|
|
#4741 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 10
Irytują mnie pytania wszystkich a.masz.pokarm? Nosz... Może.mam.jeszcze.demonstr owac jak.dużo???? Co to za.pytania? Co.za.różnica czym.karmie.dziecko. Nie.dam.zagrodzic to.najważniejsze.
Powiesz ze.nie.karmisz.a.to.czemu ??? A.znów.nie.mam.ochoty opisywać co.jest w.moich cyckach. Dziś.nawet koleżankę.o☠☠☠☠☠☠☠ilam. Bo powiedziałam ze nie.chce.karmić.to.nie.sł uchała żadnych argumentów a.wyluszczala jak.to.pięknie jedt karmić. Jak.to nie wyobraża sobie macierzyństwa bez tego.... Mało.tego nastała na.mnie.inna.znajoma. Bo mi wsparcie.potrzebne. W.dupe niech sobie.wsadzi wsparcie. |
|
|
|
#4742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4743 |
|
Rozeznanie
|
A.juz oprócz.karmienia irytują mnie.pytania jak.Piotrek.zareagował na.Mała? No.nie.zaprosił jej.do.zabawy. Wszyscy dzwonią i pytają.o.to. Juz nie.odbieramy telefonów.poza.rodzicami bo.mnie jasna Cholera trafia. Szpital u nas jest zamknięty na.odwiedziny to.wydawaniaja. Ok ja.rozumiem ze gratulacje ze.zainteresowanie, ale.do.Jasnej.anielki spokojnie zdążę je.przyjąć jak.mi emocje.opadną. Niekoniecznie.juz natychmiast. Dobrze ze.Mój mąż.jest kochany i odbiera przeprasza ale telefony przyjmujemy pod.koniec grudnia.
|
|
|
|
#4744 |
|
Raczkowanie
|
Jeszcze nie urodzilas?- kiedy rodzisz? Na kiedy dokladnie masz termin
Urodzilas- a karmisz ![]() ![]() ![]() Kuzwa ludzie maja problemy mam ochote urodzic w tajemnicy i zniknąć na kolejne conajmniej dwa miesiące
|
|
|
|
#4745 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Olej wszystkich Do mnie co tydzień wydzwania grupa wsparcia KP dziś nie odebrałam to mi SMS-a przyslały z pytaniem jak idzie :p a w du.PE niech se wsadza te pytania
|
|
#4746 |
|
Rozeznanie
|
Pocieszenie.was ze jak.nas było.6 w.sali tak.każda.płakała bez.powodu. Ale i z.powodu odwiedzin teściowych mam cioc i wujkow i innych członków.rodzin.
Na.Jaczewskiego.jedt pokój odwiedzin i nie.wolno wchodzić na.oddział zupełnie co.uważam.za.świetny pomysł. Kurde nawet mężowie dla nas ok ale.dla.dziewczyn z sali juz nie wiec spokojnie.móż.a.wytrzymać bez siedzenia w.sali. Pomoc jest ze.strony personelu a mąż niech zbiera siły do.pomocy w.domu. Teściowe to.nagminnie.wkurzaly dziewczyny. Co.chwilę.któraś wracała do.sali zirytowana bo mamusia przyszła..... Nie.wiedzieć po.co. Nie zdąży obejrzeć dziecka.w.domu? |
|
|
|
#4747 |
|
Raczkowanie
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4748 |
|
Rozeznanie
|
Halwaya bo.mu pokrewne.dusze.jesteśmy.
Ja narazie.w.dzień przestawiam.Mała bo mi.jej.szkoda bo.ja.brzuch boli bo.mm. I.tak.walczę jeszcze ale.nie zamierzam.tego przeciągać w.nieskończoność. Poza.tym.mam.problem z.skutkiem.w.lewej.piersi - wciąga mi.się.do.środka. Moja mama tak.ma.po mnie. Dwa tygodnie.mnie.Karmiła i do dziś ma.sutek.w.środku. Nie lubię karmić. Siedzę na.tym.fotelu godzinami z.cyckami.na.wierzchu czuje.się.okropnie. Dziecko moje nie raz widziało.mnie nago ale jakoś.nie.czuje.się.komfo rtowo z tym. Poza.tym.Cholera.mnie.tra fia na.ciągle.mycie i.wyparzanie nakładek bo.bez tego nie ma.opcji karmienia. Co.innego.butelki.mykesz. do.sterylizator.i masz a.nie te.gumki ciągle.parze. |
|
|
|
#4749 |
|
Zadomowienie
|
U mnie w szpitalu byla tylko 2 razy moja mama i Tz codziennie . moj tata tez raz mial przyjechac dzien przed naszym wyjsciem ale cos mu wypadlo i odwiedzil nas juz w domu. Reszcie wprost powiedzielismu ze odwiedziny w domu jak bedziemy na to gotowi. Raz byla moja mama w domu, raz tata i moj brat z bratowa i chrzesniakiem. Ale wszyscy zaczynaja sie niecierpliwic wiec w weekend i w przyszlym tyg.odwiedziny pewnie beda ... Choc nam jest dobrze tylko w trojke
U mnie mlody tez placze podczas przewijania Wysłane z mojego QUANTUM 4 przy użyciu Tapatalka
|
#4750 |
|
Rozeznanie
|
Ale.jakmrozmawiam.z koleżankami.które nie.Karmiły to.tez.miały taka.nagonke.na.siebie. Jak.to.tak.zrezygnować łatwo. Każdemu ciężko.było na.początku ale.to.minie trzeba się.przemeczyc. Jedna nawet mężowi nie.powiedziała ze juz.w.szpitalu kazała.sobie.podać.leki na.zatrzymanie.laktacji. Hehhe
Dzięki Bogu.Mój mąż.wspiera mnie.w.każdej.decyzji. Kapustke.mi.przygotował na.okłady maść kupił ale.i.mleko mm bo.ro.moja decyzja ci z.moimi cyckami.chce zrobić. |
|
|
|
#4751 |
|
Zadomowienie
|
Wojniann wspolczuje atakowaniem tematem kp... To nie ich sprawa, ale zawsze sie znajda "dobre" rady ...
Wysłane z mojego QUANTUM 4 przy użyciu Tapatalka
|
#4752 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam nadzieje, że jakos naturalnie samo przyjdzie
|
|
|
|
|
#4753 |
|
Rozeznanie
|
Mija przy przewijaniu nie.płacze ona wrzeszczy jak poparzona. Aż serce.ściska.się no.ale.cóż.zrobić.
Co.robicie z.bólami brzuszków maleństw? Dajecie jakieś.probiotyki? Espumisan lub coś w.ten deseń? Moja wisi na.rękach cały.dzień odłożyć ja na.chwilę.to.płacze. Najlepiej jej u męża na.rękach. Ten.ja poklepie ścisnie do.siebie i.tak.śpi. |
|
|
|
#4754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4755 |
|
Zakorzenienie
|
Halwaya a spi ci dobrze? Nie ma kolek?
|
|
|
|
#4756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4757 |
|
Zakorzenienie
|
Np odpukac spi dobrze. Czasami jej się jedzenie rozreguluje i po godzinie po karmieniu jest dalej głodna, zje 30ml a po godzinie znow chce jeść.. i tak czasami drobimy. Średnio na raz je 100ml juz
|
#4758 |
|
Zadomowienie
|
Acapella ryk przy przewijaniu to norma. Mój to w ogóle nie lubi być rozebrany a jak zapomnę chusteczki w ręce ogrzać to tragedia. Dlatego w nocy przewijam go po jednym cycu bo inaczej nam budził starszą.
Wojniann espumisan jest po 1 miesiącu, nie wiem jak inne specyfiki. My dziś zaliczyliśmy pierwszą wizytę u pediatry, pobieranie krwi i mamy skierowanie na usg bioderek. Lobofylia współczuję ze spotkałaś na swojej drodze takiego konowała. Dobrze ze wywalczyłaś tą cesarkę i ze wszystko jest ok. Ja przy pierwszym porodzie też trafiłam na niezbyt sympatycznego doktorka i tez sobie pozwalał na komentarze ze to wywołanie to moka fanaberia a nie faktyczna potrzeba (sama sobie wymyśliłam małowodzie i sama sobie podłączyłam oksytocynę :/) |
|
|
|
#4759 |
|
Konto usunięte
|
A Wasze dzieci na samym początku też tak mało jadły? Mój w dniu porodu raz coś pociumkał z piersi, ale chyba nic nie wyssał i dostał glukozę i mm. Dzisiaj rano mm, po południu cyc i od 19 dwa razy cyc. To mu na pewno wystarczy? Smółkę i siku zrobił od rana 4 razy, to by wychodziło, że co karmienie to jest wydalone, czyli chyba też ok? Jeny jestem zielona jak szczypiorek na wiosnę...
Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#4760 |
|
Rozeznanie
|
Moja.od.porodu 12 godzin zupełnie. Ja nie.jadła. Potem ledwie buzię otwierała. Trzeba było.jej trochę.siła.wkładać smoczek.na.dokarmianie mm.
|
|
|
|
#4761 |
|
Wtajemniczenie
|
3.30 mój tz jeszcze ie śpi wmawia mi że on się wgk ie stresuje tylko spać nie może. Ahahaha
Któraś noc z rzędu tak ? To ja powinnam nie spać Ju chyba miesiąc dobrze. Idę spać dalej
|
#4762 |
|
Rozeznanie
|
Porozmawiam z koleżanką która tak.na.mnie.nastawilam z karmieniem.piersią ze pewnie nie.wie ze.to.robi ale. Naciska.na.mnie i nie.słucha. Bo.mi.jakoś.ciężko było. Ja.wiem.ze.to.dobra.dziew czyna i napewno.nie.chciała źle.ale.dobrymi chęciami.... Wiec jako ze.lubię jasne sytuacje wyjaśniłam ze zanim się zezloszcze do.końca na.nią.i wybuchne a.wtedy na.bank powiem za.dużo ma.wyhamować. Przestać mnie.pouczać bo ja.w.ten.sposób to.odbieram. I.Wiecie co? Zrozumiała przeprosila i atmosfera oczyszczona. Na.innych pytacjacych o cycki mogę się.złości.ale.na niej mi zależy i wiedziałam że nie.robi tego celowo. Jestem zadowolona.
Najlepszy był mój tato. Stwierdził że.to chyba mile.jak.taki mały dziubek zasysa mój piorunujące wzrok i odpowiedz spróbuj sobie skutecznie go zniechęcily do.komentarzy. Moja mama jest po mojej stronie kazała iść do.dr po leki. Ona też mnie.krótko karmiła ze względu na sutki. Przynajmniej ona.mnie.rozumie no.i.oczywoscie wy moje kochane hehhehe. Moje dziecko w.dzień brzuch boli ale nocą nie.mogę narzekać śpi je i dalej śpi. Oby jej nie przeszło. ---------- Dopisano o 04:43 ---------- Poprzedni post napisano o 04:36 ---------- Oczywoscie nie.śpię bo.karmienie i pora jabłkowy rytuał odprawić hehhehe spozylam i mogę się.kłaść. Pod warunkiem że znajdę miejsce w łóżku. Starszy syn śpi w nogach łóżka rozwalony na.maksa mała śpi niby w.dobrym.kierunku ale musze kogoś przesunąć żeby jakiś rożek sobie zająć bo warunków nie.mam do.spania. A.jeszcze moja ukochana poducha rogal leży bo bez niej źle.się śpi. ---------- Dopisano o 04:54 ---------- Poprzedni post napisano o 04:43 ---------- Dziewczyny po cc czy wy też.macie.problem z.gazami? Kurcze załatwiam.się.normalnie ale nie.mogę mówiąc krótko baka puścić. Hehe e.problem co? Ale czuje momentami.ze.mam mega.gazy w.kichach ból klujacy a nie.mogę puścić baka. Wiecie jak.czasem się.wstrzyma to.potem brzuch boli wiec ja.tak.mam.bardo.często. Nawet napilam się gazowanej.wody żeby sprawdzić czy góra tez szwankuje i wiecie że nie beknelam. Kurde dość męczące.to.jest i napewno ma.związek z.operacja bo wcześniej nie miałam kłopotu tylko sobie smrodzilam nawet przy mężu. A.teraz mimo że.chciałabym to.i.tak.nic z tego. |
|
|
|
#4763 |
|
Zadomowienie
|
Nie ma to jak zerwać się o 4 na rozmyślanie o życiu i kefir
![]() Zrobiłabym frytki, ale żal mi TŻ, bo widzę, że ostro śpi. Zaraz pewnie się bidok zerwie przerażony, że rodzę, a on zaspał |
|
|
|
#4764 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje sie I ja z nocnego karmienia.
Wojniann co do gazow to pewnie jest coś na rzeczy, bo tutaj położne w wywiadzie pytają się o takie rzeczy. Wczoraj miałam kiepski nastrój. Tz się "oberwalo" moim fochem bez powodu. No nic.. moze dzis się uda być milsza ![]() ---------- Dopisano o 06:10 ---------- Poprzedni post napisano o 06:08 ---------- Mujer ja bym się skusiła na frytki. )
|
#4765 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jesus, przecież ja to wogle jestem super młoda, nie denerwuj mnie No ja właśnie teraz też już nic kompletnie nie czytam, nie pakuję, nie przygotowuję, choć mam wrażenie, że wcale tego dobrze nie zrobiłam. Jakoś mi się już przejadło. ---------- Dopisano o 05:14 ---------- Poprzedni post napisano o 05:13 ---------- Cytat:
Jak duże to zależy od tego, czy zrobiła to przed czy już po kąpieli? ![]() ---------- Dopisano o 05:16 ---------- Poprzedni post napisano o 05:14 ---------- Cytat:
Ale zobaczymy, jak się uda. Kurcze, tylko, że z tymi partymi chodzi o to, żeby wtedy miec dobrą pozycję, a nie przed. Ale dobre i to, postęp jakiś w stronę słońca ![]() ---------- Dopisano o 05:18 ---------- Poprzedni post napisano o 05:16 ---------- Wogle to mój poranny poziom energii sugeruje, że za 2 godziny bateria mi się wyczerpie. Już nawet bym z tego wszystkiego coś posprzątała, ale nie chcę hałasować. Co mi pozostaje... jedynie jedzenie i komputer |
|||
|
|
|
#4766 |
|
Zakorzenienie
|
Dziecku troche się ulalo na pajaca.. powinnam przebrać.. ale zasnela mi podczas dobijania i szkoda mi to zepsuć - wyrodna matka
przebiore ja podczas kolejnego karmienia za 3h
|
#4767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4768 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Znów w nocy wrzeszczałam przez sen ![]() Zrobiliśmy wczoraj część zakupów spożywczych na święta. Pani w Tesco przy kasie pierwszeństwa pierwszy raz wolala mnie bez kolejki, ale Pan przede mną miał już wyłożone zakupy i niedużo więc podziękowałam i kazałam go obsłużyć ![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
|
#4769 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53762391]A Wasze dzieci na samym początku też tak mało jadły? Mój w dniu porodu raz coś pociumkał z piersi, ale chyba nic nie wyssał i dostał glukozę i mm. Dzisiaj rano mm, po południu cyc i od 19 dwa razy cyc. To mu na pewno wystarczy? Smółkę i siku zrobił od rana 4 razy, to by wychodziło, że co karmienie to jest wydalone, czyli chyba też ok? Jeny jestem zielona jak szczypiorek na wiosnę...
Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka [/QUOTE]A jak tam Gryzia się czujesz? zakochana pewnie w Małym jesteś, co? ![]() Cytat:
![]() Czesc ![]() Moje sny od 2 tyg są porabane, nie są typowo porodowe, ale glupsze mi się nigdy nie snily ;/ Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4770 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mimo, ze po porodzie to sny mam dalej dziwne
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:38.

Do mnie co tydzień wydzwania grupa wsparcia KP
współczuję 

mam nadzieje, że jakos naturalnie samo przyjdzie

Ja nie wiem o co chodzi, czy mu zimno czy co jest, ale dramat. O jedzenie tak nie walczy jak o to, żeby go z powrotem ubrać... Aż mi go żal