Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 10 - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-11, 13:05   #4621
cashmere
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 10

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Często spacerujecie ze spiacymi dziećmi? Ja jakoś nie lubię.. Zwłaszcza jak jest tak zimno...
Zawsze wychodzimy na spacer świeżo po drzemce aby panna była wypoczęta i wyspana, lubi świat obserwować 😉
Ja teraz też nie lubię. Robię jak Ty i na drzemke wracamy.

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

My na spacerku. Jest zimno ale słonecznie

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 13:14   #4622
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Często spacerujecie ze spiacymi dziećmi? Ja jakoś nie lubię.. Zwłaszcza jak jest tak zimno...
Zawsze wychodzimy na spacer świeżo po drzemce aby panna była wypoczęta i wyspana, lubi świat obserwować 😉

Ja ostatnio staram się wychodzić po drzemce, żeby potem móc cokolwiek w domu zrobić podczas drzemki hehe Wczoraj to nawet biegiem szłam do domu żeby nie usnęła, bo widziałam że oczy już jej leciały hehe

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Dzisiaj od razu po drzemce do woza i taka zadowolona była bez smoka cały spacer z uśmiechem i gadaniem na ustach Teraz śpi, ale już nie długo bo huśtawka nie buja ...

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
My na spacerze od 2 godzin. Chodziłam naokolo Roska długo zeby książę spał aż w koncu weszłam i sie nie zbudzil bo po wyjsciu z domu od razu usnal a jak weszłam do apteki to od razu oczka otworzył

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Skokowe przybieranie. U nas malo malo a w ogólnym rozrachunku ok

Fajnie Ci moja w wózku to też max 30 minut sen, kurcze niewiem co zrobić żeby ona w tą drugą fazę snu jakoś wchodziła..
Stary 2015-12-11, 13:23   #4623
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madelinem Pokaż wiadomość
Nie, pada,
Ale chyba wiedziala.ze nie idzie po siostre bo na drzemke wlasnie poszla.

Fajna ta lalka z pieskiem. Zapytam.sie ktora fajniejsza i ta zamowie.
Do tego ten gips, mase solna lubi to moze i to podpasuje.
Agata dostanie szczeniaczka i klocki aktywne. Od chrzestnej ta wieze ktora pokazywalam, Milena gre. A moja mama kupila przytulanki.
Ja w lidlu kupiłam za 49zl ostatnio

Gosiak gratki zeba!

Goczek zdjęcia zrób małej w tej sukienusi!

Glowa coś mnie boli...

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Cytat:
Maciek najlepiej śpi na spacerze

Ja Maćka dużo podrzucam, często z nim tańczę, a najbardziej to lubi jak go biorę leży na rekach jak samolot na brzuchu i ganiamy za Mają, taki ubaw, że hej z piskami i głośnym śmiechem

My w piżamce jeszcze..ogarniam się, bo po Maje musze jechać i pierogi kupić

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 13:40   #4624
madelinem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
Mamy zeba kolejnego
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość

Gosiak gratki zeba!

Glowa coś mnie boli...

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Ja Maćka dużo podrzucam, często z nim tańczę, a najbardziej to lubi jak go biorę leży na rekach jak samolot na brzuchu i ganiamy za Mają, taki ubaw, że hej z piskami i głośnym śmiechem

Lidla mam daleko

Pokazalam jej i sie podoba.

Agata na drzemce, oby dluzszej.

Ja kawe pije, glowa boli, deszcz pada. Nie chce mi sie nic. Cos bym porobila i nie wiem co. Nie moge sie za nic zabrac

Kana, oby juz nie bolalo po szczepieniu.

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

U nas na spacerze drzemek.nie ma, chociaz.ostatnio zdarzylo sie ze przysnela, ale.to jakis wyjatek byl.
Wole jak spi w domu, wlasnie po to, zeby cos zrobic. Bo tak to lipa,

Wczoraj sie z Milena ganiala, fajna zabawa. Najlepiej z siostra, bo ze mna nie bardzo.

Obiadek zjadla. Z hippa cos. Jutro jej brokula.z jajkiem ugotuje, a w niedziele rosolek z makaronem.
madelinem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 13:41   #4625
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Goczek może wspólnie jakąś zasadzkę na nie wymyślimy Moja mama tez taka mało ostrożna jakby, stare metody sadzać podrzucać itd ale do roku będzie siedzieć stać, to juz mi to nie powinno przeszkadzać

Cashmere ok jak coś sie zgłoszę 😘

My ze spaceru wracamy, w Rossmanie byłyśmy i psa oblupilam w pieskowym Za to jutro jadę sama się obkupić Mąż kazał kurtkę kupić, bo ta się nadaje do obrządku tylko hehe i córce jakąś kieckę na święta bym chciała Zobaczymy jak sobie moja brygada poradzi
my już mamy kieckę na święta trzymam kciuki jak obkupienie

Cytat:
Mamy zeba kolejnego
gratki

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53765729]moj TZ Hanke podrzuca (tzn caly czas ja trzymajac) i sie strasznie mala chichra Moja mama za to strasnzie ostrozniacka jest, kocyk na panelach rozściela (Hanka sie slizga na nim i wścieka), poduszkami obkłada no i co mala zamarudzi to 'ojej, pewnie glodna"
ja młodej taka sukienczyne kupiłam, będzie prezenty rozdawac

gratki

pomozcie mi sie zdecydowac- jaki prezencik dla rocznego chłopczyka, ktory obecnie lubi wszystkim walic w podlogę, ma ze 3 duze auta, malych autek nie widzialam, bawi sie zabawkami przy jedzeniu

http://www.empik.com/zabawka-interak...2731,zabawki-p
http://www.empik.com/simba-labirynt-...1625,zabawki-p
http://www.empik.com/dumel-discovery...5029,zabawki-p
http://www.empik.com/bam-bam-muzyczn...1603,zabawki-p
http://www.empik.com/zabawka-interak...6053,zabawki-p[/QUOTE]

ale będzie ładna Mikołajka
co do zabawek skoro lubi się bawić podczas jedzenia to może takie na przyssawki hmm? Niezawsze ostanio wklejała takie

Cytat:
my po drzemce jemy obiad i zaraz na spacerek co nie zmienia faktu, że czasem na spacerze też przyśnie, zazwyczaj jak już wracamy

Cytat:

Gosiak gratki zeba!

Glowa coś mnie boli...

oj mama obijasz się a miałam pisać do Ciebie czy spacer hehe :P

My wróciłyśmy, znowu zmarzłam, dobrze, ze chociaż mojej pyzie cieplutko
Stary 2015-12-11, 13:55   #4626
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Goczek- ja też jeszcze nie dostałam okresu, także jest nas 3 (chyba nikogo nie ominęłam ) ;-)

My idziemy na spacer też zazwyczaj po drzemce , ale i tak róznie to jest na spacerach, nie zawsze jest zadowolony wracamy to obiad i spanie;-) a ja wtedy coś porobię;-)

Filip śpi a ja idę robić zapiekanki ;-)
Stary 2015-12-11, 14:05   #4627
violka848
Zakorzenienie

Kamilove to poka poka kiecunię!! )

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Ada się obudziła pomruczała, oczy były otwarte, ale jednak zasnęła dalej bez mojej interwencji, ale ja chodzę na palcach zeby nie zbudzić

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-11, 14:13   #4628
DomimaZet
Zakorzenienie

Dzień dobry :-*

Nadrobilam fb bo generalnie byłam mocno w plecy - wszystko z doskoku :-( - biorę się za wizaz...
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 14:18   #4629
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:
Kamilove to poka poka kiecunię!! )

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Ada się obudziła pomruczała, oczy były otwarte, ale jednak zasnęła dalej bez mojej interwencji, ale ja chodzę na palcach zeby nie zbudzić
O taka ;-)

Szuka może któraś sukienki dla siebie na święta? 😃 kupiłam dwie, jedna zostawiam a jednej muszę się pozbyć, rozmiar niby uniwersalny ale to takie xs-s, nie więcej na pewno.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1449843382614.jpg (63,9 KB, 12 załadowań)
Stary 2015-12-11, 14:19   #4630
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Prawie zawsze spi na spacerze. Wychodzę po drzemce i obiadku a teraz jak taki opatulony to szybko odlatuje.

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
my już mamy kieckę na święta trzymam kciuki jak obkupienie

gratki

ale będzie ładna Mikołajka
co do zabawek skoro lubi się bawić podczas jedzenia to może takie na przyssawki hmm? Niezawsze ostanio wklejała takie

my po drzemce jemy obiad i zaraz na spacerek co nie zmienia faktu, że czasem na spacerze też przyśnie, zazwyczaj jak już wracamy

oj mama obijasz się a miałam pisać do Ciebie czy spacer hehe :P

My wróciłyśmy, znowu zmarzłam, dobrze, ze chociaż mojej pyzie cieplutko
W takim samym systemie mamy spacer hehe. O której Nadia je obiad?

Bylam w Rosku. Zadnej inf.o promocji na sinlac ale jest po 18.99. Hania dzięki wielkie za info.

Edytowane przez Majka232
Czas edycji: 2015-12-11 o 14:21
Majka232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 14:25   #4631
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
O taka ;-)

Szuka może któraś sukienki dla siebie na święta? 😃 kupiłam dwie, jedna zostawiam a jednej muszę się pozbyć, rozmiar niby uniwersalny ale to takie xs-s, nie więcej na pewno.
Pokaż kiecke, tą dla mamy, bo poniżej wrzuciłas chyba Nadiową, co? W każdym razie słabo widzę, bo na apce jestem 😉
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 14:27   #4632
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
Witam się i ja. O dziwo ALA już śpi więc pewnie się szybko obudzi...właśnie zjadłam śniadanko i pije herbatkę.
Jestem taka ucieszona bo znalazłam opiekę dla Ali jak pójdę do pracy!! Moja sąsiadka wie zgodziła😁😁😁
Jestem tym bardziej zadowolona ze ma synka o 5miesiecy starszego od Ali i ma pedagogiczne wykształcenie.A że chce mieć kolejne bobo bo nie chce wracać do pracy to jest baardzo chętna. A ja mam blisko bo na tym samym Pietrze
Super Kochana ze opieka dla Ali się znalazła. Ekstra ze tak blisko

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Cytat:
Hej.
Od 1 w nocy mamy goraczke (38.7), suchy dudniacy kaszel, chrype i katar widmo nr do pediatry na 15.30
:-( oj Biedna Mała Ptysia :-( - daj znać po lekarzu
Stary 2015-12-11, 14:30   #4633
Majka232
Zakorzenienie

Kamilove - bardzo szykowna kreację będzie miała Nadia
Stary 2015-12-11, 14:39   #4634
DomimaZet
Zakorzenienie

KAMILOVE - ekstra ta owieczka - taka słodka - apropo ruch zabawek co masz na liście to ja mam tą piłkę - na Mikołaja Olaf dostał i Garnuszek... obie zabawki fajne aczkolwiek u nas to małe zainteresowanie w ogóle jakimikolwiek zabawkami :-/ eh.. myślę że trochę później będzie z nich użytek... - Piłka jest taka dość duża - myślałam że będzie mniejsza

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

PAVLINECKA - nie wiem czy współczuć Ci tego długiego pobytu tz w domu... hmm. . Chyba trochę tak... wiec współczuję... ale może akurat coś tam Ci pomoże, odciazy Cię czy coś... trzymam kciuki żebyś to przetrwała :-* i żeby nie okazało się tak ze masz w domu dwójkę dzieci :-P

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Cytat:
Madzixx dzięki za opis wydaje się super ten słonik.

Gosiak dużo zdrówka dla Martynki ✊✊✊

Koperco ale fajnie z tą opiekunka-sasiadka 😃

Witam się, piękne słońce za oknem 😃 lecę myć włosy w takim razie żeby wyjść o normalnej porze 😉
Kamilove - Ty farbujesz sobie sama włosy? Całość farba? Jaki masz kolor?

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Gosiak-zdrowka dla Martynki !

Koperko-super z sąsiadka

Ala na drzemce a ja za Mel b sie biore
Jak poszłam sie kapać to była na macie w dużym pokoju i mowie, ze ide wziac prysznic, zaraz wracam to patrzyła na mnie uważnie, puściłam wode, słyszę klap klap rączek a za chwile Ala w łazience bystra juz taka fajna
Super z tymi ćwiczeniami - fajnie ze się tak zawzielas - od razu lepsze samopoczucie prawda?
Byłaś u dentysty? Bo chyba mi gdzieś to uciekło :-( - przeżyłas jakoś?

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Cytat:
A widziałaś ten szron ma łące?

Koperco super z Sąsiadka

Madelinem jaka lalka, my z Maja napisaliśmy list do Mikołaja i bałam się, że nie zdobędę jednej pozycji, ale się udało

Gosiak zdrowka
U nas tez był rano szron :-( - w nocy było już -4 st :-(

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Cytat:
My jeszcze w łóżku, ale przez to, że kalendarz robiłam to jakaś niedoskonałości jestem i czekam na drzemke Maćka...

Może dziś na łyżwy pójdziemy..
O łyżwy - ale fajowo - tez bym chciała się wybrać

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

GOCZEK - VIOLKA - ( Pavlinecka tez ...? ) widzę ze Wasze Dziewczyny solidaryzuja się z moim Olafem - może pozazdrościly Mu nocnych imprez o stwierdziły ze tez spróbują nie spać :-( - współczuję Wam nocek i to w pełnym znaczeniu słowa WSPÓŁCZUJĘ :-( - wiem co czujecie... oby to było chwilowe choć sama przestałam w to wierzyć niestety :-(
Stary 2015-12-11, 14:39   #4635
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:
Prawie zawsze spi na spacerze. Wychodzę po drzemce i obiadku a teraz jak taki opatulony to szybko odlatuje.

W takim samym systemie mamy spacer hehe. O której Nadia je obiad?

Bylam w Rosku. Zadnej inf.o promocji na sinlac ale jest po 18.99. Hania dzięki wielkie za info.
No tak wychodzi obiadek między 12 a 13 😃

Cytat:
Pokaż kiecke, tą dla mamy, bo poniżej wrzuciłas chyba Nadiową, co? W każdym razie słabo widzę, bo na apce jestem 😉

Hehe tak Nadiowa 😃 zaraz wrzucę na fb

Cytat:
Kamilove - bardzo szykowna kreację będzie miała Nadia

😘 pod spod bluzeczke z kołnierzykiem "bebe" jej włoże 😊

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
KAMILOVE - ekstra ta owieczka - taka słodka - apropo ruch zabawek co masz na liście to ja mam tą piłkę - na Mikołaja Olaf dostał i Garnuszek... obie zabawki fajne aczkolwiek u nas to małe zainteresowanie w ogóle jakimikolwiek zabawkami :-/ eh.. myślę że trochę później będzie z nich użytek... - Piłka jest taka dość duża - myślałam że będzie mniejsza

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

PAVLINECKA - nie wiem czy współczuć Ci tego długiego pobytu tz w domu... hmm. . Chyba trochę tak... wiec współczuję... ale może akurat coś tam Ci pomoże, odciazy Cię czy coś... trzymam kciuki żebyś to przetrwała :-* i żeby nie okazało się tak ze masz w domu dwójkę dzieci :-P

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Kamilove - Ty farbujesz sobie sama włosy? Całość farba? Jaki masz kolor?

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Super z tymi ćwiczeniami - fajnie ze się tak zawzielas - od razu lepsze samopoczucie prawda?
Byłaś u dentysty? Bo chyba mi gdzieś to uciekło :-( - przeżyłas jakoś?
Właśnie widzialam na filmiku że spora ta piłka ale fajna ogólnie? 😉 dobrze się Mama nią bawisz? 😄 😚
Tak ja farbuje sama, tylko odrost, od kilku lat w sumie ta sama farba wellaton 12/1 😉
Stary 2015-12-11, 14:40   #4636
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
A może pić jej daj? Zosia kręci się do ok.22, dam parę lykow herbaty i zaraz śpi spokojniej. Wczoraj obyło się bez nocnej pobudki na jedzenie. Dopiero o 5 zaczęła się wiercic, wypiła troszkę mleczka i dospala do 7. Później już musieliśmy się zbierać do lekarza. Hehe i my też na Bebiolnie jakby co 😉

Uwaga, uwaga.. W trzy tygodnie Zosia przybrała 500g, waży teraz 8400g 😉 sprawdzają się babcine metody podtuczajace, hehe, lekarka nawet się śmiała, że będzie teraz nasz sposób polecać slaboprzybierajacym dzieciakom 😉😎

Szczepilismy na meningokoki typ.B, druga dawka, bo podobno jakaś lipa jest z dostępnością tych szczepionek, w przychodni mieli parę sztuk i lekarka radziła szczepić, bo po Nowym Roku może juz nie być. Wiec 440zl w plecy. A Zosi zrobił się obrzęk na nożce, tak jak ostatnio... Dostała juz paracetamol (bo widać, że boli biedaczke) i śpi sobie. Przejdziemy przez to i przynajmniej będzie juz z głowy na jakiś czas. 8.01.16 następne szczepienie i spokój do roczku...
Ale ekstra,ze tyle przybrala! a przypomnisz te babcine metody na tuczenie? Chleb z jajem i wlasnoreczne zupki i drugie dania dla przedszkolaka czy moze slonine jej dajecie?

Cytat:
Ostatnio było 100g w 4 tyg... Moze nadrobila? 😉
Uuu, to tak dosyc skokowo ta waga.

Moja dzis obiadu nie chciala wcale,null, ziro! Zupka jarzynowa gerbera. Dwa podejscia,drugie po spacerze i ponad godzinie i wielkie fuj. Cycka dalam to tez niezbyt chciala, odchudza sie?
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 14:44   #4637
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Zasnela sama znowu😁

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Ja czytam.
Moja też ryczy czasem jak jej coś zabiorę(no kabel od odkurzacza etc.)Ja czytam dzieciowe książki-mam po synku.

Czytam książkę kucharską dla dzieciow takich jak nasze i staram się zainspirować
He he w pierwszym momencie pomyślałam że czytasz dzieciom książkę kucharka he he - dobre....pomyślałam że starasz się je już zainspirowac :-D

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Cytat:
Napisane przez madelinem Pokaż wiadomość
wlasnie bym wolala cos kreatywnego bardziej,
nie wiem, czemu mi sie ona nie podoba, mam wrazenie, ze bedzie na chwile,

super, ze znalazlas oiekunke, i to tak blisko

zdrowka duzo, oby to nic powaznego

dobrze gadasz

ona to by chciala wszystko

ze ci sie chce cwiczyc, ja nie mam motywacji
juz sie nie schowasz

http://allegro.pl/barbie-studio-wzor...834387355.html
o taka

chyba bym na zawal zeszla,

wspolczuje,

wspolczuje

siadlam do kompa, dziwnie mi sie na nim pisze.

juz mi Agata próbowała zwiac do kuchni, wlaczylam 25 min na kawe. moze w miesjcu posiedzi.

ktore klocki lepsze? aktywne czy ruchome?

ta owieczka fajna, tylko ze moja nie potrzebuje zachety
Ja kupiłam aktywne klocki - hmm... jak dla mnie są fajne czekam tylko jak Młodzian się nimi zainteresuje

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Cytat:
Chyba się wezmę za ćwiczenia,choć tak mi się nie chce.
Ćwiczyłas? - pamiętasz jak mnie pięknie motywowalas? Razem sobie cwiczylysmy - musimy znowu zacząć się motywowac ;-) :-*

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Myslalam ze piszesz zd dzieciom ta ksiazke kucharska czytasz ;p

Znalazlam wczoraj mamie na fejsie prace. Byla na 9 na rozmowie i od jutra zaczyna. Co prawda ba 2tyg do swiat ale super. dziewczyna jest 2tyg po cc i ma 16m synka i potrzebuje aby ja odciazyc z dzwiganiem go, z wozkiem, na spacer wyskoczyc.
tak sie ciesze. Po 5h dziennie takze kokosow nie zarobi ale 6zl na godzine ustalila wiec calkiem niezle.
O to to. Ten sam tok myślenia odnośnie wypowiedzi Koperco
Super z ta praca dla mamy - zawsze jakaś kaska wpadnie i zajęcie tez fajne
Stary 2015-12-11, 14:49   #4638
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
moja zasypia nieraz na spacerach teraz zimą i w sumie fajnie,bo wstawiam wozek na przedsinek taki chlodniejszy i spi sobie. A ostatnio jak nie zasypia na spacerze to potemsie w domu meczy z zasnieciem jakoś. Dzis tez jeszcze bez drugiej drzemki,probowalam uspic niedawno i pupa.przy kp nie,kreci sie,w lozeczku wstaje,lazi,a teraz stoi przy sofie i stoi,klepie ręka. Za prlu to bym ja do kolejki jakiejś wstawila,by sie spelniala z tym staniem 😒
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 14:52   #4639
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
A co macie na mysli pisząc 'ryk' ? Prawdziwy ryk taki jakby ze skory obdzierano czy płacz w znaczeniu potocznym ? tak z ciekawości pytam
U nas ryk to ryk taki wrzask ze łzami czasem :-( a jeczenie jojczenie i marudzenie to tylko takie zawodzace dźwięki - zazwyczaj jak np Mu znikam z oczu idąc do kuchni czy WC... :-/

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Cytat:
Napisane przez siempre Pokaż wiadomość
U nas noc lepsza bo się budził co dwie godziny a nie co godzinę Z nosa mu cieknie katar:/ i zaczyna kaszlec ehhh mam nadzieje że się nie rozwinie to w nic poważnego.

A ja dostałam pierwszy okres
Oj :-( znowu Chorowitek? :-( - Biedny- oby faktycznie się nie rozwinęło :-*

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
co mi przypomina, że ja jeszcze nie dostałam tz nie dostałam kolejnego ...

Goczek hhaha ja swojej też butelki, kartki, teraz puzzle próbuje rozbroić i płacze, no się nie udaje
Ej... znowu Ci się spóźnia? He he i co będzie tescik? :-D

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Cytat:
Mbie tesciowa pytala co dzieciom. Moze czolg zdalnie sterowany. Masakra. Mówię ze się nie bawi tym i ma duzo aut. Stwierdziła że przesyt zabawek ma starszy. I ja się z tym zgadzam ale to ona mu bez okazji coś co chwile kupuje. Cisnienie mi podskoczylo na maksa
Oj widzisz... moja teściowa za to Olafowi jeszcze nic nie kupiła ... :-(
Stary 2015-12-11, 14:55   #4640
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:

Właśnie widzialam na filmiku że spora ta piłka ale fajna ogólnie? 😉 dobrze się Mama nią bawisz? 😄 😚
Tak ja farbuje sama, tylko odrost, od kilku lat w sumie ta sama farba wellaton 12/1 😉
U nas obiadek ok.12

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53767909]moja zasypia nieraz na spacerach teraz zimą i w sumie fajnie,bo wstawiam wozek na przedsinek taki chlodniejszy i spi sobie. A ostatnio jak nie zasypia na spacerze to potemsie w domu meczy z zasnieciem jakoś. Dzis tez jeszcze bez drugiej drzemki,probowalam uspic niedawno i pupa.przy kp nie,kreci sie,w lozeczku wstaje,lazi,a teraz stoi przy sofie i stoi,klepie ręka. Za prlu to bym ja do kolejki jakiejś wstawila,by sie spelniala z tym staniem 😒[/QUOTE]

Rozbawilas mnie z tym staniem w kolejce hehe
Kartki Hania tez lubi więc faktycznie tamte czasy idealne dla niej
Stary 2015-12-11, 14:56   #4641
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Goczek może wspólnie jakąś zasadzkę na nie wymyślimy Moja mama tez taka mało ostrożna jakby, stare metody sadzać podrzucać itd ale do roku będzie siedzieć stać, to juz mi to nie powinno przeszkadzać

Cashmere ok jak coś sie zgłoszę 😘

My ze spaceru wracamy, w Rossmanie byłyśmy i psa oblupilam w pieskowym Za to jutro jadę sama się obkupić Mąż kazał kurtkę kupić, bo ta się nadaje do obrządku tylko hehe i córce jakąś kieckę na święta bym chciała Zobaczymy jak sobie moja brygada poradzi
Fajowo ze wybierasz się na zakupy. Udanych łowów życzę - a co kupiłaś Czesterowi? :-D
Stary 2015-12-11, 14:57   #4642
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
BLACK ta pake z hipa to czym dostalas?
Z mleczkiem. A ty? Ja sie ucieszylam bo my na hipie wlasnie.
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 14:57   #4643
Majka232
Zakorzenienie

Domima - moja teściowa jest super naprawdę. Wkurza mnie czasem ale bardzo nam pomaga

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-11, 14:57   #4644
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Mamy zeba kolejnego
Juuupi - to może to był winowajca gorączki - oby :-D
Stary 2015-12-11, 14:58   #4645
Majka232
Zakorzenienie

Julo forsuje moje barykady z poduszek. Mały komandos
Stary 2015-12-11, 14:58   #4646
DomimaZet
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53765729]moj TZ Hanke podrzuca (tzn caly czas ja trzymajac) i sie strasznie mala chichra Moja mama za to strasnzie ostrozniacka jest, kocyk na panelach rozściela (Hanka sie slizga na nim i wścieka), poduszkami obkłada no i co mala zamarudzi to 'ojej, pewnie glodna"
ja młodej taka sukienczyne kupiłam, będzie prezenty rozdawac

gratki

pomozcie mi sie zdecydowac- jaki prezencik dla rocznego chłopczyka, ktory obecnie lubi wszystkim walic w podlogę, ma ze 3 duze auta, malych autek nie widzialam, bawi sie zabawkami przy jedzeniu

http://www.empik.com/zabawka-interak...2731,zabawki-p
http://www.empik.com/simba-labirynt-...1625,zabawki-p
http://www.empik.com/dumel-discovery...5029,zabawki-p
http://www.empik.com/bam-bam-muzyczn...1603,zabawki-p
http://www.empik.com/zabawka-interak...6053,zabawki-p[/QUOTE]
Piękna będzie Hania Mikołajkowa - mój mąż też podrzuca Olafa - a ten jest wtedy wrecz wniebowziety
Stary 2015-12-11, 14:59   #4647
Majka232
Zakorzenienie

Rozwala tor do aut brata. Patrzy na mnie i sie cieszy. Łobuziak

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-11, 15:01   #4648
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
A może pić jej daj? Zosia kręci się do ok.22, dam parę lykow herbaty i zaraz śpi spokojniej. Wczoraj obyło się bez nocnej pobudki na jedzenie. Dopiero o 5 zaczęła się wiercic, wypiła troszkę mleczka i dospala do 7. Później już musieliśmy się zbierać do lekarza. Hehe i my też na Bebiolnie jakby co 😉

Uwaga, uwaga.. W trzy tygodnie Zosia przybrała 500g, waży teraz 8400g 😉 sprawdzają się babcine metody podtuczajace, hehe, lekarka nawet się śmiała, że będzie teraz nasz sposób polecać slaboprzybierajacym dzieciakom 😉😎

Szczepilismy na meningokoki typ.B, druga dawka, bo podobno jakaś lipa jest z dostępnością tych szczepionek, w przychodni mieli parę sztuk i lekarka radziła szczepić, bo po Nowym Roku może juz nie być. Wiec 440zl w plecy. A Zosi zrobił się obrzęk na nożce, tak jak ostatnio... Dostała juz paracetamol (bo widać, że boli biedaczke) i śpi sobie. Przejdziemy przez to i przynajmniej będzie juz z głowy na jakiś czas. 8.01.16 następne szczepienie i spokój do roczku...
Brawo za wagę Zosi - pięknie
Stary 2015-12-11, 15:04   #4649
blackberry89
Zakorzenienie

Byla u mnie kolezanka. Troche niespodziewanie ale musiala sie wyzalic. Nie bede pisac co i jak ale facet jej odje.bal niezla maniane. Tak mi jej szkoda, chcialabym jej pomoc
Facieci sa beznadziejni.

Wczesniej bylam na miescie. Kupilam troche bielizny sobie. troche spozywki, w rossku sloiczki.
Kurczak juz dochodzi w piekarniku.

Ciekawe jak rosario czy doleciala i jak jej lot minal.
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 15:07   #4650
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:

He he ja się nią bawię super - odlicza od 1 do 10 jak się nią podrzuca albo ten alfabet... myślę że na przyszłość całkiem fajna zabawka
A jaki masz naturalny kolor włosów?

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53767812]Ale ekstra,ze tyle przybrala! a przypomnisz te babcine metody na tuczenie? Chleb z jajem i wlasnoreczne zupki i drugie dania dla przedszkolaka czy moze slonine jej dajecie?

Uuu, to tak dosyc skokowo ta waga.

Moja dzis obiadu nie chciala wcale,null, ziro! Zupka jarzynowa gerbera. Dwa podejscia,drugie po spacerze i ponad godzinie i wielkie fuj. Cycka dalam to tez niezbyt chciala, odchudza sie?[/QUOTE]
Rany ależ Ty masz przejścia z ta swoją Niejadkowa Pannica :-( Juz się odchudza? To co będzie później :-(
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości