Udostępnienie mieszkania siostrze TŻ - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-12-12, 16:20   #91
banana84
Zadomowienie

GG do banana84
Dot.: Udostępnienie mieszkania siostrze TŻ

No dobra..ale to siotra jej faceta z ktorym jest 4 lata nie 4 tygodnie. Ktora poznala. Chce z nim rodzinke zakladac I sluby brac a siotra nie moze przez PARE dni u nich pobyc z chlopakiem ? Bo ona pracuje I beda jej zawadzac? Troche to slabe.
Nie zgodzilabym sie na udostepnienie mieszkania podczas nieobecnosci, ta noc lub 2 moga przespac w hostelu/ u drugiej siotry.
banana84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-12, 16:21   #92
thirky
on tired little feet

ale farsa

Autorko, współczuję Ci bo niestety z głupoty wpakowałaś się w bardzo niefajną sytuację. Ja na Twoim miejscu pozbyłabym się faceta z mieszkania i zaczęła wynajmować 2 pokoje lokatorom. Z tego związku nic nie będzie- nie rozmawiacie, mijacie się w potrzebach, nie szanujecie swojego zdania na ważne tematy. Odpuść, po co tracić swój czas na coś takiego?

I saw it first!’ squeaked Sniff, ‘I must choose a name for it.
Wouldn’t it be fun to call it Sniff? That’s so short and sweet.
thirky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-12, 16:28   #93
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez banana84 Pokaż wiadomość
No dobra..ale to siotra jej faceta z ktorym jest 4 lata nie 4 tygodnie. Ktora poznala. Chce z nim rodzinke zakladac I sluby brac a siotra nie moze przez PARE dni u nich pobyc z chlopakiem ? (...)
Każdy ma jakąś rodzinę. Nie oznacza to, że trzeba komuś udostępniać swoje dobra. To nie jest jej rodzina. Chłopaka siostry faceta nie zna i jakieś tam szemrane sprawy wynikły. Ma obawy, bo widać jeszcze do reszty rozumu nie postradała. I ma rację, bo jasne, może by się nic nie stało, ale jak coś zniszczą, coś "zniknie", zaleją sąsiada, albo zrobią coś innego, to co? Będzie się procesowała z siostrą faceta o zwrot kosztów? To by dopiero było obruszenie w jego rodzinie, że jak to tak, siostrze faceta coś zarzuca?
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-12, 16:36   #94
Sam To Nazwij
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Każdy ma jakąś rodzinę. Nie oznacza to, że trzeba komuś udostępniać swoje dobra. To nie jest jej rodzina. Chłopaka siostry faceta nie zna i jakieś tam szemrane sprawy wynikły. Ma obawy, bo widać jeszcze do reszty rozumu nie postradała. I ma rację, bo jasne, może by się nic nie stało, ale jak coś zniszczą, coś "zniknie", zaleją sąsiada, albo zrobią coś innego, to co? Będzie się procesowała z siostrą faceta o zwrot kosztów? To by dopiero było obruszenie w jego rodzinie, że jak to tak, siostrze faceta coś zarzuca?
To już nawet o to nie chodzi.Choć oczywiście zgadzam się.Są ludzie,którzy nie lubią i nie wyobrażają sobie,że ktoś obcy(a siostra chłopaka jest obca,widziana zaledwie 2 razy) śpi w ich łóżku i sika na ich kiblu czy piję z ich kubka.Czy to serio takie trudne do pojęcia?
Sam To Nazwij jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-12, 16:36   #95
syklamen
Zakorzenienie

Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)

Jeśli się nie umiecie dogadać to się rozstancie i poszukajcie sobie kogoś z kim się bez problemu porozumiecie. W momencie, gdy zamiast normalnie porozmawiać, wędrujecie na wizaż.pl i piszecie pełne wyrzutów posty, zastanawiam się po ile macie lat? Stefan nie chce się żenić z autorką, a autorką nie chce rodziny Stefana w swoim mieszkaniu. W jakim celu więc się męczycie że sobą skoro jedyne, w czym jesteście zgodni to wylewanie żali o pieniądze?
Stary 2015-12-12, 16:41   #96
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Sam To Nazwij Pokaż wiadomość
To już nawet o to nie chodzi.Choć oczywiście zgadzam się.Są ludzie,którzy nie lubią i nie wyobrażają sobie,że ktoś obcy(a siostra chłopaka jest obca,widziana zaledwie 2 razy) śpi w ich łóżku i sika na ich kiblu czy piję z ich kubka.Czy to serio takie trudne do pojęcia?
To również.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-12, 16:50   #97
cranberry juice
ctrl alt delete

Cytat:
Są ludzie,którzy nie lubią i nie wyobrażają sobie,że ktoś obcy(a siostra chłopaka jest obca,widziana zaledwie 2 razy) śpi w ich łóżku i sika na ich kiblu czy piję z ich kubka.Czy to serio takie trudne do pojęcia?
Że co? Czyli nikogo do domu na kawę nie zaproszą, bo jeszcze zechce iść skorzystać? Że już o kubku nie wspomnę
Rozumiem obiekcje, żeby ktoś przyjechał, jak autorki z TŻ-em nie będzie. Ale te kolejne dwa dni - sorry, to nawet nie jak współlokatorzy. To właścicielka nie pozwala lokatorowi na stancji przyjmować gości. Z drugej strony, lokator tanio płaci, więc cóż
cranberry juice jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-12, 16:53   #98
Sam To Nazwij
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cranberry juice Pokaż wiadomość
Że co? Czyli nikogo do domu na kawę nie zaproszą, bo jeszcze zechce iść skorzystać? Że już o kubku nie wspomnę
Rozumiem obiekcje, żeby ktoś przyjechał, jak autorki z TŻ-em nie będzie. Ale te kolejne dwa dni - sorry, to nawet nie jak współlokatorzy. To właścicielka nie pozwala lokatorowi na stancji przyjmować gości. Z drugej strony, lokator tanio płaci, więc cóż
Naprawdę nie wiem co tutaj jest dla Ciebie niejasne i niezrozumiałe
Stary 2015-12-12, 16:59   #99
cranberry juice
ctrl alt delete

Cytat:
Naprawdę nie wiem co tutaj jest dla Ciebie niejasne i niezrozumiałe
To że, cytuję, "Są ludzie,którzy nie lubią i nie wyobrażają sobie,że ktoś obcy(...) śpi w ich łóżku i sika na ich kiblu czy piję z ich kubka". No niestety, bywa, że nawet kurier chce z tego drogocennego kibla skorzystać. Jak ktoś ma z tym problem, to serio musi mieć cieżko w życiu
Stary 2015-12-12, 17:03   #100
Sam To Nazwij
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cranberry juice Pokaż wiadomość
To że, cytuję, "Są ludzie,którzy nie lubią i nie wyobrażają sobie,że ktoś obcy(...) śpi w ich łóżku i sika na ich kiblu czy piję z ich kubka". No niestety, bywa, że nawet kurier chce z tego drogocennego kibla skorzystać. Jak ktoś ma z tym problem, to serio musi mieć cieżko w życiu
I nie wiem co w tym takiego śmiesznego?
Stary 2015-12-12, 17:08   #101
kasiatoya
Rozeznanie

W sumie to bardzo pouczający wątek...

Autorko z tego związku nic nie będzie bo facet jasno i publicznie napisał, że dla niego ten związek się kończy.
Podlicz wszystko uczciwie i pozbądź się misia z mieszkania. Jest z Tobą z wygody i bo mu się to zwyczajnie opłaca.
Żadnych obcych osób pod swoją nieobecność nie zapraszaj chyba, że będziesz wtedy w mieszkaniu.
kasiatoya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-12, 17:22   #102
Barbarella05
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez coco.coco Pokaż wiadomość
Jak pisałam wczesniej zalotka to podstawa. Rzesy nalezy podkrecac przed nałozeniem tuszu. Podkrecenie trzyma do momentu az zmyje makijaz. Nie zauwazyłam zeby zniszczyly mi sie od tego rzesy. Od wrzesnie uzywam tuszu Maybelline XXL i jest rewelacyjny. Kupilam go w Stanach w Polsce chyba wtedy jeszcze go nie bylo. Teraz juz jest,ale nie wiem czy jest takiej samej jakosci jak ten zakupiony w stanach(co o tym myslicie?). Niedlugo pewnie to sprawdze bo juz mi sie konczy. Poza tym nie lubie dlugo uzywac jednego tuszu gdyz wydaje mi sie zbyt gesty.Bardzo lubie tusz max factora 2000 Calorie i Lash silk. nigdy sie na nich nie zawiodłam. Mnie rowniez wydaje sie ze wyglad naszych rzes zalezy od sposobu nakladania tuszu. Ja nakladam ruchem zygzakowatym i bardzo wolno. Kilka razy widzialam jak kobiety nakladaly tusz bardzo szybkimi ruchami...chyba nie jest to dobry pomysl.
O to to to
Barbarella05 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-12, 17:27   #103
banana84
Zadomowienie

GG do banana84

Cytat:

No dosc. Skoro ktos taki ma problem z tym ze ktos korzysta z jego kubka, jego kibelka I jego lozka (notabene nieuzywanego w drugim pokoju)... ale nie ma problemu by korzystac z tych dobr u jego rodzicow za granica, gdzie tez byla I jest jednak kims obcym. Podwjne standardy ot co.
banana84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-12, 17:41   #104
Stokrota99
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez banana84 Pokaż wiadomość
No dosc. Skoro ktos taki ma problem z tym ze ktos korzysta z jego kubka, jego kibelka I jego lozka (notabene nieuzywanego w drugim pokoju)... ale nie ma problemu by korzystac z tych dobr u jego rodzicow za granica, gdzie tez byla I jest jednak kims obcym. Podwjne standardy ot co.
Nie przesadzajmy. Chętnie zaprosze na kawkę, kolacje. Jeśli będę miała wolne to nie będę miała większych obiekcje żeby zostali na noc. Z tym kiblem i kubkiem to już poplynelyscie. Nie wyobrażam sobie natomiast, żeby zostawiać kogoś samego w mieszkaniu, jak mnie tam nie ma. Czy to w chwili jak będziemy za granicą, czy jak będę w pracy.

Może reaguje ma wyrost. Ale miałam próbę włamania i od tego czasu jestem trochę przewrazliwona.
Stokrota99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-12, 17:48   #105
bluebluesky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stokrota99 Pokaż wiadomość
Nie przesadzajmy. Chętnie zaprosze na kawkę, kolacje. Jeśli będę miała wolne to nie będę miała większych obiekcje żeby zostali na noc. Z tym kiblem i kubkiem to już poplynelyscie. Nie wyobrażam sobie natomiast, żeby zostawiać kogoś samego w mieszkaniu, jak mnie tam nie ma. Czy to w chwili jak będziemy za granicą, czy jak będę w pracy.

Może reaguje ma wyrost. Ale miałam próbę włamania i od tego czasu jestem trochę przewrazliwona.
Ja cie rozumiem, to znaczy, masz prawo do tego zeby decydowac o tym, kto przebywa u ciebie w domu. Niestety musisz zaakceptowac, ze TZ ma inne podejscie, bo zna siostre i pewnie reczy za jej dobre wychowanie.
Stary 2015-12-12, 17:48   #106
thirky
on tired little feet

Cytat:

NIE reagujesz na wyrost, masz stuprocentowe prawo do takiej postawy- mieszkanie jest TWOJE i TY decydujesz kto i na jakich warunkach może sobie w nim pomieszkiwać.
Czemu oni nie mogą zatrzymać się w hotelu albo u siostry?

I saw it first!’ squeaked Sniff, ‘I must choose a name for it.
Wouldn’t it be fun to call it Sniff? That’s so short and sweet.
thirky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-12, 18:30   #107
Laila_
Raczkowanie

Nie pozwoliłabym, aby podczas mojej nieobecności ktoś obcy (skoro widziałaś jego siostrę dwa razy w życiu to jest to obca osoba, o jej chłoptasiu nawet nie wspominam) mieszkał w moim domu
Laila_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-12, 19:26   #108
Iska00
Zadomowienie

Jeśli chodzi o użyczenie mieszkania, nie zgodziłabym się. Nie chciałabym, aby ktoś korzystał z mojego domu podczas mojej nieobecności. Natomiast nie miałabym problemu z zaproszeniem gości już po moim powrocie, szczególnie jeśli sama dopiero co bym od nich wróciła.
Najlepiej by było gdyby najpierw pomieszkali u siostry, a po Waszym powrocie wprowadzili się na kilka dni do Was. Ja bym tak zrobiła

Jeśli chodzi o płatność za mieszkanie, itp. to nieźle się w tym wszystkim zamotaliście.
Moim zdaniem, czynsz i opłaty bezdyskusyjnie powinny być dzielone na pół. Jeśli chodzi o spłaty kredytów, to sprawa dyskusyjna. Z jednej strony ktoś może powiedzieć, że nie będzie się dorzucać, bo spłaci komuś część kredytu, a sam w razie czego nic nie będzie miał z tego mieszkania.
Wydaje mi się, że sprawa jednak nie jest tak prosta. Taki argument jest dobry, jeśli chce się mieszkać u kogoś za darmo
1. Gdyby nie mieszkał u swojej dziewczyny, to musiałby zamieszkać u kogoś obcego i tej osobie płacić za mieszkanie. Również spłaciłby komuś kredyt, a po wyprowadzce nic by z tego nie miał.
2. Korzysta z mieszkania i jego wyposażenia. Efektem korzystania jest zużywanie się tych rzeczy. Mimo wszystko w jakimś stopniu wypadałoby się dorzucić. Nie mam tutaj na myśli połowy raty, bo to jednak dużo. Jednak do kredytu na wyposażenie i na kuchnię wypadałoby się dorzucić. Chociaż 100-200 zł na miesiąc. I tak wyjdzie niż wynajem kawalerki, o 3-pokojowym mieszkaniu nie wspominając.
3. Chłopak autorki czerpie z mieszkania zyski. W końcu prowadzi tam działalność gospodarczą.

Teraz macie to jakoś dziwnie zorganizowane. Jedna osoba spłaca kredyty. Druga tylko rachunki. Mój sposób wydaje mi się bardziej przejrzysty.

Sposób na darmową pracę i biuro: oddzielenie życia osobistego od pracy. TŻ znajduje sobie własne biuro, Ty kończysz z bezpłatną pracą w jego firmie.

Kwestię obietnicy zaręczyn pominę. Kopnęłabym w tyłek za takie obietnice bezsensowne.

Edytowane przez Iska00
Czas edycji: 2015-12-12 o 19:32
Iska00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-12, 20:59   #109
_Miyu
Raczkowanie

Zakończcie tą farsę i idźcie każde w swoją stronę. Dwoje dorosłych ludzi, będących w związku nie rozwiązuje w ten sposób swoich problemów to raz. Dwa, jak wy chcecie stworzyć rodzinę, skoro już teraz rozliczacie się jak obcy ludzie.
_Miyu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-12, 21:10   #110
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usunięte

w zyciu nie placilabym polowy kredytu za nie moje mieszkanie
na twoim miejscu bym sie wyprowadzila skoro nie masz nic do gadania (kto moze u was sie zatrzymac )i masz wypominane to ze masz komputer i pare innych rzeczy w pustym pokoju,juz teraz jasno widac ze TO NIE WASZE MIESZKANIE a jej ,jej jest wszystko a ty masz placic za pol jej kredytu bo ona zadecydowala ze kupi mieszkanie zebyscie rodzine mieli zakladac.
pozniej zadecyduje ze chce dzieci a pozniej ze masz sie wyniesc z JEJ mieszkania i placic alimenty na JEJ dziecko
zastanow sie w co sie pakujesz.
moim zdaniem placac polowe czynszu i rachunkow oraz udostepniajac swoj samochod wystarczajaco jej pomagasz w splacie kedytu.
na twoim miejscu wolalabym wynajmowac pokoj i miec mozliwosc decydowania o tym co robisz i kogo zapraszasz.
mieszkanie jest wasze jak masz placic ale jej jak ktos ma zostac u was na noc chore
i jeszcze nazywanie siostry faceta z ktorym jest 4 lata obca osoba jest naprawde smieszne .
na twoim miejscu stefan nie bralabym zadnego slubu, wyprowadz sie i daj jej placic za to JEJ mieszkanie ,skoro tak ja wykorzystujesz to niech sobie sama splaca
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-12, 21:17   #111
pffe
BAN stały

[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;53780103]w zyciu nie placilabym polowy kredytu za nie moje mieszkanie
na twoim miejscu bym sie wyprowadzila skoro nie masz nic do gadania (kto moze u was sie zatrzymac )i masz wypominane to ze masz komputer i pare innych rzeczy w pustym pokoju,juz teraz jasno widac ze TO NIE WASZE MIESZKANIE a jej ,jej jest wszystko a ty masz placic za pol jej kredytu bo ona zadecydowala ze kupi mieszkanie zebyscie rodzine mieli zakladac.
pozniej zadecyduje ze chce dzieci a pozniej ze masz sie wyniesc z JEJ mieszkania i placic alimenty na JEJ dziecko
zastanow sie w co sie pakujesz.
moim zdaniem placac polowe czynszu i rachunkow oraz udostepniajac swoj samochod wystarczajaco jej pomagasz w splacie kedytu.
na twoim miejscu wolalabym wynajmowac pokoj i miec mozliwosc decydowania o tym co robisz i kogo zapraszasz.
mieszkanie jest wasze jak masz placic ale jej jak ktos ma zostac u was na noc chore
i jeszcze nazywanie siostry faceta z ktorym jest 4 lata obca osoba jest naprawde smieszne .
na twoim miejscu stefan nie bralabym zadnego slubu, wyprowadz sie i daj jej placic za to JEJ mieszkanie ,skoro tak ja wykorzystujesz to niech sobie sama splaca[/QUOTE]
Wiesz, można być z facetem i 10 lat i rodziny dobrze nie znać. Jak możesz zakładać, że zna siostrę skoro widziała ją 2 razy w życiu? I zostać na noc to jedno a sprowadzać sobie tygrysa ruchacza do cudzego mieszkania to już co innego.

Chciałabyś żeby obcy ludzie w Twoim łóżku spali i bóg wie co jeszcze robili? bo nie ukrywajmy, po to młodej to udostępnienie mieszkania a braciszek przystaje na to chętnie i go nie obchodzi kogo sprowadzi i co z tego mieszkania wyniosą i w jakim stanie zostawią.

A tak poza tym, zgadzam się, że pan powinien podziękować pani za współpracę aczkolwiek z drugiej strony, przypuszczam, że tak mu wygodnie.
pffe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-12, 21:28   #112
_Miyu
Raczkowanie

Mieszkania bym nie udostępniła podczas mojej nieobecności. W grę tylko wchodziło by jego "doglądanie" przez zaufaną mi osobę, gdyby moja nieobecność była dłuższa.
_Miyu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-12, 21:54   #113
Konto usunięte

akurat nie mam schizy i siostrze meza pozwolilabym zatrzymac sie u siebie z chlopakiem,sama spalam u meza siostry kiedy bylismy jeszcze para ,udostepnila nam swoje mieszkanie(mieszka w londynie)na weekend zebysmy nie musieli placic za hotel.
zalozyla nam swieza posciel i zostawila nam tez alkohol w lodowce i zyczyla milego wypoczynku.
dlatego nie mialabym problemu gdyby zostala u nas na kilka dni ze swoim facetem.
nie mialam tez problemu kiedy mojej corki chlopak zostal u nas na kilka dni i spali w moim lozku kiedy my bylismy na urlopie,nie sikaja przeciez w lozko,posciel wyprali a nam nalozyli nowa.
ja nie mam nic do ukrycia wiec nawet jakby mi ktos zajrzal do szafy to mam to w tylku ale kazdy jest inny ,uwazam jednak ze jesli mieszkamy razem i mieszkanie jest niby NASZE(bo ktos wymaga zebym placila pol kredytu)to powinnam miec prawo udostepnic je mojej rodzinie jesli jest taka potrzeba a nie wysluchiwac ze moja siostra jest obca osoba
dla niej jest obca ale skoro to ich mieszkanie to powinna sie liczyc ze dla niego to najblizsza rodzina a nie obca osoba

Edytowane przez 7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Czas edycji: 2015-12-12 o 22:10
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-12, 21:56   #114
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Szanse są, od paru lat czekam na to aż TŻ się zdeklaruje, co do wspólnego życia. TŻ o tym doskonale wie. Piłka jest teraz po jego stronie.

Decyzja o zakupie mieszkania to był mój krok w stronę założenia rodziny. Nie będąc pewna tego, że chce tego z TŻem, nie brałabym kredytu na resztę życia.
Twoje mieszkanie = Twój kredyt
Niech płaci połowę czynszu ale kredyt..? Z jakiej racji? Wg mnie to obydwoje cwani jesteście.
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-12, 22:23   #115
Konto usunięte

on placi CALY czynsz i rachunki a ona jeszcze chce zeby placil rate za mieszkanie.
a on nawet nie ma prawa zaprosic siostry do pustego mieszkania na kilka dni bo to JEJ mieszkanie i on ma swoje rzeczy w JEJ wolnym pokoju.
no przeciez to jest jakas smieszna sytuacja,
stefan pakuj swoje rzeczy i uciekaj poki mozesz bo cie pusci w skarpetkach po pewnym rozwodzie(wogole wam nie po drodze)
Stary 2015-12-13, 00:09   #116
cicha_ja
Raczkowanie

Autorko , rozmowa zeszla na trochę inny temat , przeczytalam watek i pomimo ze reszta skoncetrowala sie na innych rzeczach ja mam troche inne pytanie. Jak dlugo siostra Tz jest z tym chłopakiem? Czy jej rodzice jego znaja? Jakie maja kontakty??
Z jednej strony doskonale Cie rozumiem i tez miałabym takie obiekcje , ale gdyby okazalo sie ze jest to jakis miły skromny chłopak chyba musialabym je schować w kieszeń.

Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka
cicha_ja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-13, 07:25   #117
cranberry juice
ctrl alt delete

Udostępnienie mieszkania siostrze TŻ

Cytat:
Napisane przez _Miyu Pokaż wiadomość
Dwa, jak wy chcecie stworzyć rodzinę, skoro już teraz rozliczacie się jak obcy ludzie.
A wizażanki im przyklaskują swoją drogą

Edytowane przez cranberry juice
Czas edycji: 2015-12-13 o 10:52
Stary 2015-12-13, 10:24   #118
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Autorko, chcesz zjesc ciastko i miec ciastko. Tak sie nie da.
Albo dalej splacasz swoj kredyt i dzielicie sie oplatami za twoje mieszkanie=>ty decydujesz o ewentualnych lokatorach, albo wspolnie ogarniacie koszty mieszkania i traktujecie je jako wasze, nie twoje. Wtedy trudno, zeby twoj tz nie mial glosu w dyskusji o udostepnieniu mieszkania siostrze.

Chcialam tez zauwazyc, ze napisalas ze to ty zaproponowalas wspolna splate kart tza. Po kiego grzyba, skoro widac, ze ci to nie lezy? Nie utrudniaj sobie zycia na wlasne zyczenie.
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-13, 10:58   #119
cranberry juice
ctrl alt delete

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
Albo dalej splacasz swoj kredyt i dzielicie sie oplatami za twoje mieszkanie=>ty decydujesz o ewentualnych lokatorach, albo wspolnie ogarniacie koszty mieszkania i traktujecie je jako wasze, nie twoje. Wtedy trudno, zeby twoj tz nie mial glosu w dyskusji o udostepnieniu mieszkania siostrze.
Dokładnie.
Jak zrezygnujecie z układu "właścicielka - lokator", to niestety, ale argument "w życiu nie udostępniaj mieszkania obcej osobie!!!!11" na zawsze upadnie.
Stary 2015-12-13, 11:12   #120
Random84
Raczkowanie

Przykro mi Stefciu ale jesteś dxxx na kasę, pakuj szybko manatki bo i tak już ciężki pieniądz utopiłeś.
Napisane przez Random84 Pokaż wiadomość
i nie przeszkadza w planach, karierze i w znalezieniu faceta więc najlepiej dziecko wyskrobać.
No dokładnie. Nie wiem co w tym dziwnego?

Edytowane przez 67660fbe4431ef874c547a9fe9d74590b5092d2a_69337201e3f4a
Czas edycji: 2015-12-14 o 12:54
Random84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości