|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wspólny cel mamy: od jesieni o dzidzię się staramy! staraczki 2015/2016
Nadia i tabitabi gratulacje!!! Kurcze junaluczylam 5 dziewczyn nowych w ciazy
trzeba uzupelnic liste: )Moj test negatywny i tempka w dol wiec chyba nici z tego cyklu kurcze juz bycie w ciazy zaczyna mi sie wydawac takie nierealne i nieosiagalne
|
|
|
|
#4142 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla nowych mam
)))---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Ja na razie odpuszczam. I tak czuje, że nic z tego nie będzie. Uprawiamy seks już na akord, z wyliczaniami i innymi cudami, a ja mam przeczucie co do braku możliwości. Ginekolog twierdzi, że nie ma co się martwić. Mnie to łatwo nie przychodzi. Mam z mężem taka pracę, która normalne zycie i spokój całkowicie uniemożliwia. Trzymajcie się dziewczynki i zaciążajcie :-* |
|
|
|
#4143 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluje wszystkim nowym przyszłym mamusiom i pozdrawiam z Pragi
|
#4144 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O matko jaki to będzie krótki wątek jeśli chodzi o starania jak wszystkie będą zachodziły w tym samym tempie. Pewnie będę jedną z ostatnich No ale najważniejsze, żeby się udało i zaciążyć i utrzymać ciążę. Cytat:
Cytat:
Nie pozwolę, by przeszkodziła w następnym cyklu!Jeszcze co do infekcji to mam pytanko jedno - wiem, że nie zaszkodzą przy staraniach globulki i tabletki na infekcje ale czy można je stosować po seksie? Tzn od razu po? Cytat:
Cytat:
Nie poddawaj się mimo wszystko, bycie mamą jest silniejsze od nerwów! Oo z Pragi? Fajnie! Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4145 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jak @, przyszła, test robiłaś, wiesz coś? Cytat:
Szczerze, to też życzę Ci, żeby coś wykryli konkretnego. W końcu z czegoś się wzięła ta tragedia, a najgorsza diagnoza to brak diagnozy, jak będzie wiadomo co jest na rzeczy, to chociaż lekarze będą mogli coś zaradzić. Cytat:
Patrząc na listę na pierwszej stronie, to niewiele nas zostało nie-w ciąży... Cytat:
Cytat:
Ciężko u Ciebie się przestawić, ale jak zajdziesz w ciążę, to musisz bardzo starać się zmienić myślenie, bardziej patrzeć w przyszłość, co będzie jak wrócicie z dzieckiem do domu itd., a nie tkwić w tym momencie porodu i szpitala. Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#4146 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie niestety jest mało optymistycznie
Dostałam krwawienia. Nie jest ono duże, raczej kilka kropli, ale nie są to plamienia tylko żywo czerwona krew. Do tego boleści brzucha...Jutro niestety nie dam rady zrobić bety bo zapomniałam że mamy chrzciny i będę z całą rodziną wracać. A nie chcę im mówić narazie że coś jest na rzeczy. Pojadę w poniedziałek rano. Wtedy będzie pewność albo spadek i wczesne poronienie albo wzrost i wszystko będzie dobrze
|
|
#4147 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jasne, że myślę też o tym co mam nadzieję się wydarzy. Czekam na te nocne pobudki, na zmiany pieluchy jak na najpiękniejszy prezent! Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4148 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4149 |
|
Raczkowanie
|
Szczere gratulacje wszystkim świeżo zaciazanym dziewczynom!
![]() Napiszcie proszę czy zaobserwowalyscie jakiekolwiek symptomy przed pozytywnym testem! Piersi, ból podbrzusza, biały śluz?
|
|
|
|
#4150 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie to były takie subtelne objawy, które równie dobrze mogły oznaczać zbliżającą się miesiączkę. Czyli delikatny ból piersi (ale tylko przez jeden dzień), ból podbrzusza i większa senność (a to z kolei tłumaczyłam tym, że pracą jestem zmęczona i wizytą rodziców). Co do śluzu - to dopiero teraz obserwuje kremowy śluz.
|
#4151 | |
|
Wtajemniczenie
|
VelaLuca trzymam kciuki żeby krwawienie ustało 😙
Cytat:
Życzę Ci żeby wszystko już u Was było dobrze, nawet jeśli wyjdzie jakaś choroba, wystarczająco się wycierpieliście 😙 Ja dziś miałam testować, ale nie robię tego, bo ostatni test robiłam we wtorek i nic nie było. Niby powinna nadchodzić @ bo dziś 33 dc, ale nic nie ma. Ani pms, ani bólu piersi, nerwowości, plamienia... Od kilku dni śluz całkiem suchy, dziś nagle bardzo obficie polał się biały o konsystencji białka jaja. Poczekam kilka dni, może nawet z 5 i dopiero zrobię test. Nie chcę się nakręcać 😉 Piszę z telefonu-pozdro szejset
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4152 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj rano przyszło plamienie takie jak w zeszłym cyklu przed @ więc :dupa:
![]() ![]()
Żona 2013 Mama 2015 Mama 2016 Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2015-12-13 o 12:54 |
|
|
|
#4153 |
|
Rozeznanie
|
Gratuluję nowym mamusiom
![]() u mnie 7t+1d z USG... czuję się okropnie, ostatnie dni przesypiam, męczą mnie mdłości, wymioty i ból piersi, nie wiem jak jutro pojadę do pracy- nie wiedzą o ciąży i nie mogą się dowiedzieć przez 3-4 tyg. ... ale dla Kruszynki warto
|
|
|
|
#4154 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() jak już zrobisz to podziel się nowiną ![]() Cytat:
Oj współczuje !! sucharki sobie kup i imbir - gdzieś czytałam że pomaga na mdłości. Ja niestety dl Ciebie nie wiem co pomaga, ale pewnie w necie znajdziesz mnóstwo rad i porad i na 100% któraś pomoże. A jak byś na zwykłe 4L poszła, bez wpisywania ciąży??Taka pogoda że każdy przeziębić się może.
|
|
#4155 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4156 |
|
Rozeznanie
|
Też mam całodniowe
... na dodatek trzeba dużo pić a mnie nawet woda przyprawia o mdłości. Muszę się zmuszać do jedzenia, bo mało ważę i postanowiłam w miesiąc przytyć 1-2 kg. L4 raczej odpada, ale jak nie będzie wyjścia to pójdę- Kruszynka najważniejsza
|
|
|
|
#4157 |
|
Raczkowanie
|
A ja mam dzis 28 urodzinki i stawiam szmpana a zafasolkowanym soczek
|
#4158 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
od wczoraj piję melisę i jak na razie jest to napój który najlepiej toleruję.Cytat:
|
||
|
|
|
#4159 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4160 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale to znaczy, że już do nas nie będziesz zaglądać? Trzymaj się też! Cytat:
Cytat:
Zrobiłam dzisiaj test, ale I kreska tamte 3 dni to musiała być taka dziwna miesiączka.Cytat:
Spokojnie, czekamy na wieści, trzymam kciuki bardzo mocno! |
||||
|
|
|
#4161 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
I nie mam sprawdzonej rady, trochę pomagał imbir w herbacie, ale po prostu musiał minąć pewien czas, i od || trymestru było normalnie 😊 I u mnie w pracy dopiero w 5 miesiącu się dowiedzieli o ciąży. Nie było po mnie widać, a czekałam na umowę o pracę i musiałam odbębnić 3-miesięczny okres próbny, podczas którego dowiedziałam się o ciąży. Jakoś udawało mi się nigdy w pracy nie wymiotować, organizm chyba przestawiał się na tryb "praca " i nie utrudniał 😜 Cytat:
Cytat:
Cytat:
Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#4162 |
|
Zadomowienie
|
Gratulacje dla nowych mamusiek ;-) niedługo to pozostanie mi tu samej że sobą pisać :-P
|
|
|
|
#4163 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny myślę że nie jedna z Nas zazdrości Wam tych mdłości. Mimo okropnego samopoczucia nosicie już pod sercem swoje maleństwa Coś za coś. Ja obiecałam sobie, że jeśli okaże się że noszę zdrową ciąże to nie będę na nic narzekać Cytat:
Kochana wszystkiego najlepszego!! Spełnienia marzeń! Cytat:
![]() U mnie bez zmian: krwawienia i ból brzucha. Jutro rano robię betę. Boje się... Trzymajcie kciuki proszę
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4164 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja zaczęłam chwilę temu 15 cykl, rok i 7 miesięcy 5.12 dostałam @ i nadal mam ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#4165 | |
|
Raczkowanie
|
mam nadzieje że któraś nie śpi. Mam problem
zauważyłam brązowe plamki na bieliźnie, nie bolał mnie brzuch dopiero jak uzmysłowiłam sobie , że to może być coś z moją fasolka to wszystko zaczęło mnie boleć nie wiem co robić. czy jesli poczekam do jutra popołudnia to w razie czego nie zaszkodzi to ? nie chce leciec na pogotowie, bo do krwawienia to ma daleko nawet przed @ miałam dużo bardziej obfite plamienia . mam nadzieje że po prostu panikuje. przepraszam za brak składni ale to z paniki ![]() ---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ---------- Cytat:
Z paniki napisałam od razu posta, a później zaczęłam nadrabiać i zauważyłam, że ty masz większe dolegliwości niż ja, a mimo to wydajesz się dużo spokojniejsza podziwiam ja jestem straszną panikara trzymam kciuki za twoją fasolkę , mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze
Edytowane przez nusia00 Czas edycji: 2015-12-13 o 23:17 |
|
|
|
|
#4166 |
|
Wtajemniczenie
|
Nusia nie pomogę Ci za wiele bo nie znam się na tym, jedyne co wiem to to, że jak nie ma żywo czerwonej krwi to nie powinno się nic groźnego dziać. A czy dzisiaj lub jutro nie powinnaś może dostać planowej miesiączki gdyby nie ciąża? Czasami takie plamienia właśnie wtedy występują.
Poczekalabym spokojnie do jutra i monitorowala sytuację. Masz możliwość jutro iść na wizytę do swojego gina? Chyba wybrałabym takie rozwiązanie. Jeśli oczywiście coś by się nie daj Boże pogorszyło to wtedy szpital. Ale wierzę że nie będzie potrzebny ![]() ---------- Dopisano o 00:57 ---------- Poprzedni post napisano o 00:50 ---------- A ja cóż...jestem zestresowana ale staram się racjonalnie myśleć. Nie powiem że się nie boję ani nie martwię ale w tym momencie nie wiele ode mnie zależy. Na ostatniej wizycie lekarz powiedział mi, że jeśli potwierdzę ciąże to aby przyjść do niego w 6 tc. Że jeżeli ciąża będzie prawidłowa i zdrowa to utrzyma się sama. Na tak wczesnym etapie żadne leki na podtrzymanie ciąży są bezsensowne. Organizm sam dokonuje selekcji. Dlatego nie wiele mogę teraz zrobić i niewiele ode mnie zależy. Jedyne co to mogę się pomodlić aby wszystko było dobrze
Edytowane przez VelaLuca Czas edycji: 2015-12-14 o 00:12 |
|
|
|
#4167 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wiec raczej to nie to. Pierwsze co mi przyszło do głowy jako powód to sex ale to plamienie wystąpiło dopiero na drugi dzień rano. Wydaje mi się, że mało prawdopodobne aby współżycie mogło spowodować plamienie po takim czasie. Rano zorientuje się czy mój gin przyjmuje jutro. Oby tak ![]() dziekuje za odpowiedz |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4168 |
|
Wtajemniczenie
|
Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze! Daj koniecznie znać jutro jak sytuacja. A teraz spróbuj spokojnie zasnąć
|
|
#4169 |
|
Wtajemniczenie
|
Jejku dziewczyny trzymam za was kciuki....
VelaLuca daj koniecznie znać co z betą Nusiaoo wszystko będzie dobrze ![]() Fanta jak Twoje plamienia? My wróciliśmy z Gdańska wczoraj, jarmark bardzo fajny, magiczny wręcz Przyozdobiłam też wczoraj mieszkanko świątecznymi ozdobami, łańcuchami, poustawiałam świeczki, jest klimacik
|
|
|
|
#4170 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za pocieszenie
no w sumie wczoraj były tylko rano, potem poszłam do pracy i przez cały dzień się już nie pojawiły dzisiaj też sucho. Oby się już nie powtórzyły![]() VelaLuca, Nusia... trzymam za Was mocno kciuki!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:59.

trzeba uzupelnic liste: )
kurcze juz bycie w ciazy zaczyna mi sie wydawac takie nierealne i nieosiagalne

No ale najważniejsze, żeby się udało i zaciążyć i utrzymać ciążę. 
testuję 17 grudnia...
rosi:

Piersi, ból podbrzusza, biały śluz?

dzisiaj też sucho. Oby się już nie powtórzyły