![]() |
#1081 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII
Konczy mi sie cierpliwosc.. ejjj aktualnie on przewinal dziecko i zmienia mu ubranko na nowe bo UWAGA kapnal mu troszke woda.
Zwariowalaaaam! Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1082 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1083 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Prawdziwa matka - wariatka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1084 |
Zakorzenienie
|
Dotka brawo za kolejne kroki naprzód! pewnie czas między kolejnymi przytulaniami odliczasz z zegarkiem w ręku
![]() Co do nowej laski na sali, to faktycznie słabo, widać zero współpracy no i jeszcze wszechobecny mąż... teraz weekend to może dlatego tak namietnie siedzi, jutro będzie w pracy to i swobody więcej ![]()
#1085 |
Zakorzenienie
|
Co do pracy mężów, to wasi od dnia narodzin biorą wolne czy dopiero jak wyjdziecie ze szpitala?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1086 | ||
Zadomowienie
|
Ja juz spakowana do szpitala, zostało jeszcze kilka pierdółek
![]() Mój dzieć w 35tc ważył 3 kg i sie zastanawiam ile moze wazyć ostatecznie ![]() 22.12 wizyta zobaczymy ile klusek nabierze w ten czas ![]() Jak bedzie taki duzy to ja nie wiem jak ja go sn urodze,ja taka drobna ![]() Dziś mi wcale nie daje spokoju, ciągle sie rozpycha a to czkawka, nie chce spać od rana. Dotka co za typiara, pieści się ze sobą hehe współczuje ![]() ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
Ma też sporo urlopu zaległego więc tym sie nie martwie, szef też wtrozumiały ![]() ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1087 |
Zakorzenienie
|
Ja myślę że tu chodzi bardziej o sytuację że facet ma teraz trochę specyficzna sytuację - lata do pracy i do szpitala do żony i dzieciaka i jeszcze żarcie i dom ogarnia, doba nie jest z gumy... Przecież Dotka nie oburza się że teściowa nie obsługuje TŻta tak w ogóle, tylko jak się na taką sytuację to przez kilka dni przydałoby się wsparcie.
#1088 |
Zakorzenienie
|
Moj maz bierze wolne na cc bo bedzie przy zabiegu, a pozniej l4 na mnie
![]() Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
#1089 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1090 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1091 |
Zakorzenienie
|
Bo tak się zastanawiałam właśnie czy będą normalnie chodzić do pracy gdy będziecie w szpitalu czy raczej będą z wami. Mój będzie z nami od początku właśnie i chciałabym aby był jak najwięcej. Ale my właśnie te pokój rodzinny chcemy, jak się nie uda to normalna dwójka, ale u nas jest pokój odwiedzin i pokój karmienia, właśnie żeby takich sytuacji nie było jak u Dotki. Bo ja rozumiem ze tatuś chce być z mama i dzieckiem jak najdłużej, ale właśnie żeby zapewnić tez jakiś komfort i troche prywatności tej drugiej osobie z którą się leży .
---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Dotka u Ciebie inna sytuacja właśnie, chyba nie byłoby sensu aby brał wolne juz teraz, ile to trzeba by mieć urlopu. ( którego mój w ogóle nie ma). |
![]() ![]() |
![]() |
#1092 |
Zakorzenienie
|
Zwlaszcza ze ten urlop nic by nie dal. Nawet jak sie ma dziecko przy sobie to naprawde ten ojciec caly dzien jest zbedny, wierzcie mi
![]() Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1093 |
Wtajemniczenie
|
Dotka cudownie ze z malutkim wszystko dobrze
![]() Wspolczuje nowej wspollokatorki ![]()
#1094 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym chciała żeby jak najwięcej mi pomógł w szpitalu, jak będę po cc, ale nie wiem jak to zorganizować żeby innym nie przeszkadzać. Jak byłam po laparoskopii to nawet pomógł mi pod prysznic pójść, nie musiałam prosić położnej - no była taka indywidualna łazienka, że nikomu nie przeszkadzał. Ale na porodowce będzie na pewno inaczej, jak babki będą karmić czy coś. No zobaczymy. Jak będą wolne małe płatne salki to może weźmiemy.
![]() |
#1095 |
Zakorzenienie
|
Ruda ile u was kosztuje jedynka, czy to tez taki familijny pokój ze ktoś może być z Tobą 24 h
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1096 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1097 |
Zakorzenienie
|
Ruda u nas bylo tak ze po porodzie nie mozna bylo samemu pojsc sie wykapac tylko wlasnie z mezem
![]() Ja akurat mialam porod rodzinny i potem osobna sale wiec lezalam sama, maz wpadal 2 razy dziennie na 2-3 godzinki ![]() ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- No i na porod sa 2 dni urlopu okolicznosciowego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1098 |
Wtajemniczenie
|
Moj TZ niestety czym wiecej pracuje tym wiecej zarobi i raczej nie mozemy sobie pozwolic zeby byl z nami w domu tydzien czy dwa po porodzie. Na pobyt w szpitalu i porod na pewno bedzie a pozniej bedzie ogarnial szybko co ma zrobic w pracy i przyjezdzal szybciej te 2 czy 3 h
#1099 |
Zakorzenienie
|
Fajnie macie z tymi urlopami.
Zuken a jak to z tym prysznicem jest, ma się siłę w ogóle tam pójść stać i się myć? |
![]() ![]() |
![]() |
#1100 |
Zakorzenienie
|
Ja sie tez z mezem kapalam jak wstalam po cc -sama bym sie w zyciu nie umyla.
Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1101 |
Zakorzenienie
|
No i ja nie widze sensu zeby maz byl w szpitalu 24h... po co ma tam spac na przyklad?
Nie ukrywajmy ale pobyt w szpitalu chce sie odbebnic jak najszybciej i wracac do domu wiec nie widze sensu zeby kazac komus kto nie musi tam caly czas siedziec ![]() ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Kinga Podobno po cc jest masakra, wczoraj wlasnie kolezanka opowiadala ze ona nie dala rady sie sama umyc nawet i maz musial to zrobic ![]() Po sn normalnie dalam rade sama wziac prysznic, ogolnie z sali porodowej do tej co na niej lezalam szlam juz sama bez problemu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1102 |
Zakorzenienie
|
A my właśnie chcemy być razem i w nocy. Mąż nie będzie mógł zostać później z nami w domu dlatego przyjedzie moja mama. I to będą nasze pierwsze chwile razem z dzieckiem wiec chociaż te 3 max 4 dni będziemy w trójkę. A pokoje rodzinne są w tym szpitalu bardzo fajne. I co najważniejsze razem nam się będzie lepiej dogadać i zrozumieć co do mnie mówią a tego się boje, że trafię na jakąś pielęgniarkę bez zrozumienia ze mogę nie wszystkie słowa znać.
---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Ciekawe jak ja będę się czuć po tym porodzie, czy dam radę chociaż kolo siebie zrobić. |
![]() ![]() |
![]() |
#1103 |
Zakorzenienie
|
'nie nie tym kocykiem go nie przykrywaj bo jest za ciezki! Pieluszka przykryj' ąaaaaaaaaaaa!
Oraz zebym przyciszyla tv bo 'nie chcemy go tak uczyc od poczatku'. Tak bo jak obejrze 20 minutowe fakty to na bank sie mlody nauczy tv ogladac! Mlody jest wyubierany jak na zime stulecia, do tego rozek plus przykryli go pielucha, kaloryfery na maxa i oni sie dziwia czemu on ciagle placze. I zawiezli go na dokarmienie no bo glodny... Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Nie no jak sa pokoje rodzinne to w ogole inna sprawa Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1104 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tez sie zastanawiam jak to bedzie. Czy bede w stanie zrobic wszystko wokol siebie czy bede musiala liczyc na pomoc innych...
![]() |
#1105 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1106 |
Wtajemniczenie
|
Wylazlam wlasnie z wanny(juz pomijajac ze po 1.5h zanim sie ogarnelam przed jutrzejsza wizyta) i tak sie zastanawiam czy mozna "przegapic" odejscie wod wlasnie np podczas kapieli czy pod prysznicem...
#1107 |
Zakorzenienie
|
U mnie sa pokoje 1,2 i 3 osobowe. Bede walczyla o 1 ale moze byc roznie :-/ moj maz jak wezmie l4 to tez pewnie bedzie zdalnie pracowal bo na 2 tyg totalnego przestoju nie moze sobie pozwolic ale przynajmniej bedzie w domu
![]() Z tego co wiem to u mnie dzieciaka od razu po cc daja i trzeba radzic :-/ czyli bez meza byloby ciezko i wlasnie rozmawialismy, ze on z checia zostalby ze mna na noc zebym znowu nie miala zespolu popunkcyjnego przez zbyt wczesne podnoszenie sie. Ponoc tu ciezko zeby polozne zabraly dziecko na odpoczynek mamy.... No ale zobacze jeszcze jak to bedzie i co ustale ze znajoma ![]() Nie wyobrazam sobie byc z kims na sali kto odkreci grzejnik.... Ja nie toleruje takiego ciepla.... Tv, swiatlo mi nie przeszkadza ale suche grzejnikowe powietrze to dramat... Aaaa wiem, ze nie u kazdego to wystepuje ale u wiekszosci po zzo jest bardzo zimno, polecam skarpetki ![]() Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
#1108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Acha no i na noc nie można zostać niestety. Tyle, że w sumie jak jedynka to można cały dzień siedzieć razem.
Edytowane przez ruda3d Czas edycji: 2015-12-13 o 18:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1110 |
Zakorzenienie
|
U mnie jest jeszcze ten minus, ze w odwiedziny moze przyjsc kazdy i w ilosci osob nieograniczonej :-/
Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:36.