|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3181 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku!
W mojej galerii otwierali aptekę hebe i były emolienty w promocji to wzięłam butelkę ale to tak na wszelki wypadek bo ja urodziłam się cała w kostkach bo bylam uczulona na wody płodowe wiec w razie w zakupiłam. Na szczęście później w życiu na nic nie miałam alergii na żadne proszki itp wiec jak coś gdyby synek wfal sie w mamusie to emolient będzie na początek i wtedy przejdę na coś innego.
#3182 |
Rozeznanie
|
Biorę to pod rozwagę, tylko pojęcia nie mam jak go stosować. Dodawać trzeba do samej wody, czy z jakimś żelem? Mnie zapychaly oleje, ale mam do tego dużą skłonność.
#3183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I powiem szczerze, że też się bałam trochę olejów przy córze, ale... wtedy w modzie było jeszcze smarowanie oliwką dziecka po kąpieli. Sporo z nich w składzie ma parafinę (z resztą w emolientach też tak bywa), więc doszłam do wniosku, że zamiast się bawić nacieranie parafinową oliwką wolę dać łyżkę/łyżeczkę oleju migdałowego/kokosowego na wanienkę. U mnie to się sprawdzało, gdy widziałam, ze skóra córy robi się ciut bardziej sucha. Przy czym nie miałyśmy problemów z AZS, bardzo suchą skórą itd. itp. Przy takich akcjach użyłabym i emolientów na parafinie czy takowych oliwek, gdyby lekarz mi kazał próbować. Natomiast póki to nie było konieczne starałam się stosować delikatniejsze naturalne oleje. Ale to i tak nie co mycie ![]() A w tej książce (z lat 80) co wczoraj znalazłam było pytanie do mamy czy namydla dziecko na stole przed włożeniem do wanienki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3185 |
Rozeznanie
|
Tylko ciekawe co na to tatuś jak będę chciała kąpać mała w oleju 😁 czyli olej dodajemy do wody zamiast żelu czy innego cuda i powiedzmy tak raz w tygodniu? Przepraszam ze tak namolnie dopisuje, ale z czajeniem u mnie ostatnio kiepsko... Jakieś konkretne te oleje możecie polecić? Wiem że jest dużo, ale dawno się bawilam w to i zapomniałam które dobre.
Twarz mi zapychalo, włosy były ok, mniej siana, ciemniejsze i wogole takie fajne. Na resztę nie stosowałam, no jedynie olejek rycynowy na paznokcie mi pasuje. Niestety teraz zaniechalam robienia z wlosami czegokolwiek😤 To mydlenie to tak na sucho?
Edytowane przez Zosienka200 Czas edycji: 2015-12-09 o 22:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#3186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
edit Tak zamiast żelu czy czegoś innego, a częstotliwość zależna od naszych potrzeb, widzimisię ![]() O tym mydleniu to piszę kontekście tych zaleceń z lat 80 ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ---------- A doczytałam, że 70kg człowiek nie powinien przekraczać dawki 4g imbiru dziennie, a ciężarna 1g. Dodatkowo jest lista przeciwskazań do stosowania imbiru. Nie chciało mi się już teraz grzebać po badaniach dokładnie, żeby sprawdzić jakie dokładnie może dać skutki uboczne. Edytowane przez figa84 Czas edycji: 2015-12-09 o 23:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3187 |
Zakorzenienie
|
Kurde człowiek chce spać a nie może
![]()
#3188 |
Rozeznanie
|
![]()
Cześć Dziewczyny
![]() ![]() Dodatków rzeczywiście trochę jest ale na razie niech sobie siedzą ![]() Wczoraj mąż zawołał teścia żeby zobaczył jakie łóżeczko kupiliśmy i jego oglądanie trwało dosłownie 15 sek., wszedł, powiedział że śliczne i wyszedł. Nawet do niego nie wyszłam żeby go nie peszyć. Mam nadzieję, że chociaż trochę mu się głupio zrobiło... Moja siostra na wczoraj miała termin porodu, niestety ciążę straciła w 5 miesiącu. Okropne przeżycie, teraz już doszli trochę do siebie ale prawie co drugi dzień jeżdżą na grób dziecka. My już teraz nie mamy co myśleć o smutnych momentach tylko patrzeć w przyszłość i że wszystko będzie dobrze ![]() Ja też nie mogę spać, całą noc przewracam się z jednego lewego boku na prawy i znowu na lewy... i tak całą noc. Brzuch mam ogromny i jak to wczoraj określiłam wyglądam jak wieloryb... ale po porodzie będzie trzeba się wziąć za siebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3189 |
Zakorzenienie
|
Hej 😊 my pospalismy do 6 a prawie do 7 leżeliśmy w łóżku 😊
Moja sis pierwsza ciaze poronila w lutym 2011, a w grudniu juz córeczkę urodziła. Co ciekawe ciaze gin u niej stwierdziła w 23 tyg...czuła ruchy dzidziusia a myślała że to jelita...i w sumie byla u gin po zwolnienie bo kiepsko psychicznie i niej bylo a gin mówi dawno panią nie badałam to zapraszam na fotel...a potem jest ciaza i to duza... |
![]() ![]() |
![]() |
#3190 | |
Mamusia Luty 2016
|
U mnie to samo ... ![]() ![]() W ogole mam od kilku dni jakas chora fazę, ze cos sie złego stanie. Ze TZ bedzie chory, ze bedzie miał wypadek i zostanę bez niego, ze z Hania bedzie cos nie tak no masakra ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Cytat:
Ale jaja ![]() ![]()
![]() |
#3191 |
Zakorzenienie
|
Ja mogę śmiało powiedzieć ze bycie w ciąży jest nie dla mnie
![]()
![]() |
#3192 |
Zakorzenienie
|
Bry. Już za 2 godzinki zobaczymy synka
![]() ![]()
#3193 |
MamaKarolci28
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już IV część naszego wątku!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3194 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#3195 |
Zakorzenienie
|
bo ciagle jest cos... po prostu ciaza jest nie dla mnie
![]() ![]()
#3196 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Przez ułożenie miednicowe Tomek miał częstsze usg bioderek, ale na szczęście wszystko jest ok ![]() Cytat:
Ja wczoraj popołudniu pojechałam na zakupy i stwierdzam, że to nie dla mnie ![]() ![]() ![]() Jak tam marciar? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3197 |
Wtajemniczenie
|
Cześć.
Łączę się w bólu- ja dzisiaj co 45 min, wstawałam do kibelka i to dosłownie na kilka kropelek. Chyba sobie wydrukuje ten obrazek z dzidziusiem przytulającym pęcherz ![]() A o 4:30 jamochłon się odezwał i musiałam kolacjo-śniadanie? zjeść. Dzisiaj jestem chyba jeszcze gorzej niewyspana niż wczoraj. Śliczne te ubranka ostatnio wklejone- ja na taki polarkowy pajacyk będę pewnie bliżej wiosny polowała ale jest uroczy ![]()
#3198 |
Raczkowanie
|
Ja pierwsza ciaza bylam mega zaintrygowana i zachwycona a w drugiej tylko narzekam takze nie jestes sama.
#3199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale od jakiegos tygodnia mam juz coraz bardziej dosc... ![]() ![]() zaczynaja mnie denerwowac duperele, ten brak snu, to ze sie tak mocno kreci ze mi zebra faluja, to ze ciagle musze jesc, ze pojde so sklepu i nie mam siły wrócic - czuje sie jak torba ![]() ale to takie marudzenie głupiej baby ![]() ![]() hehe ![]() jutro na 8 mam wizyte i zobaczymy czy jest głowa w dól czy nie ![]()
![]() |
#3200 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zawsze sobie wyobrażałam, że ciąża to....no właśnie...ciężko, mdłości, zachcianki wszystko w negatywnym sensie....u mnie nic takiego nie ma w zasadzie cały czas jest normalnie ![]() zapomniałam Wam napisać wczoraj była koleżanka mnie odwiedzić o mojej ciąży nie wiedziała...kontakt tel tylko od września....i wiecie co? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3201 |
Przyczajenie
|
To tak jak u mnie....ciagle coś się dzieje i juz mam dość...ciągle się stresuję i nie mogę odpędzić od siebie złych myśli. Chciałabym już urodzić i w końcu odetchnąć z ulgą....
|
![]() ![]() |
![]() |
#3202 | |
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3203 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wkleję Wam welurowe ubranka ze Smyka co zamówiłam w ramach świątecznego prezentu z tą promocją "piżama party" dla Chrześnicy TŻ-ta. Są tak mega słodkie ![]() ![]() Czemu ubranka dla dziewczynek są ładniejsze niż dla chłopców ![]() Może moje zamówienie ze smyka dzisiaj przyjdzie pocztexem...Nie wiem czemu dwa nie mogły przyjść do empiku.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo jaka fajna koleżanka ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3205 | ||||
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
![]() Zaczyna sie z tym niedosypianiem! ![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Paula ![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
Dostałam od teściowej ten pajacyk różowy z Króla Lwa ![]() I wlasnie m.in. ze wzgledu na ciuszki ciesze sie, ze to bedzie dzeiwczynka ![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
Hahaha, miło ![]()
![]() |
#3206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() w szoku byłam i patrzyłam jak na wariatkę ![]() ![]()
![]() |
#3207 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() człowiek od razu lepiej sie czuje jak dookoła inni sie ciesza ![]()
![]() |
#3209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3210 |
Zakorzenienie
|
Hehe tez sobie pomyślałam: o ciąża wreszcie dała o sobie znać
![]() Narzekacie że tu boli, tam boli, do sklepu zajść cieżko..ale możecie zajść. Macie taką możliwość. Wiele bym dała mieć taką ![]() ![]() Ja chyba jestem jakaś inna, bo mnie te rózowe ciuszki nic a nic nie ruszają ![]() ![]() ![]() ![]() Widzę, że moja córka chodziłaby ubrana jak chłopczyca ![]()
26.01.2016 Witaj synku ![]() ![]() 04.09.2019 Drugie szczęście ![]() Edytowane przez Lucy31 Czas edycji: 2015-12-10 o 10:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:22.