|
|
#3601 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
Cytat:
|
|
|
|
|
#3602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas pod względem kataru i kaszlu bez zmian, tyle że syropy odstawione więc brzuch ja juz nie boli i nie płacze po kilka godzin. ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- U nas na mikolaja chcieli 40zl, wydaje mi się to dużo.. |
|
|
|
|
#3603 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Być może Jak tam Olusia? Cytat:
U nas problem jest z jedzeniem. Na początku jak pisałam K nie chciał jeść obiadów u nich. Więc ok umowiłam się z babką, że będe mu robić kanapki. I teraz przynosi te kanapki do domu - jeden gryz i tyle. Nie wiem czy one sie starają, żeby coś zjadł A wczoraj rano nic nie zjadł, w żlobie tez nic (dostal kanapke i banana) więc był od rana do 13 bez jedzenia Poza tym zauważyłam, że sypia na sali, na materacach, tam gdzie się bawią. Nie ma swojego łozeczka z tego wgledu, że pozno dołaczył do spiacych dzieci. Przychodzi z tego zlobka smutny, nie chce chodzić no ale moze po prostu sie odzwyczaił (w koncu prawie 2 tyg. nie byl). Tylko za niedlugo bedzie chodzic tez Z no i chciałabym ich razem posyłać. Wiozę go w poniedziałek i mam zamiar się o to zapytać jak wyglada jego jedzenie i spanie. Nie podoba mi sie Tez mi sie wydaje duzo. Wiadomo, ze dzieci cos tez w domu dostaną wiec nie ma co przesadzac. Tym bardziej, ze czesto i tak sie nie trafi w gusta dziecka. ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Aaa i chyba wybrałam skrzynie ![]() Taka http://vanmar.pl/allegro/baby-best/baby_skrzynia.jpg ale cała biała na zamowienie. Tylko jeszcze dopytuję o to blokowanie wieka. Na all promocja jak sie porobi zakupy za min. 200 zł do 14.12. to sie dostaje bon 20 zł na kolejne za min. 50 zł. ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- A na skrzyni będzie podusia z Ikei https://scontent.cdninstagram.com/hp...77819677_n.jpg |
|||
|
|
|
#3604 |
|
Wtajemniczenie
|
Kwiatuszku, dzięki
ale terminu cc jeszcze nie ma co gratulować Poczekajmy jak się Pchełka wykluje Dzisiaj w nocy miałam genialny sen - że odszedł mi sławny czop Z masą małej się śmiejemy z tż, że będzie laseczka Szwagierka ma córę w wieku Filipa (z maja) i jest...duża! Nie to, że tylko wysoka, ale cała taka,,,, duża, barczysta... taka fest baba Więc Pchełka przy swojej siostrze ciotecznej będzie robić za tą zgrabnioszkę:P O ile jej sami nie przypasiemy :PDemeter, fajne siedzisko-skrzynia ![]() U nas nie było zrzuty na Mikołaja, który ma być w poniedziałek. Zobaczymy... chociaż powiem szczerze, że wolałabym, żeby dostał jakoś symbolicznie upominek, nawet łakocia... a nie jakieś cuda na kiju. Do żłobka nie mam jakoś szczególnie zastrzeżeń. Ciocie nic nie mówią o jedzeniu, ale patrząc na ilość kup, które robi w domu to raczej nie głoduje Na drzemkę dałam pieluchy, ale w domu na noc też nosi jeszcze więc nie chciałam już na siłę go oduczać. Przyznam, że nie wiem jak się za to zabrać... brak mi sił, motywacji i jakoś głowę mam zaprzątniętą czymś innym. Walczę ze zmywarką. Nie domywa i zostawia osad - wkurza mnie to niemiłosiernie. Kupiłam zestaw naprawczy plus szorowanie od środka i może coś lepiej będzie. No i jeszcze ciacho na jutro zrobić. Miałam ambitnie sałatki szykować... taaaaa... kupiłam wędliny i sery i i koniec. Wraz z rosnącym brzuchem moja chęć bycia perfekcyjną synową zmalała prawie do zera
|
|
#3605 |
|
Zakorzenienie
|
U nas panie w przedszkolu się starają ale koszty zaczynają mnie przerazac. A ludzie mają po 2-3 dzieci w prywatnym przedszkolu.. Eh.
|
|
|
|
#3606 |
|
Wtajemniczenie
|
Monika to wasze prywatne?
Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3607 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3608 |
|
Zakorzenienie
|
U nas skladka po 20 zl - ale od razu teatrzyk i zdjecie w tym. I u nas juz rok temu byly slodycze.
Pani, jak rozmowa?
|
#3609 |
|
Zakorzenienie
|
Mikołajkowa cisza...U nas KAcper nadostawał tyle zabawek, ze wielodzietna rodzine by obdzielił...A taki dzis nakrecony chyba przez te emocje, ze psoci i dokazuje tez za wielodzietna rodzinę;p A jak u Was?
|
|
|
|
#3610 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pozniej napisze wiecej |
|
|
|
|
#3611 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas też zabawek, emocji full. Dziadek sie za Mikołaja przebrał, Fi taki zawstydzony był, że aż słodko wyglądał. A potem krzyki, biegi, pipisy nie jak mój Fifi.
|
|
#3612 |
|
Zakorzenienie
|
U nas Jakub dostał Duplo, Dominika coś z lamaze, talerz, miskę, łyżkę i póki co tyle. Mieliśmy iść do rodzicow na Mikołajkowy obiad ale ze my chorzy to niestety, gości nie mieliśmy, tż w pracy także nie odczulam za bardzo.
|
|
|
|
#3613 |
|
Zakorzenienie
|
To u nas mocno gościnny weekend- kto mógł to przyjechal, wiec i ja zmęczona troszke i zatoki mi dokuczają;/ UmK. tor wyścigowy i klocki poszły w ostawke wygrały świecace, grające i ziejące maskotki z Hameryki...Na szczęscie nie sa baaardzo głośne;p
|
|
|
|
#3614 | |
|
Zakorzenienie
|
nie było okazji. może dziś
![]() u nas składka mikołajkowo-dyplomowa 40 zł. ale za zdjęcia zabulimy osobno. co kupiłas mezowi? Cytat:
czekam! ufffff zdrowy chłopczyk u nas Mikołajowy szał. wszystko trafione. jak pakowałam prezenty (a nie chciało mi się strasznie szałem nad szałami jest namiot. niestety obydwoje dostaliśmy jakiegoś zaćmienia umysłu, jak go nabywaliśmy. mamy za małe mieszkanie na namiot heh. pojedzie (namiot) do którejś babci :/ potem wstawię Wam fotę jak T. się stylizuje. normalnie kładliśmy się z Konkubentem. szafiarz rośnie (a!!!!)
|
|
|
#3615 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
zrobiłam bułeczki cynamonowe w formie rogalików. do każdego oprócz nadzienia cynamonowego dodałam łyżeczkę startych jabłek też wymieszanym z odrobiną tego nadzienia. No mówię wam poezja smaku nie mogłam się oprzeć i zjadłam aż za dużo na raz ![]() no i Karol wstał mi dziś z kaszlem gruźliczym to syrop z cebuli jest na kaszel dobry prawda? już zasypałam cebulę będziemy pić![]() Cytat:
dla bohaterki Cytat:
Cytat:
Cytat:
za poprawę Cytat:
hehe na szczęście ani Julka ani KArol nie zepiali się choinki nigdy mam nadzieje że Wojtek za rok też jej odpuści ![]() u nas w tym roku pewnie 3 będą bo zawsze mamy w salonie dużą w tamtym roku Julka mniejszą miałą u siebie a w tym roku pewnie Karol też będzie chciał mieć u siebie Cytat:
no i brawo dla MArcela za dwójęzyczność ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dostał farmę z playmobile, klocki jdlt, ciastoline play doh, książkę baśnie, kubek, straż pożarną i słodycze. Kilka dni temu któraś pytała w którym tyg jestem i zapomniałam odpisać. Dzisiaj skończyłam 27. Edytowane przez monicca1989 Czas edycji: 2015-12-07 o 10:25 |
|
|
|
|
#3617 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Cytat:
![]() Namiot...tez mieslimy wystawiony z tunelem, potem sam. Mieszkanie mamy duże (piętro domu 3 pokoje, duzy salon) ale i tak nie ma na to miejsca żeby stało non stop. Także składamy i ostatnio im wyciągnełam to była radocha na chwile ![]() Czekamy na fotke Szafiarz hehe ![]() Cytat:
![]() A jak samopoczucie? Będzie chłopczyk, macie już imie? ----- My po urodzinach połączonych z Mikołajem. K jak zawsze bał się swojej prababci także nie był sobą Było nas 10 osób, do tego dzieciaki. Dziewczynki zachwycone prezentem wózeczkiem z lalą Potem TZ sie przebrał za Mikołaja i dał dzieciom drobne upominki. Dziewczynki się nie bały, natomiast K nie chciał iść do Mikołaja. Potem cos wrzuce do klubu, koncze bo Z wstała. |
||
|
|
|
#3618 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ogarniam już tematu odpieluchowania J. ostatnio w dzień w domu wolał, przyszła moja mama i 2 razy nie zawołał, potem w środku nocy zawołał, ale rano już nasikal w pieluchę. Potrafi sikac na zawołanie, np do wanny (zwłaszcza jak tż go kąpie), patrzeć jak sika w majtki i cieszyć się z tego, nie chcieć się przebrać potem, potrafi powiedzieć w którym momencie na spacerze zrobił siku, zatrzymuje się wtedy i patrzy więc czuje wcześniej, nie ma szans że nie a jednak nie chce wołać
|
|
|
|
#3619 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wczoraj 37
![]() Cytat:
Kiedyś była rozmowa o zdjęciach, kalendarzach etc. Ja już trzeci raz zamawiam tu: http://www.fotoprintum.pl/kupony/r.php Standardowo, w połowie grudnia mają swoją promocję - 3 kalendarze a3 13 kart po 54 zł Świetną jakość mieli. Super wydruk, papier kredowy, duża gramatura. Oby w tym roku nie popsuli się Standardowo będą zdjęcia Filipa miesiącami Tak, żeby w każdym miesiącu był rok starszy niż na focie Dziadki znów będą mieć radochę ![]() Filip w nocy wstał na siku! Ależ się ucieszyłam! A rano pielucha i tak zlana. No i w nocy jeszcze był płacz bo on chce iść na basen. I śpiewał piosenkę o ogórku. W naszym łóżku.
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3620 | |
|
Zakorzenienie
|
3?
![]() jak żrę obiad, to często myślę o Waszej rodzinie ![]() (ile osob by sie najadlo tym co mam na talerzu ![]() Cytat:
a ja Ci kiedys zazdroscilam, ze jestescie juz po ![]()
|
|
|
#3621 |
|
Wtajemniczenie
|
K po złobku, dostał autko betoniarkę z ceną 4 zł
kolorowankę, mazaki i maaasę słodkości Flipsy, kinder, czekoladki, sopelki na choinke. Wszystko chciał jeść od razu ![]() Ale jest sukces - dziś gadałam z babką żeby spróbowali mu dać zupkę bo lubi i...sukces! Zjadł obiad w złobku ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Ale radoche miał - wszystko z paczki powyciągał na stół i oglądał, cieszył się
|
|
|
|
#3622 |
|
Zadomowienie
|
Demeter K. też prawie nie je w żłobku. Jak zje to jest święto i babki od razu mówią.
![]() U nas składki nie było więc myślałam, że dzieci nic nie dostaną a dziś K. wcześniej odebrałam i wyszedł z torebką z paczka zelkow, paczką mamby i jakimś kinder batonikiem Malpka zdrówka dla Karola A jak Wojtuś? Podobny charakterem do Julki i Karola? Też lubi na brzuszku leżeć? Pani Ola ma już ząbki? Sorce wpadła mi w ręce Zuzkowa karta ciążowa i w 38t mam zapisane 2650g więc luz blues ![]() Brawa za nocne sikanie ![]() ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Demeter zanim splodzilam posta to widzę że napisałaś, że Kuba zjadł. Super. Oby tak dalej, może się przekona
|
#3623 |
|
MBZ♥
|
Melduje się tylko, że żyję ale walczę bólem głowy.
Mikołajki udane, Zosia dzielnie poszła do niego, przedstawiła się, powiedziała wierszyk i spytała: a teraz gdzie mój prezent potem oznajmiła mi, że pójdzie do przedszkola ale ze mną Pojemność nadrobie |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3624 |
|
Zakorzenienie
|
2 razy miałam potwierdzoną płeć więc myślę, ze nic już się nie zmieni i 2 chłopak będzie (choć mojej bratowej w 20t. odpadł siusiak ma tp miesiąc po mnie)
Imie raczej wybrane choć nie podoba się wszystkim, myślimy o Dawidzie. Ok połowy grudnia otwierają żłobek w sąsiedniej gminie i myślałam o posłaniu F. ale w sumie miesięcznie wyjdzie ok 500zł (280 opłata i 10zł /dzień wyżywienie) więc trochę dużo by płacić a ja będę siedzieć w domu. Tym bardziej, że pieniądze potrzebne na budowe. Już bym się chciała wyprowadzić bo coraz gorsza atmosfera w domu. |
|
|
|
#3625 |
|
Zakorzenienie
|
Malpka to ty teraz tez co tydzień będziesz robić te bułeczki / rogaliki
![]() Monicca co za tupet z imieniem, nigdy by mi przez gardło nie przeszło wyrażenie niezadowolenia dotyczącego czyjegoś wyboru imienia dla dziecka. Nosz! ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- BYou ![]() Panika czekam na fotę
|
#3626 | |||
|
Wtajemniczenie
|
luksik! zdrowia!
mnie znów napierdziela gardło :/ Cytat:
Cytat:
Jutro cotygodniowa wizytacja Zakładam, że się tak ułoży, że wyjdzie 3kg A od przebierania nogami już mam zakwasy Cytat:
I jakoś Filip i Dawid mi o siebie pasują Z imieniem nigdy nikomu nie dogodzisz, a i po co mielibyście to robić?W ogóle zazdroszczę Wam, że macie już typ. U nas walka trwa Zocha vs Emila
|
|
|
#3627 |
|
Zakorzenienie
|
Sorce jak zobaczysz Pchelke będziesz wiedziała, które imię wybrać
![]() Tak, mamy książki i w języku niemieckim i polskim
|
|
#3628 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie wiem czy pamiętacie ale Filip miał być Igorem ale tyle się nasłuchałam jakie brzydkie, twarde i w ogóle, że sami zaczęliśmy wątpić, czy nam się podoba ale teraz już się nie dam ![]() Moderna pytałaś o książeczkę "Szary domek" miałam ją sekundę w rękach i jedyne co mogę powiedzieć to dużo do czytania, malutko obrazków. |
||
|
|
|
#3629 |
|
Wtajemniczenie
|
Monia, mój Filip ma na drugie imię Franek
Miał nie mieć drugiego, ale że dzień przed jego urodzinami wybrali papieża to tak jakoś wyszło.Musi być kolorowo, nie każdemu się to samo podoba I o ile obie mamy Filipów to na 100% nie brałabym pod uwagę nawet Igora
|
|
#3630 |
|
MBZ♥
|
Moderna
Sorce, powiem Ci, że trudny orzech do zgryzienia bo obie dziewczyny o tym imieniu, które znam są świetne Monicca, temu komu imię się nie podoba przekaż ode mnie fakałt ![]() ![]() Demeter super, że jest przełom Pani czekam na fotę Faszionisty ![]() Moderna, Zoś na krewetki mówi: robale ![]() Despa i jak Oli w domu? ![]() Klementyna no to szał ![]() U nas była składka 30 zł-w paczce słodycze. Zosiek zjadła jajo i draże. W paczce za 10 zł na mikołajkach wioskowych były słodycze plus mandarynki i jabłka. Znów poszło jajo i owoce. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:19.

100 lat
i deski do krojenia?
A wczoraj rano nic nie zjadł, w żlobie tez nic (dostal kanapke i banana) więc był od rana do 13 bez jedzenia
Poczekajmy jak się Pchełka wykluje 

to syrop z cebuli jest na kaszel dobry prawda? już zasypałam cebulę będziemy pić
dla bohaterki
za poprawę
niemieckie slowka wypowiada wyrazniej niz polskie, wymowa polskich jest chyba jednak trudniejsza
05.07.2008