|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VI :)
Cytat:
albo mozesz napisac sama swoja liste..sa nawet na necie wzory takich planow Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
|
#3872 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Misia zgadzam sie co do tej kości to jest logiczne że leżąco dziecko ma pod górę. Nam położna powiedziała tylko żebyśmy pilnowały jak nas polożą stóp żeby były poniżej bioder, powiedziala że najlepiej włożyć jeszcze pięści pod pośladki ale że raczej nie damy tak rady bo nie będzie jak odeprzeć siły skurczu. |
|
|
|
|
#3873 |
|
Zakorzenienie
|
Emma
jak bedą podejrzenia, że Tośka ma 4kg i wiecej to zamawiam cc. Ale na razie nastawiam się na sn bo chcę poczuc ta adrenalinę i taniej haha.
|
|
|
|
#3874 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3876 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od 21 tyg ciąży - masz prawo do 1 wizyty z połozna na tydzien w ramach NFZ lekarze o tym nie informuja w 98 %.mozesz korzystac nie musisz ja sie ze swoja widze na szkole rodzenia to nie chodze dodatkowo ale jakbym potrzebowala to moge sie z nia spotkac. potem po ktorym tyg chyba po 32 nie pamietam masz prawo do 2 wizyt w tyg
______________________ W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca Edytowane przez misia880 Czas edycji: 2015-12-15 o 14:13 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tu masz stronkę, poczytaj http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawd...cja_35564.html a w ogóle to najlepiej z ginem rozmawiać, bo w ciąży są zupełnie inne normy i jakieś delikatne odstępstwa na pewno się mieszczą
|
|
#3879 |
|
Wtajemniczenie
|
A prawda jest taka, że lekarze i położne mają sto razy wieksze doswiadczenie przy porodach niz my tu wszystkie razem wzięte, i ja uważam, że będą lepiej niż ja wiedzieć jak będzie dobrze urodzić.
Nie nastawiam się na to, że poród to pobyt w spa. A roszczeniowe pacjentki, tak jak klienci, to tylko niechęć wzbudzają moim zdaniem. Jesteśmy ludźmi i w takiej ważnej sprawie jak poród, ja będę współpracować.
|
#3880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musisz się z nią podzielić swoimi rzeczami a najważniejsze to mężem. Tak podobno czują dzieci. Trzeba spróbować je zrozumieć. Tłumaczenie swoją drogą, ale rozumienie i akceptacja uczuć dziecka to podstawa. |
|
|
|
|
#3881 |
|
Zakorzenienie
|
Misia, ja nie mówię że plan porodu to zła rzecz. W szpitalu w którym prawdopodobnie będę rodzić go wymagają. Po prostu pytam, bo wydaje mi się, że taki plan warto napisać pod okiem położnej.
A jeśli chodzi o wizyty z położna- to musi być położna ze szpitala w którym się rodzi? Albo z przychodni do której się chodzi do lekarza? Nie wiedziałam o tym.
|
#3882 |
|
Zadomowienie
|
Polly ocene leukocytow pozostaw lekarzowi bo one najczesciej odbiegaja od "normy" w ciazy i mozesz niepotrzebnie sie glupot naczytac w necie. Przewaznie nie ma to zadnego znaczenia wiec sie nie martw tylko daj lekarzowi do oceny.
Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#3883 |
|
przyczajony tygrys
|
Temat porodow, fajnie. Do szkoly rodzenia chcialam pojsc, jednak nie ide. Prywatnej poloznej nie bede miec. Zdana bede na personel dzpitalny. Chce sie spotkac z polozna, ktora bedzie przychodzic po porodzie. Ogolnie chcialabym pogadac z kims z doswiadczeniem porodowym, wypytac o te skurcze, co i jak dokladnie. Moze jakies techniki oddychania? Parcia? No jak to od tej "technicznej syrony" wyglada.
Ja to taka troszke panikara jestem. Boje sie, ze stresu i tego wszystkiego sie "zablokuje" i nie bedzie docierac do mnie czego chca
|
#3884 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem no ja poznałam juz troche tych położnych i każda mówiła, ze woli pacjentke aktywna niż ciele ktore tylko przytakuje
nikt nie mowi o roszczeniach... ja mówie o tym, że POŁOŻNA MOŻE CHCIEĆ DLA CIEBIE NAJLEPIEJ a jak lekarz bedzie gbur to ona mu sie nie postawi ale Ty już mozesz i mozesz gzrecznie powiedzieć ze ty chcesz tak i nikt nie karze krzyczeć ze tobie tak wygodniej, lepiej, lepiej sie czujesz jak jest tak a nie tak... a jak jestes ciele i powiesz robcie to chcecie to zrobia po swojemu czesto byle szybko i nie koniecznie super dla Ciebie czy dziecka ![]() tak samo kontakt skora do skory - 2 h to dwie godziny
|
|
|
|
#3885 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie wróciłam brzuch raz się napiął od razu usiadłam i poczekałam aż przejdzie. Dowiedziałam się że moje ubezpieczenie od 5 dnia pobytu w szpitalu płacą za pobyt także miło z ich strony
![]() 32 uważam uważam naprawdę wszystko robię jak żółw wolno i spokojnie nawet z łóżka wstaję tak jak Malinka na boczek i do góry ![]() Marta zdrówka dla córeczki ![]() Nieznajomo niestety szpitale tak działają ja też miałam różne myśli tym bardziej jak widziałam co się działo dookoła ![]() Emma to się widzę zaczyna siostrzeńca zazdrość może chociaż troszkę Cię pocieszę że też byłam strasznie zazdrosna jak się urodziła młodsza siostra za to teraz życia bez siebie nie widzimy ![]() Malinka ja no spe zaczęłam brać dopiero po wizycie w szpitalu. Lekarz przepisał mi ją dalej 3xdziennie do tego magnez i jest ok i także byłam przeciwna tabletkom ale co się nie robi...Kalina to teraz częściej będziesz widzieć syncia to ja zadzwonię do swojego lekarza jak tylko będę miał wypis ze szpitalaLewek ja także planuję kupić używkę mój mąż dał mi wolną rękę ![]() Milenujdka ja także po glukozie musiałam podjechać autem na zmianę opon i zaraz wróciłam i siedziałam już grzecznie ![]() Monikmi ja także dziś chcę zrobić jakiś pyszny obiadek bo aż mam wyrzuty że tak zaniedbałam męża. Dziś szpinak z kurczakiem ![]() Magda jak Ci dobrze ja dziś o 5.45 oczy otwarte jak w szpitalu i wiercenie się z boku na bok chyba za długo am leżałam |
|
|
|
#3886 |
|
Zadomowienie
|
Wyobraź sobie ze Twój mąż przyprowadza nową kobietę do domu mówiąc że to jego druga żona, będzie ja kochał tak samo jak Ciebie, bo Ty jesteś taka cudowna ze postanowił mieć takie dwie
musisz się z nią podzielić swoimi rzeczami a najważniejsze to mężem. Tak podobno czują dzieci. Trzeba spróbować je zrozumieć. Tłumaczenie swoją drogą, ale rozumienie i akceptacja uczuć dziecka to podstawa.[/QUOTE] LEWEK no to jest konkret...chyba najbardziej obrazowo wytlumaczony problem. Po przexzytaniu czegos takiego nie da sie chyba nie zrozumiec emocji i zachowania dziecka... Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#3887 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny. Jak zaczęłam czytać co mogą oznaczać ten bazocyty i monocyty, to szybko zamknęłam kartę.
Jutro będę dzwonić do lekarza czy na wizytę umawiamy się na ten czwartek czy w wigilię.
|
|
#3888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może to być położna prowadząca swoja praktyke (ja taka mam) i normalnie na nfz mozesz wziasc z poradni do ktorej nalezysz - isc zapytac jakie są. Mozesz tez isc do poradni gdziekolwiek chcesz i tam podpisac deklracje z położna środowiskowa. To jest ta sama połozna ktora potem przyjdzie d Ciebie po porodzie
|
|
|
|
|
#3889 |
|
Konto usunięte
|
Jesu! haha
![]() ![]() uśmiałam się z Waszych dyskusji, dobrze mieć jakąś wizję porodu, jakiś plan, jakąś wiedzę, ale kochane, niema to jak własne doświadczenie, niema 2 takich samych porodów. Ja rodziłam 5 lat temu, a nie pamiętam nic! nawet na czym rodziłam, czy to był stół czy krzesło, chyba stół, które później rozsuneli i przemienił się w krzesło ... Ja będę słuchac połoznych, bo w tym stanie nie da się myśleć o niczym innym jak o bólu.Lazienka wyszorowana, płytki,kratki, póleczki, szafki, prysznic porozkręcany, skręcić juz nie potrafie ![]() verrerie;-na zaparcia radzę spróbowac jelliton, na prawde działa. Pewnie to przez nie tak się wkurzasz, ja jak miałam ten problem to też się wkurzałam jak nie wiem co. milenujdka;- mi powiedzieli siedzieć i nigdzie nie łazić, żeby ta glukoza nie była spalana w żaden inny sposób . Darkanddark;- na poprzednim forum na kafeterii dziewczyny zaprzyjazniły się , spotykały się i długo pisały po porodzie. Ja niestety jako jedyna byłam z podkarpacia i nie było żadnej bliżej jak 200 km, więc nie zaprzyjażniłam się z nikim. monikmi;- mój kot to samo, żarcie, kocyk i spać. Jedyny strach abym go na dwór nie wywaliła, wtedy się buntuje-drapie drzwi, lub zrobi qupe na dywaniku przed drzwiami nieznajoma0;- ciekawe czy to para czy zdradzają się lekarz z pielęgniarką ![]() polly, monica_- OMG, ja nie ufam zwierzętom radzę wziąć tego psięcego psychologa |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3890 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w piątek pójdę na ta krzywa w końcu.
Najgorzej będzie wytrzymać bez jedzenia bo ją wstaje rano głodna jak wilk.
|
#3891 |
|
Zakorzenienie
|
dobra z innej paki - ratujcie moją pralke
zrobiłam pranie - skończyło sie prac i od 20 min nie moge otworzyć bębna
|
|
|
|
#3892 |
|
Zadomowienie
|
Ja wlasnie upieklam pierniczki. Zostanie mi je teraz ozdobic
|
|
|
|
#3893 |
|
Zakorzenienie
|
moze sprobuj wyłączyć całkiem z prądu i się wtedy zrestartuje
|
#3894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lewek przecież to takie oczywiste teraz wiem, że tłumaczenie nic tu nie da będzie musiała się przyzwyczaić do nowej sytuacji i zrozumie, że to nie jest tak strasznie jak z drugą żoną
|
|
#3895 |
|
przyczajony tygrys
|
Kurde, ale mi sie brzuch spial po calosci. Jak w sb... Ja pierdziele co sie dzieje... 4 ktoplowke jade
|
#3896 |
|
Konto usunięte
|
Kurde coś mi brzuch dzis się spinać zaczął, ja mam lęk przedwczesnego porodu.
W 1-ej ciąży nie wiedziałam co to skurcze, nawet w dniu porodu dotarło do mnie jak miałam je co 3 min. na szczęscie szpital mam blisko 1 km, przyjechałam z 8 cm rozwarciem, na szybko przebranie stół , 1,35 godz. i był Igorek. Tutaj skurcze mam codziennie, ale nic nie biore, czasami luteinę. Bolą mnie biodra, miednica jak siąde to już cięzko mi wstać |
|
|
|
#3897 |
|
Wtajemniczenie
|
może spróbuj ją od prądu odłączyć? jaką masz pralkę?
|
#3898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja czekam na mąkę z Polski i w poniedziałek będę piekła ![]() Idę po bagietkę i mam nadzieję, że mój brzuch numeru mi nie wytnie
|
|
#3900 |
|
Zakorzenienie
|
Samsung ecco babble, ma rok!
Wylaczylam, wsadzilam do pradu i dalej zakleszczona mimo ze kluczyk sie nie swieci
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:26.

albo mozesz napisac sama swoja liste..sa nawet na necie wzory takich planow 
i taniej haha.
. Może któraś z Was będzie wiedziała o co chodzi.
załączam zdjęcie.

Ja będę słuchac połoznych, bo w tym stanie nie da się myśleć o niczym innym jak o bólu.

Lewek przecież to takie oczywiste teraz wiem, że tłumaczenie nic tu nie da