Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 10 - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-10, 13:29   #4441
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 10

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
przesylam kule mocy

trzymaj sie i poprawy humoru i samopoczucia zycze!

Moj Filipek tez juz nie leci jak kloda tylko jak spada to na cztery lapki jak kotek

No co za zolza no!

tak w ogole witam sie i melduje noc z trzema jak zwykle pobudkami cycowymi. pospalismy do 7.30
Tz dzis pierwszy dzien w nowej pracy jakies szkolenia ma dzisiaj stanowiskowe i jutro juz zacznie normalny etat. my z Filipciem w domku siedzimy a po obiadku wybierzemy sie na spacerek i do rosska wskoczymy.

Chcialam kupic Filipowi na swieta miekkie klocki clemmy ale siostra powiedziala ze kupi wiec fajnie teraz nie wiem co ja mam kupic. szczerze - uwazam ze juz mamy tego dosc sporo a chcialam kupowac szczeniaczka, garnuszek itd i sie mocno zastanawiam czy warto...

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

PAVLINECKA my tez w tym roku bedziemy miec swojska wedzona szynke i boczek ale nie takie ilosci

SIEMPRE gratki nowego zebulka!

To powodzenia dla męża w nowej pracy ! ;-)
Stary 2015-12-10, 13:32   #4442
Koperco
Zakorzenienie

U
Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
U mnie też było ładnie, ale panna się rozpłakała, więcej ubierania jak spaceru ;/

Ja ćwiczę to, co pamiętam :P jednego dnia ręce + brzuch, dziś nogi ( pośladki i łydki), sama sobie układam, co mi potrzebne, a jutro, czyli 3 dzień coś z youtube na chybił trafił, najczęściej fithappy albo mel b - ale to na całe ciało. Weekend przerwa, bo nie lubię jak Tżet mnie obserwuje :P

nie wiem, poradźcie - brać to? tanie jest, a inny, który upatrzyłam na all, używany 2 zł taniej tylko. Nie chodzi mi o gruby zimowy, tylko coś na wyskoczenie do sklepu, albo cieplejsze dni

http://www.smyk.com/cool-club-pajac-...a-dla-dzieci-p

i nie wiem, czy ze smyka brać 80 czy 74, mam body 74 - z jednego kompletu są dobre, z innego za duże
Jeśli brać to 86ale ja też nie wiem kiedy miałabym go. Bo mam taki na 80i dla Ali już za mały a ona to 80nosi ubrać

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Gosiak-sama nie wiem,ja bym chyba nie brala

Edytowane przez Koperco
Czas edycji: 2015-12-10 o 13:34
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 13:41   #4443
ametty
Rozeznanie

Cytat:
Pierzynę :P

A jak jest zimno to body + bluza/bluzka/sweterek - co złapię + komin made by me :P czapkę i zimową kurtałę i grubsze spodenki.

Hehe, drugi zimowy :P Ok, dzięki za info

ps. a ja dziś wyjmuję śliniaki z tesco, patrzę, a tam napis "Bibs" i myślę, że z kimś mi się to kojarzy
No proszę, nic nie mówiła, że ma własną linię śliniaczkową
Stary 2015-12-10, 14:10   #4444
madzixx88
Zakorzenienie

Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 10

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
A ja byłam zobaczyć dywany. Zupełnie inaczej wygladaja jak w necie. Kolory struktury. Spodobaly mi sie dwa ale chyba juz wybrałam. Beda dwa bo salon spory.
Z nosa mi leci :/

Jakie, pokaz? w romby ładny czy lipa?

Cytat:
Black potrzebuje Cie ;p - zadowolona jestes z krzesełka? Sprawdza sie? Zuza dostała kase na krzesełko do karmienia, a to jest takie ładne!
Tez myslalam nad nim ale chyba kupimy z ikei chociaż szwagierka chce nam dac swoje-niebieski szare, musze je obejrzec

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5851603896

Ktoras ma? Widziala? Warto?
Chrzestna pyta co kupic i juz sama nie wiem
My mamy z chicco. Czy warto hmm a do czego chciałabyś go używać ?

Cytat:
A ja wkładam body z długim, gruby sweter, taki kombiak, koc i zapinam wkładkę na nóżki, ktora starcza Zuzi do połowy, i jak jest cieplej to do sklepu tak chodzimy do auta tez sie sprawdza, ale juz wyrosła, a mam gapa taki fajny, ale beznadziejnie sie go ubiera
U nas to jest zwykle jęk przy ubieraniu i chce jak najszybciej juz wyjsc ja zakładam kurtkę na to w co jest ubrana tj albo body z długim albo body z krótkim i bluzkę, legginsy/bawełniane spodenki i skarpetki. Dzis to nawet podróżowała bez skarpety i jak dopięłam śpiworek to mnie gola cieplutka stopa powitała

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

My po spacerku 2h, ale mnie babsztyle wnerwiły w Rosie, normalnie bym powiedziała babcie, ale nie zasłużyły sobie jedna chciała sie wepchnąć w kolejkę, bo tam jest jedna do wszystkich kas i sobie ludzie podchodzą po kolei jak sie zwalniają a ta na bezczela sie ustawiła pod jedna z nich, podjechałam i grzecznie powiedziałam, ze wszyscy czekamy w jednej kolejce, ona wielki bulwers do pani na kasie, ze jak to,ta odparła, ze klienci sobie samo ustalają i do mnie ze złością ' dobrze, to pójdę na koniec ' a druga przy wyjściu sie władowała do sklepu a ja juz w drzwiach wyjeżdżałam, drzwi sie otwierają na zewnątrz i mi w wózek puknęly zanim złapałam zawołałam za nia, ze najpierw sie wychodzi, potem wchodzi. No zero kultury. Wczoraj za to mnie miła pani puściła na poczcie z awizem i dwaj panowie otwierali drzwi
Wyzalilam sie Ala zjadła 250g cielęcinki a na początku sie wygłupiala i zrobiła 3 rozbryzgi, bo jej sie pluc zachciało mam czarne legginsy w pomarańczowe kropki i okulary w marchewce teraz sie bawi, ja ogarniam i lecę na 16 do tego dentysty . Tatuś da deserek

Edytowane przez madzixx88
Czas edycji: 2015-12-10 o 14:22
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 14:21   #4445
gossip_girl21
Zakorzenienie

U mnie była koleżanka, poplotkowalysmy . Młoda ma drzemkę.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 14:21   #4446
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość

Tez myslalam nad nim ale chyba kupimy z ikei chociaż szwagierka chce nam dac swoje-niebieski szare, musze je obejrzec

U nas to jest zwykle jęk przy ubieraniu i chce jak najszybciej juz wyjsc ja zakładam kurtkę na to w co jest ubrana tj albo body z długim albo body z krótkim i bluzkę, legginsy/bawełniane spodenki i skarpetki. Dzis to nawet podróżowała bez skarpety i jak dopięłam śpiworek to mnie gola cieplutka stopa powitała

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

My po spacerku 2h, ale mnie babsztyle wnerwiły w Rosie, normalnie bym powiedziała babcie, ale nie zasłużyły sobie jedna chciała sie wepchnąć w kolejkę, bo tam jest jedna do wszystkich kas i sobie ludzie podchodzą po kolei jak sie zwalniają a ta na bezczela sie ustawiła pod jedna z nich, podjechałam i grzecznie powiedziałam, ze wszyscy czekamy w jednej kolejce, ona wielki bulwers do pani na kasie, ze jak to i do mnie ' dobrze, to pójdę na koniec ' a druga przy wyjściu sie władowała do sklepu a ja juz w drzwiach wyjeżdżałam, drzwi sie otwierają na zewnątrz i mi w wózek puknęly zanim złapałam zawołałam za nia, ze najpierw sie wychodzi, potem wchodzi. No zero kultury. Wczoraj za to mnie miła pani puściła na poczcie z awizem i dwaj panowie otwierali drzwi
Wyzalilam sie Ala zjadła 250g cielęcinki a na początku sie wygłupiala i zrobiła 3 rozbryzgi, bo jej sie pluc zachciało mam czarne legginsy w pomarańczowe kropki i okulary w marchewce teraz sie bawi, ja ogarniam i lecę na 16 do tego dentysty . Tatuś da deserek
Ludzie są bezczelni. Ja tak nie potrafię :/
Dywan w romby ładny ale mi by nie pasował i przy psie czarno-bialy odpada
Ja nie kupuje w Ikei

Kana - czekamy na fotki z sesji
Stary 2015-12-10, 14:24   #4447
Koperco
Zakorzenienie

Oj tak,fotki z sesji koniecznie

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Ja dziś zrobiłam turbo i mało nie umarlam
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-10, 14:26   #4448
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
Oj tak,fotki z sesji koniecznie

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Ja dziś zrobiłam turbo i mało nie umarlam
Moje jedyne turbo na chwile obecną jest np.jak sie ubieram na spacer lub korzystam z wc jak Julo marudzi
Stary 2015-12-10, 14:28   #4449
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Ludzie są bezczelni. Ja tak nie potrafię :/
Dywan w romby ładny ale mi by nie pasował i przy psie czarno-bialy odpada
Ja nie kupuje w Ikei

Kana - czekamy na fotki z sesji

Daj spokój, ta co w drzwiach sie minęlysmy to juz maks bezczelności, jeszcze wchodząc udawała ze mnie nie widzi z wózkiem a co tam, ładuje sie jak gdyby nigdy nic :/

A jakie wybrałaś, pokaz i tak ja nad tym w romby mysle, bo nam kolorystycznie pasuje i cena spoko, pozniej nie wiem czy nam bedzie gdzieś pasował, najwyżej tu zostanie. Położyłam Ale na drzemkę, mogłaby usnąć szybko
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 14:41   #4450
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja byłam zobaczyć dywany. Zupełnie inaczej wygladaja jak w necie. Kolory struktury. Spodobaly mi sie dwa ale chyba juz wybrałam. Beda dwa bo salon spory.
Pokaż dywany;-) też potrzebuję kupić ale do sypialni i nie jakiś wielki;-)
Do salonu też będe szukała ale to jeszcze nie teraz;-) i też nie jakiś wielki;-)
Stary 2015-12-10, 14:43   #4451
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Daj spokój, ta co w drzwiach sie minęlysmy to juz maks bezczelności, jeszcze wchodząc udawała ze mnie nie widzi z wózkiem a co tam, ładuje sie jak gdyby nigdy nic :/

A jakie wybrałaś, pokaz i tak ja nad tym w romby mysle, bo nam kolorystycznie pasuje i cena spoko, pozniej nie wiem czy nam bedzie gdzieś pasował, najwyżej tu zostanie. Położyłam Ale na drzemkę, mogłaby usnąć szybko
To ewidentny brak kultury. Bezczelne to ustawic się przy kasie udając ze wie nie wie ze jest jedna kolejka

Chyba taki
http://www.agnella.pl/pl/oferta/dywa...&source=dywany
On jest szary ale na fotce inaczej wygląda. Spodobał mi sie na żywo

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Cytat:
Napisane przez AgnieszkAA100 Pokaż wiadomość
Pokaż dywany;-) też potrzebuję kupić ale do sypialni i nie jakiś wielki;-)
Do salonu też będe szukała ale to jeszcze nie teraz;-) i też nie jakiś wielki;-)
A my chyba kupimy dwa o wym.2x2,8

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-10, 14:55   #4452
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Hej! My dziś w biegu. Byliśmy na sesji świątecznej, Zosia to mała modeleczka, bardzo jej się podobało, a minki strzelala bezcenne! Udało się nawet złapać jak puszcza caluska! Później szybkie zakupy, gotowanie zupki, spacerek i teraz leci drzemka. Dziś wyjątkowo wcześnie, bo w samochodzie spała tylko w trakcie przejazdu między fotografem a sklepem.

Pytalyscie o godziny aktywności, u nas w ciągu dnia są dwie drzemki. Zauważyłam, że Mała musi mieć wyrobioną normę, hehe, czyli w ciągu dnia w sumie musi przespać ok.2,5-3h aby mieć dobry humor i zasnąć bez problemów ok.20-20:30. Aktywność miedzydrzemkowa trwa zazwyczaj ok.3-4h, czyli tak jak u Hani Goczkowej 😉

Jutro znów od rana akcja, bo na 8:40 szczepienie, a później odwozimy Mała do domu i jedziemy do Ikei kupić komodę, ramki na zdjęcia (se se) plus dodatki do nowej sypialni (która w rzeczywistości będzie bardziej pokojem dziecięcym, my tam tylko dzicy lokatorzy), bo w sobotę mamy plan na przeprowadzkę 😉

To intensywny dzień macie ;-) fajnie że sesja udana ;-) zaczynam się nad nią zastanawiam chociaż mój Tż to pewnie powie że on nam zrobi
Do Ikei to i ja się wybieram dziś (chyba że się coś zmieni) bo chcę zobaczyć ten stołek do karmienia dla Małego;-)

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Cytat:

My po spacerku 2h, ale mnie babsztyle wnerwiły w Rosie, normalnie bym powiedziała babcie, ale nie zasłużyły sobie jedna chciała sie wepchnąć w kolejkę, bo tam jest jedna do wszystkich kas i sobie ludzie podchodzą po kolei jak sie zwalniają a ta na bezczela sie ustawiła pod jedna z nich, podjechałam i grzecznie powiedziałam, ze wszyscy czekamy w jednej kolejce, ona wielki bulwers do pani na kasie, ze jak to,ta odparła, ze klienci sobie samo ustalają i do mnie ze złością ' dobrze, to pójdę na koniec ' a druga przy wyjściu sie władowała do sklepu a ja juz w drzwiach wyjeżdżałam, drzwi sie otwierają na zewnątrz i mi w wózek puknęly zanim złapałam zawołałam za nia, ze najpierw sie wychodzi, potem wchodzi. No zero kultury. Wczoraj za to mnie miła pani puściła na poczcie z awizem i dwaj panowie otwierali drzwi
Takie One nietety już są...wydaje im się że wszędzie mają pierwszeństwo i koniec;/
Powodzenia u dentysty! ja idę w przyszłym tyg;-)

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Cytat:
Moje jedyne turbo na chwile obecną jest np.jak sie ubieram na spacer lub korzystam z wc jak Julo marudzi
To ćwiczymy to samo turbo

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Majka- ładny ten dywan;-)
Ja szukam taki z dłuższym włosiem własnie jakiś szary do sypialni;-)

Filipek mi siedzi na kolanach bo inaczej krzyczy, walnął 1 godz, drzemki i teraz czekamy do 18 na kąpiel i do spania;-)
Moze jak zaśnie to pojedziemy z Tz do sklepu a mama z nim zostanie;-)
Stary 2015-12-10, 15:00   #4453
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
To akurat sporo jak na niego ale z tego co czytam to tyle dzieci przybierają w ciągu 4 tyg.
Oj matka, nie czytaj. Tu chyba lubisz się zadreczac, co? Przybiera i to najwazniejsze

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Cytat:
Ale mnie zajerzyla baba na poczcie! Pojechalam nadac pake a ta do mnie ze jej nie przyjmie bo widac po czym jest karton! Myslalam ze ja wyciagne przez to okienko tam! Kazala mi okleic lub kupic karton. Zaraz skarge bede pisala bo ewidentnie celowo to zrobila! Pojechalam na druga poczte i nadalam ja bez problemu.
Trzeba było jej przy☠☠☠ac

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 15:03   #4454
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
Oj matka, nie czytaj. Tu chyba lubisz się zadreczac, co? Przybiera i to najwazniejsze

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Trzeba było jej przy☠☠☠ac
A w ktorym momemcie wyczytalas moje zadreczanie się?
Nie zadreczam. Przynwjmbiej mozrmy jeść kaszki dwa razy dziennie hehe
Stary 2015-12-10, 15:19   #4455
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
ja bym śmietanki nie dawała.
dobre jest w biedronce ale nazywa się KRAJANKA. on ma tylko mleko i k. bakterii
o taka:
http://cdn.biedronka.pl/__2015/29A/k...ajanka_4x2.jpg
Dzięki za namiar 😚

Cytat:
Mi to nawet nie przeszkadza to niewyspanie, gorzej, że jak już zdrzemniemy się o tej 5 jak dziś to jak wstanie i mnie woła ( tzn robi łeeee) to taaaak ciężko dupę ruszyć z łóżka....

Gosiak miałam identyczną sytuację! Chciałam, żeby mi pokazała, gdzie to jest napisane, że nie można w kartonie po czymś wysyłać, to skapitulowała, ale w☠☠☠☠iające to jest na maxa, szczególnie, że czasem dostaje się tak zapakowane paczki, że szok...

Dziewczyny, mam 4 kg schabu, 5 kg szynki i 3kg łopatki, wojna będzie :P Żarcik :P po prostu TŻet jedzie dziś zawieźć to na wieś i nam wędlin porobią z tego, lepiej tak niż kupować ten shit, co jest śliski po 2 dniach, albo płacić po 40 zł za kg

Poćwiczyłam, teraz wypada się ruszyć i pozmywać, ale tak mi się nie chce
ale super z tym mieskiem,wedzone będą? Fakt,ze po nocnych imprezach trudno pupe ruszyc... ja chyba zaczne moja probowac zostawiac z miskami w łóżeczku jak spac nie bedzie chciala, może już dojrzala do nie darcia się

Ten kombiak ze smyka fajny,ja tez musze sie rozejrzec za jakims bo mi cora wyrosla na dlugosc z obecnego. tylko wilalabym taki ze śliska podszewka,lepiej sie wklada
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 16:04   #4456
DomimaZet
Zakorzenienie

Witam się Kochane Moje na szybko :-*
Dzisiaj tak jak Kana mam dzień w biegu - rano pojechałam do MORDU świetna nazwa - pasuje do tego miejsca - bo zwolnił się wcześniejszy termin na egzamin wiec po 6 juz tam czatowalam przy okienku i będę miała egzamin 2 tygodnie wcześniej - potem wróciłam do domu- moja mama przyjechała wybawic mnie z opresji - i zajęła się Olafem. Później poszliśmy do szpitala na kontrolne usg główki - wszystko jest ok. Ten płyn się prawie cały wchlonal a te przestrzenie się zmniejszyły wiec się ciesze bardzo bardzo...
Później oddałam Olafa mamie a sama skoczylam do banku i zalatwilam sobie kartę kredytową - eh nie wiem czy nie strzeliłam sobie tym w kolano no ale cóż... Wieczorem znowu wychodzę z dziewczynami na rynek. Mam pozwolenie od męża he he :-D

Nocka była u nas koszmarna. Jeszcze takiej nie było. Jak się obudził kolo 1 to już pospane :-( - usnąl nad ranem jak ja wychodziłam :-( w dzień lekka poprawa bo spał mamie 2 razy - szok - po 20- kilka minut ale jednak Musze poczytać co tam u Was.... buuuzzziii :-*
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 16:21   #4457
gosiak0512
Zakorzenienie

MADZIX to projektor z melodiami do usypiania i do tego tez chcialam uzywac

MAJKA ten bebenek taki grajacy i do raczkowania wlasnie

Mala daje mi czadu :/

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 16:24   #4458
kamilove
Zakorzenienie

cześć

Cytat:
Napisane przez kar0ola Pokaż wiadomość
VIOLKA no to tak jak moja, tez sie duzo usmiecha, gwneralnie to czesto przechodzi w sekunde od banana na cala twarz w placz.

CASH * ja naszczescie jestem raczej z tych co beda przezywac w srodku na maksa, ale jak trzeba bedzie podjac jakies kroki to nie bede sie bala..

VIOLKA 2 hehe nie radzi sobie z problemami w pracy.. Dlugo by pisac. Moze kiedys sie zbiore, ale na sama mysl mi sie odechciewa :/ z malitka naszczescie rafzi sobie wspaniale, tymbardziej dzieie sie ze takie akcje przy niej odwala..

DOMI ja
Tez myslalam ostatnio o pworocie do pracy.. I czekam w sumie bo brakuje mi ludzi

KANA tak jak wyzej pisalam Violce.. Ja tez nie pojmuje i nigdy nie pojme jak mozna nie walczyc z priblemami tylko je zapijac... Chore! Jeszcze pogarsza swoja sytucje eh..
Dzieki kochana ;*

KAMILOVE haa w sam punkt! Oczysiscie ze mama
Sprawdze to dziekuje kochana *
A propo wagi to Ty do tego chociaz jestes wyzsza chyba co?? Moje 164 nie powala
tak 170cm mam

Cytat:
Hej, u nas o 23 pobudka na smoka i o 3 smok be to cycek był grany, nie pamietam kiedy ostatnio tak było, rano pobudka o 7 i po zjedzeniu cycka tez jakas taka Alicja niespokojna, popłakiwała eh to poszłam
i dorobiłam Bebilonu tak na próbę a zjadła 70 ml Teraz usypia na drzemkę. Chyba cycki mi nie wyrabiają z produkcja
ojej nie smutaj obyś pociągnęła do końca roku tak jak chciałaś

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
czesc dziewczynki mam nadrabiania od wczoraj, troche w biegu jestem, jasiek absorbuje kazda wolna chwile, do tego kulawy i jeczacy tz. juz mam go dosc
hehe uśmiałam się z kulawego męża

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
To moja też tak zwykle, chociaż dzisiaj jak na złość opornie szło, sie wierciła długo. Czuje że coś wisi w powietrzu

Tak zawsze na włączonej spała. Teraz jej wyłączyłam zobaczymy ile pośpi. Kolejny etap to uśpienie w huśtawce i przeniosę do łóżeczka ehh no zobaczymy co z tego wyjdzie.

Jakaś taka nie w humorze jestem, zdołowana taka. Czuję że to przedokresowe fazy wróciły brr po co to komu się pytam
Cytat:
Kciuki za próby, oby w miarę poszło
u mnie też jakiś humor głupi, trochę mnie zdołowała sytuacja z tym mlekiem, okres też się rozkręcił i jeszcze dziś zostawię kupę kasy u dentysty za moją wypaśną plombę wrrr
dziewczyny poprawy humoru Wam życzę szybkiego

Cytat:
PROMKA NA ZABAWKI !
W kerfie 11-13.12 -30%
o fajnie ciekawe czy od ceny promocyjnych też?

Cytat:
Ale mnie zajerzyla baba na poczcie! Pojechalam nadac pake a ta do mnie ze jej nie przyjmie bo widac po czym jest karton! Myslalam ze ja wyciagne przez to okienko tam! Kazala mi okleic lub kupic karton. Zaraz skarge bede pisala bo ewidentnie celowo to zrobila! Pojechalam na druga poczte i nadalam ja bez problemu.
mnie też tak kiedyś babka załatwiła, musiałam pozaklejać nazwy firmy szarą taśmą... :/

Cytat:
Napisane przez siempre Pokaż wiadomość
Oj tez się muszę zająć ale mi się nie chce pamiętam jak w tamtym roku wszystkie pucowalysmy

O to franca :/

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

A i wczoraj wyszedł nam górna jedynka czekamy na kolejna dwójkę bo tez idzie i mam nadzieje ze po tym noce się uspokaja.
gratki ząbka

Cytat:
myślałam, ze w ikei byłaś ładny wybrałaś

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Dzisiaj tak jak Kana mam dzień w biegu - rano pojechałam do MORDU świetna nazwa - pasuje do tego miejsca - bo zwolnił się wcześniejszy termin na egzamin wiec po 6 juz tam czatowalam przy okienku i będę miała egzamin 2 tygodnie wcześniej - potem wróciłam do domu- moja mama przyjechała wybawic mnie z opresji - i zajęła się Olafem. Później poszliśmy do szpitala na kontrolne usg główki - wszystko jest ok. Ten płyn się prawie cały wchlonal a te przestrzenie się zmniejszyły wiec się ciesze bardzo bardzo...
Później oddałam Olafa mamie a sama skoczylam do banku i zalatwilam sobie kartę kredytową - eh nie wiem czy nie strzeliłam sobie tym w kolano no ale cóż... Wieczorem znowu wychodzę z dziewczynami na rynek. Mam pozwolenie od męża he he :-D

Nocka była u nas koszmarna. Jeszcze takiej nie było. Jak się obudził kolo 1 to już pospane :-( - usnąl nad ranem jak ja wychodziłam :-( w dzień lekka poprawa bo spał mamie 2 razy - szok - po 20- kilka minut ale jednak Musze poczytać co tam u Was.... buuuzzziii :-*
bardzo współczuję nocki ta musi być lepsza! miłego wieczoru

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Ale dziś fajna pogoda była początkowo jak wyszłyśmy tak mi się ciepło wydawało ale po ponad godzinie spacerowania z radością wracałam do domu

Robię listę zabawek jakie chciałabym dla Nadii, teściowa i moja mama chcą coś kupić więc chce im podpowiedzieć.

Goczek Ty kiedyś wklejałaś takie niebieskiego króliczka czy pieska który chodził, skakał pamietasz firmę może? Nie mogę go odnaleźć a wydaje mi się, że miałam w zakładkach
Stary 2015-12-10, 16:27   #4459
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Hej! My dziś w biegu. Byliśmy na sesji świątecznej, Zosia to mała modeleczka, bardzo jej się podobało, a minki strzelala bezcenne! Udało się nawet złapać jak puszcza caluska! Później szybkie zakupy, gotowanie zupki, spacerek i teraz leci drzemka. Dziś wyjątkowo wcześnie, bo w samochodzie spała tylko w trakcie przejazdu między fotografem a sklepem.

Pytalyscie o godziny aktywności, u nas w ciągu dnia są dwie drzemki. Zauważyłam, że Mała musi mieć wyrobioną normę, hehe, czyli w ciągu dnia w sumie musi przespać ok.2,5-3h aby mieć dobry humor i zasnąć bez problemów ok.20-20:30. Aktywność miedzydrzemkowa trwa zazwyczaj ok.3-4h, czyli tak jak u Hani Goczkowej 😉

Jutro znów od rana akcja, bo na 8:40 szczepienie, a później odwozimy Mała do domu i jedziemy do Ikei kupić komodę, ramki na zdjęcia (se se) plus dodatki do nowej sypialni (która w rzeczywistości będzie bardziej pokojem dziecięcym, my tam tylko dzicy lokatorzy), bo w sobotę mamy plan na przeprowadzkę 😉

moja ma tak samo z norma drzemkowa, jak te 2h uzbiera cjocisz to ma humor,a jak 1,5 to wydziwia. Dzis druga drzemke zrobila po 4,5h,juz troche przeciągnieta,ale co polozylam do lozeczka to ryk i na nogi. doczekala na tatusia i w minute ją ubujal. Super ze sesja udaną, pokazesz efekty, proszę to udanej i sprawnej akcji jutro życzę ☺ i kciukasy za szczepienie

Cytat:
hehehe 😄 moje też. Jak na spacer sie zbieracie to najpierw dzieci w kurtki czy siebie? Ja siebie...

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Szukam jakiejs male gabarytowo i niezbyt drogiej zabawki dla roczniaka,chlopca, polecicie moze cos? Sortery odpadają, bo ma przepelnienie.
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-10, 16:31   #4460
Hanka20
Zakorzenienie

MAJKA zdrówka dla Ciebie! A i sinlac w rossku z karta po 18.99

KANA fajnie ze sesja udana i powodzenia jutro na szczepieniu

Co do zębów pamiętacie jak bardzo nie chciałam żeby wychodziły ? I miałam racje - ostatnio karmienie mnie wciąż boli tam mocno tymi zebiskami ściska mnie ze mam cały splaszczony sutek potem :/

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 16:34   #4461
gosiak0512
Zakorzenienie

KAMILOVE raczej tak

Stary 2015-12-10, 16:49   #4462
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgnieszkAA100 Pokaż wiadomość
To powodzenia dla męża w nowej pracy ! ;-)
A nie dziękuję co by nie zapeszyc

Cytat:
Heh u mnie tak samo

MADZIXX niestety i ja się czasem spotykam z taką bezczelnoscia i z przykrością stwierdzam że najgorsze są te stare baby, one już chyba zapomniały ze potrafią być mile dla drugiego człowieka... młodsi ludzie są o wiele bardziej kulturalni.

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Cytat:

Ciesze się ze usg ok i jest poprawa a nocki bardzo współczuję, zastanawiam się jak Ty jeszcze funkcjonujesz po takim czasie bez porządnego snu

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 16:53   #4463
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:
KAMILOVE raczej tak
byłoby super
Stary 2015-12-10, 17:02   #4464
Majka232
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53757518]moja ma tak samo z norma drzemkowa, jak te 2h uzbiera cjocisz to ma humor,a jak 1,5 to wydziwia. Dzis druga drzemke zrobila po 4,5h,juz troche przeciągnieta,ale co polozylam do lozeczka to ryk i na nogi. doczekala na tatusia i w minute ją ubujal. Super ze sesja udaną, pokazesz efekty, proszę to udanej i sprawnej akcji jutro życzę ☺ i kciukasy za szczepienie

hehehe 😄 moje też. Jak na spacer sie zbieracie to najpierw dzieci w kurtki czy siebie? Ja siebie...

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Szukam jakiejs male gabarytowo i niezbyt drogiej zabawki dla roczniaka,chlopca, polecicie moze cos? Sortery odpadają, bo ma przepelnienie.[/QUOTE]

Autko może. Z chicco są takie dla maluchów. Książeczka grająca?
Ja ubieram Julkq a potem na siebie płaszcz i buty zarzucam

Cytat:

Co do zębów pamiętacie jak bardzo nie chciałam żeby wychodziły ? I miałam racje - ostatnio karmienie mnie wciąż boli tam mocno tymi zebiskami ściska mnie ze mam cały splaszczony sutek potem :/
Dzięki za info o sinlacu. Wiesz może do kiedy ta promocja?
Kciuki za Tz w nowej pracy.
Dzięki za zyczenia zdrowia. Kicham twraz co chwilę :/

Domima - jesteś bohaterką w swoim domu!

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Kamilove - co masz na swojej liscie zabawkowej?
Stary 2015-12-10, 17:11   #4465
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:
Autko może. Z chicco są takie dla maluchów. Książeczka grająca?
Ja ubieram Julkq a potem na siebie płaszcz i buty zarzucam

Dzięki za info o sinlacu. Wiesz może do kiedy ta promocja?
Kciuki za Tz w nowej pracy.
Dzięki za zyczenia zdrowia. Kicham twraz co chwilę :/

Domima - jesteś bohaterką w swoim domu!

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Kamilove - co masz na swojej liscie zabawkowej?
wesołe jajeczka tomy, czarny pilot smily play, mówiąca piłka 2w1 k's kids i chciałam coś chodzącego jeszcze, czekam aż mi Goczek odpisze od siebie kupię chyba garnuszek na klocuszek.. a może chcesz polecić jeszcze jakieś topowe zabawki hmm?
Stary 2015-12-10, 17:13   #4466
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
wesołe jajeczka tomy, czarny pilot smily play, mówiąca piłka 2w1 k's kids i chciałam coś chodzącego jeszcze, czekam aż mi Goczek odpisze od siebie kupię chyba garnuszek na klocuszek.. a może chcesz polecić jeszcze jakieś topowe zabawki hmm?
Mam 2 pierwsze i garnuszek
Stary 2015-12-10, 17:17   #4467
gosiak0512
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
byłoby super
Ta ja zacieram rece bo mam dodatkowa znizke 10% w kerfie

Mloda machnela 3 rzadka kupe co bokiem poszla :/ do tego slini sie jak buldog i drze w wolnej chwili.. to zeby?

Stary 2015-12-10, 17:25   #4468
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Biedna Ty! kolejna impreza nocna?

oj ciekawe co to sie dzieje moze jakis zabek dokucza? dlaczego sie przejmujesz ze cycki nie wyrabiaja skoro i tak chcesz konczyc kp?

wiesz zamowilam ten kalendarz na stronie kalendarze24 i razem z przesylkia wyszedl 27 zl takze tanio. ciekawe jak z jakoscia bedzie - Black Ty chyba zamawialas tam? wejdz Gossip na ta stronke tam wszystko jest napisane co i jak. wybierasz sobie wzor kalendarza jaki Ci odpowiada i wgrywasz zdjecia. proste w sumie tylko troche czasu nam wybranie zdjec zajelo.

u nas ok 2,5-3 h zwykle.
Jakosc spoko. Balam sie ze cienkie te kartki beda a sa grubsze niz w kalendarzu ktory kupilam w sklepie.
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 17:27   #4469
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Cytat:

No to extra że udało się załatwić wcześniej egzamin;-)
Co ty mówisz 1 w nocy i koniec snu dla Niego? nie no... niemożliwy jest... dlatego pewnie spał w dzień mamie...
No a ja nie mam karty kredytowej , jakoś nigdy nie czułam potrzeby żeby ją posiadaćpilnuj się
Cieszę się bardzo że usg główki wyszło pozytywnie i nie musisz się już chociaż o to martwić !

A ja sobie zrobiłam herbatkę, kolację i odpoczywam , Filipek 20min temu zasnął ;-)
Mieliśmy jechać gdzieś na sklepy ale mama chyba się nie wyrobi żeby go popilnować bo coś tam załatwia..może i dobrze bo jakaś padnięta jestem..kręgosłup daję się we znaki..
Stary 2015-12-10, 17:29   #4470
Konto usunięte

Cytat:

Ojeju,biedny sutek... moja ma 1,5 zęba i na razie jeszcze nie gryzie...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości