Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-12, 23:48   #931
baby montana
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII

Dotka az mi sie ciepło na sercu robi jak czytam o Was

Jakie te stojaki dokupujecie,istnieja jakies uniwersalne?

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-12, 23:52   #932
kinga1701
Zakorzenienie

Jest uniwersalny na wanienke od 82 lub 86 nie pamiętam dokładnie do 102. Lub konkretnie pod wanienke jaka tam kto ma 84,86,100,102
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-13, 01:19   #933
Casaa
Zakorzenienie

Witam mialam do 21 siedziec, a jest 2:P sie zeszlo na imprezie

Ewusia, mysle, ze wcale nie jest zle z tym cukrem po barszczu

Dotka, super ze jest coraz lepiej i tak ma byc zebyscie wyszli

Kamila, dobrze ze sie troszke unormowalo choc ten katar..... Ciagle cos :-/ fajnie, ze maz przyjezdza a chlopcy zostaja w domu?

Jerzyczka nie placz bo cisnienie sobie podnosisz....

Co do stojakow to ja mam dostac od kolezanki ze studiow choc jeszcze go nie znalazla w swoim garazu

Zegnam sie, dobranoc oby dzisiejszy dzien byl lepszy :-*

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-13, 01:59   #934
kinga1701
Zakorzenienie

Aplikacja mówi 37 tydzień, do porodu zostało 26 dni.

Spać nie mogę, w ogóle mi się nie chce
Stary 2015-12-13, 02:28   #935
niezdara
Rozeznanie

Ja się obudziłam na siku, potem wyszła zgaga bo poddałam sie i kupiłam cheetosy wczoraj na wieczór i juz nawet bałam sie mierzyć cukier... Potem koty stwierdziły ze jak już wstałam to są głodne. A potem dostałam krwotok z nosa no, więc nie śpię :p

---------- Dopisano o 03:28 ---------- Poprzedni post napisano o 03:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
U nas kapanie w lazience odpada bo mamy zimno. Najlepiej by bylo w salonie albo u nas w sypialni. Myslalam wczesniej ze moze na podlodze? Zobacze. Tz jutro kupi wanienke i bedziemy myslec. W razie wu stojak mozna dokupic zawsze.

Russian dobrze ze nadal w dwupaku

Dziewczyny widze ze cos slabszy dzien dzis u Was - odpoczywajcie duzo! To najlepsze co teraz mozecie zrobic dla siebie i Waszych dzieci.

U nas full przytulania dzisiaj. Najpierw do poludnia ja i tz a wieczorem 2,5h siedzialam z malym nakarmilam go z butli, pieknie je z piersia na razie kaza poczekac ok tygodnia - nie wszystko na raz.

I polozna sama mowi ze widaaac efekty kangurowania - mlody pieknie i miarowo oddycha, jest cieply, spokojny, ladnie je, ma dobre cisnienie. Takze ciesze sie ze tu tego nie ograniczaja bo to bardzo wazne. Poza tym sluchamy sobie Mozarta i Vivaldiego Mozart podobno dobrze wplywa na wczesniaki bo ma miarowe dzwieki itp. A Vivaldi bo w ciazy duuzo sluchalam 4 por roku. I wierzcie albo nie ale mlody zareagowal jak mu puscilam takze to tez dobry sposob na 'powrot do brzuszka'

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

Dotka, Mozart świetna sprawa ale dodajcie do tego śpiewanie kołysanek jakichkolwiek, bez względu na umiejętności wokalne. Mały się dodatkowo wyciszy, zwiększy mu sie poczucie bezpieczeństwa. On kocha najbardziej Twój głos

Polub mnie https://www.facebook.com/dailybetterblog/
niezdara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-13, 03:24   #936
kinga1701
Zakorzenienie

Casa czyli impreza udana była i dobrze

Niezdara współczuję zgagi i zazdroszczę cheetosow

---------- Dopisano o 04:24 ---------- Poprzedni post napisano o 04:23 ----------

Chyba nigdy nie grałam w bezsensowne gry tyle co teraz. Jak tu usunąć?
Stary 2015-12-13, 03:26   #937
niezdara
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Casa czyli impreza udana była i dobrze

Niezdara współczuję zgagi i zazdroszczę cheetosow

Ja sobie nie zazdroszczę bo teraz cierpię... :p Im bliżej porodu moja silna wola i psychika na zakazane jedzenie siada. Dalej nie śpię, kot musi być wygłaskany akurat teraz, to przecież super pora na mizianie.. :p Kinga, czemu nie spisz?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-13, 03:30   #938
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezdara Pokaż wiadomość
Ja sobie nie zazdroszczę bo teraz cierpię... :p Im bliżej porodu moja silna wola i psychika na zakazane jedzenie siada. Dalej nie śpię, kot musi być wygłaskany akurat teraz, to przecież super pora na mizianie.. :p Kinga, czemu nie spisz?
Żebym to ja wiedziała czemu. Jak nie głodny to miziania potrzebuje, ahhh te koty ja to bym leys paprykowe zjadła, ale takie Polskie nie Niemieckie, zupełnie inny lepszy smak. Może i dobrze, że tu ich niema. Myślisz, że jeszcze usuniemy dziś ?

---------- Dopisano o 04:30 ---------- Poprzedni post napisano o 04:29 ----------

Chyba obudzi męża żeby ze mną pogadal
Stary 2015-12-13, 03:34   #939
niezdara
Rozeznanie

Ja to nie wiem bo przyszła druga kocia zmiana... A są trzy. moze usnę za jakieś pół godziny ale o szóstej musze wstać tż'ta zawieźć na dworzec. Wiec nie wiem czy mi sie opłaca... Ale idę próbować trzymam kciuki żeby Tobie tez sie udało

Stary 2015-12-13, 03:55   #940
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Dzieki za wsparcie wszystkim maz przytulil i mi sie lepiej zrobilo,ale i tak jakis slaby dzien mialam. Nocka nie lepsza,lacze sie w bolu niespania..sikam z zegarkiem w reku co 1,5 godziny! To juz przesada )))

Jeszcze 9 dni i Kuba bedzie z nami!) wielkie odliczanie

Dzis na obiad do tesciow
Co do chipsow to ja na pokolacyjny deser zjadlam pringelsy ) i zagryzlam milką ta babelkowa

---------- Dopisano o 04:55 ---------- Poprzedni post napisano o 04:54 ----------

Dotka,ale cudo z tym przytulaniem
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-13, 04:00   #941
kinga1701
Zakorzenienie

A są jeszcze kokosanki, kiedyś w szkole sprzedawali takie ciastko (bułka czy jak to nazwać) w kształcie trójkąta. Ale bym zjadła.

---------- Dopisano o 05:00 ---------- Poprzedni post napisano o 04:57 ----------

A miałyście w szkole tzw ćwiartke z parówką za 1,20 zł? ( ćwiartka chleba i do tego parówka nic więcej, a kolejka taka długa. ........ )

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-13, 04:01   #942
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
A są jeszcze kokosanki, kiedyś w szkole sprzedawali takie ciastko (bułka czy jak to nazwać) w kształcie trójkąta. Ale bym zjadła.
Jakie zachcianki ale spoko, ja wczoraj wieczorem intensywnie myslalam o gotowanych buraczkach az maz sie zaczal zastanawiac skad by mi takie wytrzasnac domowe, ale wybilam Mu to z glowy )
Stary 2015-12-13, 04:03   #943
kinga1701
Zakorzenienie

Nie zaczyna się od A, ale trudno

---------- Dopisano o 05:03 ---------- Poprzedni post napisano o 05:01 ----------

Jerzyczka, już o wszystkim chyba dziś myślałam i nadszedł czas na szkolne wspominki to były czasy
Stary 2015-12-13, 04:05   #944
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Czegos takiego nie mialam,ale pamietam akcje tosty w podstawowce,jak sie bralo 2 zl i mozna bylo kupic tosta na dlugiej przerwie
A potem w liceum to juz w bufecie codziennie mozna bylo zjesc tosta, ale liceum mojego meza mialo takie pyszne bulki,ze kupowal mi je i donosil na przerwie ze swojej szkoly dwa licea obok siebie mielismy

---------- Dopisano o 05:05 ---------- Poprzedni post napisano o 05:03 ----------

A to jesli chodzi o szkolne czasy to czesto po szkole chodzilismy z tżtem na pyzy z sosem i kapusta zasmazana do baru mlecznego jest miejsce,w ktorym od lat sie one nie zmieniaja kosztuje chyba z 3 czy 4 zlote nawet moja Mama za czasow swojego liceum je jadla ) o jaa..ale bym teraz to zjadla
Stary 2015-12-13, 04:06   #945
kinga1701
Zakorzenienie

Mieliście tosty w szkole, ale super u nas takiego czegoś nie było, w liceum na ciepło to takie pizzerki z mikrofalówki były.
Stary 2015-12-13, 04:08   #946
niezdara
Rozeznanie

Ja pamietam bułkę warzywną w gimnazjum i liceum z sosami, na ciepło... Zapiekanki z pieczarkami tez były ...
O jedzeniu gadam a zgagę mam jak stąd do wieczności...Wariatka

---------- Dopisano o 05:08 ---------- Poprzedni post napisano o 05:06 ----------

Poza tym cukiernia była niedaleko i niedawno ją zamknęli. Nigdy nie jadłam tak pysznych drożdżówek i ciastek z karmelem co tam. Serniczek tez bomba, taki wilgotny, albo pączek... O masakro ...

Stary 2015-12-13, 04:09   #947
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Liceum bylo super.. fajnie je wspominam ale przywolalas wspomnienia Kinga
Jak sobie przypomne studniowke i moja i tżta, wycieczki czy maturę nawet ;p

---------- Dopisano o 05:09 ---------- Poprzedni post napisano o 05:08 ----------

Niezdara, jejku chyba kazdy ma jakies fajne smakowe wspomnienia licealne
Stary 2015-12-13, 04:12   #948
kinga1701
Zakorzenienie

Jerzyczka to taki bar z tradycją od lat, lubię takie.
Niezdara zapiekanki to ja z Kielc z bazarow lubiłam Dlaczego w Niemczech nie znają zapiekanek to ja nie wiem.

Liceum to najpiękniejszy okres w moim życiu, studia to już nie to za dużo obowiązków i praca. A liceum .... tyle się tam działo
Stary 2015-12-13, 04:12   #949
Jerzyczka
Wtajemniczenie

W ogole to mam ochote wyrzucic meza z lozka tak mi smierdzi alkoholem ;p zrobil sobie drinkowanie z moim Tata "bo Kuba sie niedlugo rodzi"

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-13, 04:14   #950
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
W ogole to mam ochote wyrzucic meza z lozka tak mi smierdzi alkoholem ;p zrobil sobie drinkowanie z moim Tata "bo Kuba sie niedlugo rodzi"
Mój po tej imprezie urodzinowej spał w salonie na kanapie nad ranem wrócił, nie mogłam znieść zapachów. Także i Tobie polecam.
Stary 2015-12-13, 04:16   #951
Jerzyczka
Wtajemniczenie

U mnie tez studia to dwa kierunki polaczone z praca i daly mi w kosc te lata. Nie powiem, co poimprezowalam to tez moje ale jednak jakbym miala wybrac to wolalabym wrocic do liceum, studia okres tez fajny ale zmeczyly mnie chociaz jak sobie przypomne niektore moje imprezy studenckie to Kuba chyba na studia nie pojdzie albo pojdzie z Mama

---------- Dopisano o 05:16 ---------- Poprzedni post napisano o 05:14 ----------

Cytat:
Mój po tej imprezie urodzinowej spał w salonie na kanapie nad ranem wrócił, nie mogłam znieść zapachów. Także i Tobie polecam.
Moze i dobry pomysl, bo to jeszcze jest taka przylepa,ze go ciagle wyrzucam z mojej strony lozka,bo bym sie upila samym oddechem ;p ble ;p
Stary 2015-12-13, 04:16   #952
kinga1701
Zakorzenienie

A no właśnie, a później mama zapomnie jak to było za młodu i syna nie zrozumie jak z imprezy późno wróci albo i nie wróci tego dnia
Stary 2015-12-13, 04:17   #953
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
A no właśnie, a później mama zapomnie jak to było za młodu i syna nie zrozumie jak z imprezy późno wróci albo i nie wróci tego dnia
Ja mu dam nie wracac tego samego dnia ;p wypluj te slowa moj syneczek malutki
Stary 2015-12-13, 04:22   #954
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mu dam nie wracac tego samego dnia ;p wypluj te slowa moj syneczek malutki
dobrze, że to jeszcze kilkanaście lat. Może zdołamy przez ten czas się oswoić z myślą, że jednak nie raz nie wróci. Ale na pocieszenie powiem, że przez najbliższy czas nie będzie świata widział poza mamusia.

---------- Dopisano o 05:22 ---------- Poprzedni post napisano o 05:19 ----------

Ok, idę liczyć baranki choć kiepsko to widzę
Stary 2015-12-13, 04:22   #955
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Tez moze sprobuje jeszcze zasnac
Stary 2015-12-13, 05:22   #956
tygrysek83
Zadomowienie

Dobry
W nocy chyba wiecej napisaliście niz przez cały dzień

Dotka, miło że zagościł u ciebie lepszy nastrój. Oby taki się utrzymywał jak najdłużej.

Ja do liceum to bym nie chciała wracać. Wole okres studiów. Ale prawda jest że miałam ten komfort że nie musiałam pracować.
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-13, 06:10   #957
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezdara Pokaż wiadomość
Ja się obudziłam na siku, potem wyszła zgaga bo poddałam sie i kupiłam cheetosy wczoraj na wieczór i juz nawet bałam sie mierzyć cukier... Potem koty stwierdziły ze jak już wstałam to są głodne. A potem dostałam krwotok z nosa no, więc nie śpię

---------- Dopisano o 03:28 ---------- Poprzedni post napisano o 03:26 ----------

Dotka, Mozart świetna sprawa ale dodajcie do tego śpiewanie kołysanek jakichkolwiek, bez względu na umiejętności wokalne. Mały się dodatkowo wyciszy, zwiększy mu sie poczucie bezpieczeństwa. On kocha najbardziej Twój głos
U mnie kiepsko ze spiewaniem wstydze sie jak ktos jest na sali ale duzo gadam do niego jeszcze tztowi powiem zeby kupil wiersze brzechwy to bedziemy czytac

Cytat:
Strach pomyslec co bedzie po porodzie moj jeszcze z nikim nie zdazyl opic tez mu wspolczuje bo wstaje codziennie po 5, praca, wraca o 17, zje cos szybko, pusci psa na pole i jedzie do mnie, wraca i gotuje mi na kolejny dzien kompot z jablek (wierzcie mi, wchodzi jak zloto) plus jakas zupe, pali w piecu i kladzie sie po polnocy albo o 1. Sam mowi ze w domu syf bo nawet nie ma kiedy posprzatac ;/

Jezu ale rozmowy o zachciankach. Moja niezmiennie jest cheesburger i frytki z mcdonalda

Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-13, 06:16   #958
koktajlowa7
Rozeznanie

hejo ja też co chwilę się budziłam, z dnia na dzień co raz wcześniej ale dotrwałam do 7. Narobiłyście smaka na tosty

---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ----------

Cytat:
mój ciągle mówi że będzie świętował jak się urodzi, próbuje mu ten pomysł wybić z głowy..

---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
U mnie kiepsko ze spiewaniem wstydze sie jak ktos jest na sali ale duzo gadam do niego jeszcze tztowi powiem zeby kupil wiersze brzechwy to bedziemy czytac

Strach pomyslec co bedzie po porodzie moj jeszcze z nikim nie zdazyl opic tez mu wspolczuje bo wstaje codziennie po 5, praca, wraca o 17, zje cos szybko, pusci psa na pole i jedzie do mnie, wraca i gotuje mi na kolejny dzien kompot z jablek (wierzcie mi, wchodzi jak zloto) plus jakas zupe, pali w piecu i kladzie sie po polnocy albo o 1. Sam mowi ze w domu syf bo nawet nie ma kiedy posprzatac ;/

Jezu ale rozmowy o zachciankach. Moja niezmiennie jest cheesburger i frytki z mcdonalda

dobrze, że tak o was dba porządek w domu teraz nie jest najważniejszy.
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-13, 06:42   #959
kinga1701
Zakorzenienie

Dotka mąż da radę ze wszystkim na pewno. Ja jak byłam w szpitalu było tak samo. A jak w domu trzeba było leżeć to jeszcze gorzej, bo i obiady gotowal i sprzątam itd. Na pewno i Twój kładzie się padnięty, bo to jest bardzo wyczerpujące i jeszcze w miedzy czasie przecież myśli co u was.
Co do opicia, to to jest chyba ważne dla nich przed porodem, a po porodzie staje się rzeczą drugi lub dalej rzędną. Znam kilku takich co to mówili jak to oni się nie opija i co do czego to może kieliszek czy piwo na szybko i tyle.

---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ----------

Jakby się ktoś pytał to: tak spałam. Około 1h20min

Edytowane przez kinga1701
Czas edycji: 2015-12-13 o 06:40
Stary 2015-12-13, 06:59   #960
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Dotka mąż da radę ze wszystkim na pewno. Ja jak byłam w szpitalu było tak samo. A jak w domu trzeba było leżeć to jeszcze gorzej, bo i obiady gotowal i sprzątam itd. Na pewno i Twój kładzie się padnięty, bo to jest bardzo wyczerpujące i jeszcze w miedzy czasie przecież myśli co u was.
Co do opicia, to to jest chyba ważne dla nich przed porodem, a po porodzie staje się rzeczą drugi lub dalej rzędną. Znam kilku takich co to mówili jak to oni się nie opija i co do czego to może kieliszek czy piwo na szybko i tyle.

---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ----------

Jakby się ktoś pytał to: tak spałam. Około 1h20min
No właśnie przecież nie zaleje się w trupa skoro chce mnie w każdy dzień w szpitalu odwiedzić bo nie mógłby prowadzić auta. Nie wiem jak on to widzi ;p Aktualnie ma miesiąc abstynencji (tyle dobrego ), a to dlatego, że jak to mówi jakby trzeba było jechać nagle do szpitala to musi być trzeźwy cały czas
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości