|
|
#1111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kwietniowe mamusie 2016 <3 - część III
Cytat:
|
|
|
#1112 |
|
Zakorzenienie
|
Mam szaleństwo w brzuchu, chyba odbywa się tam jakaś impreza
|
|
|
|
#1113 |
|
Zakorzenienie
|
Na grupie matek z krakowa na Fb jest dyskusja na temat tego smoczka przytulanki:
http://allegro.pl/smoczek-wubbanub-a...852183900.html Jakie macie w ogóle zdanie na temat smoczków? Ja przyznam się szczerze nie mam w ogóle zdania na ten temat. Chyba wyrobie z czasem .Skopiuje wam kilka komentarzy: "uwielbiam te smoczki! Miałam je przy pierwszym dziecku, miałam i przy drugim. Działały uspokojające, a do tego nie uzależniały. Po 4 miesiącach moje dzieci całkowicie odrzuciły smoczki. Uważam że to zaśługa WubbaNub, że nie było problemów z odzwyczajaniem" "Mój synek miał tak samo. Sam odrzucił smoczka, gdzie jego rówieśnicy nadal trzymaja smoczki w buzi Emotikon smile teraz działa jako gryzaczek i bawi sie maskotką" "Mój synek też zadnego smoczka nie akceptował tylko cyc i cyc, postanowiłam spróbować WubbaNuba. I zadziałało "taki ten mój MAKSIO zakochany w swym smoczusiu.....a zapierałam się że ten będzie bezsmoczkowy..no cóż życie pisze swoje karty
|
|
#1114 |
|
Zakorzenienie
|
hi hihi
moja też się niedawno obudziła i dała czadu aż tatuś szczęśliwy sobie potrzymał rączke i poczuł kopniaczki
|
|
#1115 |
|
Zakorzenienie
|
Polineztjka cena mnie zabiła
|
|
#1116 |
|
Zakorzenienie
|
Tak
to prawda:d Ja jeszcze to zdjęcie chciałam wrzucić i idę spać
|
|
#1117 |
|
Rozeznanie
|
Tez tak mam właśnie
![]() TŻ i sprzątanie U nas raczej ja sprzątam (160m wiec jest co ) , ale nie mogę narzekać, bo TŻ bardzo dużo w kuchni robi, lubi gotować i sam sobie np śniadania robi, mi rożne fajne jedzonka jedyny minus to ze po jego królowaniu w kuchni jest jak po wojnie zostawianie pustych rolek po papierze itp itd Ale i tak kocham go najmocniej na świecie Gosiaczek szok z tą studniówką ![]() Polinezyjka co my tu byśmy bez Ciebie zrobiły?! Jestes niemożliwa
|
|
#1118 |
|
Zakorzenienie
|
tak zdjęcie bardzo na topie ja też ide już spać zobaczymy co z tego wyjdzie
DOBRANOC
|
|
#1119 |
|
Zadomowienie
|
Lulka ja mam to samo, malz zapuszcza mjuzik a brzuch podskakuje, aż mnie to drażnić zaczelo jak tak dluzej trwalo,😁 jeden kawałek skacze a za chwile cisza, nie wiem co mam przez to rozumieć, jak skacze to lubi czy nie?😂
---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- A jutro będziemy podglądać malucha juz nie mogę się doczekać wizyty😁
|
#1120 |
|
Zakorzenienie
|
Tabaska a cholera wie
Musiałam wejść na koma napisać moje przemyślenia hahha Wyszłam z pod prysznica i smaruje brzuch - naszla mnie taka myśl ze teraz mam na nim tyle włosów ze mogłabym wsiąść taka wlosiasta szczotkę dla niemowląt i czesać nią brzuszek haha po smarowaniu je najbardziej widać caly brzuch zarósł!! Dobrze ze na biuście nie mam włosów heheheh
|
|
#1121 |
|
Raczkowanie
|
Hej, nadrabiam cały wieczór
![]() Domowe rzeczy U mnie tz nie robi nic, ale wyniósł to z domu. Było o to miliard klótni, zwłaszcza, że moi rodzice też myślą, że to kobieta ogarnia dom i dzieci, więc stoją po jego stronie. Drogą kompromisu zatrudniamy pomoc domową raz w tygodniu, w ten sposób wilk syty i owca cała ![]() Wyprawka Dziewczyny, zaszalałam 57 zł nie mojeZdrowie Dziewczyny, nie forsujcie się tak z tymi oknami i garami, olac to. Odpoczywajcie Polinezyjka Dobrze zrobiłaś z tą choinką, też bym tak zrobiła ;-) Więcej nie pamiętam, pamięć złotej rybki
|
|
|
|
#1122 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1123 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co za kobieta, mówiłaś że nie powiesz to po co drązyć temat... Cytat:
Cytat:
no i nasze po ciązy znikną (mam nadzieję )
|
|||
|
|
|
#1124 |
|
Zakorzenienie
|
Narobiłam! I padam na nos. Nie wiem, co chciałam pisać. .. nie wyrabiam z wami
|
#1125 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Leżę non stop podłączona pod kroplowke, odłączaja tylko o 5 rano na godzinę i po południu o 17 na godzinę. Wtedy jest czas, żeby się umyć itd. Nie chcą mnie wypuścić bo chyba jestem ciekawym przypadkiem, dziewczyny z sali się śmieją ze one nie są tak dobrze traktowane jak ja przez lekarzy i położne :p Może mnie wypuszcza jakoś w tygodniu bo nic wielkiego się nie dzieje. 3 razy dziennie mam ktg mimo dosyć wczesnej ciąży jak na to badanie. Myślałam, że to taka mega przyjemność słuchać serduszka swojego maleństwa przez pół godziny. Ale dla mnie to stres. Tętno małego szaleje od 150 do spadków nawet do 70, które się utrzymują chwilę a ja wtedy się modlę, żeby szybko przyspieszyło... Wczoraj biło przez całe ktg trochę za wolno... A poza tym to oby do poniedziałku, dzwonie kolo południa po wyniki amniopunkcji. ![]() Sunshine no ładnie... Dobrze, że szyjka jeszcze jest w miarę dobra to poleżysz i będzie na pewno ok. Oby tylko wykluczyli cholestaze. Daj znać co u Was! Całe noce nie śpię bo moje współlokatorki tak chrapia, że tego się nie da opisać :banghead: moj TZ się chowa... W dodatku w dzień ten śpią i chrapia wiec nawet wtedy nie mogę odespac, ehh :banghead: Edytowane przez Sunmade Czas edycji: 2015-12-12 o 06:42 |
|
|
|
|
#1126 |
|
Rozeznanie
|
Kejka te przescieradla z minki sa na olx lub na fejsowej stronie "Dzieciece minki"
http://olx.pl/i2/oferta/jedyny-minky...8-IDbAHT1.html Koszt 35zł
|
#1127 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bym ubierala ta tunike na każdą wizytę u teściowej, tak na złość! A co 😊 Cytat:
sunshine daj znać co u Was 😙 Musisz dużo odpoczywać, szynka troszkę się wydłuży. Spokojnie 😙😙😙 Cytat:
beth pies też chciał odpocząć po ciężkim dniu. No i w miłym towarzystwie hahahaha 😀😀 Cytat:
Polinezyjka skąd tobie takie pomysły przychodzą do głowy? W życiu bym nie wpadła na tą szczotke niemowleca 😀😀😀 Też mam włosy na brzuszku na szczęście takie jasne. No i tak jak mówisz dobrze że na cyckach ich nie ma 😊😊😊😆😆 Cytat:
Z tymi chrapiacymi to tak jest, też nie mogłam spać w szpitalu 😕 |
|||||
|
|
|
#1128 |
|
Winter is coming
|
sama prawda
Sunmade super, że się odezwałaś współczuję koleżanek z pokoju, chrapanie jest straszne Jak dobrze piękne zakupy ![]() też mam włochaty brzuch na szczęście włosy są jasne i ich nie widać za bardzo ![]() widzę, że wczoraj był dzień imprezowania w brzuchach, moje też dokazywało dzisiaj rano tak samo. Jakie plany na weekend? my się wybieramy na zakupy, musimy kupić nowy kibel poza hiszpańskimi a wolałabym polskie, bo łatwiej dokupić/zareklamować czy cokolwiek...
|
#1129 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chciał z Tobą ![]() ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Cytat:
|
|
#1130 | |
|
Zakorzenienie
|
Aleee pięknosci nakupiłaś !!!
noo boskie rzeczy dorwałaś Cytat:
Poproś rodziców by Ci korki do uszu kupili w aptece - przecież musisz się jakoś wyspać. Ja kiedyś tak miałam z gołębiami, o 4 wstawały i koniec spania dla mnie. Także no wtedy to w ogóle próbowałam je zabić, ale się nie udało, dostały biegunki i zamiast być martwe miałam balkon caly w czarne kupska - domyć to!!! Masakra. No i żyły dalej, a ja się poddałam i korki kupiłam ... Nie lubię w nich spać ale jak się nie da to lepsze to niż się nie wysypiać. I czekam na poniedziałek razem z Tobą Prywatne KOLEŻANKA - jak z nią zerwać!? Muszę się pożalić! rzadko (kolejna moja literówka! piszę żadko! za każdym cholernym razem - why?) to robię ale no kurdę!!! Mam znajomą, znamy się hm z 9 lat. przyjaźniłyśmy się bo w jednym towarzystwie się obracałyśmy. Była z chłopakiem, ciągle jej było źle, ciągle do mnie pisała tysiące smsów na dzień o swoich problemach - nie cierpię tego... bo widzicie, ja mam takie podejście: jest problem to go rozwiążmy. Początkowo wymyślałam jej rozwiązania i próbowałam ją nakierować by sama się na nich skupiła. Ale gdzie tam.... a smsy codziennie po tysiące, ona po prostu lubi się żalić i narzekać - ja znów tego nie cierpię. No i pewnego razu na imprezie (rok temu w święta), nie wiem jak to się stało, ale film mi się urwał (tzn. bardzo dobrze wiem, była u mnie impreza ciągle ktoś coś chciał, herbatke, kawke, to, sramto, więc latałam i nie zjadłam NIC, a co przychodziłam do stołu to mi podawano kielonka - i nagle bum). I ten jej chłopak mnie za język pociągnął. Wszystko mu powiedziałam co ona pisała i mówiła o nim. (Wiecie w jakim szoku byłam, bo nie raz nie dwa zdarzało mi się nie pamiętać czegoś z imprezy, ale nigdy mi się taka sytuacja nie zdarzyła, a że wierzę, że nic nie dzieje się bez powodu to uznałam, że po pierwsze miałam dość, po drugie od dawna chciałam tą znajomość jakoś zakończyć to sama sobie przyciągnęłam rozwiązanie, kijowe bo kijowe ale rozwiązanie) Skończyło się to tak, że postanowiłam wykorzystać sytuacje i zakończyć z nią znajomość, wiem, że zawaliłam więc przeprosiłam i się wycofuje. Ale ona się nie zgodziła, męczyła mnie dalej byśmy się dalej przyjaźniły. Byla zła i w ogóle, ale ona musi mieć mnei za przyjaciółkę. Tylko, że nie dało się zrobić tak by było jak wcześniej, bo ja się jakby obudziłam, spadły mi wtedy klapki z oczu i zobaczyłam jaka ona jest naprawdę, po za tym przeanalizowałam wtedy mój zwiazek z nia (ja niektóre relacje nazywam związkami hehe) i doszłam do wniosku, że nie chcę w nim byc. Gdyby to byl facet to bym zerwała po prostu. Więc od tamtej pory jakoś tak początkowo rzadziej pisała do mnie, ale były okresy gdzie częściej. Jak się widziałyśmy z wszystkim znajomymi gdzieś to wtedy znów pisała często. No a ja starałam się być miła bo było mi głupio za tamtą akcje. TERAZ: teraz mam dość, czuję, że mam dość jej towarzystwa, jej smsów i nie obchodzi mnie to, że spotkamy się od czasu do czasu wśród znajomych. Zresztą - spotkamy się? to ja po nią dzwonilam by z nami wyszła, nie wiem czy ktoś zadzwoni jak nie ja. Do tego bedę mieć małą księżniczkę i chwila minie zanim wyjdę gdzieś do ludzi. Ona w ogóle chce ze mną i moim dzieckiem na spacerki chodzić - no na pewno!! Jak pojadę do domu to będę z mamą i teściówką na spacerki łazić :P. Więc aktualnie stosują taktykę: na jej 20 wiadomości - ja piszę jedną krótką, np: czuję się super. Resztę olewam. Jak ona pisze, to ja odpisuję dopiero po paru godzinach. Ale to jej nie zraża, dalej masowo do mnie wypisuje. Poważnie wolałabym by to był mój facet to bym go rzuciła, powiedziała: narazie gosciu, meczysz mnie, znajdź sobie inną frajerkę ![]() A koleżankę? Jak rzucić koleżankę?! Oczywiście tak by ją nie zranić. A wkurza mnie nie niemiłosiernie wszystko z nią związane, no wszystko! I znam ten stan, tak miałam pod koniec każdego mojego związku - byłam wtedy w stanie zerwać po 3 latach z chłopakiem za to, że powiedział mi cześć = bo mnie to wkurzyło. A ona mi np pisze: I jak brzuch Ci już urósł? A sama była w ciąży... to powinna wiedzieć, że tak, urósł.
|
|
|
#1131 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie lubię takich osób.... 😠 |
|
|
|
|
#1132 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Jak dobrze to się obłowiłaś w ciuszki śliczne a te czapeczki takie słodkie
|
|
#1133 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem co miałam napisać!
---fit mama--- Obczajcie na fejsie sportsmama ![]() ---zerwanie z koleżanką --- Polinezyjka, chyba jedyna rada to częstotliwość SMS ów zmniejszać konsekwentnie, nie dzwonić jak wyjść masz z paczką. .. ewentualnie w międzyczasie wpleść gdzieś słowa zerwania jak z facetem - męczysz mnie i nie mam czasu na znajomość z tobą. Nie dobrałyśmy się bla bla... ale no trudno, nie powiem...
|
#1134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co nie zmienia faktu, że najchętniej to bym tak zrobiła: -zmęczona jestem naszą znajomością. Przyznam się bez bicia, że nigdy nie byłam dobra w zrywaniu - z chłopakami też
|
|
|
#1135 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Sunmade;53773422]Żyję jakoś :p
Leżę non stop podłączona pod kroplowke, odłączaja tylko o 5 rano na godzinę i po południu o 17 na godzinę. Wtedy jest czas, żeby się umyć itd. Nie chcą mnie wypuścić bo chyba jestem ciekawym przypadkiem, dziewczyny z sali się śmieją ze one nie są tak dobrze traktowane jak ja przez lekarzy i położne :p Może mnie wypuszcza jakoś w tygodniu bo nic wielkiego się nie dzieje. 3 razy dziennie mam ktg mimo dosyć wczesnej ciąży jak na to badanie. Myślałam, że to taka mega przyjemność słuchać serduszka swojego maleństwa przez pół godziny. Ale dla mnie to stres. Tętno małego szaleje od 150 do spadków nawet do 70, które się utrzymują chwilę a ja wtedy się modlę, żeby szybko przyspieszyło... Wczoraj biło przez całe ktg trochę za wolno... A poza tym to oby do poniedziałku, dzwonie kolo południa po wyniki amniopunkcji. ![]() Wiem Kochana że wszędzie dobrze ale w domu najlepiej, najważniejsze że masz opiekę jak sama ujęłaś troskliwą a to już bardzo duży plus i że wszystko idzie w dobrym kierunku.
|
|
#1136 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wydaje mi się że jeśli jej nie powiesz tego w lrost to ona nic nie zrozumie 😙 |
|
|
|
|
#1137 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() (teraz z SMSów przerzuciła się na FB, bo tam widać czy odczytałam wiadomosć hehehe) Ostatnio kolega robił parapetówkę i jej nie zaprosił bo w zasadzie jej nie zna. Cały wieczór wydzwaniała do każdego (mnie, nawet do mojego męża, do wszystkich kumpli) - kiedy idziemy na miasto i gdzie bo ona przyjecie. Ona myślała, że sie przyjaźnimy wszyscy. itp itd. Potem jeździła po mieście i nas szukała bo nikt nie dał znać bo nikt nie siedzi z komórką w ręku!!!! Zresztą ja z mężem byłam dosłownie na chwilke bo w ciąży to mi się nie chciało po klubach chodzić, więc jak oni do klubu to myśmy do domu pojechali ![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
Wcześniej było tak że pytala "co u Ciebie" i nie czekała na odpowiedź tylko juz opisywała swoje problemy. Teraz zmieniła taktykę skoro ja nie odpisuje. zalewa mnie pytaniami co u mnie się dzieje. Wrrrr... zła jestem na siebie bo wiem, że sama doprowadziłam do tego. Dawno trzeba było to uciąć.
|
|
|
#1138 |
|
Zadomowienie
|
Polinezyjka dasz radę 😗
Kto jak nie ty? 😊 |
|
|
|
#1139 |
|
Zakorzenienie
|
POLINEZYJKA ja też miałam taką znajomośść no szku*wa pisała po 30 sms dziennie epopeje a nie sms. Nie ważne rano południe w nocy o północy. Dawałam do zrozumienia że ok rozumię wszystko ale że są godziny o których sie nie pisze NIC zero reakcji jak grochem o ściane i tak to ciągłam i ciągłam ąż powiedziałam BASTA takiego sms napisałam że naprawdę poszedł jej w pięty od tego czasu mam spokuj ufffffffffff
Jak nie dasz rady to spokojnie ja Ci napiszę co i jak
|
|
#1140 | |
|
Matka Smoka
|
Polinezyjka - myślę, że nie powinnaś się nią aż tak przejmować i uciąć to ostro. Z Twojego opisu wynika, że poświęciłaś już sporo czasu na delikatne sugestie, potwierdzałaś to też swoim zachowaniem, a do niej kompletnie nic nie dociera. Pomijając fakt, że każdy nawet niezbyt empatyczny człowiek daje więcej oddechu znajomej, która jest w ciąży. Nie sądzę, żeby była metoda dyplomatycznego ukrócenia kontaktu. Musisz zerwać, dokładnie jak z facetem
Ja podobnie jak Ty traktuję relacje damsko-damskie i zdarzyło mi się dwa razy kompletnie zerwać związek w momencie kiedy poczułam się wykorzystywana. I choć czasem z rozrzewieniem wspominam wcześniejsze etapy tych relacji, to nigdy tego nie żałowałam i ulga psychiczna ogromna. Warto pozbywać się toksycznych ludzi. Pomyśl też o dziecku - ono będzie czuło Twoje nastroje, a przy takiej ilości smsów, które Cię wkurzają?....---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
Zwiewaj.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:58.

.
jedyny minus to ze po jego królowaniu w kuchni jest jak po wojnie
zostawianie pustych rolek po papierze itp itd 

)

a wolałabym polskie, bo łatwiej dokupić/zareklamować czy cokolwiek...
Zwiewaj.