|
|
#2491 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VI :)
Ja juz lezalan ale musialam wstac, brzuch okropnie aie apina biore nospe i magnez a jutro naginam do gin, powinien miec dyzur i musze skorzystac bo wiz dopiero za tydz w srode a zaczyna mi sie to nie podobac. Od 19 mnie lapie, oprucz tego ze mala sie wypina twardnieje mi caly brzuch i za min puszcza, nawet jak leze.
---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Przepraszam za bledy i pisownie na tym nowym tel gorzej.mi sie pisze |
|
|
|
#2493 |
|
Wtajemniczenie
|
No bedzie prezent noworoczny
my kupiliśmy farbę tez taki bez miałam dylemat miedzy jasnym bezem ale ostatecznie kolor wspomnienie wakacji wygral
|
|
|
|
#2494 |
|
Zadomowienie
|
Ja się już zabieram do spania Oby dzisiaj bez pobudki o 3.00
![]() Bonku no Wy to macie liczną rodzinkę to w domu odpada Będzie Leon i Oleńka Fajnie z tym USG w sylwestra ![]() Diablica ja daję jedną tabletkę stevi do kawy, ale dużo osób mi już mówiło o tym "ziołowym" posmaku , ja tego nie czuję może ksylitol?Dobranoc
|
|
#2496 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja właśnie nie wiem co zrobic z lokalem bo chcemy chrzcić w miejscowości w której będziemy mieszkać żeby potem po te zaświadczenia nie jeździć i pasuje nam zrobic w lokalu oddalonym jeszcze od tej miejscowości o 13km.. Czyli droga powrotna to w sumie byloby ok 30km od domu... Wiec nie wiem czy się nie wrócimy i nie zrobimy gdzies kolo mnie zobaczymy co to wymyślimy
![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Tak tak wspomnienie lata! Nie wiem co mi sie te wakacje ubzdurały ![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Emma widze ze farby masz juz obczajone
|
|
|
|
#2497 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oczywiście Mamy ten sam problem :-\ zupełnie nie wiemy kogo wybrać...
|
|
#2498 |
|
Zakorzenienie
|
Polly piękna suknia!!!!
|
|
|
|
#2500 |
|
Wtajemniczenie
|
O widzisz
juz się jej na ścianach nie moge doczekać bo ta soczysta papaja ktora obecnie mam to jest jakas pomylka no ale wczesniej tak się mlowalo każdy pokój inny kolor teraz spokojniej i bardziej jednolicie
|
|
|
|
#2502 |
|
Zadomowienie
|
mnie też się bardzo podoba imię Aleksandra ale u mnie w rodzinie jest bardzo dużo wiec odpada. Mamy problem z imieniem dla naszej pszczółki...
|
|
|
|
#2504 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas tak na 90% będzie Józek , a dokładniej Józef Zdzisław. Tak po naszych dziadkach męża i mojego. Młoda też po babciach, tylko po mojej prababci i babci męża Zofia Maria. Nie wiem czemu ale większośc rodziny jak słyszy to imię to się krzywi a mi się podoba nawet Zoś akceptuje.
|
|
|
|
|
#2505 |
|
Zadomowienie
|
Józek fajne imię, Zdzisław średnie - chociaż znałam rewelacyjnego Zdziśka (naprawdę super facet
)Dobranoc |
|
|
|
#2506 |
|
Wtajemniczenie
|
Józek fajnie, też mi się podoba.
|
#2507 |
|
Rozeznanie
|
Jaka okropna jest ta bezsenność. Na 3 mam nastawiony budzik na mierzenie cukru, ale nie zapowiada sie ze będę go potrzebowała , bo w ogóle nie chce mi sie spać ;(
|
|
|
|
#2508 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Kiedy ja pośpię choćby do 7?
|
|
#2509 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Nie odzywałam się wczoraj po krzywej, bo fatalnie się czułam...Była u mnie położna ,zmieniła ciśnienie a tam...80/50. Nie miałam mocy nawet na pisanie. Dzisiaj od 5:00 mała tak kopie,ze spać nie daje. Po 16:00 mam wizytę. Ciekawe ile moja kruszynka waży. Gosza wiem,że leżenie w szpitalu jest dobijające, ale to dla Waszego dobra. Wiem,co czujesz. Przeleżałam prawie w całości pierwszą ciążę, ale dzięki temu urodziłam dużego bobasa w 39 tygodniu, a nie w 29 trzymam za Was kciuki ![]() Słoneczko daj znać jak Twoje wskaźniki wątrobowe. Czytałam o tym białku w moczu i tak się zastanawiam...Pisałaś,że masz chore nerki - może to być przyczyną białkomoczu? Fasolka ja mam córcię Aleksandrę ![]() Wczoraj ubraliśmy choinkę ![]() No to się chwalę
|
|
|
|
#2510 |
|
Rozeznanie
|
witam się i ja, zaraz chłopaki wyjdą to śmigam pod prysznic
noc nawet przespana, katar jakby trochę inny niż wczoraj choć wieczorem czułam się fatalnie. Mam nadzieję, że będzie coraz lepiej spokojnego dnia
|
|
|
|
#2511 |
|
Zadomowienie
|
Witam z rana
Dorka kallina dziękuję dziewczyny Pytanie dlaczego cukier na noc miałam 89 a rano 88 nic nie jadłam z ręką na sercu, czy bieganie do wc ma jakiś wpływ? |
|
|
|
#2512 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tak jak piszesz wszystko zależy od tego jak rodzice nas wychowują Cytat:
Zamknięcie furtki nic nie da, dzieci potrafią sobie ją otworzyć i tragedia gotowa. Samochody jeżdżą wszędzie, do tego są traktory, motory i inne ustrojstwa. Dodatkowo zdarzają się porwania. Dlatego mądry rodzic (a nie rodzic z miasta czy wsi) pilnuje swoje dzieci i ZAWSZE ma je na oku. Nie ważne czy to wieś czy miasto.Cytat:
A kłucie też wczoraj wieczorem takie miałam ![]() Cytat:
To dzień mojego Maleństwa i nie chciałabym, żeby go z kimś dzieliło. ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dzień dobry. Pracowity dzień się mi szykuje ![]() Odebrałam wyniki wczoraj i jest ok Dziewczyny w sobotę mam mieć imprezę i potrzebję jakiś pomysłów na przekąski. Słodkie mam już zaplanowane, sałatkę też jakąś sklecę, ale na przekąski nie mam pomysłu
|
|
#2513 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiadomo ze jak ktoś musi być na 2 to i tak da ale mimo wszystko to by sie rozłozyło i 2 imprezy były osobiscie nie byłabym zadowolona jak by tak ktoś chciał wg mnie zaoszczędzić na gościachosobiscie imie Józef mi sie nie podoba jak czesiek romek wiesiek zdzisek władek bogdan takie troche z innej epoki ale to decyzja rodzicow ich dziecko mogą sobie nazwać jak tylko chcą moj wybor tez sie nie wszystkim podoba i wiadomo trzeba sie z tym liczyc ze kazdy ma swoj gust kobieta sie meczy i ma prawo do swojego wyboru imienia ![]() ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- malinka a z przepisów na necie? patrzyłas, na fejsie jest duzo fanapge z przekaskami w 15min, na ciesie francuskim to na bagietce na krakersiku cuda na kiju
|
|
|
|
|
#2514 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry!
Ja juz po sniadanku. Zaraz zabieram sie za dalszy ciag kuchni bo jak od rana nie zaczne to potem mi ciezo sie zebrac do czegokolwiek. Pozniej obowiazkowo do sklepu bo mi bateria w wadze siadla kilka dni temu. Musze sie skontrolowac bo czuje po sobie ze niezle mi w dupsko poszlo przez tydzien..wiedzialam ze tak bedzie na l4. Mimo ze jem mniej to jednak tez duzo mniej sie ruszam. Co do chrzcin to u nas dopiero sierpien wchodzi w gre. Ze wzgledu na rodzine. Moi do Fr nie przyjada a rodzina meza z kolei jezdzi w sierpniu na wakacje do Pl wiec wczesniej tez specjalnie nie przyjada. No chyba ze zdecydujemy sie na chrzest tutaj bez przyjecia dla rodziny..Musimy jeszcze przemyslec sprawe. Dla mnie specjalnie nie ma to znaczenia ale wiem ze mojemu zalezy na tradycyjnym chrzcie z obiadem dla rodziny. Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#2515 |
|
Wtajemniczenie
|
Siedzę właśnie na glukozie, Staszek został z nianią więc mogę odetchnąć
My będziemy chrzcić dwóch synów na raz w czerwcu bo ze względu na przeprowadzke i formalność kościelne nie udało się tego zrobić przez pierwsze pół roku
|
|
#2516 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym trzeba też i lokal odpowiednio duży znaleźć na 3 rodziny + oczywiście nie koniecznie rodzina np mojego męża chciałaby taki dzień dzielić z rodziną np mojego szwagra ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
dzięki za pomysł, później popatrzę coś i trzeba będzie listę zakupów zrobić
|
|
#2517 |
|
przyczajony tygrys
|
Czesc, wczoraj tz mial wolny caly dzien, takze nawet na neta nie wchodzilam. Od mojego pobytu w szpitalu zmienil sie troszke. Tzn bardziej sie martwi, duuzo pomaga, pyta ciagle jak sie czuje. Widze, ze on po swojemu sie martei, boi sie zeby bylo ok. Tu niby twardziel, opoka, zebym sie nie martwila, a z drugiej str widze, ze sie gryzie zeby z nami bylo ok.
32 u mnie to wyglada tak (od pierwszego usg wychodxilo,ze mlodsza jest o kilka dni) Bpd 23+6 (57mm) Ac(25+0 (207mm) Fl 23+6 (43mm) Wiek ciazy wg usg 24+1. A wtedy wg om to byl 25+3 Gisiu, wiem co czujesz, tez sie nastawilam ze wyjde, a tu mnie jeszcze zostawili na obserwacji. Myslalam, ze oszaleje. Ile kropliwek juz mialas? Polly piekna suknia! Dziekuje dziewcxyny za slowa otuchy. Jak spr te wymiary to wydawalo mi sie to normalne, a tu gin nastraszyla. Bo to wiecie, tak powaznie mowila. Jak z tym polpascem,tez panike zasiala. Plus jeszcze to zwiekzenie dawek. Dobilo mnie to troche. Ale dzis jest lepiej. Bede dzielna dla Malej. Dzis zaczynamy 27 tydz
|
#2518 |
|
Zakorzenienie
|
Na wytrawne przekaski polecam mini pizze z pieczarkami i ciasta francuskiego. 15 min roboty a schodza z powodzdniem.
Pieczarki pokroic na patelni przesmazyc z cebulka. Ciasto francuskie (ja kupuje gotowe) rozwinac, posmarowac ketczupem, rozlozyc pieczarki i zawinac w rulon. Ciasto jest prostokatem to zwinac tak zeby rulon byl dluzszy niz krotszy (dobrze tlumacze :p ?) Potem tne na takie kawalki ten rulon, lekko splaszczam reka. Na tacke - posypuje tartym serem zoltym i do piekarnika na oko jak ciasto zacznie dobrze wygladac i serek na gorze ![]() Sa pycha - tylko ja doprawiam na ostro pieczarki. Ale to wedlug uznania
|
|
|
|
#2519 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Wczorajsza noc też była ciężka. Myślę, że już czas po prostu się do tego przyzwyczaić. Dziecko po 22 się rozkręca, wierci się na prawo i lewo. Wczoraj wymyśliłam nowy sposób na moje nogi. Wkładam wysoką poduszkę pod łydki i stopy i przynosi to nawet ulgę ;-) Mąż jest chory, ale poszedł do pracy, więc chcę przygotować pyszny rosół
|
|
|
|
#2520 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny co technicznie myślicie o tym wózku? http://allegro.pl/raf-pol-wozek-whit...2,1&bi_c=66010 cena bardzo mi sie podoba za 3w1
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:28.

my kupiliśmy farbę tez taki bez miałam dylemat miedzy jasnym bezem ale ostatecznie kolor wspomnienie wakacji wygral

może ksylitol?

dobrze że nie dobierałam nazwiska męża bo by było ok 40