|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VI :)
Sukienkę na święta zakupiłam w końcu w SH
New Look za 18zł, idealnie mi się wszystko mieści ![]() Przepraszam za jakość zdjęcia indeks.jpg Misia fajne te pazurki, ja idę w środę na hybrydy i też szukam czegoś na święta, chyba zrobię bordowe/złote. Będą pasowały i do tej fioletowej sukienki i do chabrowej, a tuniki swoje mam w większości szare i czarne
Edytowane przez fasolka1987 Czas edycji: 2015-12-14 o 11:39 |
|
|
|
#3573 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny macie jakiś termometr bezdotykowy do polecenia?
|
|
#3575 |
|
Zadomowienie
|
Te jaśniutkie piękne
!O ja też się podpinam pod pytanie o termometr
|
|
#3576 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/klasyczna-sukienka...293782124.html - chyba biorę tą w kolorze czerwonym
ma marszczenie na brzuchu wiec idealna ![]() http://www.skapiec.pl/site/cat/2316/...7628#from66440 ten termomentr poleciła mi Pani w aptece. i chyba taki kupie |
|
|
|
#3578 |
|
Zakorzenienie
|
Fasolka
Jaki dekolt w tej sukience tż się na pewno podoba ![]() Za 1.5 godziny wraca mąż, wypadałoby się przebrać z piżamy i ogarnąć ![]() Potem podjadę do mamy, robiła kartacze i da na wynos, więc obiad na 2 dni mam z głowy ale za to czeka mnie prasowanie zasłon do sypialni |
|
|
|
#3579 |
|
Zakorzenienie
|
Uff, jak wyjechałam przed 7 z domu, tak teraz dopiero wróciłam. Zaliczyłam pobranie krwi, później wpadłam na chwilę do mamy, byłam w lumpku, 2 sweterki i 2 bluzki. Zrobiłam zakupy na obiad i kupiłam kilka duperelek do domu.
W Tesco dorwałam takiego małego iglaka. Choinki nie mamy, to chociaż takie coś będziemy mieli.
|
|
#3580 |
|
Wtajemniczenie
|
Część
Wybaczcie, że się nie odzywałam ale trochę załatwiania mieliśmy w tym tygodniu Ślub był 12.12 Zakładaliśmy ze jak o 14:30 się zaczyna to tak koło 22 się już będzie kończyć, a tu 4 rano ostatni goście wyszli wszystko się udało trochę potańczyłam, ale od 23 siedziałam bo brzuch zrobił się twardy jak skała jeszcze wieczorem wpadnę to wstawię do klubu jakieś zdjęcia
|
|
|
|
#3581 |
|
Zakorzenienie
|
widzę dzisiaj dzień wypuszczania do domu
![]() Gosza, Magda, Dorka, cieszę się że będziecie już w swoich domkach, nawet jeśli to oznacza dalsze leżakowanie ![]() Trzymam kciuki za wizyty i krzywe i oczywiście za Ciebie nieznajoma ![]() Nie mam jakoś weny, żeby włączyć się dziś w rozmowę...
|
#3582 |
|
Zadomowienie
|
no pewnie, że się podoba
![]() Faith gratulacje Ja w ostatnią sobotę byłam w lumpku i oto zdobycze dla Dzidka ![]() misiek.jpgogrodniczk.jpgkompl.jpgspodenkk.jpg
|
|
#3583 |
|
Zadomowienie
|
Zbieram się na obiad na miasto. Dzisiaj mam zero mocy.
Babcia dzisiaj była z moją mamą u lekarza chirurga naczyniowego. 5 stycznia ma mieć zabieg jakiś na nogi. Zaczęła mnie bożena kłuć ale muszę być silna dla dzidziusia ![]() Miłego dnia Dziewczyny będę później. Ja mam termometr ten z Lidla co był Także wypasiony. Zobaczymy jak będzie do dupy to będzie dla Nas, a dla dzidka się kupi lepsiejszy.Może jeszcze obskoczę za tym spieniaczem do mleka Do później.
|
|
#3584 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Super dziewczyny że wychodzicie do domu,cieszę się razem z Wami. Nieznajoma Ty też pewnie niebawem już będziesz w domku. Fasolka ładna sukienka. Ja dzisiaj nie gotuję bo obiad mam ze wczoraj,byłam w lumpku,przyniosłam całą siatkę rzeczy dla dziewczyn,właśnie się piorą maleństwa. Zamówiłam zakupy w tesco na święta takie większe,jutro przywiozą i z głowy. Choinka ubrana,Zuzia już mnie prosiła więc ubrałyśmy. Jak to cudownie ubierac chionkę z własnym dzieckiem,widzieć tą radość w jej oczkach aż serce się raduje. Teraz idę zjeść rosołek i pojadę po córcię.
|
#3585 |
|
Zadomowienie
|
My juz w domku. Tz robi obiad i klade sie na drzemke. Nawet nie wiedzialam ze jestem tak.oslabiona po tym.szpitalu, opadlam.z sil musze wrocic do obzarstwa
schudlam 1kg w 5 dni w szpitalu.
|
|
|
|
#3586 |
|
Zakorzenienie
|
najwazniejsze że już w domu,odpoczywaj
|
#3587 |
|
Rozeznanie
|
Monikmi dokładnie razem rozpoczęłyśmy przygodę ze szpitalem
i miejmy nadzieje że pierwszy i ostatni raz!!! Pierwsze co zrobiłam poszłam na 15min spacerku bo już tlenu potrzebowałam tym bardzie że u nas dziś piękna słoneczna pogoda. Już leżę grzecznie na łóżeczku ![]() Nieznajomo i taki szybki chciałabym poród Sloneczko brzusio Dorka trzymam kciuki żebyś noc spędziła już w domm ![]() Milenujdka Fasolka Emma 32 nareszcie 9 dni wytzymałam ![]() Mira to na pewno wina kiepskiej nocki Monikmi bardzo dobry wybór!!! Mój ma taki sam dostała na święta w zeszłym roku od swoich pracowników jedyny minus to problem z pisaniem smsów mój ma małe palce a tam są dość wąskie te literki ale on akurat mało pisze a bardzooooo dużoooo rozmawiaMisia a może jakieś wygodne krzesło wędkarskie mojemu na urodziny właśnie kupiliśmy Sliczne te sukienki ja też wolę tak jak Moooniaaa dopasowane sukienki ![]() Fasolka no no ale będziesz sexi mamuśka na święta Faith gratulacje kochana już widziałam zdjęcia wyglądałaś pięknie Marta ja chyba także się wezmę na sposób i zamówię zakupy bo mój wyjechał i goło i weseoło w lodówce ![]() Magda ja także schudłam 1kg aż nie mogłam uwierzyć bo podjadałam czekoladowe mikołajki Dziś robię sobie spa mamusia przychodzi farbować mi włosy bo aż osiwiałam w tym szpitalu póżniej zrobie sobie henne na brwi i jutro pójdę do swojej przyjaciółki na depilcaje bozenki bo wizyta w szpiatlu była nie planowana i ja nie przygotowana ![]() ![]() Moooniaaa mój lekarz się śmiał że jednak zwolnienie nie było mi dane i to przez nie wylądowałam w szpitalu bo jak pracowałam skakałam na zajęciach to wszystko było ok dopiero jak poszłam na zwolnienie to się zaczęło i mam nadzieję skończyło ![]() |
|
|
|
#3588 |
|
Wtajemniczenie
|
Faith wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia!
Gosza Misia piękne masz te paznokcie. Chciałam trochę odpocząć od hybrydy ale chyba jednak się wybiorę ![]() W Home&You takie cuda, że chyba wszyscy dostaną stamtąd prezenty
|
#3589 |
|
Zadomowienie
|
faith Gratulacje
mnie jednak dzisiaj nie wypuszcza. ginekoogicznie jest wszystko ok ale internista stwierdziw ze musze dobrac antybiotyk. lepiej dozylnie niz w tabletkach wiec mam tu jeszcze zostac. jutro pewnie dowiem sie do kiedy. ale jestem spokojna bo z dzieckiem jest wszystko dobrze |
|
|
|
#3591 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem od czego to zależy.
|
|
#3592 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3593 |
|
Zakorzenienie
|
Po mnie było tyle samo
Byłam dzisiaj na zakupach. W deichmanie super promocje z kartą deichman plus kupiłam synkowi buty na wiosne Adidas z 119 na 59 i drugie z 69 na 17. I coreczce koleżanki nike z 139 na 35 ![]() A w H&M dla dzidziusia 2 body za 10zł i komplet body z muchą plus spodnie też 10zl. Dawno takich udanych zakupów nie miałam. |
|
|
|
#3594 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
,za tydzień chcę iść na zwolnienie do końca roku - na ten cały świąteczny okres bo szkoda mi urlopu, odpocznę, później wracam na początek stycznia, i od połowy stycznia też chyba pójdę bo będziemy mieć malowanie w mieszkaniu i na ten czas przeniosę się do rodziców pod Warszawę i nie będzie mi sie chciało dojeżdżać a póżniej to się zobaczy na razie jakoś mi się nie spieszy, owszem czasem jestem zmęczona i nie chce mi sie rano wstawać ale jakoś daję radę
|
|
|
#3595 |
|
przyczajony tygrys
|
Misia, piekna plytka
Znow piosenka margaret. Jak tej baby nie trawilam to te piosenke lubie ![]() jade trzecia kroplowke, pozniej przechodze na magnez tabletkowy
|
#3596 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wróciłam. Trafiła mi się bardzo miła położna co mnie bardzo cieszy ![]() Ogólnie wszystko jest ok, Małej nie podglądałyśmy, bo nie mają położne USG, ale słuchałyśmy serducha i bije jak dzwon A że mam szyjkę krótką (na szczęście nadal zamknięta i mieści się w normie) + te skurcze i twardnienia (do 10 jest ok, powyżej tej liczby lub jak będą bolesne mam jechać od razu na IP) żeby porodu nie wywołać, bo jest za wcześniej, to jak to położna powiedziała mam "żyć spokojnie". A dokładniej to mogę sobie iść na spacer krótki (max 30 min), mam nie dźwigać nic, dużo odpoczywać i większe porządki ma robić mąż. Ja mam robić wszystko powoli, spokojnie i dostałam też zalecenie jak mam się podnosić z łóżka, żeby skurczy nie powodować.No i widzę się z położną za miesiąc No i już standardowo jestem tydzień do przodu w szpitalu ![]() Czyli teoretycznie mam już końcówkę 29 tygodnia, ale ja i tak zostaje przy liczeniu od ostatniej @
Edytowane przez malinka9191 Czas edycji: 2015-12-14 o 14:24 |
||
|
|
|
#3597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaki to sposób?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3598 |
|
Raczkowanie
|
Gratuluję wyjścia ze szpitala - tym które wyszły
![]() Piękne ubranka! A H&M to już jakieś regularne wyprzedaże? Byłam kilka dni temu i nic dziecięcego nie było przecenionego Co do stroju na święta - to zakupiłam elegancką bluzeczkę, mam do tego czarną spódnicę i jakoś przetrwam Zdecydowanie wole inwestować kasę w rzecz, które posłużą mi dłużej ![]() malinka9191 zdradź co to za sposób na wstawanie bez skurczy? - ja wczoraj miałam taką akcję wieczorem, że wstałam nagle i mnie w pół zgięło z bólu Staram się wstawać powoli i "bokiem".. no ale nie zawsze wychodzi A wczoraj tak mnie złapało wieczorem, że aż się przestraszyłam.. na szczęście potem szybko do łóżka i już było ok.
|
#3599 | ||||
|
Zadomowienie
|
Ja już po herbatce z przyjaciółką, dostałam 3 pajacyki dla Dzidka i Greya dla mnie bo brakowało mi tej najnowszej części
fajnie tak pogadać z kimś spoza domu ![]() Cytat:
Super że ktoś poleca ten telefon bo brałam go trochę na czuja, mój Tż też bardzo dużo rozmawia a sms to rzadko pisze więc mocna bateria +wytrzymała obudowa były najważniejszym kryterium ![]() Ja też wytrwałam w szpitalu dzięki Marcowym Mamuśkom, raźniej mi było jak mogłam podczytać co tam u reszty słychać No i to najważniejsze super że dzidzia zdrowa i duża ![]() Cytat:
albo nie zwracam uwagi na nią i przestałam być przewrażliwiona na tym punkcie, bo narazie jedyne co czułam to jak Synek się wypycha ![]() Cytat:
ten ostatni komplecik -marzenie dla mojego Kawalera poszukam na necie, chociaż za ta cenę na pewno się nie trafi ![]() Cytat:
|
|
#3600 |
|
Zakorzenienie
|
generalnie dziś mi pokazała na kozetce jak ma to wyglądać. Jeśli leżę na plecach mam się przekręcić powoli na bok,podeprzeć łokciami na pół-siedząco i jak się będę bardziej podnosić na rękach to wtedy spuszczam nogi z łóżka i tak do momentu aż będę siedzieć i potem powoli się podnieść.
Nie wiem czy cokolwiek z tego zrozumiałaś, ale generalnie ciężko to wytłumaczyć. Tak czy inaczej ja od razu odczuwam różnicę, bo brzuch mi się tak nie spina właśnie. ogólnie najważniejsze jest, żeby się bezpośrednio z pleców nie podnosić, nie siadać tylko z boku
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:35.

!

ale za to czeka mnie prasowanie zasłon do sypialni