|
|
#4921 | |
|
Ania
|
Dot.: ~~~Czerwcóweczki 2016 - to tu :)~~~
Cytat:
)) no moj maz w delegacji ostatnio często... Juz jakos ponad miesiac go nie ma, tylko na weekendy wraca.. Ale w sumie wtedy jade do rodziców, a tu mam siostrzencow wiwc jakos ten czas szybko leci bardzo w domu samej moze faktycznie byloby gorzej to rozumiem Ciebie.. Ja w sumie chcialam jeszcze pracowac, ale po pierwsze cisnienie a po drugie prqcuje zaluchami, ktore trzeba dzwigac.. Wiec od razu poszłam...
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
#4922 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Adamex barletta |
|
|
|
|
#4923 |
|
Zakorzenienie
|
widze, że dzisiaj kolacje "fit" rządzą
|
#4924 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja przed chwilą wsunęłam pomidora z awokado i oliwą z oliwek, smakowało mi jak nigdy!
Jutro mam w końcu prenatalne
|
|
#4925 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My też mamy Maclarena, ale stary model xlr z 2009 roku. Przez 2 lata używała go moja siostrzenica (bardzo często latał wtedy samolotem!). Od 1,5 roku używamy go my, praktycznie codziennie. Był z nami 2 razy nad morzem. Trzyma się staruszek w świetnej kondycji, a kółek ani siostra, ani ja nie wymieniałyśmy nigdy! ![]() Co prawda o wiele ciężej nim manewrować niż wózkiem z dużymi, pompowanymi kołami, ale ja Zuzkę przeniosłam do maclarena dość szybko i okazał się dla mnie wygodniejszy.
|
|
#4926 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podobają mi się wózki bebetto. Na razie patrzę sobie wizualnie. Ttoalnie nie wiem na co patrzeć przy wyborze wózka. Autko bedę miala mniejsze więc też mi będzie zależalo na funcjonalności i rozmiarze. Cytat:
Fajnie, że masz rodzinę i bliskich w okolicy. Mąż w delegacji i samotny czas szybciej mija ![]() Cytat:
![]() Kupiłam dziś w Biedrze cottonbale klimatycznie wyglądają! Chyba jeszcze jedne do pokoju dla dziecka dokupię
|
|
#4927 | |
|
Ania
|
Cytat:
choc wiadomo ze l4 w jakis sposób kusi Tez mnie to cieszy, bardzo mam w nich wsparcie A ja zjadlam na kolacje jajka na miekko )
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
#4928 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny, trochę się rano zmartwilam... opryszczka mi usta zaatakowała.. rozwiejcie moje wątpliwosci - to nie jest grozne,prawda? dodam, ze nie zarazilam sie teraz, mam od lat i wychodzi niestety w sezonie jesienno zimowym jak mnie zawieje czy cos...
czy mogę stosować miejscowo zovirax? lekarza mam dopiero w czwartek..
|
#4929 |
|
Zakorzenienie
|
tak jak wcześniej dziewczyny pisały jak to nie pierwsza opryszczka to nic groznego ;-)
|
|
|
|
#4930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z Zoviraxem bym się powstrzymała, sama przeczytaj ("Stosowanie leku w okresie ciąży ograniczone jest do przypadków, gdy w opinii lekarza korzyść dla matki przeważa nad potencjalnym zagrożeniem dla płodu."): https://www.☠☠☠☠☠☠☠/leki/p921-Zovirax_kremEch link się nie pojawia, ale wpisz sobie w google "zovirax ulotka" Spróbuj domowych sposobów, np. posmaruj pastą do zębów
Edytowane przez australia87 Czas edycji: 2015-12-08 o 07:12 |
|
|
|
|
#4931 |
|
Rozeznanie
|
dzięki, kamień z serca
już tępie dziada olejkiem herbacianym, spirytusem i octem jak wrócę z pracy to wysmaruję się pastą
|
#4932 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
co do L4 to ja bylam prawie od początku ciąży aż do 1 grudnia ale już mi się nudzilo w domciu, to wrocilam do pracy ale nie wiem na jak długo - planuje do końca lutego ale może być tak ze pojde wcześniej bo zmeczenie będzie silniejsze. co do kreacji to ja mam zaufana firme na allegro która szyje sukienki na wymiar max 60 zł mam już od nich chyba z 5 i za każdym razem jestem bardzooo zadowolona. oczywiście na swieta tez będę zamawiac ![]() Madzius ja tez wole zmeczenie niż mdlosci ![]() Veronique kciuki za prenatalne
|
#4933 |
|
Zadomowienie
|
Śliweczka jak tam?
|
|
|
|
#4934 |
|
Zakorzenienie
|
Veronique kciuki za prenatalne!
|
|
|
|
#4935 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie sliweczka! Jak tam co tam?
![]() Kciuki za wizytujące dziś!!!
|
#4936 | |
|
Konto usunięte
|
Cześć!
U mnie usg prenatalne wyszło świetnie Dzieci jak weszły do gabinetu to były w szoku Najpierw nie wiedziały co się dzieje, potem jak zobaczyły skaczącego stworka na monitorze to odjęło im mowę co jest raczej niespotykane Cieszą się generalnie i już się zdążyli pokłócić z kim Maluch będzie miał pokój ![]() Potem pojechaliśmy na lody i był tylko jeden temat. Dzisiaj w szkole już na pewno wszyscy się dowiedzą Cytat:
Sen to dla mnie sprawa priorytetowa |
|
|
|
|
#4937 |
|
Zadomowienie
|
sliweczka cudownie, że wszystko w porządku
Ja też odkąd jest Zuzia na Sylwestra nie chodzę. Jakoś przestałam czuć potrzebę
|
#4938 |
|
Konto usunięte
|
Byli naprawdę zszokowani
Na pewno zapamiętają tę chwilę. A w domu rzucali balonami, wariowali i śpiewali " będzie dzidzia, będzie się działo i znowu nocy będzie mało" do melodii Bałkanicy ![]() A co do Sylwestra to ja nawet za bardzo nie tańczę, mój TZ to już w ogóle, więc wszelkie bale odpadają. Jakby był gdzieś Sylwester w stylu rockowym to może byłoby co przemyśleć Poza tym czy to Nowy Rok czy inny dzień dzieci i tak wstają rano, więc o odespaniu nie ma mowy... A tak w ogóle to ja wolę spędzać takie dni z rodziną choćbym miała do północy grać w monopol lub układać puzzle
Edytowane przez 201711281320 Czas edycji: 2015-12-08 o 09:21 |
|
|
|
#4939 |
|
Zakorzenienie
|
Heeej ! Sliweczka gratuluje wizyty, świetnie ze wszystko ok ! 😉 a plec bylo widac ?, 😁 dzieci byly pewnie w szoku, ale super ze się tak cieszą !
Ja się dowiedziałam ze mąż ma w Sylwestra służbę. Veronique trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę ! 😊 Ktos jeszcze dziś wizytuje? |
|
|
|
#4940 |
|
Konto usunięte
|
W pewnym momencie dziecko było widocznie dokładnie od dołu- tak jakby usiadło na monitorze i wtedy zapytałam lekarza czy już coś tam widzi i odpowiedział, że on na tym etapie nie zgaduje, bo to raczej byłyby zgadywanki.
Ewka, Twój mąż jest policjantem? Veronique Oby Twoje usg było tak udane jak moje
|
|
|
|
#4941 |
|
Zakorzenienie
|
śliweczka super ze z dzidzia ok
|
#4942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sliweczka no wlasnie mi tez się wydaje ze na tym etapie to zgadywanki... Chyba najpewniej na polowkowym będzie widac? 😊 Nie, wojskowy 😊 |
|
|
|
|
#4943 |
|
Konto usunięte
|
Z płcią spokojnie poczekamy na połówkowe. Mi to jest naprawdę obojętne, więc nie mam jakiegoś wielkiego parcia
![]() Aaach, wojskowy- mundurowy Drżałabym chyba mając męża z taką pracą w obecnej sytuacji...
|
|
|
|
#4944 |
|
Rozeznanie
|
ho hooo sliweczka gratulacje! a powiedz czy wiadomo jaka płeć?D: chociaż wstępnie?!?!?!
ja w tym roku też coś kręcę nosem na sylwestra, mąż by coś porobił, ale powiedzialam, że kluby odpadają, niech mnie ktoś trąci czy coś.. roznie bywa z ludzmi po % ... wolę domowe zacisze dres maraton filmowy! dobre zarełko <stara_du*a> ![]() koleżanka przyniosła własnie do pracy wór kapusty kiszonej,aż mi ślinka pociekła i mówi: pomyślałam, że bedzie Ci smakowała hahahahaha no i jemy ale musze zachować umiar
|
#4945 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=sliweczka85;5372804 8]Z płcią spokojnie poczekamy na połówkowe. Mi to jest naprawdę obojętne, więc nie mam jakiegoś wielkiego parcia
![]() Aaach, wojskowy- mundurowy Drżałabym chyba mając męża z taką pracą w obecnej sytuacji...[/QUOTEja z kolei chciałabym już wiedzieć płeć ![]() ale moja gin tez na razie nie przyglądała się co tam urosło ![]() ale 29 grudnia to będzie 18 tc to już może powie
|
#4946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I drżę ...zwlaszcza, ze moj tz to taki wojskowy z powołania, uwielbia jakies poligony, ćwiczenia, biegi z przeszkodami itd. Chcial jechac na misje nawet, ale powiedziałam, ze absolutnie sie nie zgadzam i go nie puszcze. T dorzucila, ze z jego wzrostem (równe 2m) nie zmiescilby sie w żadnym okopie hahaha i mam nadzieję wybiłyśmy mu temat z Glowy... Ja to bym juz chciała wiedzieć jaka Plec 😁 |
|
|
|
|
#4947 |
|
Rozeznanie
|
Śliweczka- świetne wiadomości
Veronique- trzymam kciuki My Sylwestra też pewnie w domu. Nie ma co zrobić z małym, a dwa, że to średnia przyjemność zarwać pół nocy w ciąży (chodzę spać 21.30, może mi minie z II trymestrem). Jak cudownie jest w domu na l4. Mam czas na wszystko! I nawet na kawę z koleżankami i ploty i czytanie książek(wczoraj wciągnęłam 250 stron). Jak myślę o powrocie do pracy to już mnie skręca, a to już pojutrze. Ja mam Mutsy Evo- wózek nie do zdarcia. Woziliśmy nim już wszystko- łącznie z worem ziemniaków na stelażu. Nie wiem tylko jak pogodzę spacerowe potrzeby mojego 2-latka z niemowlaczkiem. Kupowałybyście jakiś kombinowany wózek (spacerówka z gondolą?) |
|
|
|
#4948 |
|
Zakorzenienie
|
Zebrah ja na pewno kupie podwójny wózek, u mnie będzie roznica rok i 5mscy....
Spalam dzis 12h 😂 poszłam spac o 20 a Zuzia spala cala noc bez pobudek do 8:30! 😁 |
|
|
|
#4949 |
|
Zakorzenienie
|
zebrah; ja jestem w II trymestrze i jakbym mogla to bym chodzila spać o 20
wiec nie wiem czy to minie :Pa czemu jesteś na zwolnieniu? mdlosci?
|
#4950 |
|
Ania
|
Dzieen dobry
Sliweczka-swietne wiesci Trzymam kciuki za wizytujace O jej... Wy tak o tych wozkach i w ogóle , a ja nie mam zielonego pojęcia na ten ttemat... Ale dobrze ze Wy duzo wiecie, przynajmniej mam sporo opinii )
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:29.

Bałabym się, że się zamulę w mieszkaniu

czy mogę stosować miejscowo zovirax? lekarza mam dopiero w czwartek..
Z Zoviraxem bym się powstrzymała, sama przeczytaj ("Stosowanie leku w okresie ciąży ograniczone jest do przypadków, gdy w opinii lekarza korzyść dla matki przeważa nad potencjalnym zagrożeniem dla płodu."):