Mamusie czerwcowe 2016 cz.2 - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-10, 21:53   #331
anuszka1984
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.2

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomidor może uczulać ? bo zjadłam wczoraj i cała noc się drapałam po brzuchu i cycochach
Aniu, może uczulać! Moja przyjaciółka ma od kilku lat uczulenie na pomidory. Zarówno te nasze polskie kupowane w lato, jak i "zimowe" zagraniczne.
Objawia jej się to swędzącą wysypką na ciele.

https://www.instagram.com/mama_rodzenstwa/
anuszka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 22:01   #332
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Gratuluje udanej wizyty caryca

I trzymam kciuki za wizytujące dziś
Fajnie, że takie duże już te nasze dzieciaczki

A ja poszukuje dalej prezentów zamówiłam już część, ale został mi jeszcze mąż, a z nim jak zwykle największy problem
Też mam problem prezenetm dla TŻta

Cytat:
Napisane przez LaLaRe87 Pokaż wiadomość
jako kadrowa i osoba odpowiedzialna za listę płac nie wyobrazam sobie takiej sytuacji.. każdy dostaje o czasie wypłate, bez względu na zwolnienia. urlopy i inne... dobrze skwitowałaś - co za franca

--------

co do wyprawki, mimo, że to bedzie lato to ja również zamierzam zaopatrzyć bejbika w cieplejsze ubranka. w sierpniu np. wieczory są już chłodniejsze... a w lipcu bywa, tak jak ktoś napisał, deszczowo i nieprzyjemnie, że czasami my się z zimna trzesiemy,a co dopiero taki tuptuś mały
Też zajmuję się w pracy kadrami i sprawami pracowniczymi
Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakos ubranek z pepco jest okropna. Po praniu nadaja sie do kosza
Hm a czasem takie ładne dziecięcie ciuszki w Pepco widuje Pewnie i tak coś kupię i sama ocenię, ale każda rada potrzebna

Cytat:
Ja dostalam medele swing nowa.. od rodzicow
Tyle kasy ze az im mialam ochote do dupki nakopac
Oj tam jak ich stać to niech kupują

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Hej Laski dawno nie pisałam,ale już nadrabiam byłam wczoraj na wizycie (dziękuję za kciuki ) i wszystko wyszło nawet lepiej w badaniach niż ostatnio, a spodziewalam się, że hemoglobina mi poleci w dół. Na szczęście falvit mamą chyba coś daje,bo się poprawiło. Wyszły mi leukocyty w moczu,od razu powiedziałam,że to pewnie z powodu przeziebienia,ale i tak mi kazał zaraz następne robić żeby sprawdzić. On w ogóle jakiś szalony jest,latam do niego co 3 tygodnie i za każdym razem z nowymi wynikami krwi i moczu. To by było tyle o wizycie. A w życiu, to Wam powiem, że wyszło dzis podejrzenie, że przez miesiąc nie miałam ubezpieczenia zdrowotnego,więc na łeb na szyję w stresie pojechałam do ZUS i na szczęście się okazało, ze jestem ubezpieczona. Ale jaki mialam zawal! Myslalam ze będę płacić za wszystkie wizyty z listopada i badania. Nawet nie chce myśleć o tym jaki mógł mi przyjść rachunek.

Teraz sobie spokojnie czekam na usg z przeziernoscia w niedzielę. Tzn nie aż tak spokojnie,bo miałam dziś koszmar, że dziecko chore, a mąż w delegacji i się musiałam w nocy jakoś sama pocieszyć,że to tylko sen i ze wszystko będzie dobrze, ech...
Nie martw się o ubezpieczenie w PL kobiety w ciąży i dzieci są za darmo objęte opieką zdrowotną. Chodzi oczywiście o leczenie w raamch NFZ.

Cytat:
jest co prawda jeszcze tak wczesnie na płeć, ale lekarz mówi, ze jest praktycznie pewien, bo mimo, że jest wybrzuszenie to jest tak charakterystyczne dla dziewczynek, że jemu pozostaje tylko potwierdzić mi na kolejnej wizycie 23.12. bardzo bym chciała dziewczynkę, marzyłam od wielu lat o dziewuszce... a ciagle bylam nastawiona na chłopca...
Rety ja dłużej na potwirdzenie płci będę czekała. 22.12 mam wizytę, ale bez usg więc usg pewni będę miala połówkowe.

Cytat:
dziękuję za każde miłe słowo, jestem dzisiaj przeszczęśliwa i spokojna aż sobie poćwiczyłam na nogi, pupę i na orbitreku

ewka - gratulacje i wlasnie mi uswiadomilaś jedna rzecz, u mnie mała też fikała, że hej, a dosłownie pół godziny prędzej jadłam w pracy czekoladę Lindt z orzechami mmmmmmmmm i chyba też sobie glukoze podniosłam. Jak gin przyciskał nieco to urządzonko z usg to dzieć wariował, rączkami odpychał się hahahahahaha ale jaja
Moja fasolka też fikala i nie dala się początkowo zmierzyć. Pani dr trochę uderzała tak delikatnie w brzuch żeby się odkrecalo

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 22:21   #333
misia880
Zakorzenienie

A nam polozne gadaja ze witaminy w ciazy sa ble. Zeby dziennie nie brac. Chyba ze sa stwierdzone niedobory

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 22:23   #334
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
A nam polozne gadaja ze witaminy w ciazy sa ble. Zeby dziennie nie brac. Chyba ze sa stwierdzone niedobory
Ok, a jak to tlumaczą?

Obserwują, że co lekarz lub położna to inne zdanie odnośnie witamin

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 22:23   #335
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
misia każdy co innego mówi , czasami można oszaleć

jutro mam lekarza , dalej mnie kaszle , ale mam nadzieje że samo przejdzie i już nie będzie żadnego antybiotyku

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 22:28   #336
misia880
Zakorzenienie

Lekarz mi mowi ze witaminy tak.
A 5 poloznych w tym 6 moja ciocia gada ze nie. Ze mozna 2-3"razy w tyg se wziasc "bo przeciez kazda bierze"
A tlumacza tym ze nasze mamy witamin nie braly i dzieci rodzily sie 3.600 to bylo duzee dziecko a teraz rodza po 4.5 i to na witaminkach itp tak maluchy mocno rosna i ze naturalnie wieksze obciazenie dla kobiet i stad wiekszy odsetek ciec cesarskich itp.

A dietetyczka mi mowila ze dha jak zjemy jedna morska rybe na tydz to starczy i nie ma niedoboru zadnego

Stary 2015-12-10, 22:29   #337
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Madzia999 pisalas ze kobiety w ciazy w pl maja opieke na nfz za darmo, tyczy sie to tez tych co pracuja i mieszkaja za granica? Bo jak ostatnio chcialam isc do lekarza pierwszego kontaktu bo sie mocno przeziebilam i mowilam ze w ciazy jestem to i tak nie chcieli mnie przyjac nawet na europejska karte :/ kazali jechac 50 km do szpitala albo isc prywatnie :/

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 22:33   #338
Radena
Zadomowienie

Lalare, gratulacje z racji wizyty i ze już wiesz, że Marcelinka, bardzo ładne imię Też zjem batona w niedzielę,ale raczej wątpię, że coś powie ten doktor w kwestii płci, bo będę mieć dopiero 11t 3d.

Madzia,dziękuję za uświadomienie, że mamy darmowe badania chociaż tutaj służba zdrowia zasługuje na pochwałę.

Co do suplementów to mój doktor mi jeszcze powiedział, że nie ma co przesadzać ze składem i ze kwas foliowy, żelazo i jod dają radę, plus dodatkowo dha.

Dziewczyny, Wy już tak szalejecie z ubraniami itd.A ja na razie nic nie mam. I nie wiem kiedy coś kupię. Najbliższy zakup to chyba będzie ten rogal, bo kombinacje z jaskami między nogami średnio dają radę. W końcu zawsze leżę w jakiejś pozycji czesciowo na brzuchu. Uwielbiam spać na brZuchu, już sobie to wyobrażam jak będzie cudownie po porodzie znów do tego wrócić xD

Btw slyszalyscie o tym, żeby usg miało zły wpływ na dzieci? Ogólnie już dziś któryś raz słyszałam, że jak nie ma musu to lepiej usg ograniczyć, ale nie za bardzo wiem jaki jest tego powód
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 22:37   #339
misia880
Zakorzenienie

Taki ze promienie usg to sa takie same promienie stosowane jak np do rozbijania kamieni nerkowych tylko slabsze sa w usg. Ale.. czy taki maly mozg, czy takim malym potencjalnym jajnika to nie zaszkodzi.. strikte badan nie ma, ale to jest prawda ze to w jakims stopniu szkodzic moze.
Ja to wiem ale i tak chodze na wizyty z usg.

Kwas foliowy jest przydatny przed ciaza i ewentualnie przez 5 tyg ciazy. Ma za zadanie zbudowac cewe nerwowa. Nasze dzieci juz ja maja wiec on i tak nie pomaga :p al tez nie szkodzi. Takie placebo

Edytowane przez misia880
Czas edycji: 2015-12-10 o 22:38
Stary 2015-12-10, 22:41   #340
ania230
Zakorzenienie

Tak na dobry humor nawet się rozczuliłam ah te hormony

Brytyjski portal Babble zapytał internautki, jakimi słowami przywitały swoje dziecko na świecie? Niektóre wypowiedzi mogą Was zaskoczyć.
1. „Byłaś tego warta.”- Stephane

2. „Udało się!”- Lacy

3. „Nie było tak źle jak myślałam.” - Lauren

4. „Potrzebuję chwili żeby ochłonąć.”- Dana

5. „Żartujecie sobie ze mnie? Ona jest moja?” - Susan

6. „Oh, masz dołeczki!” - Jessica

7. „O Boże, to dziewczynka!” - Elizabeth

8. „Nie mogę uwierzyć, że to koniec.” - Jaclyn

9. „Jestem wyczerpana. Dlaczego ona jest taka ciężka?” - Melanie

10. „Przepraszam, że byłam na ciebie zła, za to że musiałam na ciebie czekać dodatkowe 13 dni” - Liberty

11. „Dzięki Bogu, że on jest już na świecie!”- Betsy

12. „Nie mogę doczekać się następnego razu!” - Carol

13. „To ty.” - Marie

14. „Wyglądasz jak 3-miesięczne dziecko!” - Rachel

15. „Czy on nie jest słodki?” - Sara

16. „Widzisz co dla ciebie zrobiłam?” - Kristen

17. „Czemu przestało boleć? Oh, już jest dziecko!” - Dorinda

18. „Widziałam, że będę mieć dziewczynkę!” - Ravyn

19. „Przepraszam za przekleństwa.” - Katie

20. „Czekałam na ciebie synu całą wieczność." - Ellie

Zdecydowana większość zacytowanych kobiet rozczuliła się po porodzie na widok noworodka. Mamy nadzieje, że wszystkie młode mamy zdają sobie jednak sprawę, że pierwsze miesiące, a nawet lata z życia dziecka, także mogą dać im w kość.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 22:44   #341
Radena
Zadomowienie

Wyczytałam właśnie, że odradza się częste usg w pierwszym trymestrze. A ogólnie to większość obaw wiąże się z podwyższeniem temperatury w trakcie badania
Stary 2015-12-10, 23:06   #342
anuszka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Rety ja dłużej na potwirdzenie płci będę czekała. 22.12 mam wizytę, ale bez usg więc usg pewni będę miala połówkowe.
Ja też czekam do końca stycznia na zobaczenie malucha. Ogólnie to jak wszystko będzie dobrze to mam w ciąży tylko 3 USG Taką samą opcję wybrałam w pierwszej ciąży i byłam zadowolona, tylko przez problem Zuzi z jajniczkiem po 30 tc musiałam być częściej monitorowana, ale wtedy to już chodziłam z dużym strachem na te USG, żeby z małą wszystko było ok!

Cytat:
Lekarz mi mowi ze witaminy tak.
A 5 poloznych w tym 6 moja ciocia gada ze nie. Ze mozna 2-3"razy w tyg se wziasc "bo przeciez kazda bierze"
A tlumacza tym ze nasze mamy witamin nie braly i dzieci rodzily sie 3.600 to bylo duzee dziecko a teraz rodza po 4.5 i to na witaminkach itp tak maluchy mocno rosna i ze naturalnie wieksze obciazenie dla kobiet i stad wiekszy odsetek ciec cesarskich itp.
Z tą wagą jest naprawdę różnie. Kobiety biorące witaminy rodzą też małe dzieci. Ja witamin nie brałam, a i tak urodziłam ponad 4 kilowe. Mam 166 cm, ważę 53 kg, więc do dużych kobiet się nie zaliczam Więc to tak naprawdę loteria.
Statystycznie każde następne pokolenie jest wyższe od swoich rodziców, więc i dzieci rodzimy większe

Jeju, a ja nie mam jeszcze żadnych prezentów kupionych!!! Jakoś nie mogę się zebrać

Stary 2015-12-10, 23:07   #343
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
No właśnie ja nie mogę nigdzie znaleźć tego amoniaku, byłam przekonana, że w Piotrze i Pawle będzie, ale niestety...
W Lidlu kupiłam!!

agusiia69, Radena, LaLaRe, ewka Gratulacje dziewczyny!! Tak dużo dobrych wieści!

Cytat:
Napisane przez anuszka1984 Pokaż wiadomość
Pamiętam ten lipiec! Mówiłam wtedy, że to nie lipiec tylko lipcopad
Dokładnie tak było!

onaZielona Witam nową mamusię

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 07:48   #344
kocuro88
Zakorzenienie

hej dziewczyny

Lala sliczne masz zdjęcie no i gratuluje Marcelinki

Ania ja tez biore prenatal classic tzn brałam bo teraz kupiłam prenatal duo ze względu na DHA

Ewka gratuluje wizyty

ciekawe który maluszek się następny ujawni
Stary 2015-12-11, 08:27   #345
olinka012
Zadomowienie

Wlasnie wróciłam z laboratorium. Za toxo hcv hiv morfologię mocz poziom wapnia zaplacilam 87zl

Wyniki w poniedziałek
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 09:01   #346
201711281320
Konto usunięte

Cześć dziewuszki! Nowy wątek ma dwa dni i już ponad 300 postów

Cytat:
wróciiiiłaaaaaaam od głowy do pupy 6,75 cm 165 uderzeń/min., paluszki wszystkie są, kciuki są, szkitkami wywija aż miło, serducho mocne jak dzwon, wody płodowe ok, łożysko dobrze usadowione, pod każdym naciskiem usg wariowała i denerwowała się fikając nóżkami i łapkami, a mówię w rodzaju żeńskim bo wszystko wskazuje, że to będzie moja wymarzona Marcelinka

cały czas idę o ok. tydzień do przodu, czyli jutro zaczynam 13 tydzień, a de facto wg usg to już prawie 14. Wyniki pomiarów książkowe, pochwalił TSH. Wyniki PAPPA i bety za tydzień o tej samej porze
Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
Heeej. U mnie jaja ba usg😁 z racji tego ze na poprzednim USG dziecko spalo i nie dalo sie pomierzyc, gin mi kazał teraz przed prenatalnymi zjeść coś słodkiego. I zjadłam. I dziec wariowal, fikal, machal nogami i rękoma i pani dr mowila ze nie nadąża za dzieckie a po drugie nie mogla nic zmierzyć bo lezalo Glowa w dol i plecami do nas 😁 wiec zrobila przerwę w badaniu ale dzidzi dalej po swojemu. Kazala isc mi ba spacer i wrócić za 30min. Jak wróciłam to dziecko już sie obrocilo i wszystko zmierzyla. 6cm (tydzień temu w środę bylo 4.80!), przeziernosc ok, kosc nosowa tez, wyniki pappa za tydzień 😉 i zostalam objeta pakietem prenatalnym 😁😁😁

Tz mega się wzruszył aż nie wierzył jak dziecko fika😁 ale za nic w świecie nie chciało pokazac jakIej plci jest 😁
Gratuluję Wam i wiem jaka to radość dowiedzieć się, że wszystko jest jak należy

Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj zamówiłam poduszkę z olx używaną od takiej dziewczyny za 49, stan dobry a szkoda mi kaski wydawać na nową.
Też mam taki zamiar tylko się w końcu muszę wziąć za szukanie...

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Madzia999 pisalas ze kobiety w ciazy w pl maja opieke na nfz za darmo, tyczy sie to tez tych co pracuja i mieszkaja za granica? Bo jak ostatnio chcialam isc do lekarza pierwszego kontaktu bo sie mocno przeziebilam i mowilam ze w ciazy jestem to i tak nie chcieli mnie przyjac nawet na europejska karte :/ kazali jechac 50 km do szpitala albo isc prywatnie :/
Z tego co mi wiadomo każda kobieta w ciąży- nawet nieubezpieczona jak i każde dziecko, ma prawo korzystania za darmo z opieki zdrowotnej. Może w małych przychodniach się to nie zdarza i dlatego Cię nie chcieli przyjąć, bo nie wiedzieli pewnie jak to potem formalnie rozwiązać... Jest normalnie taka ustawa.

Cytat:
Btw slyszalyscie o tym, żeby usg miało zły wpływ na dzieci? Ogólnie już dziś któryś raz słyszałam, że jak nie ma musu to lepiej usg ograniczyć, ale nie za bardzo wiem jaki jest tego powód
Ja w żadnych wiarygodnych źródłach takich informacji nie widziałam ale pamiętam, że usg już w zaawansowanej ciąży zawsze było dla mnie nieprzyjemne, odczuwałam taki dziwny promieniujący ból.

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Tak na dobry humor nawet się rozczuliłam ah te hormony

Brytyjski portal Babble zapytał internautki, jakimi słowami przywitały swoje dziecko na świecie? Niektóre wypowiedzi mogą Was zaskoczyć.
1. „Byłaś tego warta.”- Stephane

2. „Udało się!”- Lacy

3. „Nie było tak źle jak myślałam.” - Lauren

4. „Potrzebuję chwili żeby ochłonąć.”- Dana

5. „Żartujecie sobie ze mnie? Ona jest moja?” - Susan

6. „Oh, masz dołeczki!” - Jessica

7. „O Boże, to dziewczynka!” - Elizabeth

8. „Nie mogę uwierzyć, że to koniec.” - Jaclyn

9. „Jestem wyczerpana. Dlaczego ona jest taka ciężka?” - Melanie

10. „Przepraszam, że byłam na ciebie zła, za to że musiałam na ciebie czekać dodatkowe 13 dni” - Liberty

11. „Dzięki Bogu, że on jest już na świecie!”- Betsy

12. „Nie mogę doczekać się następnego razu!” - Carol

13. „To ty.” - Marie

14. „Wyglądasz jak 3-miesięczne dziecko!” - Rachel

15. „Czy on nie jest słodki?” - Sara

16. „Widzisz co dla ciebie zrobiłam?” - Kristen

17. „Czemu przestało boleć? Oh, już jest dziecko!” - Dorinda

18. „Widziałam, że będę mieć dziewczynkę!” - Ravyn

19. „Przepraszam za przekleństwa.” - Katie

20. „Czekałam na ciebie synu całą wieczność." - Ellie

Zdecydowana większość zacytowanych kobiet rozczuliła się po porodzie na widok noworodka. Mamy nadzieje, że wszystkie młode mamy zdają sobie jednak sprawę, że pierwsze miesiące, a nawet lata z życia dziecka, także mogą dać im w kość.
Pierwsze pogrubione mnie rozśmieszyło, drugie zszokowało

Cytat:
Z tą wagą jest naprawdę różnie. Kobiety biorące witaminy rodzą też małe dzieci. Ja witamin nie brałam, a i tak urodziłam ponad 4 kilowe. Mam 166 cm, ważę 53 kg, więc do dużych kobiet się nie zaliczam Więc to tak naprawdę loteria.
Statystycznie każde następne pokolenie jest wyższe od swoich rodziców, więc i dzieci rodzimy większe

Jeju, a ja nie mam jeszcze żadnych prezentów kupionych!!! Jakoś nie mogę się zebrać
Ja brałam witaminy w obu ciążach i urodziłam dzieci z różnicą w wadze 700 gram i w długości 8 cm. Moim zdaniem wielkość dziecka to kwestia genów, nie wydaje mi się, żeby witaminy mogły spowodować że dziecko urośnie większe.
Teraz nie biorę jeszcze żadnych witamin, mam tylko przepisane żelazo z kwasem foliowym i biorę magnez, bo ostatnio mi drgała powieka i łydka w nocy

No i niestety też nie mam żadnych jeszcze prezentów Ani czasu żeby się za czymś rozejrzeć... Tylko bratowej i bratu kupiłam "Księgę Dziecka" Searsów i wyślę im rodzicami do UK.
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 09:18   #347
Kociak85
Zadomowienie

Ja podczas pierwszej ciąży nie brałam witamin bo właśnie lekarz mi tłumaczył, że skoro wyniki mam wzorowe to nie ma takiej potrzeby, bo to oznacza, że to co jem starcza na zapotrzebowanie moje i fasolki. Moja córcia urodziła się malutka, ale nie uważam, żeby to była wina braku witamin. Teraz niby biorę bo zima i nie ma takich możliwości na świeże owoce, warzywa, ale tak raz na jakiś czas. Wyniki mam bardzo dobre.
Stary 2015-12-11, 09:30   #348
olinka012
Zadomowienie

Moim zdaniem witaminy maja wpływ na niedobory ale nie na wielkość dziecka. To przecież tylko WITAMINY nie jakieś sterydy itp
Stary 2015-12-11, 09:47   #349
anuszka1984
Zadomowienie

Hej

Pospałyśmy dziś z Zuzią do 8!!!
Niestety obudziłam się z katarem Dwa tygodnie bez choroby to i tak dużo jak dla mnie Oby tylko na katarze się zakończyło

Miłego dnia Wam życzę

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Moim zdaniem witaminy maja wpływ na niedobory ale nie na wielkość dziecka. To przecież tylko WITAMINY nie jakieś sterydy itp
Wiesz, ja też kilka razy spotkałam się z opinią, że po witaminach rodzą się duże dzieci, ale to pewnie jest tak jak ze wszystkim - co człowiek to opinia, a w praktyce i tak wychodzi różnie
Wszystkie moje koleżanki, które przyjmowały witaminy w ciąży nie urodziły dziecka cięższego niż 3400! Uważam tak jak sliweczka, że wielkość dziecka głównie zależy od genów

Edytowane przez anuszka1984
Czas edycji: 2015-12-11 o 09:50
Stary 2015-12-11, 09:55   #350
ewka555
Zakorzenienie

Ja brałam cala ciaze witaminę i urodzilam córkę 3500g wiec standardowo 😉

Anuszka ja tez z katarem sie obudziłam. A moje dziecko żwiruje przez zęby dalej i poszla spac o 22, pospala do 9.20 😁
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 09:55   #351
kocuro88
Zakorzenienie

Cytat:

Wiesz, ja też kilka razy spotkałam się z opinią, że po witaminach rodzą się duże dzieci, ale to pewnie jest tak jak ze wszystkim - co człowiek to opinia, a w praktyce i tak wychodzi różnie
Wszystkie moje koleżanki, które przyjmowały witaminy w ciąży nie urodziły dziecka cięższego niż 3400! Uważam tak jak sliweczka, że wielkość dziecka głównie zależy od genów

no ja tez uważam ze wielkość dziecka to zależy od genów
witaminy wspomagają rozwój dziecka
ale kiedyś kobiety nie brały tych wszystkich witamin i dzieci rodziły się zdrowe
no niestety ale firmy farmaceutyczne wiedza jak maja zarobić na kobietach w ciąży
Stary 2015-12-11, 09:58   #352
anuszka1984
Zadomowienie

Cytat:
Anuszka ja tez z katarem sie obudziłam. A moje dziecko żwiruje przez zęby dalej i poszla spac o 22, pospala do 9.20 😁
No to pięknie Ci pospała
Dla mnie 8 to szczyt marzeń, bo zazwyczaj budzi się koło 6

Stary 2015-12-11, 10:04   #353
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
No to pięknie Ci pospała

Dla mnie 8 to szczyt marzeń, bo zazwyczaj budzi się koło 6

Moja zazwyczaj wstaje o 7, ale jak wczoraj poszla tak późno spac, to pospala sobie. Nawet w nocy sie nie obudzila 😁
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 10:05   #354
olinka012
Zadomowienie

Ja też obudziłam sie z bólem gardła, Ola z katarem. Piekę naleśniki
Stary 2015-12-11, 10:10   #355
anuszka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Ja też obudziłam sie z bólem gardła, Ola z katarem. Piekę naleśniki
U nas też dziś naleśniki na śniadanie były

Stary 2015-12-11, 10:18   #356
Radena
Zadomowienie

Dziewczyny, potne się z tymi prezentami. Wymyśliłam na razie tylko dla siostry prezent,a co z resztą rodZiny? macie jakieś pomysły? Co dla brata i rodziców, a najważniejsze dla męża?ech,ech,ech
Stary 2015-12-11, 10:26   #357
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
wróciiiiłaaaaaaam od głowy do pupy 6,75 cm 165 uderzeń/min., paluszki wszystkie są, kciuki są, szkitkami wywija aż miło, serducho mocne jak dzwon, wody płodowe ok, łożysko dobrze usadowione, pod każdym naciskiem usg wariowała i denerwowała się fikając nóżkami i łapkami, a mówię w rodzaju żeńskim bo wszystko wskazuje, że to będzie moja wymarzona Marcelinka

cały czas idę o ok. tydzień do przodu, czyli jutro zaczynam 13 tydzień, a de facto wg usg to już prawie 14. Wyniki pomiarów książkowe, pochwalił TSH. Wyniki PAPPA i bety za tydzień o tej samej porze
super śliczna Marcelinka

Cytat:
Heeej. U mnie jaja ba usg😁 z racji tego ze na poprzednim USG dziecko spalo i nie dalo sie pomierzyc, gin mi kazał teraz przed prenatalnymi zjeść coś słodkiego. I zjadłam. I dziec wariowal, fikal, machal nogami i rękoma i pani dr mowila ze nie nadąża za dzieckie a po drugie nie mogla nic zmierzyć bo lezalo Glowa w dol i plecami do nas 😁 wiec zrobila przerwę w badaniu ale dzidzi dalej po swojemu. Kazala isc mi ba spacer i wrócić za 30min. Jak wróciłam to dziecko już sie obrocilo i wszystko zmierzyla. 6cm (tydzień temu w środę bylo 4.80!), przeziernosc ok, kosc nosowa tez, wyniki pappa za tydzień 😉 i zostalam objeta pakietem prenatalnym 😁😁😁

Tz mega się wzruszył aż nie wierzył jak dziecko fika😁 ale za nic w świecie nie chciało pokazac jakIej plci jest 😁
Super, że wszystko ok

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Ja tez ode 18.12
I ja! I ja!
Ale będzie wizyt za tydzień
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 10:34   #358
kocuro88
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, potne się z tymi prezentami. Wymyśliłam na razie tylko dla siostry prezent,a co z resztą rodZiny? macie jakieś pomysły? Co dla brata i rodziców, a najważniejsze dla męża?ech,ech,ech

ja tez miałam z tym zawsze problem - tyle prezentow wymyslic
dlatego losowanie to najlepsza opcja skupiasz się na jednym góra 2 prezentach
Stary 2015-12-11, 10:48   #359
Kociak85
Zadomowienie

U nas w tym roku w prezentach w ogóle rewolucja, bo postanowiliśmy, że kupujemy tylko dla dzieci (w sensie takich małych dzieci). No i sobie nawzajem w małżeństwach. Bo niestety ale tyle teraz dzieci + jakbyśmy mieli kupować wszystkim to majątek na samych prezentach. Dla męża kupuję poduszkę lateksową, bo ja mam i mi cały czas zazdrości
Stary 2015-12-11, 10:55   #360
kocuro88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
U nas w tym roku w prezentach w ogóle rewolucja, bo postanowiliśmy, że kupujemy tylko dla dzieci (w sensie takich małych dzieci). No i sobie nawzajem w małżeństwach. Bo niestety ale tyle teraz dzieci + jakbyśmy mieli kupować wszystkim to majątek na samych prezentach. Dla męża kupuję poduszkę lateksową, bo ja mam i mi cały czas zazdrości
ja na szczęście nad prezentem dla meza nie musze się martwić
rok temu kupiłam mu jednodniowy wyjazd na Chopok z karnetem całodniowym i w tym roku zażyczył sobie taki sam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości