Mamusie styczniowe 2016, cz. VII - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-06, 15:51   #3571
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VII

No ja sie tak dowiedzialam, prezent mialam piekny, jak mi rodzice wreczyli list z banku a tak kwota w $

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-06, 15:52   #3572
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
No ja sie tak dowiedzialam, prezent mialam piekny, jak mi rodzice wreczyli list z banku a tak kwota w $

Super prezent ja dostalam od rodzicow kurs na prawko
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-06, 15:54   #3573
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Kurs na prawko to swoja droga, ale te pieniadze byly zbierane wtedy przez cale moje zycie i to bylo na zasadzie, ze jak cos dostalam, to wlasnie tam mi mama wplacala

"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
Stary 2015-12-06, 15:57   #3574
iola14
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Nie wiem tak około 200 zł to jest ok?
Jasne Syn od większości dostał po 100 zł, chrześni i dziadkowie dali więcej

Malwi 500 zł? To ja tyle chrześniakowi chciałam na komunie dać teraz w maju ma razem z siostrą, no i dla niej myślałam, że 300 zł starczy, ale teraz to już nie wiem
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-06, 16:01   #3575
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Napisane przez iola14 Pokaż wiadomość

Malwi 500 zł? To ja tyle chrześniakowi chciałam na komunie dać teraz w maju ma razem z siostrą, no i dla niej myślałam, że 300 zł starczy, ale teraz to już nie wiem
No mnie sie wydaje, ze to za duzo, duzo za duzo, bo dobra moze glupio mysle, ale dziecko chyba z tych pieniedzy nie zobaczy nic, bo przypuszczam, ze nie kazdy mysli tak jak ja, zeby dziecku zalozyc konto.

Stary 2015-12-06, 16:03   #3576
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie sie zawsze wydawalo, ze na chrzciny to np. zloty lancuszek z medalikiem, ale teraz tz mi mowi, ze swojemu chrzesniakowi dal 500 zl (!)
Też mi się wydaje, że 500 zł to dużo. To później komunia 1000 zł ? to już szaleństwo

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
A w wieku 26lat pozwac o alimenty na rodzicow

Wyslane z Lumia920.
Dokładnie

Cytat:
Napisane przez iola14 Pokaż wiadomość

Chrzestni, dziadkowie to tak oni na każdej uroczystości dają więcej. Ale np 500 zł na komunię to też mi się wydaje górna granica nawet jak na chrzestnych.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-06, 16:03   #3577
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurcze właśnie nie wiem co kupić. A może taki zestaw z tym i z tym.

A jeszcze pytanie, wiem że się daje tyle ile każdego stać, ale że kilka z nas ma już małe dzieci to jest bardziej na czasie. Ile daje się tak mniej więcej na chrzciny dziecka w rodzinie, rodzeństwo rodziców dziecka.

Mysle,ze taka kwota w zupelnosci wystarczy, chociaz wiesz w Polsce to jest czesto na zasadzie zastaw sie a postaw sie.. Tżta brat np.3 lata temu dwa tygodnie przed powiedzial nam,ze bierze slub cywilny. My biedni studenci jakos skolowalismy kase w dwa tygodnie, zrobilismy debet na koncie i dalismy im wtedy 400zl do koperty. Teraz brali slub koscielny we wrzesniu i bylismy pewni,ze powiedza nam przy zaproszeniu,ze juz mamy nic nie dawac, ale gdzie tam no a dwa prezenty z tej samej okazji kazdy by chcial, wtedy bym zrobila slub w kazdym obrzadku religijnym wiec bardzo nie chcielismy nic dawac, ale ze nam bylo glupio to dalismy im bon do home&u na 200 zl chociaz moim zdaniem nieladnie sie zachowali.. A wiecie co najlepsze? Obrazili sie na ten prezent i ze im kasy nie dalismy

Cytat:
Ja kupilam cazki i nozyczki z TT

Wprawdzie to nie rodzina ale teraz jak bylismy na chrzcino - roczku u przyjaciela to dalismy 200 zl w koperte.

Pisalyscie o spaniu z dzieciaczkiem w lozeczku czy waszym lozku, karmieniu i przewijaniu i tak jak Tygrysek zaznaczyla, pieluche zmienia sie przy karmieniu, a nawet i dwa trzy razy podczas posiedzenia ssaka przy cycku wiec nie liczylabym na karmienie na spiocha bez wstawania

Kupilsm male paczuszki z czekoladowymi mikolajami dla sasiadow, wieszalam na klamce, dzwonilam do drzwi i "zwiewalam"

Heh ubaw mialam z ich zdziwienia:P

Oczywiscie moj TZ o mikolajkach nie pamieta, bo on tego w domu nie mial, tylko prezent pod choinka ale dla niego tez drobiazg mialam

A tak w ogole to w mojej miejscowosci fajnie zebral sie klub motocyklowy i mikolaje jezdza motorami, zatrzymuja sie przy dzieciach i rozdaja slodkie upominki bardzo mila akcja

Dziekuje za gratulacje
Chcialabym miec taka sasiadke

Cytat:
A w wieku 26lat pozwac o alimenty na rodzicow

Wyslane z Lumia920.

Hahhahaha
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-06, 16:07   #3578
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Mysmy z tz tez mysleli o cywilnym w innym terminie a koscielnym w innym, ale mysmy doszli do wniosku, ze cywilny zrobimy maksymalnie skromny, tylko dla najblizszej rodziny.

Stary 2015-12-06, 16:17   #3579
kinga1701
Zakorzenienie

Jerzyczka tutaj też każdy musi się pokazać ile to on ma pieniędzy i się prześmigują zwłaszcza wśród polaków właśnie. Niemcy np do takich urodzin podchodzą na zasadzie drobnego prezentu, a Polacy wymyślają. Nie podoba mi się to i już się boje jak mały zacznie tu chodzić na jakieś imprezy jak oni uważają, że na urodziny to prezent za 30-40 euro trzeba kupić, a Niemcy w 10 się zmieszczą.

To fajnie sobie wymyślili z tym ślubem, nie powiem. I żeby się jeszcze obrazić, to co oni oczekiwali kolejne 400 zł czy może więcej bo to przecież kościelny, ahh szkoda mówić.

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Cytat:
Mysmy z tz tez mysleli o cywilnym w innym terminie a koscielnym w innym, ale mysmy doszli do wniosku, ze cywilny zrobimy maksymalnie skromny, tylko dla najblizszej rodziny.
Moi znajomi też mieli osobno cywilny i kościelny. Ale na cywilny zaprosili rodziców, chrzestnych, świadków i kilka najbliższych przyjaciół, coś ok 15 osób było, po ślubie był obiad i ciasto i tyle, ale od razu zaznaczyli że nie chcą prezentów na cywilny a jak jest nam głupio z pustymi rękami przyjść do wino wystarczy.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-06, 16:19   #3580
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Mamusie styczniowe 2016, cz. VII

Cytat:

My tez zrobilismy cywilny,bo tak chcielismy i byl bardzo skromniutki tylko rodzice i rodzenstwo tak wygladala zawsze wizja naszego wymarzonego slubu, bardzo skromnie, stylowo i elegancko nigdy nie chcielismy wesela
Czy zrobimy koscielny? Moze razem z chrzcinami, ale raczej na zasadzie,ze to chrzciny a my przy okazji slub nawet chyba nikomu nie powiemy,ze bedziemy brac slub koscielny przy okazji,zeby wlasnie nie szykowali sie z podwojnymi prezentami, bo nam na tym nie zalezy to ma byc dzien Kuby,a my..przy okazji powiemy przysiege i tyle rocznica slubu to data slubu cywilnego, to bylo dla mnie ogromne przezycie i ja nie rozdzielam slubu na wazny i wazniejszy a koscielny wezme chyba ze wzgledu na spokoj rodziców i swoj, zebym mogla byc w przyszlosci chrzestna, a ksiadz zeby jie robil problemow np.z komunia Kuby czy chrzcinami drugiego dziecka :p

Edytowane przez Jerzyczka
Czas edycji: 2015-12-06 o 16:25
Stary 2015-12-06, 16:24   #3581
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Jerzyczka tutaj też każdy musi się pokazać ile to on ma pieniędzy i się prześmigują zwłaszcza wśród polaków właśnie. Niemcy np do takich urodzin podchodzą na zasadzie drobnego prezentu, a Polacy wymyślają. Nie podoba mi się to i już się boje jak mały zacznie tu chodzić na jakieś imprezy jak oni uważają, że na urodziny to prezent za 30-40 euro trzeba kupić, a Niemcy w 10 się zmieszczą.

To fajnie sobie wymyślili z tym ślubem, nie powiem. I żeby się jeszcze obrazić, to co oni oczekiwali kolejne 400 zł czy może więcej bo to przecież kościelny, ahh szkoda mówić.

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Moi znajomi też mieli osobno cywilny i kościelny. Ale na cywilny zaprosili rodziców, chrzestnych, świadków i kilka najbliższych przyjaciół, coś ok 15 osób było, po ślubie był obiad i ciasto i tyle, ale od razu zaznaczyli że nie chcą prezentów na cywilny a jak jest nam głupio z pustymi rękami przyjść do wino wystarczy.
To 15 osob u nas to tylko najblizsza rodzica, czyli rodzice i rodzenstwo. Mysmy tak liczyli ok 30 osob, ale to zrobimy moze w maju, jak ja juz dojde do swojej figury

Stary 2015-12-06, 16:26   #3582
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
To 15 osob u nas to tylko najblizsza rodzica, czyli rodzice i rodzenstwo. Mysmy tak liczyli ok 30 osob, ale to zrobimy moze w maju, jak ja juz dojde do swojej figury

U nas dokladnie 12 osob bylo plus jedno dziecko pieciolatek
Stary 2015-12-06, 16:37   #3583
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
I my też tak zamierzamy zrobić. Wpłacać ile aktualnie będziemy w stanie. Po 18 latach jakaś sumka się uzbiera
Też bym tak chciała. +odkładać co miesiąc na to konto chociaż po 100zł, to po 18 latach będzie fajna kwota np. na kupno auta.

Cytat:
Kurcze właśnie nie wiem co kupić. A może taki zestaw z tym i z tym.

A jeszcze pytanie, wiem że się daje tyle ile każdego stać, ale że kilka z nas ma już małe dzieci to jest bardziej na czasie. Ile daje się tak mniej więcej na chrzciny dziecka w rodzinie, rodzeństwo rodziców dziecka.

Moim zdaniem kwota akuratna

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Ja mam nożyczki ale ja sobie nie umiem obcinać nożyczkami więc pewnie kupię cążki jeszcze
Zresztą skórki przy paluszkach Olce było mi łatwiej cążkami złapać niż nożyczkami
Ale skórek nie powinno się wycinać

Cytat:
Macie już wszystkie zestaw do paznokci dla noworodka? Co tam macie nożyczki czy cążki?
Cążki

Cytat:
Napisane przez koktajlowa7 Pokaż wiadomość
Ale to masz wielorazowe czy jednorazowe z Canpolu? Jednorazowe też można zaprać?
Jednorazowe, ale dziewczyny pisały, że je można prać.

Co do chrztu/komunii, to nic mi nie mówcie, bo chrześnica TŻta ma w maju komunię (+ jeszcze urodziny ). Teściowa już nam 'delikatnie' sugerowała, że mamy odkładać kasę.

A wiecie, teraz na komunię to nie, że się rower kupi, czy zegarek. Teraz trzeba tablety, wypasione laptopy, iphony i inne cuda
Biorąc pod uwagę fakt, że będziemy mieć w domu 4miesięczniaka, to już widzę jak wydam 2000 na laptopa dla małolaty

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Co do ślubu, to my robiliśmy cywilny na 65 osób - najbliższa rodzina i przyjaciele. Ale my już kościelnego nie będziemy robić
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-06, 16:40   #3584
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Dotka no bez jaj, tez nas czekaja dwie komunie, jedna mojej siostry, jedna chrzesniaka tz, ale bez przesady nie bedziemy kupowac laptopow, ipodow i czego tam jeszcze. W szczegolnosci, ze w czerwcu jeszcze mamy slub u mojego kuzyna, my tez chcielibysmy sie pobrac, dlatego nie bedziemy szalec z prezentami.

Stary 2015-12-06, 16:41   #3585
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Wiecie co, to jest przykre. Dzieciom ładuje się kasy w ciul w komunie, na dziecięce zachcianki, a jak przychodzi ślub to się puste koperty (!) zdarzają i nagle robi się szkoda, choć pieniądze na nową drogę życia są dużo bardziej potrzebne i lepiej człowiek doceni niż w wieku 8 lat

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-06, 16:46   #3586
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Wiecie co bez urazy ale dla mnie dawanie na Komunię takich kwot tzn powyżej 500 zł (i to chrzestni!!!) czy laptopów jest totalną głupota. Ludzie chyba zapominają jaka jest w ogóle istota takiego Święta. Mało tego to rodzice dzieciaków oczekują takich sum a nie same dzieci. Ale niestety w Polsce tak to bywa. Wszystko na pokaz. Zastaw się a postaw się.

Serduszko malutkie

Edytowane przez Magdusiaaa
Czas edycji: 2015-12-06 o 16:47
Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-06, 16:46   #3587
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Wiecie co, to jest przykre. Dzieciom ładuje się kasy w ciul w komunie, na dziecięce zachcianki, a jak przychodzi ślub to się puste koperty (!) zdarzają i nagle robi się szkoda, choć pieniądze na nową drogę życia są dużo bardziej potrzebne i lepiej człowiek doceni niż w wieku 8 lat
U nas pustych kopert nie było. Niemniej jednak średnia kwota w kopercie za PARĘ to było 300-400zł - najmniejsza koperta to było 100zł - nie oceniam, tyle ktoś miał, to tyle dał (bez podpisu,ale łatwo się domyślić, bo bez podpisu były tylko 2 czy 3 kartki).
No to mi teraz powiedzcie, jak się ma 300zł na ŚLUB dla dorosłych ludzi, do kupowania jakiś srajpodów dla 9letniego dziecka?

Cytat:
Dotka no bez jaj, tez nas czekaja dwie komunie, jedna mojej siostry, jedna chrzesniaka tz, ale bez przesady nie bedziemy kupowac laptopow, ipodow i czego tam jeszcze. W szczegolnosci, ze w czerwcu jeszcze mamy slub u mojego kuzyna, my tez chcielibysmy sie pobrac, dlatego nie bedziemy szalec z prezentami.
No ja bym najchętniej kupiła ładny zegarek + dała coś do koperty i nara
Stary 2015-12-06, 16:50   #3588
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiecie co bez urazy ale dla mnie dawanie na Komunię takich kwot tzn powyżej 500 zł (i to chrzestni!!!) czy laptopów jest totalną głupota. Ludzie chyba zapominają jaka jest w ogóle istota takiego Święta. Mało tego to rodzice dzieciaków oczekują takich sum a nie same dzieci. Ale niestety w Polsce tak to bywa. Wszystko na pokaz. Zastaw się a postaw się.

Dla mnie jakakolwiek okazja i 500 zl to bardzo duzo. Bo czesto ludzie zapominaja o istocie komunii, chrztow,o slubach nie wspomne. Mowie o podejsciu "pewnie mi sie zwroci". Nie cierpie tego.
Stary 2015-12-06, 16:51   #3589
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
Dla mnie jakakolwiek okazja i 500 zl to bardzo duzo. Bo czesto ludzie zapominaja o istocie komunii, chrztow,o slubach nie wspomne. Mowie o podejsciu "pewnie mi sie zwroci". Nie cierpie tego.
Często to goście mają takie podejście, bo czują sie w obowiązku coś zwracać. Przy czym jedną z tradycji wesela jest wyposażenie młodych na nową drogę życia w przeciwieństwie do wcześniejszych wydarzeń, które mają typowo i tylko religijny wymiar

30.12.2012
26.04.2014

Edytowane przez medeline
Czas edycji: 2015-12-06 o 16:52
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-06, 16:52   #3590
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
A podejście "się zwróci" to już w ogóle. To zaprasza się gości żeby się zwróciło czy po to żeby być z Młodymi w ich najważniejszym dniu??

Serduszko malutkie

Stary 2015-12-06, 17:03   #3591
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Super prezent ja dostalam od rodzicow kurs na prawko

Ja też I komplet biżuterii.

Cytat:
Mysle,ze taka kwota w zupelnosci wystarczy, chociaz wiesz w Polsce to jest czesto na zasadzie zastaw sie a postaw sie.. Tżta brat np.3 lata temu dwa tygodnie przed powiedzial nam,ze bierze slub cywilny. My biedni studenci jakos skolowalismy kase w dwa tygodnie, zrobilismy debet na koncie i dalismy im wtedy 400zl do koperty. Teraz brali slub koscielny we wrzesniu i bylismy pewni,ze powiedza nam przy zaproszeniu,ze juz mamy nic nie dawac, ale gdzie tam no a dwa prezenty z tej samej okazji kazdy by chcial, wtedy bym zrobila slub w kazdym obrzadku religijnym wiec bardzo nie chcielismy nic dawac, ale ze nam bylo glupio to dalismy im bon do home&u na 200 zl chociaz moim zdaniem nieladnie sie zachowali.. A wiecie co najlepsze? Obrazili sie na ten prezent i ze im kasy nie dalismy

Przegięcie Wychodzi na to, że powinniście dać więcej, bo to kościelny...

Dla mnie takie wypasione prezenty dla dzieciaków to przegięcie, a dawanie kasy to już w ogóle.
Mojej chrześnicy kupiłam złoty łańcuszek z przywieszką na chrzciny i myślę, że jak podrośnie to będzie zadowolona. TŻ na komunię chrześnicy kupił co prawda laptopa, ale razem z chrzestną się złożyli więc to nie wyszło ich tak dużo. To jest szok po prostu, że kiedyś się cieszyło z zegarka i roweru, a teraz już się w ogóle nie kupuje takich prezentów. Jakby TŻ kupił chrześnicy rower to podejrzewam, że nawet by na niego nie wsiadła

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-06, 17:39   #3592
czarnulax
Zakorzenienie

Ja poduchę mam zamiar wykorzystać przy karmieniu na pewno. Nie sprawdziła się u mnie za bardzo w czasie ciąży, więc liczę, że chociaż tutaj się sprawdzi. Za to jest fajna na popołudniowy leżing z mężusiem

Casa gratuluję zdanego egzaminu
Dotka w sumie możemy sobie piąteczkę przybić, bo ja teraz to już nie raz zasnę 24-1 dopiero, a pobudka 3-4 Jak uda się do 5, to czuję się jak młody bóg Najgorsze jest to, że wcale sobie tego nie nadrobimy po porodzie czyli jednak szpital już jutro? (gdzieś mi musiało umknąć jeśli pisałaś wcześniej)
candy ale Ci ładnie wyskoczył do przodu

Cytat:
Juz 16 grudniowych mam rozpakowanych
no co Ty mówisz

Mąż mi kupił kubeczek z motywem świątecznym Nie obchodzimy mikołajek, ale wiedział, że mi się on podoba i tak oto jest w moim posiadaniu już

Poza tym to byliśmy dzisiaj zobaczyć porodówkę w szpitalu, w którym chciałabym rodzić. I jak tylko nic nieoczekiwanego się nie wydarzy (), to jedziemy tam.
Stary 2015-12-06, 17:41   #3593
Dotka90
Zakorzenienie

Czarnula, poka kubeczek

U mnie poducha się sprawdziła, chociaż przyznam, że czasem mam jej serdecznie dość Ale to taka trudna milośc - z poduchą źle, a bez niej jeszcze gorzej

Taak, szpital jutro dzięki bogu, bo już naprawdę ledwo żyję

Muszę sobie kupić coś do jedzenia, wymyśliłam jogurty (mamy lodówkę na oddziale), kisiel ten do kubka, mandarynki, herbatniki - macie jeszcze jakiś pomysł żeby z głodu nie zejść?
Stary 2015-12-06, 17:51   #3594
niezdara
Rozeznanie

Hej dziewczyny, wróciłam z uniwerku i Was nadrabiam
Ja na chrzciny dałam chrześniakowi biblie dla dzieci i obrazek z aniołkiem z dedykacją, no i szatke do chrztu. Brat wiedział ze byłam biedną studentką a im kasy nie brakuje więc chyba bardziej stawiają na kontakt z dzieckiem niż kasę. I teraz często mały dzwoni do mnie na Skypie i samochody pokazuje, literki i gadamy sobie
A chrzciny u naszej Zośki zrobimy na jakieś 15 osób, tylko obiad i ciacho. Jakoś w kwietniu pewnie.

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Czarnula, poka kubeczek

U mnie poducha się sprawdziła, chociaż przyznam, że czasem mam jej serdecznie dość Ale to taka trudna milośc - z poduchą źle, a bez niej jeszcze gorzej

Taak, szpital jutro dzięki bogu, bo już naprawdę ledwo żyję

Muszę sobie kupić coś do jedzenia, wymyśliłam jogurty (mamy lodówkę na oddziale), kisiel ten do kubka, mandarynki, herbatniki - macie jeszcze jakiś pomysł żeby z głodu nie zejść?

Jabłka, jakieś wafle suche, banany są syte..

Polub mnie https://www.facebook.com/dailybetterblog/
niezdara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-06, 17:58   #3595
czarnulax
Zakorzenienie

My mamy dla małej komplet cążki+nożyczki, przeraża mnie kwestia obcięcia pazurków w tej małej rączce, a nie wiem czym mi będzie łatwiej, więc chciałam mieć i jedno i drugie.

kinga no pewnie, że wystarczy 200 zł. Teraz będą chrzciny córki kuzynki męża i my planujemy mniej więcej tyle dać, tylko że akurat chcemy kupić konkretną rzecz, ale w tej kwocie.

A te prezenty teraz na komunię to My mamy za rok komunię siostrzeńca męża.

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Dotka z tym jedzeniem w szpitalu to tragedia jest a mąż będzie miał możliwość dowozić Ci jakieś obiady czy coś poza tym? Na ile musisz się położyć? 3 dni?
A kubeczek ten
Stary 2015-12-06, 18:03   #3596
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

Candy piękny brzuszek

Koktajlowa ja mam 3 opakowania podkładów seni 2 paczki podpasek z firmy hartman midi 1 paczkę maxi oraz 14 sztuk jednorazowych i 3 siateczkowych.
jednorazowe odrazu się wyrzuca moja siostra miała jak szła do WC brała podpaski jednorazowe majtki i tandum rose

o czym może świadczyć ból spojenia i jak ulżyć sobie?

my też pieniądze na konto będziemy odkładać ; )
punktu widzenia w każdej chwili.

Edytowane przez Kasiulenkowo
Czas edycji: 2015-12-06 o 18:04
Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-06, 18:07   #3597
Dotka90
Zakorzenienie

Czarnula, mąż przyjedzie, ale w sumie tylko we wtorek.
Bo idę na 3 dni, no to jutro mnie odwiezie (rano i tak musze auto do mechanika odstawić, a on ma spotkanie slużbowe), no to już popołudniu nie będzie przyjeżdżał. Potem we wtorek przyjedzie, ale raczej późno, koło 18-19 dopiero*, no a w środę mnie odbierze, bo myslę że tak jak ostatnio - 3 dni i do domu, to tylko kwestia napakowania mnie kroplówkami

*bo jak przyjedzie do domu 16-17, zanim zje coś, ogarnie się, to już 19 będzie. A od razu po pracy przyjechać nie może, bo pies od rana będzie sam w domku.

Kubek ekstra Jaka pojemność?
Stary 2015-12-06, 18:13   #3598
pietrusiowata
Rozeznanie

Dzień dobry

Witamy się w 36 tc

Mi też się śnił Jasiu, wyglądał jak ze słoiczka Gerber ale był mega niegrzeczny, dosłownie Denis rozrabiaka

Co do majtek, to najpierw kupiłam jednorazowe campol ale położna na SR odradzała i dokupiłam siateczkowe campol 2 opakowania po 2 szt.

Podkłady poporodowe mam campol 2 opakowania.

Do paznokci kupiłam duży zestaw od hubiego i w nim są szczotka do włosów, grzebyk, cążki, nożyczki, pilniczek i szczoteczka do zębów. Wszystko w niebieskim pudełku.

Co do prezentów to jak dla mnie 200 zł to max na chrzciny a komunia to już masakra jest z tymi prezentami. I jeszcze dziecko limuzyną pod kościół przywożą...

Wrzucam brzuszek, wczoraj z tż zrobiliśmy domową sesję
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1449422004352.jpg (24,8 KB, 48 załadowań)
Stary 2015-12-06, 18:17   #3599
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Czarnula super kubeczek. Typowo okolobozonarodzeniowy

Też szukam czegoś fajnego ale najlepiej taki z 0,5l żeby miał bo do śniadania taki zwyczajny to zawsze za malo

Co do pazurkow to tak myślę żeby obcinać na spioszka. Nie będzie chociaż łapkami ruszac

Serduszko malutkie

Edytowane przez Magdusiaaa
Czas edycji: 2015-12-06 o 18:18
Stary 2015-12-06, 18:20   #3600
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Pietrusiowata fajnie wygladacie

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

A kubeczek sliczny

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości