|
|
#4921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 6
To zależy w jakim mieście. Wawama kosmos ceny.
U mnie prywatne zaczynają się od 500zł. Jest i za 900. Ja Blance za przedszkole płaciłam połowke 300zl bo była na 4 godz dziennie.. |
|
|
|
#4922 | |
|
celebriti
|
Ja za przedszkole płaciłam 1570 plus we wrześniu 450 na " wydatki " dobrze ze juz szkola
|
|
|
#4923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4924 | |
|
celebriti
|
Nigdy wiecej !
|
|
|
#4926 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie jeden żłobek.. Teraz budują nowy u blanki przy przedszkolu, wygląda za☠☠☠iscie!
I jest jeden prywatny, to jest klub, i płaci się 500zl. Jest i drugi ale dzieci od 1,5 roku ( a pół roku co? Macierz przeciez rok) i 900zl.. |
|
|
|
#4928 |
|
Zadomowienie
|
Ciezko porownac, ale patrzac na to jakie ceny u nas to nawet jak doliczysz wyżywienie to cena ok moim zdaniem. U nas są bardzo drogie żłobki
a co oddajesz do zloba??
|
|
#4929 | |
|
Zakorzenienie
|
Co do wagi to czy tylko mój Elvis to taki tucznik?
![]() Wczoraj mama si,ę z nią ważyła i wyszło, że ma ponad 10 kg ![]() Cytat:
![]()
|
|
#4930 |
|
Zakorzenienie
|
Prince dobrze, że idziecie do ped. Nie wiem skąd taki, bo u nas to odrazu jest zielony.
Te kwoty, o których piszecie to dla mnie kosmos. Nie wiem ile u mnie za żłobek, bo tym się nie interesuje. Sprawdziłam pierwsze lepsze to 456 zł/msc + 12 zł wyżywienie za dzień. Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4932 |
|
Zakorzenienie
|
Prince oby to nie było nic poważnego.
Czy wyjdę na ignorantkę jeśli powiem, że nie mam zielonego pojęcia jakie są u mnie ceny? Kompletnie się tym nie interesowałam.Babki jak Wy robicie tą jajecznicę na parze? Jak w ogóle zrobić to jajko?
Edytowane przez masija Czas edycji: 2015-12-08 o 10:18 |
|
|
|
#4933 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4934 | |
|
Konto usunięte
|
Mówiłam
Moje dziecko olewa uczniaczka, moze za mały jeszcze jest? Kiedy wasze dzieci sie zainteresowały nim? (Kolejna w☠☠☠☠iajaca zabawka )Cytat:
E39... Moj nie bardzo tzn on tak, bo to jego drugi samochód juz na gaz ale zeby koledzy z klubu sie nie nabijali to zrobił tak ze wlew ma tam gdzie wlew paliwa a przełącznik ukryty w popielniczce no a moj Bentley pali jeszcze wiecej ale w sumie nie wiadomo ile bo mu wyswietlacz kilometrów nie działa ![]() No ale wracając do gazu to bujamy sie z tym cały grudzień i cały czas jest cos nie halo a Twój tz zakłada instalacje? Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4936 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie wiem co z Elvisowym jedzeniem. Czasami w nocy je 2 x po np. 30 ml, po 50. A dzisiaj przeszła samą siebie. Budziła się praktycznie co 2-3 h i zjadała 120 ml.
Nie dało się jej uspokoić, musiałam nakarmić. Tak się zastanawiam czy to nie wina mleka, bo dalej jedziemy na 1 0-lac. Ostatnio robiłam jej próbę z 2 ale dalej było kiepsko, widać, że brzuch ją bolał po 2 z laktozą. I teraz nie wiem co dalej. Przecież nie będzie jechała do roku na 1 (?) Nasza lekarka jak Wam pisałam jest dziwna..nie ufam jej. Próbuję się dodzwonić do tego lekarza u którego byliśmy ostatnio ale nie odbiera.
|
#4937 | |
|
Zakorzenienie
|
U mnie tez tyle kosztuje prywatny bo panstwowych nie ma
Cytat:
Dziennie Gotujesz wode w gatnuszku, na nim kladziesz talerzyk i smarujesz olejem lub maselkiem. Jajko sobie roztrzep wczesniej w kubeczku i wylej na ten talerzyk. Mieszaj dopoki sie nie zetnie. Gotowe |
|
|
|
|
#4938 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie planuje na razie ani uczniaczka ani hula kula. Na razie nie widzę potencjalu, zeby Laurka sie tym miala zainteresować. Jestem staroswiecka chyba bo wole jej kupic książkę z wierszykami i czytać jej. Na razie. Nie twierdze, ze nie będzie miala tych zabawek ale ze na te chwile nie widze tej potrzeby
|
#4939 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja tez nie interesowałam sie, tzn myślałam o tym jak myśleliśmy z ta apteka ale teraz to juz sama nie wiem jak moje życie sie potoczy... A moj tz interesował sie tylko jakimś monti cośtam bo jego pacjentka go namawiała bo tam pracuje ale jak sie dowiedziałam ceny to juz wolałabym siedzieć w domu niż robic na sam żłobek :/ poza tym Konrad jest jaki jest i boje sie ze będzie tam płakał, zanosił sie i wymiotował z tego płaczu a one nie zainteresują sie nim ![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mielismy ciągle problemy z gazem :/ Dlatego teraz mamy dizzzla :p Zamówiłam Lenie opaske na święta
|
|
|
|
|
#4941 |
|
Zakorzenienie
|
masija czemu ignorantke? Ja nie znam ceny żłobka u mnie.
Normalnie... Garnek z wodą i na to np metalowa miska...wbijaj jajko. Ono się zetnie. Ale.czy Elvis oszamie już? Eee nie tylko Twoja.moja miesiąc temu na szczepieniu miała 9,5 kg. Teraz idziemy 21 grudnia to zobaczymy |
|
|
|
#4942 |
|
Zakorzenienie
|
My zaraz wychodzimy na szczrpienie. Pewnie jak wroce to na nowym watku bedziecie
|
|
|
|
#4943 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Słucha? Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja koleżanka ma mercedesa clk z 3,2 litrowym silnikiem w automacie i też założyła sobie gaz. Za przejechanie 100 km płaci 26 złotych ![]() A trzeba też wiedzieć, że dobrze założona instalacja gazowa nie odejmuje mocy, choć często panuje takie przeświadczenie. Ty jeździsz golfem 3? Dobrze pamiętam? Nie boisz się bez przeglądu? ![]() Ja miałam kiedyś starą mazdę i Tż zabronił mi nią jeździć, więc oddałam na złom.
|
|
#4945 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio tak zrobiłam ale bez oleju i przywarło ![]() I jajko wydawało mi się takie..nieścięte chociaż trzymałam długo ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Zresztą nie wyobrażam sobie oddać małej . No jakoś na samą myśl mi serce pęka. Nie wiem czy bym zaufała komuś, tym bardziej obcemu
|
|
#4946 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nie chciałam rozpętać burzy pytając o koszta żłobka. Dla mnie ten temat to kompletna abstrakcja.
![]() Ale chcę tam dać Wojtka. Ja chcę iść do pracy koniecznie.
|
#4947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie kupuję ani uczniaczka ani huli kuli. Nie widzę w nich nic fajnego
|
|
|
|
|
#4949 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tz miał najpierw auto z gazem, potem dwa dizle, potem tego co ma teraz i juz nie chce dizla ale nie przewidział wydatków jeśli chodzi o dojazdy do pacjenta, powinnismy tak naprawdę mieć zamiast tego mojego bentleya jakieś autko co mało pali i mógłby wtedy jechać do pacjentów nim a jego ukochana by zabierał na spoty i jakieś takie inne wyjazdy no ale jak sprzedam bentleya to nawet na porządny rower nie bede miała Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4950 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spróbuję jej dać Wymieszam z warzywami i zobaczymy jak będzie jadła.O, to daj znać jaka waga ![]() Cytat:
![]() kejti teraz Ty nie zaczynaj Żadna burza, przecież gadamy normalnie ![]() Nie róbmy tak, że teraz żadna nie zada pytania albo nie odpowie inaczej żeby tylko nie było 'kłótni 'na wątku
Edytowane przez masija Czas edycji: 2015-12-08 o 10:33 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.

a co oddajesz do zloba??

no a moj Bentley pali jeszcze wiecej ale w sumie nie wiadomo ile bo mu wyswietlacz kilometrów nie działa 
a Twój tz zakłada instalacje?