|
|
#991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII
Malwi, przykre to jest ze nie masz kontaktu z jedynym bratem. Probowalas sie z nim kontaktowac? Moze on przez swoje wystepki wstydzi sie wyciagnac pierwszy reke? Chociaz w obliczu ciazy u siostry powinien byc wystarczajaco zmotywowany do kontaktu :|
Pisalyscie o tesciowych (temat rzeka) i jedzeniu ja na swoja nie moge absolutnie narzekac, juz dawno nam proponowala obiadki u siebie bo wie ile pracujemy i cierpimy na chroniczny brak czasu za kazdym razem nam powtarza, ze ktores z nas moze przyjezdzac i zabierac na wynos ale ja nie mam sumienia jej wykorzystywac bo ma olbrzymie problemy z kolanami i ledwo chodzi, a tu stanie przy garach dla dodatkowych osob... Dlatego mezowo przygotowala obiady do zamrazarki zeby mial w razie czego choc i tak wiem, ze mamusia i tak by go ciagnela na swiezy do siebie podejrzewam, ze po porodzie jak nas odwiedza to z gotowymi obiadami na kilka dni Dotka, a jak dzis Wituś? ![]() Mi do planowanego cc zostalo 28dni Wyslane z Lumia920. Edytowane przez Casaa Czas edycji: 2015-12-13 o 10:38 |
|
|
|
#993 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#995 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że dzisiaj jakiś kiepski dzień ogólnie, ja siły nie mam zupełnie i spać mi się chce. Ciśnienie nawet nie najgorsze ale mam chęć wrócić w ogóle do łóżka. Nie lubię się tak czuć
|
#996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mhm, no to rzeczywiscie chyba on nie potrzebuje kontaktu.... bardzo nie fair.
|
|
|
|
|
#997 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bo jeszcze trochę czasu do tp masz.... Cytat:
sa uniwersalne ja kupiłam stojak bo nie mamy takiego stołu w domu, ani blatu który by się nadawał do kąpania ![]() jak mam przekroczony cukier to uważam ze jest źle i danie jest skreślone ![]() Cytat:
![]() za to były bułki (takie hamburgerowe z sezamem) z masłem, żółtym serem i ogórkiem kiszonym ![]() Cytat:
przecież Ty masz brzuch większy od niejednej dziewczyny która już na wylocie jest chyba sobie coś wkręcasz Cytat:
widzę ze dołek Cię trzyma, mam nadzieję ze przejdzie ja jako osoba która w zaawansowanej ciąży przeżyła 2 obroty swojego potomka, których nie zauważyła, nadal nie wiem jakim cudem Ty jesteś taka pewna że się nie odwrócił Cytat:
Ja bym chciała tylko do jutra doczekać bo mam wynik gbs dostać i mam ostatnia wizytę u diabetologa, a później niech się dzieje co chce ![]() Już mam takie bóle brzucha że ciężko mi funkcjonować |
|||||||
|
|
|
#998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dooobra dziewczyny nie ma co zanudzac, za chwile bede miala swojego mezczyzne w domu, najukochanszego, dla ktorego bedziemy z tz calym swiatem. Baaa i powiem Wam w tajemnicy, ze zazdroszcze mu, ze bedzie mial tak cudownych rodzicow :-D
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#999 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
37 tc i 26 dni do porodu ![]() Również dopisuję się do klubu ciężkiej nocy. Wczoraj całe popołudnie, wieczór i noc bolał mnie brzuch jak tylko chciałam się przekręcić. No i oczywiście od leżenia na jednym boku bolał kręgosłup. Dotka ale macie fajnie z przytulaniem. Wiersze Brzechwy polecam, często czytam do brzucha i chyba zapakuję do torby szpitalnej. Moja mama wczoraj przeraziła się jak powiedziałam, że chcę w piątek iść na Star Wars. Kazała brzuch kurtką zakryć :P byle do piątku i mogę rodzić
|
|
|
#1000 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1001 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka może teściowa nie zdaje sobie sprawy z tego wszystkiego, chociaż to dziwne. Ja tak jak pisałam nie mam teściowej nie wiem jak to jest, a moja mama jest bardziej za mężem niż za mną.
Casaa mieliście cwiarke z parowka, ale fajnie już zaczęłam myśleć, że tylko u nas była. Malwi przykro, że nie masz kontaktu z jednym bratem ale czasami tak jest. Ja z moim jedynym też nie mam za specjalnego, odzywam się od czasu do czasu, ale jak coś się dzieje to jedno za drugim murem. Pietrusiowa witaj w 37 tc ![]() Ewusia co to za bóle, cały czas je masz? Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-12-13 o 11:21 |
|
|
|
#1002 |
|
Wtajemniczenie
|
Pietrusiowata graki nowego tygodnia
![]() A do mnie przyszla zima i sypie snieg
|
#1003 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1004 |
|
Wtajemniczenie
|
Oczywiscie zapraszam z otwartymi rekoma
![]() Ale tak dla pocieszenia dodam ze jest na plusie takze nie wiem ile moje szczescie jeszcze potrwa
|
#1005 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1006 |
|
Zakorzenienie
|
Ale czad MAGDUSIA, u mnie jest szaro. Moze cos sypnie
|
|
|
#1007 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia ja wiem, że się nie przekręcił bo ciągle czuję go tak samo no i główka jest bardzo dobrze wyczuwalna pod żebrami z prawej
![]() Pietrusiowata za nowy tydzień ![]() Magdusiaa ale fajnie, że sypnęło! u nas zbierają się na razie czarne chmury ![]() My dzisiaj zaczynamy 34 tc
|
#1008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a u mnie leje od rana Na pocieszenie zżarłam chałkę na śniadanie
|
|
#1009 |
|
Zakorzenienie
|
Magdusia to jak na plusie to ja nie zdążę dojechać
ale masz fajnie. Karen gratuluję kolejnego tygodnia. |
|
|
|
#1010 |
|
Zakorzenienie
|
Pietrusiowata, Karen gratki nowych tygodni
![]() Magdusia ale Ci zazdroszcze u nas deszcz :-/ Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#1011 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Gratki nowego tygodnia
|
|
#1012 |
|
Raczkowanie
|
Dzien dobry
Dziewczyny dziękuję za pamięć i dobre slowo Ja jak na złość obudziłam sie dziś z ogromnymi jak na ten okres dla mnie pokladami energii ( czytaj mialam sile wstac i moze zrobić cos jeszcze) ![]() ale peszek chciał ze prąd zabrali i hymmm plany poszly sie tentegować zycze wszystkim dobrego popoludnia i lece zrobić cos z ta moja energią Do przeczytania pozniej
Edytowane przez russiandoll Czas edycji: 2015-12-13 o 11:55 |
|
|
|
#1013 |
|
Wtajemniczenie
|
Noo ciesze sie jak dzieciak
nawet poczulam od razu klimat prawdziwego grudnia i zblizajacych sie Swiat
|
#1014 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1015 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję nowych tygodni
![]() Widzę, że nocka udana nie była. U mnie niestety też nie. Ale to już chyba tak do końca będzie teraz. Boli mnie chyba wszystko A dzisiaj taka beznadziejna pogoda. Leje od rana. Jest tak ciemno, że rano świeciliśmy światłem, bo było ciemno jak wieczorem. Mąż pojechał do kościoła, a potem do sklepu, bo mi się jeszcze kilka rzeczy umyśliło. Ja zostałam w domu. Ale miałyście wspominki nocne Ja wspominam bardzo dobrze zarówno liceum jak i studia, mimo że to całkiem inne okresy w moim życiu. Liceum to taki beztroski okres jeszcze, a studia to już dwa kierunki + praca, ale i tak co się wybawiłam to moje A przy okazji to już był czas z moim mężusiem, więc A z jedzenia z liceum, to pamiętam takie wielkie pączki z budyniem Na dworcu autobusowym była taka budka z takimi ogromnymi pączkami, że no nie dało się przejść obok nich obojętnie Dotka fajnie, że przynosisz same dobre wiadomości, bardzo miło się to czyta i aż człowiek sobie już wyobraża siebie ze swoim maluszkiem ![]() Tż poradzi sobie ze wszystkim, sprzątanie mało ważne teraz Mój też tak latał, jak ja musiałam bezwzględnie leżeć. Nie dość że praca, to jeszcze zakupy, sprzątanie, obiad. Trzeba by ozłocić tych mężów, że tak potrafią stanąć na wysokości zadania i ani nie jękną Szkoda, że nie może liczyć na pomoc swojej mamy, skoro miałaby możliwość choć trochę go odciążyć. Moja teściowa jest jaka jest, ale pomocy nigdy nie odmówi i do tyłka by wlazła z nadopiekuńczości nie raz.magda nie wkręcaj sobie niepotrzebnie Jakby coś było nie tak, to by Ci lekarz powiedział. Każdej rośnie inaczej ten brzuszek. Kuzynka męża jak rodziła miała znacznie mniejszy niż mój miesiąc temu i mała jest śliczna i zdrowa. Jerzyczka przygotuj sobie listę ciętych ripost ![]() Mój mąż nie pije już ani piwka po ostatniej wizycie. Musi być cały czas w pełni gotowości w razie czego. ![]() Nie! Dobrze, że do mnie nie przyszła, choć już nie wiem co lepsze czy ten śnieg czy to co mam za oknem
|
|
|
|
#1016 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
szkoda ze to tylko wspomniania. Za dzieciaka pamietam kiedys tak nas zasypywalo juz w grudniu ze przed Swietami tydzien do szkoly nie chodzilismy bo autobusy na moja wies nie mogly dojechac. Nie mowiac juz ze zimy trwaly do marca i mroz naprawde solidnie trzaskal...
|
|
#1017 |
|
Zakorzenienie
|
Nie zacytowało mi wszystkiego
russiandoll dobrze, że dalej w dwupaku ![]() mojakaren gratki! ![]() magdusia ale bialutko ale jak na + to pewnie szybko zejdzie wszystko. Ja mam nadzieje, że jak będziemy jechać do szpitala to akurat śnieg sobie nie stwierdzi, że zrobi zamieć. Mamy kawałek na dojazd i wolałabym by podróż była szybka jednak
|
|
|
|
#1018 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A różne, do koloru do wyboru jak na @, klucia, napinanie się macicy takie że aż skóra mnie boli i dotknąć nie mogę i inne niesprecyzowane ![]() Ale takich porodowych przepowiadaczy jak na razie brak Cytat:
dobrze że u mnie nie ma ![]() Cytat:
No więc naprawdę nie zaprzataj sobie tym głowy do wizyty. Może faktycznie się nie obrócił a może tak jak ja bardzo miło się zdziwisz ![]() Gratuluję wszystkim nowych tygodni
|
|||
|
|
|
#1020 |
|
Rozeznanie
|
Hello ponownie całej reszcie
![]() Ja po nocnych gawędach zawiozłam Tż na dworzec i poszłam dalej spać. No i niedawno sie obudziłam, śnieg ładnie sypie i zgaga jakby mniejsza. Mój kot ciagle myśli ze łóżeczko małej jest dla niego rozstawione trochę sie zdziwi w styczniu śmiać mi sie z niego chce..:p Co do teściowych.. Moja nawet nie wie czy żyjemy, w którym jestem miesiącu itp. Nigdy nie pyta co u nas. W związku z tym raz w życiu dała nam worek ziemniaków to ze złego nastawienia do niej nie zjadłam ich tylko sie zepsuły :p Tż nawet jak z matką mieszkał rzadko jadał w domu obiady, chyba niewiele kobieta gotowała. Ja mojemu kupie paluszki rybne, pierogi i jakieś kotlety zamroże i sobie poradzi jak mnie nie bedzie nawet sam prasować umie ![]() Dziewczyny, nie wiecie gdzie kupie korkowe podkładki pod talerze, jakieś ładne na prezent?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:50.

ja na swoja nie moge absolutnie narzekac, juz dawno nam proponowala obiadki u siebie bo wie ile pracujemy i cierpimy na chroniczny brak czasu 

moj zimowy dzidzius 

bo jeszcze trochę czasu do tp masz.... 

za nowy tydzień
21.06.2014r.
A dzisiaj taka beznadziejna pogoda. Leje od rana. Jest tak ciemno, że rano świeciliśmy światłem, bo było ciemno jak wieczorem. Mąż pojechał do kościoła, a potem do sklepu, bo mi się jeszcze kilka rzeczy umyśliło. Ja zostałam w domu.
Na dworcu autobusowym była taka budka z takimi ogromnymi pączkami, że no nie dało się przejść obok nich obojętnie