da się zrobić cos takiego?? Jakiś ładny skromny, delikatny. Czy wianek musi być z tych samych kwiatów co bukiet?? Prosz o rady dla zdesperowanej ![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-09-27 o 13:49 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#1987 |
Wtajemniczenie
|
agi, przy niskim wzrośscie z wiankiem bedziesz wyglądała jak do komunii a nie do ślubu, hmmm.... Sloneczniki nie muszą wyglądać ciężko, wydaje mi się że te miniaturowe sa delikatniejsze trochę. Możesz tez wybrac margerytki, one sa sztywne a i wyglądaja dziewczęco. No i sa bardzo niedrogie, moglabyś miec calą dekorację margerytkową.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1988 |
Raczkowanie
|
Agi moim zdaniem bardzo dobrze wybrałaś. Słoneczniki będą idealnie pasowały do tej sukienki jak i do klimatu wesela "pod strzechą"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1989 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Suknia słabo widoczna, ale zawiera elementy chłopki (rękawy bufki) Słoneczniki raczej z tych mniejszych. Ja poszła bym w stylizację Zosi z "Pana Tadeusz" tzn. wianuszek z traw margarytek( chryzantema gałązkowa wygląda prawie tak samo a dużo lepiej się trzyma) i środków słonecznika. Typowego bukietu jakoś nie widzę - zrobiła bym koszyczek ze słoneczników i traw, a margerytki poprzyczepiała bym do sukni. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1990 |
Przyczajenie
|
Bukiety ślubne
Dziekuję dziewczęta bardzo, jesteście kochane i bardzo pomocne, jak bedę miała jakieś wątpliwości wiem gdzie uderzyć, żeby się rozwiały
![]() Udało się, mam większe zdjęcie może teraz się trochę rozjaśni. Ewaleno mam pytanko, czy ty robiłaś może jakiejś pannie młodej wianuszki z żywych kwiatów?? Czy one są trwałe i jak to wygląda z kosztami i czy oczywiście są ładne i efektowne ![]() ![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-09-27 o 13:49 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#1991 |
Raczkowanie
|
Agi jeżeli wianek będzie zrobiony ze świeżych i trwałych kwiatów to bez problemu przetrwa wesele. Co do cen to myślę że z pewnością usłyszysz różne kwoty w zależności od kwiaciarni. Uważam jednak że bardzo pasował by Ci ten bukiecik z mniejszych słoneczników. Panna młoda w wianuszku to jednak moim zdaniem taka większa dziewczynka komunijna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1992 |
Wtajemniczenie
|
A tak wyglądał mój.
#1993 |
Raczkowanie
|
A tak wyglądał mój na wzór jednego zdjecia z wizażu
![]()
![]() |
#1994 |
Zadomowienie
|
Sliczny! Taki artystycznie rozwichrzony
![]()
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
![]() ![]() |
![]() |
#1995 |
Raczkowanie
|
Nic a nic kwiaty stoją jeszcze u mnie w wazonie. Może wygląda na delikatny ale sprawdził sie w 100 %. Uzyte kwiety róże, lilie ,eustomy i kalie
![]() |
#1996 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak to jest z dostępnością kwiatów, ale ja miałam mieć frezje w wiązance i miałam (tydzień temu), a wielu z Was powiedziano, że jest to niemożliwe we wrześniu. Frezje były importowane z Holandii. Warto odwiedzić kilka kwiaciarni, aby znaleźć tę, która zamówi dla nas nasze wymarzone kwiaty. Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1997 |
Przyczajenie
|
ewalena może faktycznie miałam ph albo mi ją ktoś po prostu niechcący ułamał a co do trwałości to słyszałam że białą kantadeskę wystarczy szturchnąć i zrobi się w środku czarna i moja faktycznie mimo iż była pryśnięta złotym sprayem w środku autentiko była czarna i na sesji musiałam to maskować. Może to po prostu dlatego iż było zimno
![]()
#1998 |
Przyczajenie
|
Witajcie! Chciałam zapytać jaki kolor kwiatów proponujecie do białej sukni+ srebrna koronka i czarnego garnituru z delikatnymi brązowymi prążkami, musznik biały, makijaż delikatny naturalny. Mam tylko 3 dni na decyzję. Bardzo proszę o pomoc!
Edytowane przez magdusia03 Czas edycji: 2007-09-29 o 10:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#1999 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2000 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2001 |
Przyczajenie
|
Chciałabym bukiet z róż, w kształcie delikatnej łezki. Jestem niska i mam trochę większy rozmiar, więc wydłużony pewnie pasowałby najlepiej. A jeśli chodzi o szminkę to niestety, ale nie wchodzi w grę bo na co dzień się nie maluje i czułabym sie okropnie. Najtrudniej jest mi właśnie wybrać kolor bo nie wiem co przygasi, co rozjaśni, a co będzie pasowało najlepiej.. Liczę na waszą pomoc! A w ostateczności będę się radzić Pani w kwiaciarni, gdzie wykonywane będą bukiety. Chociaż nie ukrywam, że chciałabym być troszkę przygotowana, żeby orientować sie w temacie. Z góry dzięki za wszystko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2002 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2003 |
Zadomowienie
|
A to wiązanka. którą wykonałam dla córki mojej przyjaciółki - miała byc duża i królewska i chyba sie udało.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2004 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny zakochałam się! W sobotę odwiedziłam kwiaciarnię przed wyjazdem na ślub i akurat czyjaś pierwsza odbierała kwiaty - dla panny młodej kalie- przygaszone bordo - owinięte złotą nitką a na końcu złote kuleczki - czyli taki standard, ale jaki cudny był bukiet świadkowej!
Zamieniłabym się na miejscu panny młodej natychmiast. Bordowo białe storczyki razem związane jakby w kulę (łodygi wiszą swobodnie), pod storczykami grube pasmo takich bordowych kuleczek - kobieta nie umiała ich nawet nazwać (coś tak dzikiego), i pod tymi bordowymi kuleczkami warstwa zielonych kuleczek. Wszystko obiązane złotym materiałem i złota nicią. Cudowny - miłość od pierwszego wejrzenia - wszyscy w kwiaciarni byli zachwyceni. Jak znajde coś podobnego to wkleję. ![]()
#2005 |
Zadomowienie
|
A taką torebeczkę zrobiłam dla Świadkowej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2006 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Cantadeskia niezależnie od koloru jest właśnie czarna w środku - to ją odróżnia od kalii która jest biała i zdecydowanie delikatniejesz. Kwiaty na zimno są wytrzymałe - no chyba że jest mróz. Trzeba jedynie uważać przy zmianie temperatur np. kwiaty przyniesione z zimna -5 stopni powinny poleżeć w papierze ok. 1 godziny w pomieszczeniu gzie jest ciepło np.20 stopni. Dopiero po tym czasie wkładamy je do wody. Jeśli kwiaty sa w folii trzeba koniecznie je wyjąć i zostawic bez opakowania na podobny czas, aby się zahartowały. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2007 |
Przyczajenie
|
Bukiety ślubne
ewalena
![]() ![]() No a torebeczka dla świadkowej PO PROSTU CUDO ![]()
![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-10-01 o 21:58 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2008 |
Raczkowanie
|
Ewaleno ja mam pytanie do Ciebie- mam robic kolezance bukiet na slub cywilny w ksztalcie wachlarza- calosciowo mam pomysl jak zrobic- tzn jaki material wykorzystac- raczej drobne kwiaty (wchodza w gre drobne rózyczki, ewentualnie takie drobniutkie storczyki w kolorze ciemnego bordo z brązem- mozliwe ze to cambria, ale nie dam sie za to pociąć, jesli nie trafie na gieldzie, to napewno beda goździki) przyklejane na klej do kwiatow żywych i jesienne owoce- kulki rokitnika, dzika róza itp. to będzie na górze wachlarza, natomiast dół- wlasciwie caly stelarz, byłby wyplecviony z materiału ciemnozielonego- trawia niedźwiedzia i bluszcz.
tylko mam jeden problem- nie widzialam na gieldzie gotowego szkieletu pod wachlarze. nie interesuja mnie wachlarze takie z powbijanych po łuku róż, masz moze pomysł jak sklecic, na czym, zeby to się trzymało? |
![]() ![]() |
![]() |
#2009 |
kosmitka
|
Czy komuś udało się ususzyć candeteski? Miałam bukiet z 9 kalii czy też candetesek, usiłuję je ususzyć, ale pąki robią się mokre i tak jakby miały zgnić, a nie ususzyć się. Nie wiem, czy suszę je w niewłaściwy sposób?
![]() |
#2010 | |
Zadomowienie
|
Bukiety ślubne
Trzeba kupic wachlarz u "chińczyka" zdjąc z niego materiał i będziesz miała stelaż.
Możesz także zrobić stelaż z cieniutkich patyczków bambusa. Cytat:
Jest jeszcze technika zasypywania piaskiem z boraksem, ale to wyższa szkoła jazdy. Znam zasady, ale nigdy nie stosowałam. Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-10-10 o 22:35 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:19.