Mamusie czerwcowe 2015! cz.7 :) - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-08, 23:15   #241
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! cz.7 :)

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Monika zmywarka nie domywa jak jest przepełniona. wyczysc filtr,nastaw pusta na dlugi cykl z tabletka
Filtr mówisz.. Żebym ja wiedziała gdzie to i co to... Ale fakt, może być zapchana bo tż jak wstawia nie oplukuje za bardzo naczyń i z jakimiś resztkami potrafi puścić

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Teraz dopiero rozumiem co przezywalas
Gdyby nie chusta...

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Tz wyszedł z domu. Nie wytrzymuje juz powoli.
A teraz przyszedł i mnie przeprasza ale musiał się przewietrzyc bo nie dawał rady nerwowo...mój spokojny, opanowany tz...
Rany.. Aż tak źle? rzytul:

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Cytat:
Napisane przez sylwka321 Pokaż wiadomość
Nie czaję takich ludzi, jakby nie chcieli się podzielić umiejętnościami

odkurzacz co sam śmiga. Me marzenie, tylko oryginał w chuj milionów kosztuje

czosneczek i do łóżka!

A może po prostu ma już swoje lata? Mojej mamie pod koniec swego bytu zaczęła właśnie tak słabo myć

Adelajda padła, zdążyłam sir jeszcze wykąpać i siadam do kompa, zabieram się za montowanie prezentu dla rodziców

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

O ja mała tak daje popalic? ale lepiej ze wyszedł niż miałby powiedzieć parę słów za dużo lub jakiś inny sposób odreagować.
Nie ma swoich lat. Nie wiem, ze 3 lata ja mamy?

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

Powiedziałam tż o filtrze a on patrzy na mnie jakbym po chińsku nawijala także tego.. Sama się muszę dowiedzieć gdzie ten filtr i zrobić co trzeba.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 23:24   #242
fartuch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Filtr mówisz.. Żebym ja wiedziała gdzie to i co to... Ale fakt, może być zapchana bo tż jak wstawia nie oplukuje za bardzo naczyń i z jakimiś resztkami potrafi puścić

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Gdyby nie chusta...

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Nie ma swoich lat. Nie wiem, ze 3 lata ja mamy?

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

Powiedziałam tż o filtrze a on patrzy na mnie jakbym po chińsku nawijala także tego.. Sama się muszę dowiedzieć gdzie ten filtr i zrobić co trzeba.
Monika ten filt jest na dnie zmywarki,tam gdzie myją się naczynia odkręcasz ten kurek taki i wyciągasz, oplukujesz czyścisz i zakręcasz z powrotem.
Stary 2015-12-08, 23:59   #243
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Cytat:
To nie jest śmieszne ona przez sen mnie wyczuje jak wejdę do sypialni i mlaska od razu
Hahahaga wyobraziłam dobie jak wchodzisz manowcach sie skradaj tak a za tobą biała smużka mleka i D nosek sie rusza

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Monika zmywarka nie domywa jak jest przepełniona. wyczysc filtr,nastaw pusta na dlugi cykl z tabletka

O !

Fartuch a gdzie ten ocet wlalas?
Ja czyszczę filtr odtłuszczania , uszczelki wycieram, piorę 3w1 plus sól i nabłyszczacz, puszczam z tym preparatem do mycia a ku rwa brudzi !!!

---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:58 ----------

Masija bywa i tak i gorzej. Bedzie lepiej i lepiej *

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 01:47   #244
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
Monika ten filt jest na dnie zmywarki,tam gdzie myją się naczynia odkręcasz ten kurek taki i wyciągasz, oplukujesz czyścisz i zakręcasz z powrotem.
dzięki! znalazłam już jakiś filmik na yt i wyszorowałam dziadostwo. jutro puszczę z octem albo czymś, doczytam jeszcze.

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
Hahahaga wyobraziłam dobie jak wchodzisz manowcach sie skradaj tak a za tobą biała smużka mleka i D nosek sie rusza

mam jeszcze czujnik snu Dominiki. jak się zaczyna wybudzać leci mi mleko, tak samo z siebie już coraz rzadziej się to zdarza, ale jednak... nie dość że śmierdzę to jeszcze przeciekam. uroczo.

ale mnie tż wku****

nakazałam poszukać jak wyczyścić filtr i poszłam się kąpać, ale słyszę że nic nie robi. w końcu wyszłam, pytam czy coś zrobił to stwierdził że nie znalazł w necie jak w tym modelu zmywarki wyczyścić filtr i poszedł się położyć toż to ręce opadają to mi poszukanie informacji + szorowanie zajęło ok 15 minut a on biedny nie wie nawet co w wyszukiwarkę wpisać

eeeh.....

dzięki!!!

---------- Dopisano o 01:47 ---------- Poprzedni post napisano o 01:41 ----------

Cytat:
Ja czyszczę filtr odtłuszczania , uszczelki wycieram, piorę 3w1 plus sól i nabłyszczacz, puszczam z tym preparatem do mycia a ku rwa brudzi !!!
ja się przekonuję od jakiegoś czasu do jak najbardziej naturalnych środków czystości, do octu, kwasku, sody. lepiej to wszystko czyści niż typowa chemia. jutro będę octem działać, to się pewnie wlewa normalnie do środka, byle gdzie.
Stary 2015-12-09, 03:55   #245
kika1989wroc
Rozeznanie

Witam się w nowej części
Czytam Was jak zawsze jeden dzień do tylu i podziwiam zorganizowanie i to ze macie czas na forum
Mi zostało jeszcze tylko jedno okno do umycia, a takie mycie na raty po jednym mnie dobija. Ale tz pracuje od rana do nocy to niestety tak musze.
Princesika, Kaja, Irmusia zdrowia dla Waszych dzieci :gasiu:
Masija dla Was przede wszystkim wytrwałości.
Widziałam, że w poprzedniej części pisałyscie o obniżeniu poziomu w łóżeczku- und juz to nastąpiło bo młody łapał za zabawki z karuzeli i przerzucal nogi poza barierki i wydawało nam się to średnio bezpieczne juz.
Co do żłobka to jak byłam pewna że po roku oddam olego tak teraz wymiekam chciałam znaleźć pracę na pół etatu ale wtedy wyjdzie ze więcej zapłacę za żłobek i dojazdy niż zarobie i szkoda mi takiego roczniaka. Może jjak skończy dwa latka to pomyślimy.
Co do Tż to jego ojciec zanim jeszcze nauczył go wymienić dni tygodnia po kolei to już potrafił opisać budowę silnika także prace naprawcze nie są mu obce a co wiecej uwielbia distawac noee narzedzia
Co do sprzątania to jak mu pokaże palcem to zrobi i to bardzo dokładnie, ale jakoś nie lubię się prosić. Gotować gotuje jak trzeba, ale tylko egzotyczne potrawy. A ja czasem mam po prostu ochotę na schabowego
Musze się wam pozalic bo kocyk od Poli za który zapłaciłam 170 zł się popsuł po miesiącu. Minky odeszło od bawełny jakby w ogóle dwa miejsca pominela w szyciu ala: napisałam do niej i zwróci mi pieniądze. A ja zostałam bez koca :/ te zamówione jeszcze w ciąży Oli poplul jak jadł marchew i są plamy. Także musze szybko zamawiać koce.
Niestety noce tez się u nas znów popsuly, do tego jakiś mniejszy apetyt ma i się martwie.
Stary 2015-12-09, 06:16   #246
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki! znalazłam już jakiś filmik na yt i wyszorowałam dziadostwo. jutro puszczę z octem albo czymś, doczytam jeszcze.

mam jeszcze czujnik snu Dominiki. jak się zaczyna wybudzać leci mi mleko, tak samo z siebie już coraz rzadziej się to zdarza, ale jednak... nie dość że śmierdzę to jeszcze przeciekam. uroczo.

ale mnie tż wku****

nakazałam poszukać jak wyczyścić filtr i poszłam się kąpać, ale słyszę że nic nie robi. w końcu wyszłam, pytam czy coś zrobił to stwierdził że nie znalazł w necie jak w tym modelu zmywarki wyczyścić filtr i poszedł się położyć toż to ręce opadają to mi poszukanie informacji + szorowanie zajęło ok 15 minut a on biedny nie wie nawet co w wyszukiwarkę wpisać

eeeh.....

dzięki!!!

---------- Dopisano o 01:47 ---------- Poprzedni post napisano o 01:41 ----------

ja się przekonuję od jakiegoś czasu do jak najbardziej naturalnych środków czystości, do octu, kwasku, sody. lepiej to wszystko czyści niż typowa chemia. jutro będę octem działać, to się pewnie wlewa normalnie do środka, byle gdzie.
Paly dla tz !!!

Ja ocet lubię na odkamienianie

Ale reszta jakoś mnie nie przekonuje.

Blanki chrzestna ma hopla na punkcie eko i sprząta chatę octem i.kwaskiem. Średnio czysto ma :p

Cytat:
Napisane przez kika1989wroc Pokaż wiadomość
Witam się w nowej części
Czytam Was jak zawsze jeden dzień do tylu i podziwiam zorganizowanie i to ze macie czas na forum
Mi zostało jeszcze tylko jedno okno do umycia, a takie mycie na raty po jednym mnie dobija. Ale tz pracuje od rana do nocy to niestety tak musze.
Widziałam, że w poprzedniej części pisałyscie o obniżeniu poziomu w łóżeczku- und juz to nastąpiło bo młody łapał za zabawki z karuzeli i przerzucal nogi poza barierki i wydawało nam się to średnio bezpieczne juz.
Co do żłobka to jak byłam pewna że po roku oddam olego tak teraz wymiekam chciałam znaleźć pracę na pół etatu ale wtedy wyjdzie ze więcej zapłacę za żłobek i dojazdy niż zarobie i szkoda mi takiego roczniaka. Może jjak skończy dwa latka to pomyślimy.
Co do Tż to jego ojciec zanim jeszcze nauczył go wymienić dni tygodnia po kolei to już potrafił opisać budowę silnika także prace naprawcze nie są mu obce a co wiecej uwielbia distawac noee narzedzia
Co do sprzątania to jak mu pokaże palcem to zrobi i to bardzo dokładnie, ale jakoś nie lubię się prosić. Gotować gotuje jak trzeba, ale tylko egzotyczne potrawy. A ja czasem mam po prostu ochotę na schabowego
Musze się wam pozalic bo kocyk od Poli za który zapłaciłam 170 zł się popsuł po miesiącu. Minky odeszło od bawełny jakby w ogóle dwa miejsca pominela w szyciu ala: napisałam do niej i zwróci mi pieniądze. A ja zostałam bez koca :/ te zamówione jeszcze w ciąży Oli poplul jak jadł marchew i są plamy. Także musze szybko zamawiać koce.
Niestety noce tez się u nas znów popsuly, do tego jakiś mniejszy apetyt ma i się martwie.
Dobrze że zwróciła kasę..

I znów pobudka o 5.30

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 07:01   #247
201710041131
Konto usunięte

Hej Princesika, Masija wspolczuje

U nas nocka tragiczna, jak w zegarku co godzinę karmienia

A teraz od rana wycie. Próbowałam uśpić tak jak radziłyście i byla histeria. Wzięłam na ręce i spokój...

Wczoraj poszłam spać bo ledwo widziałam na oczy i po minucie karmienie. Myślałam ze go pogryzę

---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 06:48 ----------

U nas obie zmywarki niedomywaja ze starości ale one maja juz swoje lata

Kuzynka tz chce kupić ten bujaczek i szuka opinii

http://3kiwi.pl/product-pol-41137-4M...SSIC-GREY.html
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 07:27   #248
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwka321 Pokaż wiadomość
O ja mała tak daje popalic? ale lepiej ze wyszedł niż miałby powiedzieć parę słów za dużo lub jakiś inny sposób odreagować.
Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
masijaale Elvis tak dał popalić??
Elvis. Normalnie. Tak jest codziennie, wieczory zawsze są tragiczne, dni czasami, czaaasami ma dobre, że jest fajna, kochana, mało płacze. Ale to naprawdę rzadko.

Tż ma dość bo w ogóle nie ma nas. Ani nie ma kiedy porozmawiać a jak już rozmawiamy to o małej. Co mała uśnie i chcemy tylko się przytulić to ona już się budzi, a gdzie tu mówić o chwili dla nas.
No i oczywiście to, że codziennie jest walka, wieczna walka z małą, do 22-23.
On i tak jest kochany bo co przyjdzie z pracy to znią siedzi, nigdzie nie chce jechać tylko mnie wysyła. Bierze ją na noc do drugiego pokoju i z nią śpi żebym ja się wyspała.
On jest cholernie spokojnym człowiekiem. Wczoraj mnie zaszokował tym, bo naprawdę ciężko go wyprowadzić z równowagi.

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Cześć,

Przeleciałam was szybko gaduły jedne! Tyle klepać!

Prince, Kaja- zdrówka dla dziewczynek
Masijka- współczuję...

U nas bardzo chujoowo... Franek chory. Gorączkę ma. Zasnął dopiero o 22 a wcześniej tylko ryczał biedny... Ciekawa noc przede mną...
U Was też wesoło widzę
Jak po nocy? Lepiej z Franiem?

Cytat:

.
niestetyy

Cytat:

Masija bywa i tak i gorzej. Bedzie lepiej i lepiej *
groszko ja chyba sobie powieszę tę wiadomość od Ciebie na ścianie, żebym mogła się pocieszać
Cytat:
Witam się w nowej części
hej

nieźle z tym kocykiem:/ Ale dobrze, że odda kasę.
Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Hej Princesika, Masija wspolczuje

U nas nocka tragiczna, jak w zegarku co godzinę karmienia

A teraz od rana wycie. Próbowałam uśpić tak jak radziłyście i byla histeria. Wzięłam na ręce i spokój...

Wczoraj poszłam spać bo ledwo widziałam na oczy i po minucie karmienie. Myślałam ze go pogryzę

---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 06:48 ----------

U nas obie zmywarki niedomywaja ze starości ale one maja juz swoje lata

Kuzynka tz chce kupić ten bujaczek i szuka opinii

http://3kiwi.pl/product-pol-41137-4M...SSIC-GREY.html
szuuu co to za bujaczek za miliony monet?

współczuję nocy

A Wy chodzicie jeszcze z K. po lekarzach?

mehja, Cos-dzięki, nie wiedziałam o tej 2. Oczywiście moja cudowna lekarka nic mi nie powiedziała.A pytałam się jej.
Tylko teraz zastanawiam się czy iść do niej z małą czy do tego nowego gościa. Ale u niwgo byliśmy prywatnie. (btw. gościu bierze za wizytę 50 zł! dla mnie szok, bo wszędzie od 90 zł w górę)

Cos
to chyba alergolog musi wydać opinię, co nie?

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 07:50   #249
201710041131
Konto usunięte

Nooo cena bujaczka jakby nie bylo do 9 kg no i np Konrad nienawidzi bujania, mnie zszokowała ale z drugiej strony oni maja dwulatka i prawie wszystko dla malej jest po nim to może wtedy inaczej sie patrzy

Masija tak, tzn jestesmy ciągle pod opieka gastroenterologa, czekamy na wizytę u alergoliga no i chyba w końcu pójdziemy do neurologa przed czym sama nie wiem czemu tak się broniliśmy. Usg mózgu zrobiliśmy i żadnych zmian nie ma, ale juz nie wiem gdzie uderzać

Jeszcze te mostki na glowie, myślałam ze on chce po prostu na ręce a teraz juz sama nie wiem

A z drugiej strony na tych chrzcinach aniol nie moje dziecko, dlaczego? Ciągle ktoś go na rękach trzymal. Może doszukuje się medycznego wyjaśnienia tam gdzie go wcale nie ma?

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ----------

50 zl to niedużo jesli by pomógł, u nas jest babka polecana ale 150 zl bierze i zastanawiamy się czy do niej nie uderzać tylko no 150 zl raz, pewnie przepisze badania, kolejne skierowania, potem znowu trzeba będzie wrócić... Nie wiem czy możemy sobie pozwolić. Ale jak edzie trzeba to pójdziemy w końcu.

Aaaaaa jeszcze w sobotę wieczorem k dostal kaszki nad brwiami w kolorze skóry i nie wiem czy to nie T bo od rana się z nimi widział i go całowali
Stary 2015-12-09, 07:57   #250
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach

Pisalam posta I wifi mi padlo

Kaja, prince,irnusia- Zdrowka dzieciaczkom.

Co do zmywarki to nie pomoge bo tez robie za zmywarke w domu

Moj Tz wszystko umie naprawic a komputery I telefony komorkowe to Jego konik. Dzis pytalam go czy mamy w domu wieszak na tv to powiedziAl ze albo kupimy albo Sam w pracy zrobi
Nikt nie uczyl go naprawiac, jest samoukiem. Ojciec mial wy☠☠☠ke na rodzine wiec moj TZ Sam wszystko robil...

Co do lozeczka to u nas jeszcze nie obnizone ale Mala lapala za miski wiec je owinelam wokol tych palakow I teraz nie dosiega do nich

Lilly spala od 20:45 do 5 ! Zjadla I dalej spi dzis mam duzo sprzatania ale jeszcze poleze..

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Masija- wierze w to ze wkrotce bedzie lepiej!!!

Szuu - snilas mi sie dzis! Studiowalysmy do 19 a pozniej tanczylysmy w jakims zespole ., mordercze proby.. Pozniej wracalysmy do dzieci a ty mowilas ze Cie cycki bola :haha:
Stary 2015-12-09, 08:22   #251
mehja
Zakorzenienie

Hej kochane
Nocka nawet ok ale o 5 Lili obudzila sie goraca jak piec, musialam dac nurofen i o 6 usnelysmy jeszcze.
Zapomnialam wczoraj napisac ze myslalam ze to koniec ze szczepieniami na pol roku a tu za miesiac kolejne Na zoltaczke. Bo niby ja sie robi po skonczonym 6 mies.

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Cytat:
A teraz przyszedł i mnie przeprasza ale musiał się przewietrzyc bo nie dawał rady nerwowo...mój spokojny, opanowany tz...
Ojej no to na prawde musieluscie miec ciezki wieczor

Cytat:
Napisane przez barbaritka84 Pokaż wiadomość
Ja też

Ja też jeszcze nie mam@ ale wtracę się co do kp...córkę karmilam 1,5 roku a teraz zamierzam 8 m-cy bo tak mi mój lekarz zalecił ze niby jak dłużej się karmi to osteoporoza jest bardziej prawdopodobna. Ale wszystko wyjdzie w praniu.

I nie pamiętam do czego miałam się odnieść bo tyle naklepalyscie
Tez slyszalam o tej osteoporozie tylko mi lekarz mowil o 6 miesiacu. Ze przez pierwsze 6mies kp bo tak najlepiej dla dziecka a potem skonczyc bo tak najlepiej dla mamy
Ale mysle ze to nie jest sztywna granica bo w takim razie polowa kobiet by miala osteo. Pewnie tez od predyspozycji zalezy
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 08:35   #252
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Hej kochane
Nocka nawet ok ale o 5 Lili obudzila sie goraca jak piec, musialam dac nurofen i o 6 usnelysmy jeszcze.
Zapomnialam wczoraj napisac ze myslalam ze to koniec ze szczepieniami na pol roku a tu za miesiac kolejne Na zoltaczke. Bo niby ja sie robi po skonczonym 6 mies.

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Ojej no to na prawde musieluscie miec ciezki wieczor

Tez slyszalam o tej osteoporozie tylko mi lekarz mowil o 6 miesiacu. Ze przez pierwsze 6mies kp bo tak najlepiej dla dziecka a potem skonczyc bo tak najlepiej dla mamy
Ale mysle ze to nie jest sztywna granica bo w takim razie polowa kobiet by miala osteo. Pewnie tez od predyspozycji zalezy
Tak, po 6 mies jest żółtaczka.
My nie mamy bo mamy 6w1. Ale ona będzie i tak już po,skończeniu pół roku bo to już poniedziałek !!

Lena
Stary 2015-12-09, 08:49   #253
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Elvis. Normalnie. Tak jest codziennie, wieczory zawsze są tragiczne, dni czasami, czaaasami ma dobre, że jest fajna, kochana, mało płacze. Ale to naprawdę rzadko.

Tż ma dość bo w ogóle nie ma nas. Ani nie ma kiedy porozmawiać a jak już rozmawiamy to o małej. Co mała uśnie i chcemy tylko się przytulić to ona już się budzi, a gdzie tu mówić o chwili dla nas.
No i oczywiście to, że codziennie jest walka, wieczna walka z małą, do 22-23.
On i tak jest kochany bo co przyjdzie z pracy to znią siedzi, nigdzie nie chce jechać tylko mnie wysyła. Bierze ją na noc do drugiego pokoju i z nią śpi żebym ja się wyspała.
On jest cholernie spokojnym człowiekiem. Wczoraj mnie zaszokował tym, bo naprawdę ciężko go wyprowadzić z równowagi.

U Was też wesoło widzę
Jak po nocy? Lepiej z Franiem?

niestetyy

groszko ja chyba sobie powieszę tę wiadomość od Ciebie na ścianie, żebym mogła się pocieszać

hej

nieźle z tym kocykiem:/ Ale dobrze, że odda kasę.

szuuu co to za bujaczek za miliony monet?

współczuję nocy

A Wy chodzicie jeszcze z K. po lekarzach?

mehja, Cos-dzięki, nie wiedziałam o tej 2. Oczywiście moja cudowna lekarka nic mi nie powiedziała.A pytałam się jej.
Tylko teraz zastanawiam się czy iść do niej z małą czy do tego nowego gościa. Ale u niwgo byliśmy prywatnie. (btw. gościu bierze za wizytę 50 zł! dla mnie szok, bo wszędzie od 90 zł w górę)

Cos
to chyba alergolog musi wydać opinię, co nie?
Tym bardziej bym poszla do tego prywatnego lekarza. Moze dzieki temu tez zadna opinia alergologa nie bedzie potdzebna...u nas sie tego nie praktykuje, noramlnie pediatra jest od tego.
My placimy za okuliste syna 250zl...

Monika ten filt powinas przeplukac za kazdym razem. To i tak ci dlugo chodzila bez czyszczenia :O
U mnie tz sie tym zajmuje bo tez wklada talerze z resztkami ale filtr plucze za kazdym razem
Stary 2015-12-09, 08:50   #254
Cos_
Zakorzenienie

Tak masija albo gastroenteorolog albo alergolog. Ale prywatnie lekarz moze tez ci stwierdzi
Stary 2015-12-09, 08:51   #255
siacha_ck
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Cześć,

Przeleciałam was szybko gaduły jedne! Tyle klepać!

Prince, Kaja- zdrówka dla dziewczynek
Masijka- współczuję...

U nas bardzo chujoowo... Franek chory. Gorączkę ma. Zasnął dopiero o 22 a wcześniej tylko ryczał biedny... Ciekawa noc przede mną...
Zdrówka
Cytat:

ale mnie tż wku**** ala: ala: ala: ala: ala: ala: ala: ala:

eeeh.....

dzięki!!!

ala: dla Tz
Cytat:
Witam się w nowej części
Ale lipa z tym kocykiem. Dobrze, że chociaż kasę odda.

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 09:00   #256
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

szuuja ☠☠☠☠☠☠☠e jaka cena bujaczka?!!

masija chętnie bym Ci dała gotowa recepte na to jak poskromic Elvisa ale niestety nie wiem. Ale wiem jedno...napewno będzie lepiej dobrze ze masz takiego wyrozumiałego męża

Co do tej osteoporozy to napewno nie jest regułą bo.moja mama karmiła i mnie i siostre długo...mnie chyba że dwa lata i nie ma osteoporozy a myślę.ze już by się ujawniła bo mama w lutym kończy 65lat

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

kika a to nie da się tego zszyc??

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Ej właśnie podbijam pytanie...gdzie ten ocet wlać??

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 09:14   #257
201710041131
Konto usunięte

Sylwusuach do studiowania bardzo chetnie bo lubię sie uczyć ale do tańca mam dwie lewe nogi i kija w dupie A cycki bolące to wysnilas bo po tym nocnym maratonie bola mnie

A mi znowu lekarz mowil ze karmienie chroni przed osteoporoza i karmić jak najdłużej...

Bez sensu dla mnie oplukiwac talerze przed wsadzeniem do zmywary, dwa razy tyle roboty

Alkamor ja Ci dam szuje!

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

A bujaczek nie ma kółek wiec do dupy
Stary 2015-12-09, 09:20   #258
mehja
Zakorzenienie

Po jakim czasie po wstaniu jedza wasze dzieci? Moja jak wstanie o 7 to dopiero ok 9.30- 10 chce jesc. Wczesniej absolutnie nie chce
Stary 2015-12-09, 09:22   #259
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Po jakim czasie po wstaniu jedza wasze dzieci? Moja jak wstanie o 7 to dopiero ok 9.30- 10 chce jesc. Wczesniej absolutnie nie chce
Od razu

Lena
Stary 2015-12-09, 09:24   #260
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Paly dla tz ala:!!!

Ja ocet lubię na odkamienianie

Ale reszta jakoś mnie nie przekonuje.

Blanki chrzestna ma hopla na punkcie eko i sprząta chatę octem i.kwaskiem. Średnio czysto ma

Dobrze że zwróciła kasę..

I znów pobudka o 5.30
Hm.. a ja wlasnie chcialam zaczac tak szorowac wszystko..

Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-12-09, 09:28   #261
Princesika
Zakorzenienie

Heloool. moj Tz to tez aniol. A w domu ma swoje obowiazki,ktorych ja nigdy nie robie np. mycie okien, mycie prysznica i wlasnie czyszczenie zmywarki.

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

My mamy szczepienia 5w1 wiec wzw mamy osobno w styczniu. A to najbardziej bolesne bo domiesniowe. Wtedy tez zaszczepie pneumokoki
Stary 2015-12-09, 09:29   #262
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Hm.. a ja wlasnie chcialam zaczac tak szorowac wszystko..

Ja lubię jak łazienka jest taka czysta a u niej nie ma,takiej czystości. Kiedyś se pomyślałam że,aż,się prosi polac wszystko domestosem a później widzę że ona sprząta jakimś czyms z octem kwaskiem cytrynowym i soda.. :p

Ja ocet daje przy kranach, może waciki i kładę i zostawiam na kilka godz

Lena
Stary 2015-12-09, 09:36   #263
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Tym bardziej bym poszla do tego prywatnego lekarza. Moze dzieki temu tez zadna opinia alergologa nie bedzie potdzebna...u nas sie tego nie praktykuje, noramlnie pediatra jest od tego.
My placimy za okuliste syna 250zl...

Monika ten filt powinas przeplukac za kazdym razem. To i tak ci dlugo chodzila bez czyszczenia :O
U mnie tz sie tym zajmuje bo tez wklada talerze z resztkami ale filtr plucze za kazdym razem
Teraz juz bede wiedziala. Ja ciemna masa w niektorych kwestiach.

Stary 2015-12-09, 09:36   #264
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Od razu, ale jak jadł w nocy to właśnie jadł pierwszy raz o 9. A teraz jak daje mu wodę, to o 7 budzi się już głodny i zjada 150 ml mleka.

Czesc!

Brzuch mnie tak nawala od tego okresu, że chyba ból po cesarce był mniejszy..
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 09:37   #265
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Heloool.

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

[/COLOR]My mamy szczepienia 5w1 wiec wzw mamy osobno w styczniu. A to najbardziej bolesne bo domiesniowe. Wtedy tez zaszczepie pneumokoki
My tez wlasnie 5w1 i tez w styczniu mamy to wzw.
Bolesna mowisz
Stary 2015-12-09, 09:38   #266
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Sylwusuach do studiowania bardzo chetnie bo lubię sie uczyć ale do tańca mam dwie lewe nogi i kija w dupie A cycki bolące to wysnilas bo po tym nocnym maratonie bola mnie

A mi znowu lekarz mowil ze karmienie chroni przed osteoporoza i karmić jak najdłużej...

Bez sensu dla mnie oplukiwac talerze przed wsadzeniem do zmywary, dwa razy tyle roboty

Alkamor ja Ci dam szuje! ala:

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

A bujaczek nie ma kółek wiec do dupy
To jak wstawiasz? Z resztkami?

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:
Od razu, ewentualnie max pol godz

Stary 2015-12-09, 09:38   #267
kejtiCe
Zakorzenienie

A co do tej szczepionki na wzw to ja się ostatnio mega zdziwiłam, że mamy przyjść jeszcze po 6 miesiącu. Nawet pisałam na forum
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 09:40   #268
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Od razu, jak zatkam dzioba to mniej krzyku

Cytat:
Ja lubię jak łazienka jest taka czysta a u niej nie ma,takiej czystości. Kiedyś se pomyślałam że,aż,się prosi polac wszystko domestosem a później widzę że ona sprząta jakimś czyms z octem kwaskiem cytrynowym i soda.. :p

Ja raz czajnik wyczyściłam octem i tz burzył sie ze ☠☠☠ie w całym domu

Cytat:
Heloool. moj Tz to tez aniol. A w domu ma swoje obowiazki,ktorych ja nigdy nie robie np. mycie okien, mycie prysznica i wlasnie czyszczenie zmywarki.

My mamy szczepienia 5w1 wiec wzw mamy osobno w styczniu. A to najbardziej bolesne bo domiesniowe. Wtedy tez zaszczepie pneumokoki

Moj to nie anioł, choć jeszcze pół roku temu tak twierdziłam, teraz wkurzają mnie jego zapędy do wyłazenia z domu ciagle, wcześniej to mi nie przeszkadzało.

Ale tez myje okna, zmywarkę, prysznic, kibel i podłogi. Mógłby jeszcze gotować tak jak na początku związku pfff oszukał mnie tym gotowaniem myślałam ze zawsze tak będzie

My dzis mamy rota o 17. A chciałam robic prowokacje kakao a teraz nie moge bo nie poznam czy objawy po szczepionce czy po żarciu no nic, dłużej szczupła bede bo biała czekolada z lidla juz mi sie cofa a innej nie moge bo wszystkie z soja

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Cytat:
Od razu, jak zatkam dzioba to mniej krzyku

Cytat:

Ja raz czajnik wyczyściłam octem i tz burzył sie ze ☠☠☠ie w całym domu

Cytat:

Moj to nie anioł, choć jeszcze pół roku temu tak twierdziłam, teraz wkurzają mnie jego zapędy do wyłazenia z domu ciagle, wcześniej to mi nie przeszkadzało.

Ale tez myje okna, zmywarkę, prysznic, kibel i podłogi. Mógłby jeszcze gotować tak jak na początku związku pfff oszukał mnie tym gotowaniem myślałam ze zawsze tak będzie

My dzis mamy rota o 17. A chciałam robic prowokacje kakao a teraz nie moge bo nie poznam czy objawy po szczepionce czy po żarciu no nic, dłużej szczupła bede bo biała czekolada z lidla juz mi sie cofa a innej nie moge bo wszystkie z soja

Wizaż szwankuje???

Stary 2015-12-09, 09:42   #269
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Ja lubię jak łazienka jest taka czysta a u niej nie ma,takiej czystości. Kiedyś se pomyślałam że,aż,się prosi polac wszystko domestosem a później widzę że ona sprząta jakimś czyms z octem kwaskiem cytrynowym i soda..

Tez tak robie z octem. I na dno zlewow, i sluchawke i weza od pryszmica. Ale denerwuje mnie ilosc chemii jaka mamy w domu.

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Zasypiam na siedzaco.. masakra
Stary 2015-12-09, 09:43   #270
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
To jak wstawiasz? Z resztkami?

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Od razu, ewentualnie max pol godz

No w sensie ze jakieś kości czy resztki ziemniaków jak sa takie większe to do kosza ale jak talerz jest tylko u☠☠☠any to go nie spłukuje a wiem ze niektórzy tak robią - no moj tz. W moim domu rodzinnym zmywarka w ogóle w kuchni nie stoi wiec jakby trzeba było jeszcze zapitalać do zlewu to faktycznie szybciej by było ręka umyć

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości