Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 10 - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-08, 22:00   #4081
gosiak0512
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 10

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Po przeprowadzeniu bąbli do swoich pokoików lepiej się Wam i dzieciom sypia?? Czy to tylko utrudnienie przy pobudkach?
Młoda ma lozko u nas nadal.

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Black - nie mam folii ... dziś chyba je schowam do lodówki, jutro pomyślę, co z tym fantem zrobić ;P

U nas niestety TŻet kończy niecałą godzinę przede mną, będzie małą odbierał, ale już raczej więcej nie ogarnie, tzn ją ogarnie, obiadu pewnie nie.

Moja też jęczy, ale jakoś wolę to od pracy :P heheh

No i super Też bym chciała mieć taką możliwość, ale Ty masz 3 dzieci, więc i roboty sporo
Ja w sloikach mroze. A z robota kiszka ale na pewno znajdziecie rozwiazanie korzystne np. Obiady na 2 dni gotowac ja to nie wracam bo i nie mam z kim malej zostawic a wrocic na nocki w trybie 8h to jak wbic sobie noz w plecy, jak wczesniej mialam 12 to bez problemu dawalam rade bo to 12 zmian wypadalo wiec co druga noc szlam a Moj M tylko na dniowki pracuje.

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Mloda dopiero padla :/

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 22:00   #4082
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
20.04 tegoż roku

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

O dobrze napisałaś moje imię już nie jestem "Wielka" 😝

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Moja to jakaś odwrotka, cześciej się przewraca na plecki z brzucha ewidentnie nie lubi na nim leżeć
O, to Zosia tak samo ma z tymi obrotami, hehe, cześciej z brzucha na plecy, a na brzuch fika z gołym tyłkiem, najlepiej jeszcze uwalonym kupskiem 😉 podczas zmiany pieluchy
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 22:01   #4083
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Zaraz Was nadrobie, ale nie wytrzymam i muszę napierw napisać co u nas. Oj, działo się trochę.

Rano, zadzwoniła moja ciocia żebym poskoczyla do niej do domu i zobaczyła co u kota (tego znaleznego) słychać, bo biedak coś zjadł i juz trzeci dzień nie je (mimo wczorajszej wizyty u weta). Kot tak się lasil, że postanowiłam zabrać go do nas do domu. Oczywiście tu się rozbrykał, dokuczał psu i polował na papugi 😜 więc Kongo nam ładne urządził 😉 ogarnęłam jakoś towarzystwo, po pierwszych ekscesach każdy znalazł swoje miejsce i wszyscy poszli w kime, łącznie z Zosią.
W międzyczasie przyjechał hydraulik obgadac remont kuchni, zadzwoniła koleżanka, że jest u nas pod domem i ma dla nas niespodziankę, przywiozła spacerówke-parasolke po swoich dzieciach, ciuszki dla Zosi, rowerek, wyrzutnie kulek. Wypakowala i pojechała, bo spieszyło jej się do pracy. Wszystko super, zwłaszcza cieszę się z wózka, bo byliśmy na kupnie, a teraz mamy juz to z głowy i parę groszy zostanie w kieszeni 😉
Muszę kupić jej jakiś dobry likier w podzięce 😉
Jakby tego wszystkiego było mało to z niezapowiedzianą wizytą przyszła teściowa. Tym to się już w.k.urwilam. Remont mamy, roz☠☠☠uda jak nie wiem, zwierzęta grasują, a ta niespodziankę nam robi. Mała spała, wiec kazałam Tż siedzieć z nią w kuchni na dole. Nawet jak się obudzila, to za bardzo się nie spieszyło nam do nich, hehe. Jak zeszlysmy to akurat pora obiadku, Zosia zjadła, ale jakoś wyjątkowo marudnie (chyba też z odwiedzin nie była zadowolona), więc oznajmiłam, że pora na spacer (ładna pogoda, nie będę dziecka w domu trzymać, bo odwiedziny są). Tz zabrał mamusie odwiozl do domu po drodze do pracy, a ze musiał jechać wcześniej to tesciowka powiedziała może z godzinę tylko. Ale wkurzyłam się strasznie, bo kurzu, gruzu wszędzie pełno, do tego Tż musiał przerwać pracę w sypialni i jesteśmy dzień do tyłu, a spieszy nam się, bo z kuchnią ruszać trzeba. Zresztą zaraz święta... Nie omieszkalam powiedzieć co myślę o takich odwiedzinach. Prędko juz chyba do nas nie przyjedzie. 😉

O rany...nie lubię takich dni jak jest chaos ... współczuję ale za to masz koleżankę fajną...i nowe rzeczy na poprawę humoru
Stary 2015-12-08, 22:02   #4084
madelinem
Zadomowienie

Pavlinecka,gratki dla Zuzi

Majka zdrowka.dla chłopaków

Koperco gratki dla Ali

Goczek, wywala wszystko co uloze, szuflady otwiera irp. Ostatnio siadla.sobie pod suszarka na pranie, ja wieszalam ona. sciagala-taka super zabawa
Zasypianie=ryk, ale jakos.przeżyje.

Padam, nadrobie reszte jutro, bo dzis te moje.dziunie.chyba chcialy mnie.wykonczyc.

Dobrej nocy
madelinem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 22:02   #4085
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
Byłam w koszuli ale w ciągu dnia na nogi wciagalam dresy takie za łyżkę. Na noc w koszuli. Na obchody ściągalam, pielęgniarki nie sciagaly na siłę i nic nie mowily

dzięki za odp! Tak mnie rzuciło dziś na dawny wątek gratki ząbka 🌷
SIEMPRE-dla Was tez gratulacje i lepszych nocek życzę

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Wow to ja tyle zjem zupy i jestem syta

Siempre gratki zebolkow!

My mielismy spotkanie dziś z Kamilove i Nadia. Śmiesznie Się dzieci obserowaly na wzajem, było już też pierwsze wyrywanie zabawek
ale ekstra takie spotkanie,ja uwielbiam maluchy w interakcjach obserwować

U nas dzis rykowisko godzinne przed snem 😔 co odlaczylam od piersi i do łóżeczka to płacz okropny. myslalam,że wymuszeniowy, ale chyba niunie cos bolalo...i chyba brzuszek przejadla się może... espumisan i masaż brzuszka jej pomógł (albo sie wtedy wyryczala juz..?). A tak się zirytowalam na początku na nią, glupio mi 😰

Ale dolujacy ten temat kosztów przedszkoli. a wczesniej zlobek lub opiekunka to pewnie jeszcze droższe? :[
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 22:04   #4086
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mori_lee Pokaż wiadomość
hej
melduję się ledwo żywa ale za to mam czas nadrobić nieobecność
w sob byłyśmy w Dreźnie, obskoczyłysmy primark i jarmark, a wieczorem Mikołajki świetnie spędzony czas niedziela pod znakiem pakowania i powrotu do domu. także od wczoraj u siebie, ale jeszcze nie ogarnęłam się bo polamalo mnie w krzyżu... chyba korzonki :/ leżę i kwiczę... za to mam czas na wizaż lecę poczytać co u Was

Super wypad;-) ale choroba już mniej... zdrówka!
Stary 2015-12-08, 22:05   #4087
Konto usunięte

Cytat:
Pavlinecka też sobie nie wyobrażam pogodzenia gotowania i pracy itd Ja mogłabym niby zostać w domu bez problemu, ale jednak chcę na trochę wrócić do pracy. Czuję żeby nie wizaż to już by mi się chciało wracać, a tak to zawsze z Wami się pogada i fisia jeszcze nie dostaję od tego siedzenia w domu
A ja ostatnio chyba fisia dostaje, tesknie czasem za pracą...
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 22:07   #4088
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
O, to Zosia tak samo ma z tymi obrotami, hehe, cześciej z brzucha na plecy, a na brzuch fika z gołym tyłkiem, najlepiej jeszcze uwalonym kupskiem 😉 podczas zmiany pieluchy

Hehe kolejna rzecz je łączy Ja lubię jak z gołą dupcią fiknie - słodkie te małe ciałko 😍
Stary 2015-12-08, 22:12   #4089
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
Siemanko. Witam się wieczornie, dopiero nadrobilam, nie odniosłem się do kazdej wypowiedzi, wybaczcie rano zalatwialam papierologie, potem obiad, trochę z małym i na wykłady.

Mamy w końcu 3 zabka. Już myślami że się nie doczekam, pewnie przez noc się cały wyrznie .

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Zamawialam któraś coś z goodlooking?
Super;-) gratuluję ząbka;-)

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Cytat:
Kana fajnie że wpadło Wam trochę fantów Kolejne rzeczy żeby zajàć Zosienke Ona wieczorami marudna? O której zaczyna jojczeć? Ja sadzam Adę sobie między nogami i podtrzymuje od kilku dni, ale dziś ewidentnie się umocniła i już do przodu tak nie leciała i na rogalu jak na podłodze ją położyłam to się tak do góry dźwigała, dobrze niech wzmacnia sobie mięśnie
Ale generalnie od 16 od pobudki ciągle jęczenie brrr ledwo padła i to w naszym łóżku i tak ją zostawiłam poobkladalam tylko poduchami Teraz na boku jakoś zaczęła spać i masaż plecków jej zrobiłam, chyba ją uspokoił (Agnieszka u Ciebie to wyczytałam- fajny sposób na wyciszenie Wydaje mi się że kolejne zęby będą szły, bo więcej się ślini i często smoka wypluwa. Na gorze jakby nic nie widać, dolne dziąsło bardziej jakby nabrzmiałe.
Niezawsze Kamilove fajne takie spotkanko dzieciakowo mamusiowe

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Fajnie że masaż plecków pomógł ;-) Sama bym chciała żeby ktoś mnie tal pomasował U nas identyczne objawy , może to rzeczywiście ząbki.

Coś wcisnęłam i mi podkreśla to co piszę, i nie wiem jak to wyłączyć
Stary 2015-12-08, 22:13   #4090
kana158
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53737380]dzięki za odp! Tak mnie rzuciło dziś na dawny wątek gratki ząbka 🌷

Biedna Hania...
Nie martw się ta irytacja, wszystko jest ludzkie i wynika ze zmęczenia.

U nas dzis rykowisko godzinne przed snem 😔 co odlaczylam od piersi i do łóżeczka to płacz okropny. myslalam,że wymuszeniowy, ale chyba niunie cos bolalo...i chyba brzuszek przejadla się może... espumisan i masaż brzuszka jej pomógł (albo sie wtedy wyryczala juz..?). A tak się zirytowalam na początku na nią, glupio mi 😰

Ale dolujacy ten temat kosztów przedszkoli. a wczesniej zlobek lub opiekunka to pewnie jeszcze droższe? :[[/QUOTE]

W Krk żłobek wychodzi ok.110zl/mies... Niby jest jakieś dofinansowanie, ale nawet nie wiem na jakich warunkach. Mam plan wrócić na pol roku do pracy, a później jak się uda to kolejna ciąża 😉 a tak to moja mama i M tak sobie ulozą zmiany aby się wymieniać w opiece nad Małą. Fajnie, że mają taką możliwość, bo nie chciałabym oddawać jej do żłobka... Nie wyobrażam sobie powierzyć opieki nad tym moim pieszczochem obcym ludziom.

Edytowane przez kana158
Czas edycji: 2015-12-08 o 22:15
Stary 2015-12-08, 22:14   #4091
nancy822
Zadomowienie

Witam się!
Jakiś cud dzisiaj bo Artek śpi od 20:30, boję się o której wstanie :p
Gratki nowych zębolów Też mamy się czym pochwalić, druga górna dwójka na wierzchu
Ja tam się powrotem do pracy nie martwię, już powoli zaczynam się wdrażać. A młody z tatusiem na pewno dadzą sobie radę sami w domu :P
Tż zapowiedział, że zacznie Artkowi gotować zupki, ciekawe czy trafi w jego gusta :p
Chyba się zaraz położę póki dzieć śpi.
nancy822 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 22:14   #4092
madzixx88
Zakorzenienie

Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 10

Maz mi taka kolacje dobra zrobił, radlera kupil, no no miło

Co do obrotów to moja Ala na plecach prawie wcale nie leży, tylko by sie od razu na brzuch obracała, ledwo zdążam pieluchę zmienić albo przebrać ubranko a i tak czasem w trakcie musze spodenki czy skarpetki juz na brzuchu zakładać
I tak śmiesznie zasuwa na tym brzuchu, jakby chciała uciec

Kamilove-no Ala sporo zjada, ale Ty Nadii dajesz piers jeszcze w ciagu dnia a u nas same posiłki takze musi sie nimi najeść kobitka

Co do powrotu do pracy to mi sie wcale nie chce, dobrze mi w domu z moja corcia w porównaniu do obowiązków meza czy swoich z czasow pracy to wydaje mi sie, ze teraz mam lajtowe życie
Ale trzeba bedzie cos porobic, rozwijać sie..
Zobaczymy jak z opieka bedzie, u nas babcie sie nie zajmą

Edytowane przez madzixx88
Czas edycji: 2015-12-08 o 22:16
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 22:16   #4093
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Cytat:
Pavlinecka też sobie nie wyobrażam pogodzenia gotowania i pracy itd Ja mogłabym niby zostać w domu bez problemu, ale jednak chcę na trochę wrócić do pracy. Czuję żeby nie wizaż to już by mi się chciało wracać, a tak to zawsze z Wami się pogada i fisia jeszcze nie dostaję od tego siedzenia w domu

Ja zostaję w domu na pewno do końca wychowawczego a co później czas pokażę Na szczęscie nie mam ciśnienia że muszę wracać do pracy ;-) i jakoś mi się tam nie spieszy
Stary 2015-12-08, 22:17   #4094
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Maz mi taka kolacje dobra zrobił, radlera kupil, no no miło

Co do obrotów to moja Ala na plecach prawie wcale nie leży, tylko by sie od razu na brzuch obracała, ledwo zdążam pieluchę zmienić albo przebrać ubranko a i tak czasem w trakcie musze spodenki czy skarpetki juz na brzuchu zakładać
I tak śmiesznie zasuwa na tym brzuchu, jakby chciała uciec

Kamilove-no Ala sporo zjada, ale Ty Nadii dajesz piers jeszcze w ciagu dnia a u nas same posiłki takze musi sie nimi najeść kobitka

Co do powrotu do pracy to mi sie wcale chce, dobrze mi w domu z moja corcia w porównaniu do obowiązków meza czy swoich z czasow pracy to wydaje mi sie, ze teraz mam lajtowe życie
Ale trzeba bedzie cos porobic, rozwijać sie..
Zobaczymy jak z opieka bedzie, u nas babcie sie nie zajmą
Madzixx, a Ty w zawodzie pracowalas?

Ja boje się, że ciężko będzie się spowrotem wbić w tępo pracy... A pamiętam jak poszłam na L4, jak bardzo za pracą tęskniłam... Głupia ja 😜
Stary 2015-12-08, 22:19   #4095
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
O znowu dałaś mi nadzieję) z tym dobrym humorem po drzemce) Moja rzadko jakoś na boczku, od kilku dni tak sobie upodobuje, fajne to jest nogi lubi zarzucać jak najwyżej jak na mnie zarzuci ciężko się wydostać żeby nie obudzić hehe U nas też większośc nocy na sypialni spędza, mniej się obie rozbudzamy podczas karmienia

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

No raczej to rzadkość Mi łóżeczko raczej do sypialni na styk by weszło, a w tej kołysce jak wierzga to już za mało miejsca ma, no i czas na wyprowadzkę, oby to lepiej na nasze nocki podziałało 🙏🏻 byłby cud
Myślę, że
będzie lepiej

Cytat:
Napisane przez madelinem Pokaż wiadomość
Pavlinecka,gratki dla Zuzi

Majka zdrowka.dla chłopaków

Koperco gratki dla Ali

Goczek, wywala wszystko co uloze, szuflady otwiera irp. Ostatnio siadla.sobie pod suszarka na pranie, ja wieszalam ona. sciagala-taka super zabawa
Zasypianie=ryk, ale jakos.przeżyje.

Padam, nadrobie reszte jutro, bo dzis te moje.dziunie.chyba chcialy mnie.wykonczyc.

Dobrej nocy

:-*
Spokojnej nocki!

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53737380]dzięki za odp! Tak mnie rzuciło dziś na dawny wątek gratki ząbka 🌷

Ale dolujacy ten temat kosztów przedszkoli. a wczesniej zlobek lub opiekunka to pewnie jeszcze droższe? :[[/QUOTE]

U nas ostatnio jak odłączam od cyca to placz i smokiem zatykam ale Hania chyba smoka nie ciąga?

Cytat:
Napisane przez AgnieszkAA100 Pokaż wiadomość
Super;-) gratuluję ząbka;-)

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Fajnie że masaż plecków pomógł ;-) Sama bym chciała żeby ktoś mnie tal pomasował U nas identyczne objawy , może to rzeczywiście ząbki.

Coś wcisnęłam i mi podkreśla to co piszę, i nie wiem jak to wyłączyć
Hehe. Takie podkreślone posty jie pozostaną nie zauważone
Stary 2015-12-08, 22:19   #4096
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Cytat:
Po przeprowadzeniu bąbli do swoich pokoików lepiej się Wam i dzieciom sypia?? Czy to tylko utrudnienie przy pobudkach?

Czyżbyś myślała o ewakuacji córki ;-) Ja też ostatnio częściej o tym myślę
Stary 2015-12-08, 22:22   #4097
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancy822 Pokaż wiadomość
Witam się!
Gratki nowych zębolów Też mamy się czym pochwalić, druga górna dwójka na wierzchu
Ja tam się powrotem do pracy nie martwię, już powoli zaczynam się wdrażać. A młody z tatusiem na pewno dadzą sobie radę sami w domu :P
Tż zapowiedział, że zacznie Artkowi gotować zupki, ciekawe czy trafi w jego gusta :p
Gratulacje ząbkowe

Cytat:
Ja zostaję w domu na pewno do końca wychowawczego a co później czas pokażę Na szczęscie nie mam ciśnienia że muszę wracać do pracy ;-) i jakoś mi się tam nie spieszy
Ooo. To dzięki Tobie i Gosiak forum nie padnie
Stary 2015-12-08, 22:25   #4098
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
MAJKA mój Filip jak się przewraca na brzuszek to tak to robi szybko ale zgrabnie mu to idzie nie uderza się przy tym
Promka na deserki bobovita w Tesco 4 za 3.

SIEMPRE gratki kolejnego zabka!

VIOLKA ale Ci pięknie Adka śpi

BLACK moja blizna taka różowo czerwonawa jest.

GOCZEK ale super ze Hania dziś ładnie zjadła, ciesze się razem z Tobą
😚 a jak tam Filip dzis? I jego jedzenie,nie piszesz o tym ostatnio cos- zeby nie zapeszac?

Cytat:
Goczek, polecam wózek, leciutki, składa się prosto i szybko, porządnie wykonany. Mój woził juz dwójkę dzieci (obecnie 8 i 6 lat) a poza dwoma naklejkami (jakieś pingwinki naklejone na ramę) i lekko przybrudzoną tapicerką (która już wyprałam) jest jak nowy! Naprawdę ciężko uwierzyć, że ma 8 lat!
dzieki za polecenie ale to byl jeden z moich typow,ale wygral taki cięższy na oponach,z ktorego jestem badzo zadowolona,bo pakowny,wygodny na wertepch a po schodach go latwo wyciągam. Nie skladalam go ani razu hehe drugi-parasolke do auta mamy pozyczona. Zosia kombinatorka - dobra ksywa! 😀
VIOLKA,ja Hanie do swojego pokoju przeprowadzilam po 3cim miesiacu i lepiej się nam spało przez te kolejne 2-3 poki nie zaczęła Ząbkowac. ostatnio często lądowała po tej pobudce u mnie w łóżku, z wygody mej,ale wydaje mi się mocno, że jak mam siłę i ją karmie u niej siedzac na fotelu i odkładam do jej łóżeczka to lepiej śpi. Albo może się przebudzi i zasypia sama czasem,nie wiem?
Stary 2015-12-08, 22:27   #4099
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Gratulacje ząbkowe

No jak ja wroce do pracy to napewno bede duzo rzadziej

Tak mi sie spac chcialo i mi sie odechcialo :p
Ale ide sprobuje zasnac. Dobranoc
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 22:35   #4100
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam się!

Brawo za górną dwójkę
Mój Tż by nie został z Małym a żebym ja poszła do pracy

Filip śpi od 19;-) ostatnio codziennie tak zasypia a pobudka jest koło 7.
Ciągle się wierci i przebudza, cos ewidentnie przeszkadza...

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Cytat:

Damy radę;-) nie padnie
Mam nadzieję że będzie tak jak sobie zaplanowałam, tylko czasem jak się tak zamyślę to nie wiem jak to będzie z drugim dzidziusiem kiedyś... zawsze mówiłam że oczywiście będzie a teraz wizja porodu mnie absolutnie blokuje
Stary 2015-12-08, 22:37   #4101
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
Hej 😚

Dziewczyny współczuję nocek, oby dziś dzieciaczki były laskawsze ✊

Cashmere ja mięsko gotuje przez 20min, mam już wcześniej poporcjowane.

Mori zazdroszcze wypadu do primarka 😍

Bird zdrówka

Madzixx rany ile Ala Ci je 😉 ja Nadii dalej pi sloiczku 125g daje i tyle samo owoców.

Mała gratki zabka 🎈

Kana Nadia też tak właśnie zaczynała siadać z pozycji na plecach tyle że podpierala się łokciem 😉 widzę że miałaś akcje z tesciowa jak ja po porodzie 😉 też zrobiła niespodziewany nalot, pierwszy i ostatni raz 😁😉

Nadia po odwiedzinach u Maćka spała prawie 3h 😁 nic tylko się spotykać, przyjemne z pożytecznym 😉
niezle 3h! Maciek krocej co prawda, ale zasnal moze z 5 min po waszym wyjsciu, wiec tez mu dobrze odwiedzinki zrobily
Cytat:
20.04 tegoż roku

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

O dobrze napisałaś moje imię już nie jestem "Wielka" 😝[COLOR="Silver"]
hehe dobre, wiesz i tak edytowalam, bo slownik Ade mi na Ale przetlumaczyl ;P to i Wielka od razu machnelam na Wiolke

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 22:38   #4102
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Madzixx, a Ty w zawodzie pracowalas?

Ja boje się, że ciężko będzie się spowrotem wbić w tępo pracy... A pamiętam jak poszłam na L4, jak bardzo za pracą tęskniłam... Głupia ja

Tak, kwas był z ta praca i jak nie wrócę od razu po macierzyńskim to raczej nie bede miec czego tam szukać, teraz maja dziewczyne na zastępstwo. Jak sobie pomyśle o tempie pracy to tez mi słabo z drugiej strony chce wrócić albo tam albo gdzieś indziej, czasem czuje, ze sie cofam, moi znajomi ze studiów robią kariery, na fb mozna dola zlapac czytając niektore posty
Stary 2015-12-08, 22:49   #4103
violka848
Zakorzenienie

Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 10

Cytat:
Czyżbyś myślała o ewakuacji córki ;-) Ja też ostatnio częściej o tym myślę

Trochę przymuszona jestem gdyż ponieważ w sypialni stoi kołyska w której już się nie mieści trochę, a łóżeczko ma u siebie takie większe i juz tu niechce z nim kombinować. Także tego i tak czuje od polnocy u nas w łożku wyląduje, ale no kiedyś to nastąpuć musi

Fajnie że masz możliwość i chęć zostać

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Cytat:
Gratulacje ząbkowe

Hehe o tak będą miały za zadanie podtrzymywać forum )
Stary 2015-12-08, 22:52   #4104
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Mój to wciąż fika na brzuch ledwie mu pieluche zdejme i ciężko włożyć nowego pampka.

Idę spać dobranoc

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 22:52   #4105
violka848
Zakorzenienie

Hania Goczek Majka jak karmicie w nocy na siedząco to przy zgaszonym świetle??
Stary 2015-12-08, 22:52   #4106
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
No jak ja wroce do pracy to napewno bede duzo rzadziej

Tak mi sie spac chcialo i mi sie odechcialo :p
Ale ide sprobuje zasnac. Dobranoc
Hehe. To próbuj
Ja wczoraj poszlam spac o 23 i noc taja dluga była tzn. mogłaby być dłuższa
ale syn mial inne zdanie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Tak, kwas był z ta praca i jak nie wrócę od razu po macierzyńskim to raczej nie bede miec czego tam szukać, teraz maja dziewczyne na zastępstwo. Jak sobie pomyśle o tempie pracy to tez mi słabo z drugiej strony chce wrócić albo tam albo gdzieś indziej, czasem czuje, ze sie cofam, moi znajomi ze studiów robią kariery, na fb mozna dola zlapac czytając niektore posty
Ja nie mam ciśnienia na karierę. Raczej poczucie że mogłam wcześniej zacząć dzieci rodzić haha
Stary 2015-12-08, 22:53   #4107
niezawsze
Zakorzenienie

w hm sie wyprzedaze zaczely, a u mnie lipa strasznie w porownaniu do innych miast, zastanawiam sie czy nie jechac do innego hm dalej od domu...

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 22:54   #4108
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Trochę przymuszona jestem gdyż ponieważ w sypialni stoi kołyska w której już się nie mieści trochę, a łóżeczko ma u siebie takie większe i juz tu niechce z nim kombinować. Także tego i tak czuje od polnocy u nas w łożku wyląduje, ale no kiedyś to nastąpuć musi

Hehe fajnie sie to czyta z perspektywy mamy, ktorej dziecko cała noc przesypia u siebie w lozeczku co prawda stoi w naszej sypialni z braku miejsca ale gdybyśmy mieli dodatkowy pokoj to by sobie spała we własnym i Ty chcesz córkę eksmitować a ja z mężem mamy niejednokrotnie ochotę ja zabrać z łóżeczka do naszego łóżka i tak isc sobie spac wczoraj myslalam, ze meza ukatrupie, bo zaczął biadolić tak w żartach o polnocy jak sie kładliśmy , ze idzie wziac Ale i bedzie spac z nami wybiłam mu ten pomysł z głowy ofc
Stary 2015-12-08, 22:54   #4109
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Hania Goczek Majka jak karmicie w nocy na siedząco to przy zgaszonym świetle??
Mam taka mala lampkę bdo kontaktu ze sciemniaczem i ona cala noc wlaczona minimalnie

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Mój to wciąż fika na brzuch ledwie mu pieluche zdejme i ciężko włożyć nowego pampka.

Idę spać dobranoc
Dobranoc
Stary 2015-12-08, 22:54   #4110
Konto usunięte

Cytat:
Witam się!
Ale fajny TZ, że do gotowania zupek sie rwie. A to ze o 20:30zasnal to wczesie jak na niego? Moja dzis 21:30,godzine za późno. Gratuluje ząbka 🌹
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości