Kwietniowe mamusie 2016 <3 - część III - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-11, 20:25   #1081
velika
Winter is coming

Dot.: Kwietniowe mamusie 2016 <3 - część III

Ineso super wieści, ciesz się, a nie marudź waga zleci póżniej. Ale dobrze czytać, że nie tylko ja mam wrażenie, że tyję od niczego. Wagowo niby ok, w ciągu 2 miesięcy 3 kilo, ale z tego kilo w ciągu ostatniego tygodnia
esesme piękne łupy uwielbiam te spodenki z mordkami na stopach

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 20:25   #1082
Polinezyjka
Zakorzenienie

Ale jestem padnięta, ostatnio często jestem wieczorem taka padnięta - no ale latam cały dzień to w sumie mogę być.

Wystroiłam wszystko, wysprzątałam TOTALNIE (oprócz odkurzania).
Mąż przychodzi i tak:
-o jak ładnie światecznie, a te paskudne ozdoby na choinke były z nią czy je kupiłaś .......
Pytam, co dokładnie Ci się nie podoba, były taniutkie, możemy kupić inne. to już się nei dowiedziałam co
Co za Łoś.
Będziemy jutro w sklepie to go będę męczyć by sam coś wybrał i powiesił zamiast tego co ja kupiłam

OBOWIĄZKI W DOMU
Ja mam cudownego męża pod tym kątem - albo - cudowna teściową, która tak wychowała ich obu (szwagra też). Prasuje sam, sprząta sam z siebie, właściwie to on mnie goni, że burdello zostawie, wiec ja sie przy nim pilnuje bo mam w głowie, że kobieta nie może być większą bałaganiarą hehe.
Myje naczynia od razu po sobie. Jak sprzątamy to zawsze razem całe mieszkanie - np w sobotę.
Ale też czasem on sam wszystko ogarnie - np umyje całą kuchnie lub odkurzy.
I u niego nie ma "zaraz" - ale to matka ich tak nauczyła.
A najbardziej mnei wkurzało jak była sobota np 11. ja sobie jeszcze w piżamce a ten nagle stwierdził: już czas na sprzatanie - i wymaga ode mnie bym zaczęła też sprzątać bo tak on postanowił...
heh

Teraz mi poszedł po banany i zaraz zmiksuje je z mleczkiem kokosowym na shake

Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
Boże jestem Mistrzynią KALAFIORA CIAZOWEGO.

chcialam zablysnac, robiłam na raz rogale, obiad na dzis i sałatkę na jutro i... Do ciasta z rogalikami wlalam ketchupu!!! Jak tu sie nie zabić na szczęście dali sie uratować ciasto,😁
hihihi śmialam się jak nie wiem wyobrażając to sobie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
Dziewczyny załatwiłam sie pisze z ginem smsy od 14... Kazał wziac podwójna nospe i sie położyć. ...
Kochana to ja czekam na dobre wieści na dniach, że wypoczęłaś i czujesz się znacznie lepiej!!!!
Czasem same sobie dajemy "lekcje" nei złość się na siebie, jest jak jest, nic już nie poradzisz na to, że umyłaś te okna wiec po co się za to katować myślami?
Skup się teraz na tym, żeby poczuć się lepiej i żeby się zrelaksować

I ta seteczka! zaskoczyłaś mnie tą studniówką hehhe
Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość
a ja się zapomniałamz tego wszystkiego pochwalić ale tak właśnie mam jak już nadrabia "500" postów
Byłam dziś na genetycznym na szczęście wszystko dobrze z moją Księżniczką Rośnie jak na drożdżach przepływy narządy i wszystko super jestem taka szczęśliwa
Ale cudownie! cieszę się bardzo, że wszystkie wyniki są dobre

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
a jutro idę z córeczką na balet pierwszy raz ją zabieram, grają królewnę śnieżkę, balet lwowski tańczy. Mam nadzieję, ze jej się spodoba już nie mogę się doczekać!
Ale bosko!!!! daj znać jak było! cudowna sprawa sama bym poszła ale teraz jestem płaczek co do takich rzeczy wiec bym przeryczała cały występ hehe

Cytat:
Napisane przez esesme Pokaż wiadomość
Hej ja w końcu mam chwile właśnie skończyłam prasowanie a jutro jedziemy do zakopca dzis kupiłam kilka rzeczy dla maluszka Załącznik 6103666Załącznik 6103667Załącznik 6103668
O rany! Ale piękności upatrzyłaś

hehehe jak zwykle

Cytat:
Napisane przez MiniMonix Pokaż wiadomość
Aż tak. Ja właśnie po kąpieli i zobaczyłam rozstępy na udach zachodzące na posladki?! Kurde, ja to cała w paski będę do końca ciąży. Aż zastanawiam się czy coś jest ze mną nie tak.. Nie żrę przecież na potęgę..

Gosiaczek071
Leż i odpoczywaj

SKARPETKI 50% MUM 50% DAD
Któraś szukała tych skarpetek dla bobasa.
Widziałam ostatnio w Hebe za 7.99zł. Ja kupię te mini balerinki :p
A rozstępy to nie brak kolagenu? może uzupełnij go jakoś w jedzeniu ? :P

o kurde! do Hebe to mam cholernie daleko hehe ale jak będe to obczaję

A zdjecia nie chc emi sie robic choinki, zdrzemnelam sie i teraz taka zawinieta siedze w kocu na lozku
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 20:33   #1083
a_g_ata
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karo7 Pokaż wiadomość
Muszę się pochwalić moimi pierwszymi zakupami dla córci przyszła paczka z La millou kocyk, podusia i rożek
Super ten rożek no i pościel....fajne są rzeczy na la Millou...ale jednak drogie...ciekawe czy lepsze jakościowo...
mi wczoraj przyszedł przewijak firmy KLUPŚ..i powiem wam,że śmierdzi farbą...jednak trzeba rzeczy zamawiać z wyprzedzeniem żeby zapach wyparował...
kupiłam też miękki przewijak KLUPŚ żyrafkę...i na ten przewijak miękki kupiłam zamiast prześcieradła frotte to prześcieradło minki szare i miętowe;P...wiem, że niepraktyczne ale bede kladła na przewijak podkłady jakby co:P...a na minki tak sie przyjemnine leżyyyyyyy :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg polkoprzewijak_bialy.jpg (64,9 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg images (1).jpg (8,1 KB, 18 załadowań)
3.08.2015- dwie kreski
10.04.2016- dzidzia
a_g_ata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 20:35   #1084
GGI
Zakorzenienie

[QUOTE=Polinezyjka;5377058 6]Ale jestem padnięta, ostatnio często jestem wieczorem taka padnięta - no ale latam cały dzień to w sumie mogę być.

Wystroiłam wszystko, wysprzątałam TOTALNIE (oprócz odkurzania).
Mąż przychodzi i tak:
-o jak ładnie światecznie, a te paskudne ozdoby na choinke były z nią czy je kupiłaś .......
Pytam, co dokładnie Ci się nie podoba, były taniutkie, możemy kupić inne. to już się nei dowiedziałam co
Co za Łoś.
Będziemy jutro w sklepie to go będę męczyć by sam coś wybrał i powiesił zamiast tego co ja kupiłam

no przegioł z tym tekstem niech wybiera jutro!
Stary 2015-12-11, 20:37   #1085
niulka_1985
Zadomowienie

Moje ostre kłucie w prawym boku, to infekcja pęcherza. Najbardziej bolało rano przy siusianiu

U mnie rozstępów brak, ale od początku ciąży smaruję się balsamem.

Edytowane przez niulka_1985
Czas edycji: 2015-12-11 o 20:40
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 20:39   #1086
gosiaczek071
Zakorzenienie

Moja ciąża-ta aplikacja pokazuje 114 dni do porodu. No ale to jakby było w terminie, a ze dwie ciąże skończyłam w 38 tygodniu to sie raczej nie nastawiam na poród w terminie. I wychodzi na to, ze zostało równo 100 dni dzisiaj

No właśnie z tymi oknami mam wyrzuty teraz, wszyscy na mnie naskakuja... Tylko jakoś kurna chętnych do pomocy nie ma kilka z Was myło, to stwierdziłam ze mi tez sie nic nie stanie...mno juz trudno
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 20:44   #1087
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
stwierdził, że to dużo roboty jednak jest i się musiał namachac i jednak trzeba te okna powymieniac na nowe, żeby było mniej mycia .
Zmotywuj go niech więcej w domu robi, to może jakiś remoncik zrobi

Wiecie co, przykro mi się zrobiło. Wczoraj przed południem mama do mnie dzwoniła czy jadę na wizytę i żebym jej coś przy okazji załatwiła. Po wizycie nawet nie zadzwoniła zapytać czy wszystko ok, a wiedziała że będę mieć usg i badania robiłam. Dzisiaj do niej dzwoniła to też się nie zapytała

I jeszcze mnie babcia TŻta strasznie wpieniła, bo mi próbuje MOJE dziecko wychowywać po swojemu. A teściowa dzisiaj próbowała wyciągnąć ode mnie informację ku której płci się lekarz skłania i ona po mnie widzi () że będzie miała wnusię

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 20:47   #1088
esesme
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez a_g_ata Pokaż wiadomość
Super ten rożek no i pościel....fajne są rzeczy na la Millou...ale jednak drogie...ciekawe czy lepsze jakościowo...

mi wczoraj przyszedł przewijak firmy KLUPŚ..i powiem wam,że śmierdzi farbą...jednak trzeba rzeczy zamawiać z wyprzedzeniem żeby zapach wyparował...

kupiłam też miękki przewijak KLUPŚ żyrafkę...i na ten przewijak miękki kupiłam zamiast prześcieradła frotte to prześcieradło minki szare i miętowe;P...wiem, że niepraktyczne ale bede kladła na przewijak podkłady jakby co:P...a na minki tak sie przyjemnine leżyyyyyyy :P

Ja mam kocyki z makaszki i la millou i jakoś. Całkiem inna od razu widać co kosztowało 3 razy wiecej
esesme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 20:55   #1089
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Ineso super wieści, ciesz się, a nie marudź waga zleci póżniej. Ale dobrze czytać, że nie tylko ja mam wrażenie, że tyję od niczego. Wagowo niby ok, w ciągu 2 miesięcy 3 kilo, ale z tego kilo w ciągu ostatniego tygodnia
Tak jest!
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 20:59   #1090
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Właśnie mnie pasuje taki przepis do zrobienia wcześniej, bo przed świętami nie będę mieć czasu.

I ja po wizycie. Wszystko dobrze, co powtarzam sobie od 1,5 godz. ale......przytyłam 3,5 kg przez miesiąc Nawet lekarz powiedział, że 1 kg za dużo, no ale muszę to wziąć na klatę Załamkę mam - wiedziałam, że waga skoczyła bo brzuch mi w 3 tyg. urósł, cycki też postępują - ale że aż tak?
Najważniejsze że dzidziuś zdrowo rośnie 😙
Nadmierne kg będziemy zrzucać potem 😊
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 21:08   #1091
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Zmotywuj go niech więcej w domu robi, to może jakiś remoncik zrobi
Powoli robimy remonty. W tym roku kuchnia, w przyszłym dokończenie pokoju córki i jedna 2 z łazienek. Powolutku na ile kasy będzie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Wiecie co, przykro mi się zrobiło. Wczoraj przed południem mama do mnie dzwoniła czy jadę na wizytę i żebym jej coś przy okazji załatwiła. Po wizycie nawet nie zadzwoniła zapytać czy wszystko ok, a wiedziała że będę mieć usg i badania robiłam. Dzisiaj do niej dzwoniła to też się nie zapytała

I jeszcze mnie babcia TŻta strasznie wpieniła, bo mi próbuje MOJE dziecko wychowywać po swojemu. A teściowa dzisiaj próbowała wyciągnąć ode mnie informację ku której płci się lekarz skłania i ona po mnie widzi () że będzie miała wnusię
Może mamie wyleciało z głowy potem o Twojej wizycie? Albo stwierdziła, że sama powiesz co nowego jeśli zechcesz?
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 21:10   #1092
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Napisane przez a_g_ata Pokaż wiadomość

Daj link skad kupowalas to minky na przewijak

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 21:30   #1093
agusia8919
Raczkowanie

wkurzyłam się dzisiaj... Teściowa była dziś w nowym sklepie. sprowadzają z Niemiec chemie, słodycze i ubrania. pokupowała czekolad i żelków i mówi że fajne tuniczki były, takie na mnie i szwagierkę. Dostałyśmy 100 żebyśmy sobie coś kupiły na święta i poleciałyśmy szybciutko.

Zaraz wpadła mi w oczy taka kremowa tuniczka i ją wzięłam, a szwagierka oglądała i nic nie wybrała (też jej się podobała ta którą ja wzięłam, ale kto pierwszy ten lepszy)
po powrocie zostawiłam tuniczkę na krześle i wzięłyśmy się do swojej roboty, a teściowa mówi do szwagierki
- tak myślałam że sobie weźmiesz tą tunikę, też mi się podobała
na to szwagierka że ja ją sobie wzięłam, a teściowa do mnie:
- no ale chyba nie będziesz jej nosić w ciąży??!!

Od paru dni ciągle, delikatnie mi sugeruje że już przytyłam, że mam okrąglutką pupę, większe piersi i grubsze nogi...
-racja przytyłam, od wagi początkowej może ze 2-3 kg.. bo na początku schudłam
-może i mam okrąglejszą pupę, w końcu będę musiała jakoś urodzić dziecko, w poprzednich ciążach też mi się tak zmieniała figura.
- piersi mam ogromne (normalnie sadzone jajko, teraz grejpfrut)
- strasznie mi puchną nogi.. (wam też)

Nie czuje się grubo, nie widzę po ubraniach żebym jakoś masakrycznie zmieniła rozmiar (poza brzuchem oczywiście) i co? w związku z tym że jestem w ciąży nie mogę się ładnie ubrać? mam chodzić w namiotach?
agusia8919 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 21:31   #1094
GGI
Zakorzenienie

mam pytanie bo dziś zaszalałam na pietruszkę i cytryne tylko mam pytanie cytryne też blendujecie czy wyciskacie z niej sok? no i co tylko do tego łyżka miodu?
Stary 2015-12-11, 21:39   #1095
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Ja wciskam sok z polowy cytryny, i daje tez troche z pomarańczy, nie dosladzam niczym, nie czuje takiej potrzeby
Stary 2015-12-11, 21:40   #1096
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusia8919 Pokaż wiadomość
wkurzyłam się dzisiaj... Teściowa była dziś w nowym sklepie. sprowadzają z Niemiec chemie, słodycze i ubrania. pokupowała czekolad i żelków i mówi że fajne tuniczki były, takie na mnie i szwagierkę. Dostałyśmy 100 żebyśmy sobie coś kupiły na święta i poleciałyśmy szybciutko.

Zaraz wpadła mi w oczy taka kremowa tuniczka i ją wzięłam, a szwagierka oglądała i nic nie wybrała (też jej się podobała ta którą ja wzięłam, ale kto pierwszy ten lepszy)
po powrocie zostawiłam tuniczkę na krześle i wzięłyśmy się do swojej roboty, a teściowa mówi do szwagierki
- tak myślałam że sobie weźmiesz tą tunikę, też mi się podobała
na to szwagierka że ja ją sobie wzięłam, a teściowa do mnie:
- no ale chyba nie będziesz jej nosić w ciąży??!!

Od paru dni ciągle, delikatnie mi sugeruje że już przytyłam, że mam okrąglutką pupę, większe piersi i grubsze nogi...
-racja przytyłam, od wagi początkowej może ze 2-3 kg.. bo na początku schudłam
-może i mam okrąglejszą pupę, w końcu będę musiała jakoś urodzić dziecko, w poprzednich ciążach też mi się tak zmieniała figura.
- piersi mam ogromne (normalnie sadzone jajko, teraz grejpfrut)
- strasznie mi puchną nogi.. (wam też)

Nie czuje się grubo, nie widzę po ubraniach żebym jakoś masakrycznie zmieniła rozmiar (poza brzuchem oczywiście) i co? w związku z tym że jestem w ciąży nie mogę się ładnie ubrać? mam chodzić w namiotach?
Ech, no nic, zawsze sobie mówię, że takie sytuacje są po to by nauczyć się mieć bardziej wy.ba...ne i być silniejszą. Jak to masz nie nosić! A co kogo to interesuje co Ty nosisz i w co się ubierasz! Niech się odczepią ubieraj się jak chcesz i nie pokazuj, że Cię to w ogóle dotknęło!
Nie którzy mają debilne podejście, ale jeśli takie mają to nei znaczy, że cały świat ma takie meic.
Rób po swojemu, rób tak byś czuła się TY dobrze
A jakbyś przytyła dużo wiecej? to co? to miałabyś nie wychodzić z domu? Ech... pamiętaj - Ona za Ciebie życia nei przeżyje, więc niech sobie gada a Ty zrób tak byś była szczęśliwa i czuła się dobrze
21 tc córeczka
Stary 2015-12-11, 21:43   #1097
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Agusia bardzo malo przytylas i nie przejmuj sie tesciowa, zazdrości pewnie ze ładnie wyglądasz

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

To ze jestesmy w ciąży nie znaczy ze mamy nosić worki, wlasnie trzeba jeszcze bardziej kwitnąco wyglądać po to by oddać innym swój nastrój i to jak bardzo sie cieszymy z brzuszków nos sukienki, tuniki i ubieraj sie tak żebyś dobrze sie z tym czula, tak jak Poli pisze, miej wyj...e..bane
Stary 2015-12-11, 21:44   #1098
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
mam pytanie bo dziś zaszalałam na pietruszkę i cytryne tylko mam pytanie cytryne też blendujecie czy wyciskacie z niej sok? no i co tylko do tego łyżka miodu?
blenduje cala cytryne obrana i pokrojona (bo wyciagam pestki) z pietruszka i ja daje czasem lyzeczke miodu a czasem nie zalezy jak mam ochote
21 tc córeczka
Stary 2015-12-11, 21:44   #1099
sunshine1551
Raczkowanie

Dobry wieczór,ja tylko na chwilę wpadam, mam skierowanie do szpitala z podejrzeniem cholestazy ciężarnych. Na dodatek szyjka mi się skrucila i ma teraz 2,68
Stary 2015-12-11, 21:47   #1100
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunshine1551 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór,ja tylko na chwilę wpadam, mam skierowanie do szpitala z podejrzeniem cholestazy ciężarnych. Na dodatek szyjka mi się skrucila i ma teraz 2,68

Ja oierdziele jak to wykryli? Jakie objawy...???
Biedna
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 21:47   #1101
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Ech, no nic, zawsze sobie mówię, że takie sytuacje są po to by nauczyć się mieć bardziej wy.ba...ne i być silniejszą. Jak to masz nie nosić! A co kogo to interesuje co Ty nosisz i w co się ubierasz! Niech się odczepią ubieraj się jak chcesz i nie pokazuj, że Cię to w ogóle dotknęło!
Nie którzy mają debilne podejście, ale jeśli takie mają to nei znaczy, że cały świat ma takie meic.
A jakbyś przytyła dużo wiecej? to co? to miałabyś nie wychodzić z domu? Ech... pamiętaj - Ona za Ciebie życia nei przeżyje, więc niech sobie gada a Ty zrób tak byś była szczęśliwa i czuła się dobrze
polać jej, dobrze gada
Cytat:
o kurde ;( trzymaj się i daj nam znać ze szpitala!

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 21:50   #1102
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
JA PIERDZIELE co z tymi szpitalami
jejq oddzywaj się do nas musze wygoglować co ta cholestaza

już przeczytałam no masakra

Edytowane przez GGI
Czas edycji: 2015-12-11 o 21:51
GGI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 21:52   #1103
beth007
Zadomowienie

Sunshine1551 trzymaj się cieplutko!

Kurde ja to mam szczęście.
Sama jestem to myślę zrobię sobie kąpiel. Świeczki plus muzyczka itd. Wszystko gotowe wchodzę. Drzwi lekko uchylam bo przecież i tak nikogo nie ma . I co kurcze? Minęło jakieś 5 minut jak tak sobie leżę i nagle buch coś mi wpadło do wanny. .. otwieram oczy a tu mój madry pies wskoczył. Bez jaj... no z nim się kąpać nie będę... i tyle z relaksu miałam :-(:-(

beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 21:53   #1104
agusia8919
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Nie mam w ogóle najmniejszego zamiaru chować nowego ciucha w szafie, a mężowi powiedziałam że będę nosić tą tunikę choćby po to żeby zrobić jej na złość

Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
Agusia bardzo malo przytylas i nie przejmuj sie tesciowa, zazdrości pewnie ze ładnie wyglądasz

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

To ze jestesmy w ciąży nie znaczy ze mamy nosić worki, wlasnie trzeba jeszcze bardziej kwitnąco wyglądać po to by oddać innym swój nastrój i to jak bardzo sie cieszymy z brzuszków nos sukienki, tuniki i ubieraj sie tak żebyś dobrze sie z tym czula, tak jak Poli pisze, miej wyj...e..bane
Wiem że mało przytyłam, to przez złe samopoczucie na początku...
W ostatniej ciąży przytyłam 20 kg i szybko to straciłam przy moim intensywnym trybie życia, a jednak chciałabym żeby zostało mi parę kilo po ciąży (najlepiej w cyckach) bo mam 170cm i (przed ciążą) 53kg.

Jeszcze trochę i zacznę unikać teściowej, bo nie wytrzymam nerwowo takiego durnego gadania
agusia8919 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 21:56   #1105
Smarrita
Wtajemniczenie

Agusia- polinezyjka mądrze gada!!!!

Cytat:
Ojej bidulko!!! Miałaś problemy skórne np swędzenie że CI cholestazę wykryli? Czy skąd takie przypuszczenia?
Poleżysz, może szyjka się wydłuży. Odpoczywaj, oby wszystko było dobrze. Trzymam kciuki
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-11, 21:58   #1106
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beth007 Pokaż wiadomość

Sama jestem to myślę zrobię sobie kąpiel. Świeczki plus muzyczka itd. Wszystko gotowe wchodzę. Drzwi lekko uchylam bo przecież i tak nikogo nie ma . I co kurcze? Minęło jakieś 5 minut jak tak sobie leżę i nagle buch coś mi wpadło do wanny. .. otwieram oczy a tu mój madry pies wskoczył. Bez jaj... no z nim się kąpać nie będę... i tyle z relaksu miałam :-(:-(

No nieźle ale on może też chciał się odświeżyć przed snem hihi
Stary 2015-12-11, 21:59   #1107
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
A co to kurcz ejest? Cos wiesz co bedziesz brala na to ? jak sie to leczy itp?
kiedy do tego szpitala pojdziesz?

Ah i znow dwie Panie w szpitalu.

SUNMADE - A Ty kiedy wychodzisz? i co tam u Ciebie w tym rygorystycznym szpitalu?
21 tc córeczka
Stary 2015-12-11, 22:04   #1108
GGI
Zakorzenienie

Dziewczyny a apropo szyjki bo mój prowadzący lekarz nie mierzy szyjki poprzez dopochowe USG tylko bada dłonią i ostatnio byłam u innego lekarza na badaniu dodatkowym USG i mierzył szyjkę przez USG i powiedział że mam 36mm i że nie ma rewelacji i tak się zastanawiam jak kurka ten mój prowadzący ma niby sprawdzić dł szyjki skoro bada mnie palcami nie ma porównannia w mm? poprosić go o takie badanie troche dziwnie ale mam klina..
Stary 2015-12-11, 22:12   #1109
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beth007 Pokaż wiadomość

Jezu myslalam ze cos wypadlo z Ciebie do wanny w sensie wody czop !!! to pies.. dobrze ze pies

CIAZOWE ZACHCIANKI
mialam pierwsza zachcianke!
czytalam artykul w ktorym pisalo: mozna pic kompoty
I wyobrazilam sobei kompot. Taki pyszny. taki slodki.
I musze wypic kompot!
Dobrze ze tesciowa mi dala duzo sloikow ktore wystarczy zalac i jest kompot. Wlasnie sie woda gotuje i bede pic <3

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Cytat:
Dziewczyny a apropo szyjki bo mój prowadzący lekarz nie mierzy szyjki poprzez dopochowe USG tylko bada dłonią i ostatnio byłam u innego lekarza na badaniu dodatkowym USG i mierzył szyjkę przez USG i powiedział że mam 36mm i że nie ma rewelacji i tak się zastanawiam jak kurka ten mój prowadzący ma niby sprawdzić dł szyjki skoro bada mnie palcami nie ma porównannia w mm? poprosić go o takie badanie troche dziwnie ale mam klina..
Bo on sprawdza czy jest zamknieta, przynajmniej moj, nie mierzy tylko mowi: zamknieta (tez dlonia).

BETH - i nie bedzie Ci trzeba silowni:
https://www.facebook.com/aztecahondu...3271534075307/
21 tc córeczka
Stary 2015-12-11, 22:14   #1110
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Moja dzisiejsza 37mm i lekarz mówił, że idealnie. Mierzył w usg, ale skomentował w stylu ,,tak jak mi się wydawało podczas badania". Może oni już tyle wymacali, że prawie trafiają w rozmiar przez sam dotyk
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości