|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VII
DOTKA, O kurczę
ja mam bóle jak na okres ale na szczęście z przodu brzucha a nie na plecach... moja znajoma nieświadomie chodziła 2 tyg z 4cm rozwarcia, więc mocno trzymam kciuki, żeby te 3 tygodnie się udało wytrwać!
|
|
#3782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już rozwarcie? dobrze, że nie duże, oby się nie powiększało. Ja też miałam bóle jak na okres, ale badanie nie wykazało żadnego rozwarcia ani skracającej się szyjki. Mam nadzieje, że nie będziesz musiałam zostać w szpitalu dłużej, ale jak wrócisz do domu to siądź na tyłku proszę Cię i siedź, a nie wiecznie na nogach. |
|
|
|
|
#3783 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez w sobote takie mialam, ale to pewnie od przemęczenia sie na zakupach. Jutro mam wizyte to sie zobaczy. Trzymaj się tam dzielnie Baby tak sie martwiłaś a malutka juz taka duża śliczna |
|
|
|
|
#3784 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ciekawe ile moja waży, cały czas była ok. 3 centyla wizyta w czwartek dopiero ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3785 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka o nie, trzymajcie się jak najdłużej w dwupaku! Jesteś w szpitalu, to trzeba wierzyć, że spowolnią wszystko.
|
|
|
|
#3786 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Fajowe! Też chcę ![]() Cytat:
![]() Dotka szczęście w nieszczęściu
|
|
#3787 |
|
Zakorzenienie
|
baby, ale widac buźkę Oliwki, śliczny pucuś
Dotka, ale wieści To po prostu przeznaczenie czy nie wiem jak nazwać, że znalazłaś się w szpitalu... wiadomo co będzie dalej? Mam nadzieję, że na te 3 tygodnie Cię nie zatrzymają... pewnie będziesz musiała się bardziej oszczędzać.. trzymam za Was mocno kciuki! :przytuL:
|
#3788 | |||
|
Zakorzenienie
|
tak sami robiliśmy było nieźle kombinowania bo trzeba było się szybko ustawiać do samowyzwalacza ![]() Cytat:
![]() zdolna jesteś więcej wstawię do klubu bo juz są z twarzami naszymi Cytat:
super ze wszystko ok ![]() Cytat:
oszczędzaj się i będzie dobrze podobno niektórzy miesiąc i więcej z rozwarciem chodzą |
|||
|
|
|
#3789 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mi gin dwa tygodnie temu mówiła, że to dobrze że mam rozwarcie właśnie na jeden palec i że lekkie skurcze przepowiadające się zaczęły. Pytałam też znajomej położnej co ona o tym sądzi, to powiedziała, że jeśli nie ma tych właściwych skurczów porodowych to my możemy chodzić nawet z rozwarciem na 4cm i też będzie okej. Że mam się nie stresować, bo to wszystko jest normalne, bo organizm musi się przygotowywać wcześniej do porodu, bo to nie jest takie hop siup. My jesteśmy na takim etapie ciąży, że naprawdę nie możemy oczekiwać, że szyjka będzie super ekstra, nie będzie skurczy, rozwarcia itp. No, a teraz piszesz, że Tobie z kolei mówią, że to źle i w ogóle...
|
||
|
|
|
#3790 |
|
Zakorzenienie
|
Lune wiem, że łatwo mówić. Też się zawsze przejmuję
Jak on przyjechał to starałam się jak mogę (mąż nie mogł wolnego w pracy wsiąść, żeby wszędzie z nami pójść), no ale cóż Londyn to chyba święte miejsce jakieś jest, albo po złości mi robił nie wiem. Wszędzie jest dobrze, gdzie nas nie ma. Ale też mi przykro było. |
|
|
|
#3792 |
|
Zakorzenienie
|
Baby, cieszę się że z Oliwką ok. To dobrze że się wyjaśniło.
Ewusia, to zdjęcie jest przepiękne! Dotka trzymam kciuki żeby było lepiej. Żebyś dotrwała. Nie denerwuj się jednak, napięcia dodatkowo napinają macicę. Relaks i wiara w lekarzy. Zajmą się Tobą na pewno.
|
|
|
|
#3793 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa i skrzynia wylozona materialem.tylko wieko musimy umocowac :-P
Ewusia,przepiekne to foto! Ja staram sie meza na sesje namowic i nie chce,a tylko 50e biora...
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#3794 |
|
Zakorzenienie
|
Ja może męża namówię by mi parę zdjęć zrobił... A na razie pochwalę się tym co zrobił w kuchni na oknie
![]() Kiepsko widać bo pod światło, ale świąteczny klimat już jest
|
|
|
|
#3795 |
|
Zakorzenienie
|
Karen, Lune
Za nowe tygodnie ![]() Baby, Ahnessy gratuluje wizyt dzieciaczki nam rosna ![]() Dotka mam nadzieje, ze jednak nie beda Cie trzymac w szpitalu przez 3tyg, oby nic wiecej sie nie dzialo ![]() Ewusia, ekstra zdjecie my sie zbieramy do sesji i zebrac sie nie mozemy....Juz nie pamietam, ktora pisala o wlaczaniu radia dla psa..... Taaaaa ja mialam niereformowalna bokserke... Zostawialismy radio, zabswki, przekaski do tego zamknieta byla w przedpokoju i z wszystkich pomieszczen wyjmowalismy klamki bo potrafila drzwi otwierac i nic to nie dalo :-/ tylko, ze moja nie wyla/szczekala podczas naszej nieobecnosci a demolowala dom.... W przedpokoju pozarla tylko linoleum, szafke na buty z butami i stolik pod telefon.... Lune, wspolczuje sytuacji z siostra ale nie ma co na sile sciagac ludzi i sie nakrecac, nikogo to nie zmieni. Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3796 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tak już wszystkie dekorujecie, że i ja już dzis coś zrobię. Pozazdrościłam
|
||
|
|
|
#3797 |
|
Rozeznanie
|
Ewusia śliczny brzuszek i fajny pomysł na zdjęcie
![]() Baby gratulacje za wizytę, śliczna Olivia ![]() Dotka, trzymaj się teraz jak najdłużej w dwupaku, dużo zdrowia
|
|
#3798 |
|
Zakorzenienie
|
Lune, wiem że zawód na najbliższych boli najbardziej, ale postaraj się nie brać tego do siebie. Ludzie nie zawsze zrozumieją co robią. Nie bronię ich, ale może pomoże Ci to poprawić sobie humor.
Btw, mój mąż mieszkał w Londynie przez prawie rok i szczerze go nie lubi więc nie każdemu się podoba. Ja nigdy nie byłam, więc nie wiem...
|
|
|
|
#3800 |
|
Zakorzenienie
|
Baby, fajna skrzynia
Nebula, maz sie sprawil z dekoracja ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3801 |
|
Zakorzenienie
|
Nebula świąteczny klimat
ja mam juz gotowe plastry pomarańczy na sznureczkach, jutro będę doczepiać wstążki do orzechów, a w weekend piec pierniki. Kupiłam też lampki w Biedrze, także dokupię dosłownie kilka bombek i kokardę na szczyt i tyle. A no zapomniałam - choinki jeszcze nie mamy, ale to już w zakresie TZ w sobote wypatrzylismy sobie taką jedną i przepadliśmy Coś jak tutaj (choinka na wysokim pniu) ![]() i chcę jeszcze do donicznki, którą mam na stole, a w której stoi teraz wrzos, włożyć gałęzie iglaka, przybrać pomarańczami i włożyć świeczkę.
27 IX 2014 jesteśmy jedno jedno ze stali 1+1=3 Edytowane przez mojakaren Czas edycji: 2015-12-07 o 13:25 |
|
|
|
#3802 |
|
Zakorzenienie
|
Hariett tak trzy tygodnie do donoszonej.
Karen - na razie nic nie mowia. Krg dwa razy dziennie, kroplowki. Dostaje tez zastrzyki na rozwoj pluc u malego.. Niepozorna ty masz termin wczesniej niz ja. Ile lekarzy tyle opinii poza tym u mnie rozwarcie to jedno ake szyjka sie zgladzila... dlatego daja zastrzyki dla malego, bo roznie moze byc..
|
|
|
|
#3803 | ||
|
Zakorzenienie
|
Widziałam super brzuch Ewusi
Widziałam buzię małej Olivki ![]() Uaoo pogratulować talentu i pomysłu ![]() Lune - niestety rodziny się nie wybiera a co do anglii. Zarabia 7Ł? Super - najniższa krajowa, która wystarcza na opłacenie pokoju (małego), jedzenia i dojazdów do pracy. Nie wyjadą wszyscy naraz, bo to wiąże się z załatwieniem mieszkania, które wiąże się z depozytem miesięcznym (czyli na wstęp jakieś 1000Ł muszą mieć, żeby mieszkać pierwszy miesiąc). Kobiety teraz będą mieć pracę, bo będą pakować kartki, składać kartony - ogólnie przed świętami jest dużo pracy. Ale to tak do stycznia i susza do kwietnia/maja. Facet ma pracę cały czas, bo pójdzie na magazyn czy coś, ale to też ze składaniem godzin w kilku firmach A sam 5 osób nie utrzyma ![]() Cytat:
za spowolnienie Na pewno dacie radę ! Cytat:
dla męża.. w takim razie sama idź ![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Wkurza mnie podejście ludzi, którzy myślą, że za granicą to pieniądze z nieba lecą. Guzik prawda nic nie leci, jeśli się nie postarasz i nie zapracujesz. A bez języka to pomiatają tobą gorzej niż szmatą eh... Ale niech jadą i niech się przekonają..Tż rzucił pomysł emigracji do Niemiec/Austrii. Ja mam jeszcze studia, no i chciałabym, żeby on skończył liceum więc tak za 2-3 lata dopiero, ale żeby emigrować tam to zapowiedziałam, że idziemy na kurs i uczymy się języka, bo bez tego nie jadę
|
||
|
|
|
#3804 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ewusia, super fotka mi oczywiście teraz jakoś dziwnie po tej pizzy ![]() Cytat:
szpitale to nic przyjemnego, ale własnie tak jak dziewczyny piszą - zrządzenie losu że "przy okazji" to wyszło
|
|
#3805 |
|
Zakorzenienie
|
magda poza tym ludzie zapominją, że owszem za granicą zarabia się w Euro / funtach, ale za życie tez płaci się w tej walucie i to jakoś mega tanio nie jest.
Nie mieszkałam nigdy za granicą i nie mamy planów emigracyjnych, ale wiem od znajomych, że to ciężki kawałek chleba, taka trochę tułaczka, nigdy nie czujesz się jak u siebie, poza tym jest ciągle ta myśl, żeby jak najwięcej zarobić. A mieszkania czy to wynajem czy kupno to też są zawrotne kwoty... W Londynie byłam, dużo zwiedziliśmy i dla mnie wrażenia baaaardzo pozytywne, ale to co innego być sobie na wycieczce a co innego w takim wielkim mieście mieszkać
|
#3806 |
|
Zadomowienie
|
Viki ja mam nadzieję że temu psu przejdzie, jak ubierałam buty to babka z nim wychodziła i widziałam przez wizjer, taki fajny jamnior chyba
Z tym że ja coś dzisiaj w ogóle nerwa mam jak przed okresem... Szkoda tylko że sprzàtać mi się nie chce bo podłogi są w opłakanym stanie. Ale wyrwałam się z domu choć na chwilę, może mi przejdzie bo aż mnie nosi.
|
#3807 |
|
Zakorzenienie
|
mojakaren zgadza się
no ale przecież na to nikt patrzy.. bo on zarabia 40 zł na godzine! No wow! |
|
|
|
#3808 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co... lezy ze mna babeczka ktora chyba poronila
a mi przed chwila robili ktg, slychac srduszko ruchy. Polozna sie smiala ze strasznie ruchliwe dziecko itp. Nie wyobrazam sobie co ona musi czuc ![]() Polozna jej powiedziala ze jutro ja przeniosa do innej sali, na druga strone. No ale do tej pory ja jeszcze bede miec dwa ktg. Nawet nie chce sie do niej odzywac
|
|
|
|
#3810 |
|
Zadomowienie
|
Mamusie styczniowe 2016, cz. VII
Dziewczyny różni są ludzie, ja spotkałam na drodze głównie polaków którzy opiewali na ile ich teraz nie stać i jak to pańsko nie żyją. Niektórzy właśnie przez takie coś myślą "o matko, nic tylko jechać i trzepać kokosy" :/ najlepszy był znajomy który krótko po przyjezdzie tam kupił super wypaśny samochód, chwalił się że teraz to już tylko bogactwo przed nim a później się okazało że to jakiś polak tam na gwałt samochód musiał sprzedać i oddał go (jak za prawie nowy samochód) praktycznie za bezcen. No ale znajomego stać, tyyyyle pieniędzy zarobił
Nowy samovhód kupił za ok1000 euro... Bogacz, nie? ;D Dotka aż nie wiadomo co powiedzieć... Co ta dziewczyna musi czuć
Edytowane przez hariett Czas edycji: 2015-12-07 o 13:56 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:00.

ja mam bóle jak na okres ale na szczęście z przodu brzucha a nie na plecach... moja znajoma nieświadomie chodziła 2 tyg z 4cm rozwarcia, więc mocno trzymam kciuki, żeby te 3 tygodnie się udało wytrwać!

śliczna
wizyta w czwartek dopiero

dla męża.. w takim razie sama idź
Ale niech jadą i niech się przekonają..
21.06.2014r.