|
|
#3691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
hoho
za pomyślne rozwiązanie :pa ja wyskocze jak Filip z konopi co powinna mieć idealne zmywarka?? któraś tu miała męża co się na takich sprzętach zna.
|
#3692 |
|
Wtajemniczenie
|
Sorce to kciuki za akcje
Piekna data by byla bo TZ ma urodziny ![]() Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobno wazne, zeby miała kosz górny na sztućce, regulacje wysokości kosza... Tż mówie, ze typy 1/2 wsadu to ściema;p Tyle mi powiedział moja np ma za długie cykle prania...czasem mam takerzyki po kanapkach i piorą sie 2 godziny....a jak skróce to niewiele krócej...Sorce ooł kciuki ogromniaste!Pisz na bieżąco;p !!
Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2015-12-10 o 20:09 |
|
|
|
|
#3694 |
|
MBZ♥
|
Sorce, myślę o Tobie cały dzień
Moderna, no Zoś kocha puzzle ![]() Klementyna idealne podsumowanie zmywarki ![]() Dragusiu patrz też czy ma opcję prania 1/2 wsadu
|
|
|
|
#3695 |
|
Wtajemniczenie
|
Leżę, nic się nie dzieje. Czekamna jakieś info jak pozostałe dwa ktg. Ale zakładam, że jakby źle to pewnie Pchełka byłaby już ze mną.
Oczywiście kontrolne ktg, znow ten lekarz co tydzień temu, ale nie dyskutowałam z pokorą przyjęłam nakaz szpitala i puszczałam mimo uszu jego dziwne komentarze. A co zabawne to lekarz, który mi tak piknie cc z Fifim zrobił. Teraz nie wiem ile tu poleżę, co z moim terminem na 18.12... no i się nuuuuudzę więc pasuje,żebyście dużo pisały ! Może być nawet jakiś konflkt sesese
|
|
#3697 |
|
Wtajemniczenie
|
Hihi, myśmy już prawie wszystko Filipowi wyjedli. Wczoraj tż dobrał się do żelek i mamb, które były już dla Fi na czarną godzinę zostawione.
A w ogóle jakoś pozwoliliśmy mu ostatnio troche czekolady zjeść i ma suchą, alergiczna plamkę na buzi i na bioderku.
|
|
#3698 |
|
Zakorzenienie
|
Sorce
Coś się zaczyna? Jakieś przygotowania? Czy nudy?My niestety odpuściliśmy i nie krzyczę już na innych i Aniela zaczęła jeść czekoladę, lizaki itp. nie że codziennie no ale jak dostanie to zje sama nie kupuję i nie daję. Ale dziadki to ptasie mleczko to coś. Choć dziecko się boi mnie bo jeśli jestem z boku to się patrzy na mnie tak długo aż jej nie pozwolę wziąść hyh sama nie weźmie bez mojego pozwolenia jeśli jestem w pobliżu - sama nie wiem czyt to dobrze czy źle w sumie BYou ileż wy macie puzzli! fajny regał też bym taki z miłą chęcią przygarnęła czy to też jakieś gry, pochwalcie się co macie może jakaś inspiracja dla mnie bo ja nie mam szczerze pojęcia co kupować dzieciakom nie mam czasu szukać a jak już szukam to sytuacja mnie przybyja i zostawiam to w związku z czym nie mam nic jeszcze na prezenty chciało by się dużo a trzeba jak trzeba ... Czytając Was udałam się do kuchni sięgnąć do paczki Anielki i objadam się właśnie gwiazdkami czekoladowymi i siedzę z olejem lnianym na włosach chyba czas wymyć.Kwiatuszku Anielka w tym roku jeździła kombajnem ... tak ją fascynował że aż zasnęła heheh ![]() Despa ależ ciśnienie masakra dobrze że w końcu zapisałaś się do lekrza.!A wiecie że moje dziecko ma pecha? nie wiem szczęście?wyobraźcie sobie że na dzień dziecka dostała puzzle po otwarciu okazało się że brakuje 1 puzzla, teraz w zeszłym tygodniu przyjechała ciotka i też przywiozła jej puzzle i znowu brakuje 1 puzzla. Mi się nigdy w życiu taka sytuacja nie zdarzyła a tu masz w ciągu 6 mc dwa razy
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2015-12-10 o 21:11 |
|
|
|
#3699 | |||
|
Zadomowienie
|
czad
Cytat:
Cytat:
Cytat:
)Sorce,
|
|||
|
|
|
#3700 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe, no nasza leży w szafie i czeka na właściwy czas ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() już Ci pisałam kiedyś, że mieszkasz w chłopięcej arkadii ![]() a ja napiszę, co myślę: i dobrze. spokój najważniejszy Klementyna, i jak w przedszkolu? Kacper reagował na mamę? Cytat:
![]() ![]() ![]() Anielka powinna w lottka zagrać. serio
|
|
|
#3701 |
|
Wtajemniczenie
|
Oliwka, piękny długi post! Brawo. Jaja z puzzlami, nigdy tak nie miałam a ciężko mi sobie nawet wyobrazić, że przy tak małej ilosci elementów (podczas gdy sam element jest duży) może brakować. Myślałam, że to jakoś maszynowo tną i od razu w worek.
Filip z racji, że tej czeko nie jadł (i jesc jak widać dalej nie powinien) to teście i moja mama nauczyli go, że żelki też są super. Pomijając walkę z tesciem prawie 2lata, że naprawdę nie może jeść czekolady bo ma alergię. W firmowej pace miał 3różne paki żelek więc był szaaaał. Pootwierał wszystkie, zamknął do pudełka razem z mambami i... zapomniał o nich ![]() Pani doktor stwierdziła, że po przekroczeniu progu patologii albo sie wszystko super robi, albo coraz gorzej. Jestem w tej pierwszej grupie bo oba ktg były dobre. Także ten... nuda. Oprócz krótkiej szyjki nic nie wskazuje bym miała rodzić. I dobrze i niedobrze
|
|
#3702 |
|
Zakorzenienie
|
http://zpr1.lublin.eu/czego-jeszcze-...kow/#more-5444 Relacja z wizyty w przedszkolu;p
Zdziwiony był Kacper jak weszłam- jedli śniadanie powiedziałam Dzień dobry, a oni wszyscy i Kacper tez odpowiedział, po czym stwierdził, ze nie lubi kapusty (kanapka była z sałatą;p) Miałam jeszcze" hospitację", bo przyszła PAni z poradni psych- ped. obserwować jakieś dziecko;p Kacper chciał mi pokazac wszystko był troche niesforny (podobno na co dzień jest czesto nieposłuszny), ale był w trudnej, niecodziennej sytuacji- trzeba go zrozumieć;p ale ogólnie ok- dzieci zainteresowane, wszytsko sie udało, spiewały, kleiły, Panie tez pomagały przy pracy plastycznej itp. Ogólnie zateskniłam za praca w przedszkolu!! Nawet |Pani obserwatorka z poradni podeszła do mnie i powiedziała, ze gratuluje zajęć i ze chyba jestem nauczycielką K. jak się dowiedział, ze wychodzę to zaczął mówić:Mamo nie idz...! Ale obiecałam, że przyjde po pracy, podobno popłakał kilka minut, Pani utuliła i potem już ok. Także taka to wizyta- mogę chodzic częściej![]() sorce czytaj książki, serfuj po necie, pisz na wizazu, korzystaj z wolnego czasu;p
|
|
|
|
#3703 |
|
MBZ♥
|
Kwiatuszku ależ zazdrościmy kombajnów
![]() Sorce, Fifkowe maszyny też ekstra ![]() Demeter ależ łowy Klementyna ![]() Oliwko, puzzli sporo bo Zosiek teraz układa 36 elementowe i więcej-tu trochę z pomocą-choć jak tłumaczę, że najpierw twarze czy boki to super Jej idzie. Lubi wracać też do tych mniejszych. Z gier to mamy: bystre oczko, memory kilka różnych, grzybobranie, łowienie rybek, z mądrej sowy kulki nawlekaj nie czekaj-nauka kolorów, i takie karty zmazywalne z literami Pisanie i zmazywanie-do tego jest pisak i można ćwiczyć rękę , trzymanie pisadła. Z firmy lisciani od Karotki mamy Pierwsze liczby-to taka gąsienica do której dokłada się puzzle od 1 do 10. Z tej samej firmy: Zwierzęta i ich środowisko naturalne-plansze z morzem, lasem, farmą, sawanną-marchewką dotyka się zwierząt tzn takiej czarnej kropki i ona wydaje dźwięk albo na tak albo na nie. Układanka magnetyczna, mozaika querccetti. I jeszcze takie puzzle na sześcianach. Serio, Anielka to Szczęściara ![]() Alliw Sorce, dobrze, że dobrze ale i mysli od nas lecą |
|
|
|
#3704 |
|
Zakorzenienie
|
spoko, spoko
koło Mamci cały czas ![]() BYou, będę wracać do tego posta ![]() ![]() Torres teraz dostanie takie cuś http://www.adaboo.pl/egmont-magnetyc...y-p-13100.html i puzzle. a ma któraś te narzędzia Boscha dla dzieci? sprawdza się to?
|
|
#3705 |
|
Zakorzenienie
|
Panika, tz dostal ksiazke.
Pytasz o drewniany wozek, jest babka na fb ktora prowadzi grupe emelowa i ona rowniez ma grupe z drewnianymi zabaekami, ma tam cudny wozek. Zobacz. De spac
|
#3706 |
|
Zadomowienie
|
Sorce zdazylas torbę spakować?
![]() Byou ależ tego macie szkoda, że nie da się przypiąć tego posta na pierwszej stronie. Przydatny jest ![]() Oliwka Aniela jest wyjątkowa ![]() O zmywarkach też chętnie poczytam. Może się w końcu zdecyduję, bo tz już ponad rok gada a mi tak szkoda tej największej, najbardziej pojemnej szafki, którą musiałabym oddać pod zmywarkę. Wiem, głupia jestem
|
#3707 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Filip wczoraj wyciągnął książeczkę w której są puzzle 9 elementowe ale ciężko szło o ile środek jeszcze da rade tak boki już z pomocą.I regał fajny macie, myślimy jakiś zamówić bo wszystkie zabawki w pudełkach po podłodze leżą. Od niedzieli F. przeziębiony najpierw tylko katar od środy kaszel, więc poszłam do lekarza. Osłuchowo czysto, gardło zaczerwienione, migdałki powiększone. Dostał Prospan i kropelki do nosa. Dodatkowo smaruję maścią majerankową i psikam tamtum verde. Coś jeszcze polecacie na katar bo to najbardziej go męczy, cały czas cieknie... I po jakim czasie jak nie przejdzie iść znów do lekarza? Boję się żeby coś gorszego się nie rozwinęło. To nasza pierwsza choroba z takim katarem
|
||
|
|
|
#3708 | |
|
Zakorzenienie
|
Kwiatuszku, niech Ci nie szkoda;p Ja tam bym wszystkie sprzety kuchenne oddała za zmywarke (no prócz pełnej lodówki;p) Odwykłam zmywać zupełnie, nawet szklanke po wodzie wkładam do zmywarki zamiast obtoknąc w zlewie;p A garów to juz doszczętnie nie znosze zmywać....talerze i kubki jeszcze zdzierżę z zacisnietymi zebami- wole poprasowac przy serialu
![]() Cytat:
scarlet jestes? |
|
|
|
|
#3709 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zdrówka! Sorce, do raportu!
|
|
|
#3710 |
|
Zakorzenienie
|
Jesteśmy od wczoraj u t.
![]() Monnica zdrowia! M. tez katar, tyle ze odzebowy - wysoko w nosie zatkany, taki zatokowy chyba, spływający do gardła - dziecko wieczorem i w nocy kaszle ehh (piątki mu wychodzą ) Podaje sinupret i wieczorem syrop na kaszel. Panika a ci Cię na grupie sprzedazowej spotkało? BYou ależ lista puzzli i gier ![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Sorce to wykrakalas kciuki za Was obie ![]() Jedzenie ok? ![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Panika fajna ta książeczka magnetyczna Marcel ma narzędzia boscha - najfajniejszy jest elektryczny śrubokręt i młotek - w zestawie są takie płytki z dziurkami i w nie można wbijać plastikowe gwoździe czy dokręcać śruby - tyle ze to nie ma podstawki i ktoś musi to dziecku trzymać szukałbym takiego zestawu gdzie jest inna możliwość jak np. Skrzynka z dziurkami czy stolik.
|
#3711 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
Mnie się podobają takie wbijanki-wyklejanki
ImageUploadedByTapatalk1449823296.513994.jpgImageUploadedByTapatalk1449823457.782152.jpg ImageUploadedByTapatalk1449823469.180495.jpg
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2015-12-11 o 09:44 |
|
|
|
#3712 | |
|
Zakorzenienie
|
i jak?
w sytuacji mama-mamie wiele jestem wstanie wybaczyc. ale jesli ktos na tym jakos zarabia, a ja jesli iles tam place, to nie chce mi sie sluchac kolejnych usprawiedliwien klasowka, alergologiem, itp. czekalam dlugo na przesylke. gdy sie w koncu upomnialam pani zwalila wine na poczte. straszna dziecinada, bo stempel lgarstwa weryfikuje. inna kwestia, ze "towar" kiepski. dziurawych ciuchow sie nie wystawia. albo sie zaznacza, ze sa dziurawe. Cytat:
![]()
|
|
|
#3713 |
|
Zakorzenienie
|
Panika ohhh rozumiem, znam ten typ, bo tez mam czasem do czynienia, z tymże w odwrotnych rolach - ja sprzedawca
mama mamie ![]() Aaa wiertarka na żywo nie widziałam, ale jak na baterie to pewnie zachwyci tylko właśnie szkoda z tymi płytkami, bo dziecko samo w pełni nie da rady się pobawić. U t. na razie spokój
|
#3714 |
|
Wtajemniczenie
|
Byou, własnie szukałam jakichś gier dla K to w Empiku mu coś wybiore.
Puzzle 36 el. ? Nieźle ![]() Pani, oj to nieciekawa akcja z fb sh ![]() Ja ostatnio odpuściłam sobie allegro. Stawiam na mój super lumpek, no ale to wiadomo tylko jak się uda wyrwac z domu czyt. rzadko ![]() Na szczescie moja mama chodzi kilka razy w tygodniu, więc co po chwile mi siaty ciuszków dla dzieci przynosi
|
|
|
|
#3715 |
|
Zakorzenienie
|
JolanT popatrz na blog Organicznych, to mama dzieci alergikow, sama robi trochę chemii np. kostki do zmywarki, testuje produkty - może tam cis znajdziesz fajnego
organiczni.baranowscy.eu
|
#3716 |
|
MBZ♥
|
Demeter tak regal z ikei, gersby
![]() Zosia jest maniaczka puzzli więc jak widzę, że radzi sobie z ilością elementów to kupujemy większe. Ta samą miłością darzy czytanie książek. Wczoraj po 6 było parę minut, widzę kątem oka, że świeci się u Niej w pokoju lampka nocna, która stoi na parapecie. Wstałam, a tu widok: Zoś stoi przy regale i w książkach grzebie. Zaraz tekst: mamo poczytasz? ![]() Sorce, melduje się!!!! Kwiatuszku niech Ci nie będzie żal szafki, doceniam zmywarkę raz dwa ![]() Moderna to niech ten spokój zostanie ![]() I powodzenia w walce z katarem ![]() Pani no to ma baba tupet ![]() Monicca też mamy takie puzzle książkowe bardzo je lubię.
|
|
|
|
#3717 |
|
Zakorzenienie
|
Demeter wcale się nie dziwie ze kupujesz w lumpku, fajne łowy
---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- BYou pokaz regał z książkami
|
#3718 |
|
Wtajemniczenie
|
Kwiatku, Ty się nad zmywarką zastanawiasz? Toż to cud świata
![]() ![]() ---- Mielismy wczoraj znowu wypad do Wrocławia, odwiedzilismy Ikeę. Podusia chmurka zakupiona, czekam na skrzynie na zabawki. Wzięłam jednak inną, ładniejszą i tańsza Może mi doradzicie coś. Mieszkanie obecnie wynajmujemy i tak wyglądają łożka dzieci. Chciałabym jakoś urozmaicić,ozdobić ten róg sciany. Myslałam o gwiazdkach fluo w rogu ale naklejki zostaną już tu Moze coś do powieszenia, macie jakies pomysły? K nie chce zasypiac ani spac w łożku. W nocy jak sie przebudzi to idzie do taty
|
|
|
|
#3720 |
|
Wtajemniczenie
|
Kot wisiał tymczasowo, bedzie siedział w łożeczku Z
![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Aaa i chyba na tą scianę z lampką im zamówię literki K&Z myśle, że fajne by to było |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:18.

za pomyślne rozwiązanie :p

moja np ma za długie cykle prania...czasem mam takerzyki po kanapkach i piorą sie 2 godziny....a jak skróce to niewiele krócej...

bo jeśli jestem z boku to się patrzy na mnie tak długo aż jej nie pozwolę wziąść hyh sama nie weźmie bez mojego pozwolenia jeśli jestem w pobliżu - sama nie wiem czyt to dobrze czy źle w sumie
fajny regał też bym taki z miłą chęcią przygarnęła
i objadam się właśnie gwiazdkami czekoladowymi i siedzę z olejem lnianym na włosach chyba czas wymyć.

K. jak się dowiedział, ze wychodzę to zaczął mówić:Mamo nie idz...! Ale obiecałam, że przyjde po pracy, podobno popłakał kilka minut, Pani utuliła i potem już ok. Także taka to wizyta- mogę chodzic częściej
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
szukałbym takiego zestawu gdzie jest inna możliwość jak np. Skrzynka z dziurkami czy stolik.
mama mamie