Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VI :) - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-09, 22:20   #2491
magda16262
Zadomowienie

Dot.: Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VI :)

Ja juz lezalan ale musialam wstac, brzuch okropnie aie apina biore nospe i magnez a jutro naginam do gin, powinien miec dyzur i musze skorzystac bo wiz dopiero za tydz w srode a zaczyna mi sie to nie podobac. Od 19 mnie lapie, oprucz tego ze mala sie wypina twardnieje mi caly brzuch i za min puszcza, nawet jak leze.

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Przepraszam za bledy i pisownie na tym nowym tel gorzej.mi sie pisze
magda16262 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 22:22   #2492
_emma
Zakorzenienie

32 trzymam kciuki!
Stary 2015-12-09, 22:25   #2493
Bonku
Wtajemniczenie

No bedzie prezent noworoczny my kupiliśmy farbę tez taki bez miałam dylemat miedzy jasnym bezem ale ostatecznie kolor wspomnienie wakacji wygral
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 22:27   #2494
fasolka1987
Zadomowienie

Ja się już zabieram do spania Oby dzisiaj bez pobudki o 3.00

Bonku no Wy to macie liczną rodzinkę to w domu odpada Będzie Leon i Oleńka Fajnie z tym USG w sylwestra

Diablica ja daję jedną tabletkę stevi do kawy, ale dużo osób mi już mówiło o tym "ziołowym" posmaku , ja tego nie czuję może ksylitol?

Dobranoc
Stary 2015-12-09, 22:29   #2495
_emma
Zakorzenienie

Bonku, a może wspomnienie lata?
Stary 2015-12-09, 22:32   #2496
Bonku
Wtajemniczenie

Ja właśnie nie wiem co zrobic z lokalem bo chcemy chrzcić w miejscowości w której będziemy mieszkać żeby potem po te zaświadczenia nie jeździć i pasuje nam zrobic w lokalu oddalonym jeszcze od tej miejscowości o 13km.. Czyli droga powrotna to w sumie byloby ok 30km od domu... Wiec nie wiem czy się nie wrócimy i nie zrobimy gdzies kolo mnie zobaczymy co to wymyślimy

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Tak tak wspomnienie lata! Nie wiem co mi sie te wakacje ubzdurały

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Emma widze ze farby masz juz obczajone
Stary 2015-12-09, 22:37   #2497
darolka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez diablica071086 Pokaż wiadomość
Bardzo lubię to imię bo moje ale piekielnie długie w urzędach ale na codzien Ola i jest spoko. Mnie rodzice jeszcze na drugie dali Magdalena więc z nazwiskiem ok 30 znaków dobrze że nie dobierałam nazwiska męża bo by było ok 40
Moje nazwisko teraz ma tylko 3 litery wiec Aleksandra w papierach jak najbardziej pasuje :-D
Cytat:
Napisane przez fasolka1987 Pokaż wiadomość
dziękuję
Darolka to będą już dwie wątkowe Aleksandry
Oczywiście
Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
My mamy ogromny problem z wyborem chrzestnych. Nawet juz o tym myslenie powoduje we mnie zmeczenie :p
Mamy ten sam problem :-\ zupełnie nie wiemy kogo wybrać...
Stary 2015-12-09, 22:37   #2498
Lewek
Zakorzenienie

Polly piękna suknia!!!!
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 22:40   #2499
_emma
Zakorzenienie

Bonku mamy ten sam gust 😉 nasza aktualna sypialnia jest w tym kolorze!
Stary 2015-12-09, 22:47   #2500
Bonku
Wtajemniczenie

O widzisz juz się jej na ścianach nie moge doczekać bo ta soczysta papaja ktora obecnie mam to jest jakas pomylka no ale wczesniej tak się mlowalo każdy pokój inny kolor teraz spokojniej i bardziej jednolicie
Stary 2015-12-09, 22:52   #2501
_emma
Zakorzenienie

Bonku jak jeszcze chodziłam do gimnazjum to mój pomarańczowy pokój też wymiatał, wszystkie koleżanki zazdrosciły 😀
Stary 2015-12-09, 22:53   #2502
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

mnie też się bardzo podoba imię Aleksandra ale u mnie w rodzinie jest bardzo dużo wiec odpada. Mamy problem z imieniem dla naszej pszczółki...
Dorka__00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 23:04   #2503
misia880
Zakorzenienie

Moja mama to Aleksandra

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 23:20   #2504
diablica071086
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fasolka1987 Pokaż wiadomość
Diablica ja daję jedną tabletkę stevi do kawy, ale dużo osób mi już mówiło o tym "ziołowym" posmaku , ja tego nie czuję może ksylitol?
Tylko że ja mam taką naturalną z pola wysuszoną i zmieloną. Siostra robi dr z tego zielska zwanego "Stefanem" paskudnik nie lubi pl klimatu więc uprawy dziwnie rosną. Ma za mało wilgoci i ciepła żeby był tak wydajny jak w ameryce południowej. Chociaż kuzynka męża twierdzi że lepszej nie mieli więc ostatnio paczka do nich szła bo do badan potrzeba niewiele a reszta zostaje. Oni tylko tym słodzą bo chrześnica męża ma mega restrykcyjną dietę ze względu na zdrowie.

U nas tak na 90% będzie Józek , a dokładniej Józef Zdzisław. Tak po naszych dziadkach męża i mojego. Młoda też po babciach, tylko po mojej prababci i babci męża Zofia Maria. Nie wiem czemu ale większośc rodziny jak słyszy to imię to się krzywi a mi się podoba nawet Zoś akceptuje.
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 00:39   #2505
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

Józek fajne imię, Zdzisław średnie - chociaż znałam rewelacyjnego Zdziśka (naprawdę super facet )

Dobranoc
Dorka__00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 01:19   #2506
kallina_2014
Wtajemniczenie

Józek fajnie, też mi się podoba.
Stary 2015-12-10, 01:19   #2507
sowa2806
Rozeznanie

Jaka okropna jest ta bezsenność. Na 3 mam nastawiony budzik na mierzenie cukru, ale nie zapowiada sie ze będę go potrzebowała , bo w ogóle nie chce mi sie spać ;(
sowa2806 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 05:48   #2508
_polly_
Zakorzenienie

Dzień dobry.
Kiedy ja pośpię choćby do 7?

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 06:34   #2509
Kiinga26
Zadomowienie

Dzień dobry

Nie odzywałam się wczoraj po krzywej, bo fatalnie się czułam...Była u mnie położna ,zmieniła ciśnienie a tam...80/50. Nie miałam mocy nawet na pisanie.

Dzisiaj od 5:00 mała tak kopie,ze spać nie daje. Po 16:00 mam wizytę. Ciekawe ile moja kruszynka waży.

Gosza wiem,że leżenie w szpitalu jest dobijające, ale to dla Waszego dobra. Wiem,co czujesz. Przeleżałam prawie w całości pierwszą ciążę, ale dzięki temu urodziłam dużego bobasa w 39 tygodniu, a nie w 29 trzymam za Was kciuki
Słoneczko daj znać jak Twoje wskaźniki wątrobowe. Czytałam o tym białku w moczu i tak się zastanawiam...Pisałaś,że masz chore nerki - może to być przyczyną białkomoczu?
Fasolka ja mam córcię Aleksandrę

Wczoraj ubraliśmy choinkę
No to się chwalę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0229.jpg (72,3 KB, 22 załadowań)
Kiinga26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 07:14   #2510
Abii84
Rozeznanie

witam się i ja, zaraz chłopaki wyjdą to śmigam pod prysznic
noc nawet przespana, katar jakby trochę inny niż wczoraj choć wieczorem czułam się fatalnie. Mam nadzieję, że będzie coraz lepiej

spokojnego dnia
Abii84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 07:51   #2511
diablica071086
Zadomowienie

Witam z rana
Dorka kallina dziękuję dziewczyny

Pytanie dlaczego cukier na noc miałam 89 a rano 88 nic nie jadłam z ręką na sercu, czy bieganie do wc ma jakiś wpływ?
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 08:29   #2512
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milenujdka Pokaż wiadomość
Malinka-dobrze mówisz z tą wsią. Nie lubię takich porównań, a na wsi to a w mieście to.

Bez względu czy miasto czy wieś rodzice tak samo muszą przykładać się do wychowania dzieci. Jedynie, co to z perspektywy czasu żal jest mi dzieci z miast, które nawet jako kilkulatki nie wiedzą skąd się bierze mleko czy mięsko, bo myślą, że kupuje się to tylko w sklepie ;-)
Nie rozumiem tego tekstu o typowym wychowaniu dzieci na wsi-nie ma czegoś takiego.

Poza tym z perspektywy czasu,z doświadczenia zawodowego mogę stwierdzić, że wychowanie zależy tylko i wyłącznie od wzorców, które rodzice sami mieli i które powielają. A niestety patologia jest wszędzie czy to w mieście czy na wsi.
Jestem już zmęczona,a muszę iść do szkoły rodzenia. Trochę mi się nie chce..:-(
Też nie lubię takich porównań. Nie raz spotkałam się z opinią, że Ci ze wsi to gorsi, wsioki itp. Tylko, że wszędzie można być burakiem i nie raz spotkałam gorzej wychowanych ludzi z miast niż ze wsi..
Ale tak jak piszesz wszystko zależy od tego jak rodzice nas wychowują

Cytat:
Napisane przez sowa2806 Pokaż wiadomość
Malinka nie miałam tym nic złego na myśli i jeśli cie uraziłam to przepraszam ale chodzi mi o fakt ze mieszkając w mieście gdzie samochód goni samochód nie puszcza sie 3 urwisów pod nadzorem starszego 6 letniego brata na dwór. Na wsi zamykasz furtkę i sie nie martwisz ze ktores ci wyleci pod samochód.ja co prawda mieszkałam w mieście ale sporo czasu spędziłam u cioci na wsi i np kąpaliśmy sie w stawku z rybami u nich na posesji ale w mieście to raczej jest nie do przyjęcia.
Ja i na wsi nie puściłabym tak dziecka i tego się u nas nie robi. Za dużo wypadków się zdarza i na wsiach. Nawet na wakacjach w sąsiedniej wsi ojciec wjeżdżając na podwórko przejechał dziecko swoje Zamknięcie furtki nic nie da, dzieci potrafią sobie ją otworzyć i tragedia gotowa. Samochody jeżdżą wszędzie, do tego są traktory, motory i inne ustrojstwa. Dodatkowo zdarzają się porwania. Dlatego mądry rodzic (a nie rodzic z miasta czy wsi) pilnuje swoje dzieci i ZAWSZE ma je na oku. Nie ważne czy to wieś czy miasto.

Cytat:
Napisane przez mira81 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam to samo..tylko wyjde z domu albo np dlugo stoje to zaraz mam to uczucie napiecia. W dodatku zaczelo mnie kluc teraz na dole. Juz dawno nie mialam tego klucia w bozenie i teraz nie wiem czy to przez ten upadek czy dlatego ze dzisiaj troche przegielam ze sprzataniem w kuchni

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk
Mi też na spacerach czy zakupach albo jak stoje dłużej napina się bardzo brzuch i robi twardy. Mówiłam o tym gince to kazała się oszczędzać. Mam tą szyjkę jaką mam i mam nie ryzykowac jej skracaniem
A kłucie też wczoraj wieczorem takie miałam

Cytat:
Napisane przez monikmi Pokaż wiadomość
A jak już o chrzcinach mowa, to u nas jak najbardziej tak kombinowałam nawet żeby zrobić razem z siostrą ale ja będę chrzestną u jej córy więc logistycznie się nie zgramy a plan był prawie idealny haha
szczerze, to ja bym w życiu nie chciała robić chrzcin z siostrą/bratem/kuzynem, no generalnie z nikim z rodziny mojej czy męża.
To dzień mojego Maleństwa i nie chciałabym, żeby go z kimś dzieliło.

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

Cytat:
Napisane przez kallina_2014 Pokaż wiadomość
My też będziemy chrzcili, ale jeszcze nie wiem kiedy, chcialabym, żeby już było ciepło. Może kwiecień, maj lub czerwiec
my będziemy dopiero w Pl chrzcić, to będzie koniec lipca do połowy sierpnia

Cytat:
Napisane przez fjolek Pokaż wiadomość
ja bym nawet wprost napisala ze sliczna posciel napewno sie ucieszy jak mu rodzice kupia ;p
z ust mi to wyjęłaś

Cytat:
Napisane przez diablica071086 Pokaż wiadomość
u nas ciagle jest okazja do imprezy patrząc tak styczen urodziny męza
luty ur. mojego taty, marzec ur. teściowej i najstarszej siostry męza, kwiecien ur mojej siostry, maj urodziny mamy, czerwiec ur Młodej i dziadka, lipiec moje urodziny, cioci i wujka ( 2x 40), sierpień ur babci, we wrześniu chyba nic ważniejszego tylko rocznica ślubu rodzicow, październik ur. najmłodszej siostry, listopad nic, grudzien ur teścia i środkowej siosry. Nie wspominając o innych uroczystościach i dalszej rodzinie, to co miesiąc można imprezę i torta smiało upiec. Nie pamiętam kiedy 2 babcia ma urodziny ale mama zawsze przypomina.

Bonku to ładnie rozpoczniesz nowy rok
u nas tak samo, praktycznie w każdym miesiącu przynajmniej jedne urodziny/rocznica

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
My mamy ogromny problem z wyborem chrzestnych. Nawet juz o tym myslenie powoduje we mnie zmeczenie :p

Sypialnia pomalowana, teraz wkreca mezulek halogenki jezu marze zeby juz wrocic ze spaniem do sypialni
u nas jeszcze przed ciąża byli wybrani wiec problem z glowy :d

Dzień dobry.
Pracowity dzień się mi szykuje

Odebrałam wyniki wczoraj i jest ok

Dziewczyny w sobotę mam mieć imprezę i potrzebję jakiś pomysłów na przekąski. Słodkie mam już zaplanowane, sałatkę też jakąś sklecę, ale na przekąski nie mam pomysłu
Stary 2015-12-10, 08:33   #2513
Bonku
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
szczerze, to ja bym w życiu nie chciała robić chrzcin z siostrą/bratem/kuzynem, no generalnie z nikim z rodziny mojej czy męża.
To dzień mojego Maleństwa i nie chciałabym, żeby go z kimś dzieliło.
ja tez bym nigdy nie zrobiła dla gosci to tez nie jest fajny wydatek 2koperty na 1 impreze wiadomo ze jak ktoś musi być na 2 to i tak da ale mimo wszystko to by sie rozłozyło i 2 imprezy były osobiscie nie byłabym zadowolona jak by tak ktoś chciał wg mnie zaoszczędzić na gościach

osobiscie imie Józef mi sie nie podoba jak czesiek romek wiesiek zdzisek władek bogdan takie troche z innej epoki ale to decyzja rodzicow ich dziecko mogą sobie nazwać jak tylko chcą moj wybor tez sie nie wszystkim podoba i wiadomo trzeba sie z tym liczyc ze kazdy ma swoj gust kobieta sie meczy i ma prawo do swojego wyboru imienia

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

malinka a z przepisów na necie? patrzyłas, na fejsie jest duzo fanapge z przekaskami w 15min, na ciesie francuskim to na bagietce na krakersiku cuda na kiju
Stary 2015-12-10, 08:36   #2514
mira81
Zadomowienie

Dzien dobry!

Ja juz po sniadanku. Zaraz zabieram sie za dalszy ciag kuchni bo jak od rana nie zaczne to potem mi ciezo sie zebrac do czegokolwiek.

Pozniej obowiazkowo do sklepu bo mi bateria w wadze siadla kilka dni temu. Musze sie skontrolowac bo czuje po sobie ze niezle mi w dupsko poszlo przez tydzien..wiedzialam ze tak bedzie na l4. Mimo ze jem mniej to jednak tez duzo mniej sie ruszam.

Co do chrzcin to u nas dopiero sierpien wchodzi w gre. Ze wzgledu na rodzine. Moi do Fr nie przyjada a rodzina meza z kolei jezdzi w sierpniu na wakacje do Pl wiec wczesniej tez specjalnie nie przyjada. No chyba ze zdecydujemy sie na chrzest tutaj bez przyjecia dla rodziny..Musimy jeszcze przemyslec sprawe. Dla mnie specjalnie nie ma to znaczenia ale wiem ze mojemu zalezy na tradycyjnym chrzcie z obiadem dla rodziny.

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk
mira81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 08:38   #2515
Szczeperka
Wtajemniczenie

Siedzę właśnie na glukozie, Staszek został z nianią więc mogę odetchnąć

My będziemy chrzcić dwóch synów na raz w czerwcu bo ze względu na przeprowadzke i formalność kościelne nie udało się tego zrobić przez pierwsze pół roku to już poczekamy na drugiego i będzie jedna impreza

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 08:48   #2516
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
ja tez bym nigdy nie zrobiła dla gosci to tez nie jest fajny wydatek 2koperty na 1 impreze wiadomo ze jak ktoś musi być na 2 to i tak da ale mimo wszystko to by sie rozłozyło i 2 imprezy były osobiscie nie byłabym zadowolona jak by tak ktoś chciał wg mnie zaoszczędzić na gościach
dokładnie
Poza tym trzeba też i lokal odpowiednio duży znaleźć na 3 rodziny + oczywiście nie koniecznie rodzina np mojego męża chciałaby taki dzień dzielić z rodziną np mojego szwagra

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
malinka a z przepisów na necie? patrzyłas, na fejsie jest duzo fanapge z przekaskami w 15min, na ciesie francuskim to na bagietce na krakersiku cuda na kiju
nie patrzyłam jeszcze
dzięki za pomysł, później popatrzę coś i trzeba będzie listę zakupów zrobić
Stary 2015-12-10, 08:49   #2517
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Czesc, wczoraj tz mial wolny caly dzien, takze nawet na neta nie wchodzilam. Od mojego pobytu w szpitalu zmienil sie troszke. Tzn bardziej sie martwi, duuzo pomaga, pyta ciagle jak sie czuje. Widze, ze on po swojemu sie martei, boi sie zeby bylo ok. Tu niby twardziel, opoka, zebym sie nie martwila, a z drugiej str widze, ze sie gryzie zeby z nami bylo ok.

32 u mnie to wyglada tak (od pierwszego usg wychodxilo,ze mlodsza jest o kilka dni)
Bpd 23+6 (57mm)
Ac(25+0 (207mm)
Fl 23+6 (43mm)
Wiek ciazy wg usg 24+1. A wtedy wg om to byl 25+3

Gisiu, wiem co czujesz, tez sie nastawilam ze wyjde, a tu mnie jeszcze zostawili na obserwacji. Myslalam, ze oszaleje. Ile kropliwek juz mialas?

Polly piekna suknia!

Dziekuje dziewcxyny za slowa otuchy. Jak spr te wymiary to wydawalo mi sie to normalne, a tu gin nastraszyla. Bo to wiecie, tak powaznie mowila. Jak z tym polpascem,tez panike zasiala. Plus jeszcze to zwiekzenie dawek. Dobilo mnie to troche. Ale dzis jest lepiej. Bede dzielna dla Malej.
Dzis zaczynamy 27 tydz

+ =
nieznajoma0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 08:49   #2518
misia880
Zakorzenienie

Na wytrawne przekaski polecam mini pizze z pieczarkami i ciasta francuskiego. 15 min roboty a schodza z powodzdniem.

Pieczarki pokroic na patelni przesmazyc z cebulka. Ciasto francuskie (ja kupuje gotowe) rozwinac, posmarowac ketczupem, rozlozyc pieczarki i zawinac w rulon. Ciasto jest prostokatem to zwinac tak zeby rulon byl dluzszy niz krotszy (dobrze tlumacze :p ?)
Potem tne na takie kawalki ten rulon, lekko splaszczam reka. Na tacke - posypuje tartym serem zoltym i do piekarnika na oko jak ciasto zacznie dobrze wygladac i serek na gorze
Sa pycha - tylko ja doprawiam na ostro pieczarki. Ale to wedlug uznania

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 09:03   #2519
milenujdka
Wtajemniczenie

Cześć
Wczorajsza noc też była ciężka. Myślę, że już czas po prostu się do tego przyzwyczaić. Dziecko po 22 się rozkręca, wierci się na prawo i lewo. Wczoraj wymyśliłam nowy sposób na moje nogi. Wkładam wysoką poduszkę pod łydki i stopy i przynosi to nawet ulgę ;-)

Mąż jest chory, ale poszedł do pracy, więc chcę przygotować pyszny rosół
milenujdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 09:06   #2520
Bonku
Wtajemniczenie

Dziewczyny co technicznie myślicie o tym wózku? http://allegro.pl/raf-pol-wozek-whit...2,1&bi_c=66010 cena bardzo mi sie podoba za 3w1
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości