Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-13, 18:41   #1111
mojakaren
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII

kinga faktycznie u Ciebie dochodzi jeszcze ta bariera językowa i kulturowa, takze wcale się nie dziwię, że zależy Ci na osobnym pokoju i obecności męża

Dotka, ale Ci się trafiły szoguny na sali masakra dziecku pewnie się pot po plecach leje, ja nie wiem co ludzie mają z tym przegrzewaniem dzieci...

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-13, 18:43   #1112
bigcoffee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Co do pracy mężów, to wasi od dnia narodzin biorą wolne czy dopiero jak wyjdziecie ze szpitala?
Mój bierze dopiero po wyjściu ze szpitala.

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Konczy mi sie cierpliwosc.. ejjj aktualnie on przewinal dziecko i zmienia mu ubranko na nowe bo UWAGA kapnal mu troszke woda.
Zwariowalaaaam!

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka
Masakra, jak ja nie mogę takich ludzi. Normalnie mam ochotę wziąć i potrząsnąć.
bigcoffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-13, 18:46   #1113
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

U nas na SR położna też mówiła, że jak czasem wchodzi na te wizyty patronażowe to przy dzieciach saunę ludzie w domu robią... ze np otworzył jej facet w zimie w krótkich spodenkach a dzieciak ubrany w 2 warstwy i jeszcze pod pierzyną jakąś... i gość mówi, że on lubi ciepło i jego syn też będzie lubił ciepło... :banghead:

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-13, 18:50   #1114
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Wylazlam wlasnie z wanny(juz pomijajac ze po 1.5h zanim sie ogarnelam przed jutrzejsza wizyta) i tak sie zastanawiam czy mozna "przegapic" odejscie wod wlasnie np podczas kapieli czy pod prysznicem...
Kolezanka przegapila,poszla do szpitala na ktg a tam resztki wod zielone,dziecko we wlasnej kupie,prawie umarlo :-/

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-13, 18:52   #1115
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Co do pracy mężów, to wasi od dnia narodzin biorą wolne czy dopiero jak wyjdziecie ze szpitala?
chyba weźmie te dwa dni jak wyjdę bo nie widzę sensu żeby brał wolne jak będę w szpitalu, a te 2 tygodnie to chyba dopiero w wakacje jak będzie ciepło.
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-13, 18:55   #1116
kinga1701
Zakorzenienie

Dlaczego położne nie zwrócą uwagi, że za ciepło, że to nie zdrowo tak. A może zwracają, ale przeciez rodzic wie lepiej

Edytowane przez kinga1701
Czas edycji: 2015-12-13 o 18:56
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-13, 18:59   #1117
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Gdybym rodziła w Polsce to raczej nawet bym się nie zastanawiała nad pokojem rodzinnym itd. W tedy nie mam problemu z dogadanie się, zapytaniem czy powiedzeniem współlokatora czegoś. A tu naprawdę nie czyje się pewnie. Nigdy nie wiem na kogo trafię, wy nie martwcie się czy taficie na jakąś Turczynke na sali, która ma inne zwyczaje, inny system mycia, kilkoro dzieci które przyjdą w odwiedziny, męża gdzie to on jest najważniejszy itd. Nie żebym była uprzedzenia czy nie tolerancyjna bo nie każdy jest taki, a co innego spotykac icb na ulicy a spedzic trzy doby. Ale wolałabym nie mieć takich dylematów.
Nie no oczywiscie ze tak i ani troszeczke Ci sie nie dziwie ze czujesz sie niepewnie. Ale miejmy nadzieje ze wszystko bedzie dobrze i bedziecie mieli ten osobny pokoj tylko dla siebie

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
Kolezanka przegapila,poszla do szpitala na ktg a tam resztki wod zielone,dziecko we wlasnej kupie,prawie umarlo :-/
No co Ty mowisz? a jednak zdarzaja sie takie sytuacje. Kurde trzeba sie miec na bacznosci...

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-13, 19:00   #1118
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki o ile dobrze widzialam Mala Biegaczka spodziewa sie dzidzi. Termin na 02.06 super oby jej sie udalo tym razem
Aleee super

Cytat:
U nas znow kroczek do przodu! Maly zostal przeniesiony do sali o mniejszym nadzorze nadal w inkubatorze ale juz nie musza miec go ciagle na oku.
Przytulalismy sie od 12:30 do 15:00 a o15 jeszcze chwile w beciku bo go karmilam. Z karmieniem jest super! O 12 zjadl 18ml ale koncowki juz nie chcial za bardzo, polozna go dokarmila resztka. Aleee przytulanie dziala cuda. Obudzil sie o 14:30 wiec pol godziny przed karmieniem i juz byl okropnie niespokojny wiec trzeba bylo jesc dal. No to dostal znowu wiecej bo 20ml i zjadl wszystko bez problemu. Akurat przyjechal tz, moja mama i siostra tzta a mlody byl taaki zadowolony, takie usmiechy walil ze szok oczy juz otwiera, popatruje na nas
Wieczorem druga dawka przytulania.

Dotka Cudne wieści Czuję, że szybciutko wyjdziecie do domu. Wituś jest mega dzielny

Cytat:
W ramach ciekawostek to mam nowa laske na sali i...dramaaat! Ja chce poprzednia ta nows tez miala cc ale takie cyrki tu wyprawia ze szok. Co chwile dzwoni po polozna, bo:czy mozna noga ruszac, ze nie moze ns bok sie obrocic, ze cos tam. Wstawanie dzisiaj to byl dramat. Ja przyznaje - pierwsze wstawanie po cc to nie jest super sprawa no ale kurde trzeba sie jakos ogarniac. A ona jeczy i placze ze boli ze nie da rady. Ledwo wstala to juz usiadla bo nie ustoi. No i e ogole nie chodzi bo ja boli. Wszystko jej trzeba przyniesc i podac, lacznie z dzieckiem ktore lezy w lozeczku obok niej!
Co chwile dzwoni tez na noworodki z takimi bzdurami ze szok.

Jak byla tamta laska to skrecilysmy jeden kaloryfer. Ci odkrecili na maxa, bo dziecku zimno a ja sie gotuje i zaduch taki..Tv przyciszony na maxa, bo 'ona musi posluchac czy dziecko przelyka'. Swiatlo chce zgasic bo dziecku swieci (ale ja zaraz bede czytac ksiazke).

Przewijaja to dziecko co 30 minut i oczywiscie on bo ona nie da rady. Przy czym co chwile dzwonia na noworodki, bo 'kupa i oni nie dali rady tak dokladnie go umyc'. Dziecko co chwile wyje bo je co chwile rozbieraja, przekladaja zamiast dac mu swiety spokoj.

Jej maz jak przyszedl chyba o 11 tak siedzi nadal. Nie musze wspominac ze musze przy nim wywalac cycka i odciagac?

Cytat:
Konczy mi sie cierpliwosc.. ejjj aktualnie on przewinal dziecko i zmienia mu ubranko na nowe bo UWAGA kapnal mu troszke woda.
Zwariowalaaaam!

Cytat:
'nie nie tym kocykiem go nie przykrywaj bo jest za ciezki! Pieluszka przykryj' ąaaaaaaaaaaa!

Oraz zebym przyciszyla tv bo 'nie chcemy go tak uczyc od poczatku'. Tak bo jak obejrze 20 minutowe fakty to na bank sie mlody nauczy tv ogladac!

Mlody jest wyubierany jak na zime stulecia, do tego rozek plus przykryli go pielucha, kaloryfery na maxa i oni sie dziwia czemu on ciagle placze. I zawiezli go na dokarmienie no bo glodny...

Nie no masakra Ja bym chyba nerwowo nie wytrzymała z taką paniusią

Cytat:
No weź nawet tak nie strasz

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-13, 19:00   #1119
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Dlaczego położne nie zwrócą uwagi, że za ciepło, że to nie zdrowo tak. A może zwracają, ale przeciez rodzic wie lepiej
Wiesz, myślę, że nawet wśród położnych zdania mogą być podzielone - starsze pokolenie jest w dużej części przekonane, że dziecko musi mieć ciepło, musi być ubrane porządnie i jak ma chłodne rączki czy nóżki to na pewno mu zimno. Ten trend z nie przegrzewaniem to jest stosunkowo nowy raczej, i nie wszyscy są do tego przekonani.

Stary 2015-12-13, 19:01   #1120
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
U mnie jest jeszcze ten minus, ze w odwiedziny moze przyjsc kazdy i w ilosci osob nieograniczonej :-/

Wyslane z Lumia920.
nie jestem pewna ale u mnie chyba też tak jest ;/
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-13, 19:04   #1121
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Masakra... ale i w drugą stronę też się zdarza - położna opowiadała że miała telefony, że laski myślały, że wody odeszły a one po prostu popuścily, także weź tu człowieku bądź mądry w panice...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-13, 19:06   #1122
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Mi sie wydaje ze to raczej ciezko przegapic... nawet jak na raz odejdzie duza ilosc to potem jeszcze caly czas leci przeciez...

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Nie ma sie co zamartwiac, najczesciej jednak wody sie sacza i nie ma szas zeby t przegapic
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-13, 19:13   #1123
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Mój sobie weźmie wolne na ten czas. W szpitalu nie będę tak długo jak DOTKA, więc niech ze mną siedzi

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-13, 19:16   #1124
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
Masakra... ale i w drugą stronę też się zdarza - położna opowiadała że miała telefony, że laski myślały, że wody odeszły a one po prostu popuścily, także weź tu człowieku bądź mądry w panice...
O kurcze, nie sądziłam, że w tą stronę też się zdarza

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-12-13, 19:31   #1125
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Dotka, o masakra, jak masz ochote poczytac ksiazke, to wlacz sobie swiatlo, no kurde bez jaj, a na czas odciagania, bym goscia wyganiala z sali.

Kinga moj bedzie normalnie jezdzil, bo zostaje u mamy, a pozniej tesciowa ma przyjechac pomoc. Poza tym moj dopiero zaczal prace w tej firmie i za bardzo nie chce brac wolnego. No chyba, ze sie rozpakuje miedzy 24.12 a 2.01 a jest duze prawsopodobienstwo, ze tak bedzie, to bedzie ze mna

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-13, 19:46   #1126
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Kurna, z tymi hormonami to masakra. Było fajnie dzisiaj, poszliśmy na zakupki, a teraz siedzę i wyje tylko, bez sensu... Bo wydaje mi się że już wyglądam jak wieloryb, chociaż wyłożyłam dzisiaj sukienkę przedciążową w rozmiarze S (dzianina, więc wiadomo...), no ale podobno już mam taaaaaaki duży brzuch (moja rodzina tak uważa).
Kupiłam torebkę - i mówię mamie, że ciuchów nie ma sensu kupować, buty ciężko mi się mierzy, rzeczy dla dziecka są, to chociaż torebkę kupiłam - a mama mi na to "siedź w domu i nie lataj po galeriach", no więc ja znowu w bek...
I teraz czuje się do bani po tych płaczach...

Stary 2015-12-13, 19:56   #1127
niepozorna
Zakorzenienie

Ruda Nie słuchaj innych. Bardzo dobrze, że wyszłaś z domu i coś sobie kupiłaś. Niektórzy to uważają chyba, że kobieta w ciąży to powinna siedzieć w domu, najlepiej w wyciągniętych dresach i czekać na poród, a o sobie to zupełnie już zapomnieć

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-12-13, 19:58   #1128
kinga1701
Zakorzenienie

Ruda wcale nie słuchaj, dobrze że wyszłaś i lepiej pochwal się torebką
Stary 2015-12-13, 19:59   #1129
niepozorna
Zakorzenienie

O właśnie Kinga dobrze mówi - dawaj zdjęcia torebki

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-12-13, 20:08   #1130
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Torebka taka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1450037332547.jpg (48,2 KB, 30 załadowań)

Stary 2015-12-13, 20:13   #1131
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Torebka taka
Fajna bardzo dobrze, że sobie kupiłaś , nie wiedząc czemu wyobraziłam sobie ile tam dzidziusiowych rzeczy się zmieści, jak będzie się szło na spacer
Stary 2015-12-13, 20:17   #1132
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Fajna bardzo dobrze, że sobie kupiłaś , nie wiedząc czemu wyobraziłam sobie ile tam dzidziusiowych rzeczy się zmieści, jak będzie się szło na spacer
Nie, wiesz, ona taka raczej mała jest - także dużo to się nie zmieści. Ale poręczna dość. I w lecie też będzie można używać bo taki kolor na i na zimę i lato. A mają jakąś promocje 50% taniej.

Stary 2015-12-13, 20:18   #1133
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Wylazlam wlasnie z wanny(juz pomijajac ze po 1.5h zanim sie ogarnelam przed jutrzejsza wizyta) i tak sie zastanawiam czy mozna "przegapic" odejscie wod wlasnie np podczas kapieli czy pod prysznicem...
Nie powinnaś ich przegapić. Zazwyczaj wody się sączą, ale nie zawsze ( mi się nie sączyły, odeszły raz i porządnie ;p ) ale będziesz czuła, że Ci odeszły

Cytat:

Cytat:
Torebka taka
no i super torebka ładna

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-13, 20:22   #1134
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII

Dotka, ale masz paniusie w pokoju

Nadrobilam Was, ale po prostu nie mam sily odpisac kazdej po kolei. Dawni moj brzuch nie byl tak twardy jak dzis. Po prostu czuje jakbym nosila kamien
Lyknelam dwa magnezy i polozylam sie,bo caly dzien na nogach.

Z fajnych newsow: siostra tzta z tesciami wziela swojego starszego syna i pojechala na jaselke. Zostalismy w domu u tesciow w czworke: ja, maz, jej maz i ich trzymiesieczny synek. Szwagier Go w ogole nie mogl uspokoic, nie radzil sobie z nim totalnie. Na co ja "idz Tato, ciocia sie zajmie maluszkiem". Wzielam go na rece, poprzytulalam, otulilam mocno kocykiem i...zasnal mi moze w 20 sekund. Poprzytulalam jeszcze, odlozylam i spal jak zabity 2 godziny moj maz taki dumny i ze tak swietnie sobie poradzilam

Poczulam przy Nim mega instynkt, byl taki cieply, taki zalezny ode mnie, taki kochany..

P.S. Oczywiscie byly teksty,ze jestem gruba i ze duzo jem
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-13, 20:23   #1135
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
Nie powinnaś ich przegapić. Zazwyczaj wody się sączą, ale nie zawsze ( mi się nie sączyły, odeszły raz i porządnie ;p ) ale będziesz czuła, że Ci odeszły
No to dobrze. Jak tak mowisz to miejmy nadzieje ze poczuje porzadny chlust

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-13, 20:25   #1136
niunia_leyla
Rozeznanie

cześć wam wieczorkiem, nadrobiłam was,
Dotka super że jest dobrze, ale współlokatorki wpółczuję typ matki i osoby które mnie zadziwiają.
Kamilka czytałam że jest różnie trzymam kciuki żeby było lepiej.

Dziewczyny co myślicie o akcji Kup Misia 2015 myślę żeby kupić Mateuszowi pana misia na gwiazdkę (niby w brzuchu będzie ale co tam) chłopczyk jest tylko jeden "Szymon" ładniutki jest. No i w tym roku dochód idzie na Kliniki Rehabilitacji Instytutu Matki Polki w Łodzi.
Stary 2015-12-13, 20:28   #1137
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
No to dobrze. Jak tak mowisz to miejmy nadzieje ze poczuje porzadny chlust

Ponoc lepiej sie rodzi jak wody nie odejda latwiej jak porod zaczyna sie skurczami
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-13, 20:37   #1138
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Jerzyczka, a daj spokój z tą grubością, ja też się dzisiaj czuję jak wieloryb, co moja mama własna jeszcze mi potwierdza! I siostra przyszła do mnie i mówi "mama powiedziała że masz już strasznie duży brzuch"... i ja już kombinuję jak tu nie iść nigdzie do rodziny na święta żeby znowu komentarzy się nie nasłuchać... ech :-(

Stary 2015-12-13, 20:37   #1139
kamilka
Zadomowienie

Odchodzących wód sie nie da przegapic
Co do towarzystwa interesującego na sali, tez miałam taka jedną... Nazwaliśmy ja świnka Pigi 3h po cc dzwoniła do wszystkich w rodzinie- łącznie z "dziadziuniem" zrozpaczona ze jeszcze mleka nie ma. 3 razy mówiłyśmy ze na ten oddział nie ma szans żeby dziecko dostała, dopiero jak wydobrzeje to do niego moze isc ale mamunia jej i tak tłumaczyła zema "żądać" zechce piersią karmic to dziecko cześciej dostanie :d makabra... Po4 godzinach przenieśli ja do izolatki- chybasie położne pomalowała ze my zmianie wytrzymamy nerwowo....

A my jednak mamy transfuzje. Trzymam malutka na rączkach i patrzę jak słodko śpi...
Tz zabrał mnie ze szpitalna 3h. Pojechaliśmy do galerii na kawę i ciastko, kupiliśmy kilka ciuchów dla dzieci pod choinkę... I stwierdzam ze będąc tu jestemtotLnie poza światem. Równie dobrze mogła by byc Wielkanoc... Bez różnicy

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-13, 20:38   #1140
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia_leyla Pokaż wiadomość

Dziewczyny co myślicie o akcji Kup Misia 2015 myślę żeby kupić Mateuszowi pana misia na gwiazdkę (niby w brzuchu będzie ale co tam) chłopczyk jest tylko jeden "Szymon" ładniutki jest. No i w tym roku dochód idzie na Kliniki Rehabilitacji Instytutu Matki Polki w Łodzi.
Co to za akcja już mi się spodobało, że Szymon kupiłabym mojemu Szymonkowi

Jerzyczka widzisz jak Ci poszło szybko
A gadaniem się nie przejmuj, sami są grubi
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości