|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.32
Zastanawiam się i może wy mi powiecie bo ja nie wiem- dlaczego są tacy ludzie w blokach, którzy potrafią wiercić regularnie przez długi czas? Pół dnia, cały dzień, nawet rano i tak średnio co kilka dni (albo częściej). To nie jest możliwe, aby tyle czasu coś robili budowlanego, czy z meblami aby nie skończyć. Przez całe życie mieszkałam w domku jednorodzinnym, teraz jestem w bloku i jak słyszę to wiercenie to mnie krew zalewa
|
|
|
|
#3962 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mi tabletki nie rozpuściły się może 2 razy - raz lidlowa raz finish ale zwalam to na jakiś błąd po prostu - czy to właśnie zablokowana klapka czy coś.
|
|
#3963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trudno nie znajdę xd
|
|
#3964 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3965 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3966 | |
|
Naczelna Wizażanka:)
|
Cytat:
Ale to specyficzni ludzie i mają sąsiedzkie wojny chyba ze wszystkimi dookoła
|
|
#3967 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No ja nie wiem... może co kilka tygodni zmieniają listwy przypodłogowe albo karnisze. No bo kurczę co tu można w mieszkaniu jeszcze robić wiertarką udarową przez godzinę lub kilka miesięcznie Czasami ciekawi mnie czy oni jeszcze jakieś ściany mają w chałupie |
|
|
|
|
#3968 |
|
Pani Pech
|
Możecie mi polecić gdzie kupię jakieś pudła/pudełka na zabawki ale niedrogo ?
i jakieś ladne kartonowe do szafy |
|
|
|
#3969 |
|
Raczkowanie
|
My mamy takie siatkowe - zawieszane. Super sprawa o ile są nisko przytwierdzone
Widziałam też kiedyś u znajomych takie rozwiązanie, że wzięli taki statyw (wieszak) z rurek na wieszaki i na tym powiesili kilka takich siatkowych pojemników - w kolorach tęczy Super to wyglądało
|
|
|
|
#3970 | |
|
Pani Pech
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#3971 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz sobie przypominam, ze byly tez zestawy z krawatami wiec same koszule pewnie tez. Moim zdaniem warto zajrzec
Edytowane przez evanaeve Czas edycji: 2015-12-12 o 12:10 |
|
|
|
|
#3972 |
|
Raczkowanie
|
Heh no cóż pocieszę Cię, że ja mam sąsiada który od ROKU regularnie wierci wiertarką udarową. Śmiejemy się z TŻ , że on przykręca coś rozwala i znowu wierci, bo mu się nudzi. Przyzwyczaisz się ;P
|
#3973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tam woda jest caly czas. |
|
|
|
|
#3974 |
|
Raczkowanie
|
w Pepco widziałam ładne kartonowe, w cerfie , pudła na zabawki pojawiają się też dość często w biedronce
|
#3975 | ||
|
Zadomowienie
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;53774158]Pewnie mają remont.
[/QUOTE] Cytat:
Cytat:
Remont nie wchodzi w grę. U mnie jest podobna sytuacja jak u kopnientej, z tym że gość wierci częściej i dłużej. Słyszałam od znajomych, że zawsze w bloku/na osiedlu znajdzie się taki co właśnie w taki sposób wierci. Jedyne rozwiązanie jakie przychodzi mi do głowy to takie, że taka osoba wierci "hobbystycznie", bo lubi, albo z nudów. Ale na czym to nie wiem, może przynosi sobie skądś materiały Choć z drugiej strony to słyszę na suficie (źródło gdzieś nade mną) tłuczenie się narzędziami, a co jakiś czas ktoś stuka młotkiem. Ja jeszcze jakoś wytrzymuję, ale jak kiedyś będę wyjątkowo wkurzona to poszukam tego mieszkania i "chętnie" poznam tego kto tak wierci. |
||
|
|
|
#3976 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie z nabłyszczaczem jest podobnie, kilka kropelek wleję i leci po drzwiczkach na dno zmywarki. Spróbuję tak jak radzisz ![]() Cytat:
Tabletki W5 kuszą ceną, tych z Rossmana z serii Domol używałaś? U mnie też, chyba to normalne ![]() Pepco, Ikea.
|
|
#3977 |
|
Konto usunięte
|
Wiecie czy w sieciówkach typu Rossmann, Hebe mają jakieś akcesoria do pielęgnacji brody (zarostu w sensie)?
|
|
|
|
#3978 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Chciałam przykleic do szyby ozdoby swiateczne na przyssawki,ale sie odklejają... macie jakis patent na to?
|
#3979 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3980 |
|
Przyczajenie
|
MAM w domu właśnie dwulatka i uwielbia pisać po wszystkim, także z pewnością tablica będzie dobrym pomysłem na prezent.
|
|
|
|
#3981 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie są szanse, że 4-miesięczny kot, który jest u mnie 3 tygodnie wróci do domu? Wymknął się z garażu, chodził sobie po podwórku spokojnie, ale nagle zniknął nam z oczu. Jakieś 3 godziny temu. Na imię jeszcze nie reaguje, więc nawoływanie mało daje, ogólnie jeszcze nie jest do końca oswojony. Wcześniej chodził po podwórku koło taty, jak ten coś robił, ale teraz przy nim nikogo nie było. Ja spałam, a mama skrajnie nieodpowiedzialnie go zostawiła i pojechała do sklepu
Jak wróciła, to go nie było. Nie wiem dlaczego, nie kupiłam mu jeszcze obroży z numerem telefonu
|
|
#3982 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja używam w5 z Lidla na zmianę z Somatem, ale szczerze mówiąc różnicy nie widzę. Naczynia są tak samo domyte. Zawsze się rozpuszcza, nawet na krótkim zmywaniu, a naczynia są lśniące i bez osadu.
__ Przypaliłam blaszkę do muffinów. Nie wiem jakim cudem. Czy da się to jakoś domyć? Właściwie to nie wiem czy to przypalenie, czy co (laik pieczeniowy), ale takie brązowe ślady, które nie schodzą pod wodą z płynem to chyba nic innego. Szorowałam już sodą z solą, cytryną i nic. Ratunku. ![]() ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Cytat:
|
|
|
#3983 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dziewczyny, większość koszul na spinki jest bardzo droga... Gdybym kupiła koszulę na guziki i je wypruła, a zamiast tego włożyła tam spinki? Zda to egzamin? Może zrobić w mankiecie dziurę, obrębić, i włożyć spinki? Nie chodzi o techniczną przydatność tylko o wygląd. Co wy na to? |
|
|
|
|
#3984 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz mamy doslownie diabla-hulaj dusza, od5 rano napier..czym sie da w podloge bylismy pare razy ale maja to gdzies a tatus mlody szczyl haslo: no przeciez nie zabronie dziecku itpnad nimi mieszkaja studenci co o 3 zaczynaja imprezy juz sie nie moge doczekac jak sie wyprowadzimy ![]() ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
|
|
|
#3985 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Mysle,ze duzo zalezy od wody... u nas nie myjemy szklanek w zmywarce bo jest bialy osad,a moja siostra mieszka w innym miescie,uzywa tego samego srodka i myje szklanki i nie ma zadnego osadu..
|
#3986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jak się robi bardzo zimno to mogą odpaść mimo takich super środków, dodatkowo jeśli okna się u Ciebie "pocą" to też się nie sprawdzi. ![]() ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- [1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;53774463]Jak znajdziesz odpowiedź to daj znać. Mam nade mną takich. Jeden dzień (czasem to godzina czasem kilka) tak co kilka tygodni. No ja nie wiem... może co kilka tygodni zmieniają listwy przypodłogowe albo karnisze. No bo kurczę co tu można w mieszkaniu jeszcze robić wiertarką udarową przez godzinę lub kilka miesięcznie Czasami ciekawi mnie czy oni jeszcze jakieś ściany mają w chałupie Ja znam prawdopodobną odpowiedź. ;p może ktoś pracuje pół dnia i ma tylko tę godzinę dziennie, ale za to codziennie, w efekcie zamiast naparzać konkretnie wiertarą jeden dzień to pierdzi codziennie po trochę. ;p tak robi mój sąsiad obok, zawsze jak położę dziecko spać zaczyna coś skubać w swoim przedpokoju przy otwartych na klatkę drzwiach...
|
|
|
|
|
#3987 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Współczuję, bo mam takiego sąsiada nad sobą na piętrze. Mieszkam w niskim bloku bo 3-pietrowym i od 40 lat (bo tyle wszyscy tu mieszkamy) facet systematycznie coś przybija, wierci, szlag człowieka trafia i sama się zastanawiam ile lat można się urządzać ? Cytat:
|
||
|
|
|
#3988 |
|
Zakorzenienie
|
[1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;53777233]Współczuję, bo mam takiego sąsiada nad sobą na piętrze. Mieszkam w niskim bloku bo 3-pietrowym i od 40 lat (bo tyle wszyscy tu mieszkamy) facet systematycznie coś przybija, wierci, szlag człowieka trafia i sama się zastanawiam ile lat można się urządzać ?
Też miałam takiego sąsiada obok na szczęście lub nieszczęście (bo o zmarłych niby źle się nie mówi) już nie żyje i jest święty spokój...[/QUOTE] Mój sąsiad z góry tez non stop cos wierci i naprawia. Mieszkam w tym mieszaniu od 1994 i on ma wiecznie remont. Obecnie remontuje są łazienkę i trochę mu już schodzi... |
|
|
|
#3989 |
|
Zakorzenienie
|
Szyba musi być wymyta, najlepiej odtluszczona i sucha. Przyssawkę pochuchac i przykleic. Powinna dłużej trzymać.
|
|
|
|
#3990 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:57.

trudno nie znajdę xd
tp
Ale to specyficzni ludzie i mają sąsiedzkie wojny chyba ze wszystkimi dookoła 

i jakieś ladne kartonowe do szafy

Choć z drugiej strony to słyszę na suficie (źródło gdzieś nade mną) tłuczenie się narzędziami, a co jakiś czas ktoś stuka młotkiem.
bylismy pare razy ale maja to gdzies a tatus mlody szczyl haslo: no przeciez nie zabronie dziecku itp
juz sie nie moge doczekac jak sie wyprowadzimy