|
|
#691 |
|
Winter is coming
|
Dot.: Kwietniowe mamusie 2016 <3 - część III
o kurde Sunmade. A jak ktoś się nie dostosuje to idzie do kąta, nie dostanie kroplówki czy obcinają mu porcję żywieniową za karę?
ja mam taki system jedzenia ![]() śniadanie przed pracą koło 7:30 - najczęściej jakiś jogurt naturalny z dodatkami albo jajka II śniadanie w pracy ok. 10 - ciemna buła z warzywami, szynką, serkiem III śniadanie w pracy ok. 13- tu różnie, sałatki, serki wiejskie, kasza, makarony itd. IV obiad ok. 17 też różnie i potem już mało jem albo i nic, w zależności od tego jak się napcham na obiad ;] niestety nie jestem w stanie jadać obiadów w robocie, bo nie mamy mikrofali.
|
#692 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem strasznym przeciwnikiem palenia i picia w ciąży. Jak się ktoś decyduje na dziecko, to niech najpierw się zastanowi czy ważniejsze jest zdrowie dziecka, czy wypicie piwa czy zapalenie papierosa.Cytat:
Mi kilka razy teściowie proponowali przy jakiejś okazji typu imieniny, żebym się napiła 1 kieliszeczek, bo tyle przecież nie zaszkodzi |
||
|
|
|
#693 |
|
Zakorzenienie
|
o matko, ale rygor. Ja przez kilka dni byłam sama w ogromnym, 6 osobowym pokoju i mogłam robić co chcę. Non stop telewizor. A co do ubrań to ja co drugi dzien zmieniałam piżamę bo czułam się nieświeżo.
|
|
|
|
#694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo na jakiejs rygorystycznej koloni ![]() Haa ja 76 mialam w moim najgorszym momencie przed ciaza potem zeszlam do 73 ![]() Ale mowimy o talii? czy o najszerszym miejscu w brzuchu ?
|
|
|
#695 |
|
Zakorzenienie
|
co do używek to niekoniecznie przez to musiala poronić. Ile patologii rodzi zdrowe dzieci, i nic im nie jest, a piją i robią dużo złego dla rozwijającego się płodu. A normalne dziewczyny dbają o siebie, i tracą ciąże. Nie ma reguły
|
|
|
|
#696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cora mi szaleje w brzuchu! wariowala w nocy (co sie wczesniej nei zdarzalo) i od rana kica
hehhe nie wiem co ja tak pobudzilo moze czuje ze matka ostatni dzien w robocie jest ![]() Cytat:
Mnie az terepie ale opowiem jeszcze jedna historie. Kolezanki kolezanka wpadla i caly czas uderzala sie w brzuch bo nie chciala dziecka ... nawet jak urusl to czasem uderzala majac nadzieje ze poroni...... Teraz szczesliwa mamusia ....
|
|
|
#697 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
![]() ja bym nawet łyka nie wzięła. Zresztą po co, żeby sobie ochoty narobić? ![]() Poli no ja właśnie pytałam dzisiaj rano jak mierzyć Bo różnice są duże między talią a pępkiem, u mnie i przed ciążą było 10 cm różnicy.
|
|
#698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Że po porodzie, to jeszcze jestem w stanie zrozumieć, że chodzi o szybsze gojenie się krocza.
|
|
|
|
|
#699 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też nie potrafię zrozumieć kobiet które palą lub piją alkohol w ciąży. Przecież tu chodzi o zdrowie ich dziecka! Stanowczo mówię nie!! A jakbym zobaczyła taka łaskę która się śmieje jeszcze z tego to nic tylko całkowicie jej mózg wyciąć i jajniki również... To ze ktoś jest młody nie znaczy też od razu że ma pstro w głowie. Wiesz sama mam 22 lata i nawet nie wyglądam na tyle więc często ludzie na mnie dziwnie patrzą jak widzą mnie z brzuszkiem. Pewnie sobie myślą: O jakaś kolejna 16 nastoletnia wpadka... W dupie mam to głęboko! Owszem nie maluje się i nie farbuje włosów więc wyglądam mega młodo Ale zawsze mowie ze bedzie to zaleta w przyszłości 😜😀😀 Cytat:
Ja mam w brzuszku ok 83 cm. Ale jak na moją szczupłą sylwetkę i 158 cm wzrostu to chyba i tak sporo 😀😀😀😊 |
||
|
|
|
#700 | |||
|
Matka Smoka
|
Cytat:
Tyle to może mieć domowy sok, chleb albo dojrzały banan i inne owoce.Ja nie paliłam, ale czasem podpalałam. Tydzień po zapłodnieniu wypiłam butelkę wina i wypaliłam 7 papierosów - ciągnęło mnie już od dłuższego czasu a nie było okazji kogoś opalić, więc kupiłam paczkę na wieczorek babski i poszalałam. Może organizm czuł, że to ostatnia chwila szaleństwa ![]() Cytat:
Moja koleżanka miała ginekologa, który długo pracował w Niemczech i mówił, że tam kobietom w ciąży się pozwala wypijać jedną lamkę wina, małe piwo, itp. I ona piła, a ja w szoku patrzyłam. I faktycznie kiedyś czytałam powieść z bohaterką niemiecką i ona tam doiła po lampce co wieczór, a raz wypiła pół butelki i powstrzymała się od reszty, bo ,,może to zaszkodzi dziecku" Cytat:
A nie boisz się, że w takiej sytuacji sama go przydyba i się dowie?
|
|||
|
|
|
#701 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#702 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny tak ciśniecie ostatnio ze nam problem nadrobić
byłam wczoraj w hm i kupiłam kombinezon na który sie czaiłam przeceniony z 80 na 30 zł i otulacz po kąpieli w pepco za 25 zł ImageUploadedByWizaz Forum1449741513.308872.jpgImageUploadedByWizaz Forum1449741528.467122.jpgMój brzuszek prezentuje sie następująco 23 tydz 6 dni ja jeszcze w piżamie ImageUploadedByWizaz Forum1449741648.957898.jpgImageUploadedByWizaz Forum1449741686.214256.jpg
|
#703 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wstałam przed 7, wyprawiłam syna do przedszkola i zasnęłam. Dopiero pół godz temu wstałam, masakra połamana jestem, bo spałam na kanapieA ja myślałam, ze to normalne, ze czuć ruchy stojąc Cytat:
CIUSZKI ja mam kilka na 56 i nawet na 50 bo moje dzieci sie rodzą małe. Takie 62 wydaje mi sie, ze bedzie za duże na początek. Ale to naprawde od dziecka zależy. Nie ma reguły Jakaś nierówna jestem po tym snie |
||
|
|
|
#704 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem w jakim celu ja w 24 tyg mam leżeć bez majtek... No ale na obchod gacie w dół i jakoś jest
Mamuśka mi przywiezie jeszcze koszule, szlafrok, klapki do kąpieli i parę innych rzeczy. A brzuszek 76 w najszerszym miejscu niestety, ale przed ciążą miałam około 65 wiec te 11cm przybyło. :p |
|
|
|
#705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Looooo to dopiero wytlumaczenie :d pol butelki hah ![]() Ja mam taki odrzut od alko ze bym nie tknela nawet bezalkoholowego brrr.
|
|
|
#706 |
|
Winter is coming
|
kropcia przykro mi ale nadal nie ejsteś w ciąży
a idź ty z takim brzuchem ![]() piękne zakupy ![]() Ineso, no niby tak z tym 0,5 %, ale na wszelki unikam. I tak przyjemność z tego żadna w ogóle o ile na początku sobie popijałam bavarię 0,0 czy robiłam różne zamienniki alko to już mi się nawet nie chce
|
#707 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie wszystko bedzie spioszkami tak przy okazji, albo pajacami albo bodami ja to nie rozrozniam i nawet mi sie nie chce rozrozniac A lasencja jestes jak nei wiem co Cytat:
kolejny etap moze bedzei chodzac?Ach spac na kanapie brrr. to faktycznie polamana mozesz byc po takiej drzemce :P
|
|
|
#708 | |||
|
Matka Smoka
|
Cytat:
![]() Cytat:
A co do mikrofali - nie ma co żałować zbytnio, promienie zabijają większość składników. Ja teraz cieszę się jak uda mi się zjeść świezy/odgrzewany w garnku obiad Cytat:
Kiedyś słyszałam, że też zbytnio demonizuje się stres i złe odżywianie - a przecież podczas wojny babki były w ciągłym stresie, jadły byle co, albo wcale a dzieci rodziły ![]() Tylko jak wcześniej pisałam - wg mnie to kwestia kumulacji różnych złych wpływów. |
|||
|
|
|
#709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakby która była to weźcie mi błagam! Ja nie moge sie ruszyć na zakupy... Chyba ze online jest tez wyprz?
|
|
|
|
|
#710 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Teraz zaczęła chodzić do innego i jak mój ją zobaczył na oddziale to się pytał czemu do tamtego "poleciała", więc już do niego raczej nie wróci, żeby jej kazania nie zrobił albo co![]() Idziemy z małym na spacerek, póki pogoda w miarę
|
||||
|
|
|
#711 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mierzę brzuch na linii pępka, i ostatnio mialam 97
|
|
|
|
#712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, tylko ze kiedys jedzenie miała inna jakość, nie było tak nafaszerowane chemia, nie było szajs foodow... Właśnie przypomniałam sobie, jak byłam w szpitalu juz rodzic Kubę i przyjechałam wcześniej na umówiona CC i byłam na izbie przyjęć i robiła ze mną babka wywiad. I patrzę przez okno, a w podwórku stoi łaska, siksa młoda i juz w piapzamke szpitalna ubrana i jara faje. Ona jeszcze brzuch miała! Tzn jeszcze nie urodziła. Pytam tej babki na IP czy to widziała, ze to trzeba zgłosić, a ona ze tak, bo ta smarkula leży na patologii ciazy i tak codziennie wychodzi. I odwiedza ja jakiś smark i sie pierd....w kiblu A z Hania jak rodziłam, to dziewuchy po porodach tez karały w kiblach bo śmierdziało... Edytowane przez gosiaczek071 Czas edycji: 2015-12-10 o 11:12 |
|
|
|
|
#713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#714 |
|
Zadomowienie
|
Kropcia007 śliczne zakupy, u mnie w Pepco szuakłam tych otulaczy i nie ma
![]() Ja się pytam gdzie Ty masz ten brzuch? Wyglądasz tak jak ja przed ciążą
|
|
|
|
#715 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Mój kumpel jak został tatusiem i musiał zacząć ogarniać terminologię, to wykombinował:
Skoro śpiochy są do spania, to pajace do pajacowania ![]() Cytat:
Jak widać nie mogła ![]() Cytat:
I czemu nie może się bawić zabawkami leżącymi na ziemi, od kiedy ludzie mają takie fajne zabawki.Cytat:
Moja wie, że matka i tak by się skusiła ![]() Wczoraj jadłyśmy genialny deser (zapiekana chałwa ![]() Cytat:
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|||||
|
|
|
#716 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Źle się czuję z takimi dużymi, ale to już kwestia indywidualna. Tak jak pisałam wcześniej, nastawiam się na 62, ale kilka sztuk 56 nie wykluczam.
|
|
#717 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w kibelku na oddziale też śmierdzi fajkami, ale tam leżą też babki z ginekologii...
nie miałam połówkowego, bo dzień przed wizytą trafiłam do szpitala. Tam moja lekarka ordynatorka zrobiła mi usg, ale nie takie szczegółowe.... Edytowane przez lulka19 Czas edycji: 2015-12-10 o 11:35 |
|
|
|
#718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, może opórcz tych majtek
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#719 |
|
Wtajemniczenie
|
Kwietniowe mamusie 2016 <3 - część III
Velika jestem hihi i to najdalej z Was wszystkich
Gosiaczek myślałam ze pajac jest z zakrytymi stopami online ten ciuch nadal 79,99 Patulinka u mnie był jeden i to bez opakowania. Przed ciaza miałam piekny wyrzeźbiony brzuch ale to nic jeszcze wróci mam nadzieje ![]() Poli dziękuje za miłe słowo na Ciebie zawsze można liczyć ![]() A macie tez więcej włosów na brzuchu
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2015-12-10 o 11:50 |
|
|
|
#720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wlasnie myslalam o kolonii ale fakt po co na kolonii sciaganie majtek do pizamy hahaha
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:04.

Ja jestem strasznym przeciwnikiem palenia i picia w ciąży. Jak się ktoś decyduje na dziecko, to niech najpierw się zastanowi czy ważniejsze jest zdrowie dziecka, czy wypicie piwa czy zapalenie papierosa.
Wczoraj się śmiałam z koleżanką, która też nie pije z powodu leków, że se w kwietniu otworzymy redsa na dwie i się upijemy 
hehhe nie wiem co ja tak pobudzilo 

Że po porodzie, to jeszcze jestem w stanie zrozumieć, że chodzi o szybsze gojenie się krocza.

byłam wczoraj w hm i kupiłam kombinezon na który sie czaiłam przeceniony z 80 na 30 zł
i otulacz po kąpieli w pepco za 25 zł
czuje ruchy stojac !
połamana jestem, bo spałam na kanapie

online ten ciuch nadal 79,99
ale to nic jeszcze wróci mam nadzieje 
na Ciebie zawsze można liczyć