Bukiety ślubne - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-09-23, 13:39   #1981
ewalena
Zadomowienie

Dot.: Bukiety ślubne

Pokazuję moje ostatnie prace tj.

1. zielono-żółta cantadeskia w otoczeniu drucików z perełkami
2. wiązanka z róż tulipanów eustomy i celozji
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg C8.jpg (103,7 KB, 69 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg C4.jpg (101,5 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg C1.jpg (100,5 KB, 99 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg B10.jpg (65,8 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg B11.jpg (64,4 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg B12.jpg (102,7 KB, 37 załadowań)

Edytowane przez ewalena
Czas edycji: 2007-09-23 o 20:34
ewalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-23, 18:10   #1982
czekoladka79
Zadomowienie

ewalena byłam w tą sobotę na giełdzie kwiatowej i się przeraziłam bo o tej porze roku tylko jedna osoba miała tam strelicje .... ale byłam w kwiaciarni u doświadczonej florystki, która od razu wiedziała o co mi chodzi z tymi strelicjami, chociaż jak to określiła jest to dość oryginalna wiązanka ślbna i co mnie zaskoczyło to cena jaką mi powiedziała za tą wiązankę z 3 strelicji czyli 100-120 zł. więc doszłam do wniosku, że jeśli chodzi o wiązankę to dam sobie spokój i zlecę to fachowcowi, a na giełdzie kupię tylko kwiaty na samochód i do koszy, które wręczymy rodzicom.

I tu mam pytanie do Ciebie ewalena, jak sądzisz jak się będą w jednym koszu tolerowały czerwone liście bukowe, zielone anturium i białe róże?
Widziałam na giełdzie piękne wiklinowe kosze tylko tak teraz myślę, że będę musiała pokombinować, żeby do takiego kosza wstawić jakiś pojemnik w którym będzie nasądzona wodą gąbka florystyczna, bo to przecież cięte kwiaty. Najbardziej boję się o róże, że mi szybko klapną w tych koszach, co byś proponowała zamiast tego? A może słoneczniki?
czekoladka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-23, 20:09   #1983
ewalena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka79 Pokaż wiadomość
ewalena byłam w tą sobotę na giełdzie kwiatowej i się przeraziłam bo o tej porze roku tylko jedna osoba miała tam strelicje .... ale byłam w kwiaciarni u doświadczonej florystki, która od razu wiedziała o co mi chodzi z tymi strelicjami, chociaż jak to określiła jest to dość oryginalna wiązanka ślbna i co mnie zaskoczyło to cena jaką mi powiedziała za tą wiązankę z 3 strelicji czyli 100-120 zł. więc doszłam do wniosku, że jeśli chodzi o wiązankę to dam sobie spokój i zlecę to fachowcowi, a na giełdzie kupię tylko kwiaty na samochód i do koszy, które wręczymy rodzicom.

I tu mam pytanie do Ciebie ewalena, jak sądzisz jak się będą w jednym koszu tolerowały czerwone liście bukowe, zielone anturium i białe róże?
Widziałam na giełdzie piękne wiklinowe kosze tylko tak teraz myślę, że będę musiała pokombinować, żeby do takiego kosza wstawić jakiś pojemnik w którym będzie nasądzona wodą gąbka florystyczna, bo to przecież cięte kwiaty. Najbardziej boję się o róże, że mi szybko klapną w tych koszach, co byś proponowała zamiast tego? A może słoneczniki?

Zawsze kwiaty jednego rodzaju lepiej się trzymają, ale to połączenie może być -choć biała róża jest mało wytrzymała wybrała bym bordową różę o nazwie Berlin, kosz będzie bardziej wyrazisty.
Instrukcja układania w koszach na pryw. Wiązanka z 3 strelicji bardzo tania.
Słoneczniki za ciężkie do kosza.
Stary 2007-09-23, 20:44   #1984
Vedma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez minia821 Pokaż wiadomość
Vedma bardzo dziekuje za podpowiedz, mam nadzieje ze dobrze wszystko zrobilam.

A teraz chcialabym sie pochwalic moimi fotkami
Jaki piekny samochod! Skad takie cudo wytrzasnelas?

A bukiet imponujacy, tylko czy nie byl za ciezki??
I jestem jeszcze dalej poza tymi snami.
(...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba,
Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą.
Vedma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-24, 06:22   #1985
minia821
Przyczajenie

Autko mielismy od znajomego i musze przyznac ze robilo furore.

A bukiet nie byl ciezki tylko ze troche nieporeczny. niewiedzialam jak go trzymac, troche przeszkadzal w niektorych momentach.
minia821 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-24, 09:49   #1986
agi1985
Przyczajenie

Bukiety ślubne

Witam Was serdecznie, już od dłuższego czasu śledzę forum wizażanek ale dopiero teraz zebrałam sie, żeby coś naskrobać. A mianowicie chodzi jak zwykle o bukiet. Od samego początku wiedziałam, że chcę bukiet ze słoneczników (taka moja miłość ) ale właśnie, są to dość ciężko wyglądające kwiaty, choć przepiękne. Nie mam pojęcia czy będą pasować do mojej sukni, którą już mam wybraną. Ślub dopiero w sierpniu w przyszłym roku ale na pewno nie zmienię bo nic innego mi sie nie podoba. Ślub w takiej ślicznej i klimatycznej karczmie pokrytą strzechą, klimat wiejski czy jak kto woli staropolski . Pomóżcie, jeśli nie słoneczniki to co?? Postaram sie wkleic zdjęcie sukienki, mam nadzieje, że to mi sie uda.
Dzięki dzeiwczyny za rade, bo jakos tak czuję, że się jakaś pojawi

Zapomniałam się opisać . Należę do tych niższych, mam 160, no może 162 cm, włosy brąz do ramion, sylwetka hmm chyba nie jest najgorzej A co do zdjęcia to niestety nie mam wiekszego ale wrzucę coś jak znajdę.

To jeszcze raz ja, jej chyba uzalezniłam sie od wizażu. Co do sukienki właśnie przyszedł mi na myśl wianuszek z żywych kwiatów, bo nie lubie welonów. Da się zrobić cos takiego?? Jakiś ładny skromny, delikatny. Czy wianek musi być z tych samych kwiatów co bukiet?? Prosz o rady dla zdesperowanej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg rosanne-mini.jpg (2,2 KB, 1127 załadowań)

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2007-09-27 o 13:49 Powód: post pod postem
agi1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-24, 10:48   #1987
martuko
Wtajemniczenie

agi, przy niskim wzrośscie z wiankiem bedziesz wyglądała jak do komunii a nie do ślubu, hmmm.... Sloneczniki nie muszą wyglądać ciężko, wydaje mi się że te miniaturowe sa delikatniejsze trochę. Możesz tez wybrac margerytki, one sa sztywne a i wyglądaja dziewczęco. No i sa bardzo niedrogie, moglabyś miec calą dekorację margerytkową.
martuko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-24, 21:24   #1988
agulkazzz
Raczkowanie

Agi moim zdaniem bardzo dobrze wybrałaś. Słoneczniki będą idealnie pasowały do tej sukienki jak i do klimatu wesela "pod strzechą" Tym bardziej że bardzo lubsz te kwiaty. To strzał w dziesiątke
agulkazzz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-24, 21:57   #1989
ewalena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agi1985 Pokaż wiadomość
Witam Was serdecznie, już od dłuższego czasu śledzę forum wizażanek ale dopiero teraz zebrałam sie, żeby coś naskrobać. A mianowicie chodzi jak zwykle o bukiet. Od samego początku wiedziałam, że chcę bukiet ze słoneczników (taka moja miłość ) ale właśnie, są to dość ciężko wyglądające kwiaty, choć przepiękne. Nie mam pojęcia czy będą pasować do mojej sukni, którą już mam wybraną. Ślub dopiero w sierpniu w przyszłym roku ale na pewno nie zmienię bo nic innego mi sie nie podoba. Ślub w takiej ślicznej i klimatycznej karczmie pokrytą strzechą, klimat wiejski czy jak kto woli staropolski . Pomóżcie, jeśli nie słoneczniki to co?? Postaram sie wkleic zdjęcie sukienki, mam nadzieje, że to mi sie uda.
Dzięki dzeiwczyny za rade, bo jakos tak czuję, że się jakaś pojawi

Suknia słabo widoczna, ale zawiera elementy chłopki (rękawy bufki)
Słoneczniki raczej z tych mniejszych. Ja poszła bym w stylizację Zosi z "Pana Tadeusz" tzn. wianuszek z traw margarytek( chryzantema gałązkowa wygląda prawie tak samo a dużo lepiej się trzyma) i środków słonecznika. Typowego bukietu jakoś nie widzę - zrobiła bym koszyczek ze słoneczników i traw, a margerytki poprzyczepiała bym do sukni.
Stary 2007-09-24, 22:11   #1990
agi1985
Przyczajenie

Bukiety ślubne

Dziekuję dziewczęta bardzo, jesteście kochane i bardzo pomocne, jak bedę miała jakieś wątpliwości wiem gdzie uderzyć, żeby się rozwiały

Udało się, mam większe zdjęcie może teraz się trochę rozjaśni. Ewaleno mam pytanko, czy ty robiłaś może jakiejś pannie młodej wianuszki z żywych kwiatów?? Czy one są trwałe i jak to wygląda z kosztami i czy oczywiście są ładne i efektowne ?? A co do bukietu to zastanawiałam sie nad małymi słonecznikami w połączeniu z jakąs czerwienią (może jarzębina??) i źdźbłami zbóż ale nie wiem czy to już nie przesada z tą wiejskością
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P5020071.jpg (24,5 KB, 150 załadowań)

Czas edycji: 2007-09-27 o 13:49 Powód: post pod postem
agi1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-25, 07:37   #1991
agulkazzz
Raczkowanie

Agi jeżeli wianek będzie zrobiony ze świeżych i trwałych kwiatów to bez problemu przetrwa wesele. Co do cen to myślę że z pewnością usłyszysz różne kwoty w zależności od kwiaciarni. Uważam jednak że bardzo pasował by Ci ten bukiecik z mniejszych słoneczników. Panna młoda w wianuszku to jednak moim zdaniem taka większa dziewczynka komunijna . To oczywiście kwestia gustu
agulkazzz jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-09-25, 09:58   #1992
-agniesia-
Wtajemniczenie

A tak wyglądał mój.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bukiet.JPG (39,5 KB, 251 załadowań)
-agniesia- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-26, 11:25   #1993
mollya
Raczkowanie

GG do mollya

A tak wyglądał mój na wzór jednego zdjecia z wizażu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg buk.JPG (5,9 KB, 159 załadowań)
Stary 2007-09-26, 11:36   #1994
Vedma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mollya Pokaż wiadomość
A tak wyglądał mój na wzór jednego zdjecia z wizażu
Sliczny! Taki artystycznie rozwichrzony Nic sie nie polamalo? Wyglada dosc delikatnie.
I jestem jeszcze dalej poza tymi snami.
(...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba,
Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą.
Vedma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-26, 13:05   #1995
mollya
Raczkowanie

GG do mollya

Cytat:
Napisane przez Vedma Pokaż wiadomość
Sliczny! Taki artystycznie rozwichrzony Nic sie nie polamalo? Wyglada dosc delikatnie.
Nic a nic kwiaty stoją jeszcze u mnie w wazonie. Może wygląda na delikatny ale sprawdził sie w 100 %. Uzyte kwiety róże, lilie ,eustomy i kalie
Stary 2007-09-27, 11:07   #1996
Majka232
Zakorzenienie

Nie wiem jak to jest z dostępnością kwiatów, ale ja miałam mieć frezje w wiązance i miałam (tydzień temu), a wielu z Was powiedziano, że jest to niemożliwe we wrześniu. Frezje były importowane z Holandii. Warto odwiedzić kilka kwiaciarni, aby znaleźć tę, która zamówi dla nas nasze wymarzone kwiaty. Pozdrawiam
Majka232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-28, 13:37   #1997
amiaga1
Przyczajenie

ewalena może faktycznie miałam ph albo mi ją ktoś po prostu niechcący ułamał a co do trwałości to słyszałam że białą kantadeskę wystarczy szturchnąć i zrobi się w środku czarna i moja faktycznie mimo iż była pryśnięta złotym sprayem w środku autentiko była czarna i na sesji musiałam to maskować. Może to po prostu dlatego iż było zimno
Stary 2007-09-28, 17:51   #1998
magdusia03
Przyczajenie

Witajcie! Chciałam zapytać jaki kolor kwiatów proponujecie do białej sukni+ srebrna koronka i czarnego garnituru z delikatnymi brązowymi prążkami, musznik biały, makijaż delikatny naturalny. Mam tylko 3 dni na decyzję. Bardzo proszę o pomoc!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sposa.jpg (38,5 KB, 166 załadowań)

Edytowane przez magdusia03
Czas edycji: 2007-09-29 o 10:21
magdusia03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-29, 06:23   #1999
rav12345
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Nie wiem jak to jest z dostępnością kwiatów, ale ja miałam mieć frezje w wiązance i miałam (tydzień temu), a wielu z Was powiedziano, że jest to niemożliwe we wrześniu. Frezje były importowane z Holandii. Warto odwiedzić kilka kwiaciarni, aby znaleźć tę, która zamówi dla nas nasze wymarzone kwiaty. Pozdrawiam
Mi mowiono ze pod koniec sierpnia frezji nie dostane. W sumie bukiet wyszedl piekny i bez tych frezji, ale co fakt to fakt .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-09-29, 17:05   #2000
martuko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magdusia03 Pokaż wiadomość
Witajcie! Chciałam zapytać jaki kolor kwiatów proponujecie do białej sukni+ srebrna koronka i czarnego garnituru z delikatnymi brązowymi prążkami, musznik biały, makijaż delikatny naturalny. Mam tylko 3 dni na decyzję. Bardzo proszę o pomoc!
to trochę zależy jakie kwiaty chcesz wykorzystać. Gdybym ja miała białą suknię na pewno wybrałabym jakieś zgaszone bordo, popielate róże itp, bo takie kolory są moje ulubione. wydaje mi się też że ożywiłyby suknię, i pasowałyby do delikatnego makijażu. bardziej konkretne kolory jak samo bordo dobrze wyglądają moim zdaniem gdy ma się mocniejsza szminkę w kolorze kwiatów, a to nie każda panna mloda lubi
martuko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-29, 21:44   #2001
magdusia03
Przyczajenie

Chciałabym bukiet z róż, w kształcie delikatnej łezki. Jestem niska i mam trochę większy rozmiar, więc wydłużony pewnie pasowałby najlepiej. A jeśli chodzi o szminkę to niestety, ale nie wchodzi w grę bo na co dzień się nie maluje i czułabym sie okropnie. Najtrudniej jest mi właśnie wybrać kolor bo nie wiem co przygasi, co rozjaśni, a co będzie pasowało najlepiej.. Liczę na waszą pomoc! A w ostateczności będę się radzić Pani w kwiaciarni, gdzie wykonywane będą bukiety. Chociaż nie ukrywam, że chciałabym być troszkę przygotowana, żeby orientować sie w temacie. Z góry dzięki za wszystko
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wiazanki-slubne-lip4.jpg (68,7 KB, 59 załadowań)
magdusia03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-30, 17:40   #2002
ewalena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdusia03 Pokaż wiadomość
Chciałabym bukiet z róż, w kształcie delikatnej łezki. Jestem niska i mam trochę większy rozmiar, więc wydłużony pewnie pasowałby najlepiej. A jeśli chodzi o szminkę to niestety, ale nie wchodzi w grę bo na co dzień się nie maluje i czułabym sie okropnie. Najtrudniej jest mi właśnie wybrać kolor bo nie wiem co przygasi, co rozjaśni, a co będzie pasowało najlepiej.. Liczę na waszą pomoc! A w ostateczności będę się radzić Pani w kwiaciarni, gdzie wykonywane będą bukiety. Chociaż nie ukrywam, że chciałabym być troszkę przygotowana, żeby orientować sie w temacie. Z góry dzięki za wszystko
Ja proponuję do bieli i srebra jaśniutki róż, będzie pasował do delikatnego makijażu i będzie ładnie widoczny na bieli sukni.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg shower_23.jpg (117,5 KB, 65 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg shower_27.jpg (89,2 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wedding_fair_feb_206_008.jpg (46,0 KB, 68 załadowań)
Stary 2007-09-30, 17:51   #2003
ewalena
Zadomowienie

A to wiązanka. którą wykonałam dla córki mojej przyjaciółki - miała byc duża i królewska i chyba sie udało.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P9290285.jpg (70,3 KB, 144 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P9290201.jpg (101,4 KB, 83 załadowań)
Stary 2007-09-30, 19:39   #2004
ksylwia
Zadomowienie

Dziewczyny zakochałam się! W sobotę odwiedziłam kwiaciarnię przed wyjazdem na ślub i akurat czyjaś pierwsza odbierała kwiaty - dla panny młodej kalie- przygaszone bordo - owinięte złotą nitką a na końcu złote kuleczki - czyli taki standard, ale jaki cudny był bukiet świadkowej!

Zamieniłabym się na miejscu panny młodej natychmiast. Bordowo białe storczyki razem związane jakby w kulę (łodygi wiszą swobodnie), pod storczykami grube pasmo takich bordowych kuleczek - kobieta nie umiała ich nawet nazwać (coś tak dzikiego), i pod tymi bordowymi kuleczkami warstwa zielonych kuleczek. Wszystko obiązane złotym materiałem i złota nicią. Cudowny - miłość od pierwszego wejrzenia - wszyscy w kwiaciarni byli zachwyceni. Jak znajde coś podobnego to wkleję.
ksylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-30, 23:06   #2005
ewalena
Zadomowienie

A taką torebeczkę zrobiłam dla Świadkowej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P9290210.jpg (77,7 KB, 95 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P9290212.jpg (77,8 KB, 105 załadowań)
Stary 2007-09-30, 23:16   #2006
ewalena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez amiaga1 Pokaż wiadomość
ewalena może faktycznie miałam ph albo mi ją ktoś po prostu niechcący ułamał a co do trwałości to słyszałam że białą kantadeskę wystarczy szturchnąć i zrobi się w środku czarna i moja faktycznie mimo iż była pryśnięta złotym sprayem w środku autentiko była czarna i na sesji musiałam to maskować. Może to po prostu dlatego iż było zimno

Cantadeskia niezależnie od koloru jest właśnie czarna w środku - to ją odróżnia od kalii która jest biała i zdecydowanie delikatniejesz.
Kwiaty na zimno są wytrzymałe - no chyba że jest mróz. Trzeba jedynie uważać przy zmianie temperatur np. kwiaty przyniesione z zimna -5 stopni powinny poleżeć w papierze ok. 1 godziny w pomieszczeniu gzie jest ciepło np.20 stopni. Dopiero po tym czasie wkładamy je do wody. Jeśli kwiaty sa w folii trzeba koniecznie je wyjąć i zostawic bez opakowania na podobny czas, aby się zahartowały.
Stary 2007-10-01, 21:56   #2007
amiaga1
Przyczajenie

Bukiety ślubne

ewalena Widzę że oprócz talentu posiadasz też ogromną wiedzę na tematy kwiatowe. Ja osobiście uwielbiam doniczkowe z tego względu iż mogę obserwować jak rosną no a potem pięknie kwitną Pozdrawiam

No a torebeczka dla świadkowej PO PROSTU CUDO

Czas edycji: 2007-10-01 o 21:58 Powód: post pod postem
amiaga1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-10-02, 07:16   #2008
Jadwiszka
Raczkowanie

Ewaleno ja mam pytanie do Ciebie- mam robic kolezance bukiet na slub cywilny w ksztalcie wachlarza- calosciowo mam pomysl jak zrobic- tzn jaki material wykorzystac- raczej drobne kwiaty (wchodza w gre drobne rózyczki, ewentualnie takie drobniutkie storczyki w kolorze ciemnego bordo z brązem- mozliwe ze to cambria, ale nie dam sie za to pociąć, jesli nie trafie na gieldzie, to napewno beda goździki) przyklejane na klej do kwiatow żywych i jesienne owoce- kulki rokitnika, dzika róza itp. to będzie na górze wachlarza, natomiast dół- wlasciwie caly stelarz, byłby wyplecviony z materiału ciemnozielonego- trawia niedźwiedzia i bluszcz.

tylko mam jeden problem- nie widzialam na gieldzie gotowego szkieletu pod wachlarze.
nie interesuja mnie wachlarze takie z powbijanych po łuku róż, masz moze pomysł jak sklecic, na czym, zeby to się trzymało?
Jadwiszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-02, 07:45   #2009
anciaahk
kosmitka

Czy komuś udało się ususzyć candeteski? Miałam bukiet z 9 kalii czy też candetesek, usiłuję je ususzyć, ale pąki robią się mokre i tak jakby miały zgnić, a nie ususzyć się. Nie wiem, czy suszę je w niewłaściwy sposób?

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-02, 17:31   #2010
ewalena
Zadomowienie

Bukiety ślubne

Trzeba kupic wachlarz u "chińczyka" zdjąc z niego materiał i będziesz miała stelaż.
Możesz także zrobić stelaż z cieniutkich patyczków bambusa.

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Czy komuś udało się ususzyć candeteski? Miałam bukiet z 9 kalii czy też candetesek, usiłuję je ususzyć, ale pąki robią się mokre i tak jakby miały zgnić, a nie ususzyć się. Nie wiem, czy suszę je w niewłaściwy sposób?
Wieszamy w przewiewnym miejscu np.strych główkami do dołu. Pewnie najpierw "zflaczeja" a potem będą się suszyć. Ale raczej jeśli sie zasuszą mało będą przypominały kształt pierwotny.
Jest jeszcze technika zasypywania piaskiem z boraksem, ale to wyższa szkoła jazdy. Znam zasady, ale nigdy nie stosowałam.

Czas edycji: 2007-10-10 o 22:35 Powód: post pod postem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości