![]() |
#151 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wrześniowe mamusie 2015 - część II
Nie widzę na tapatalku
![]() ---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ---------- Mój to budzi się puści baki i dalej idzie spać ---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ---------- 23 karmiłam, potem 5 i teraz Prawie 8. Wszystko na cycku ![]()
![]() |
![]() |
#152 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Zakorzenienie
|
Tez nie widzę na Tapatalku.
Myślałam że zabije męża. Jego budzik z wczoraj zaczął dzwonić o 6.30... oczywiście Milena się przebudzila. Na szczęście tylko na chwilę... co za gamoń ![]() Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
![]() |
#154 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam za to taki, który można rozłożyć do leżenia i na początku tak będę przewozić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Zakorzenienie
|
Danae u mnie też już 48kg,ale to i tak dobrze bo przed ciążą było 43!
A u nas dalej ciężkie wieczory i noce, kolki, zasypianie tragedia i ciągle pobudki. Zasnął o 21 (usypiany od 19:15) na pół godz potem znowu usypianie 1,5h przy cycu oczywiście, pobudka o 1:30, 3, 5, 6:30... Przy czym je zawsze pół godz - godzinę, z puszczaniem co kilka minut... Nie wiem co się dzieje ale to już kolo tygodnia trwa. Do tego w poniedziałek mam endo a nie ma nawet kiedy ściągać mleka, kiedyś sciągalam jak maly poszedł spać, a teraz nie mogę bo się budzi chwilę w nocy, a w dzień tez nie mam kiedy bo je co 1,5-2h.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez party_girl7 Czas edycji: 2015-12-13 o 09:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie najważniejsze żeby używać fotelika i żeby miał atest. A czy przodem, tyłem, bokiem to już zależy od rodziców. Każdy zrobi jak uważa.
Ja jestem zwolenniczką tych tyłem do kierunku jazdy ale to tylko moje zdanie. My dziś mamy basen po małej przerwie z powodu zmian na skórze. Skorka wyleczona (na suche, podrażnione itp polecam Mediderm bez recepty w aptece za 9 płn 100g). Ciekawe czy zapomniała czego się nauczyła? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#158 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Fotel następny po tzw. "nosidełku" montowany tyłem do kierunku jazdy żeby zapobiec oderwaniu głowy twojego dziecka podczas czołówki. Cytat:
![]() Nie widziałaś takich foteli bo Polska pod tym względem jest 10 lat za murzynami. Jeździ niejeden BMW a dziecku kupuje skorupę ze styropianu marki krzak z supermarketu. W Szwecji, Norwegii w takich fotelach jeździ każde dziecko do 4 roku życia bo jest to wymagane prawnie. W USA już około 50% dzieci jeździ w takich fotelach co jest dowodem na to że Amerykanie mimo swojej legendarnej głupoty są jednak mądrzejsi od Polaków. No właśnie ![]() Nie wiem jak inne ale ja ci zazdroszczę. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#160 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. "Za moich czasów nie było fotelików i wszyscy żyjemy" więc jak już trzeba mieć fotelik to po taniości 2. Kwestia kasy... ludzie wolą kupić tani fotelik w Tesco bo po prostu nie mają kasy na to, żeby wszystko kupować najlepsze 3. Nie ufają, że droższy fotelik będzie lepszy, bo wiedzą, że na dzieciach się zarabia. Także uważają, że wyższa cena oznacza tyle, że producent zdziera kasę. Bo w przypadku wielu rzeczy dla dzieci tak jest niestety. Moim zdaniem lepszy każdy fotelik niż żaden. Niestety, to spory wydatek. A tak poza tym to ogłaszam publicznie, że więcej żadnego pajaca ani body nie kupię w pepco, bo choć mam jedno super body, to też 5 rzeczy totalnie beznadziejnych... prują się, napy odpadają, no masakra.
![]() |
![]() |
#162 |
Wtajemniczenie
|
Owieczka u nas tylna szyba jest przycirmniona tak, ze ja wieczorami parkuje tylko przodem
![]() Wlasnie planujemy jechac razem do sklepu. Karmie Mala i az boli mnie brzuch. Znow mam malrnka nadzieje chociaz wiem, ze nawet nie wejdziemy na sklep. Na 100 % wroce do was z placzem
![]() |
#163 |
Zakorzenienie
|
Powodzenia
![]() Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
![]() |
#164 |
Zakorzenienie
|
A ja się ogarniam w wannie bo dziś niedziela dzień bara bara
![]() Wzruszyła się kilka razy . Jak to inaczej się ogląda jak juz ma się dziecko na świecie. Kilka razy miałam ochotę przytulać weroniczke. Do tego mama znalazła zdjęcie moje jak miałam 3 dni i jestem w szoku. Weronika jest identyczna!!
![]() |
#165 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Argument 2 - wszystko ok jeśli ktoś jeździ jakimś antykiem i nie stać go na nic innego. Ale jak ktoś ma dobry samochód a ma węża w kieszeni jeśli chodzi o bezpieczeństwo własnego dziecka... bez komentarza. Argument 3 - na dzieciach się zarabia tak jak na wszystkim. Jak ktoś ma problem żeby to zaakceptować to chyba powinien zamieszkać w pustelni w wysokich Andach. A co do tego że lepszy jakikolwiek fotelik niż nic to nie do końca prawda bo jak pod wpływem sił działających w czasie wypadku to coś co miało być fotelikiem zacznie się łamać i wyginać to zadziała jak noże masakrujące ciało przypiętego do tego dziecka. MASAKRA i tyle. Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Zakorzenienie
|
Haha, no u mnie to chyba też tak będzie wyglądać, że tylko soboty i niedziele
![]() ![]()
![]() |
#167 |
Raczkowanie
|
Mam to samo dwa tygodnie temu było 48,5 a czuje i widzę po ciuchach, ze dalej lecie. Stary już mówi, że tylko cycki mi widac. i wcale mi do śmiechu nie jest ;(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A argument 3 mnie też przekonuje przy wielu rzeczach (nie przy foteliku). Tak, mam problem, żeby to zaakceptować, mimo, że biedna nie jestem. Po prostu często rzeczy dla dzieci są za☠☠☠iście drogie a wcale nie są tego warte. Jak wchodzę do smyka to wieje tandetą moim zdaniem, a ceny z kosmosu. I w tym kontekście ja nie zamieszkam w pustelni, ale staram się wybrać rzeczy moim zdaniem dobrej jakości i nie najdroższe. No bo serio, otulacz dla dziecka za 100? Mata za 400? Ja mówię o takich rzeczach ![]()
![]() |
![]() |
#169 |
Raczkowanie
|
dziewczyny ależ ja jestem kapuściana głowa. Nie mam pojęcia gdzie się podziało moje logiczne myślenie. Zanim połączę jakieś fakty to mija dużo czasu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#170 |
Konto usunięte
|
Przestałabyś w momencie pójścia do sklepu z zamiarem kupna spodni lub kozaków
![]() Cycki mnie bolą od wyłącznego odciągania laktatorem od wczoraj. Tęsknię, żeby małego przystawić. Ale lekarz ze szpitala powiedział, żebym kilka dni dawała tylko butlę, żeby sprawdzić ile je. Jutro będę z nim rozmawiać i się spytam czy już mogę przestać. W ogóle jak dzieć wczoraj mało co jadł, to dzisiaj wcina aż miło. Dobrze, że mam zapasy, bo mojego odciągniętego mleka jest za mało. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Wtajemniczenie
|
Owieczka bylismy 15 min w Realu. Przy kasach luzik. Na sklepie luuzik. Mialam liste zakupow wiec sprawnie sie poruszalismy. Ewka zaczela histeryczny placz dopiero w aucie ale mieszkamy minute od Reala wiec jakos dalismy rade. Teraz moje dziecko wycienczone 2minutowa jazda i 15min w sklepie spi przy cycku ledwo zywe.
![]() |
#172 |
Rozeznanie
|
To jak już po fryzjerze, Tymek przespal całą moją wizytę :-P właśnie tatus go ogarnia i jadą po mnie więc udałam się do kawiarni wypić kawę w spokoju :-D
I co? Obok siedzi para z niemowlaczkiem takim 3-4mies i dostał czkawki :-D a ja się rozglądam czy to moje tak czka haha :-D Aj gdzie mój Tymonek <3
![]() |
#173 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#174 |
Rozeznanie
|
Karmie w odosobnieniu Lusię więc relacjonuje chrzest. Moje nie płaczące dziecko zrobiło koncert do potęgi. A miało siłę bo spało do 9 i od 10.30 do 11.15 kiedy to zaczynała się msza. Zrobiła sie głodna. Chciałam ją nakarmić z butelki ale ona je max raz w tyg łaskawie 15ml. Dawałam pierś ale i tak co chwilę pisk. A po mszy dziecko się wyciszyło i zasnęło
![]() |
#175 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Producenci zdzierają i fakt faktem nie można się dać zedrzeć. Ale nawet fotelik RWF można kupić taki za 800 zł a nie za 2000. A są droższe bo w razie czołówki to fotelik bierze na siebie całą siłę uderzenia i wagę dziecka. W zwykłym fotelu w zasadzie ważne są tylko pasy bo fotelik raczej dociska dziecko niż je chroni. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
U nas skok rozwojowy pełną gęba. Cycek nie, wózek nie, łóżeczko nie, nawet branie na ręce go denerwuje. Ledwo żywe dziecko z przemęczenia a zasnąć nie zaśnie. Oby szybko minęło bo w porównaniu z poprzednimi skokami to jakiś koszmar. Nie wspomniałam o nocce - pobudka co 40 minut dzisiaj... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ja to Guła jestem! Siedze i narzekam na obraczke. A to na spodnie...a nie wiem kiedy ostatnio probowalam. TZ pojechal do innego sklepu to ja cyk... 5 par spodni noszonych przed ciaza przymierzylam w tym jedne ekstremalnie obcisle pasuja jak ulal! Jakby nigdy nicc! Obraczka?!? Pasuje! OMG wracam do swiata normalnych ludzi
![]()
![]() |
#177 |
Zakorzenienie
|
Mam serdecznie dosyć swoich piersi. A dokładnie prawej.
Wstałam rano z bolącym cyckiem. Nie był ani przepełniony bo karmiłam z niego w nocy. Spać na nim nie spałam. A cholera tak mnie boli dzisiaj ze szok. Co chwilę mnie narywa nie jest zaczerwieniony. Gorączki tez nie mam. Na sutku mam biała kropkę, wiec mam zatkany kanalik mleczny. Wyczytalam na blogu hafiji co I jak. Masakra... ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Zrobiłam co kazała i młody jest przy stawiany do niego częściej tak aby ściągnął mi to mleko. ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- A nawet nie wiecie jak to boli jak mały ssie ta pierś. Nie życzę temu nikomu...
![]() |
#178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzisiaj mój Ignacy bije rekordy płaczu. Nigdy tyle nie płakał odkąd wróciliśmy do domu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Rozeznanie
|
co ile zmieniacie pampersy? np. jedno sieku czy jak sie wiecej nazbiera? z kupka to wiadomo jak jest.ile dziennie idzie wam ?
![]() |
#180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:20.