|
|
#211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.2
Cytat:
jak i rolki. Latem widziałam dziewczynę na rolach i z wózkiem jeździła sobie powoli jak to powiedziała mi spała tłuszczyk a dzidziusiowi to nie przeszkadza wręcz sobie smacznie spało. Może i mi się uda tak
|
|
#212 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#213 |
|
Zakorzenienie
|
zastanawiam się nad ćwiczeniami bo przed ciążą ćwiczyłam prawie codziennie a jak tylko się dowiedziałam to przestałam. Jak będę u gin to się zapytam czy wyraża na to zgodę
![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- anuszka więc pozostaje nam tylko czekać na te pięknie spacery
|
#214 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, zdecydowanie nie ...przed ciaza wielkie nie byly, raczej średnie, ale ładne, ksztaltne .. O ile rozstępów uniknelam i nie mam ani jednego to z cycków zostały mi naleśniki ![]() Jeeej a moja Zuzia zawsze ladnie sama usypiala w łóżeczku po 19, ewentualnie jak miala nerwa to rzucala smoczkiem i pielucha, ale Szla spac. A teraz przez zęby (mam nadzieje ze przez to) chodzi spac 20.30 (dzis po 21), i to muzę ja tulić.,albo leżeć z nią a ona swiruje i ciagle wstaje. Także usypianie to horror 😓 |
|
|
|
#215 | |
|
Zakorzenienie
|
koleżanka ma dwójkę dzieci i tak nienawidzi swoich piersi że odkłada na operację
nie wiem czy to mądre czy nie :/---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
przy synku pierwsze dziecko tak nie miała , młody zasypiał budził się do jedzenie i dalej zasypiał. I tak teraz mu zostało. Mówisz że czas do snu, dziecko się kładzie 5 min i już śpi ( 6 latek )
|
|
#216 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Będę chciała być aktywną mama i uskuteczniać duużo spacerów ![]() Zmykam spać, jutro czeka mnie bardziej wymagający dzień w pracy
|
|
#217 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że po drugim dziecku nie będę jednak musiała...
|
|
#218 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkie mamusie
![]() Tak strasznie pedzicie, a ja przez prace, ktora wysysa ze mnie cala energie, nie mam czasu pusac do Was. Jutro usg juz nie moge sie doczekac, moj maz idzie ze mna Czy bedzie przy porodzie, nie wiem, narazie sie zastanawia. Nie chce na nim wymuszac, chociaz chcialabym. Najwyzej urodze sama, nic mi sie niestanie ![]() Co do piersi, urosly mi miseczke wiecej, a ze i bez ciazy mam spory wiec teraz chyba czas szukac jakies F lub G. Chociaz w tym momencie chodze w stanikach sportowych i jest mi mega wygodnie. Jutro mam wolny dzien, wiec odpoczne i garne dom w koncu bo jak pracuje to nie mam energii na to dobranoc
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki witam się już z pracy
![]() co do testu Pappa ja nie musiałam być na czczo więc nie wiem skąd te zbieżności. a oprócz tego testu robią jeszcze jakies wolne B-HCG i to jakos na podstawie tych wynikow cos tam się oblicza ![]() u mnie ryzyko bardzoooo zmalalo. lala ale ale ladnie Ci spadlo TSH. ja zawsze miałam na poziomie wlasnie 1,57 a w cyklu w którym się udało 1,23 ![]() Australia gratuluje wyniku. dobrze ze tarczyca zdrowa. Madzia ciesz się że nie masz żadnych objawów ![]() a moja dzidzia nie daje mi się martwić :P wczoraj sobie pomyslalam wlasnie czy wszystko ok a wieczorem przytuliłam porcelane a tzn ze ciąża jest silna ![]() a i jeszcze jak wracałam z pracy to musiałam podtrzymywać sobie piersi bo nagle zaczely mnie strasznie piec kciuki za dzisiejsze wizyty
|
#220 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Teraz mam chyba trochę inne podejście do tych spraw i się w ogóle nie martwię. Korzystam z tego, że mam teraz większe, jędrne i napięte- chyba sobie jakieś zdjęcia zrobię na pamiątkę, bo więcej ciąż już nie planuje A na operację piersi bym się na pewno nie zdecydowała. Za dużo obejrzałam odcinków programu "Nieudane operacje plastyczne" A tak poza tym to od jakiegoś tygodnia czasami mam w piersiach takie uczucie mrowienia-ucisku, dokładnie takie jak dziecko zaczyna ssać i zaczyna mleko wypływać. Zaraz wtedy w popłochu sprawdzam czy nic nie kapie, bo uczucie dokładnie takie samo... .
|
|
|
|
|
#221 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) bardzo się ciesze, bo ciągle mam lekko za wysokie no dziewczyny, liczę dziś mocno na Wasze kciuki - każdy kciuk na wagę złota ledwo nadrabiam z czytaniem,tak pędzicie haha któraś pisała o ćwiczeniach - ja również przed ciążą ćwiczyłam intensywnie, nawet bardzo, z obciążeniem 17 kg, programy m.in. p90x, w tej chwili poziom musiałam mooocno zaniżyć, z czym nadal się oswajam, ale bóle kolan minęły, zero bólu krzyża czy kręgosłupa w ogóle czuję się wspaniale i póki co nic nie tyję - zamierzam ćwiczyć tak długo jak się da. Słucham swojego ciała, jak coś lekko gdzieś zakłuje czy czuję to przestaję ale robię tak spokojne pilatesowe treningi, że nie ma prawa nic boleć, zero skoków, ,żadnego intensywnego cardio i będzie git. Pozwolenie od lekarza jak najbardziej mam ![]() ania230 - ja bym nie ryzykowała z tymi łyżwami. o ile Ty możesz dobrze śmigać to może ktoś Cię po prostu potrącić i przewrócić i możesz nie być w stanie się obronić. Z takimi sportami należy uważać, tak sądzę ja z rolek zrezygnowałam... a lubimy z mężem,szczególnie zimą w mróz pośmigać![]() widzę, ,że temat piersi się rozwinął hahahahaha mi tylko lekko nabrzmiały, ale naprawdę mam WIELKĄ nadzieję, że dużo nie urosną... nie chcę, nie widzę jakoś tego, chociaż mąż już zaciera rączki hahaha przywykłam do swoich
zdrowie, fitness, Norwegia, smaczne jedzonko instagram https://www.instagram.com/lalare_fit/ Edytowane przez LaLaRe87 Czas edycji: 2015-12-10 o 08:19 |
|
|
|
|
#222 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Cytat:
![]() Co do biustu, to dziś jadę do sklepu po stanik, bo wszystkie już mnie cisną niemiłosiernie... W domu chodzę bez, ale małego biustu nie mam, więc nie chciałabym żeby przez to obwisł :P Ostatnio mam tak, że jak nie mam drzemki w ciągu dnia, to padam do łóżka o 20, wczoraj właśnie tak miałam ![]() Dużo dziś wizyt - powodzenia dziewczyny!
|
|
|
|
|
#223 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lala kciuki ode mnie i mojego maluszka ![]() a co do ćwiczeń o oczywiście wszystko z umiarem i powinno być ok. ja niestety mam słabą "silną wole" i co zaczynałam to zaraz dopadał mnie leń i tak to się kończyło. zaraz koncze 15 tydzień a ja wchodzę we wszystko bez problemu wiec chyba maluszek mi wszystko zabiera dziś ubrałam koszule z obawą czy się dopnę a Ona jest luźniejsza niż przed ciąża ![]() ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Cytat:
![]() a co do siły ciaży to kobiety nie maja mdlosci cala ciąze i maluszek jest silny i zdrowy wiec to tylko takie gadanie
|
|
#224 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kciuki za dziś wizytujące!!! Czekamy na same dobre wieści Radena, Caryca jak tam po wczorajszych wizytach?
|
|
#225 |
|
Zadomowienie
|
U mnie wszystko ok. Dziec ma 7cm i 67 g. Łożysko i ilosc wod prawidlowa. Serce bilo 153 razy na minute
plci niestety nie poznalam... Może na połówkowym
|
#226 |
|
Zadomowienie
|
Dzis czuje się lepiej. Ale nie będę już szaleć z jedzeniem. Dzis Ola zostala w domu bo padało. A najgorzej jakbyśmy się przed świętami przeziebily. Dobrego dnia
))
|
|
|
|
#227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale już duży ![]() mój miał tyle 1 grudnia
|
|
#228 | ||||
|
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o pomoc po porodzie - u nas po pierwszej ciąży żadna z mam nie pomagała, ale my nie chcieliśmy. Mąż był ze mną przez tydzień w domu, potem już sama. Ale generalnie wcześniej jak byłam na zwolnieniu to przygotowałam sobie mrożonki żeby były potem na obiady, jedna i druga mama też porobiły jakieś pierogi, krokiety itd. A mąż w zasadzie to głównie ogarniał właśnie kuchnię i zakupy przez ten czas.
Cytat:
Cytat:
2 trymestr to najlepszy okres w ciąży. Pierwszy to wiadomo - różne dolegliwości, a w trzecim to już często gęsto brzuch przeszkadza, wszystko puchnie i już tak ciężko jest. Także ciesz się i korzystaj jak najwięcej Moje też są mniejsze po ciąży. nigdy nie miałam super jędrnych, ale teraz to już w ogóle A generalnie mam dość duże, w ciąży i przy karmieniu to przerażała mnie ich wielkość. Kupowałam staniki do karmienia w rozmiarze G!Cytat:
Cytat:
Posłałam młodą do żłobka i zbieram się na zakupy - odebrać część zamówionych prezentów + muszę coś kupić na duuuuży obiad, bo jutro przyjeżdża do mnie siostra z mężem i dzieciakami na 2 dni. PS. LaLaRe, rzuć przepisem na pierniczki
06.12.2013 - Iga 20.06.2016 - Olek Edytowane przez Kociak85 Czas edycji: 2015-12-10 o 09:08 |
||||
|
|
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
To zazdraszam ja nosze duze D przy wadze 51 kg teraz 3 trymestr i mam G
choc mi tam duze piersi nie wadza, maz sie cieszy haha ![]() Bylam wczoraj na zakupach w tesco i powiem Wam mega sie zmeczylam.. sapalam i dyszalam masakra :p |
|
|
|
#230 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#231 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a mam pytanko odnośnie wyprawki
![]() pewnie po nowym roku będę chciała powoli kompletować ubranka jak już będę znała płec ![]() jakie rozmiary będziecie kupować? niestety ja nie dostane zadnych używanych ciuszków wiec sama musze skompletować wyprawke.
|
#232 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupowalam na 62 i 68
teraz dokupuje na 56 ale nie szaleje..jak mi w lutym gin potwierdzi ze jednak jest mega malutki to dokupie |
|
|
|
#233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja raczej w większości będę chciała body i ewentualnie kilka półspiochów ale nie wiem w jakiej ilości żeby ze za mało
|
|
#234 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Moja córka jak się urodziła to miała 50 cm i wszystkie ubranka w rozmiarze 56 były dużo za duże, a syn miał 58 cm. i od razu pasował w 62... Także wiesz, loteria tak naprawdę
|
|
|
|
|
#235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam 170 mąż 2 m to może nie będzie mniejsze niż 56 cm
|
|
#236 |
|
Ania
|
Gratuluje udanej wizyty caryca
![]() I trzymam kciuki za wizytujące dziś Fajnie, że takie duże już te nasze dzieciaczki ![]() A ja poszukuje dalej prezentów zamówiłam już część, ale został mi jeszcze mąż, a z nim jak zwykle największy problem
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
#237 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kilka na 56 a potem juz w gore, a w tesco widzialam takie chyba dla wczesniaczkow na niecale 50 boziu jak dla lali :-D
|
|
|
|
#238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#239 |
|
Zakorzenienie
|
jak będzie chłopiec to będę miała od kolezanki, która urodziła w poniedziałek :-D a jak dziewczynka to będę musiała kupić, ale rozejrze sie tez za takimi pakami uzywanymi ;-)
|
|
|
|
#240 |
|
Rozeznanie
|
Kociak85 - kolejny rok robię z tego przepisu: http://ooomnomnomnom.blogspot.com/20...ki-pyszne.html daję słowo, że w smaku są przepyszne! od razu mięciutkie i znikają migiem!!!! Ale trzymaj się przepisu i mega ważny jest amoniak w proszku
(dostałam w Polo markecie, ale w każdym dużym markecie też jest )
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:11.

nie wiem czy to mądre czy nie :/

A na operację piersi bym się na pewno nie zdecydowała. Za dużo obejrzałam odcinków programu "Nieudane operacje plastyczne" 

A generalnie mam dość duże, w ciąży i przy karmieniu to przerażała mnie ich wielkość. Kupowałam staniki do karmienia w rozmiarze G!