Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-11, 07:40   #481
86ewula
Rozeznanie

Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII

Dzień dobry od dwóch dni próbuje nadrobić i w końcu się udało.
Kamilko oklaski dla Martynki , silna dziewuszka.
Dotka nie widziałam zdjęcia ale wyobrażam sobie słodkiego Witusia. Już mnie moja zgaga przestała wkurzać
Gratuluję też wszystkim tygodni , wizyt , wyznaczonych terminów :0
Zaraz się zbieram zawieść posiew moczu do labu (złota wasza rada sikac w wannie sprawdziła się w 100%) . Wczoraj zawiozlam gbs. Mało przyjemne było i nawet bolesne jak smyrneła przy odbycie. .. pobierała na jednym patyczku. Czeka się na wynik 3-7 dni.
Dziś lecę do hurtowni dziecięcej bo mają dzień bez vatu i laktator ręczny aventa za 79.99 a później koło 12 mam usg !!!! mega się cieszę bo pierwsze od 3ms.
Kinga jak dobrze pamiętam tu wklejalaś link do YouTube z filmem jak się robi wianek z Szyszek. Zrobiłam juz dwa. Dla siebie i na kiermasz świąteczny.
A później wracam i prasuje ciuszki na 56. Policzyłam i mam 10 zmian. Różnych kombinacji. Body kr. Rękaw plus pajac.
Body dł. Rękaw plus pół Śpiochy lub Śpiochy. Chyba starczy na ten rozmiar co ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1449819460599.jpg (70,4 KB, 18 załadowań)
86ewula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 07:41   #482
hariett
Zadomowienie

Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII

Mojakaren i koktajlowa piona
Co do kupowania promu kosmicznego - moja tak gadala jak kupiła.. Czapeczkę po kąpieli. Ja jej tłumaczę że czapeczki są w sklepach a ta że nie ma, bo pamięta jak z córką wnukowi szukały i nie było. Tę samą historię o szlachetnym podarku opowiedziała też na moich urodzinach u moich rodzicow :p mam dla małego z 10 czapeczek, w tym jedna w kwiatuszki i serduszka - od teściowej :p

Moja się nie obraża, ehh... A też najchętniej by zrobiła nam z mieszkania składowisko. Chciała dać nam jakieś noże - dzięki, mamy swoje! Ale to są takie ładne, będziecie mieć jak goście przyjdą

Edytowane przez hariett
Czas edycji: 2015-12-11 o 07:47
hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 07:51   #483
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Mojakaren i koktajlowa piona
Co do kupowania promu kosmicznego - moja tak gadala jak kupiła.. Czapeczkę do kąpieli. Ja jej tłumaczę że czapeczki są w sklepach a ta że nie ma, bo pamięta jak z córką wnukowi szukały i nie było. Tę samą historię o szlachetnym podarku opowiedziała też na moich urodzinach u moich rodzicow :p mam dla małego z 10 czapeczek, w tym jedna w kwiatuszki i serduszka - od teściowej :p

Moja się nie obraża, ehh... A też najchętniej by zrobiła nam z mieszkania składowisko. Chciała dać nam jakieś noże - dzięki, mamy swoje! Ale to są takie ładne, będziecie mieć jak goście przyjdą
Szlachetna paczka normalnie

Mnie kiedyś teściowa wkurzała tym, że dawała nam jakieś swoje stare rzeczy jak sobie nowe kupowała, a szkoda jej było wyrzucuc - bo jeszcze dobre. Np odkurzacz, to nie pozwoliłam kupić nowego odkurzacza przez kilka lat i kazalam mężowi odkurzać tym złomem. To się oduczył brać takie prezenty, teściowej też jakoś przeszło.
Teraz nie mogę za bardzo narzekać, jest dość taktowna, jak coś obieca to dotrzyma. Tylko dla mnie za często mojego męża wykorzystuje do różnych rzeczy.

Poszłam wczoraj na jogę i mnie bozia pokarała mega zgagą, pół nocy spałam prawie na siedząco. Chyba koniec już mojego jogowania w ciąży.

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 07:53   #484
iola14
Rozeznanie

Dzień dobry Gratuluję kolejnych tygodni Ja dzisiaj oficjalnie rozpoczynam 9 miesiąc ciąży

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Zaszłam w ciążę 8 miesięcy po cc więc szybko :/
Też się mnie lekarz pytał co bym wolała i ja się skłaniam ku sn, ale on jest jakiś niezdecydowany. Stresuje mnie to trochę bo właśnie nie wiem na co się nastawić.
Jedyna pewna rzecz to to, że mam czekać aż zacznie się poród nieważne czy będzie cc czy sn.

Wysłane z mojego LG-H340n przy użyciu Tapatalka
Szkoda, że nie powiedział Ci na czym stoicie i jakie są szanse na sn

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Wiesz co moze grzybowa bym odpuscila ale uszka? Znowuz nie jesz tych uszek 50

Dziekuje Wam dziewczyny,przekaze mlodemu komplementy!

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka
Pooglądałam Witka Śliczny po prostu te włoski cudowne

Cytat:
Napisane przez koktajlowa7 Pokaż wiadomość
Ech współczuję Moi teściowie też nas próbują uszczęśliwiać na siłę. Mówiliśmy wyraźnie, że nie chcemy materaca z włókniną kokosową bo NIE. Oczywiście co? Kupili i do tego dokupili poduszkę i kołderkę do kołyski. Nie lubię jak ktoś mi coś wciska na siłę mimo mojego protestu. Tak samo leży u mnie niebieski rożek i kombinezon, a ma być dziewczynka. Ale oni musieli nam te graty przywieźć.
Widzę, że chyba większość teściów tak ma Moi ostatnio pytali czy coś potrzebujemy bo łóżeczko nam kupią mówię, że mamy dwa ale kombinezonu nie mamy. No to usłyszałam, że po co mi kombinezon jak to zima będzie i ja nie będę wychodzić No ale trzecie łóżeczko mi jest potrzebne

Ewula Świetny ten wianek życzę powodzenia na usg

Cytat:
O to to

Edytowane przez iola14
Czas edycji: 2015-12-11 o 07:59
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 08:01   #485
hariett
Zadomowienie

Ruda witaj w klubie

Iola gratulacje nowego tygodnia
Jest zima i nie trzeba wychodzić ciekawe kto Ci będzie robił zakupy czy chociaż z resztą dzieci chodził na spacery

Stary 2015-12-11, 08:04   #486
kinga1701
Zakorzenienie

MallaMi gratuluję udanej wizyty, tylko ta szyjka, ale nie ma źle

Gratuluję nowych tygodni.

Niezdara moje cukry takie dobre dopiero kilka dni są tak jakby wracały do normy na koniec. Właśnie musze iść paski przepisać bo też mierze często jak tak sobie pozwalam. Może i Tobie się unormuja.

A ja mogę jeść owoce, tylko bananów i gruszek unikać.

Koktajlowa zdrówka.

Ewula kciuki za usg.

iola ale jak to bez kombinezonu?

Edytowane przez kinga1701
Czas edycji: 2015-12-11 o 09:21
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 08:06   #487
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Iola gratki 9 miesiaca

Przestan po co Ci kombinezon. Wyjdziesz na spacer dopiero w maju to juz nie bedzie potrzebny ale Ci niektorzy ludzie dziwnie mysla

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-11, 08:08   #488
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

W ogóle mała mnie od wczoraj straszy, wieczorem mega spokojna była, w nocy też siedziała cicho jak mysz pod miotłą, ale ona w nocy akurat rzadko szaleje, ale teraz rano też tak jakoś oszczędnie się rusza. Czuję że się rusza, że czkawke miała, ale jakoś malutko - może dzień lenia

Taaaaa wiadomo, w zimie kobieta z dzieckiem to na 3 miesiące się zamyka w domu

Edytowane przez ruda3d
Czas edycji: 2015-12-11 o 08:09
Stary 2015-12-11, 08:10   #489
czarnulax
Zakorzenienie

ewula wianek super
iola gratulacje no przecież jak to, w zime chcesz wychodzić! ja nie wiem skąd teściowe biorą te pomysły niektóre
moja mnie zapytała ostatnio co chcemy pod choinkę, mówię, że po czekoladzie, to usłyszałam, że ja? czekolada? no jak? przecież ja karmić będę!

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Dotka nie mogę się napatrzeć na waszego synka! Taka słodka kruszynka, że nic tylko przytulać
Stary 2015-12-11, 08:11   #490
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Ciekawe jakimi my będziemy kiedyś tesciowymi :sly:

Stary 2015-12-11, 08:11   #491
hariett
Zadomowienie

Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII

Czarnula grzecznie byś o kilo ryżu poprosiła a nie

Ruda nawet tak nie mów, strach się bać

Edytowane przez hariett
Czas edycji: 2015-12-11 o 08:12

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-11, 08:11   #492
kinga1701
Zakorzenienie

Ja to się cieszę, że mnie tak nikt nie uszczęśliwia. Rodzicom zabroniłam już kupować i jak na razie się słuchają chociaż średnio raz w tygodniu gdzieś coś zobaczą i pytają czy potrzebuje.
Za to mąż coraz częściej przynosi "cenne rady " od kolegów z pracy. Ale już mowie, żeby m nawet nie powtarzał tych wszystkich mądrości.

Czas edycji: 2015-12-11 o 09:21
Stary 2015-12-11, 08:12   #493
czarnulax
Zakorzenienie

hariett to jest myśl! Że też na to nie wpadłam
ruda mam nadzieje, że to nie jest jakiś syndrom teściowej i każda się potem w taką zmienia
Stary 2015-12-11, 08:14   #494
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Dotka chodzilo mi o to bardziej, ze sa ciezkostrawne i chyba nie maja zadnej wlasciwosci odzywczej. Bardziej chodzilo mi wlasnie, ze dlugo zalegaja w zoladku.
Przez mandarynki drapalam sie cala noc, ale nie moglam sobie ich odmowic.
Dotka dobrze, ze pilnujesz godzin karmienia, to na pewno przyniesie korzysci dla Witka

Kasiulenkowa gratki nowego tygodnia

Koktajlowa co Ci jest?

Candy to zamawiaj koszule, nie ma na co czekac

Ojej wspolczuje wam tych akcji z tesciowymi, ja tam na moja nie moge narzekac. Jak potrzebuje, zeby mi cos zrobila, zalatwila, to zawsze moge na nia liczyc. A jak mowi, ze chce cos kupic, to tlumacze co jest mi potrzebne, czego jeszcze nie mam i ona sie dostosowuje. Kiedys chciala kupic cos dla Wojtusia, ciuszki, to mowilam, ze takich malutkich nie chce, bo mam,cala walizke, to teraz szuka takich wiekszych.

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 08:14   #495
pietrusiowata
Rozeznanie

Dziewczyny współczuję teściowych

Moja jest cudowna, ostatnio nawet sama zrobiła ten kojec/kokon dla Jasia. Jedyne co nam wciska to jedzenie, ale my się cieszymy bo gotuje pysznie i zawsze mamy obiadki na cały tydzień a jak chcą coś kupić to dają kasę i mówią żebyśmy sami wybrali. To tak na pocieszenie, że są też i fajne teściowe :P

Iola gratki 9 miesiąca pisałaś o toxo, mi też babka nie zleciła badania bo skoro nie mam styczności ze zwierzętami to mi nie grozi. Ale chyba zrobię toxo i HIV przed porodem jeszcze
Stary 2015-12-11, 08:14   #496
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
ruda mam nadzieje, że to nie jest jakiś syndrom teściowej i każda się potem w taką zmienia
Oj coś mi się wydaje, że tak jest, a zwłaszcza jak ma się syna chyba ale nas to ominie bez obawy.
Stary 2015-12-11, 08:22   #497
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Oj coś mi się wydaje, że tak jest, a zwłaszcza jak ma się syna chyba ale nas to ominie bez obawy.
My poprostu poswatamy nasze corki z Waszymi synami i obie strony beda mialy super tesciow

Serduszko malutkie

Stary 2015-12-11, 08:24   #498
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
My poprostu poswatamy nasze corki z Waszymi synami i obie strony beda mialy super tesciow
Ooo toto, jak ktores dziecko bedzie narzekac na tesciowa, to jedna do drugiej zadzwoni i powie wez sie ogarnij

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 08:25   #499
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Malwi, ja szukalam info o tych grzybach* i normalnie mozna jssc, nawet przy kp - bo uszka to bym zjadla, grzybowej nie lubie

*Madrych zrodel innych niz strony/fora pt - o nie nie, absolutnie nic nie wolno!

Snilo mi sie ze sie kangurowalsmy

Ja sie witam z kolejnego odciagania. Niewyspana jestem okrutnie ale z budzikiem w reku pilnuje odciagania co 3h. Tym bardziej jak poczytalam o wczesniaczkach i baaardzo duzo daje im mleko mamy, zwlaszcza ze ma inny sklad niz mleko mamy donoszonego dziecia.

Ua00- zmien mi prosze godzine porodu na 17:50 - dopiero z opaski malego sie dowiedzialam
To mi tym bardziej uswiadamia jak szybko to poszlo s i koro o 17:35 dopiero podlaczyli ktg, a w 15 minut wyszly spadki tetna, zdazyli mnie przepakowac na drugie lozko, zawiezc na gore, rozebrac, zrobic wywiad, uspic, pociac i wyjac malego...

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka
Naprawde u Ciebie to byla ekspresowa akcja.. Staneli na wysokosci zadania

Cytat:
Napisane przez MallaMi Pokaż wiadomość
witam i ja wczoraj Was tylko nadrobiłam ale już nie dałam rady pisać tak mi się spać chciało. u nas po wizycie wszystko w porządku poza moją szyjką bo w ciągu ostatnich 3 tyg skróciła się z ponad 3,5 do 2,6. Gin powiedziała tylko ze mam się oszczędzać Wojtuś waży 2260g, nadal jest główką do dołu tak jak był i ogólnie wszystko z nim w porządku. przepływ w pępowinie prawidłowy. przepisała mi nospe forte na te bóle brzucha a na następnej wizycie pobierze wymaz na paciorkowca. z innych badan mam powtórzyć toxo i cmv. następna wizyta 29.12 więc ładnie proszę o dopisanie

Super,ze po wizycie ok

Dzien dobry!
Zgaga mnie strasznie w nocy wymeczyla,spac nie moglam i.. gardlo mnie boli
Miod, cytryna i sok malinowy od dzis w ruch plus plukanie woda z sola. Musi pomoc, bo.. 11 dni i Jakub bedzie z nami
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-11, 08:26   #500
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Ooo toto, jak ktores dziecko bedzie narzekac na tesciowa, to jedna do drugiej zadzwoni i powie wez sie ogarnij
Dokladnie tak!

Serduszko malutkie

Stary 2015-12-11, 08:28   #501
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Tak by było najlepiej dla wszystkich stron. Albo by nam dzieci narzekał, że rodzice za bardzo się zaprzyjaznili i same byśmy razem ustalamy co i jak, a ich tylko informowaly. to dopiero by było

Czas edycji: 2015-12-11 o 09:22
Stary 2015-12-11, 08:33   #502
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak by było najlepiej dla wszystkich stron. Albo by nam dzieci narzekał, że rodzice za bardzo się zaprzyjaznili i same byśmy razem ustalamy co i jak a ich tylko informowaly. to dopiero by było
Hahah. A nie wykluczone ze wlasnie tak mogloby sie zdarzyc

Serduszko malutkie

Stary 2015-12-11, 08:36   #503
iola14
Rozeznanie

No w sumie ominie mnie dylemat z werandowaniem

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość

W ogóle mała mnie od wczoraj straszy, wieczorem mega spokojna była, w nocy też siedziała cicho jak mysz pod miotłą, ale ona w nocy akurat rzadko szaleje, ale teraz rano też tak jakoś oszczędnie się rusza. Czuję że się rusza, że czkawke miała, ale jakoś malutko - może dzień lenia

Taaaaa wiadomo, w zimie kobieta z dzieckiem to na 3 miesiące się zamyka w domu
Na pewno tylko dzień lenia

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
moja mnie zapytała ostatnio co chcemy pod choinkę, mówię, że po czekoladzie, to usłyszałam, że ja? czekolada? no jak? przecież ja karmić będę!
to moja w tej kwestii na odwrót No ale jak ty chcesz piersią karmić?!

Cytat:
Napisane przez pietrusiowata Pokaż wiadomość
Iola gratki 9 miesiąca pisałaś o toxo, mi też babka nie zleciła badania bo skoro nie mam styczności ze zwierzętami to mi nie grozi. Ale chyba zrobię toxo i HIV przed porodem jeszcze
A ja mam kota w poniedziałek idę na badania to zrobię sobie prywatnie

Cytat:
Właśnie!
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 08:38   #504
mojakaren
Zakorzenienie

MallaMi no dokładnie najgorsze jest gadanie i mielenie jęzorem, a jak przyjdzie co do czego to nic nie zrobią ani nie pomogą :/

hariett wow kupiła czapeczkę, no .... czapki z głów po prostu

ruda moja teściowa tez nam na nowe mieszkanie przywiozła swoje graty. Jedne co było fajne to kołdra, taka ogromna, a cała reszta masakra jakies tandetne filiżanki, wazon brrr..

iola gratuluję 9mc! faktycznie odpuść sobie ten kombinezon, ale wymyśliłaś

Cytat:
ja będę jędzą haha nie no postaram się być fajna, ale na pewno będę krytycznie oceniała wybranki mojego syneczka

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 08:43   #505
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Noo ja mam takie same odczucia jak patrze na zdjęcia Witka i tak patrze na swoj brzuch i mowie do Mlodego ze to niesamowite ze siedzi tam w środku a wyglada pewnie podobnie juz normalnu piekny człowieczek i taaaak strasznie za nim tesknie
też o tym wczoraj myślałaś? Ja chodziłam później i brzuch głaskałam i gadałam, że na pewno też mam takiego pięknego chłopczyka w brzuszku

Cytat:
Mam to samo... A nie jak na jakichś zdjęciach z usg
te z 3d to wyglądają jak dzieci a normalne usg to jak potwór nie wyobrażam sobie, że on taki prawdziwny malutki dzidziuś jest

Cytat:
Nie wiem czy znacie buke z fb, ale rozbawił mnie

Cytat:
Napisane przez MallaMi Pokaż wiadomość
witam i ja wczoraj Was tylko nadrobiłam ale już nie dałam rady pisać tak mi się spać chciało. u nas po wizycie wszystko w porządku poza moją szyjką bo w ciągu ostatnich 3 tyg skróciła się z ponad 3,5 do 2,6. Gin powiedziała tylko ze mam się oszczędzać Wojtuś waży 2260g, nadal jest główką do dołu tak jak był
super, że wszystko w porządku

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
witamy się w 38tygodniu i według mojej gin od dziś ciąża donoszona

Cytat:
Napisane przez 86ewula Pokaż wiadomość
Kinga jak dobrze pamiętam tu wklejalaś link do YouTube z filmem jak się robi wianek z Szyszek. Zrobiłam juz dwa. Dla siebie i na kiermasz świąteczny.
A później wracam i prasuje ciuszki na 56. Policzyłam i mam 10 zmian. Różnych kombinacji. Body kr. Rękaw plus pajac.
Body dł. Rękaw plus pół Śpiochy lub Śpiochy. Chyba starczy na ten rozmiar co ?
Ja wklejałam ale super Ci wyszło! Na jakim kółku robiłaś? Bo mi doszły właśnie moje niby 20 cm ale jakieś małe te kółka I jak zrobiłaś, że wydaje się taki gęsty?

A ciuszków myślę, że spokojnie wystarczy

Cytat:
to zależy na jaką synową trafię, bo ja potrafię być wredna
A tak w temacie teściów. Ja mam kochanych teściów, ale niestety już wiek nie ten i obawiam się, że powoli zaczyna ich dopadać demencja.. Zachowują się jak dzieci czasem, kompletnie są oderwani od świata Póki co do dziecka nie proponowali nic, tak samo siostra Tż (a ma 3 dzieci ). Ale za to teściowie powiedzieli, ze na wesele kupią nam zestaw garnków takich mega wypasionych oh ah! GARY!? Kazałam Tż wybić im to z głowy. Dadzą kurde 1000 zł jakiemuś gościowi z targu za te gary, a ja ich używać nie będę, bo mam aktualnie 10 i używam 4 I mi się po prostu nie mieszczą już! Tak samo jak dostałam komplet talerzy od babci
Niby mówili, ze dobrze dobrze, ale kto ich tam wie co zrobią wolałabym tą kasę do koperty przynajmniej Dj opłacę, bo garami to kiepsko
No ale wam potrzeba, bo na nowe życie! A teraz nie gotujemy, nie jemy i w ogóle nie? w plastikowych ?
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 08:46   #506
czarnulax
Zakorzenienie

Mamy jakieś fatum psujących się pralek? Nasz złom chyba przestał odwirowywać. Chyba zwariuję.
Stary 2015-12-11, 08:49   #507
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Co do tesciowych to ja wiem,ze bede straszna poza tym, wmawiam sobie,ze mnie syneczek nie opusci i zadna lafirynda go nie dotknie
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-11, 08:50   #508
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

A tak w ogóle to dzień dobry
Miałam praktycznie bezsenną noc, przewalałam się cały czas, a to siku, a to duszno, a to niewygodnie i tak w koło.. Masakra jeszcze milion myśli na minutę.
Zmartwił mnie dzidziuś wieczorem, bo położyłam się i nagle zaczął mi wywalać cały brzuch do góry nogami i za chwilę cisza. Nic kompletnie nic. O matko aż się spociłam wtedy.. Ale puknęłam go, pouciskałam tu i ówdzie i niechętnie się przekręcił.. dalej leżałam w stresie, ale jak podłożyłam rękę pod brzuch (bo na boku leżałam) to mnie kopnął żebym oddała przestrzeń więc odetchnęłam. Eh Ale od rana szaleje po barszczyku
W ogóle wczoraj Tż wyczuł mu stópkę.. Ja też. Idealnie poczułam ją w moim prawym płuco. Chciałam się pochylić nad stołem, żeby zjeść, a mały postanowił mi to skutecznie utrudnić i Tż zaczął macać i pod żebrem miałam górkę i mówi, że na wyczucie to jak stópka Połaskotał i mały uciekł
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 08:53   #509
niezdara
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
też o tym wczoraj myślałaś? Ja chodziłam później i brzuch głaskałam i gadałam, że na pewno też mam takiego pięknego chłopczyka w brzuszku

te z 3d to wyglądają jak dzieci a normalne usg to jak potwór nie wyobrażam sobie, że on taki prawdziwny malutki dzidziuś jest

super, że wszystko w porządku

Ja wklejałam ale super Ci wyszło! Na jakim kółku robiłaś? Bo mi doszły właśnie moje niby 20 cm ale jakieś małe te kółka I jak zrobiłaś, że wydaje się taki gęsty?

A ciuszków myślę, że spokojnie wystarczy

to zależy na jaką synową trafię, bo ja potrafię być wredna

A tak w temacie teściów. Ja mam kochanych teściów, ale niestety już wiek nie ten i obawiam się, że powoli zaczyna ich dopadać demencja.. Zachowują się jak dzieci czasem, kompletnie są oderwani od świata Póki co do dziecka nie proponowali nic, tak samo siostra Tż (a ma 3 dzieci ). Ale za to teściowie powiedzieli, ze na wesele kupią nam zestaw garnków takich mega wypasionych oh ah! GARY!? Kazałam Tż wybić im to z głowy. Dadzą kurde 1000 zł jakiemuś gościowi z targu za te gary, a ja ich używać nie będę, bo mam aktualnie 10 i używam 4 I mi się po prostu nie mieszczą już! Tak samo jak dostałam komplet talerzy od babci

Niby mówili, ze dobrze dobrze, ale kto ich tam wie co zrobią wolałabym tą kasę do koperty przynajmniej Dj opłacę, bo garami to kiepsko

No ale wam potrzeba, bo na nowe życie! A teraz nie gotujemy, nie jemy i w ogóle nie? w plastikowych ?

Mam koleżankę która od teściowej bierze co daje bo wypada... I za pół roku sprzedaje na olx albo gdzieś indziej i jeszcze zarabia na tym wiec dziewczyny- nie odpakowywać z folii, nie obrywać metek a potem zrobicie interes życia

Polub mnie https://www.facebook.com/dailybetterblog/
niezdara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 08:55   #510
uaoo
Zakorzenienie

Witam się w ten zimny poranek. Kot mi popsuł karuzele, którą robiłam do łóżeczka Musiał się nią bawić w nocy.
Mam plan dzisiaj zrobić te wszystkie bombki na kiermasz, ciekawe jak mi wyjdzie.

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Uaoo 6kg mandarynek... Toż to raj! Ja wyjadłam dzisiaj wszystkie jakie były w domu.
Zostało już tylko 3 kg

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
Co do tesciowych to ja wiem,ze bede straszna poza tym, wmawiam sobie,ze mnie syneczek nie opusci i zadna lafirynda go nie dotknie

Ja też będę straszna, ale z resztą inaczej jak się ma synka, a inaczej jak się ma córę

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:
Napisane przez niezdara Pokaż wiadomość
Mam koleżankę która od teściowej bierze co daje bo wypada... I za pół roku sprzedaje na olx albo gdzieś indziej i jeszcze zarabia na tym wiec dziewczyny- nie odpakowywać z folii, nie obrywać metek a potem zrobicie interes życia
dlaczego nie zrobiłam tak z tą pościelą
tzn. nowa jest ale już bez metek i bez foli.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości