|
|||||||
| Notka |
|
| Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Piersi sobie powiększamy i o życiu rozmawiamy cz. 24
Tak, po pierwszej kontroli można się już myć. Mi kazał przyjechać na podcięcie szwów i miał mega pretensje jak powiedziałam, że niezbyt mi to odpowiada. Pojechałam po 1,5 tygodnia, bo po tygodniu mi nie pasowało. No i dodał, że kontrole są obowiązkowe.
|
#2762 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2763 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, jestem tu nowa, chociaż nie tak do końca, bo już wizaż i Was podczytuje kilka lat, bo od zawsze chciałam powiększyć piersi.
Jestem z trójmiasta i robie zabieg u M.M.K Przeczytałam wszystkie fora, zarejestrowałam się na beautywpolsce no i zdecydowałam się na niego. Przed samą wizyta ekscytacja połączona ze stresem. Weszłam, doktorek miły, zaczął opowiadać jak sie przygotować do operacji, czego nie brać, co wziąć ze sobą, potem wymierzył wszystko, ja mu zasugerowałam co chce, jednak powiedział, że włoży pod warunkiem, że sie da, no i zgodził się na Mentor 325cc HP i ustalilismy termin. Wszystko przebiegło w 20 może 25 minut Jeszcze zastanawiałam się nad pytaniami ale nic mi nie przychodziło do glowy w tamtym momencie przez emocje. No i wyszłam. Doktor dał telefon z zastrzeżeniem żeby dzwonić od godziny 19 do 21 no i dał też maila. Jak wróciłam do domu to sie zorientowałam, że nawet nie zapytałam o cene...nie zapytałam o godzine, o cięcie, czy pod mięsień...no sporo tych pytan miałam jak ochłonełam. Napisałam maila do doktora, odpisał po 2 dniach i z maila mam wrażenie, ze pomylił kliniki, bo przyjmuje w dwóch. Co już mi sie nie spodobało, odpowiadając na maila nie udzielił mi odpowiedzi co do ceny, napisałam do niego drugi raz. Nie chce mu truć dupy, ale teraz mnie to zastanawia. Jako lekarz powinien sam wiedzieć co pacjentce przekazać, przecież to nie jego pierwszy raz...a że ja roztrzepotana nie myslałam. Czuje sie teraz dziwnie, zapłaciłam za 20 minutową wizytę, faceta pierwszy raz na oczy widziałam aż do maja, kiedy położe się mu na stół. Nie dokońca wszystko ustalone, kto wie czy doktor mnie na tyle pamieta, abym mogla z nim dyskutować przez email na temat implantu, czy czegokolwiek. Dodatkowo odpisał mi że cięcie będzie przy fałdzie podsutkowym Nawet nie wiem co to znaczy, jeśli przy sutku to ja podziękuję temu Panu. Dziewczyny, czy to moje paranoje, zaufać lekarzowi, bo po prostu tak jest...że odczuwamy takie wariactwo, czy jednak moje obawy są słuszne, że coś przebiega nie tak? |
|
|
|
#2764 |
|
Zakorzenienie
|
Aj, dziewczyny, piszcie o swoich doświadczeniach, przemyśleniach, wklejajcie foty i niech każda sama podejmie decyzje u kogo chce się kroić, kogo uważa za godnego zaufania.
Dziękuję, Ismenko, za komentarz . Postaram się wrzucić coś aktualnego, choć aktualne jest ostatnie zdjęcie i niewiele się już zmieniło.
|
#2765 |
|
Zadomowienie
|
Po rozmowach z kilkoma koleżankami - lekarkami, pielęgniarkami na temat tego na co zwracać uwagę przy wyborze lekarza, i czym się kierować doszłam do wniosku, że: coraz bardziej skłaniam się ku D.F, do A.K pójdę chyba tylko po to żeby pomacać sobie różne implanty i przymierzyć okrągłe, ale to da mi pewność, że wybieram dobre wkładki dla siebie, zależy mi też na opinii więcej niż jednego lekarza, a skoro jest pod nosem i konsultacja nie kosztuje majątek to czemu by nie
![]() Bardzo mi się podobają jego prace i efekt końcowy, dlatego nie ma co wymyślać ![]() Co do tego czy lekarz jest "bucem" czy "milutki jak misio" nie do końca to świadczy o tym jak wykonuje swoją pracę. Jest bardzo wielu lekarzy - chirurgów, ortopedów, internistów, czy kardiologów, i wierzcie mi lub nie właśni Ci najbardziej "bucowaci" są bardzo dobrymi zabiegowcami.... Oczywiście nie jest to regułą, ale jest ich na prawdę sporo. Dlatego też uważam, że nie ma się co do końca kierować tym czy ktoś jest miły, czy raczej rzeczowy i małomówny, bo nie zawsze miły oznacza dobry w swoim fachu. Dlatego też ja zaczęłam się kierować wykonaniem i efektem, a nie podejściem, czy wrażeniami z rozmowy z lekarzem ![]() No to chyba tyle co chciałam napisać na ten temat reszta przemyśleń, wrażeń i pytań po konsultacjach
|
#2766 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziwne, ale mi sie moje piersi bardzo podobaja, sa takie jak chcialam, swietnie sie goją. Cycki pod ubraniem wygladaja podobnie jak wczesniej, sa wieksze ale nie ze ktos powie "ale se cycki zrobila". Efekt najbardziej widac np w kostiumie kapielowym. Wiem ze przy mojej budowie np klatki piersiowej malo lekarzy zaproponowaloby mi taki implant w Polsce, wiec tak....pojechalam do Czech po duze cycki "na zyczenie" A dodam ze dla mnie doktor byl naprawde mily. Nawet jak przyszedl do mnie do sali rano na kontrole, powiedzial ze moge juz chodzil. Zapytal sie czy pomoze mi wstac, powiedzial ze oczywiscie, podszedl, chwycil mnie za plecy, za reke, pomogl sie podniesc. Na kazdej kontroli bylo super. Cytat:
Mialam wtedy zdejmowane plastry z ciecia i przemywane rany. Dokotor zdejmowal i zakladal stanik, ukladal piersi w nim. Zdejmowania plastrow nie czulam. Cytat:
Edytowane przez _Bianeczka_ Czas edycji: 2015-12-12 o 18:16 |
|||
|
|
|
#2767 |
|
Raczkowanie
|
super, wiem juz czego sie spodziewac,
napisalam do LP maila czy mozemy zrobic jedna wizyte bo mialam zaplanowana na ten i przyszly wtorek, a z racji tego ze w sobote chce wyjechac, poprosilam o jedna wizyte ze sciaganiem szwow w piatek.. ciekawe co mi odpisze, to bedzie 10 dzien po operacji czyli w normie co do sciagania szwow..
|
#2768 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Większość lekarzy prowadzi konsultacje w ok 30 min ale najczęściej kolejne konsultacje są już darmowe więc możesz umówić się jeszcze raz,a spisać wcześniej pytania na kartce, żeby ze stresu nie zapomnieć Choć moim zdaniem dobrze jest odwiedzić kilku lekarzy i poznać kilka niezależnych opinii. Jeżeli coś jeszcze Cię nurtuje to pytaj. Dziewczyny bardziej doświadczone, które są już po na pewno Ci coś podpowiedzą
|
|
#2769 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mysle ze powinien sie zgodzic.Ja sama po cesarce mialam nici nierozpuszczalne i sciagane mialam na 7 dobę
|
|
|
|
|
#2770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehehe. Teraz sie smieje z tego ale wtedy nie było mi do smiechu ![]() Bianeczka Ty to jesteś mój cyckowy numer 1 aktualnie Ideały masz!
|
|
#2771 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Widzę, że nie dogadamy się, a po przeczytaniu dodatkowo złych słów o panie dr, przenoszę się do A.B. z Warszawy. Uważam, że jeśli dr i pacjent nie nadają na tych samych falach, a dr chce zrobić piersi takie jakie jemu się podobają..to coś tu jest chyba nie tak. Aha! Moja wizyta też trwała 20minut i wiele od siebie nie powiedział...w sumie to ja w większości pytałam, jednak wiadomo, że moja wiedza nie równa się z jego...ehh. A szkoda, bo miałabym klinikę pod nosem. Ale cóż! Ważny jest efekt! Także mam nadzieję, że A.B. to dobry wybór
|
|
#2772 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2773 |
|
Zadomowienie
|
Już po wizytancji
cóż można pisać ...
|
#2774 |
|
Rozeznanie
|
Dla mnie też jesteś nr 1, pojadę z Twoim zdjęciem na konsultację
Gdzie kupiłaś staniczek?
|
#2775 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja z Rumi jestem, wiec też mam bliziutko. Jesteś wyższa ode mnie bo Jamam raptem 162 cm i waże 52 kg Mam troszkę/troszeczkę swojego gruczołu, a na forum beautywpolsce przyznam się że podobał mi się ten implant, który doktor proponuje. Sama w niego oscylowałam, chciałam iść do I.G. ale wiem że wsadza Nagory, a ich efekt mi sie nie podoba. A proszę powiedz mi, na kiedy masz termin ? Może bym mogła wejść na twoje miejsce? Ja mam dopiero na 2 Maja, do tego czasu zeświruje i wydam wszystkie pieniądze :P )Myślę, że po prostu pójde do niego jeszcze raz na konsultacje z ułożoną listą podpytać o wszystko
|
|
|
|
|
#2776 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Także widzę, że z doktorem się nie dogadam, bo on powiedział mi, że 345 to max...a wcale pod biustem wąska nie jestem. Mam termin na 17 lutego. Ale zastanów się jeszcze, bo dziewczyny wypowiadały się na tym forum na temat jego prac...i często myli implanty i zostawia brzydkie blizny oraz asymetryczny biust... mnie to bardzo zniechęciło.
|
|
#2777 |
|
Rozeznanie
|
Jakoś strasznie nisko te piersi. Co sądzicie ??
|
#2778 |
|
Zadomowienie
|
|
#2779 |
|
Rozeznanie
|
Dla mnie masakra...zwłaszcza 1 zdjęcie. Za nisko, źle, brzydko
![]() ![]() właśnie, kto robił?
|
#2780 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czyli rozumiem ze we wtorek mogę sama ściągnąć te plasterki i się wykąpać legalnie? ---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ---------- Biedna. Ja to podejrzewam ze nawet jak bol minie to nie będę miała odwagi się śmiać z tego :p
Hej Edytowane przez klaudulka91 Czas edycji: 2015-12-13 o 00:23 |
|
|
|
|
#2781 |
|
Rozeznanie
|
|
#2782 |
|
Rozeznanie
|
To do tego R...ka nie pójdziemy!
Ale masakra, serio....wiecie, że zanim nie zaczęłam udzielać się na tym forum, tak naprawdę gówno wiedziałam o powiększaniu piersi! I nie zdawałam sobie sprawy z tego, jak położenie piersi wpływa na nasz ogólny wygląd! Jednak na wszystko trzeba zwracać uwagę! Dzięki dziewczyny, ze jesteście takie mądre!
|
#2783 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na innym forum dziewczyny piszą o nim bardzo dobrze, wyrysowałam sobie z katalogu wszystkie wymiary i wydaje mi się, że u mnie będzie idealnie bo ja jednak mam troszeczke swojego gruczołu, tez nie chce za dużo bo nie mam jeszcze dzieci, wiec nie chce wpychać nie wiadomo ile. Pozwole sobie wkleić piersi które mi się podobają, i to własnie implant który chce Do mojej postury wydaje sie być dobry.Jesteś juz w 100% pewna, że będziesz rezygnować? Mogłybyśmy jakoś się umówić abyś, podała doktorowi moje dane aby wpisał mnie na twoje miejsce? Luty by mi idealnie pasował.
Edytowane przez Jakamila Czas edycji: 2015-12-13 o 00:37 |
|
|
|
|
#2784 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja również nie mam dzieci, ale nie wiem czy kiedykolwiek będę miała, także nie jest to dla mnie w tej chwili istotne przy doborze implantu. Najważniejsze, że wiem co chce osiągnąć i mam nadzieję, że się uda ![]() Rezygnuję, więc możesz napisać do mnie na priv, omówimy szczegóły i oddam Ci swój termin obyś Ty była zadowolona!
1 operacja - 01.2016 Poprawka - 09.2016 Silimed Natural 485 Hi Edytowane przez Balonoowa Czas edycji: 2015-12-13 o 00:40 |
|
|
|
|
#2785 |
|
Zadomowienie
|
Temu Panu w takim razie już podziekujemy
|
#2786 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
ja wczoraj byłam u znajomych i pierwszy raz od dłuższego czasu nie myślałam o operacji tyle te plany spotkania świąteczne mnie dobijaja bo wiem ze nie będę w stanie a tu wszyscy chcą się spotykać tak jakiś tylko przyszła mi myśl że to już niedługo i nikt nie wie :p Co do rozmiaru to faktycznie wiele lekarze mają swoje upodobania ale ważne jest to żeby spełnili oczekiwania pacjentki albo chociaż powiedzieli co mogą zrobić na ile pozwala budowa itd Moja konsultacja trwała godzinę i byłam jeszcze na dwóch kolejnych. Waham się co do rozmiaru nie chce przesadzić. Teraz martwię się w druga stronę ale umówiłam się z lekarzem ze sprawdzi jak u mnie wyglądają oba.Dziewczyny spijam dużo herbatki zielonej i czerwonej czy przed operacja musze ograniczyć ? Szann jak tam na konsultacji ? |
|
|
|
#2787 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie, ja jestem prawie tydzień po mastektomii podskórnej z ekspanderami
czuje się dość dobrze, w klinice byłam 5 dni i z tego co widziałam po "normalnych" zabiegach powiększani/podwieszania piersi pobyt trwał też 4-5 dni opieka, warunki super, czyściutko; wszystko bardzo skrupulatnie sprawdzają przed operacją jestem bardzo zadowolona z operacji - doktor nie idzie na łatwiznę - jest bardzo dokładny i z tego co zaobserwowałam robi sporo poprawek robiłam w Szczecinie u dr A.Ś. - mam już wstępnie dopełnione ekspandery, więc w sumie wyglądam jak przed op tylko z siniakami następne dopełnienie w styczniupolecam w każdym razie, bo chyba na tym wątku jakoś jego nazwisko się nie przewijało
|
|
#2788 | |
|
tralalinka
|
Cytat:
|
|
#2789 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobrze, że są takie miejsca jak to bo lekarzy czasem zjada rutyna i zapominają nas poinformować o wielu istotnych rzeczach albo robią piersi pod swój gust a nie gust pacjentki. ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- p4w, super, że jesteś zadowolona. Teraz tylko szybko wracaj do siebie. Jak to jest z ekspanderem ? Wymienia się go na normalny implant ?
|
|
#2790 |
|
Raczkowanie
|
W piątek miałam operacje, czuje się świetnie (wiadomo- jakiś dyskomfort jest) i bez wahania bym to powtórzyła
to była moja pierwsza operacja w życiu, ale nie ma co się denerwować najważniejsze jest nastawienie ) nie bardzo mam czas pisać, odezwę się wieczorem i może jakieś fotki wrzucę JA JESTEM TĄ, CO MA MNIEJ NIŻ 300 ML ;p Więc u mnie dziewczyny nie będzie szału, zwykłe małe cycki. A co najlepsze mam autostradę między piersiami ale i tak je kochaaaam )) nie ma co się dołować. Pozdrawiam, ściskam i całuje
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:05.

a po tej 1 wizycie będę mogła się już normalnie myć? Co do podcinania szwow juz nie pojde bo chce na święta wrócić do domu.. ciekawe co mi powie. Myślisz ze ogarnę to sama czy będę musiała przyjechać ale później?

reszta przemyśleń, wrażeń i pytań po konsultacjach

Większość lekarzy prowadzi konsultacje w ok 30 min ale najczęściej kolejne konsultacje są już darmowe więc możesz umówić się jeszcze raz,a spisać wcześniej pytania na kartce, żeby ze stresu nie zapomnieć