Sierpnióweczki 2016! - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-13, 13:14   #271
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Dot.: Sierpnióweczki 2016!

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Problemow z zajsciem nie mialam. W styczniu poronilam i juz w nastepnym miesiacu znow bylam w ciazy, ale wtedy myslalam, ze tak sie po prostu zdarzylo. Za drugim niepowodzeniem od razu potanowilismy, ze przyjade do Polski na badania. Okazalo sie,ze mam mala macice, jak to gin powiedzial jest w krzalcie splaszczonej rozgwiazdy i nie bylo miejsca dla fasolka zeby spokojnie rosnac. Teraz staralismy sie tylko miesiac znowu. Dostaje leki na podtrzymanie i clexane.
Będzie dobrze :-* trzymam kciuki :-*
TP: 28.07. Oliwierek
cudzie trwaj
BeataAmelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-13, 13:58   #272
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BeataAmelka Pokaż wiadomość
Ja mam teraz zastrzyki Prolutex z progesteronem, miesięczna kuracja 650 zł juz drugi msc je mam, w najbliższym tygodnie, znowu zakupki w aptece mnie czekają ;-)

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Kasiu a pierwsza ciąża tez z in vitro? Masz synka, wiec na większym luzie może podchodzisz. Daje Ci pewnie siłę przeogromną

Tak, synek też. W ogóle ja łamię statystyki, dwa transfery, dwie ciąże, wszystko z jednej procedury. No ale ja nie z programu ministerialnego, więc miałam za każdym razem dwa zarodki podawane.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

A nie chcesz przejśc na zwykłą luteinę? Jest o niebo tańsza.

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-13, 14:00   #273
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Tak, synek też. W ogóle ja łamię statystyki, dwa transfery, dwie ciąże, wszystko z jednej procedury. No ale ja nie z programu ministerialnego, więc miałam za każdym razem dwa zarodki podawane.

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

A nie chcesz przejśc na zwykłą luteinę? Jest o niebo tańsza.

Ja mam również luteine i duphaston w pakiecie ;-)
TP: 28.07. Oliwierek
cudzie trwaj
BeataAmelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-13, 19:02   #274
Talantea
Zakorzenienie

Mam problem. Szukalam w internetach, ale nadal do konca nie wiem co zrobic. Nie mam tutaj ubezpieczenia zdrowotnego bo oczywiscie przyjechalam z UK. Nigdy w Polsce nie pracowalam. Jak powinnam to zalatwic? Bo boje sie, ze beda sie czepiac jak nie bede go miala, mimo, ze kobieta w ciazy dostaje ubezpieczenie automatycznie.
Jak to jest w koncu

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-13, 19:56   #275
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Mam problem. Szukalam w internetach, ale nadal do konca nie wiem co zrobic. Nie mam tutaj ubezpieczenia zdrowotnego bo oczywiscie przyjechalam z UK. Nigdy w Polsce nie pracowalam. Jak powinnam to zalatwic? Bo boje sie, ze beda sie czepiac jak nie bede go miala, mimo, ze kobieta w ciazy dostaje ubezpieczenie automatycznie.
Jak to jest w koncu

Każda kobieta w ciąży i połogu ma zapewnioną bezpłatną opiekę zdrowotną.

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Cytat:
Napisane przez BeataAmelka Pokaż wiadomość
Ja mam również luteine i duphaston w pakiecie ;-)

Ło masakra to full pakiet. A miałas jakieś niedobory w badniu, że aż tyle tego Ci lekarz zlecił?

Stary 2015-12-13, 21:50   #276
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Myślę, że to kwestia rozejrzenia się ten sok często spotykam: http://www.bdsklep.pl/gfx/300x400/47...k-malinowy.jpg

Idę powoli w stronę łóżka, bo jutro mam dniówkę. Dobranoc
oo, tego nie spotkałam nigdzie
skończyły mi się jakiś czas temu zapasy, sokow malinowych i porzeczkowych z gór od rodzinki
kiedys za czasow pierwszej ciazy mialam ich zapas
teraz sie w gory nie wybieram..

musze zajrzec gdzies, bo jak nigdy nie pijałam takich soków, to trzeba wreszcie zacząć..

brzuch mnie wieczorem pobolewał, poleżałam i przeszło..
dzisiaj z psychą trochę lepiej..

ależ niesamowicie bolą mnie cycki, no masakra
Stary 2015-12-13, 22:29   #277
Talantea
Zakorzenienie

kasia_ruda

Wiem, tylko czytalam, ze robia z tym problemy, a wolalabym tego uniknac ;/ Moze martwie sie na zapas?
Czy w takim badz razie za leki tez nie musze placic. To lekarz powinien na recepcie wpisac, ze mam za darmo ? Bo mi nie wpisal.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-14, 07:06   #278
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
kasia_ruda

Wiem, tylko czytalam, ze robia z tym problemy, a wolalabym tego uniknac ;/ Moze martwie sie na zapas?
Czy w takim badz razie za leki tez nie musze placic. To lekarz powinien na recepcie wpisac, ze mam za darmo ? Bo mi nie wpisal.

Nie no, czemu za darmo? Leki za darmo mają u nas chyba tylko weterani. Niektore można mieć ze zniżką, czy na ryczałt, ale to zależy od jednostki chorobowej.

Stary 2015-12-14, 07:45   #279
justynkie
Wtajemniczenie

3 dni nieobecności i tyle nadrabiania

Witam wszystkie nowe Mamusie i ogromnie gratuluję!

Cytat:
Napisane przez slo_nk_o Pokaż wiadomość
Warszawianka 3 mam kciuki za wizytę.

Piernik Toruński witaj Wcześniej czułam się ok do dzisiejszego ranka. Od rana męczą mnie mdłości. Niedawno wróciłam z zakupów z Tż i musiałam wyjść ze sklepów tak na mnie działały wszystkie zapachy.
Ja też jestem jakos bardziej wrażliwa na zapachy. Od kilku dni okropnie czuję papierosy na klatce schodowej, wiem że sąsiadka z 1 piętra pali ale nigdy tego aż tak nie czułam, teraz każdego dnia jak przechodzę pod jej drzwiami to zbiera mnie na wymioty.

Cytat:
Napisane przez Papaulinka17 Pokaż wiadomość
O masz! Identycznie jak u mnie. Ten sam wiek, ostatnią @ tez miałam 10.11. Do lekarza idę 21.12
U mnie też wizyta 21.12 Już się nie mogę doczekać i strasznie się stresuję czy wszystko dobrze.

Cytat:
Wiele przezylas. Wspóczuje.
Ja poronilam w styczniu i w kwietniu tego roku. Zaczelam sie leczyc i wydalam kupe kasy, ale mam wielka nadzieje, ze tym razem moja fasolka urosnie.
Najgorsze, ze drugie poronienie bylo bez krawienia wiec dowiedzialam sie dopiero w 12 tygodniu jak mi w anglii usg zrobili. :/
Boje sie znowu tego wlasnie. Juz bym wolala poronic samoistnie, przynajmniej wiedzialabym, ze cos sie dzieje.
OMG strasznie mi przykro że miałaś tyle przejść. Mnie własnie najbardziej stresuje to że dowiem się że coś tam jest nie tak... Ciągle o tym myślę. Niby tłumaczę sobie że mam ciążowe objawy, że wszystko musi być dobrze, ale jednak mam stresa...

Mnie dziś w nocy obudziły potworne mdłości, tak mocnych jeszcze nie miałam. Jestem w ogóle cały czas spuchnięta, jak balon. Powoli przestaję sie dopinać w spodnie a to dopiero 7tc. Mam nadzieję że ten balonowy brzuch w końcu zejdzie, bo jest to strasznie uciążliwe.

Miłego dnia dziewczynki!

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-14, 08:15   #280
asicuha
Wtajemniczenie

Witam sie z Wami
W weekend bylam nieobecna, odwiedzalam Wroclam z kolezankami
Dzis juz spanie w swoim lozku- to najlepsze uczucie na swiecie :P
Dzis wieczorem ide na wizyte do gin i mam nadzieje ze serduszko juz bedzie.
A poza tym to tez mam problem ze wzdetym brzuchem i wciaz pojawiaja sie takie delikatne mdlosci.

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-14, 09:07   #281
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny.. ja też dziś jadę do lekarza.. u mnie to dopiero początek więc nie liczę, że zobaczę maleństwo.. ale wystraszyłam się - wczoraj się źle czułam, bolał mnie brzuch.. dziś prawie piersi przestały boleć( więc myślę, że cos jest nie tak..
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-14, 10:16   #282
slo_nk_o
Raczkowanie

justynkie z papierosami również mam to samo. Ciekawe co jeszcze będzie nam przeszkadzać

asicuha daj znać jak będziesz po wizycie. Zanim zrobiłam test to też miałam ciągle wzdęty brzuch teraz jest troszkę lepiej.

Piernik Toruński na pewno będzie wszystko dobrze. To że piersi mniej bolą nie oznacza, że będzie źle. Głowa do góry

Dzisiaj od rana mam motorek i sprzątam.
slo_nk_o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-14, 10:28   #283
malenstfo24
Rozeznanie

Hej u mnie dużo roboty przed świętami, byłam u lekarza skierowanie mam na usg 30grudnia, w czwartek ponowne badanie TSH bo przed ciążą miałam bardzo wysoki i nie wiadomo czy się wyrówna, luteina brana cały czas. Zastanawiam się czy zapisać się znowu do ginekologa w ten czwartek 6tydzień jest dopiero nic złego się nie dzieje gdyby nie cycki nie pomyślałabym o ciąży no i płaczliwa jestem myślicie,że jest sens tak wcześnie iść do lekarza? poprzednio byłam u innego teraz chciałabym bliżej domu, ale pewnie nawet mi karty ciąży nie założy bo za wcześnie...

6 Lipiec 2013
<3<3

14.08.2016 Bartek moj Najwiekszy Skarb

malenstfo24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-14, 10:30   #284
tija93
Zakorzenienie

za dzisiejsze wizyty! Dajcie znać po

Ja mam w czwartek wizytę i w piątek chce powiedzieć oddziałowej o ciąży

Wam powiem, że 12h pracy w ciąży jest wykańczające. Niby wczoraj miałam spokojny dzień (raptem dwa przyjęcia, w tym jedną panią odesłałam na porodówkę), a wróciłam do domu i zasnęłam na kanapie. Spałam dzisiaj do 11. Odliczam dni do stycznia.
Stary 2015-12-14, 10:42   #285
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malenstfo24 Pokaż wiadomość
Hej u mnie dużo roboty przed świętami, byłam u lekarza skierowanie mam na usg 30grudnia, w czwartek ponowne badanie TSH bo przed ciążą miałam bardzo wysoki i nie wiadomo czy się wyrówna, luteina brana cały czas. Zastanawiam się czy zapisać się znowu do ginekologa w ten czwartek 6tydzień jest dopiero nic złego się nie dzieje gdyby nie cycki nie pomyślałabym o ciąży no i płaczliwa jestem myślicie,że jest sens tak wcześnie iść do lekarza? poprzednio byłam u innego teraz chciałabym bliżej domu, ale pewnie nawet mi karty ciąży nie założy bo za wcześnie...
hej, ja jestem w 5tyg i idę dzisiaj bo też niewiele objawów mam. kawa mi smakuje, nie mam zachcianek, mdłosci itp..wczoraj mnie mocno brzuch bolał a dziś jakby nic mi nie było..no i piersi przestały boleć...są objawy - źle, nie ma objawów - też źle..masakra jakaś
Stary 2015-12-14, 10:52   #286
malenstfo24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
hej, ja jestem w 5tyg i idę dzisiaj bo też niewiele objawów mam. kawa mi smakuje, nie mam zachcianek, mdłosci itp..wczoraj mnie mocno brzuch bolał a dziś jakby nic mi nie było..no i piersi przestały boleć...są objawy - źle, nie ma objawów - też źle..masakra jakaś
Oo kawy nie piję już od ponad tygodnia odstawiłam trzy dni po pozytywnym teście, trochę ta luteina trzyma mnie przy nadziei,że będzie okej najbardziej boję się tego TSH bo to można poronić, ale lekarz pocieszał,że często w ciąży się ten hormon normuje jednak będą to często sprawdzać zresztą już zwolnienie mi chciał dać jak to stwierdził powinnam unikać ludzi bo ciężarne leczy się dobrym słowem i wodą święconą, więc lepiej nie mieć kontaktu z zarazkami

6 Lipiec 2013
<3<3

Stary 2015-12-14, 10:55   #287
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Oo kawy nie piję już od ponad tygodnia odstawiłam trzy dni po pozytywnym teście, trochę ta luteina trzyma mnie przy nadziei,że będzie okej najbardziej boję się tego TSH bo to można poronić, ale lekarz pocieszał,że często w ciąży się ten hormon normuje jednak będą to często sprawdzać zresztą już zwolnienie mi chciał dać jak to stwierdził powinnam unikać ludzi bo ciężarne leczy się dobrym słowem i wodą święconą, więc lepiej nie mieć kontaktu z zarazkami
byłaś już u ginekologa? w którym tyg?
Stary 2015-12-14, 10:59   #288
malenstfo24
Rozeznanie

Cytat:
byłaś już u ginekologa? w którym tyg?
W 5tygodniu ale USG dopiero mam na 30grudnia

6 Lipiec 2013
<3<3

Stary 2015-12-14, 11:01   #289
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
W 5tygodniu ale USG dopiero mam na 30grudnia
aha.. a nie możesz zrobic sobie wyniku TSH prywatnie? może byłabys spokojniejsza? mimo propozycji lekarza chodzisz do pracy? ja też mam kontakt z zarazkami w pracy..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-14, 11:06   #290
malenstfo24
Rozeznanie

Cytat:
aha.. a nie możesz zrobic sobie wyniku TSH prywatnie? może byłabys spokojniejsza? mimo propozycji lekarza chodzisz do pracy? ja też mam kontakt z zarazkami w pracy..
Już w ten czwartek mam badanie,wcześniej to i tak praca jak to przed świętami też się muszę trochę wykazać nie chce iść na zwolnienie bo jeszcze nie dostałam umowy kończy mi się teraz no i w domu bym chyba zwariowała, o ile nie będzie zagrażało to dziecku to chcę być w pracy

6 Lipiec 2013
<3<3

Stary 2015-12-14, 11:11   #291
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Już w ten czwartek mam badanie,wcześniej to i tak praca jak to przed świętami też się muszę trochę wykazać nie chce iść na zwolnienie bo jeszcze nie dostałam umowy kończy mi się teraz no i w domu bym chyba zwariowała, o ile nie będzie zagrażało to dziecku to chcę być w pracy
to fakt, w pracy można się przynamniej zająć czymś a nie rozmyślać..choć dzis to moja wydajność wynosi minus sto
Stary 2015-12-14, 11:21   #292
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no, czemu za darmo? Leki za darmo mają u nas chyba tylko weterani. Niektore można mieć ze zniżką, czy na ryczałt, ale to zależy od jednostki chorobowej.

Rozumiem. Wiesz, ja tak naprawde cale dorosle zycie spedzilam w anglii i w ogole nie rozumiem polskiego systemu. Dopiero sie ucze jak to wszystko wyglada

Stary 2015-12-14, 11:23   #293
malenstfo24
Rozeznanie

Cytat:
to fakt, w pracy można się przynamniej zająć czymś a nie rozmyślać..choć dzis to moja wydajność wynosi minus sto
To już jest jakiś objaw zmęczenie mnie też piersi przestały boleć już aż tak mocno, czekam na kolejne rewelacje fizyczne jakie sprawi bąbel no i już powiedziałam rodzicom i teściom była akurat okazja bo wszyscy byli na kolacji, Mamy się spłakały a Tata stwierdził,że 500zł na dziecko od wiosny to dobrze,że teraz zrobiliśmy faceci stwierdziłam,że nie będę w święta zamieszania robić bo i tak wigilia zawsze duża i wiecznie jest przy tym harmider

6 Lipiec 2013
<3<3

Stary 2015-12-14, 11:27   #294
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
To już jest jakiś objaw zmęczenie mnie też piersi przestały boleć już aż tak mocno, czekam na kolejne rewelacje fizyczne jakie sprawi bąbel no i już powiedziałam rodzicom i teściom była akurat okazja bo wszyscy byli na kolacji, Mamy się spłakały a Tata stwierdził,że 500zł na dziecko od wiosny to dobrze,że teraz zrobiliśmy faceci stwierdziłam,że nie będę w święta zamieszania robić bo i tak wigilia zawsze duża i wiecznie jest przy tym harmider
hehe
u mnie dziś to nie zmęczenie ale wałkowanie wciąż w myślach objawów ciązy)
a 500zł na dziecko to chyba w przypadku jak ma się dwójkę?
Stary 2015-12-14, 11:28   #295
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem. Wiesz, ja tak naprawde cale dorosle zycie spedzilam w anglii i w ogole nie rozumiem polskiego systemu. Dopiero sie ucze jak to wszystko wyglada

Może powinnaś się zarejestrować w urzędzie pracy?

Stary 2015-12-14, 11:36   #296
tija93
Zakorzenienie

Cytat:

Do urzędu pracy chyba trzeba mieć meldunek. Talantea masz meldunek w PL?

U mnie w szpitalu jak ciężarna nie jest ubezpieczona to się drukuje oświadczenie z systemu, ciężarna to podpisuje i idzie to do NFZ coby zapłacił za jej pobyt. Nie wiem jak to jest rozwiązane w przychodniach itp.
Stary 2015-12-14, 11:37   #297
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:

Myslalam o tym, ale to nie takie proste w mojej sytuacji. Nie wazne. Cos bede kombinowala.

tija93

Wlasnie dzisiaj sie zameldowalam w mieszkaniu u tesciow. Wczesniej mialam meldunek w moim rodzinnym domu.

Mi bardziej chodzi o to zeby jesli bede musiala tutaj isc do szpitala to mnie nie skroili. Leki w sumie moge kupowac normalnie. W naglych wypadkach mam karte EHIC.

Edytowane przez Talantea
Czas edycji: 2015-12-14 o 11:40
Stary 2015-12-14, 11:44   #298
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Myslalam o tym, ale to nie takie proste w mojej sytuacji. Nie wazne. Cos bede kombinowala.

tija93

Wlasnie dzisiaj sie zameldowalam w mieszkaniu u tesciow. Wczesniej mialam meldunek w moim rodzinnym domu.

Mi bardziej chodzi o to zeby jesli bede musiala tutaj isc do szpitala to mnie nie skroili. Leki w sumie moge kupowac normalnie. W naglych wypadkach mam karte EHIC.
Na 1000% nic nie zapłacisz za pobyt w szpitalu!
Stary 2015-12-14, 11:48   #299
malenstfo24
Rozeznanie

Cytat:
hehe
u mnie dziś to nie zmęczenie ale wałkowanie wciąż w myślach objawów ciązy)
a 500zł na dziecko to chyba w przypadku jak ma się dwójkę?
W przypadku biedniejszych to na jedno ja to nawet na to nie patrzyłam nawet nie wiem czy bym się zaliczała bogata nie jestem

6 Lipiec 2013
<3<3

Stary 2015-12-14, 11:53   #300
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
W przypadku biedniejszych to na jedno ja to nawet na to nie patrzyłam nawet nie wiem czy bym się zaliczała bogata nie jestem
Jak na pierwsze dziecko to granicą jest 800zł na osobę w rodzinie.

Kupiłam sobie mleczko z babydream dla ciężarnych. Posmarowałam się nim właśnie i mnie mdlić zaczęło A tak mi ładnie pachniał w drogerii

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości