Kwietniowe mamusie 2016 <3 - część III - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-11, 08:15   #901
esesme
Raczkowanie

Dot.: Kwietniowe mamusie 2016 <3 - część III

Dzien dobry chwale sie wczorajszymi łupami dla Mikiego ImageUploadedByWizaz Forum1449818114.323961.jpg
esesme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 08:16   #902
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Karo ! Pewnie :-* który tydzień 8-)

Jak dobrze! Poważnie? Ale jajka hihihi

Dobra wlazlam tu jeszcze z kom przed snem bo CODZIENNIE jak zmywam makijaż wieczorem i pieka mnie oczy to chce was zapytać o plyn do demakijażu i potem juz nie pamiętam.

Wiec - czy któras ma tak wrażliwe oczy ze pieka ja prawie przy każdym cholernym mleczku toniku itp? Teraz mam plyn miceralny z ziaji i dupa. Piecze co zmywanie oczu .

Polecacie cos bardzo delikatnego? Musze zmienić bo się wykoncze :P

No i teraz moge pisac dobranoc :P
Tak, ja też polecam biedronkowy. Odkryłam go dawno temu dzięki wizażowi i wykorzystałam już x opakowań

Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
Ja kupuje w biedronce taki płyn micelarny be bauty , swietnie zmywa i mnie nic nie szczypie, zel micelarny tez kupuje tej firmy w biedrze

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 08:20   #903
esesme
Raczkowanie

Dziewczyny a możecie mi wytłumaczyć jak to jest z łożyskiem? Skoro teraz mam na przedniej ścianie to ono moze sie jeszcze przesunąć? To jest wskazanie do cc? Do tego mały od początku jest ułożony pośladkowy i na razie sie to nie zmienia.

Kurczę jak na początku chciałam cesarkę teraz jej nie chce

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

A co do płynów to ja używam od dawna różowego z garniera i dla mnie sprawdza sie super
Stary 2015-12-11, 08:28   #904
Smarrita
Wtajemniczenie

Nie wiem jak z lozyskiem ale dziecko ma dużo czasu by się jeszczw glowkowo ułożyć
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 08:30   #905
esesme
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Nie wiem jak z lozyskiem ale dziecko ma dużo czasu by się jeszczw glowkowo ułożyć

Właśnie tym sie nie przejmuje bo mam nadzieje ze sie jeszcze odwróci ale składam sobie teraz to w całość i łożysko i ułożenie i robię sie przerażona myślą o cc
Stary 2015-12-11, 08:47   #906
GGI
Zakorzenienie

Dzień dobry
wyjątkowo dziś wyspałyśmy się z córą

Gosiaczek Ty masz cc ze wskazaniem zdrowotnym czy Ty sama chcesz?
Stary 2015-12-11, 08:47   #907
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
Ja kupuje w biedronce taki płyn micelarny be bauty , swietnie zmywa i mnie nic nie szczypie, zel micelarny tez kupuje tej firmy w biedrze

Tez go lubię

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 08:49   #908
lucy111
Zadomowienie

Cytat:

Dobra wlazlam tu jeszcze z kom przed snem bo CODZIENNIE jak zmywam makijaż wieczorem i pieka mnie oczy to chce was zapytać o plyn do demakijażu i potem juz nie pamiętam.

Wiec - czy któras ma tak wrażliwe oczy ze pieka ja prawie przy każdym cholernym mleczku toniku itp? Teraz mam plyn miceralny z ziaji i dupa. Piecze co zmywanie oczu .

Tez mam problem z wrażliwymi oczami jedyne płyny jakich mogę używać to biedronkowy, różowy Garnier i Sylveco lipowy płyn micelarny.

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość

Nie doczytałam ze pisaliście o sprzątaniu i podziale obowiązków. U nas sprzątam tylko ja. Maz ewentualnie wynosi śmieci i codziennie wychodzi z psem, to jego jedyny "domowy obowiązek" no i przed większymi imprezami pomaga mi sprzątać. No ale on bardzo duzo pracuje i nie mam serca prosić go o pomoc, teraz sam z siebie proponuje no bo raz ze ciąża wiec wielu rzeczy juz nie moge robić, a dwa ze ja ciagle chora wiec mu mnie szkoda.

Tak samo po urodzeniu nie będę go budzić w nocy do dziecka, chyba ze jakaś awaria bedzie. Tak było poprzednio i nam tak odpowiada, on jest tak ńieprzytomny w nocy ze i tak mi nie pomagał, tylko mnie wkurzał ze nie rozumie, co do niego mowię. Poza tym ja wychodzę z założenia, ze ja potem moge odespać w dzien, a on musi byc skupiony w pracy, musi miec "trzeźwy umysł" no ale wiem, ze w większości przypadków matki angażują mężów w nocy do przewijania itp. No ja tego nie kumam, ale trudno.

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

No żartujesz chyba... Poważnie rusza cie to? Ja to ma w D... Bo chodzę ćwiczyć dla siebie i skupiam sie na sobie i mam to gdzieś czy jestem wsród samych bab czy samych kolesi... A nawet fajnie sie czułam, jak potrafiłam zrobic jakieś ćwiczenie lepiej niż koleś. I technicznie i z większym ciezarem i generalnie ja juz od dawna mam gdzieś, to co inni myślą, nie robię niczego dla kogoś, tylko zawsze dla siebie. I mam to gdzieś jak wyglądam podczas ćwiczeń, czy jestem czerwona jak bąk, spocona itp. Nie w tym celu sie chodzi na siłownie, by sie wyglądem przejmować

Aha co do płynów micelarnych, ja juz 2 lata używam z biodermy, najpierw różowy a teraz niebieski, kupuje często w promocji. To jedyny, po którym m je oczy nie szczypią. Lubiłam różowego garnie ra ale tez mnie szczypała oczy po jakimś czasie.
Zgadzam się z Tobą jeśli chodzi o wstawanie do dziecka. Z moim byłoby podobnie, jak obudzi się go w środku nocy to zero kontaktu.
Piersi dziecku nie poda wiec niewiele pomoże ☺
I tak jak mówisz on wstaje z rana do pracy a ja mam szansę w dzień odespac.
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 08:49   #909
lulka19
Zakorzenienie

No wiecie co, żeby mi tż miał pozwalać lub nie iść na prywatne usg zapisuję się, i idę. Dostałam premię z pracy jak wiecie i pierwsze co to wydam na dodatkowe badanie dla dzidziusia, nie dajmy się zwariować, to nie średniowiecze żeby mi facet mówił co mogę a co nie
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 08:50   #910
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
Wooow cross moja miłość bardzo lubiłam!! I uważam, ze robie je brzuszków na x powtórzeń jest bez sensu. Co to ma dać. W ogóle nad każdym ćwiczeniem trzeba sie skupić i leojej zrobic mniej a porządnie technicznie niz walić bez sensu na potegę. Ja bardzo pilnuje znaczy pilnowałam techniki i jak czasem widziałam jak chłopaki robią martwy ciąg albo przysiady ze sztanga to aż mnie bolało wszystko a nasz durny trener nie poprawiał, tzn jeden bo inny-moj personalny poprawiał. I u nas tez były stacje-zazwyczaj 7 i każde ćwiczenie po minucie. Ile sie zrobiło tyle sie zrobiło. Najbardziej nie Kubie wyskoków z przysiądem, podciąganie na drążku i burpee a uwielbiam martwy ciąg, martwy ciąg sumo, przysiady ze sztanga i generalnie ciężary i jeszcze mi brakuje zajęć na trx, nawet w domu mamy trxa dostałam pod choinkę rok temu

Kolejna rzecz która nas łączy cross!!!

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 08:52   #911
Trisdom
Zadomowienie

Ja dziś tylko krótkie dzień dobry. Jadę zaraz z Emilką na okresowe badania. Małpa obudziła się przed 6... A mogłyśmy akurat dziś pospać.

Co do ćwiczeń- u nas nazywało się to Bootcamp i były prowadzone z żylastym murzynem- Mikiem. Wrócę, jak tylko będę mogła, bo dałam radę chodzić tylko 7 miesięcy- mam dość mały odstęp pomiędzy ciążami
Były stacje rozliczane na czas i obciazenie dostosowane do stopnia zaawansowania do wyboru. Dla mnie super

Łożysko jeszcze się może podniesć, a większość dzieci układa się główkowo. Moj tez jeszcze nogami w dol- maja duzo miejsca na fikolki.
Stary 2015-12-11, 08:52   #912
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Wrrrrrniecierpie sie klocic bo maz mi zawsze fochy strzela i jeszcze co chwile pytanie czy oby na pewno moge mu pomagac malowac...zeby sie Mikiemu nic nie stalo no chyba to juz przesada nie? Czy mi sie wydaje?
Absolutnie nie.

Nie ryzykuj, sam sobie poradzi z farbą.
Ja jestem chora, bo mama malowała, fakt, że przed ciążą, ale ja się tym potem zatrułam.

Wracam do nadrabiania reszty
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 08:52   #913
lucy111
Zadomowienie

Wróciłam już z glukozy. Niestety nic z tego 😕 wypiłam, wytrzymałam z 5-10 minut i tak mnie zemdlilo ze zwymiotowalam wszystko.

Rozpuścily mi to w ciepłej wodzie i oczywiście nie mogłam dodać cytryny. Obezydlistwo.
Wróciłam do domu do łóżeczka jeszcze. W sumie to nadal mnie mdli.
Stary 2015-12-11, 08:57   #914
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:

Ja uzywam mleczka z garniera do skóry normalnej, juz od lat

Cytat:
Napisane przez esesme Pokaż wiadomość
Dziewczyny a możecie mi wytłumaczyć jak to jest z łożyskiem? Skoro teraz mam na przedniej ścianie to ono moze sie jeszcze przesunąć? To jest wskazanie do cc? Do tego mały od początku jest ułożony pośladkowy i na razie sie to nie zmienia.

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

A co do płynów to ja używam od dawna różowego z garniera i dla mnie sprawdza sie super
kochana łożysko na przedniej ścianie jest ok, ważne by nie bylo za nisko tak jak u mnie, bo wtedy może zatykać ujście wewnętrzne.

A jak tam ruchy? ja rzadko czuję coś.

Edytowane przez lulka19
Czas edycji: 2015-12-11 o 08:59
Stary 2015-12-11, 08:58   #915
Smarrita
Wtajemniczenie

Okropna ta glukoza jest. Mnie tez mdli caly czas a musze jeszcze godzine wytrzymać. Poprzednim razem mialam 50 gram i nie bylo tak źle. Fuj. Oby nie zwrócić i mieć to już za sobą
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 09:00   #916
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Okropna ta glukoza jest. Mnie tez mdli caly czas a musze jeszcze godzine wytrzymać. Poprzednim razem mialam 50 gram i nie bylo tak źle. Fuj. Oby nie zwrócić i mieć to już za sobą
Bądź bardziej dzielna niż ja ☺
Stary 2015-12-11, 09:03   #917
Neocleo
♡ + ♡ = ♡♡♡♡

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
Wróciłam już z glukozy. Niestety nic z tego 😕 wypiłam, wytrzymałam z 5-10 minut i tak mnie zemdlilo ze zwymiotowalam wszystko.

Rozpuścily mi to w ciepłej wodzie i oczywiście nie mogłam dodać cytryny. Obezydlistwo.
Weź nie strasz, że to takie wstrętne w smaku Boję się że ja też zwrócę...ale liczę na cytrynkę
Neocleo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 09:07   #918
esesme
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Ja uzywam mleczka z garniera do skóry normalnej, juz od lat

kochana łożysko na przedniej ścianie jest ok, ważne by nie bylo za nisko tak jak u mnie, bo wtedy może zatykać ujście wewnętrzne.

A jak tam ruchy? ja rzadko czuję coś.

Ja tez prawie nic nie czuje
Stary 2015-12-11, 09:25   #919
salud
Zadomowienie

Super zakupy, już ktoś te myszko miki kupił na wątku,super!

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Cytat:

Spokojnie, łożysko na przedniej ścianie jest fizjologią i nie jest wskazaniem do cc. Wskazaniem do cięcia jest łożysko przodujące czyli na samym dole,kiedy zamyka ujście wewnętrzne szyjki macicy,ale na tym etapie nawet i takie może się podnieść w niektórych przypadkach. Zapytaj gina to ci powie jakie masz. Co do odwrócenia na tym etapie maluszek jest jeszcze na tyle mały,że spokojnie może się odwracać w każdą stronę,czyli ma ułożenie tzw.dowolne. Akurat na USG złapał się w tej pozycji. A jak będzie pod koniec ciąży to zobaczysz,nie ma się co marwtić na zapas.
salud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 09:30   #920
annihilate
Rozeznanie

Aaa zapomniałam dzisiaj 25 tydzień mi się zaczyna!!!

Wstawanie

My oboje wstawaliśmy w sumie :P ja wiadomo żeby karmić, a tż nie umiał spać jak już Młody się obudził i płakał. Z tym że jak przeszliśmy na mm to on dość szybko przesypiał nam całe nocki do 5-6 rano. Zobaczymy jak teraz będzie, bo trochę się boję, że jak dzidziuś się obudzi z płaczem to i Mikołaja nam obudzi, a przecież się nie rozdwoję żeby dwóch obskoczyć

Glukoza

Ja pójdę w przyszłym tygodniu :P myślę, że smak da się przeżyć ale mdli od słodkiego to fakt no i kłucia za przyjemne nie są. Pamiętam, że po pierwszym wkłuciu mi było strasznie słabo, dobrze, że tż ze mną był

PIOTR 08.04.2016
annihilate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 09:32   #921
salud
Zadomowienie

Co do ćwiczeń typu crossfit i TRX to podziewiam Was dziewczyny,ja zawsze byłam słaba fizycznie ,zwolnienia z WF przez omdlenia, dopiero koło 30 poszłam po rozum do głowy i zaczęłam uczęszczac do fitnessklubu,ale na takie lżejsze aktywnosci.
Co do obowiązków domowych to teraz sprzątaniem i gotowaniem zajmuję się głównie ja,bo jestem na zwolnieniu. Ale tak normalnie to oboje robimy wszystko,zależy kto ma wiecej czasu. Był taki okres,że pracowałam codziennie do 18 to mąż sprzątał i gotował,bo był szybciej w domu,a ja po pracy już nie miałam na nic siły.
Stary 2015-12-11, 09:32   #922
MaLoS
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
Wróciłam już z glukozy. Niestety nic z tego �� wypiłam, wytrzymałam z 5-10 minut i tak mnie zemdlilo ze zwymiotowalam wszystko.

O kurczę... Przykro mi, rozumiem Cię, bo sama musiałam sie zmuszać, żeby nie zwymiotować głupie to badanie jak pies!

Klub i fb
Wrzucę jakaś fotę do klubu, natomiast fb nie mam, wiec nie dołącze

Płyn micelarny
Wypróbowałam wiele, ale najbardziej podjeżdża mi Garnier różowy albo wersja czysta skóra (teraz w ciąży na problemy z cera)

Karo hello rozgość sie, gratuluje dziewczynki
Esesme Wasz Miki będzie cudownie wyglądał w myszkach Miki <3

Zmiany? Zawsze na lepsze

Edytowane przez MaLoS
Czas edycji: 2015-12-11 o 09:34
MaLoS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 09:32   #923
esesme
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez salud Pokaż wiadomość
Super zakupy, już ktoś te myszko miki kupił na wątku,super!

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Spokojnie, łożysko na przedniej ścianie jest fizjologią i nie jest wskazaniem do cc. Wskazaniem do cięcia jest łożysko przodujące czyli na samym dole,kiedy zamyka ujście wewnętrzne szyjki macicy,ale na tym etapie nawet i takie może się podnieść w niektórych przypadkach. Zapytaj gina to ci powie jakie masz. Co do odwrócenia na tym etapie maluszek jest jeszcze na tyle mały,że spokojnie może się odwracać w każdą stronę,czyli ma ułożenie tzw.dowolne. Akurat na USG złapał się w tej pozycji. A jak będzie pod koniec ciąży to zobaczysz,nie ma się co marwtić na zapas.

Dziękuje za wyjaśnienie ️ popytam lekarza bo mam w przyszłym tug
Stary 2015-12-11, 09:33   #924
patulinka94
Zadomowienie

Uffff..... Ale szalejecie! Nie było mnie od wczoraj wieczorem A tu tyle postów 😀😀😀 Ale jakoś dałam radę Was nadrobić.

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
mój chłop mi właśnie oznajmił, że myślał, że taki brzuch jak teraz to będę miała pod koniec zaraz go w łeb palnę
U nas jutro pizza day

No to nieźle ci powiedział. Mój ma prawie taki brzuch jak ja więc pewnie nigdy by z takim tekstem nie wyskoczył 😜 Narazie się tłumaczy ze przechodzi ciążę razem ze mną i stąd ten jego brzuch 😀😀😀

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
wg mnie mogłybysmy zrobić tajną grupę na FB
nikt z obcych by jej nie widział. Tylko ta która by ją założyła musiałaby mieć pozostałe w znajomych. Więc ja mogę taką założyć i na priv napiszece mi imię i nazwisko i Was pododaję wtedy do siebie i do grupy zobaczymy siebie nawzajem w różnych okolicznościach na zdj z FB

GGI dziękuję

też jestem bardziej za tą tajną grupą na fb. Na wizaz częściej korzystam z aplikacji na tel.

FB
Mogę prosić o dodanie mnie do grupy? 😊

Cytat:
Napisane przez karo7 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny, niedawno odkryłam to forum i troszkę Was podczytywałam, czy nadal można dołączyć sie do Waszego grona?

Witamy 😘
Fajnie że dziewczynka bo narazie mamy przewagę chłopców na grupie 😉

Cytat:
Napisane przez Jak_dobrze Pokaż wiadomość
meldujemy sie po wizycie. Młody ma 300 g i 17 cm, widziałam na usg jak robi siku

dziewczyny, pytanie z innej beczki - do tej pory prowadzil mi ciaze gin z abonamentu, ale abonament mi sie skonczyl. Dzisiaj dostalam zwolnienie od innego gina, ale niekoniecznie bede wlasnie do niego chodzic do konca ciay. I czy jak bede miala zwolnienia od 3 roznych ginów w trakcie całej ciazy, to bedzie to podejrliwe dla zusu? Myslicie, ze moga zrobic przez to kontrole, czy dramatyzuje?

Myslalam, ze ten prywanty u którego byłam dzisisiaj bedzie ok, ale mam watpliwosci, czy chce do niego chodzic do rozwiazania :-/

Zaraz Was nadrobie. Dzis mam szanse zasnac prze 1 w nocy, a to ogromny sukces
Co do ZUSU to się nie wypowiem. Nie znam się.

Fajnie że już możemy zobaczyć jak te nasze dzieciaki wyprawiają cuda w brzuszku. 😊
Moja ostatnio piła wody plodowe i popychała sobie je rączka do buźki 😊

Polinezyjka
Nie zacytowalam Cię Ale jeśli chodzi o płyn do demakijażu to ja stosuje ten z biedry i jestem zadowolona 😊

Nie pamiętam czy komuś jeszcze miałam coś odpisać bo taki bieg tu z tymi postami że szok. 😊

Aaaa.... Już pamiętam. Podział obowiązków
Ja studiuję dziennie A mąż pracuje fizycznie.
Jeśli ja jestem w domu wcześniej to ja gotuje A jeśli on to wtedy obiad należy do niego. Sprzątam przeważnie ja w sobotę kiedy mam wolne Ale jak wróci z pracy to też mi pomaga.
Ogólnie to mam mega męża, oczywiście zdarzają się kłótnie i sytuacje że mnie najzwyczajniej wkurza Ale Kocham Go ponad wszystko! 😍
Zawsze się o mnie troszczyl, a teraz w ciąży to już wyjątkowo. Mam nadzieje że po urodzeniu dziecka to sie nie zmieni 😜😜😜
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 09:34   #925
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez salud Pokaż wiadomość
Jezuśku,długa droga przed nami,ale damy radę. Wiecie ja z tych głupich matek,co się martwią,że obiad nie zjedzony,wiec i 3 wersje porafiłam wymyślać,byleby coś zjadł. Sama ubierałam,żeby się nie przeziębił,bo lata na golasa i nie chce się ubierac. Zamiast czytać jedną bajkę na dobranoc było 5 bo wymyślał i takie tam inne głupoty. Po drugie jestem nerwowa,a w ciąży to już w ogóle mam słabe nerwy i zdarzało mi się w nerwach krzyknąć,no to co się dziwić,że dziecko też krzyczy,skoro matka może...No i oczywiście straszenie karami,których nie było. W sobotę to mnie tak wyprowadził z równowagi,że się musiałam ratować melisą. Ubrać się nie chce,więc mu mówie ,ze będzie chory i pojdzie do szpitala, of course zero reakcji, no to mówię,że jak nie posłucha to dostanie klapsa,a on mi na to,że nie jednego tylko 10 chce, ja już wpieniona na maksa mu mówię,że chyba naprawdę mu zasunę w tyłek,żeby zobaczył co to znaczy a on mi ściąga gacie i wypina tyłek. Noz kurde,musiałam wyjść z pokoju bo bym mu chyba naprawdę włoiła,a jestem przeciwniczką kar cielesnych.
Dziś po przedszkolu ustalenie zasad, włączyliśmy tablicę motywacyjną z buźkami za te rzeczy,z którymi ma problem-jak przewaga uśmiechniętych to jest coś słodkiego pod koniec dnia,jak uśmiechnięte wszystkie dni w tyg,to nagroda w niedzielę w rodzaju wspólne wyjście do kina,parku zabaw czy coś w tym stylu.No i właczylam metodę zdartej plyty,najpierw wpadl w szał,a w konsekwencji-pokój posprzątany, kolacja zjedzona, kąpiel bez wydziwiania,sam się rozebrał i ubrał w piżamę i śpi po jednej bajce.
Wiem,że to niełatwe, ale do zrobienia. Ja też wiele razy ulegałam a mała to wykorzystywała, cwaniara mała. Jestem zadowolona i dumna gdy zbieram pochwały od nauczycieli, innych rodziców, choć to są lata niemal walki
Jeśli mogę ci coś jeszcze podpowiedzieć to na początek "zdarta płyta" ok, póniej wytłumacz dziecku,że jak mówisz raz to ma to zrobić. Prośba, ew przypomnienie i kara/pochwała. Na dłuższą metę ciągłe gderanie wykańcza, wiem po sobie U nas karą jest kąt na 5 min, brak baki w tv lub zakaz słodyczy w weekend ( ona je tylko w weekend_) Działa jak nic Zobaczymy jak będzie z drugiem

Cytat:

Łożysko na przedniej ścianie jest ok, póki nie zachodzi na ujście szyjki, wtedy jest bezwzględnie cesarka. U mnie tak było na połówkowy,ale jest ogromna szansa,że sie podniesię wraz z rosnącym brzuchem. Dziecko układa się głównkowo dopiero w III trymestrze, mniej wiecej w połowie, także spokojnie

U nas dziceci w predszkolu świętują dzień św Lucii. Ubierają się na biało i chodza z lampkami po cały przedszkolu śpiewając piosenkę o tej świętej. Potem jest kawa i tzw lussekatter z rodzicami. Uwielbiam tę tradycję, szkoda,że w PL jej nie ma.

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 09:34   #926
Moniczki
Raczkowanie

Prywatny klub/Grupa na Fb
Ja chyba za rzadko piszę, żeby zostać przyjętą do klubu ale jeżeli chodzi o fb to z wielką chęcią, ale nie wiem jak to ogarnąć? Jak Was wyszukać odpowiednio itd? Bo ja od momentu przejęcia nazwiska męża mam mega nazywam się mega popularnie xD.

Wczorajsze zakupy
Bida z nędzą! Nic nie ma! W sensie oczywiście nic, co by mi wpadło w oko... Jedynie dwie torebki sobie kupiłam
Pozostając jednak w głodzie zakupowym, wieczorem obczaiłam allegro i kupiłam kilka tunik/sukienek u tego sprzedawcy: http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=34086107

Noc
Ja już nie mam siły do tego spania! Staram się leżeć tylko na lewym boku, co oczywiście wiąże się z wiecznym bólem biodra, kolana, nogi i w ogóle wszystkiego. Wtedy przewalam się na prawy bok i słowa przewalam użyłam tu celowo, bo wyglądam i sapie jak wieloryb. Jak już się znajdę na tym prawym boku to od razu następuje reakcja z wnętrza mojego brzucha i dziecko ewidentnie daje mi odczuć, że jemu absolutnie ta pozycja nie odpowiada... No to znowu przewalanie na lewy. I jak łaskawie zasnę, to pies mi wyje pod oknem. No a jak pies przestanie i WRESZCIE po wielkich trudach zasnę to o 04:37 wielki i ciężki liść, w zasadzie to liściol stojący na parapecie spadając na ziemię walnął z hukiem na moją piłkę tę do ćwiczeń co się na niej siedzi i skacze. To brzmiało tak, jak by ktoś walnął w drzwi i obudziłam się tak wystraszona że masakra
No wyć się chce!
Moniczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 09:37   #927
esesme
Raczkowanie

Ja tez jestem z grupa tajna na fb, bede mogła chociaż zdjecia oglądać bo na tel mi sie nie otwierają
Stary 2015-12-11, 09:37   #928
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Esesme lozysko na przedniej scianie to normalna sprawa apropo ruchow...swirowalam od wczorajszego popoludnia wewnetrzne, nikomu sie nie przyznajac bo maly sie nie ruszal, no
Nic nie czulam. Ale bylam u poloznej z rana i serducho bije jak dzwon...,️uciekal jek a ja nic nie czulam!!!

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
No wiecie co, żeby mi tż miał pozwalać lub nie iść na prywatne usg zapisuję się, i idę. Dostałam premię z pracy jak wiecie i pierwsze co to wydam na dodatkowe badanie dla dzidziusia, nie dajmy się zwariować, to nie średniowiecze żeby mi facet mówił co mogę a co nie

Amen! Tez jestem tego zdania

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 09:38   #929
salud
Zadomowienie

Co do wstawania w nocy,to pierwsze 2 tyg.po porodzie jak mąż był na urlopie ojcowskim czy jak to się tam nazywało to razem ogarnialiśmy młodego,bo nie szło nam totalnie. Potem karmiłam w łóżku na leżąco, a mąż kimał,ale pomagał przy odbijaniu i ewentualnie usypianiu. Bo młody był ciężkim zawodnikiem i albo zasypiał na cycu albo bujany na tatusiowym brzuchu .Ewentualnie bujany w wózku. Nie budziałam męża specjalnie,żeby był wypoczęty w pracy.
Stary 2015-12-11, 09:38   #930
lulka19
Zakorzenienie

Mój tż na szczęście pracuje codziennie do14stej, ale w pracy się narobi, a potem jeszcze zajmuje się mną. Gotuje mi, i usługuje. Biedny jak by miał mało roboty kolo domu i z remontem...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości