Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-12, 11:18   #871
czarnulax
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
No mały się obudził nie mogłam go do budzić. Leżał wypchany z jeden strony, naciskalam, głaskalam, prosiłam i nic. Az się w końcu rozruszal.
no znalazł sobie wygodną pozycję, a Ty go ruszasz u mnie najgorzej jak mała się tak wypchnie, nie chce się ruszyć, a mnie to już boleć zaczyna
Stary 2015-12-12, 11:18   #872
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 86ewula Pokaż wiadomość
Ja planuje tak po 3-4 miesiącach. Na wiosnę tylko złapać motywację i wio wyrwać się choć dwa razy w tygodniu na dwie godzinki do ludzi
Ja tam się śmieje że moja praca przed ciążą to 8-10-12 godzin (zależy od nadgodzin ) siedzenia plus dojazdy autobusem godzina w jedną stronę siedzenia. Mój tryb w ciąży się zbytnio nie zmienił. Choć mnie straszyli że dużo przytyje bo siedzę teraz w domu i się nie ruszam. ... Ja zawsze do pracy brałam masę jedzenia na każdą przerwę. Obiad ,jogurt ,płatki ,owoce zawsze planowałam coś na nadgodziny. Najgorzej to brać tylko kasę i kupować gotowce. Co większość koleżanek z nadwagą czyniło .. codziennie slodzone napoje , gotowe bułki z automatu z majonezem , batonik co przerwę. Pomijam fakt ile kasy na to szło. ..
Sorry że tak o tym piszę , to moje refleksje po wczorajszym programie w telewizji ,, moje dzieci jedzą śmieci " . Aż się gotowałam oglądając to. Jak matka mówi że ona nie wie dlaczego jej córki bliźniaczki mając 13 lat ważą 90kg ! A pokazują jak jedzą fast foody , chleb tostowy z mortadelą smażoną ! Ludzie maja małą świadomość jedzenia. .. tak jak moi e rodzice , nie wytlumaczysz. .. tata po zawale myśli że jak będzie nadal jadł jak do tej pory ale kanapki posmaruje Florą czy inna margaryna pseudo antycholesterolową to już wszystko jest ok. .. magia reklamy. ....
Ja tak samo - w pracy aż się śmiali z tego ile jedzenia przynoszę no ale cóż przynajmniej miałam coś w miarę zdrowego do zjedzenia jak zgłodniałam a nie że wciągałam w domu jakieś słodycze bo organizm zagłodzony przez 8 godzin pracy...
Mnie w tych programach o fast foodowych dzieciach najbardziej rozwala - "bo on/ona nic innego nie chce ", to po pierwsze bylo nie przyzwyczajać a po drugie jak już sie przyzwyczaiło to nie trzymać takiego syfu w domu, jak nie będzie to nie zje, jak zgłodnieje to zje to co jest w domu = zdrowszą opcję
Stary 2015-12-12, 11:22   #873
kinga1701
Zakorzenienie

Casaa nie tylko w Polsce, tutaj niektóre dzieci mają straszne problemy. A ile płaczu podobno w przedszkolach, bo tu nie możesz dać dziecku soczku do przedszkola batonik itd. Woda lub herbata nie slodzona, kanapka tylko z ciemnym chlebem i pilnują tego strasznie dwa kg ponad normę i juz Ci problemy robią. Z jednej strony to dobrze bo pewnie co niektórzy rodzice by same słodycz dzieciom do przedszkola dawali, bo przecież normalny obiad tam jedzą

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
no znalazł sobie wygodną pozycję, a Ty go ruszasz u mnie najgorzej jak mała się tak wypchnie, nie chce się ruszyć, a mnie to już boleć zaczyna
Tez tak robi, ostatnio polubił lewy bok i położy się na samym końcu i czasami już brzuch podtrzymuje z boku bo tak ciągnie.

Edytowane przez kinga1701
Czas edycji: 2015-12-12 o 11:25
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-12, 11:26   #874
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Casaa nie tylko w Polsce, tutaj niektóre dzieci mają straszne problemy. A ile płaczu podobno w przedszkolach, bo tu nie możesz dać dziecku soczku do przedszkola batonik itd. Woda lub herbata nie slodzona, kanapka tylko z ciemnym chlebem i pilnują tego strasznie dwa kg ponad normę i juz Ci problemy robią. Z jednej strony to dobrze bo pewnie co niektórzy rodzice by same słodycz dzieciom do przedszkola dawali, bo przecież normalny obiad tam jedzą.

Tak powinno byc
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-12, 11:32   #875
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Tak powinno byc
To akurat im się chwali w przedszkolach, że pilnują tego. Nie wiem czy we wszystkich tak jest, ale chyba w większość. Tylko ciekawe ile z tych dzieci później w domu nadrabia.
Stary 2015-12-12, 11:34   #876
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
Tez tak robi, ostatnio polubił lewy bok i położy się na samym końcu i czasami już brzuch podtrzymuje z boku bo tak ciągnie.
moja dalej prawą stronę mocno męczy, a jak się zaprze o moją kość miednicy, to już w ogóle magia

Fajnie, że takich rzeczy pilnują Choć jak mówisz, ciekawa jestem ile z nich potem w domu nadrabia, patrząc na te długie regały u nich w sklepach z gotowym żarciem.
Stary 2015-12-12, 11:38   #877
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
To akurat im się chwali w przedszkolach, że pilnują tego. Nie wiem czy we wszystkich tak jest, ale chyba w większość. Tylko ciekawe ile z tych dzieci później w domu nadrabia.

No tu pewnie pojawia sie juz problem ale takie rozwiazanie jak opisalas jest znacznie lepsze niz to co nasz cudowny rzad wymyslil z brakiem doprawiania.... Ja rozumiem zlikwidowac chipsy, coke ze sklepikow ale nie popadajmy w paranoje :-/

Ide salatke robic na ta cudna impreze....

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-12, 11:40   #878
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
moja dalej prawą stronę mocno męczy, a jak się zaprze o moją kość miednicy, to już w ogóle magia

Fajnie, że takich rzeczy pilnują Choć jak mówisz, ciekawa jestem ile z nich potem w domu nadrabia, patrząc na te długie regały u nich w sklepach z gotowym żarciem.
No właśnie, w przedszkolu to dziecko jest tylko kilka godzin, a później? Rodzice ok chodzą na siłownię ćwiczą, biegają itd żeby jakoś się trzymać przy takim jedzeniu. A dziecko co przed komputer najczęściej.

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Cytat:
No tu pewnie pojawia sie juz problem ale takie rozwiazanie jak opisalas jest znacznie lepsze niz to co nasz cudowny rzad wymyslil z brakiem doprawiania.... Ja rozumiem zlikwidowac chipsy, coke ze sklepikow ale nie popadajmy w paranoje :-/

Ide salatke robic na ta cudna impreze....
Ja, że przypraw nie używają? Słyszałam o słodyczach i fasfodach, ale ze przypraw?
Stary 2015-12-12, 11:58   #879
Casaa
Zakorzenienie

No jest zakaz uzywania przypraw w tym soli :P wiec wiesz obiady na stolowkach sa "cudne" cos tam teraz mieli zmieniac zeby chyba drozdzowki i sol wrocila ale nie wiem na czym stanelo :-/

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-12-12, 12:39   #880
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
No jest zakaz uzywania przypraw w tym soli :P wiec wiesz obiady na stolowkach sa "cudne" cos tam teraz mieli zmieniac zeby chyba drozdzowki i sol wrocila ale nie wiem na czym stanelo :-/

Wyslane z Lumia920.
Nie wiem czy to się śmiać czy płakać. Nie wiedziałam o takich cudach.

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Halo, poszłyście rodzić ? Cisza taka.

Ja posprzątałam trochę i zastanawiam się co na obiad, ale jeszcze nie wiem o której maż wróci do domu.
Wiecznie samej w tym domu
Stary 2015-12-12, 12:51   #881
niepozorna
Zakorzenienie

Heyo
Ja dzisiaj się wzięłam za sprzątanie przedświąteczne i dopiero usiadłam na chwilę.
Co do wagi to mam nadzieję, że chwila moment i wrócę do stanu poprzedniego. Nie przytyłam dużo więc liczę, że łatwo pójdzie.
A jeśli chodzi o te obiady w szkołach i drożdżówki... No cóż. Chyba wszystkie mamy takie samo zdanie na ten temat

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Ja na obiad mam pierogi

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-12, 12:53   #882
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość

[/COLOR]Ja na obiad mam pierogi
Z czym ?
Stary 2015-12-12, 12:55   #883
czarnulax
Zakorzenienie

U nas dzisiaj żurek Mam nadzieje, że coś z tego wyjdzie, bo pierwszy raz robię.
I znowu mnie gdzieś w środku kłuje, no nie mogę przybrać pozycji pionowej
Stary 2015-12-12, 13:09   #884
koktajlowa7
Rozeznanie

U nas kapuśniak
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-12, 13:15   #885
Casaa
Zakorzenienie

U mnie schabowy na szybko bo wieczorem impreza wiec nie ma co szalec

Teraz na szybko wyskoczylismy po alko na prezent i zaraz do domu, maz bedzie konczyl szlifowanie i po powrocie z imprezy ma podkladem pomalowac sciany zeby na jutro wyschlo.... Jest cisnienie z tym remontem....

Wyslane z Lumia920.

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Czarnula, narobilas mi ochoty na zurek albo bialy barszcz z biala kiełbą

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-12-12, 13:16   #886
kinga1701
Zakorzenienie

Barszczyk biały to bym zjadła ciekawe czy podnosi cukier.
Stary 2015-12-12, 13:19   #887
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Z czym ?

Z kaszą jaglaną i grzybami Takie wigilijne już, bo mama wczoraj robiła i mroziła, żeby na wigilię były gotowe.

Cytat:

Ja to bym czerwony zjadła... Taki ostrawy z jakimś dobrym krokiecikiem albo pasztecikiem

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-12-12, 13:24   #888
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:

Trzeba przetestowac
Stary 2015-12-12, 13:31   #889
86ewula
Rozeznanie

Ja mam wczorajsze krokieciki z pieczarkami i serem. Zaraz zjem ,ale nie mam barszczu. .. a teraz duszą się żeberka. Będą z ziemniakami i buraczkami. Ale to jak wujek przyjedzie to zjemy.

Co do stołówek to słyszałam że jedzenie jest przyprawione normalnie podczas gotowania. Posolone również. Mam 8 latkę w rodzinie która je obiady w szkole i nie narzeka. Tylko soli nie ma na stołach. I ogólnie jadłospis jest trochę zmodyfikowany na zdrowszy.

Ja się Nastawiam na ten tydzień porobić na zapas jedzenia na wigilię do teścia. Myślę o uszkach i pierogach z kapustą. I farsz do ryby po grecku bym już zrobiła do słoika. Pierwsze święta bez teściowej to trzeba mu pomóc , choć do pracy ma na 16 w Wigilię i jedziemy wcześniej tak na 13 z nim posiedzieć. A wieczorem do moich rodziców , a tam już pełną parą bo będzie 9 dorosłych i 5 dzieci. Wiec cala ferajna no i dwójka w brzuszkach

Edytowane przez 86ewula
Czas edycji: 2015-12-12 o 13:32
86ewula jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-12, 13:32   #890
czarnulax
Zakorzenienie

Casa to zapraszam
Barszczyk czerwony mieliśmy w zeszłym tygodniu
Stary 2015-12-12, 13:34   #891
tygrysek83
Zadomowienie

U mnie dzis tarta z warzywami i mięsem
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-12, 13:41   #892
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Będziemy się fitnessować na spacerach z wózkiem i zumbować sprzątając chatę w trybie turbo zanim się dzieć nie obudzi ; D
Ja mam już umowę z mężem że on bierze wt/czw/ niedziele wieczór na siłownię ja resztę jak będę chciała. ... ale plany planami a rzeczywistość je zweryfikuje
Gdzies, kiedys widzialam jak wlasnie mamy organizowaly sobie fitness z wozkami na swiezym powietrzu. Swietna sprawa

Co do smiecioweho jedzenia, ja tam czasami zjem, wiadomo w domu gotuje, bo wychodze z zalozenia, ze jak sama ugotuje, to wiem co tam wrzucilam. Gotowych dan, takich do zrobienia w domu, tez nie kupuje, bo to przeciez tablica Mendelejewa. Czasami jak juz mam takiego mega lenia w doopie, to kupie jakies pierogi paczkowane, albo jak mnie tz namowi, zeby cos szybko zrobic. Chociaz ja mu zawsze tlumacze, ze dokladnie tyle samo czasu mi zajmie zrobienie makaronu z sosem carbonarra, co lasagne z paczki, a przynajmniej wiem, ze sa normalne skladniki, ktore znam.

Aaa u mnie dzisiaj zalatany dzien, najpierw pojechalismy do zoologicznego (kuzyn zaklada akwarium i moj tz mu to organizuje), pozniej biedronka i realizacja mojego bonu, a na sam koniec zrobilismy sobie dzien dziecka i pojechalismy na obiad do knajpki. Teraz leze do gory kolami i odpoczywam

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-12, 14:20   #893
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Casa to zapraszam

Barszczyk czerwony mieliśmy w zeszłym tygodniu

Przyjmuje zaproszenie
Stary 2015-12-12, 14:37   #894
czarnulax
Zakorzenienie

Casa to czekam, już prawie gotowy

Mąż kupił wanienkę, jest super. Ale nie uwierzycie jak wam powiem jaki ma wzór! ... Sówki!

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Aaa u mnie dzisiaj zalatany dzien, najpierw pojechalismy do zoologicznego (kuzyn zaklada akwarium i moj tz mu to organizuje), pozniej biedronka i realizacja mojego bonu, a na sam koniec zrobilismy sobie dzien dziecka i pojechalismy na obiad do knajpki. Teraz leze do gory kolami i odpoczywam
widzę, że sobie w końcu odbijasz to całe leżenie dotychczasowe
Stary 2015-12-12, 14:52   #895
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Casa to czekam, już prawie gotowy

Mąż kupił wanienkę, jest super. Ale nie uwierzycie jak wam powiem jaki ma wzór! ... Sówki!

Poka
Stary 2015-12-12, 15:13   #896
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kiedys weszlam na strone jednego zlobka a tsm podwieczorek -ciasteczka delicje...
Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Z kaszą jaglaną i grzybami Takie wigilijne już, bo mama wczoraj robiła i mroziła, żeby na wigilię były gotowe.

Ja to bym czerwony zjadła... Taki ostrawy z jakimś dobrym krokiecikiem albo pasztecikiem
Ja jutro mam w dostawie barszczyk z uszkami

Kupowalyscie wanienke z Ikei? Ona jest mala czy duza?bo wszedzie duze polecaja. A stelaz do niej gdzies kupie?

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-12, 15:23   #897
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Ale wydaje mi się że jeżeli jest to woda to i chudnie się szybciej. Ostatnio byłam u Znajomej co w 30 tygodniu przytyła tylko 8 kg a ostatecznie zamknęło się na 1 6kg. Rodziła we wrześniu jak były te upały. Tylko że dwa miesiące po porodzie miała wagę z przed ciąży i brzuch już w miarę płaski. Wiadomo że z puchnieciem nic się nie zrobi ale z otyłością spowodowaną tłuszczem już tak łatwo nie jest. ..
Ja tyłam na początku po 1.5-2kg gdzie dziecko jeszcze nic nie ważyło taki miałam wilczy apetyt. Non stop coś jadłam. A teraz kiedy powinnam tyć bo dziecko rośnie wszystko się ustabilizowalo. Nawet przez ostatnie 2 tygodnie nic nie przybrałam aż się położna dziwiła. Wiadomo każdy jest inny ale każdy też powinien widzieć że przesadza bo tyje za szybko. Nam jest trochę łatwiej bo mamy zimę , nie ma upałów.
Swoją drogą moja siostra przytyła tylko 12 kg ale nigdy nie walczyła po porodzie o płaski brzuch. Zawsze zasłaniała się przebyta ciążą a teraz kiedy córka ma już 13 lat ostro zaczęła ćwiczyć i szok. .. figura jak ta lala. Brzuszek się ujędrnił. .. czyli da się. ...

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Moja mama z czwórka dzieci prawie nic nie tyła bo pierwsze 4-5 ms non stop wymiotowala. Idąc na porodowke ze mną w brzuchu ważyła 59kg przy 160 cm. A ja i wszystkie dzieci rodziły się 3800-3600gr.
Wiadomo że osoba która leży w ciąży przytyje więcej , czy osoba z chorą tarczyca , czy innymi przebojami. Ale ważne że po wszystkim można wrócić do swojej figury chodząc na fitness.
A ja też tak naprawdę żarłam na samym początku ciąży - ciągle byłam glodna a jak byłam głodna to mi było niedobrze i musiałam ciągle coś jeść i wcale wtedy nie przytyłam, ale też fazy na słodkie nie miałam. Teraz jem na bank mniej chociaż zapotrzebowanie teoretycznie większe, ale nie dam rady, bo zgaga.

No ciekawe jak u nas będą wyglądały te fitness plany, zobaczymy - ja nie chcę nic zakładać, jak będzie tak będzie. Mama mówi, że możemy jej podrzucać wnuczkę, jak będziemy chcieli na siłkę iść, ale to dopiero po kilku miesiącach jeśli już. Zresztą samo karmienie, opieka nad dzieckiem, spacery - też zrobią swoje.

Byłam dzisiaj u gina, twierdzi że nie urodzę przed terminem. Nadal mam wszystko długie, twarde, pozamykane. Mówi, że lepiej niż 2 mce temu. Oby miał rację, myślę że w końcu profesor powinien się znać Jeśli wszystko pójdzie dobrze to 5.01. będzie cc.

No i byliśmy na zakupach, w galerii świąteczne szaleństwo - wszystko bym kupiła, ale ciuchy bez sensu, butów nie potrzebuje, kosmetyków też... kupiłam chyba 3 żele pod prysznic z tego wszystkiego, i skarpetki

Poza tym mama uszyła mi taki kojec dla noworodka, jest super , serio!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1449933810200.jpg (51,5 KB, 23 załadowań)

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-12, 15:55   #898
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba tylko ja nie widzę tak kolorowo wracania do formy po porodzie.
Od kiedy zamierzacie chodzić na fitness, siłownię itd, po jakim czasie przecież chyba nie po miesiącu czy juz tak obrazu?

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Bo jakby to nie mogła zadziałać jak za dotknięciem magicznej różdżki.
Ja sie boje ze nigdy do mojego dawnego ciała nie wroce. A krótko przed ciaza zaczelam sie akceptowAc pierwszy raz w życiu :-(
Tydzien po porodzie chce wazyc max 80 i zaczne chodzić na dluzsze spacery,po pologu sprobuje biegac-zaczelam jak byliśmy ba florydzie i bardzo mi sie spodobalo,wrocilismy i kontynuowalam az test mi pozytywny wyszedł i lekarz powiedzial ze mam przestac haha.
Fitnessow nie lubie,zreszta watpie zebym mogla sie zapisac bo maz ma zmienny grafik :-(

Oficjalnie SKONCZYLAM PRANIE,sortowanie i pakowanie prozniowe ubranek. Teraz tylko pluszaki musze wyprac :-D

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-12, 16:16   #899
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Ja kiedys weszlam na strone jednego zlobka a tsm podwieczorek -ciasteczka delicje...

Ruda super kojec
Czarnula pokazuj wanienkę

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-12-12, 16:16   #900
86ewula
Rozeznanie

Al dziś mało piszecie Dobrze choć raz jestem na bieżąco

Czarnulax Też wahałam się nad wanienka z sówkami ale ostatecznie wzięłam z żyrafkami. Obie były słodkie

Dziewczyny dzieci z nas wyssają cały tłuszcz damy radę , przyjdzie wiosna i będziemy śmigać na spacery.

Ruda super kojec !!!

Edytowane przez 86ewula
Czas edycji: 2015-12-12 o 16:17
86ewula jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości