Kwietniowe mamusie 2016 <3 - część III - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-10, 22:42   #871
GGI
Zakorzenienie

Dot.: Kwietniowe mamusie 2016 <3 - część III

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Wróciłam z kontrolnej wizyty. Mam infekcję pęcherza, tak wyszło z badania moczu. Przepisala mi leki na 10 dni, a potem mam znów zbadać mocz. Z dzieciatkiem wszystko ok, ale mnie trochę przybiło to, co powiedziała. Stwierdziła, że jestem za gruba czyli za dużo przybralam na wadze. Powinnam 3-4 kg, a nie 7. Od początku ciąży oczywiście. Zleciła mi badanie hormonów tarczycy. Nie wiem co o tym myśleć a Wy ile przybrałyście w pierwszej połowie?
Ja pierdziele za dużo uważam że nie wiele moja siostra tyła 4 kg na miesiąc każdy organizm jest inny no beszczelna ta lekarka. A ta infekcja poważna nie można próbować domowymi sposobami odrazu prochy/?
Stary 2015-12-10, 22:44   #872
salud
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
i te ktore zobaczyly moje zdjecie i tesciowki to prosze o szczera opinie czy szlag by was nie trafil ?

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Na fb go nie widzę,wiec pewnie w klubie,a tam jeszcze nie dotarlam
salud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 22:44   #873
agusia8919
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez annihilate Pokaż wiadomość
Zamówilam jakiś czas temu poduszkę rogal podróżny z minky dla synka z cmlikebird i dzisiaj ją wyprałam i się popruła jakby jeszcze na szewku to pól biedy, poszyje się i widać by nie było, ale nie kawałek tej bawełny też się popruł brzydko

A mi dziś mój małżonek oznajmił, że musi mi coś kupić bo widzi, że codziennie staram się ogarnąć mieszkanie i on potem nie ma nic do roboty już
Zazdroszczę, mój nawet nie widzi że jest posprzątane.... Za to jak źle się czuję i nie mam nawet siły dziecka ogarnąć to on się wkurza i mówi że tu burdel, cały dzień nic nie robię itp... rzadko się to zdarza na szczęście i potem przeprasza, Robi takie sceny jak sam jest na granicy wytrzymałości. Ale uważam że chłopy też mogą od czasu do czasu ogarnąć, a on z domu nauczony, że sprzątanie to babska rzecz. W końcu matka niepracująca, wieczna pedantka i siostra klon...

Cytat:
Napisane przez salud Pokaż wiadomość
Jezuśku,długa droga przed nami,ale damy radę. Wiecie ja z tych głupich matek,co się martwią,że obiad nie zjedzony,wiec i 3 wersje porafiłam wymyślać,byleby coś zjadł. Sama ubierałam,żeby się nie przeziębił,bo lata na golasa i nie chce się ubierac. Zamiast czytać jedną bajkę na dobranoc było 5 bo wymyślał i takie tam inne głupoty. Po drugie jestem nerwowa,a w ciąży to już w ogóle mam słabe nerwy i zdarzało mi się w nerwach krzyknąć,no to co się dziwić,że dziecko też krzyczy,skoro matka może...No i oczywiście straszenie karami,których nie było. W sobotę to mnie tak wyprowadził z równowagi,że się musiałam ratować melisą. Ubrać się nie chce,więc mu mówie ,ze będzie chory i pojdzie do szpitala, of course zero reakcji, no to mówię,że jak nie posłucha to dostanie klapsa,a on mi na to,że nie jednego tylko 10 chce, ja już wpieniona na maksa mu mówię,że chyba naprawdę mu zasunę w tyłek,żeby zobaczył co to znaczy a on mi ściąga gacie i wypina tyłek. Noz kurde,musiałam wyjść z pokoju bo bym mu chyba naprawdę włoiła,a jestem przeciwniczką kar cielesnych.
Dziś po przedszkolu ustalenie zasad, włączyliśmy tablicę motywacyjną z buźkami za te rzeczy,z którymi ma problem-jak przewaga uśmiechniętych to jest coś słodkiego pod koniec dnia,jak uśmiechnięte wszystkie dni w tyg,to nagroda w niedzielę w rodzaju wspólne wyjście do kina,parku zabaw czy coś w tym stylu.No i właczylam metodę zdartej plyty,najpierw wpadl w szał,a w konsekwencji-pokój posprzątany, kolacja zjedzona, kąpiel bez wydziwiania,sam się rozebrał i ubrał w piżamę i śpi po jednej bajce.
Znam Twój ból.. . Mój mały w lutym będzie miał 4 latka. Takie dzieciaki to cwaniaki, szybko kumają co i za co mają i tak nas testują że masakra. Mój to wpadał w szał jak coś mu się nie podobało. ryczał na cały głos i tupał nogami.
Też zdaję sobie sprawę że to w większości moja wina, bo jak na początku ciąży źle się czułam, to pozwalałam na wiele rzeczy żeby mieć spokój. Chciał taką bajkę- proszę, inną- proszę, trochę dłużej- nie ma sprawy, przynajmniej dłużej poleżę, ubierałam sama, bo szybciej, książki i piosenki na dobranoc jakie chciał...
Tak jak mówi Martinixxx "stanowczość i cierpliwość".
Trzeba byś konsekwentnym, trzymać się zasad i rozmawiać z dzieckiem.
Tak szybko jak dziecko pojmuje że może wymuszać płaczem i tupaniem, tak szybko do dziecka dociera że takimi metodami nic nie osiągnie

Jak widzę że synek zaczyna wpadać w szał to mówię "płaczem nic nie ugrasz", każę mu spokojnie powiedzieć czego chce, np. cukierka. i tłumaczę że dostanie, ale dopiero po obiedzie. tłumaczę tyle razy aż zrozumie i staram się nie denerwować i nie podnosić głosu bo to pogarsza sytuację... Oczywiście słowa dotrzymuję
agusia8919 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 22:47   #874
salud
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gocha_cz Pokaż wiadomość

dodaje jeszcze moje ostatnie lumpeksowe łupy sorki za jakość zdj. robione na szybko i zmykam, dobrej nocki
Kolejne super łowy
Stary 2015-12-10, 22:48   #875
beth007
Zadomowienie

ja do tej pory ok 4 kg na plusie.

Kurde ogldam te fotki na fejsie ale co z tego jak nie wiem kto jest kto
Edit. Już widzę każda ma album :P

Edytowane przez beth007
Czas edycji: 2015-12-10 o 22:49
beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 22:53   #876
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Emilka budzi mi się co chwilkę, więc średnio ogarnęłam fb. Do tego na padzie nie mam żadnych fajnych fot- same saute, niezrobione albo dziecko (99%).
Poli- tesciowka pojechala z tą suknią... Rurka fajnie rzeźbi ciało

Salud- dacie radę, on Was po prostu sprawdza. Trzymam kciuki

Kropcia- ciało jak ta lala jestem pod wrażeniem- crossfit, ciężarki czy coś jeszcze??
Rzezbi aczolwiek nie tak bardzo:P przygladalam sie dzeiwczyna co dlugo cwicza i nie koniecznei bym chciala miec takie cialo jak one
takie BARY!

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
dziękuję trening ogolny robiłam taki crossfitowy crossfit to jedyne zajecia grupowe które lubię
kurcze, bylam raz i sie zrazilam....
Babka na mnie krzyczala, kazala mi robic 150 brzuszkow, zwyklych, ja je zle robilam- nie w ogole ja ich nie mialam sily robic. i 150 przysiadow. I zostalam sama reszta ludzi (faceci i kobiety) poszli do kolejnych cwiczen a ta nade mna stala i krzyczala i mi liczyla.

A i jeszcze mnie opierniczyla ze nie licze, ja nie umie liczyc podczas cwiczen ja po prostu robie i patrze kiedy inni koncza i wtedy tez koncze

Cytat:
Wróciłam z kontrolnej wizyty. Mam infekcję pęcherza, tak wyszło z badania moczu. Przepisala mi leki na 10 dni, a potem mam znów zbadać mocz. Z dzieciatkiem wszystko ok, ale mnie trochę przybiło to, co powiedziała. Stwierdziła, że jestem za gruba czyli za dużo przybralam na wadze. Powinnam 3-4 kg, a nie 7. Od początku ciąży oczywiście. Zleciła mi badanie hormonów tarczycy. Nie wiem co o tym myśleć a Wy ile przybrałyście w pierwszej połowie?
Oj biedna z ta infekcja. Wspomagaj sie sokiem z zurawiny!
A z ta babka to nie ogarniam. Jakich slow uzyla? chyba nie "jest pani za gruba" ?
Wedlug mnei to cos pitoli... nie mialas badanego TSH ? myslalam ze to obowiazkowe :P
tarczyce zbadac i tak bym zbadala, ale jej gadaniem bym sie nie przejmowala

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Cytat:
Wejdz w : zdjecia -> albumy, wtedy zobaczysz kazda z osobna

ZMykam spac branoc Panie
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 22:55   #877
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Rzezbi aczolwiek nie tak bardzo:P przygladalam sie dzeiwczyna co dlugo cwicza i nie koniecznei bym chciala miec takie cialo jak one
takie BARY!

Babka na mnie krzyczala, kazala mi robic 150 brzuszkow, zwyklych, ja je zle robilam- nie w ogole ja ich nie mialam sily robic. i 150 przysiadow. I zostalam sama reszta ludzi (faceci i kobiety) poszli do kolejnych cwiczen a ta nade mna stala i krzyczala i mi liczyla.

A i jeszcze mnie opierniczyla ze nie licze, ja nie umie liczyc podczas cwiczen ja po prostu robie i patrze kiedy inni koncza i wtedy tez koncze

ZMykam spac branoc Panie

hmm u mnie są stacje i każdą robi sie po minucie i tak cały okrąg 5 razy nigdy bym nie zrobiła 150 brzuszków na raz ;/
ja nie lubie mocno zbudowanego ciała tylko fajny zarys jak np Lewandowska jest rzeźba ale zarazem wygląda kobieco robie tez przysiady ze sztangą na pupcie

tez zmykam
dziewczyny rano zaakceptuje na fb jesli któras wysle zaproszenie teraz bo idę haśku

Kwietniowa Mamusia - Maja

Edytowane przez kropcia007
Czas edycji: 2015-12-10 o 22:57
kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 23:02   #878
salud
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Salud!!! Jestes bardzo madra kobietaaz sie wzruszylam jak czytalam co napisalaswierze ze Wam sie uda
dzięki,oby się udało
, bo inaczej dziecko zacznie rządzic w domu i będę zmuszona wezwac super nianię

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Cytat:
ja już się wczoraj żaliłam,że 7 kg. Ja opierdaczu nie dostanę bo gin to moja koleżanka,ale co sobie pomyśli to już wiem...
Stary 2015-12-10, 23:02   #879
annihilate
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agusia8919 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę, mój nawet nie widzi że jest posprzątane.... Za to jak źle się czuję i nie mam nawet siły dziecka ogarnąć to on się wkurza i mówi że tu burdel, cały dzień nic nie robię itp... rzadko się to zdarza na szczęście i potem przeprasza, Robi takie sceny jak sam jest na granicy wytrzymałości. Ale uważam że chłopy też mogą od czasu do czasu ogarnąć, a on z domu nauczony, że sprzątanie to babska rzecz. W końcu matka niepracująca, wieczna pedantka i siostra klon...
oj no to masz niefajnie jak Ci tak mówi ja na mojego nie mogę narzekać, jak w kuchni leżą naczynia brudne to sam z siebie zmywarkę nastawia, ogólnie jak sprzątamy to razem ale woli jak mu mówię konkretnie co ma zrobić, ja w ogóle jestem z tych osób, że sama to zrobię najlepiej i odkąd syn się urodził to bardziej daję mu się wykazać i przymykam oko jak zrobi coś nie po mojemu.

PIOTR 08.04.2016
annihilate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 23:09   #880
beth007
Zadomowienie

ja tez spadam spać jutro poogarniam reszte klubu i fejsa :P

beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 23:10   #881
Jak_dobrze
Raczkowanie

meldujemy sie po wizycie. Młody ma 300 g i 17 cm, widziałam na usg jak robi siku

dziewczyny, pytanie z innej beczki - do tej pory prowadzil mi ciaze gin z abonamentu, ale abonament mi sie skonczyl. Dzisiaj dostalam zwolnienie od innego gina, ale niekoniecznie bede wlasnie do niego chodzic do konca ciay. I czy jak bede miala zwolnienia od 3 roznych ginów w trakcie całej ciazy, to bedzie to podejrliwe dla zusu? Myslicie, ze moga zrobic przez to kontrole, czy dramatyzuje?

Myslalam, ze ten prywanty u którego byłam dzisisiaj bedzie ok, ale mam watpliwosci, czy chce do niego chodzic do rozwiazania :-/

Zaraz Was nadrobie. Dzis mam szanse zasnac prze 1 w nocy, a to ogromny sukces
Jak_dobrze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 23:14   #882
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Juz mi sie to fb podoba
ale szał ze zdjęciami
Cytat:
Napisane przez karo7 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny, niedawno odkryłam to forum i troszkę Was podczytywałam, czy nadal można dołączyć sie do Waszego grona?
hej, hej opowiedz coś o sobie

Cytat:
jest na fb, wejdź w albumy

Cytat:

ZMykam spac branoc Panie

o matko, gorzej niż wf w szkole
słabe podejście trenerki

pa, pa
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 23:14   #883
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Cytat:
Napisane przez Jak_dobrze Pokaż wiadomość
meldujemy sie po wizycie. Młody ma 300 g i 17 cm, widziałam na usg jak robi siku

dziewczyny, pytanie z innej beczki - do tej pory prowadzil mi ciaze gin z abonamentu, ale abonament mi sie skonczyl. Dzisiaj dostalam zwolnienie od innego gina, ale niekoniecznie bede wlasnie do niego chodzic do konca ciay. I czy jak bede miala zwolnienia od 3 roznych ginów w trakcie całej ciazy, to bedzie to podejrliwe dla zusu? Myslicie, ze moga zrobic przez to kontrole, czy dramatyzuje?

Myslalam, ze ten prywanty u którego byłam dzisisiaj bedzie ok, ale mam watpliwosci, czy chce do niego chodzic do rozwiazania :-/

Zaraz Was nadrobie. Dzis mam szanse zasnac prze 1 w nocy, a to ogromny sukces
niedawno dzieciaczki pokazywały rączki albo ssały kciuki a tu prosze juz i siusiaja na USG
Nie wypowiadam sie na temat ZUSu, znimi wszystko możliwe;/
Stary 2015-12-10, 23:15   #884
Polinezyjka
Zakorzenienie

Karo ! Pewnie :-* który tydzień 8-)

Jak dobrze! Poważnie? Ale jajka hihihi

Dobra wlazlam tu jeszcze z kom przed snem bo CODZIENNIE jak zmywam makijaż wieczorem i pieka mnie oczy to chce was zapytać o plyn do demakijażu i potem juz nie pamiętam.

Wiec - czy któras ma tak wrażliwe oczy ze pieka ja prawie przy każdym cholernym mleczku toniku itp? Teraz mam plyn miceralny z ziaji i dupa. Piecze co zmywanie oczu .

Polecacie cos bardzo delikatnego? Musze zmienić bo się wykoncze :P

No i teraz moge pisac dobranoc :P
21 tc córeczka
Stary 2015-12-10, 23:18   #885
karo7
Przyczajenie

To moja pierwsza ciąża, termin porodu 12/14 kwiecień, aktualnie 22 t.c. badanie połówkowe za mną i na szczęście dzidzia prawidłowo sie rozwija, bedzie dziewczynka ))))

Edytowane przez karo7
Czas edycji: 2015-12-10 o 23:22
karo7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 23:19   #886
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Cytat:

Dobra wlazlam tu jeszcze z kom przed snem bo CODZIENNIE jak zmywam makijaż wieczorem i pieka mnie oczy to chce was zapytać o plyn do demakijażu i potem juz nie pamiętam.

Wiec - czy któras ma tak wrażliwe oczy ze pieka ja prawie przy każdym cholernym mleczku toniku itp? Teraz mam plyn miceralny z ziaji i dupa. Piecze co zmywanie oczu .

Ja kupuje w biedronce taki płyn micelarny be bauty , swietnie zmywa i mnie nic nie szczypie, zel micelarny tez kupuje tej firmy w biedrze
Stary 2015-12-10, 23:23   #887
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:

Nie sluchaj glupiej baby. Kazda rosnie w swoim tempie ksiazkowe jet 12 kg w calej ciazy chyba...ale przeciez kobiety tyka nawet po 25 kg i szybko do hodza do formy. Baba ma nierowno pod sufitem chyba
ja w pierwszej polowie 2 kg, teraz moze mam 3-4kg? Ale nie mam zachcianek ani nic...

Cytat:
Cześć Dziewczyny, niedawno odkryłam to forum i troszkę Was podczytywałam, czy nadal można dołączyć sie do Waszego grona?

Zapraszamy

Polinezyjka ja mam bardzo lzawiace. Uzywam plynu micelarnego z lirene z takim jakims rozowym czyms z przodu i mleczka nivea do wrazliwej skoryjutro Ci zrobie zdjecia jak chcesz

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 23:27   #888
agusia8919
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez annihilate Pokaż wiadomość
oj no to masz niefajnie jak Ci tak mówi ja na mojego nie mogę narzekać, jak w kuchni leżą naczynia brudne to sam z siebie zmywarkę nastawia, ogólnie jak sprzątamy to razem ale woli jak mu mówię konkretnie co ma zrobić, ja w ogóle jestem z tych osób, że sama to zrobię najlepiej i odkąd syn się urodził to bardziej daję mu się wykazać i przymykam oko jak zrobi coś nie po mojemu.
Nie żeby tak mówił w kółko, ogólnie jest kochany i ma dużo zrozumienia dla mojego stanu ale jak widzę np szwagra że zmywa, albo sam sobie koszule prasuje to mi tak jakoś... przykro... i zazdroszczę
No ale mój mąż to fizycznie pracuje i to dużo więc nie mam się co dziwić że nie wykonuje babskich obowiązków w domu
Na szczęście synkiem zajmuje się jak najlepsza niańka
agusia8919 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 23:28   #889
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
Witaj

Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość
Ja pierdziele za dużo uważam że nie wiele moja siostra tyła 4 kg na miesiąc każdy organizm jest inny no beszczelna ta lekarka. A ta infekcja poważna nie można próbować domowymi sposobami odrazu prochy/?
Niestety, tylko leki - boli mnie czasami bardzo. Żuravit oraz Furaginum, to mi przepisala.

Cytat:

Oj biedna z ta infekcja. Wspomagaj sie sokiem z zurawiny!
A z ta babka to nie ogarniam. Jakich slow uzyla? chyba nie "jest pani za gruba" ?
Wedlug mnei to cos pitoli... nie mialas badanego TSH ? myslalam ze to obowiazkowe :P
tarczyce zbadac i tak bym zbadala, ale jej gadaniem bym sie nie przejmowala[COLOR=Silver]
Mam sok z żurawiny i będę popijać. TSH nie robiłam wcześniej, bo mi nie zleciła. A powiedziała, że bardzo się o mnie martwi, bo za dużo przytyłam i straszyla nadciśnieniem i cukrzycą. Z jej słów wynikało, że jestem żarłokiem i ona nie wie co to będzie, gdy po Świętach do niej przyjdę. bo pewnie się rzucę na żarcie
A o to chodzi, że jem mało i nawet TŻ mówi, że za mało, stąd skierowanie na badanie tarczycy.
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-10, 23:32   #890
salud
Zadomowienie

Cytat:

Z ziaji kiedyś miałam i też mnie piekły. Lubię i nie piecze-Vichy aqualia thermale, oeparol płyn micelarny, teraz mam Bioliq i też jest spoko. Po Biodermie różowej też mnie nie piekły,ale średnio mi zmywała. Ja lubie płyny micelarne,mleczek nie lubię. Z opeparolu miałam kiedyś tonik bez alkoholu i też był fajny,ale nie wiem czy jeszcze jest bo to było kilka lat temu

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
Ja kupuje w biedronce taki płyn micelarny be bauty , swietnie zmywa i mnie nic nie szczypie, zel micelarny tez kupuje tej firmy w biedrze
też kiedyś miałam i był spoko,zupełnie o nim zapomniałam.

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Cytat:

To moja pierwsza ciąża, termin porodu 12/14 kwiecień, aktualnie 22 t.c. badanie połówkowe za mną i na szczęście dzidzia prawidłowo sie rozwija, bedzie dziewczynka ))))
Witaj Karo, widzę,że masz taki sam termin porodu jak ja.
Na 14 z OM,na 12 z USG
Stary 2015-12-10, 23:35   #891
karo7
Przyczajenie

Polinezyjka. Ja polecam płyn miceralny Bielendy lub Bourjois

Edytowane przez karo7
Czas edycji: 2015-12-10 o 23:40
Stary 2015-12-10, 23:38   #892
salud
Zadomowienie

Widzę,że do klubu zostałam zapisana. Wszystkie super laski jesteście. Jutro obczaję jak dołożyć zdjęcie,ale chyba tak jak Velika zrobię,bo nie mam w necie nic poza profilowym fb. No i oczywiście nie mam takich cudowności pozowanych. Coś tam wyszukam.A w tym klubie na FB to juz jestem? Bo weszłam w moje kluby i nic nie widzę,chyba ,że on taki tajny,że go nie widać.
Stary 2015-12-10, 23:38   #893
karo7
Przyczajenie

Cytat:

[/COLOR]
Witaj Karo, widzę,że masz taki sam termin porodu jak ja.
Na 14 z OM,na 12 z USG
W takim razie będziemy sie wspierać hi hi
Stary 2015-12-10, 23:45   #894
salud
Zadomowienie

Cytat:
W takim razie będziemy sie wspierać hi hi
i też będzie córa

Dobrej nocy kobitki,zmykam już do spania.
Stary 2015-12-11, 00:58   #895
Smarrita
Wtajemniczenie

o matko i córko ile naprodukowałyścoe, aż się boję jutrzejszego wieczornego nadrabiania;p
Właśnie wróciłam z Opola i tż się wypakował z samochodu i mówi, że torbę jedną na parkingu zostawił bo jej nie ma Normalnie co za łoś. Sam na pustym parkingu stoi i nie włoży wszystkich gratów do bagażnika
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 06:25   #896
gosiaczek071
Zakorzenienie

Wooow cross moja miłość bardzo lubiłam!! I uważam, ze robie je brzuszków na x powtórzeń jest bez sensu. Co to ma dać. W ogóle nad każdym ćwiczeniem trzeba sie skupić i leojej zrobic mniej a porządnie technicznie niz walić bez sensu na potegę. Ja bardzo pilnuje znaczy pilnowałam techniki i jak czasem widziałam jak chłopaki robią martwy ciąg albo przysiady ze sztanga to aż mnie bolało wszystko a nasz durny trener nie poprawiał, tzn jeden bo inny-moj personalny poprawiał. I u nas tez były stacje-zazwyczaj 7 i każde ćwiczenie po minucie. Ile sie zrobiło tyle sie zrobiło. Najbardziej nie Kubie wyskoków z przysiądem, podciąganie na drążku i burpee a uwielbiam martwy ciąg, martwy ciąg sumo, przysiady ze sztanga i generalnie ciężary i jeszcze mi brakuje zajęć na trx, nawet w domu mamy trxa dostałam pod choinkę rok temu
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 07:22   #897
annihilate
Rozeznanie

Dzień dobry

Polinezyjka ja miałam przedtem dwufazowy z Ziaji i też mnie czasem piekł teraz używam płynu micelarnego z Garniera tego różowego dla wrażliwej cery i jest narazie dobrze potem muszę ten bebeauty wypróbować jak polecacie

A co do ćwiczeń to niestety zawsze mam słomiany zapał, ćwiczyłam dwa tygodnie, odpuściłam i potem znowu mnie natchnęło i tak w kółko Muszę po ciąży znaleźć jakąś dobrą motywację!

PIOTR 08.04.2016
annihilate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 07:53   #898
Neocleo
♡ + ♡ = ♡♡♡♡

Cytat:

Ja używam od dawna i polecam płyn dwufazowy do demakijażu oczu Nivea.
Mnie nie podrażnia, nic nie piecze. Jak dla mnie jest idealny
P. S.
Ja z kolei długi czas miałam problem z odpowiednim kremem do twarzy, bo po każdym jednym mnie syfiło (Ziaja, Nivea, Garnier) Odkąd używam kremów Olay Total Effects na dzień i na noc, to problem zniknął jak ręką odjął Moja skóra jest gładka, odżywiona i nawilżona, a nie pojawiają się już żadne niespodzianki.

Cytat:
Witaj
Cudownie, że córeczka Tu na wątku mamy deficyt dziewczynek

Porządki domowe
Chcę się jeszcze odnieść do tej kwestii U mnie to ja latam z miotłą, mopem i ściereczką do kurzu, a mąż tylko powtarza, że powinnam być sprzątaczką Jego zadanie porządkowe to przede wszystkim odkurzanie. Zmywamy w zasadzie po równo (nie mamy zmywarki), no i mąż też jeszcze wynosi śmieci

Ćwiczenia
Przed zajściem w ciążę i na jej początku jeździłam na rowerze. Wcześniej chodziłam na aerobic, 2 x tygodniowo. W domu mam orbitreka, na którym ćwiczyłam maszerując ok. 2-3 km co drugi dzień (taki spacerek) Moja sylwetka była wtedy idealna Teraz orbi służy głównie jako wieszak na ręczniki Ale przynajmniej po ciąży będę miała na czym poćwiczyć Ja mam już 31 lat i powiem Wam, że po 30-tce zwalnia metabolizm i ja to widzę i czuję na swoim przypadku. W wieku 20-25 lat ważyłam 53-55 kg, odkąd zaczęłam pracę (siedzącą) to ważę 58-60 kg, a teraz to już w ogóle masakra
----------------------------
Ja też chcę do klubu! lulka19 , wysłałam swą aplikację Proszę o pozytywne rozpatrzenie Na weekendzie, w miarę możliwości postaram się coś od siebie wrzucić, o ile mnie przyjmiecie

Edytowane przez Neocleo
Czas edycji: 2015-12-11 o 08:01
Neocleo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 08:03   #899
Polinezyjka
Zakorzenienie

Dziękuję za te plany! Kupie któryś z tych co polecacie bo kolejnego wieczoru z Ziaja sobie nie wyobrażam :O

Ja jadę het daleko oglądać wózek używany jak sie bedzie mi podobal to pokaze wam potem zdjęcie

Karo gratuluje córeczki <3 wybraliście imie? czy jeszcze macie dylemat

Ciekawi mnie ilu z nas zmieni sie wybór na porodówce heheh

Dobra dopijam herbatkę i lecę w podróż a potem musze rozplanować dzien. Chyba dzis nie pójdę na ta jogę. Zacznę chodzić od pon.

Jak wrócę to wam w ogóle opisze co tam na tym crosficie jeszcze beznadziejnego i obrzydliwego bylo.... Nigdy więcej.

W sumie bylam jeszcze na innym i racja! Bylo tak jak opisalyscie ! Tylko ze bylam jedyna dziewczyna i zle sie z tym czułam :P wiec zrezygnowałam i zostalam przy jodze i rurce
21 tc córeczka
Stary 2015-12-11, 08:11   #900
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neocleo Pokaż wiadomość
Ja używam od dawna i polecam płyn dwufazowy do demakijażu oczu Nivea.
Mnie nie podrażnia, nic nie piecze. Jak dla mnie jest idealny
P. S.
Ja z kolei długi czas miałam problem z odpowiednim kremem do twarzy, bo po każdym jednym mnie syfiło (Ziaja, Nivea, Garnier) Odkąd używam kremów Olay Total Effects na dzień i na noc, to problem zniknął jak ręką odjął Moja skóra jest gładka, odżywiona i nawilżona, a nie pojawiają się już żadne niespodzianki.

Witaj
Cudownie, że córeczka Tu na wątku mamy deficyt dziewczynek

Porządki domowe
Chcę się jeszcze odnieść do tej kwestii U mnie to ja latam z miotłą, mopem i ściereczką do kurzu, a mąż tylko powtarza, że powinnam być sprzątaczką Jego zadanie porządkowe to przede wszystkim odkurzanie. Zmywamy w zasadzie po równo (nie mamy zmywarki), no i mąż też jeszcze wynosi śmieci

Ćwiczenia
Przed zajściem w ciążę i na jej początku jeździłam na rowerze. Wcześniej chodziłam na aerobic, 2 x tygodniowo. W domu mam orbitreka, na którym ćwiczyłam maszerując ok. 2-3 km co drugi dzień (taki spacerek) Moja sylwetka była wtedy idealna Teraz orbi służy głównie jako wieszak na ręczniki Ale przynajmniej po ciąży będę miała na czym poćwiczyć Ja mam już 31 lat i powiem Wam, że po 30-tce zwalnia metabolizm i ja to widzę i czuję na swoim przypadku. W wieku 20-25 lat ważyłam 53-55 kg, odkąd zaczęłam pracę (siedzącą) to ważę 58-60 kg, a teraz to już w ogóle masakra
A jak ja ważyłam 50 pare kg to wyglądałam tragicznie, jak trup... Ja mam duże piersi, wiec u mnie akurat waga nie jest adekwatna do wyglądu. Ważąc 62 kg wyglądałam bardzo ok przy wzroście 164, ale tak jak juz wam kiedys pisałam-dla mnie waga nie liczy sie aż tak jak poziom tłuszczu mięśni i wody.
Po porodzie na pewno będę chciała znów ćwiczyć, najpierw lajtowo bo po CC będę jakiś czas dochodzić do siebie, ale akurat bedzie ciepło wiec musze kupić porządne buty do biegania i będę śmigać z wózkiem, jest gdzie obym tylko sile miała. Przed ciąża piłam przedtreningowki no złe karmiąc odpada.

Nie doczytałam ze pisaliście o sprzątaniu i podziale obowiązków. U nas sprzątam tylko ja. Maz ewentualnie wynosi śmieci i codziennie wychodzi z psem, to jego jedyny "domowy obowiązek" no i przed większymi imprezami pomaga mi sprzątać. No ale on bardzo duzo pracuje i nie mam serca prosić go o pomoc, teraz sam z siebie proponuje no bo raz ze ciąża wiec wielu rzeczy juz nie moge robić, a dwa ze ja ciagle chora wiec mu mnie szkoda.

Tak samo po urodzeniu nie będę go budzić w nocy do dziecka, chyba ze jakaś awaria bedzie. Tak było poprzednio i nam tak odpowiada, on jest tak ńieprzytomny w nocy ze i tak mi nie pomagał, tylko mnie wkurzał ze nie rozumie, co do niego mowię. Poza tym ja wychodzę z założenia, ze ja potem moge odespać w dzien, a on musi byc skupiony w pracy, musi miec "trzeźwy umysł" no ale wiem, ze w większości przypadków matki angażują mężów w nocy do przewijania itp. No ja tego nie kumam, ale trudno.

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

Cytat:
Dziękuję za te plany! Kupie któryś z tych co polecacie bo kolejnego wieczoru z Ziaja sobie nie wyobrażam :O

Ja jadę het daleko oglądać wózek używany jak sie bedzie mi podobal to pokaze wam potem zdjęcie

Karo gratuluje córeczki <3 wybraliście imie? czy jeszcze macie dylemat

Ciekawi mnie ilu z nas zmieni sie wybór na porodówce heheh

Dobra dopijam herbatkę i lecę w podróż a potem musze rozplanować dzien. Chyba dzis nie pójdę na ta jogę. Zacznę chodzić od pon.

Jak wrócę to wam w ogóle opisze co tam na tym crosficie jeszcze beznadziejnego i obrzydliwego bylo.... Nigdy więcej.

W sumie bylam jeszcze na innym i racja! Bylo tak jak opisalyscie ! Tylko ze bylam jedyna dziewcczyna i zle sie z tym czułam :P wiec zrezygnowałam i zostalam przy jodze i rurce
No żartujesz chyba... Poważnie rusza cie to? Ja to ma w D... Bo chodzę ćwiczyć dla siebie i skupiam sie na sobie i mam to gdzieś czy jestem wsród samych bab czy samych kolesi... A nawet fajnie sie czułam, jak potrafiłam zrobic jakieś ćwiczenie lepiej niż koleś. I technicznie i z większym ciezarem i generalnie ja juz od dawna mam gdzieś, to co inni myślą, nie robię niczego dla kogoś, tylko zawsze dla siebie. I mam to gdzieś jak wyglądam podczas ćwiczeń, czy jestem czerwona jak bąk, spocona itp. Nie w tym celu sie chodzi na siłownie, by sie wyglądem przejmować

Aha co do płynów micelarnych, ja juz 2 lata używam z biodermy, najpierw różowy a teraz niebieski, kupuje często w promocji. To jedyny, po którym m je oczy nie szczypią. Lubiłam różowego garnie ra ale tez mnie szczypała oczy po jakimś czasie.
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości