![]() |
#871 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#872 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie w tych programach o fast foodowych dzieciach najbardziej rozwala - "bo on/ona nic innego nie chce ![]()
![]() |
#873 |
Zakorzenienie
|
Casaa nie tylko w Polsce, tutaj niektóre dzieci mają straszne problemy. A ile płaczu podobno w przedszkolach, bo tu nie możesz dać dziecku soczku do przedszkola batonik itd. Woda lub herbata nie slodzona, kanapka tylko z ciemnym chlebem i pilnują tego strasznie dwa kg ponad normę i juz Ci problemy robią. Z jednej strony to dobrze bo pewnie co niektórzy rodzice by same słodycz dzieciom do przedszkola dawali, bo przecież normalny obiad tam jedzą
---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Tez tak robi, ostatnio polubił lewy bok i położy się na samym końcu i czasami już brzuch podtrzymuje z boku bo tak ciągnie. Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-12-12 o 11:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#874 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#875 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#876 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie, że takich rzeczy pilnują ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#877 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tu pewnie pojawia sie juz problem ale takie rozwiazanie jak opisalas jest znacznie lepsze niz to co nasz cudowny rzad wymyslil z brakiem doprawiania.... Ja rozumiem zlikwidowac chipsy, coke ze sklepikow ale nie popadajmy w paranoje :-/ Ide salatke robic na ta cudna impreze.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#878 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#879 |
Zakorzenienie
|
No jest zakaz uzywania przypraw w tym soli :P wiec wiesz obiady na stolowkach sa "cudne"
![]() Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
#880 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Halo, poszłyście rodzić ? ![]() Ja posprzątałam trochę i zastanawiam się co na obiad, ale jeszcze nie wiem o której maż wróci do domu. Wiecznie samej w tym domu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#881 |
Zakorzenienie
|
Heyo
![]() Ja dzisiaj się wzięłam za sprzątanie przedświąteczne i dopiero usiadłam na chwilę. Co do wagi to mam nadzieję, że chwila moment i wrócę do stanu poprzedniego. Nie przytyłam dużo więc liczę, że łatwo pójdzie. A jeśli chodzi o te obiady w szkołach i drożdżówki... No cóż. Chyba wszystkie mamy takie samo zdanie na ten temat ![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Ja na obiad mam pierogi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#882 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#883 |
Zakorzenienie
|
U nas dzisiaj żurek
![]() I znowu mnie gdzieś w środku kłuje, no nie mogę przybrać pozycji pionowej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#884 |
Rozeznanie
|
U nas kapuśniak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#885 |
Zakorzenienie
|
U mnie schabowy na szybko bo wieczorem impreza wiec nie ma co szalec
![]() Teraz na szybko wyskoczylismy po alko na prezent i zaraz do domu, maz bedzie konczyl szlifowanie i po powrocie z imprezy ma podkladem pomalowac sciany zeby na jutro wyschlo.... Jest cisnienie z tym remontem.... Wyslane z Lumia920. ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Czarnula, narobilas mi ochoty na zurek albo bialy barszcz z biala kiełbą ![]() Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
#886 |
Zakorzenienie
|
Barszczyk biały to bym zjadła ciekawe czy podnosi cukier.
|
![]() ![]() |
![]() |
#887 |
Zakorzenienie
|
Z kaszą jaglaną i grzybami ![]() Ja to bym czerwony zjadła... Taki ostrawy z jakimś dobrym krokiecikiem albo pasztecikiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#888 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#889 |
Rozeznanie
|
Ja mam wczorajsze krokieciki z pieczarkami i serem. Zaraz zjem ,ale nie mam barszczu. .. a teraz duszą się żeberka. Będą z ziemniakami i buraczkami. Ale to jak wujek przyjedzie to zjemy.
![]() Co do stołówek to słyszałam że jedzenie jest przyprawione normalnie podczas gotowania. Posolone również. Mam 8 latkę w rodzinie która je obiady w szkole i nie narzeka. Tylko soli nie ma na stołach. I ogólnie jadłospis jest trochę zmodyfikowany na zdrowszy. Ja się Nastawiam na ten tydzień porobić na zapas jedzenia na wigilię do teścia. Myślę o uszkach i pierogach z kapustą. I farsz do ryby po grecku bym już zrobiła do słoika. Pierwsze święta bez teściowej to trzeba mu pomóc , choć do pracy ma na 16 w Wigilię i jedziemy wcześniej tak na 13 z nim posiedzieć. A wieczorem do moich rodziców , a tam już pełną parą bo będzie 9 dorosłych i 5 dzieci. Wiec cala ferajna ![]() ![]() Edytowane przez 86ewula Czas edycji: 2015-12-12 o 13:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#890 |
Zakorzenienie
|
Casa to zapraszam
![]() Barszczyk czerwony mieliśmy w zeszłym tygodniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#891 |
Zadomowienie
|
U mnie dzis tarta z warzywami i mięsem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#892 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do smiecioweho jedzenia, ja tam czasami zjem, wiadomo w domu gotuje, bo wychodze z zalozenia, ze jak sama ugotuje, to wiem co tam wrzucilam. Gotowych dan, takich do zrobienia w domu, tez nie kupuje, bo to przeciez tablica Mendelejewa. Czasami jak juz mam takiego mega lenia w doopie, to kupie jakies pierogi paczkowane, albo jak mnie tz namowi, zeby cos szybko zrobic. Chociaz ja mu zawsze tlumacze, ze dokladnie tyle samo czasu mi zajmie zrobienie makaronu z sosem carbonarra, co lasagne z paczki, a przynajmniej wiem, ze sa normalne skladniki, ktore znam. Aaa u mnie dzisiaj zalatany dzien, najpierw pojechalismy do zoologicznego (kuzyn zaklada akwarium i moj tz mu to organizuje), pozniej biedronka i realizacja mojego bonu, a na sam koniec zrobilismy sobie dzien dziecka i pojechalismy na obiad do knajpki. Teraz leze do gory kolami i odpoczywam ![]()
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#893 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#894 | |
Zakorzenienie
|
Casa to czekam, już prawie gotowy
![]() Mąż kupił wanienkę, jest super. Ale nie uwierzycie jak wam powiem jaki ma wzór! ... Sówki! ![]() ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#895 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#896 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kupowalyscie wanienke z Ikei? Ona jest mala czy duza?bo wszedzie duze polecaja. A stelaz do niej gdzies kupie? Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#897 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ciekawe jak u nas będą wyglądały te fitness plany, zobaczymy - ja nie chcę nic zakładać, jak będzie tak będzie. Mama mówi, że możemy jej podrzucać wnuczkę, jak będziemy chcieli na siłkę iść, ale to dopiero po kilku miesiącach jeśli już. Zresztą samo karmienie, opieka nad dzieckiem, spacery - też zrobią swoje. Byłam dzisiaj u gina, twierdzi że nie urodzę przed terminem. Nadal mam wszystko długie, twarde, pozamykane. Mówi, że lepiej niż 2 mce temu. Oby miał rację, myślę że w końcu profesor powinien się znać ![]() No i byliśmy na zakupach, w galerii świąteczne szaleństwo - wszystko bym kupiła, ale ciuchy bez sensu, butów nie potrzebuje, kosmetyków też... kupiłam chyba 3 żele pod prysznic z tego wszystkiego, i skarpetki ![]() Poza tym mama uszyła mi taki kojec dla noworodka, jest super , serio!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#898 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tydzien po porodzie chce wazyc max 80 i zaczne chodzić na dluzsze spacery,po pologu sprobuje biegac-zaczelam jak byliśmy ba florydzie i bardzo mi sie spodobalo,wrocilismy i kontynuowalam az test mi pozytywny wyszedł i lekarz powiedzial ze mam przestac haha. Fitnessow nie lubie,zreszta watpie zebym mogla sie zapisac bo maz ma zmienny grafik :-( Oficjalnie SKONCZYLAM PRANIE,sortowanie i pakowanie prozniowe ubranek. Teraz tylko pluszaki musze wyprac :-D
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
![]() ![]() |
![]() |
#899 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ruda super kojec ![]() Czarnula pokazuj wanienkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#900 |
Rozeznanie
|
Al dziś mało piszecie
![]() ![]() Czarnulax Też wahałam się nad wanienka z sówkami ale ostatecznie wzięłam z żyrafkami. Obie były słodkie ![]() Dziewczyny dzieci z nas wyssają cały tłuszcz ![]() Ruda super kojec !!! Edytowane przez 86ewula Czas edycji: 2015-12-12 o 16:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:56.