|
|
#901 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kwietniowe mamusie 2016 <3 - część III
Dzien dobry
chwale sie wczorajszymi łupami dla Mikiego ImageUploadedByWizaz Forum1449818114.323961.jpg
|
|
|
|
#902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#903 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a możecie mi wytłumaczyć jak to jest z łożyskiem? Skoro teraz mam na przedniej ścianie to ono moze sie jeszcze przesunąć? To jest wskazanie do cc? Do tego mały od początku jest ułożony pośladkowy i na razie sie to nie zmienia.
Kurczę jak na początku chciałam cesarkę teraz jej nie chce ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- A co do płynów to ja używam od dawna różowego z garniera i dla mnie sprawdza sie super
|
|
|
|
#904 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem jak z lozyskiem ale dziecko ma dużo czasu by się jeszczw glowkowo ułożyć
|
|
|
|
#905 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Właśnie tym sie nie przejmuje bo mam nadzieje ze sie jeszcze odwróci ale składam sobie teraz to w całość i łożysko i ułożenie i robię sie przerażona myślą o cc
|
|
|
|
|
#906 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
wyjątkowo dziś wyspałyśmy się z córą Gosiaczek Ty masz cc ze wskazaniem zdrowotnym czy Ty sama chcesz?
|
|
#907 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tez go lubię
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#908 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Piersi dziecku nie poda wiec niewiele pomoże ☺ I tak jak mówisz on wstaje z rana do pracy a ja mam szansę w dzień odespac. |
||
|
|
|
#909 |
|
Zakorzenienie
|
No wiecie co, żeby mi tż miał pozwalać lub nie iść na prywatne usg
zapisuję się, i idę. Dostałam premię z pracy jak wiecie i pierwsze co to wydam na dodatkowe badanie dla dzidziusia, nie dajmy się zwariować, to nie średniowiecze żeby mi facet mówił co mogę a co nie ![]()
|
|
|
|
#910 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kolejna rzecz która nas łączy cross!!!
|
|
#911 |
|
Zadomowienie
|
Ja dziś tylko krótkie dzień dobry. Jadę zaraz z Emilką na okresowe badania. Małpa obudziła się przed 6... A mogłyśmy akurat dziś pospać.
Co do ćwiczeń- u nas nazywało się to Bootcamp i były prowadzone z żylastym murzynem- Mikiem. Wrócę, jak tylko będę mogła, bo dałam radę chodzić tylko 7 miesięcy- mam dość mały odstęp pomiędzy ciążami ![]() Były stacje rozliczane na czas i obciazenie dostosowane do stopnia zaawansowania do wyboru. Dla mnie super ![]() Łożysko jeszcze się może podniesć, a większość dzieci układa się główkowo. Moj tez jeszcze nogami w dol- maja duzo miejsca na fikolki.
|
#912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ryzykuj, sam sobie poradzi z farbą. Ja jestem chora, bo mama malowała, fakt, że przed ciążą, ale ja się tym potem zatrułam. Wracam do nadrabiania reszty
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#913 |
|
Zadomowienie
|
Wróciłam już z glukozy. Niestety nic z tego 😕 wypiłam, wytrzymałam z 5-10 minut i tak mnie zemdlilo ze zwymiotowalam wszystko.
Rozpuścily mi to w ciepłej wodzie i oczywiście nie mogłam dodać cytryny. Obezydlistwo. Wróciłam do domu do łóżeczka jeszcze. W sumie to nadal mnie mdli. |
|
|
|
#914 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A jak tam ruchy? ja rzadko czuję coś. Edytowane przez lulka19 Czas edycji: 2015-12-11 o 08:59 |
||
|
|
|
#915 |
|
Wtajemniczenie
|
Okropna ta glukoza jest. Mnie tez mdli caly czas a musze jeszcze godzine wytrzymać. Poprzednim razem mialam 50 gram i nie bylo tak źle. Fuj. Oby nie zwrócić i mieć to już za sobą
|
|
|
|
#916 |
|
Zadomowienie
|
Bądź bardziej dzielna niż ja ☺
|
|
|
|
#917 | |
|
♡ + ♡ = ♡♡♡♡
|
Cytat:
Boję się że ja też zwrócę...ale liczę na cytrynkę
|
|
|
|
|
#918 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tez prawie nic nie czuje
|
|
|
|
|
#919 | |
|
Zadomowienie
|
Super zakupy, już ktoś te myszko miki kupił na wątku,super!
---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#920 |
|
Rozeznanie
|
Aaa zapomniałam dzisiaj 25 tydzień mi się zaczyna!!!
Wstawanie My oboje wstawaliśmy w sumie :P ja wiadomo żeby karmić, a tż nie umiał spać jak już Młody się obudził i płakał. Z tym że jak przeszliśmy na mm to on dość szybko przesypiał nam całe nocki do 5-6 rano. Zobaczymy jak teraz będzie, bo trochę się boję, że jak dzidziuś się obudzi z płaczem to i Mikołaja nam obudzi, a przecież się nie rozdwoję żeby dwóch obskoczyć ![]() Glukoza Ja pójdę w przyszłym tygodniu :P myślę, że smak da się przeżyć ale mdli od słodkiego to fakt no i kłucia za przyjemne nie są. Pamiętam, że po pierwszym wkłuciu mi było strasznie słabo, dobrze, że tż ze mną był
|
#921 |
|
Zadomowienie
|
Co do ćwiczeń typu crossfit i TRX to podziewiam Was dziewczyny,ja zawsze byłam słaba fizycznie ,zwolnienia z WF przez omdlenia, dopiero koło 30 poszłam po rozum do głowy i zaczęłam uczęszczac do fitnessklubu,ale na takie lżejsze aktywnosci.
Co do obowiązków domowych to teraz sprzątaniem i gotowaniem zajmuję się głównie ja,bo jestem na zwolnieniu. Ale tak normalnie to oboje robimy wszystko,zależy kto ma wiecej czasu. Był taki okres,że pracowałam codziennie do 18 to mąż sprzątał i gotował,bo był szybciej w domu,a ja po pracy już nie miałam na nic siły. |
|
|
|
#922 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
głupie to badanie jak pies!![]() Klub i fb Wrzucę jakaś fotę do klubu, natomiast fb nie mam, wiec nie dołącze Płyn micelarny Wypróbowałam wiele, ale najbardziej podjeżdża mi Garnier różowy albo wersja czysta skóra (teraz w ciąży na problemy z cera) Karo hello ![]() Esesme Wasz Miki będzie cudownie wyglądał w myszkach Miki <3
![]() Edytowane przez MaLoS Czas edycji: 2015-12-11 o 09:34 |
|
|
|
|
#923 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuje za wyjaśnienie ️ popytam lekarza bo mam w przyszłym tug
|
|
|
|
|
#924 | ||||
|
Zadomowienie
|
Uffff..... Ale szalejecie! Nie było mnie od wczoraj wieczorem A tu tyle postów 😀😀😀 Ale jakoś dałam radę Was nadrobić.
Cytat:
No to nieźle ci powiedział. Mój ma prawie taki brzuch jak ja więc pewnie nigdy by z takim tekstem nie wyskoczył 😜 Narazie się tłumaczy ze przechodzi ciążę razem ze mną i stąd ten jego brzuch 😀😀😀 Cytat:
też jestem bardziej za tą tajną grupą na fb. Na wizaz częściej korzystam z aplikacji na tel. FB Mogę prosić o dodanie mnie do grupy? 😊 Cytat:
Witamy 😘 Fajnie że dziewczynka bo narazie mamy przewagę chłopców na grupie 😉 Cytat:
Fajnie że już możemy zobaczyć jak te nasze dzieciaki wyprawiają cuda w brzuszku. 😊 Moja ostatnio piła wody plodowe i popychała sobie je rączka do buźki 😊 Polinezyjka Nie zacytowalam Cię Ale jeśli chodzi o płyn do demakijażu to ja stosuje ten z biedry i jestem zadowolona 😊 Nie pamiętam czy komuś jeszcze miałam coś odpisać bo taki bieg tu z tymi postami że szok. 😊 Aaaa.... Już pamiętam. Podział obowiązków Ja studiuję dziennie A mąż pracuje fizycznie. Jeśli ja jestem w domu wcześniej to ja gotuje A jeśli on to wtedy obiad należy do niego. Sprzątam przeważnie ja w sobotę kiedy mam wolne Ale jak wróci z pracy to też mi pomaga. Ogólnie to mam mega męża, oczywiście zdarzają się kłótnie i sytuacje że mnie najzwyczajniej wkurza Ale Kocham Go ponad wszystko! 😍 Zawsze się o mnie troszczyl, a teraz w ciąży to już wyjątkowo. Mam nadzieje że po urodzeniu dziecka to sie nie zmieni 😜😜😜 |
||||
|
|
|
#925 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem,że to niełatwe, ale do zrobienia. Ja też wiele razy ulegałam a mała to wykorzystywała, cwaniara mała. Jestem zadowolona i dumna gdy zbieram pochwały od nauczycieli, innych rodziców, choć to są lata niemal walki ![]() Jeśli mogę ci coś jeszcze podpowiedzieć to na początek "zdarta płyta" ok, póniej wytłumacz dziecku,że jak mówisz raz to ma to zrobić. Prośba, ew przypomnienie i kara/pochwała. Na dłuższą metę ciągłe gderanie wykańcza, wiem po sobie U nas karą jest kąt na 5 min, brak baki w tv lub zakaz słodyczy w weekend ( ona je tylko w weekend_) Działa jak nic ![]() Cytat:
![]() U nas dziceci w predszkolu świętują dzień św Lucii. Ubierają się na biało i chodza z lampkami po cały przedszkolu śpiewając piosenkę o tej świętej. Potem jest kawa i tzw lussekatter z rodzicami. Uwielbiam tę tradycję, szkoda,że w PL jej nie ma. |
||
|
|
|
#926 |
|
Raczkowanie
|
Prywatny klub/Grupa na Fb
Ja chyba za rzadko piszę, żeby zostać przyjętą do klubu ale jeżeli chodzi o fb to z wielką chęcią, ale nie wiem jak to ogarnąć? Jak Was wyszukać odpowiednio itd? Bo ja od momentu przejęcia nazwiska męża mam mega nazywam się mega popularnie xD.Wczorajsze zakupy Bida z nędzą! Nic nie ma! W sensie oczywiście nic, co by mi wpadło w oko... Jedynie dwie torebki sobie kupiłam ![]() Pozostając jednak w głodzie zakupowym, wieczorem obczaiłam allegro i kupiłam kilka tunik/sukienek u tego sprzedawcy: http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=34086107 Noc Ja już nie mam siły do tego spania! ![]() No wyć się chce! |
|
|
|
#927 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez jestem z grupa tajna na fb, bede mogła chociaż zdjecia oglądać bo na tel mi sie nie otwierają
![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#928 | |
|
Wtajemniczenie
|
Esesme lozysko na przedniej scianie to normalna sprawa
apropo ruchow...swirowalam od wczorajszego popoludnia wewnetrzne, nikomu sie nie przyznajac bo maly sie nie ruszal, noNic nie czulam. Ale bylam u poloznej z rana i serducho bije jak dzwon..., ️uciekal jek a ja nic nie czulam!!!Cytat:
Amen! Tez jestem tego zdania
|
|
#929 |
|
Zadomowienie
|
Co do wstawania w nocy,to pierwsze 2 tyg.po porodzie jak mąż był na urlopie ojcowskim czy jak to się tam nazywało to razem ogarnialiśmy młodego,bo nie szło nam totalnie. Potem karmiłam w łóżku na leżąco, a mąż kimał,ale pomagał przy odbijaniu i ewentualnie usypianiu. Bo młody był ciężkim zawodnikiem i albo zasypiał na cycu albo bujany na tatusiowym brzuchu
.Ewentualnie bujany w wózku. Nie budziałam męża specjalnie,żeby był wypoczęty w pracy.
|
|
|
|
#930 |
|
Zakorzenienie
|
Mój tż na szczęście pracuje codziennie do14stej, ale w pracy się narobi, a potem jeszcze zajmuje się mną. Gotuje mi, i usługuje. Biedny
jak by miał mało roboty kolo domu i z remontem...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.

chwale sie wczorajszymi łupami dla Mikiego 

zapisuję się, i idę. Dostałam premię z pracy jak wiecie i pierwsze co to wydam na dodatkowe badanie dla dzidziusia, nie dajmy się zwariować, to nie średniowiecze żeby mi facet mówił co mogę a co nie
techniki i jak czasem widziałam jak chłopaki robią martwy ciąg albo przysiady ze sztanga to aż mnie bolało wszystko
a nasz durny trener nie poprawiał, tzn jeden bo inny-moj personalny poprawiał. I u nas tez były stacje-zazwyczaj 7 i każde ćwiczenie po minucie. Ile sie zrobiło tyle sie zrobiło. Najbardziej nie Kubie wyskoków z przysiądem, podciąganie na drążku i burpee
cross!!!

niecierpie sie klocic bo maz mi zawsze fochy strzela
no chyba to juz przesada nie? Czy mi sie wydaje?
Boję się że ja też zwrócę...ale liczę na cytrynkę
️ popytam lekarza bo mam w przyszłym tug 

Wiem,że to niełatwe, ale do zrobienia. Ja też wiele razy ulegałam a mała to wykorzystywała, cwaniara mała. Jestem zadowolona i dumna gdy zbieram pochwały od nauczycieli, innych rodziców, choć to są lata niemal walki 

apropo ruchow...swirowalam od wczorajszego popoludnia wewnetrzne, nikomu sie nie przyznajac bo maly sie nie ruszal, no
️uciekal jek a ja nic nie czulam!!!