|
|
#1081 |
|
Winter is coming
|
Dot.: Kwietniowe mamusie 2016 <3 - część III
Ineso super wieści, ciesz się, a nie marudź
waga zleci póżniej. Ale dobrze czytać, że nie tylko ja mam wrażenie, że tyję od niczego. Wagowo niby ok, w ciągu 2 miesięcy 3 kilo, ale z tego kilo w ciągu ostatniego tygodnia ![]() esesme piękne łupy uwielbiam te spodenki z mordkami na stopach
|
#1082 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Ale jestem padnięta, ostatnio często jestem wieczorem taka padnięta - no ale latam cały dzień to w sumie mogę być.
Wystroiłam wszystko, wysprzątałam TOTALNIE (oprócz odkurzania). Mąż przychodzi i tak: -o jak ładnie światecznie, a te paskudne ozdoby na choinke były z nią czy je kupiłaś ....... Pytam, co dokładnie Ci się nie podoba, były taniutkie, możemy kupić inne. to już się nei dowiedziałam co ![]() Co za Łoś. Będziemy jutro w sklepie to go będę męczyć by sam coś wybrał i powiesił zamiast tego co ja kupiłam ![]() OBOWIĄZKI W DOMU Ja mam cudownego męża pod tym kątem - albo - cudowna teściową, która tak wychowała ich obu (szwagra też). Prasuje sam, sprząta sam z siebie, właściwie to on mnie goni, że burdello zostawie, wiec ja sie przy nim pilnuje bo mam w głowie, że kobieta nie może być większą bałaganiarą hehe. Myje naczynia od razu po sobie. Jak sprzątamy to zawsze razem całe mieszkanie - np w sobotę. Ale też czasem on sam wszystko ogarnie - np umyje całą kuchnie lub odkurzy. I u niego nie ma "zaraz" - ale to matka ich tak nauczyła. A najbardziej mnei wkurzało jak była sobota np 11. ja sobie jeszcze w piżamce a ten nagle stwierdził: już czas na sprzatanie - i wymaga ode mnie bym zaczęła też sprzątać bo tak on postanowił... heh ![]() Teraz mi poszedł po banany i zaraz zmiksuje je z mleczkiem kokosowym na shake Cytat:
![]() ![]() Cytat:
nei złość się na siebie, jest jak jest, nic już nie poradzisz na to, że umyłaś te okna wiec po co się za to katować myślami?Skup się teraz na tym, żeby poczuć się lepiej i żeby się zrelaksować I ta seteczka! zaskoczyłaś mnie tą studniówką hehhe ![]() Cytat:
Cytat:
sama bym poszła ale teraz jestem płaczek co do takich rzeczy wiec bym przeryczała cały występ hehe Cytat:
hehehe jak zwykle ![]() Cytat:
o kurde! do Hebe to mam cholernie daleko hehe ale jak będe to obczaję![]() A zdjecia nie chc emi sie robic choinki, zdrzemnelam sie i teraz taka zawinieta siedze w kocu na lozku
|
|
|
#1083 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no i pościel....fajne są rzeczy na la Millou...ale jednak drogie...ciekawe czy lepsze jakościowo...mi wczoraj przyszedł przewijak firmy KLUPŚ..i powiem wam,że śmierdzi farbą...jednak trzeba rzeczy zamawiać z wyprzedzeniem żeby zapach wyparował... kupiłam też miękki przewijak KLUPŚ żyrafkę...i na ten przewijak miękki kupiłam zamiast prześcieradła frotte to prześcieradło minki szare i miętowe;P...wiem, że niepraktyczne ale bede kladła na przewijak podkłady jakby co:P...a na minki tak sie przyjemnine leżyyyyyyy :P
|
|
#1084 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Polinezyjka;5377058 6]Ale jestem padnięta, ostatnio często jestem wieczorem taka padnięta - no ale latam cały dzień to w sumie mogę być.
Wystroiłam wszystko, wysprzątałam TOTALNIE (oprócz odkurzania). Mąż przychodzi i tak: -o jak ładnie światecznie, a te paskudne ozdoby na choinke były z nią czy je kupiłaś ....... Pytam, co dokładnie Ci się nie podoba, były taniutkie, możemy kupić inne. to już się nei dowiedziałam co ![]() Co za Łoś. Będziemy jutro w sklepie to go będę męczyć by sam coś wybrał i powiesił zamiast tego co ja kupiłam ![]() no przegioł z tym tekstem niech wybiera jutro!
|
|
#1085 |
|
Zadomowienie
|
Moje ostre kłucie w prawym boku, to infekcja pęcherza. Najbardziej bolało rano przy siusianiu
![]() U mnie rozstępów brak, ale od początku ciąży smaruję się balsamem.
Ciąża http://www.suwaczki.com/tickers/7470hqvkkbz2t44k.png Poród http://www.suwaczki.com/tickers/7470skjoll5khh75.png Edytowane przez niulka_1985 Czas edycji: 2015-12-11 o 20:40 |
|
|
|
#1086 |
|
Zakorzenienie
|
Moja ciąża-ta aplikacja pokazuje 114 dni do porodu. No ale to jakby było w terminie, a ze dwie ciąże skończyłam w 38 tygodniu to sie raczej nie nastawiam na poród w terminie. I wychodzi na to, ze zostało równo 100 dni dzisiaj
No właśnie z tymi oknami mam wyrzuty teraz, wszyscy na mnie naskakuja... Tylko jakoś kurna chętnych do pomocy nie ma kilka z Was myło, to stwierdziłam ze mi tez sie nic nie stanie...mno juz trudno
|
|
|
|
#1087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiecie co, przykro mi się zrobiło. Wczoraj przed południem mama do mnie dzwoniła czy jadę na wizytę i żebym jej coś przy okazji załatwiła. Po wizycie nawet nie zadzwoniła zapytać czy wszystko ok, a wiedziała że będę mieć usg i badania robiłam. Dzisiaj do niej dzwoniła to też się nie zapytała ![]() I jeszcze mnie babcia TŻta strasznie wpieniła, bo mi próbuje MOJE dziecko wychowywać po swojemu. A teściowa dzisiaj próbowała wyciągnąć ode mnie informację ku której płci się lekarz skłania i ona po mnie widzi ( ) że będzie miała wnusię |
|
|
|
|
#1088 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam kocyki z makaszki i la millou i jakoś. Całkiem inna od razu widać co kosztowało 3 razy wiecej
|
|
|
|
|
#1089 |
|
Matka Smoka
|
|
|
|
|
#1090 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nadmierne kg będziemy zrzucać potem 😊 |
|
|
|
|
#1091 | |
|
Wtajemniczenie
|
Powoli robimy remonty. W tym roku kuchnia, w przyszłym dokończenie pokoju córki i jedna 2 z łazienek. Powolutku na ile kasy będzie
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1092 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Daj link skad kupowalas to minky na przewijak ️
|
|
#1093 |
|
Raczkowanie
|
wkurzyłam się dzisiaj... Teściowa była dziś w nowym sklepie. sprowadzają z Niemiec chemie, słodycze i ubrania. pokupowała czekolad i żelków i mówi że fajne tuniczki były, takie na mnie i szwagierkę. Dostałyśmy 100 żebyśmy sobie coś kupiły na święta i poleciałyśmy szybciutko.
Zaraz wpadła mi w oczy taka kremowa tuniczka i ją wzięłam, a szwagierka oglądała i nic nie wybrała (też jej się podobała ta którą ja wzięłam, ale kto pierwszy ten lepszy) po powrocie zostawiłam tuniczkę na krześle i wzięłyśmy się do swojej roboty, a teściowa mówi do szwagierki - tak myślałam że sobie weźmiesz tą tunikę, też mi się podobała na to szwagierka że ja ją sobie wzięłam, a teściowa do mnie: - no ale chyba nie będziesz jej nosić w ciąży??!! Od paru dni ciągle, delikatnie mi sugeruje że już przytyłam, że mam okrąglutką pupę, większe piersi i grubsze nogi... -racja przytyłam, od wagi początkowej może ze 2-3 kg.. bo na początku schudłam -może i mam okrąglejszą pupę, w końcu będę musiała jakoś urodzić dziecko, w poprzednich ciążach też mi się tak zmieniała figura. - piersi mam ogromne (normalnie sadzone jajko, teraz grejpfrut) - strasznie mi puchną nogi.. (wam też) Nie czuje się grubo, nie widzę po ubraniach żebym jakoś masakrycznie zmieniła rozmiar (poza brzuchem oczywiście) i co? w związku z tym że jestem w ciąży nie mogę się ładnie ubrać? mam chodzić w namiotach? |
|
|
|
#1094 |
|
Zakorzenienie
|
mam pytanie bo dziś zaszalałam na pietruszkę i cytryne tylko mam pytanie cytryne też blendujecie czy wyciskacie z niej sok? no i co tylko do tego łyżka miodu?
|
|
#1095 |
|
Zadomowienie
|
Ja wciskam sok z polowy cytryny, i daje tez troche z pomarańczy, nie dosladzam niczym, nie czuje takiej potrzeby
|
#1096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie którzy mają debilne podejście, ale jeśli takie mają to nei znaczy, że cały świat ma takie meic. Rób po swojemu, rób tak byś czuła się TY dobrze ![]() A jakbyś przytyła dużo wiecej? to co? to miałabyś nie wychodzić z domu? Ech... pamiętaj - Ona za Ciebie życia nei przeżyje, więc niech sobie gada a Ty zrób tak byś była szczęśliwa i czuła się dobrze
|
|
|
#1097 |
|
Zadomowienie
|
Agusia bardzo malo przytylas i nie przejmuj sie tesciowa, zazdrości pewnie ze ładnie wyglądasz
![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- To ze jestesmy w ciąży nie znaczy ze mamy nosić worki, wlasnie trzeba jeszcze bardziej kwitnąco wyglądać po to by oddać innym swój nastrój i to jak bardzo sie cieszymy z brzuszków nos sukienki, tuniki i ubieraj sie tak żebyś dobrze sie z tym czula, tak jak Poli pisze, miej wyj...e..bane
|
#1098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zalezy jak mam ochote
|
|
|
#1099 |
|
Raczkowanie
|
Dobry wieczór,ja tylko na chwilę wpadam, mam skierowanie do szpitala z podejrzeniem cholestazy ciężarnych. Na dodatek szyjka mi się skrucila i ma teraz 2,68
|
#1100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja oierdziele jak to wykryli? Jakie objawy...??? Biedna
|
|
|
|
|
#1101 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
o kurde ;( trzymaj się i daj nam znać ze szpitala!
|
|
#1102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jejq oddzywaj się do nas musze wygoglować co ta cholestaza już przeczytałam no masakra
Edytowane przez GGI Czas edycji: 2015-12-11 o 21:51 |
|
|
|
|
#1103 |
|
Zadomowienie
|
Sunshine1551 trzymaj się cieplutko!
Kurde ja to mam szczęście. Sama jestem to myślę zrobię sobie kąpiel. Świeczki plus muzyczka itd. Wszystko gotowe wchodzę. Drzwi lekko uchylam bo przecież i tak nikogo nie ma . I co kurcze? Minęło jakieś 5 minut jak tak sobie leżę i nagle buch coś mi wpadło do wanny. .. otwieram oczy a tu mój madry pies wskoczył. Bez jaj... no z nim się kąpać nie będę... i tyle z relaksu miałam :-(:-(
|
#1104 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
W ostatniej ciąży przytyłam 20 kg i szybko to straciłam przy moim intensywnym trybie życia, a jednak chciałabym żeby zostało mi parę kilo po ciąży (najlepiej w cyckach Jeszcze trochę i zacznę unikać teściowej, bo nie wytrzymam nerwowo takiego durnego gadania |
||
|
|
|
#1105 | |
|
Wtajemniczenie
|
Agusia- polinezyjka mądrze gada!!!!
Cytat:
Poleżysz, może szyjka się wydłuży. Odpoczywaj, oby wszystko było dobrze. Trzymam kciuki |
|
|
|
|
#1106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nieźle ale on może też chciał się odświeżyć przed snem hihi
|
|
|
#1107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedy do tego szpitala pojdziesz? Ah i znow dwie Panie w szpitalu. SUNMADE - A Ty kiedy wychodzisz? i co tam u Ciebie w tym rygorystycznym szpitalu?
|
|
|
#1108 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a apropo szyjki bo mój prowadzący lekarz nie mierzy szyjki poprzez dopochowe USG tylko bada dłonią i ostatnio byłam u innego lekarza na badaniu dodatkowym USG i mierzył szyjkę przez USG i powiedział że mam 36mm i że nie ma rewelacji i tak się zastanawiam jak kurka ten mój prowadzący ma niby sprawdzić dł szyjki skoro bada mnie palcami nie ma porównannia w mm? poprosić go o takie badanie troche dziwnie ale mam klina..
|
|
#1109 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() CIAZOWE ZACHCIANKI mialam pierwsza zachcianke! czytalam artykul w ktorym pisalo: mozna pic kompoty I wyobrazilam sobei kompot. Taki pyszny. taki slodki. I musze wypic kompot! Dobrze ze tesciowa mi dala duzo sloikow ktore wystarczy zalac i jest kompot. Wlasnie sie woda gotuje i bede pic <3 ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
BETH - i nie bedzie Ci trzeba silowni: https://www.facebook.com/aztecahondu...3271534075307/
|
|
|
#1110 | |
|
Matka Smoka
|
Cytat:
![]()
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:22.

waga zleci póżniej. Ale dobrze czytać, że nie tylko ja mam wrażenie, że tyję od niczego. Wagowo niby ok, w ciągu 2 miesięcy 3 kilo, ale z tego kilo w ciągu ostatniego tygodnia 
uwielbiam te spodenki z mordkami na stopach 

pisze z ginem smsy od 14... Kazał wziac podwójna nospe i sie położyć. ...
nei złość się na siebie, jest jak jest, nic już nie poradzisz na to, że umyłaś te okna wiec po co się za to katować myślami?

kilka z Was myło, to stwierdziłam ze mi tez sie nic nie stanie...mno juz trudno

od razu widać co kosztowało 3 razy wiecej 

️