|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lato minęło, jesień nadeszła, zima tuż tuż - wątek starań i mamuś cz.XV
Kanwa byl jedyny
nie ukrywam ze jak sie z nim widze to 90% czasu spedzam z nim a Czarka oddaje mamie i siostrze.Ostatnio jest mi przykro bo Czarek jak jest u mojej mamy to zazwyczaj placze przez co moja mama nie moze sie nim nacieszyc poniewaz przez chorobe nie moze sie nim odpowiednio zajac ![]() Cali fajna ta wykladzina
|
|
|
#1082 |
|
Zakorzenienie
|
Bo mój mąż jak zobaczył te uliczki w tej macie piankowej, co miała kupić Cos to od razu: kup taką, kup taką, będziemy się bawić autkami.
![]() Z tymi chłopaczyskami. Mariolka, a twoja siora ile ma teraz lat? Uczy się jeszcze/pracuje? |
|
|
|
|
#1083 |
|
Zadomowienie
|
Cali właśnie Prenalen mam bo w piątek kupiłam. W pracy jeszcze nie mówiłam.
|
|
#1084 |
|
Konto usunięte
|
Mnie też ta sytuacja z ivf strasznie wkur.wia. Normalnie trzęsie mną jak o tym czytam/słyszę...
|
|
|
|
|
#1085 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny byłam w pepko przy okazji zrobiła wam zdjęcie tych puzzli mat. To na zdjęciu to zwierzątka był jeszcze Tomek i przyjaciele z torami, Frozen, Farma i coś jeszcze nie pamiętam 35 zł dosyć to grube 1 cm może nawet trochę wiecej
|
|
|
#1086 | |
|
Zakorzenienie
|
Paluszek, fajne! Jak za 35 to fajne.
Zobaczcie, jaką matę sensoryczną zrobiły panie w przedszkolu. Czaderska. http://mojedziecikreatywnie.pl/2015/...a-sensoryczna/ ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Cytat:
Edytowane przez Calineczka 27 Czas edycji: 2015-12-07 o 18:11 |
|
|
|
|
|
#1087 |
|
Zakorzenienie
|
Fajna ta mata
![]() Dziewczyny ponawiam pytanie ile razy dziennie męczyć piersi laktatorem by młody się najadał. ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Cali mój mąż pewnie też tak by zareagował na ta mate z uliczkami ☺
Filip Edytowane przez Kissmisiaa Czas edycji: 2015-12-07 o 18:23 |
|
|
|
|
#1088 |
|
Zadomowienie
|
Juz zjadłam rosół od mamy i wzięłam prysznic. Teraz leżę w pizamie i zaraz do łóżeczka. Powiedziałam teściowej ze jestem w ciąży bo chciała żebym jej jutro powiesiła firanki na wszystkich oknach. Musiałam się jakoś usprawiedliwić.
|
|
#1089 |
|
Zakorzenienie
|
Cali, siostra ma 18 lat i zaocznie robi srednie. Teraz zastanawia sie aby moze poszukac sobie pracy chociaz na 1/2 etatu.
Kiss wydaje mi sie ze powinnas zawsze po cycowaniu jeszcze piersi molestowac laktatorem. Ja nigdy tego nie robilam wiec moze dziewczyny sie wypowiedza ile razy dziennie dajesz F mm? Ile wypija?
|
|
|
#1090 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie używam laktatora, bo musiałabym wstawać w nocy. Po 9 godzinach by mnie rozsadziło.
Jakie prezenty robicie sobie na święta/ Zamówiłam małemu grzechotki - zwierzaczki na rączki do zabawy. Opaski takie. |
|
|
|
|
#1091 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie tez wkurza temat invitro. Nawet tego nie komentuje bo zgniote tel w rekach.
Paluszkowa fajne te puzle. Blanka od chrzestnego dostala z peppa ale ich tam tylko 8
|
|
|
|
|
#1092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przykro mi z powodu choroby Twojej mamy i że nie może nacieszyć się przez nią wnuczkiem tak w pełni. A dalej macie dyżury przy Arturze? Dopiero był taki maleńki a to już chłopiec duży ![]() A gada już dużo? |
|
|
|
|
|
#1093 |
|
Zakorzenienie
|
Mężowi kupiłam perfum.Maja dostanie znikopis
|
|
#1094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myslalam ze moze sie przyzwyczaila z butli pic,wiec odciagnelam mleko moje i jej dalam z butli,rzucila sie na butle ale jak poczula ze to moje mleko to znow wrzask :/ nie jadlam w tym czasie nic innego niz wczesniej wiec nie wiem skad takie cos,a jak jej zrobilam mm wypila cala butle-wtedy pila po 60ml jak byl najgorszy kryzys ze nie chciala ani piersi ani mojego mleka z butli to caly czas odciagalam mleko laktatorem,potem po tygodniu jakos wreszcie zaczela ciagnac ale nadal byl krzyk i placz i odpychanie potem byla faza-mozesz mnie mamo karmic ale tylko na stojaco,potem mozesz mnie mamo karmic ale tylko na stojaco i najlepiej chodz jeszcze po mieszakniu moja kolezanka sie w leb pukala ze ja tak robie,a zalezalo mi na kp wiec ze lazami w oczach mowilam do meza a uj z tym,bede z nia chodzic po mieszkaniu jak tylko bedzie pila jak usiadlam to byla masakra,roznych pozycji probowalam,nie wiem co jej przeszkadzalo wtedy a co do wystawiania jezora moja tak miala dlygo-chyba z 2miesiace wtedy inna kolezanka zdazyla mnie nastraszyc wlasnie czyms tam z tarczyca [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53708162]Przedostatnie brzuchowe zdjęcie ![]() [/QUOTE]aaaa piekny,cudownytesknie chce trzecie dziecko,mysle o tym intensywnie,dzis sie nawet zastanawialam kiedy sie zaczac starac haha fiona haha dobra akcja z lizakiem to moja starsza tak jadla zelki,i gubila po drodze,i nagle patrze mloda siedzi pod stiolem cichutko podejrzane to bylo ide do niej a ona cos memla patrze-zelka znalazla a co do plesniawek-hmm ja kupilam tez aftin a w ulotce chyba bylo napisane ze nie mozna/nie powinno sie stosowac?i w innej aptece babka mi powiedziala ze nie aftin lepiej idz do lekarza bo moze nie wystarczy smarowac tylko w buzi a moze trzeba tez jakis syrop przeciwgrzybiczny,no i jak Ty karmisz to ona Ci moze przeniesc to na sutki a ponoc boli jak cholera-kolezanka sie tak zarazila od cory kiss ja nie pomoge,ja sie katowalam laktatorem non stop i nic nie chcialo leciec |
|
|
|
|
|
#1095 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Ja nie mam jeszcze ani jednego prezentu ![]() Kanwa jak moja siostra idzie do szkoly to maly potrzebuje opieki ale ja juz nie biore w tym udzialu. Caly dzien to za dlugo na opieke przy dwojce dzieci. Artur pptrzebuje wiecej uwagi, aby sie z nim pobawic czy potulac a przy Czarku jeszcze sie nie da. Sluze pomoca w tygodniu jak siostra ma cos do zalatwienia i troche w tym wspiera mnie mama. Dzisiaj mamy maraton bo na 13 ma korki, na 17.30 jakis egzamin w szkole i o 18.45 egzamin z bierzmowania. Maly w tym czasie bedzie u mnie i licze na wsparcie tescia ![]() Co do gadania to jest cieszko. Mowi podstawowe rzeczy a cala reszta jest przekazywana hyhy....hyhy biorac za reke i pokazujac. A tak wogole to stwierdzilismy z M ze Artur ma taki wyraz twarzy ze w przyszlosci moze byc kawal skorczybyka. z niego za to z twarzy chrzesniaka M (4,5l) odczytujemy ogromne ADHD czekamy teraz na wyraz twarzy Czarka ![]() Buu ja tez czasami kp chodzac po domu oszukuje pozniej malego i siadam Czekamy na termin rozpoczecia staran ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Aaa fiona super akcja z tym lizakiem
|
|
|
#1096 |
|
Zakorzenienie
|
Moje cudenka
|
|
|
#1097 |
|
Zakorzenienie
|
Mariola ale cudny
Kurcze dzieci rosna zdecydowanie zbyt szybko
|
|
|
|
|
#1098 |
|
Konto usunięte
|
U mnie 10 dni do porodu. Zaczyna się nerwówka - zwróciłam śniadanie. Po czym na mandarynce ukruszył mi się ząb. I wygląda na to, że nie odpocznę do ostatniej chwili przed porodem: w piątek mam dentystę. W poniedziałek ktg i wizytę, muszę też podejść do banku. We wtorek fryzjer, w środę wykład w szkole rodzenia o bioderkach, w czwartek mąż ma spotkanie opłatkowe w pracy a w piątek porodówka
yhh
|
|
|
|
|
#1099 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie![]() Cytat:
A no to nie jest tak źle.Gdyby chodziła do szkoły w tygodniu to byłby armagedon. A mieszka z mamą czy z chłopakiem? Ale Misiaki ![]() ![]() ![]() Super chłopcy![]() ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53727871]U mnie 10 dni do porodu. Zaczyna się nerwówka - zwróciłam śniadanie. Po czym na mandarynce ukruszył mi się ząb. I wygląda na to, że nie odpocznę do ostatniej chwili przed porodem: w piątek mam dentystę. W poniedziałek ktg i wizytę, muszę też podejść do banku. We wtorek fryzjer, w środę wykład w szkole rodzenia o bioderkach, w czwartek mąż ma spotkanie opłatkowe w pracy a w piątek porodówka yhh[/QUOTE]Gryzia Ty tak nie szalej kochana.Trochę odpocznij bo jak Aleks się urodzi to nie będzie na to czasu ![]()
|
||
|
|
|
|
#1100 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Mariolka Artur rzeczywiście wygląda na takiego ![]() ![]() Nowa smaruje dezaftanem i aphtinem. Wychodzi jej tego coraz więcej, więc nie obędzie się bez wizyty u lekarza. Buu właśnie tak wczoraj rozkminiałam, że ona może mi to przenieść na sutki ... Mąż w końcu się zdecydował na trzecie ? kiss męczyłam cycochy tak 2 razy dziennie każdy po 10-15 min, Spróbowałaś pić femaltiker? A te 500 zł na 2 i każde kolejne dziecko ma dostać każdy . O ile nic się nie zmieni .... Byłam wczoraj kupić sukienkę na święta dla Lenki. Była ze mną też mama. Jak tak popatrzyłam na ceny to mi się słabo zrobiło. Każda fajniejsza to od 70 zł wzwyż ![]() Ceny ciuchów dla dzieci zbytnio się nie różnią od tych dla dorosłych. Wcześniej zawsze coś sobie kupiłam na święta, ale to już się skończyło. Za dużo mnie to wszystko kosztuje. Gryzia jak to blisko... zaraz będziesz nam pisała, że jesteś niewyspana i pisała o porady odnośnie kp.
Edytowane przez fiona27 Czas edycji: 2015-12-08 o 09:49 |
|
|
|
|
#1101 |
|
Konto usunięte
|
Kanwa tylko jak to zrobić? Nie mam czasu na odpoczynek
|
|
|
|
|
#1102 | |
|
Zadomowienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53727871]U mnie 10 dni do porodu. Zaczyna się nerwówka - zwróciłam śniadanie. Po czym na mandarynce ukruszył mi się ząb. I wygląda na to, że nie odpocznę do ostatniej chwili przed porodem: w piątek mam dentystę. W poniedziałek ktg i wizytę, muszę też podejść do banku. We wtorek fryzjer, w środę wykład w szkole rodzenia o bioderkach, w czwartek mąż ma spotkanie opłatkowe w pracy a w piątek porodówka
yhh[/QUOTE]mi też plomba wypadła i musze to ogarnąć bo nie chce żeby coś gorszego się zrobiło. Gryzia cały tydzień zaplanowała. Dobrze że wpisałas poród na liste Cytat:
|
|
|
#1103 |
|
Konto usunięte
|
A ja jak kupowałam ubranka na prezenty od mojej mamy dla Aleksa i dla Klaudii to zauważyłam jeszcze, że ceny ubranek dla chłopców są wyższe od tych dla dziewczynek. I tak to już zostaje, bo mój mąż w życiu się nie ubierze za te pieniądze co ja.
|
|
|
|
|
#1104 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53728012]Kanwa tylko jak to zrobić? Nie mam czasu na odpoczynek
[/QUOTE]To chociaż w tym tygodniu odpocznij
|
|
|
|
|
#1105 |
|
Zakorzenienie
|
No nie wiem czy ceny ubranek dla dziewczynek i chłopców jakoś się różnią. Dla mnie są na podobnym poziomie.
Chociaż mówiąc o dorosłych to ja też mniej wydam niż mąż. Dobrze, że szwagierka kupuje sporo ubrań dla dzieciaków, bo jakbym miała kupić dosłownie od A do Z dla dwójki to ile to idzie kasy.
Edytowane przez fiona27 Czas edycji: 2015-12-08 o 10:03 |
|
|
|
|
#1106 |
|
Zakorzenienie
|
Gryzia zjadz chwile dla siebie bo jak maly juz bedzie to mozesz miec problem
gdyby nie to ze przed porodem dostalam skierowanie do szpitala to tez bym tak latala bo do ostatnich dni bylo duzo do zrobienia a tak to przez 10 dni tylko jadlam i lezalam a kolejne 2 dni dzieki ktorym do domu wrocilam nieprzytomna Fiona kazdy chyba dostanie od 2 dziecka a zeby dostac na pierwsze to nie bedziesz mogla przekroczyc progow. Tak mi ostatnio tesc mowil bo ja o tym nie slyszalam, chyba ze cos zle zrozumnial ![]() Mi sie wydaje ze ciuszki dla dziewczynek lub chlopcow sa na podobnym poziomie. U mnie z ciuchami jest tak ze ja moge isc na rynek i sie obkupic a M to nie...on to chodzi do hausa lub cropa co potrafi przewyzszyc conajmniej o polowe moje zakupy. Po porodzie jak poszlismy do hausa to M zostawil 500zl a ja na rynku tylko 200zl. Czy myslicie ze jak oddam garnitur do czyszczenia 20.12 to zrobia mi go do swiat? A mi sie dzisiaj snilo ze ukruszylam sobie zeba ![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Kanwa siostra nie mogla zrobic inaczej i przeszla z dziennych na zaoczne. Mieszka z mama a ojciec Artura tez czasami u nich pomnieszkuje no ale jego zachowanie pozostawia wiele do zyczenia....temat rzeka...
|
|
|
#1107 |
|
Zakorzenienie
|
Gryzia, ha ha. Tak jak Lwica zauwazyla, dobrze, ze wpisalas porod na liste... Czeka cie tyle emocji. Ech...
Buu, ciekawe, czy to bedzie chlopczyk czy dziewczynka. A tak szczerze to podziwiam cie. Rozumiem twoje marzenie, ale chyba nie dalabym rady pod zadnym względem. Ja tez czesto musze chodzić, spiewac, kolysac jak karmie. No cuda. Mala dziadowke sobie hoduje na piersi. Ciekawe, ile jeszcze bede karmic. Fiona, drogie te ciuchy jak.... Podobają mi się np. z nexta, ale jak widze 99 zl za pajaca no to sorry... Mariola, musze oblookac tych twoich chlopcow. |
|
|
|
|
#1108 |
|
Zakorzenienie
|
Fiona przepisy co do 500 zl sie zmienia. Nie dla kazdego. Tylko dla tych ktorym nalezy sie np.rodzinne. w tym tyg sluchalam o tym w radio. Bo jakby mieli dac kazdemu to nie wyrobia. Tylko wtedy traci sie rodzinne i to ma wejsc w 2016 w polowie albo 2017. Ty sobie zloz o ten tysiac
Dziewczyny ktore maja chlopca nie szukacie przypadkiem kurtki na wiosne.? bo mam z 5 10 15 nowa kupiona i chodzona tylko 1 sezon. I najpierw was zapytam a jak nie to wystawie na olx.
|
|
|
|
|
#1109 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko kto dostaje rodzinne? Jak pracuja dwie osoby to nie ma szans .
|
|
|
|
|
#1110 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz jest ok 700 zl na osobe do rodzinnego.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:48.

nie ukrywam ze jak sie z nim widze to 90% czasu spedzam z nim a Czarka oddaje mamie i siostrze.

ale ich tam tylko 8

[/QUOTE]
yhh