![]() |
#1111 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII
kinga faktycznie u Ciebie dochodzi jeszcze ta bariera językowa i kulturowa, takze wcale się nie dziwię, że zależy Ci na osobnym pokoju i obecności męża
![]() Dotka, ale Ci się trafiły szoguny na sali masakra ![]()
#1112 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Masakra, jak ja nie mogę takich ludzi. Normalnie mam ochotę wziąć i potrząsnąć.
![]() |
#1113 |
Zakorzenienie
|
U nas na SR położna też mówiła, że jak czasem wchodzi na te wizyty patronażowe to przy dzieciach saunę ludzie w domu robią... ze np otworzył jej facet w zimie w krótkich spodenkach a dzieciak ubrany w 2 warstwy i jeszcze pod pierzyną jakąś... i gość mówi, że on lubi ciepło i jego syn też będzie lubił ciepło... :banghead:
#1114 |
Zakorzenienie
|
Kolezanka przegapila,poszla do szpitala na ktg a tam resztki wod zielone,dziecko we wlasnej kupie,prawie umarlo :-/
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
![]() ![]() |
![]() |
#1115 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1116 |
Zakorzenienie
|
Dlaczego położne nie zwrócą uwagi, że za ciepło, że to nie zdrowo tak. A może zwracają, ale przeciez rodzic wie lepiej
![]() Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-12-13 o 18:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#1117 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1118 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1119 |
Zakorzenienie
|
Wiesz, myślę, że nawet wśród położnych zdania mogą być podzielone - starsze pokolenie jest w dużej części przekonane, że dziecko musi mieć ciepło, musi być ubrane porządnie i jak ma chłodne rączki czy nóżki to na pewno mu zimno. Ten trend z nie przegrzewaniem to jest stosunkowo nowy raczej, i nie wszyscy są do tego przekonani.
#1120 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1121 |
Zakorzenienie
|
Masakra... ale i w drugą stronę też się zdarza - położna opowiadała że miała telefony, że laski myślały, że wody odeszły a one po prostu popuścily, także weź tu człowieku bądź mądry w panice...
#1122 |
Zakorzenienie
|
Mi sie wydaje ze to raczej ciezko przegapic... nawet jak na raz odejdzie duza ilosc to potem jeszcze caly czas leci przeciez...
---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Nie ma sie co zamartwiac, najczesciej jednak wody sie sacza i nie ma szas zeby t przegapic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1123 |
Zakorzenienie
|
Mój sobie weźmie wolne na ten czas. W szpitalu nie będę tak długo jak DOTKA, więc niech ze mną siedzi
![]()
#1124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1125 |
Zakorzenienie
|
Dotka, o masakra, jak masz ochote poczytac ksiazke, to wlacz sobie swiatlo, no kurde bez jaj, a na czas odciagania, bym goscia wyganiala z sali.
Kinga moj bedzie normalnie jezdzil, bo zostaje u mamy, a pozniej tesciowa ma przyjechac pomoc. Poza tym moj dopiero zaczal prace w tej firmie i za bardzo nie chce brac wolnego. No chyba, ze sie rozpakuje miedzy 24.12 a 2.01 a jest duze prawsopodobienstwo, ze tak bedzie, to bedzie ze mna ![]()
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
#1126 |
Zakorzenienie
|
Kurna, z tymi hormonami to masakra. Było fajnie dzisiaj, poszliśmy na zakupki, a teraz siedzę i wyje tylko, bez sensu... Bo wydaje mi się że już wyglądam jak wieloryb, chociaż wyłożyłam dzisiaj sukienkę przedciążową w rozmiarze S (dzianina, więc wiadomo...), no ale podobno już mam taaaaaaki duży brzuch (moja rodzina tak uważa).
Kupiłam torebkę - i mówię mamie, że ciuchów nie ma sensu kupować, buty ciężko mi się mierzy, rzeczy dla dziecka są, to chociaż torebkę kupiłam - a mama mi na to "siedź w domu i nie lataj po galeriach", no więc ja znowu w bek... I teraz czuje się do bani po tych płaczach... ![]()
#1127 |
Zakorzenienie
|
Ruda
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1128 |
Zakorzenienie
|
Ruda wcale nie słuchaj, dobrze że wyszłaś i lepiej pochwal się torebką
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1130 |
Zakorzenienie
|
Torebka taka
#1131 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1132 |
Zakorzenienie
|
Nie, wiesz, ona taka raczej mała jest - także dużo to się nie zmieści. Ale poręczna dość. I w lecie też będzie można używać bo taki kolor na i na zimę i lato. A mają jakąś promocje 50% taniej.
#1133 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no i super ![]() ![]()
![]() |
#1134 |
Wtajemniczenie
|
Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII
Dotka, ale masz paniusie w pokoju
![]() ![]() Nadrobilam Was, ale po prostu nie mam sily odpisac kazdej po kolei. Dawni moj brzuch nie byl tak twardy jak dzis. Po prostu czuje jakbym nosila kamien ![]() Lyknelam dwa magnezy i polozylam sie,bo caly dzien na nogach. Z fajnych newsow: siostra tzta z tesciami wziela swojego starszego syna i pojechala na jaselke. Zostalismy w domu u tesciow w czworke: ja, maz, jej maz i ich trzymiesieczny synek. Szwagier Go w ogole nie mogl uspokoic, nie radzil sobie z nim totalnie. Na co ja "idz Tato, ciocia sie zajmie maluszkiem". Wzielam go na rece, poprzytulalam, otulilam mocno kocykiem i...zasnal mi moze w 20 sekund. Poprzytulalam jeszcze, odlozylam i spal jak zabity 2 godziny ![]() ![]() Poczulam przy Nim mega instynkt, byl taki cieply, taki zalezny ode mnie, taki kochany.. ![]() P.S. Oczywiscie byly teksty,ze jestem gruba i ze duzo jem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1135 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1136 |
Rozeznanie
|
cześć wam wieczorkiem, nadrobiłam was,
Dotka super że jest dobrze, ale współlokatorki wpółczuję typ matki i osoby które mnie zadziwiają. Kamilka czytałam że jest różnie trzymam kciuki żeby było lepiej. Dziewczyny co myślicie o akcji Kup Misia 2015 myślę żeby kupić Mateuszowi pana misia na gwiazdkę (niby w brzuchu będzie ale co tam) chłopczyk jest tylko jeden "Szymon" ładniutki jest. No i w tym roku dochód idzie na Kliniki Rehabilitacji Instytutu Matki Polki w Łodzi.
#1137 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1138 |
Zakorzenienie
|
Jerzyczka, a daj spokój z tą grubością, ja też się dzisiaj czuję jak wieloryb, co moja mama własna jeszcze mi potwierdza! I siostra przyszła do mnie i mówi "mama powiedziała że masz już strasznie duży brzuch"... i ja już kombinuję jak tu nie iść nigdzie do rodziny na święta żeby znowu komentarzy się nie nasłuchać... ech :-(
#1139 |
Zadomowienie
|
Odchodzących wód sie nie da przegapic
![]() Co do towarzystwa interesującego na sali, tez miałam taka jedną... Nazwaliśmy ja świnka Pigi ![]() A my jednak mamy transfuzje. Trzymam malutka na rączkach i patrzę jak słodko śpi... Tz zabrał mnie ze szpitalna 3h. Pojechaliśmy do galerii na kawę i ciastko, kupiliśmy kilka ciuchów dla dzieci pod choinkę... I stwierdzam ze będąc tu jestemtotLnie poza światem. Równie dobrze mogła by byc Wielkanoc... Bez różnicy Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#1140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jerzyczka widzisz jak Ci poszło szybko ![]() A gadaniem się nie przejmuj, sami są grubi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:24.