Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-13, 11:12   #1021
lune1992
Zadomowienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII

Hejka

Ja spałam prawie całą noc oprócz tego że mały obudził mnie 3 razy
Ja ogólnie dobrze sie czuje, nic mi nie dolega oprócz tego ze moje dziecko wciska mi głowę w biodro i sie strasznie rozpycha.
Jak zabieram mu nogę z brzucha bo wystaje to on mi oddaje takim kopniakiem że szok, no taki silny łobuz jest

Jezyczka zadzdroszcze ze niedługo już przytulisz maluszka nie smutaj juz blisko
Dotka super ze już lepiej, wazne jest kangurowanie sama widzisz zazdroszcze po cichu tego przytulania jak spojrzałam na zdjęcia w klubie
jak ja bym lezala jak Ty w szpitalu pewnie nikt by nie przyjechal pomoc mezowi ani mnie, jestem tego pewna wiec to olej, wazne ze Twoja mama jest bardziej wyrozumiała tz spisuje sie na medal
malwi masz termin na 01.01 a brzuszek taki malutki i zgrabniutki, jak to możliwe
Magdusia zazdroszczę śniegu mozna juz święta poczuć, u mnie leje postawiłam moją sztuczną, małą, ubraną już choinkę
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-13, 11:16   #1022
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Noo ciesze sie jak dzieciak nawet poczulam od razu klimat prawdziwego grudnia i zblizajacych sie Swiat
Zazdraszczam też bym chciała ale się coś nie zapowiada.... pewnie jak sie mała urodzi to nagle się zrobią śnieżyce codziennie

Dziewczyny Wasi TŻ nie gotują?
Stary 2015-12-13, 11:17   #1023
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Czarnula u mnie też od rana było ciemno i padało, dopiero teraz się przejasnilo

A propos sprzątania, mój TZ właśnie robi generalne porządki w mieszkaniu a ja leżę w łóżku powiedziałam mu że głupio mi tak leżeć jak on pracuje to mi powiedział że ja "hoduje" nam dziecko więc i tak robię najwięcej czuję się usprawiedliwiona

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-13, 11:21   #1024
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
No niestety szkoda ze to tylko wspomniania. Za dzieciaka pamietam kiedys tak nas zasypywalo juz w grudniu ze przed Swietami tydzien do szkoly nie chodzilismy bo autobusy na moja wies nie mogly dojechac. Nie mowiac juz ze zimy trwaly do marca i mroz naprawde solidnie trzaskal...

O to to! Teskno mi do tego choc w sumie na czas ciazy lepiej zeby bylo jak jest bo wywrocic sie teraz..... Nawet nie chce myslec.

Czarna, sliczna ta wanienka

Ewusia Musisz wytrzymac jeszcze troche.

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Niezdara, moze takie podkladki w home&you beda.

Viki moj potrafi cos ugotowac ale wolalam przygotowac dla niego troche jedzenia i zamrozic zeby czasu nie tracil i sie nie glowil co ma zrobic

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-13, 11:25   #1025
lune1992
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość

Mój właśnie robi rosół
Umie jeszcze schabowe i takie proste dania
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-13, 11:26   #1026
czarnulax
Zakorzenienie

Mój to gotuje lepiej niż ja

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość

A propos sprzątania, mój TZ właśnie robi generalne porządki w mieszkaniu a ja leżę w łóżku powiedziałam mu że głupio mi tak leżeć jak on pracuje to mi powiedział że ja "hoduje" nam dziecko więc i tak robię najwięcej czuję się usprawiedliwiona
dobre ja się strasznie źle z tym czuje, jak on robi wszystko a ja leżę Ale wiecznie mi mówi, że mam się nie przejmować, ważny jest maluch itd. a mi dalej źle, bo nie umiem siedzieć i tak patrzeć tylko.
Stary 2015-12-13, 11:33   #1027
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Mój gotuje chętniej niż ja
Więc się o niego nie martwię, z głodu na pewno nie umrze no i po porodzie jeśli Mały będzie absorbujacy to pewnie też przez jakiś czas będzie on tylko gotować
Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość

Ewusia Musisz wytrzymac jeszcze troche.

Wyslane z Lumia920.

Znając życie to jak już się teraz nastawilam na rodzenie to będę się bujac do nowego roku

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość

dobre ja się strasznie źle z tym czuje, jak on robi wszystko a ja leżę Ale wiecznie mi mówi, że mam się nie przejmować, ważny jest maluch itd. a mi dalej źle, bo nie umiem siedzieć i tak patrzeć tylko.
Ja też strasznie nie lubię takiej bezczynności, poki mogłam to cokolwiek pomagałam w sprzątaniu ale teraz już nie dam rady no ale robimy to dla naszych skarbów

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2015-12-13, 11:55   #1028
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Czarnula sliczna wanienka. Taka w Czarnulkowym stylu

Moj TZ tez pysznie gotuje i na poczatku zwiazku gotowal fajne rozne rzeczy. A teraz juz mu sie nie chce bo wie ze ja zrobie

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-13, 12:12   #1029
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
Kasia, maz od dwoch tygodni juz nie moze pic, ale wczoraj Mu pozwolilam
Tak to zawsze w gotowosci do wyjazdu na porodowke
I Tobie tez zleci do terminu cc, zobaczysz

mam nadzieję kochana...bo to aż 6 dni po Tobie...będziesz mi relacje zdawać godzina po godzinie

Wlasnie sie dowiedzialam,ze siostra meza tez bedzie na obiedzie u tesciow czyli,ze musze byc zwarta i gotowa na komentarze w stylu,ze mam duzy/maly brzuch itd juz jestem zla

kilka kulturalnie gnojących tekstów i już przestanie cie zaczepiać krowa jedna:P

Malwi, przykra sytuacja z bratem

A wlasnie sie dowiedzialam,ze panowie nie pili drinkow z wodka tylko z chorwacka rakiją.. Moze dlatego walil na kilometr tak jakby ochlał się jakims bimbrem ;p
ojj rakija...pić- tak ale trzeźwieć po tym nie polecam;d

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość

Wlasnie sie zorientowalam,ze 22 grudnia to pierwszypić dzien zimy ale super moj zimowy dzidzius )
i będzie Koziorożec;d

Cytat:
No niestety szkoda ze to tylko wspomniania. Za dzieciaka pamietam kiedys tak nas zasypywalo juz w grudniu ze przed Swietami tydzien do szkoly nie chodzilismy bo autobusy na moja wies nie mogly dojechac. Nie mowiac juz ze zimy trwaly do marca i mroz naprawde solidnie trzaskal...
Ja tam wole jak mi słoneczko świeci za oknem tak jak teraz a nie trzaska mrozem:P spokojnie będzie można dzieciaczki wietrzyć, choć niestety po ostatnich problemach czasu na to nie będe mieć...tak się wszelkie plany spokojnego macierzyństwa posypały:/

Cytat:
Napisane przez niezdara Pokaż wiadomość

Dziewczyny, nie wiecie gdzie kupie korkowe podkładki pod talerze, jakieś ładne na prezent?
w pepco często rzucają takie rzeczy

Cytat:

"hoduje" hahaha mój też wczoraj wkońcu umył okna w całym domu^^ ja myłam w marcu ostatnii raz, więc miał trudny orzech do zgryzienia....ale mimo delikatnych narzekań dał w kilka godzin rade i aż miło odsłonić żaluzje dziś, tym bardziej że świeci słonko na całego
kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-13, 12:28   #1030
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
ale to jest taki ból na @ czy np coś od kręgosłupa?
Tak jak rwa chyba,bo ciezko wstac i noge mam w polowie sparalizowana :-(

Cytat:
Zazdraszczam też bym chciała ale się coś nie zapowiada.... pewnie jak sie mała urodzi to nagle się zrobią śnieżyce codziennie

Mój gotuje ale tesciowa blisko mieszka wiec pewnie do niej bedzie jezdzil,mam nadzieje ze bede miala w styczniu czas sobie cos na zapas ugotowac bo jedzenie tesciowej ohyyyyyyda dla mnie

Cytat:
Napisane przez kasia01987 Pokaż wiadomość
ojj rakija...pić- tak ale trzeźwieć po tym nie polecam;d

i będzie Koziorożec;d

Ja tam wole jak mi słoneczko świeci za oknem tak jak teraz a nie trzaska mrozem:P spokojnie będzie można dzieciaczki wietrzyć, choć niestety po ostatnich problemach czasu na to nie będe mieć...tak się wszelkie plany spokojnego macierzyństwa posypały:/

w pepco często rzucają takie rzeczy

"hoduje" hahaha mój też wczoraj wkońcu umył okna w całym domu^^ ja myłam w marcu ostatnii raz, więc miał trudny orzech do zgryzienia....ale mimo delikatnych narzekań dał w kilka godzin rade i aż miło odsłonić żaluzje dziś, tym bardziej że świeci słonko na całego
A co sie stalo,dlaczego nie spokojne macierzynstwo? Bo chyba nie zalapalam...

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-13, 12:28   #1031
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Oczywiscie zapraszam z otwartymi rekoma

Ale tak dla pocieszenia dodam ze jest na plusie takze nie wiem ile moje szczescie jeszcze potrwa
u mnie się nie zapowiada na śnieg, +10 stopni

Cytat:
Wstawiliśmy dzisiaj chyba już ostatnie rzeczy do prania. Zakupy chyba też zakończyliśmy. Chyba że jakiś drobiazg mi się jeszcze przypomni.
Tu macie wanienkę
śliczna wanienka

Cytat:
Napisane przez niezdara Pokaż wiadomość
Hello ponownie całej reszcie
Ja po nocnych gawędach zawiozłam Tż na dworzec i poszłam dalej spać. No i niedawno sie obudziłam, śnieg ładnie sypie i zgaga jakby mniejsza. Mój kot ciagle myśli ze łóżeczko małej jest dla niego rozstawione trochę sie zdziwi w styczniu śmiać mi sie z niego chce..:p

Co do teściowych.. Moja nawet nie wie czy żyjemy, w którym jestem miesiącu itp. Nigdy nie pyta co u nas. W związku z tym raz w życiu dała nam worek ziemniaków to ze złego nastawienia do niej nie zjadłam ich tylko sie zepsuły :p Tż nawet jak z matką mieszkał rzadko jadał w domu obiady, chyba niewiele kobieta gotowała. Ja mojemu kupie paluszki rybne, pierogi i jakieś kotlety zamroże i sobie poradzi jak mnie nie bedzie nawet sam prasować umie

Dziewczyny, nie wiecie gdzie kupie korkowe podkładki pod talerze, jakieś ładne na prezent?
Z tańszych to w Pepco, Kiku, a z droższych to w Home&You, Duka, Decorto.

Cytat:

Mój gotuje i lubi to robić bardziej niż ja. A ja lubię jak on gotuje
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-13, 12:30   #1032
niepozorna
Zakorzenienie

U mnie leje deszcz Do tego wiatr okropnie wieje, beznadziejna ta pogoda.
Gratki nowych tygodni
Czarnula boska ta wanienka

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-13, 13:20   #1033
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
Tak jak rwa chyba,bo ciezko wstac i noge mam w polowie sparalizowana :-(

A co sie stalo,dlaczego nie spokojne macierzynstwo? Bo chyba nie zalapalam...
Ojj współczuję Ci z tą rwą:/

A czemu niespokojne...miałam siedzieć w domu, na urlopie macierzyńskim przez rok. Urlop oczywiście będę mieć ale pokomplikowało się na tyle że mąż rozwiązuje spółkę, od nowego roku wraca na swoją działalność( ja rodzę 28. 12) , musi zmniejszyć ilość pracowników, jeśli chodzi o kwestie faktur reklamacji itp księgowych spraw zajmował się tym wspólnik bo mój do tego zdolności niema, więc teraz ja od samego początku muszę do przejąć...Siedzibę firmy mamy w Oświęcimiu więc 15 km muszę tam dojeżdzać, niestety z noworodkiem przy biurku pozostanie mi siedzieć:/ napewno nie długie godziny ale popierniczyło to plany jak cholera:/:/ byle tylko młody był grzeczny i zdrowy i zaakceptował sytuacje bo w przeciwnym razie niewiem co będzie:/:/:/:/:/
Stary 2015-12-13, 13:23   #1034
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Viki moj potrafi cos ugotowac ale wolalam przygotowac dla niego troche jedzenia i zamrozic zeby czasu nie tracil i sie nie glowil co ma zrobic
Dobra żona z Ciebie, ja tam jestem zołza
Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
Mój właśnie robi rosół
Cytat:
Mój to gotuje lepiej niż ja
Cytat:
Napisane przez koktajlowa7 Pokaż wiadomość
Mój gotuje i lubi to robić bardziej niż ja. A ja lubię jak on gotuje
Cytat:
Mój gotuje chętniej niż ja
Więc się o niego nie martwię, z głodu na pewno nie umrze no i po porodzie jeśli Mały będzie absorbujacy to pewnie też przez jakiś czas będzie on tylko gotować
U nas jest podobnie jak u Was, TŻ bez problemu gotuje i dobrze mu to wychodzi - z resztą w dzisiejszych czasach wystarczy wpisać w net jakieś danie i od razu masz milion przepisów na nie oboje nieźle gotujemy, chociaż tak "normalnie" ja sie bardziej skupiam na tym żeby było zdrowo i bez zbędnych kalorii, TŻ nie koniecznie chociaż ostatnio jest poprawa w tej kwestii w ogóle ja w tej ciązy praktycznie w ogóle nie gotuję - w 1 trymestrze mnie mdliło że chyba bym się jak bym musiała stać w kuchennych zapachach, potem w 2 miałam zrywy ale w 3 znów mnie z lekka odrzuca i niezbyt, także chłopak sobie nie dość że prawie 9 miesięcy radzi to nawet czasem i dla mnie coś ugotuje dlatego trochę mnie dziwi to oburzenie na teściowe że nie gotują dla TŻtów - przecież to dorośli faceci

Cytat:
Mój gotuje ale tesciowa blisko mieszka wiec pewnie do niej bedzie jezdzil,mam nadzieje ze bede miala w styczniu czas sobie cos na zapas ugotowac bo jedzenie tesciowej ohyyyyyyda dla mnie
Moja teściowa umie 1 rzecz ugotować - zrazy, a reszty to lepiej nie jeść już pomijając że większość pozostałych rzeczy jest "ze słoika"
Stary 2015-12-13, 13:29   #1035
bigcoffee
Raczkowanie

Cytat:
Hejka

Ja spałam prawie całą noc oprócz tego że mały obudził mnie 3 razy
Ja ogólnie dobrze sie czuje, nic mi nie dolega oprócz tego ze moje dziecko wciska mi głowę w biodro i sie strasznie rozpycha.
Jak zabieram mu nogę z brzucha bo wystaje to on mi oddaje takim kopniakiem że szok, no taki silny łobuz jest
Ja też nie mam problemów ze spaniem. Przesypiam jakieś 8h, a czasem jeszcze dosypiam w dzień.

Cytat:
:

Mój czasami gotuje, nawet nieźle mu wychodzi tylko musi mieć jakieś natchnienie.

U mnie w domu panuje jakieś choróbsko. TŻ przeziębiony na całego i mnie już też jakiś katar dopadł. Do tego obawiam się, że zatokowy ;/
Znacie jakieś sprawdzone sposoby na zatoki w ciąży? Syrop z cebuli już mam i piję, ale może jakieś inhalacje?
bigcoffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-13, 13:31   #1036
mojakaren
Zakorzenienie

Ewusia lejesz mi nadzieje w serce wizyta w piątek wiec zobaczymy co tam słychac bylaby baaaardzo mila niespodzianka swiateczna

Czarnula a jak daleko macie do szpitala? Ja na poczatku rozważalam właśnie jeszcze jeden szpital ale on lezy w okolicach Krynicy Zdrój czyli typowo górskie tereny gdzie juz nieraz zamiec sniezna paralizowala ruch no i pomimo tego ze wiadomo ze porod nie trwa kilka minut to balabym sie końcem stycznia tam bujac... no chyba ze z łańcuchami na kołach

Moj Tż tez bardzo dobrze gotuje, teraz ja cale kulinaria wzielam na siebie ale TZ czesto robi nam śniadania itp. Teraz np. Wziął sie za jakis tajemniczy deser, w piekarniku dochodzi pizza no i będzie pysznie

A czarnula cos mi na tel nie włącza zdjęcia wanienki :/

Ale my tez dzis zrobilismy krok naprzod bo fotelik kupionyi wanienka ze stelażem tez wanienke wybral Tż (bardzo poważnie podchodzi do swojej roli jako glownego kapiacego synka ) i wanienka jest niebieska z rybkami na dnie i przezroczysta

Musze sie jeszcze wziac za kupno adapterów do fotelika. Kojarzycie gdzie można dostać?

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-13, 13:35   #1037
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bigcoffee Pokaż wiadomość
Ja też nie mam problemów ze spaniem. Przesypiam jakieś 8h, a czasem jeszcze dosypiam w dzień.

Mój czasami gotuje, nawet nieźle mu wychodzi tylko musi mieć jakieś natchnienie.

U mnie w domu panuje jakieś choróbsko. TŻ przeziębiony na całego i mnie już też jakiś katar dopadł. Do tego obawiam się, że zatokowy ;/
Znacie jakieś sprawdzone sposoby na zatoki w ciąży? Syrop z cebuli już mam i piję, ale może jakieś inhalacje?
ja na zatoki robię napar z np. szałwi i później siedzę nad nim z głową pod ręcznikiem. A na katar polecam Otrivin

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Ewusia lejesz mi nadzieje w serce wizyta w piątek wiec zobaczymy co tam słychac bylaby baaaardzo mila niespodzianka swiateczna

Czarnula a jak daleko macie do szpitala? Ja na poczatku rozważalam właśnie jeszcze jeden szpital ale on lezy w okolicach Krynicy Zdrój czyli typowo górskie tereny gdzie juz nieraz zamiec sniezna paralizowala ruch no i pomimo tego ze wiadomo ze porod nie trwa kilka minut to balabym sie końcem stycznia tam bujac... no chyba ze z łańcuchami na kołach

Moj Tż tez bardzo dobrze gotuje, teraz ja cale kulinaria wzielam na siebie ale TZ czesto robi nam śniadania itp. Teraz np. Wziął sie za jakis tajemniczy deser, w piekarniku dochodzi pizza no i będzie pysznie

Ale my tez dzis zrobilismy krok naprzod bo fotelik kupionyi wanienka ze stelażem tez wanienke wybral Tż (bardzo poważnie podchodzi do swojej roli jako glownego kapiacego synka ) i wanienka jest niebieska z rybkami na dnie i przezroczysta

Musze sie jeszcze wziac za kupno adapterów do fotelika. Kojarzycie gdzie można dostać?
na allegro
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-13, 13:42   #1038
bigcoffee
Raczkowanie

Dziewczyny, mam może dziwne pytanie ale jakoś mnie dzisiaj męczy od rana. Czy można rodzić w soczewkach kontaktowych? Bo ja trochę ślepa jestem i bez soczewek mój świat jest zamazany. Jeszcze własnego dziecka nie poznam jak mi go na piersi położą
Stary 2015-12-13, 13:44   #1039
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny, mam może dziwne pytanie ale jakoś mnie dzisiaj męczy od rana. Czy można rodzić w soczewkach kontaktowych? Bo ja trochę ślepa jestem i bez soczewek mój świat jest zamazany. Jeszcze własnego dziecka nie poznam jak mi go na piersi położą
Tez kiedys o to pytalam i dziewczyny mowily ze bez problemu mozna

Chociaz fajnie ze przypomnialas. Jutro mam wizyte to zapytam mojej gin.

Serduszko malutkie

Edytowane przez Magdusiaaa
Czas edycji: 2015-12-13 o 13:48

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-13, 13:45   #1040
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
hahahaha mamy ten sam problem, ale powiem Ci szczerze że nawet się nad tym nie zastanawiałam. Do dwóch operacji miałam normalnie założone, w sumie teraz do cesarki też pewnie będe mogła mieć. To jak jestes"trochę ślepa" nie masz przeciwwskazania do sn??
Stary 2015-12-13, 13:45   #1041
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Lune nie mam pojecia jak to mozliwe, ale wszyscy mi mowia, ze urodze malutkie dziecko. W sumie ja bylam takim normalnym dzieckiem 3500g, a tz mial 3050, w sumie byl najwiekszy z calego rodzenstwa.

Ewusia jak milo

Baby moze jakies cos rozgrzewajace? Albo do lekarza jedz.

Bigcoffee mozna, podobno nawet wygodniej niz w okularach

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-13, 13:50   #1042
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Lune nie mam pojecia jak to mozliwe, ale wszyscy mi mowia, ze urodze malutkie dziecko. W sumie ja bylam takim normalnym dzieckiem 3500g, a tz mial 3050, w sumie byl najwiekszy z calego rodzenstwa.
patrząc na mnie i 2 mojego rodzeństwa urodziłaś się ogromna bracia moi mieli 2750g, 3200g i ja 3050 g. Wszyscy w terminie...teraz te dzieci jakieś wielkie się "hodują". Koleżanka miała cc w piątek 4580g i 64 cm....sama ma 1,5m w kapeluszu i skąd taki dzieć
Stary 2015-12-13, 13:50   #1043
bigcoffee
Raczkowanie

Cytat:
hahahaha mamy ten sam problem, ale powiem Ci szczerze że nawet się nad tym nie zastanawiałam. Do dwóch operacji miałam normalnie założone, w sumie teraz do cesarki też pewnie będe mogła mieć. To jak jestes"trochę ślepa" nie masz przeciwwskazania do sn??
Uf to kamień z serca Byłam na konsultacji okulistycznej i podobno mogę rodzić SN bez problemu. Wadę mam -3 na obydwu oczach.
Stary 2015-12-13, 13:54   #1044
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Mój też tak mówi, że ja nosze małego to już jest bardzo duzo i nic więcej nie muszę robić

Cytat:
Mój właśnie robi rosół
U nas też dziś rosół, a gotujemy razem.

kasia to faktycznie trochę sie wam skomplikowało, nie możesz do domu część papierów przynieść, albo jakąś stażystkę sobie wziąć do pomocy na te kilka godzin?

Cytat:

Gratuluję zakupów.
Na allegro i w każdym sklepie gdzie są wózki i foteliki.

Czarnula Twoja wanienka śliczna, szary by mi pasował
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-13, 13:57   #1045
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Uf to kamień z serca Byłam na konsultacji okulistycznej i podobno mogę rodzić SN bez problemu. Wadę mam -3 na obydwu oczach.
A to z tą slepotą przesadziłaś:P niema z Tobą tak źle mój kumpel ma -10:/ a inny -12...Ci to mają problem. A w sumie niewiem od jakiej wady jest przeciwwskazanie do sn
Stary 2015-12-13, 13:58   #1046
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Sporo tu na forum mamy "slepaczkow" ja mam -3.25
-3.75

Serduszko malutkie

Stary 2015-12-13, 14:01   #1047
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość

kasia to faktycznie trochę sie wam skomplikowało, nie możesz do domu część papierów przynieść, albo jakąś stażystkę sobie wziąć do pomocy na te kilka godzin?
Nie chcemy do papierów nikogo z zewnątrz...wiesz to są kontakty, dojścia a nie wiesz czy nie trafisz na pracownika który tego nie wykorzysta i stracisz t na co tyle pracowaliśmy. Do domu nie da się niektórych rzeczy wziąść, wszystko przez system przechodzi i programy które na lapku nie dam rady mieć. Liczę jeszcze na teściową...jak młody już będzie miał z 3-4 miesiące to najwyżej będzie skazany na nianie;(

jakoś to musi być
Stary 2015-12-13, 14:07   #1048
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:

A czemu niespokojne...miałam siedzieć w domu, na urlopie macierzyńskim przez rok. Urlop oczywiście będę mieć ale pokomplikowało się na tyle że mąż rozwiązuje spółkę, od nowego roku wraca na swoją działalność( ja rodzę 28. 12) , musi zmniejszyć ilość pracowników, jeśli chodzi o kwestie faktur reklamacji itp księgowych spraw zajmował się tym wspólnik bo mój do tego zdolności niema, więc teraz ja od samego początku muszę do przejąć...Siedzibę firmy mamy w Oświęcimiu więc 15 km muszę tam dojeżdzać, niestety z noworodkiem przy biurku pozostanie mi siedzieć:/ napewno nie długie godziny ale popierniczyło to plany jak cholera:/:/ byle tylko młody był grzeczny i zdrowy i zaakceptował sytuacje bo w przeciwnym razie niewiem co będzie:/:/:/:/:/
Kurcze niefajnie....ale na pewno dacie sobie rade,w koncu jesli cos bedzie nie tak to możesz wracac do domu.

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-13, 14:11   #1049
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

Faktycznie skomplikowana sytuacja, oby się ułożyło jakoś
Cytat:

Trzymam mocno kciuki żebyś miała niespodziankę

Gratuluję zakupów
My adaptery kupowalismy w sklepie z wózkami razem z wózkiem i fotelikiem
Cytat:
Ja też byłam na konsultacji i mogę rodzic sn bez problemu
Też zapomniałam zapytać o soczewki ale skoro dziewczyny piszą że można w soczewkach to pewnie można

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2015-12-13, 14:12   #1050
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurcze niefajnie....ale na pewno dacie sobie rade,w koncu jesli cos bedzie nie tak to możesz wracac do domu.

całą ciąże byłam na firmie, w ruchu więc nie będzie to dla niego szok, tyle że teraz z zewnątrz będzie już to wszystko oglądał - wierzę w to że mu się spodoba, bo cholera nie powiem koniec roku miał być najwspanialszy, młody, my razem w trójkę wkońcu w domu mający czas dla siebie...a tu wspólnik spierd...ił nam go po całości, jak mówią co nas nie zabije to nas wzmocni....a dziad jeszcze pożałuje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości