|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VII
Jerzyczka smakowicie u Ciebie
Ja robię moja wieprzowinke po chinsku ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#4202 |
|
Zadomowienie
|
Dotka nie płacz, chyba że ze szczęścia czy wzruszenia
Teraz będzie tylko lepiej ![]() Ja będe na bank płakać jak wezme małego do rąk ![]() U mnie dziś chłopski garnek z kiełbaską, ziemniakami, papryką, porem ![]() Już się stroje na wizytę, nie mogę pomalować paznokci równo bo tak mały matke bombarduje
|
|
|
|
#4203 | |||
|
Rozeznanie
|
Dotka kciuki za Was !
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4204 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej hej
Casaa zyje zyje Przepraszam nie bede cytowac ale przelecialam wszystkie posty i jestem na biezaco. Ale widze ze tyle mnie ominelo:-/ Dotka Twoj porod szok ogromny. Ale gratulacje wielkie! Duzo zdrowka dla Ciebie i Witusia
|
#4205 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie dziś duszony schab zrobiony przez mamę. Usmażę do niego chyba placki ziemniaczane, bo coś za mną chodzi, a placki wydają sę być najbliższe temu 'czemuś'.
Mąż pomaga mojej znajomej, ale nie bardzo może brać zwolnienie, więc jest z nią od ok 18stej... :/ średnio. ogólnie oni chyba wyczerpali zapas nieszczęść na następne 10 lat, więc liczę, że zaraz dostanę jakieś radosne newsy Lune, pytałaś o choinkę. U nas najczęściej staje w wigilię, tzn u moich rodziców. Bo u nas nas to nigdy nie było. mieszkamy razem dopiero od roku i najczęściej święta spędzaliśmy całkowicie w domu moich rodziców. Mąż pytał czy w tym roku stawiamy nawet jakąś małą choinkę. Nie wiem co zrobić szczerze mówiąc. |
|
|
|
#4206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masakra kiedyś nawet jak zobaczyłam jakąś obcą małą dzidzię w sklepie, w takim różowym kombinezoniku - co normalnie nigdy w życiu by mi się nie zdarzyło...ale widzę, że i TŻ-owi też się częściej wilgotno w oczach robi ostatnio, coś musi wisieć w powietrzu
|
|
#4207 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez nie naleze do placzliwych, nawet teraz nic mnie nie rusza ale moze jak Mlodego zobacze to sie rozkleje
TZ jest taki jak ja wstawilam pierwsze pranie ![]() U mnie na obiad dzis chinszczyzna z kurczakiem i makaronem sojowym bo juz moj mezus sie dopominal... Moze jakos tego drobia przelkne :-/ Magdusia, dobrze, ze sie odezwalas i wszystko ok ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4208 |
|
Zakorzenienie
|
Ja będę płakać ale z myślą "matko, co ja teraz mam robić "
|
|
#4209 | |||||
|
Rozeznanie
|
Kinga sliczne ozdoby
![]() dzieki za info o pampkach, szkoda ze tesco mam daleko, jak na razie mam rozmiar 1 białe 22 szt, rozmiar 1 zielone 43 szt i rozmiar 2 zielone 43 szt a jak wasze zapasy? w Wigilię albo dzień przed, ja jestem tradycjonalistką i wolę po naszemu świętować po świętach niż przed, denerwują mnie te ozdoby i to całe zamieszanie - dopiero adwent się zaczął a już kolędy w sklepach lecą Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja dziś odebrałam w labie bo na necie nie było, nie mam tego paciorkowca ani w pochwie ani w i potwierdzam dla bojących się to nie jest bolesne czy coś oni tyko smyrają w okolicy odbytu tak wkoło a nie w środku Cytat:
![]() Czarnula śliczny komplecik Edytowane przez ahnessy Czas edycji: 2015-12-08 o 14:17 |
|||||
|
|
|
#4210 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na widok dzieci też nie płacze, niektóre to mnie wręcz irytują, ale swoje wyczekane to inaczej i na samą myśl, że ją zobaczę niedługo się rozczulam
|
|
|
|
#4211 |
|
Rozeznanie
|
U mnie gołąbki bez zawijania
miałam robić klasyczne, ale taaaaak mi się nie chciało tej kapusty obgotowywać
|
|
|
|
#4212 |
|
Zakorzenienie
|
Ahnessy to fajny masz zapas pampkow.
Ja na razie mam 1 male opakowanie biale. I planuke dokupic wieksze opakowanie 1 i 2 Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#4213 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale w tym mi się nie chce, zrobię jaka ozdóbkę z gałęzi na komodzie i może kupimy jakaś taką małą w doniczce ale pewnie kupimy już w tym tyg bo w niedziele mamy "wigilinje" spotkanie ze znajomymi Cytat:
Cytat:
|
|
#4214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój gin to tak szybko zrobił, że ja nawet nie zdążyłam ogarnąć, że coś się wydarzyło. A z pampków to ja mam tą małą paczkę białych pampersów - 22 szt. i jedną zielonych 43 szt. I nie kupuję na tą chwilę nic więcej. Najpierw muszę sprawdzić czy małej podpasują ![]() ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- U nas dzisiaj schabowy, ziemniaczki i surówka
|
|
|
|
|
#4215 | |
|
Zakorzenienie
|
Nebula - stawiaj choinkę!
brak zapasów ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4216 |
|
Zakorzenienie
|
To tylko świadczy o różnicy w wielkości między erytrocytami. Jeśli jest Rdw podwyższone to znaczy, że są małe i duże erytrocyty, natomiast zbyt małe rdw mówi o tym, że są w sumie takie same. Przy leczeniu anemii, w ogóle przy anemii to normalne. I samo RDW bez patologicznych zmian w parametrach czerwonokrwinkowych nic nie znaczy.
|
|
#4217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale co prawda to prawda, ja teżjuż parokrotnie zadzwoniłam do męża z płaczem. na pytanie 'ale co się dzieje kochanie?' jedyne co mogę odpowiedzieć to "nie wiem" :P Mój mąż też nie należy do płaczliwych. Raz w życiu widziałam łzę w jego oczach. z mojego powodu
|
|
|
|
|
#4219 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- i zapomniałam wcześniej napisać - Kogiel słodka malutka! Co prawda niewiele widać, ale zarys noska i ust jest! |
|
|
|
|
#4221 |
|
Zakorzenienie
|
Powyciagalam wszystko co mi bedzie do torby potrzebne.... Jakas masakra :-/ jesli bede chciala i siebie i mlodego w jedna zabrac to musze chyba ta duza walizke na kolkach brac :-/ w ogole powiedzcie mi prosze czy taka rzecz jak butelki bierzecie do szpitala? Tak samo z aspiratorem do nosa....
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4222 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() kilka dni przed świętami może w przyszły weekend Cytat:
Cytat:
ja gbs mam mieć dopiero pobieranego na wizycie w czwartek śliczności nie dziwię się, tez bym ryczała ja ryczę już na samą myśl o porodzie i o tym ze zobaczę synka Cytat:
Ja mam na obiad warzywa na patelnię. Całe szczęście że nic większego nie planowałam bo po "wyprawie" do endokrynologa nie mam już sił na nic. Boli mnie brzuch i jakieś skurcze sie pojawiają ![]() za wszystkie dzisiejsze wizyty ![]() Ja mam pojutrze wizytę, nie mogę sie doczekać... A dziś zaczynam 37 tydzień
|
|||||
|
|
|
#4223 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia, gratki tygodnia
![]() U endo wszystko ok? Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie w szpitalu dla dziecka trzeba tylko pampersy, chusteczki, Linomag i ubranie na wyjście. Jakby się cokolwiek jeszcze miało przydać to mąż dowiezie ![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- u endo wszystko ok tsh mam dobre cały czas więc ustalałyśmy plan na "po porodzie", jakie leki mam brać, kiedy do niej przyjść itp.Kazała mi do porodu duuuużo leżeć, absolutnie żadnych porządków. Dobrze ze nie planowałam
|
|
|
|
|
#4225 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj zamówiłam sobie whisbird na labadu i dziś już doszedł
|
|
#4226 |
|
Zakorzenienie
|
ewusia to odpocznij teraz
i też wizytuję pojutrze jak u endo?Casa ja raczej tego nie biorę. A z torbą mam dylemat. Do szpitala, w którym chcę rodzić nie trzeba brać nic poza osobistymi rzeczami dla mnie i dla malucha pampki, chusteczki i benpanthen i jeśli chcę to ciuszki, kocyk, ale to niekonieczne. Jednak gdybym jakimś cudem musiała rodzić tutaj, to potrzebuję całą walizkę chyba, bo muszę mieć wszystko. |
|
|
|
#4227 |
|
Zakorzenienie
|
A chusteczek ile paczek bierzecie?
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4228 |
|
Zakorzenienie
|
Jedną. Mam te babydream i tam jest 80szt.
|
|
|
|
#4229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i elegancko zatem lez i odpoczywaj
|
|
|
|
|
#4230 |
|
Zakorzenienie
|
Koleżanka po CC mówiła, że jej 2 opakowania poszły w 2 dni. Ale nie wiem jakie miała, bo są i 54szt i 80... więc na początek spakuję 2,w aucie będzie reszta
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.

tzn nie, że się popłakałaś, ale że jest śliczny i że tyle szczęścia Was spotkało

powiedział tylko wymaz.. hmmm..

21.06.2014r.
bo zamiast od początku listy to zaczynamy rozpakowywanie od końca