|
|
#1021 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII
Hejka
Ja spałam prawie całą noc oprócz tego że mały obudził mnie 3 razy Ja ogólnie dobrze sie czuje, nic mi nie dolega oprócz tego ze moje dziecko wciska mi głowę w biodro i sie strasznie rozpycha. Jak zabieram mu nogę z brzucha bo wystaje to on mi oddaje takim kopniakiem że szok, no taki silny łobuz jest ![]() Jezyczka zadzdroszcze ze niedługo już przytulisz maluszka Dotka super ze już lepiej, wazne jest kangurowanie sama widzisz zazdroszcze po cichu tego przytulania jak spojrzałam na zdjęcia w klubiejak ja bym lezala jak Ty w szpitalu pewnie nikt by nie przyjechal pomoc mezowi ani mnie, jestem tego pewna wiec to olej, wazne ze Twoja mama jest bardziej wyrozumiała tz spisuje sie na medal ![]() malwi masz termin na 01.01 a brzuszek taki malutki i zgrabniutki, jak to możliwe ![]() Magdusia zazdroszczę śniegu |
|
|
|
#1022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też bym chciała ale się coś nie zapowiada.... pewnie jak sie mała urodzi to nagle się zrobią śnieżyce codziennie Dziewczyny Wasi TŻ nie gotują?
|
|
#1023 |
|
Zakorzenienie
|
Czarnula u mnie też od rana było ciemno i padało, dopiero teraz się przejasnilo
![]() A propos sprzątania, mój TZ właśnie robi generalne porządki w mieszkaniu a ja leżę w łóżku powiedziałam mu że głupio mi tak leżeć jak on pracuje to mi powiedział że ja "hoduje" nam dziecko więc i tak robię najwięcej czuję się usprawiedliwiona
|
|
|
|
#1024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O to to! Teskno mi do tego choc w sumie na czas ciazy lepiej zeby bylo jak jest bo wywrocic sie teraz..... Nawet nie chce myslec.Czarna, sliczna ta wanienka Ewusia Musisz wytrzymac jeszcze troche.---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Niezdara, moze takie podkladki w home&you beda. Viki moj potrafi cos ugotowac ale wolalam przygotowac dla niego troche jedzenia i zamrozic zeby czasu nie tracil i sie nie glowil co ma zrobic ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
|
#1025 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1026 | |
|
Zakorzenienie
|
Mój to gotuje lepiej niż ja
Cytat:
ja się strasznie źle z tym czuje, jak on robi wszystko a ja leżę Ale wiecznie mi mówi, że mam się nie przejmować, ważny jest maluch itd. a mi dalej źle, bo nie umiem siedzieć i tak patrzeć tylko.
|
|
|
|
|
#1027 | |
|
Zakorzenienie
|
Mój gotuje chętniej niż ja
Więc się o niego nie martwię, z głodu na pewno nie umrze no i po porodzie jeśli Mały będzie absorbujacy to pewnie też przez jakiś czas będzie on tylko gotować Znając życie to jak już się teraz nastawilam na rodzenie to będę się bujac do nowego roku ![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
no ale robimy to dla naszych skarbów |
|
|
|
|
#1028 |
|
Wtajemniczenie
|
Czarnula sliczna wanienka. Taka w Czarnulkowym stylu
![]() Moj TZ tez pysznie gotuje i na poczatku zwiazku gotowal fajne rozne rzeczy. A teraz juz mu sie nie chce bo wie ze ja zrobie
|
#1029 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
"hoduje" hahaha mój też wczoraj wkońcu umył okna w całym domu^^ ja myłam w marcu ostatnii raz, więc miał trudny orzech do zgryzienia....ale mimo delikatnych narzekań dał w kilka godzin rade i aż miło odsłonić żaluzje dziś, tym bardziej że świeci słonko na całego
|
|||||
|
|
|
#1030 | ||
|
Zakorzenienie
|
Tak jak rwa chyba,bo ciezko wstac i noge mam w polowie sparalizowana :-(
Cytat:
Mój gotuje ale tesciowa blisko mieszka wiec pewnie do niej bedzie jezdzil,mam nadzieje ze bede miala w styczniu czas sobie cos na zapas ugotowac bo jedzenie tesciowej ohyyyyyyda dla mnie Cytat:
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
||
|
|
|
#1031 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i lubi to robić bardziej niż ja. A ja lubię jak on gotuje
|
||||
|
|
|
#1032 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie leje deszcz
Do tego wiatr okropnie wieje, beznadziejna ta pogoda.Gratki nowych tygodni Czarnula boska ta wanienka |
|
|
|
#1033 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A czemu niespokojne...miałam siedzieć w domu, na urlopie macierzyńskim przez rok. Urlop oczywiście będę mieć ale pokomplikowało się na tyle że mąż rozwiązuje spółkę, od nowego roku wraca na swoją działalność( ja rodzę 28. 12) , musi zmniejszyć ilość pracowników, jeśli chodzi o kwestie faktur reklamacji itp księgowych spraw zajmował się tym wspólnik bo mój do tego zdolności niema, więc teraz ja od samego początku muszę do przejąć...Siedzibę firmy mamy w Oświęcimiu więc 15 km muszę tam dojeżdzać, niestety z noworodkiem przy biurku pozostanie mi siedzieć:/ napewno nie długie godziny ale popierniczyło to plany jak cholera:/:/ byle tylko młody był grzeczny i zdrowy i zaakceptował sytuacje bo w przeciwnym razie niewiem co będzie:/:/:/:/:/ |
|
|
|
|
#1034 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
oboje nieźle gotujemy, chociaż tak "normalnie" ja sie bardziej skupiam na tym żeby było zdrowo i bez zbędnych kalorii, TŻ nie koniecznie chociaż ostatnio jest poprawa w tej kwestii w ogóle ja w tej ciązy praktycznie w ogóle nie gotuję - w 1 trymestrze mnie mdliło że chyba bym się jak bym musiała stać w kuchennych zapachach, potem w 2 miałam zrywy ale w 3 znów mnie z lekka odrzuca i niezbyt, także chłopak sobie nie dość że prawie 9 miesięcy radzi to nawet czasem i dla mnie coś ugotuje dlatego trochę mnie dziwi to oburzenie na teściowe że nie gotują dla TŻtów - przecież to dorośli faceci ![]() Cytat:
już pomijając że większość pozostałych rzeczy jest "ze słoika"
|
|
#1035 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój czasami gotuje, nawet nieźle mu wychodzi tylko musi mieć jakieś natchnienie. U mnie w domu panuje jakieś choróbsko. TŻ przeziębiony na całego i mnie już też jakiś katar dopadł. Do tego obawiam się, że zatokowy ;/ Znacie jakieś sprawdzone sposoby na zatoki w ciąży? Syrop z cebuli już mam i piję, ale może jakieś inhalacje?
|
|
#1036 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia lejesz mi nadzieje w serce
wizyta w piątek wiec zobaczymy co tam słychac bylaby baaaardzo mila niespodzianka swiateczna ![]() Czarnula a jak daleko macie do szpitala? Ja na poczatku rozważalam właśnie jeszcze jeden szpital ale on lezy w okolicach Krynicy Zdrój czyli typowo górskie tereny gdzie juz nieraz zamiec sniezna paralizowala ruch no i pomimo tego ze wiadomo ze porod nie trwa kilka minut to balabym sie końcem stycznia tam bujac... no chyba ze z łańcuchami na kołach Moj Tż tez bardzo dobrze gotuje, teraz ja cale kulinaria wzielam na siebie ale TZ czesto robi nam śniadania itp. Teraz np. Wziął sie za jakis tajemniczy deser, w piekarniku dochodzi pizza no i będzie pysznie ![]() A czarnula cos mi na tel nie włącza zdjęcia wanienki :/ Ale my tez dzis zrobilismy krok naprzod bo fotelik kupionyi wanienka ze stelażem tez ) i wanienka jest niebieska z rybkami na dnie i przezroczysta ![]() Musze sie jeszcze wziac za kupno adapterów do fotelika. Kojarzycie gdzie można dostać?
|
#1037 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1038 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, mam może dziwne pytanie ale jakoś mnie dzisiaj męczy od rana. Czy można rodzić w soczewkach kontaktowych? Bo ja trochę ślepa jestem i bez soczewek mój świat jest zamazany. Jeszcze własnego dziecka nie poznam jak mi go na piersi położą
|
#1039 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Chociaz fajnie ze przypomnialas. Jutro mam wizyte to zapytam mojej gin.
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-12-13 o 14:48 |
|
|
|
|
#1040 |
|
Wtajemniczenie
|
hahahaha mamy ten sam problem, ale powiem Ci szczerze że nawet się nad tym nie zastanawiałam. Do dwóch operacji miałam normalnie założone, w sumie teraz do cesarki też pewnie będe mogła mieć. To jak jestes"trochę ślepa" nie masz przeciwwskazania do sn??
|
|
|
|
#1041 |
|
Zakorzenienie
|
Lune nie mam pojecia jak to mozliwe, ale wszyscy mi mowia, ze urodze malutkie dziecko. W sumie ja bylam takim normalnym dzieckiem 3500g, a tz mial 3050, w sumie byl najwiekszy z calego rodzenstwa.
Ewusia jak milo Baby moze jakies cos rozgrzewajace? Albo do lekarza jedz. Bigcoffee mozna, podobno nawet wygodniej niz w okularach
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#1042 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bracia moi mieli 2750g, 3200g i ja 3050 g. Wszyscy w terminie...teraz te dzieci jakieś wielkie się "hodują". Koleżanka miała cc w piątek 4580g i 64 cm....sama ma 1,5m w kapeluszu i skąd taki dzieć
|
|
|
|
|
#1043 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Byłam na konsultacji okulistycznej i podobno mogę rodzić SN bez problemu. Wadę mam -3 na obydwu oczach.
|
|
#1044 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas też dziś rosół, a gotujemy razem. kasia to faktycznie trochę sie wam skomplikowało, nie możesz do domu część papierów przynieść, albo jakąś stażystkę sobie wziąć do pomocy na te kilka godzin? Cytat:
![]() Na allegro i w każdym sklepie gdzie są wózki i foteliki. Czarnula Twoja wanienka śliczna, szary by mi pasował
|
||
|
|
|
#1045 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój kumpel ma -10:/ a inny -12...Ci to mają problem. A w sumie niewiem od jakiej wady jest przeciwwskazanie do sn
|
|
|
|
|
#1046 |
|
Wtajemniczenie
|
Sporo tu na forum mamy "slepaczkow"
ja mam -3.25 -3.75
|
#1047 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jakoś to musi być |
|
|
|
|
#1048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#1049 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluję zakupów ![]() My adaptery kupowalismy w sklepie z wózkami razem z wózkiem i fotelikiem Cytat:
![]() Też zapomniałam zapytać o soczewki ale skoro dziewczyny piszą że można w soczewkach to pewnie można |
|||
|
|
|
#1050 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
całą ciąże byłam na firmie, w ruchu więc nie będzie to dla niego szok, tyle że teraz z zewnątrz będzie już to wszystko oglądał - wierzę w to że mu się spodoba, bo cholera nie powiem koniec roku miał być najwspanialszy, młody, my razem w trójkę wkońcu w domu mający czas dla siebie...a tu wspólnik spierd...ił nam go po całości, jak mówią co nas nie zabije to nas wzmocni....a dziad jeszcze pożałuje
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:29.

zazdroszcze po cichu tego przytulania jak spojrzałam na zdjęcia w klubie

nawet poczulam od razu klimat prawdziwego grudnia i zblizajacych sie Swiat
też bym chciała ale się coś nie zapowiada.... pewnie jak sie mała urodzi to nagle się zrobią śnieżyce codziennie
21.06.2014r.
powiedziałam mu że głupio mi tak leżeć jak on pracuje to mi powiedział że ja "hoduje" nam dziecko więc i tak robię najwięcej
szkoda ze to tylko wspomniania. Za dzieciaka pamietam kiedys tak nas zasypywalo juz w grudniu ze przed Swietami tydzien do szkoly nie chodzilismy bo autobusy na moja wies nie mogly dojechac. Nie mowiac juz ze zimy trwaly do marca i mroz naprawde solidnie trzaskal...
Musisz wytrzymac jeszcze troche.
no ale robimy to dla naszych skarbów 

czyli,ze musze byc zwarta i gotowa na komentarze w stylu,ze mam duzy/maly brzuch itd 

jak bym musiała stać w kuchennych zapachach, potem w 2 miałam zrywy ale w 3 znów mnie z lekka odrzuca i niezbyt, także chłopak sobie nie dość że prawie 9 miesięcy radzi to nawet czasem i dla mnie coś ugotuje