![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016!
ahh bo ty lekarstwa i zastrzyki masz
biedna będzie dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mój syn ostatnio jak byłam w ciąży sam podniósł mi bluzkę do góry i mówi mamo tu masz dzidziusia. Za 2 razem jak zapytał to potwierdziłam. Teraz wie, że ma 2 siostry w niebie. W lipcu zapytał mnie kiedy przyjdzie Św Mikołaj, bo on chce taką małą zabawkę, taką jak się bawią małe dzieci. Na pytanie czemu taką zabawkę chce odpowiedział, że chce dać dzidziusiowi temu co będzie w moim brzuchu... rozczulił mnie do łez. Teraz najchętniej dałabym mu dodatkową zabawkę dla dzidziusia ale nie chce tak szybko mówić. Zobaczymy kiedy sam zapyta ![]()
![]() |
#123 |
Rozeznanie
|
za pierwszym razem jak byłam w ciąży z synkiem to poszłam na zwolnienie po 3,5 miesiącach, mimo że mówiłam, że będę pracowała jak długo się da
wracałam do domu z pracy z bólami brzucha, a już to, że traktowano mnie inaczej niż inne moje koleżanki w ciąży przelało czarę i szczerze mówiąc, bóle zniknęły jak ręką odjął nie wiem jak będzie teraz, zobaczymy - ale ze mam prawie 2latka w domu, to chciałabym ten czas poświecić jemu, także wcale nie będę się bronić przez L4 :P no i rozkręcamy z mężem "biznes" - sprzedajemy silikonowe zawieszki/gryzaki od niedawna i trzeba się tym zająć porządnie, a ciągle mi na to brakuje czasu... jeszcze nikomu nie powiedzieliśmy - jak wszystko będzie dobrze, to zrobimy wszystkim prezent na Święta ![]() do lekarza wybieram się teraz we wtorek, 8 grudnia, no chyba że w czwartek - mam ten luksus, że nie muszę się zapisywać tylko przychodzę i już ![]() ciągle się zastanawiam, czy test mógł wyjść pozytywnie już po 9 dniach od owu - za pierwszym razem testy pozytywne wyszły mi dopiero po 21 dniach po owu (czyżby aż tak mi się pozmieniało??) ![]() ![]() spokojnych snów Mamusie ![]()
#124 |
Zakorzenienie
|
Powiem Wam, że z tą pracą to trudna decyzja
![]() Mam umowę na czas określony do sierpnia 2017, ale gdzieś wyczytałam że jak będę przed końcem 3. miesiąca to mogą mnie jeszcze teoretycznie zwolnić. Także póki co nic się nie odzywam, ale grudniowe szaleństwo nie wpływa na mnie dobrze ![]()
#125 | |
Raczkowanie
|
Sierpnióweczki 2016!
Cytat:
Wydaje mi się, że to trochę inaczej z tą umową na czas określony jest. Nie mogą Cię zwolnić w ogóle (chyba, że dyscyplinarnie gdyby mieli powód). Mogą z kobietą w ciąży nie przedłużyć umowy jeśli kończy się ona przed końcem 3 miesiąca. Więc jeśli masz umowę do sierpnia 2017 to z tego co wiem nie masz o co się martwić ![]() Za to ja właśnie jestem w tej sytuacji kiedy nie muszą mi przedłużyć umowy - kończy mi się pierwsza umowa w tej firmie 22grudnia, więc chyba powiem o ciąży dopiero w styczniu. Wiem, że to trochę nie fair w stosunku do szefa, ale boję się, że mogliby mi nie dać nowej umowy gdybym powiedziała już teraz ![]() __________ wydaje mi się, że tu jest to dobrze wyjaśnione ![]() http://www.kadry.abc.com.pl/czytaj/-...do-dnia-porodu Edytowane przez warszawianka109 Czas edycji: 2015-12-05 o 06:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() W Twoim przypadku ja również nie mówiłabym jeszcze o ciąży, dopiero po przedłużeniu umowy. Teraz musisz myśleć o sobie i fasolce, a zapewnienie Wam dobrego bytu to podstawa ![]()
![]() |
#127 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Nazywam się Beata. Czekałam...aż Ktoś założy wątek, później bałam się "zapeszać" i nie dołączałam. Taka Ja. 21.11. test apteczny i dwie kreseczki ![]() ![]() 23.11. beta 70 a resztę w opisie. Byłam już u dr 29.11. i widziałam w macicy malutki pęcherzyk 1-2 mm ![]() Dziś wybieram się na kolejną wizytę. Beta z czwartku 2228 ![]() Długo staraliśmy się i dziecko i było to podparte leczeniem. W 2014 dwa razy poroniłam na wczesnym etapie, stąd moje obawy. Gratuluję Wszystkim pięknych dwóch kreseczek i życzę nam Wszystkim cudownych 9 miesięcy ![]() ![]() ![]() ps. wg OM termin wypada mi na 1-2.08. ![]()
15.11. ![]() 11.12. serduszko ![]() ![]() 7.02. ostatnia wizyta u dr P. TP: 28.07. Oliwierek ![]() cudzie trwaj ![]() ![]() Edytowane przez BeataAmelka Czas edycji: 2015-12-05 o 09:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
O rety nie bylo mnie dzien i tak sie rozpisalyscie
![]() Na poczatku witam nowe Mamusie ![]() ![]() A sluchajcie czy macie jakies dziwne zachcianki?ew jakies nowe dolegliwosci?.Mi przeszly prawie te bole jak na @,piersi tez juz mniej bola tylko plecy dokuczaja.A z zachcianek to w sumie jestem jak smietnik co do reki to do buzi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Wtajemniczenie
|
Mnie tylko lekko bolą piersi. Więcej objawów nie mam co raczej mnie martwi...
#130 |
Wtajemniczenie
|
Ja z kolei mam ogromny bol piersi, w nocy dzis budzilam sie wiele razy. A co do jedzenia, to dzis tez jadlam frytki na zmiane z lodami :P
#131 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#132 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A jak zachowują się Wasi partnerzy? ![]() ![]() ![]()
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja córka się chyba posiusia ze szczęścia jak jej powiem, że będzie siostrzyczką... mnie też się wydaje, że paracetamol mogę.. bóle przeszły poza piersiami no tak mnie bolą, że gdyby nie stanik to bym wyła z bólu reszta okej, mdłości zero szynka, kiełbasa, mięcho mnie ciągnie.. ściągnęłam sobie apkę na tel o ciąży i mi pokazuje jak wygląda mój bąbel, twardo twierdzę, że będzie synuś ![]() ale generalnie mam schizę, panikuję, boje się jak diabli, zamartwiam się! i o tej cytomegalii się naczytałam, skąd to się w ogóle bierze ![]() mam ochotę na whisky, które sączy mąż ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Wtajemniczenie
|
Agus jaka apka? Podaj nazwę
![]() ![]() Ja po dzisiejszej wizycie ![]() ![]() ![]() ![]()
#135 |
Zakorzenienie
|
sprout - ciąża
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
Brak objaw to nic tylko sie cieszyc nie kazda kobieta musi je mniec.Moja np siostra miala straszne bole migrenowe w obu ciazach do tego stopnia ze wymiotowala.Ja w pierwszej od razu mialam smaka na brzuszki wedzone,czulam je doslownie z klometra,ciagle chcialo mi sie kanapki z pasztetem podlaskim i pomidorami,mieso gotowane moglam jesc kilogramami ale np od parowek na goraco odrzucalo mnie :/.Do tego mialam tak rozpulchnione dziasla ze nic twardego grysc nie moglam ,mialam doslownie ruchoma szczeke
![]() A co do reakcji partnera...no coz moj tylko dyryguje co mi wolno a czego nie,meczace to nie co jest no ale niech ma ta radosc ze wie lepiej. |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
jak mój mąż widzi, że coś cięższego podnoszę to od razu podlatuje..
ja ogólnie często zapominam się, że jetem w ciąży, a to zbiegam po schodach, albo za dużo dźwigam... |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkie nowe Mamy
![]() Co do ciążowych zachcianek, to u mnie nie ma na razie nic. Z objawów to na pewno szybciej robię się głodna, a jak jestem głodna to mam mdłości ale jeszcze bez odruchu wymiotnego. Poza tym częste oddawanie moczu, czasami wręcz co chwilę, bardziej wrażliwe piersi, senność. Na razie jest spokojnie, oby jak najdłużej! U nas reakcja TŻ to na początku ogromny szok. My szczególnie nie planowaliśmy dziecka, odstawiliśmy zabezpieczenie i po prostu, co ma być to będzie. Nie wyczekiwaliśmy owulacji. TŻ mimo że na początku twierdził że ON WIE że nie będzie problemów z zajściem w ciążę, to jednak był zdziwiony że w trzecim cyklu zaszłam ![]() Za to mamy wybrane imiona dla dziecka. Będzie Nadia lub Aleksander ![]()
#139 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny, chciałabym się przyłączyć do zacnego grona. Mam nadzieję, że nie zapeszę bo jestem (tylko albo aż) po siedmiu testach, jeden negatyw a reszta pozytyw z mniej lub bardziej ciemną kreską ciążową. Zaraz ubieram córcię i lecę na betę, jestem dopiero w 26 dc., mam nadzieję, że coś się wyklaruje
![]() Wam dziewczyny życzę miłych pozostałych 8 miesięcy ![]() I oby do zobaczenia ![]()
#140 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Napiszę co u nas, bo nie wyczymię , a potem poczytam co u Was ![]() Wczoraj zagadałam pod koniec dyżuru do lekarza o którym myślałam, żeby mi poprowadził ciąże. Zaczęłam niewinnie od pytania o magnez, bo mam w nocy skurcze łydek i mnie to budzi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Z zaleceń od doktora: suplementacja kwasu foliowego i magnezu, dieta bogatobiałkowa, jeść często ale mało, nie dotykać piersi by nie pobudzać wydzielania oksytocyny. To się pochwaliłam ![]()
#141 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
witamy ![]() Cytat:
![]() Im wiecej czytam o takich sytuacjach tym wiecej sie denerwuje. Dzis mam wizyte u gin, mam nadzieje ze same dobre wiesci beda ![]()
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
Piszcie dziewczyny jakieś dobre wieści
![]() Ja niestety zaczęłam plamić ![]() ![]()
#143 |
Wtajemniczenie
|
OMG trzymam kciuki, delikatne plamienie to jeszcze nic złego. U moich PM2014 też jedna dziewczyna plamiła na samym początku, kazali jej leżeć przez ok miesiąc i wszystko jest już dobrze, jest w połowie ciąży. Może lepiej jechac na IP zamiast czekać do jutra?
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
Może faktycznie podjedź na IP? Jesteś teraz może w momencie, kiedy powinnaś miesiączkę dostać? Kobietom zdarza się wtedy krwawić.
#145 |
Wtajemniczenie
|
DobraDusza a masz do tego jakies bóle? Jeśli to leciutkie plamienie bez żadnych bóli to nie powinno być nic złego, jednak ja bym jechała dzisiaj na IP, szybka reakcja może naprawdę sporo pomóc
#146 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja właśnie odebrałam wyniki bety: 73,4 ![]() ![]()
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
Nie mam żadnych bóli... naczytałam się w Internecie sporo i oczywiście powodów może być milion...
#148 |
Wtajemniczenie
|
To już dobry znak. Przy ciąży pozamacicznej są silne bóle, a może nawet dojść do pęknięcia jajowodu. Lekkie plamienie może być np. oznaką niewydolności łożyska, dostaniesz leki i leżenie. Trzymam kciuki!
#149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja Wam powiem, że za każdym razem jak idę do toalety (a chodzę bardzo często ![]() ![]()
![]() |
#150 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Musimy wierzyć że wszystko się uda i dotrwamy do sierpnia w pełnym składzie!
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:00.