Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VI :) - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-10, 18:53   #2701
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00
Dot.: Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VI :)

Cytat:
Napisane przez kallina_2014 Pokaż wiadomość

Super pomysł z tymi pastami. A jak zrobić taką pastę z groszku?
ja zmiksowałam groszek z oliwą z oliwek i czosnkiem + przyprawy do smaku,
ale teraz widzę że przepisów w necie jest sporo i nawet znalazłam że jest zdrowa dla kobiet w ciąży
http://qchenne-inspiracje.blogspot.c...owiazkowa.html
Dorka__00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 18:54   #2702
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Ja place 66 zl plus 13 doplaca zaklad pracy
A to wszystko wyjaśnia ja płacę 28zł za urodzenie dziecka jest 1400zł u nas. No ale dobre i to

Cytat:
Napisane przez moonunit Pokaż wiadomość
Ja mam grupowe w warcie i za pobyt w szpitalu jest 80 zl, za urodzenie dziecka 2000 Wczesniej bylismy w pzu i stawki mieliśmy niższe a składki prawie takie same ;-)
Pamiętam ze za CC tez dostalam kasę (bo operacja) lezalam w sumie 6 dni i tez dostalam za to pieniadze, ale pobyt musi byc powyżej 3 dni z tego co pamiętam
Też jestem w Warcie ale mniej dostaniemy.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 18:56   #2703
monikmi
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny kiedy jest ten moment, że z twardym, napietym brzuchem trzeba jechać do szpitala ?
Jak długo jest twardy (kilka min) albo twardnieje co chwilę (więcej niż 10 razy), no i jak boli to już koniecznie.

monikmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 18:59   #2704
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

Cytat:
Napisane przez mira81 Pokaż wiadomość
Dorka co to jest dziugas?

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk
to taki twardy ser - świetnie się nadaje jako przegryzka do czerwonego wina wystarczy pokroić w cieniutkie plastry, obok prażone pestki i gorzka czekolada i już goście szczęśliwi
Stary 2015-12-10, 18:59   #2705
Kiinga26
Zadomowienie

Moonunit , Dorka_oo no właśnie chamska postawa zakładu pracy. Dostałam na konto 500 zł ,więc zadzwoniłam do działu kadr, zapytać o powód. Od pani kadrowej usłyszałam,że nie dotarł oryginał mojego zwolnienia, a ponieważ moje L4 jest płatne przez ZUS to ona musi mieć u siebie oryginał żeby mi całą kasę wypłacić.
W Legnicy odgrywają czeski film. Nikt nie wie, co się stało z moim zwolnieniem. Dostałam info,że będą jutro szukać.
Dzisiaj na wizycie powiedziałam mojemu ginowi o sytuacji i dał mi zaświadczenie, że wystawił druk o numerze takim i takim, w dniu tym i tym za okres taki i taki. Jutro wyślę to do kadr do Wrocławia. Mam nadzieję,że to im wystarczy żeby mi wyrównać pensję, bo nie uśmiecha mi się przed świętami zostać z 500 złotymi . Tym bardziej,że porwaliśmy się w tym roku na organizację Wigilii u nas.
Kiinga26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 19:03   #2706
mira81
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dorka__00 Pokaż wiadomość
to taki twardy ser - świetnie się nadaje jako przegryzka do czerwonego wina wystarczy pokroić w cieniutkie plastry, obok prażone pestki i gorzka czekolada i już goście szczęśliwi
A to nie slyszalam o takim jeszcze. Krem z groszku brzmi swietnie. Musze wyprobowac wogole super pomysl z tymi pastami..

mira81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 19:04   #2707
Kiinga26
Zadomowienie

Darkandarkbardzo się cieszę,że sytuacja się u Ciebie poprawiła. I najważniejsze, że udało Ci się utrzeć nosa nieuczciwemu pracodawcy . Brawo

Słoneczko super, że cholestaza sie jednak nie potwierdziła.
Co do samego świądu stóp i dłoni...Jak mocno Ci dokucza, to poproś lekarza o przepisanie dipherganu ,sprawdza się w takich przypadłościach idealnie i jest niegroźny dla dzidziusia
Kiinga26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 19:10   #2708
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

do mnie jeszcze nie przyszły pieniążki - powinny jakoś w grudniu się pojawić za listopad ale na razie ani widu, ani słychu.. nie wiem do kiedy powinny dość

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Cytat:
A to nie slyszalam o takim jeszcze. Krem z groszku brzmi swietnie. Musze wyprobowac wogole super pomysl z tymi pastami..

ten ser ma mocny smak, więc trzeba go pokroić cienko jak kartka papieru, kładziesz na język i się roztapia. Popijasz czerwonym winem siedząc przy kominku...
Ah... rozmarzyłam się
Stary 2015-12-10, 19:10   #2709
Bonku
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nieznajoma0 Pokaż wiadomość
Mam pytanie z innej beczki- kupowalyscie na all posciel? Macie sprawdzonego sprzedajacego? (Dla siebie, nie dla maluszka)
ja kupowałam kiedys na stronie producenta cotton world, bo dostałam z tej firmy na prezent slubny bawełne satynowa i byłam zadowolona z jakości, wiec kupiłam 2 komplety ale przyszło mi badziewie ktore sie szybko podarło chyba juz nigdy nie zamówie pościeli zanim nie pomacam.. :/
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 19:12   #2710
_polly_
Zakorzenienie

Też ostatnio przeglądałam pościel na allegro, ale boję się zamówić.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 19:14   #2711
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

dziewczyny a któraś zamówiła i przyszedł ten zestaw pościeli dla dzidziusia z allegro? jak z jego jakościom? bo coraz bardziej się skłaniam ku niemu.
Stary 2015-12-10, 19:15   #2712
kallina_2014
Wtajemniczenie

Cytat:
ja zmiksowałam groszek z oliwą z oliwek i czosnkiem + przyprawy do smaku,
ale teraz widzę że przepisów w necie jest sporo i nawet znalazłam że jest zdrowa dla kobiet w ciąży
http://qchenne-inspiracje.blogspot.c...owiazkowa.html
Dzięki

Cytat:
Napisane przez monikmi Pokaż wiadomość
Jak długo jest twardy (kilka min) albo twardnieje co chwilę (więcej niż 10 razy), no i jak boli to już koniecznie.
To chyba nie będę panikowac. Twardnieje mi ale zaraz przechodzi, nie boli, ale dzisiaj jakoś częściej niż zawsze.
Stary 2015-12-10, 19:17   #2713
sloneczko4477
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny a któraś zamówiła i przyszedł ten zestaw pościeli dla dzidziusia z allegro? jak z jego jakościom? bo coraz bardziej się skłaniam ku niemu.
Zamówiłam 1 grudnia i wciąż czekam
Stary 2015-12-10, 19:17   #2714
mira81
Zadomowienie

Nie kupowalam nigdy poscieli przez neta ale powiem szczerze ze dla mnie chyba najtrwalsza jest z ikei. Kupilam jakies 6 lat temu 3 komplety ( te przecietne, nie najtansze ale i nie najdrozsze) i dalej mi sluza. Nie spraly sie, zatrzaski sa w dalszym ciagu dobre. W porownaniu z innymi ktore kupilam mniej wiecej w tych samych cenach trzymaja sie naprawde super. A zmieniam posciel co tydzien bo tak lubie no i mam tylko 5 kompletow poscieli wiec jednak czesto laduja w pralce.

mira81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 19:23   #2715
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Zostawić Was na trochę i już godzina nadrabiania

Cytat:
Byłam dziś na usg 3d i jestem nieco rozczarowana bo płytki nie dostalam ale się głupia nawet o nia nie zapytalam bo może trzeba by bylo dopłacić zdjęć mam dużo i szczegółowy opis najwazniejszych narzadow i wszystko wygląda dobrze, nic niepokojacego nie znalazl
Mały wazy 706 gram w 24 tygodniu
Najbardziej się cieszę, ze maz i córka byli ze mną i sobie malucha obejrzeli
super że z dzidkiem wszystko dobrze wrażenia dla całej rodzinki

Cytat:
Napisane przez fasolka1987 Pokaż wiadomość

trzydzieścidwa jak wyniki po krzywej? Kciuki za 3ci trymestr
nie wiem jak wyniki jeszcze, bo u mnie wszystko idzie prosto do gina, ja nie mam wglądu. Napisałam mu smsa, bo mówił że sprawdzi wieczorem, bo akurat jest na dyżurze, zobaczymy co odpowie. Oby nic złego, bo jak ja przeżyję bez ciasteczek

Cytat:
Napisane przez fasolka1987 Pokaż wiadomość

Bonku matko co za historia z tą styczniówką właśnie czegoś takiego się boję , że przegapię. Ja nie odczuwam skurczy, czasami mi się brzuch napnie, coś zaboli ale nigdy nie ma takiej akcji żeby coś się kurczyło, nie wiem jakbym to miała odczuwać
z tego co kojarzę, to właśnie to "napięcie" brzucha to jest właśnie skurcz. Ja to czasem czuję tak, że po prostu robi się twardy, nie wiadomo z czego, a czasem czuję takie cierpnięcie i jak to dobrze ktoś wczoraj napisał, że "brakuje skóry", wszystko się tak ściąga, a potem puszcza...

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Macie tez tak ze ruchy dzieciakow sa rzadsze ale silniejsze?
Moj jak kopnie to az mnie boli
też to mam, że jest coraz mocniej. Czasem czuję takie delikatne przekręcajki, a czasem jak przyfasoli w bożenę albo do góry to się płakać chce

Cytat:
32, mi sie tez napinal brzuch jak chodzilam. Teraz musze duzo lezec, ale kurcze ciezko mi. (Do tej pory dosc aktywna bylam w domu, a tu teraz tego nie wolno, nic tylko lezec i pachniec) Jak taki pasozyt sie czuje. Ale musimy byc dzielnedla naszych babelkow
Cytat:
Wczesniej NIC mi nie bylo.. tu do sklepu, tam warzywniak, tu rossmann. A teraz z dnia na dzien na trzeba grzecznie siedziec. I dla mnie to jest cos calkiem nowego. Nie umiem sie odnalezc
no właśnie... ja też się jakoś z tym pogodzić nie mogę, że tu trzeba żyć w trybie mocno oszczędnościowym. Już nic ciężkiego nie podniosę, nie sprzątam (albo bardzo mało i na raty), większość dnia na kanapie... ale najbardziej boli mnie siedzenie w 4 ścianach, a jak wychodzę to zaraz skurcze
muszę chyba robić takie traski na ławkę pod blok i z powrotem chociaż, bo zwariuję...

Cytat:
Ja od grudnia powinnam dostać podwyżkę ale dostane ja dopiero po powrocie z macierzynskiego bo teraz pensje wypłaca mi ZUS
no to tak jest niestety, bo to co teraz dostajemy to nie jest pensja tylko zasiłek chorobowy, który jest liczony jako średnia pensja z ostatnich 12 miesięcy... potem będzie zasiłek macierzyński 100 lub 80% tej kwoty i dopiero potem "normalnie" będzie można podwyżkę dostać... bo Ty też jesteś "oświatowa", prawda?

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Pomalowałam paznokcie "swiątecznym" lakierem. Jak patrzę na pazury, to czuję święta.
jaki to świąteczny? poka?

Cytat:
Melduję się po wizycie razem z moim niebieskim okrągłym przyjacielem i portfelem szczuplejszym o 400zł

Oczywiście pierwsze co zrobiłam po założeniu to poczłapałam do biedry zobaczyć czy są cotton balle
O kurde, to Cię nieźle zczesał... czemu aż tak dużo?
a cotton ballsy były?

Cytat:
Dziewczyny kiedy jest ten moment, że z twardym, napietym brzuchem trzeba jechać do szpitala ?
Ja miałam tak, że jak skurcze nie mijały po nospie forte i leżeniu na boku przez jakieś 2 godziny (nie chciały się zupełnie wyciszyć) i były tak 2-3 na godzinę, a do tego po tych skurczach zaczęło mnie pobolewać w dole brzucha, to wtedy ruszyłam na szpital, bo wiedziałam że już sama sobie nie pomogę...

Wróciłam z mojego romantycznego IIItrymestrowego obiadu na mieście z TŻ było super, wracając zajechaliśmy do tk maxx i kupiłam otulacz dla Jureczka taki:
http://www.bialymotylek.pl/otulacz-g...3m-p-3119.html
tylko, że za 13 zł nie ma to jak niezły fart

Edytowane przez trzydziescidwa
Czas edycji: 2015-12-10 o 19:26
trzydziescidwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 19:24   #2716
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Cytat:
Nie kupowalam nigdy poscieli przez neta ale powiem szczerze ze dla mnie chyba najtrwalsza jest z ikei. Kupilam jakies 6 lat temu 3 komplety ( te przecietne, nie najtansze ale i nie najdrozsze) i dalej mi sluza. Nie spraly sie, zatrzaski sa w dalszym ciagu dobre. W porownaniu z innymi ktore kupilam mniej wiecej w tych samych cenach trzymaja sie naprawde super. A zmieniam posciel co tydzien bo tak lubie no i mam tylko 5 kompletow poscieli wiec jednak czesto laduja w pralce.

Te na all praktycznie wszystkie pieknie wygladaja na zdj, ciekawe wlasnie jak z trwaloscia. A tak na slowo sprzedawcy ze suoer jakosc, strach troche brac.
Poscieli z ikei nie mam, czasem sie zastanawialam czy wziac, ale gdzies w koncu rezygniwalam... a teraz jestem uziemiona

+ =
nieznajoma0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 19:26   #2717
monikmi
Zadomowienie

Cytat:
Popijasz czerwonym winem siedząc przy kominku...Ah... rozmarzyłam się
jeszcze jakby winko polewał wypachniony mąż masując jednocześnie stopki -tak na początek
Niech ja tylko urodzę i się ogarnę to mój Tż nie będzie miał życia tyle celibatu to zdecydowanie przeginka, kiedyś powiem synowi ile matka znosiła dla niego

Cytat:
To chyba nie będę panikowac. Twardnieje mi ale zaraz przechodzi, nie boli, ale dzisiaj jakoś częściej niż zawsze.
Mi jeszcze położna kazała sprawdzać czy macica jest wrażliwa, naciskała na podbrzusze tak troszkę jak brzuch wtedy jakby "odpowiadał" napięciem to wtedy jest źle

Stary 2015-12-10, 19:30   #2718
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
jaki to świąteczny? poka?
Zdjęcie z internetu. Ten lakier kojarzy mi się ze świętami.
O taki

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 19:30   #2719
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kiinga26 Pokaż wiadomość
Hej.
Później Was nadrobię. A teraz szybka relacja moja 25-tygodniowa Alicja waży 730 g i tak kopala w trakcie usg, że nie można jej było zmierzyć. Wyniki mam idealne.

Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka
super, duża już dziewczynka

Cytat:

potwierdzam, mam komplety sprzed 4 lat, jeszcze z czasów kawalerskich tż, kilka nowych i nic się z nimi nie dzieje. A i ceny przystępne, wzory ładne.

Mam też dobrą pościel z home&you, ale rzadko wyciągam bo kołdry mamy z ikei i rozmiarowo poszwy są ciut za duże i kołdra ucieka

Cytat:
Melduję się po wizycie razem z moim niebieskim okrągłym przyjacielem i portfelem szczuplejszym o 400zł

Oczywiście pierwsze co zrobiłam po założeniu to poczłapałam do biedry zobaczyć czy są cotton balle
myślałam, że napiszesz że wykorzystałaś tż a Ty po cottony poszłaś

Mam plan jutro ogarnąć zdjecia do wywołania bo mam już sporo ramek na schody i do salonu
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 19:33   #2720
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Cytat:
Niech ja tylko urodzę i się ogarnę to mój Tż nie będzie miał życia tyle celibatu to zdecydowanie przeginka
O to to to

+ =
Stary 2015-12-10, 19:34   #2721
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Hej.
Później Was nadrobię. A teraz szybka relacja moja 25-tygodniowa Alicja waży 730 g i tak kopala w trakcie usg, że nie można jej było zmierzyć. Wyniki mam idealne.

Kinga cieszę się, że z córcią wszystko super ech te nasze kochane dzieciaczki

Cytat:
pięęęekny

Edytowane przez trzydziescidwa
Czas edycji: 2015-12-10 o 19:36
trzydziescidwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 19:36   #2722
monikmi
Zadomowienie

Cytat:
Ale ładny ten lakier piękny, uwielbiam czerwień

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
myślałam, że napiszesz że wykorzystałaś tż a Ty po cottony poszłaś
Monia, z tym niebieskim korkiem w środku nie mam szans na żadne wykorzystywanie załamka, bite 10 tygodni bez seksu. Trzeba będzie sobie radzić jakoś inaczej
A cottonów i tak nie kupiłam, to nie było to czego chciałam

Stary 2015-12-10, 19:39   #2723
sloneczko4477
Zadomowienie

Cytat:
Hej.

Bardzo fajnie ! Duża dziewczynka
Stary 2015-12-10, 20:00   #2724
magda16262
Zadomowienie

Dostalam jeszcze jednak na noc kroplowke z.nospa ta w miare szybko leci mam nadzieje ze godz i po sprawie bedzie reka troche przy nich boli.
magda16262 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 20:01   #2725
moonunit
Wtajemniczenie

Cytat:
Z dobrych informacji, to jutro jadę odebrać matę. Udało mi się. i umówiłam się z babka na oglądanie i zakup ciuszków.
to super, że się udało a kolor piękny, faktycznie taki świąteczny

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
a ja nie mam pojęcia jaką mam składkę.. we wcześniejszej pracy w korpo dostawałam pasek z wypłaty co ile na co, a teraz mała firma kilka osob zatrudnionych u prywatnej osoby to tylko przelew na konto, ale umowa o prace takze chyba tam wszystko ok z tym ze nie wiem czy dostane jakiś bonus za urodzenie dziecka.. raczej podstawowe składki bez dodatkowych bo o to chyba samemu trzeba sie postarac tak?
musisz podpisać osobne zgłoszenie do ubezpieczenia grupowego, jest dobrowolne

Cytat:
A ja położyłam na stół świąteczny obrus, wyciągnęłam stroiki i czerwone świece
ja też kupiłam w biedrze nowy obrus swiateczny i swieczki w lidlu i od razu przyjemniej a jutro chyba wyciagne ze strychu reszte dekoracji

Cytat:
To się chyba szykuje duży bobas
U nas za płytkę trzeba dopłacić 30 zł. Ale mogli Cię chociaż zapytać czy jesteś zainteresowana, to by Ci przypomnieli.
Jak reakcja córki na usg?
Chyba tak, jak porownałam ostatnie parametry z usg w 22 tyg córki i malucha to on ma o 100 gramów więcej az się boję co bedzie dalej ale z drugiej strony wtedy nie beda mieli wyjscia z moim cc bo poki co lekarz nie chce sie okreslić

a małej się bardzo podobało, już wcześniej się nie mogła doczekać kiedy zobaczy brata i widziałam po niej, że przeżywa i po powrocie od razu babci opowiadała, że braciszka widziała

Twoja też całkiem spora

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
A to wszystko wyjaśnia ja płacę 28zł za urodzenie dziecka jest 1400zł u nas. No ale dobre i to
Też jestem w Warcie ale mniej dostaniemy.
u mnie składka to 60 zł

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość

no to tak jest niestety, bo to co teraz dostajemy to nie jest pensja tylko zasiłek chorobowy, który jest liczony jako średnia pensja z ostatnich 12 miesięcy... potem będzie zasiłek macierzyński 100 lub 80% tej kwoty i dopiero potem "normalnie" będzie można podwyżkę dostać... bo Ty też jesteś "oświatowa", prawda?
tak jestem są szanse na wyrównanie, ale dopiero po powrocie, ale nie nastawiam się, i tak się cieszę, że pierwsza podwyżka mi wpadła we wrześniu po mianowaniu

Dorka super pomysł z tymi pastami muszę kiedyś wykorzystać ja z reguły jak mi się nie chce nic szykować to kupuje kabanosy, oliwki, camemberta, układam na półmiskach i gotowe jeszcze ostanio mi zasmakowało połączenie różowych winogron i camemberta

Edytowane przez moonunit
Czas edycji: 2015-12-10 o 20:03
moonunit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 20:05   #2726
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Polly, cudny ten lakier!

32, niestety nie wyswietlil mi sie otulacz. Ale ja mam glupi tablet. Jak wlacze jave to nie dziala cos innego. Tzn nie wiem zy to wina javy czy czego

Cos mi sie chce, ale co?

+ =
Stary 2015-12-10, 20:08   #2727
monikmi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magda16262 Pokaż wiadomość
Dostalam jeszcze jednak na noc kroplowke z.nospa ta w miare szybko leci mam nadzieje ze godz i po sprawie bedzie reka troche przy nich boli.
Zleci szybciutko, zobaczysz byle byś tylko dobrze spała na tych szpitalnych łożach bo ja po pierwszej nocy byłam jak rozjechana kupa
No a ręką będzie boleć niestety, ja miałam i w zgięciu wenflon i na dłoni, dzisiaj już tylko siniaki zostały na pamiątke i oby nigdy więcej, no chyba że do porodu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-10, 20:08   #2728
gosza82
Rozeznanie

Kinga Monikmi gratulacje udanych wizyt!!!

Magda widze ze szybko sie zadomowilas w szpitalu
gosza82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 20:11   #2729
eeyesblue
Zadomowienie

kurcze nie moge sie wbic w pisanie po takiej przerwie, w dodatku zaczyna mnie zmeczenie coraz wieksze dopadac i zgaga..

gratuluje wizyt!

nadia cudny domek, zwlaszcza Twoj pokoj i ta sofa

dark ciesze sie, ze sprawa sie rozwiazala tak dobrze

moj brzuch tez sie naciaga coraz bardziej i swedzi, piersi tak samo juz od tygodnia swedza okropnie i wczoraj odkrylam, ze zaczyna leciec z nich siara

wczoraj malutka bawila sie z nami w odpukiwanie sama nie chciala kopac tylko jak do niej postukalismy to odstukiwala trzeba bylo dame zachecac
Stary 2015-12-10, 20:12   #2730
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Smile Dot.: Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VI :)

Wiecie co, jakbysmy wszystkie razem lezaly w szpitalu na porodowce to bylaby to chyba najbardziej rozgadana porodowka

+ =
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości