Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku! - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-15, 14:07   #3931
Dzaasti
Rozeznanie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
To i ja pokaże moja stodołe

32 tydzien skonczony
Załącznik 6105266
Bardzo zgrabny brzusio u mnie ten sam tydzień,ale brzuszek sporo mniejszy ale już kiedyś wspominałam, że brzusio mam malutki... i nadal jakoś wielce nie rośnie heh
Stary 2015-12-15, 14:18   #3932
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Dot.: Mamusie lutowe 2016

Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość
A pościel skąd macie? Mój sprzedawca z all, do którego linki miałam pozapisywane zwinął działalność do końca roku i muszę od nowa szukać albo poczekać
Mam firmy AMW medicalantyalergiczna antyalergiczna 100/135 ido tego skompletowalam poduszkę tez ale pościel okazała sie za ciepła jak na temperatury w bloku, dopiero po fakcie doszłam do tego wniosku ze to jest jakieś 3-4 stopnie ciepłoty wiec leży nie użytkowana , teraz spi pod kocem i w piżamce obowiązkowo bo ja uwielbia
MamaKarolci28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 14:20   #3933
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Dot.: Mamusie lutowe 2016  to już IV część naszego wątku!

A z tego co wiem to maja fajne w Smyku online i tez z tej firmy i nawet w promocji .
Stary 2015-12-15, 14:29   #3934
Aninis
Zakorzenienie

heja

a ja się dzisiaj czuję tak, jakby czołg po mnie przejechał. Nie wiem, czy źle spałam, czy co... ale normalnie koszmar jakiś. Strasznie mnie boli klatka piersiowa, jakby mi ktoś betonową płytkę na nią położył... a najbardziej boli z lewej strony i ból promieniuje mi na lewą rękę i boli mnie obojczyk i kość aż do łokcia... do tego bolą mnie żebra... ech czuję się jak stara baba.
Pojechałam na morfologię i miałam takie plany, żeby ten dzień wykorzystać, bo w razie kontroli zus miałabym usprawiedliwienie, że mnie nie było... a tu duuupa. Zawlokłam się do 1 sklepu na wózki popatrzeć i zaraz wracałam do domu, bo chciałam się jak najszybciej położyć. Pospałam chyba z 2 godziny, teraz się obudziłam i głowa mnie boli.

Marcia super, że już wychodzisz

Czarnooka_Paula śliczny brzusio, taki zgrabniutki i okrąglutki czy Ty masz taki wypukły pępek, czy tak wyrzuca pępek do przodu? ja mam wklęsły i tak się zaczęłam zastanawiać, bo już u kilku dziewczyn tutaj na zdjęciach widziałam wypukły.

figa tego A5 nie kojarzę, ale miałam S3, a teraz mam S4 i uważam, że jest niezniszczalny. Tysiąc razy spadł mi i to na betonową podłogę, czy chodnik... obudowa ma tylko kilka obtarć, a telefon nadal działa bez problemu. Poza tym noszę go bez etui i nieraz byle jak wrzucam do torebki... on ma niezniszczalny ekran, nie ma możliwości żebyś go zarysowała (gorilla glass)

Dziewczyny o co chodzi z tymi szczepionkami... totalnie nie jestem w temacie

Edytowane przez Aninis
Czas edycji: 2015-12-15 o 14:30
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 14:39   #3935
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość
A pościel skąd macie? Mój sprzedawca z all, do którego linki miałam pozapisywane zwinął działalność do końca roku i muszę od nowa szukać albo poczekać
nie mamy i nie planujemy zakupu na tym etapie mam prześcieradło na gumkę w liczbie 3, rożek minky i śpiworek pościel jak maluszek będzie większy ale przeglądałam i wzory i rozmiary tak orientacyjnie

Edytowane przez kaaasi
Czas edycji: 2015-12-15 o 14:41
kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 14:41   #3936
marciar7
Zakorzenienie

Jade do domu. Lekarz do mnie ze na sto procent mi gwarancji nie da ze to nie wroci ale musi być dobrze. Wracam do rodzicow. Tz w wawie..
Stary 2015-12-15, 14:55   #3937
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Jade do domu. Lekarz do mnie ze na sto procent mi gwarancji nie da ze to nie wroci ale musi być dobrze. Wracam do rodzicow. Tz w wawie..
no wiesz lekarz nigdy gwarancji nie da ale gryby było coś te tak nikt by Ciebie nie wypuścił odpoczniesz i nabierzesz sił ale zobacz jaki plus przygotowania świątecznie Ciebie ominą - zawsze trzeba znaleźć jakiś pozytyw

Badzia jak Ty coś napiszesz to wymiękam
ja pytałam Tż czy zostanie moja kurą domową na te 3 miesiące i nawet się zgodził więc może się nie pozabijamy
Motyl o widzisz to szybciej niż myślałaś chyba

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-15, 14:56   #3938
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
U mnie niestety kolejny dzien samopoczucia średniego dlatego nie mam siły dzisiaj sie udzielać, jutro mam okulistę (podobno warto sie przed porodem wybrać) a wczesniej zbadam krew i mocz i zobacze czy to ogolnie pogorszone samopoczucie to efekt po prostu ciazy, czy moze czegoś innego.

Aha od kilku dni miałam was pytać, ale ciagle zapominałam (kalafior ) - co myślicie o szczepieniu na wzw tym darmowym na NFZ? Czy będziecie płacić na Engerix?

Życzę miłego dnia wszystkim

Marcia wracaj do domku szcześliwie i odpoczywaj
Ja normalnie w szpitalu szczepiłam. Nie brałam płatnej.

Kurcze, w Warszawie śnieg...a jeszcze 3 godziny temu odwoływałam zimę

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 15:02   #3939
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Ja normalnie w szpitalu szczepiłam. Nie brałam płatnej.

Kurcze, w Warszawie śnieg...a jeszcze 3 godziny temu odwoływałam zimę
Śnieg i u mnie jest on zanika bo jest taki z deszczem. Jak tam Małgosia . Czy bardziej wyrozumiała sie robi dla mamusi? Mi pomidorowa z ryżem sie gotuje i czekam na męża jeszcze a pózniej jadę na rekolekcje
Stary 2015-12-15, 15:07   #3940
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MamaKarolci28 Pokaż wiadomość
Śnieg i u mnie jest on zanika bo jest taki z deszczem. Jak tam Małgosia . Czy bardziej wyrozumiała sie robi dla mamusi? Mi pomidorowa z ryżem sie gotuje i czekam na męża jeszcze a pózniej jadę na rekolekcje
Od 4 dni ma fazę, że chodzi dokładnie o północy spać i wstaje ok. 9.30 więc mi to bardzo pasuje
Ale mam to na uwadze, że ten stan pewnie nie będzie trwał wiecznie

Małgosia 06.10.2013 r.
Stary 2015-12-15, 15:10   #3941
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Od 4 dni ma fazę, że chodzi dokładnie o północy spać i wstaje ok. 9.30 więc mi to bardzo pasuje
bądźmy dobrej myśli może jednak potrwa to dłużej

Stary 2015-12-15, 15:24   #3942
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Cytat:
Moze zabki jej jeszcze idą i jest marudna ?czy to nie ten powód ? Moja ma od 2 tygodni prawie codziennie pobudkę o 5 i jest płaczliwa i nie wiedziałam skad ten płacz a dziś to samo było ale dała mi znać smoczkiem, 2xtrojki sie jej wyrzynaly a ja jej nie potrafiłam pomoc bo myślałam ze to jej kolejny kaprys. Kompletnie wyleciało mi z głowy bo to juz 8 mies jak ma wszystkie zabki prócz tych dwóch trójek, wiec dałam jej nurofen i zasnęła.
Stary 2015-12-15, 15:37   #3943
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Moze zabki jej jeszcze idą i jest marudna ?czy to nie ten powód ? Moja ma od 2 tygodni prawie codziennie pobudkę o 5 i jest płaczliwa i nie wiedziałam skad ten płacz a dziś to samo było ale dała mi znać smoczkiem, 2xtrojki sie jej wyrzynaly a ja jej nie potrafiłam pomoc bo myślałam ze to jej kolejny kaprys. Kompletnie wyleciało mi z głowy bo to juz 8 mies jak ma wszystkie zabki prócz tych dwóch trójek, wiec dałam jej nurofen i zasnęła.

Zębów współczuję - u nas były bezproblemowe, ale słyszałam różne rzeczy.
My mamy po prostu typowego wyjca niezależnie od fazy księżyca. Nawet dwa dni temu jak TŻ jej po jakiś smutkach pytał czy lubi płakać to powiedziała "tak" i była tego w pełni świadoma .
U mnie na liście wyprawkowej jest dodatkowa pozycja pt "meliska dla sąsiadów na wypadek nocnych pielgrzymek pod nasze drzwi" Gdyby drugie też okazało się marudne

Małgosia 06.10.2013 r.
Stary 2015-12-15, 15:40   #3944
agaczilla21
Zakorzenienie

Moja cierpliwość się skończyła...Mikołaj dostał klapsa bo położył się Lilce na plecach i rzucił jej w głowę bańką- wstanką takim ciężkim, plastikowym królikiem...Normalnie wymiękam przy takich akcjach...
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 15:49   #3945
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Cytat:
U mnie na liście wyprawkowej jest dodatkowa pozycja pt "meliska dla sąsiadów na wypadek nocnych pielgrzymek pod nasze drzwi" Gdyby drugie też okazało się marudne
ale Badzia, trzeba przyznać ze poczucie humoru to Cie nigdy nie opuszcza mimo tego zmęczenia
Pękam ze śmiechu
To musimy podsunąc pomysł by ta meliska moze pojawiła sie na liście wyprawkowej
Stary 2015-12-15, 16:39   #3946
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość

to super wiadomosc ze idziesz do domku

bedzoe dobrze!

matko juz prawie 18 ?? gdzie ten dzien zleciał :brzyda l:

wstawilam wlasnie 8 !!! pizzas tyle mi wyszlo takich mniejszych placków z ciasta bo sama robiłam

tz padnie jak zobaczy :brzyda l:

on zaraz wraca i jedziemy do roska wywolac fotki i bede rozsylac kartki swiateczne dla rodziny w Pl

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 17:19   #3947
agaczilla21
Zakorzenienie

Moje po kąpaniu. Kończą kolację, oglądają Jacke'a i idą spać
Stary 2015-12-15, 17:33   #3948
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cherrry2009 Pokaż wiadomość
Planujecie używać pasa poporodowego? Jaki kupujecie?
Źle ze mna- przeczytałam psa poporodowego i tak myślę, czym zwykły pies różni się od poporodowego

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Magdzinska85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie czy któraś z Was kupowała taki regalik pod przewijak albo wie gdzie można go kupić na necie?
Ja kupiłam przewijak na łóżeczko.

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Cytat:
Cos mnie naleciało na paczka, jak ja pączków nie lubię
Ja dziś tez poczułam ochotę na pączka i kupiłam do kawy , normalnie rzadko kiedy zjem

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
Czarnooka_Paula śliczny brzusio, taki zgrabniutki i okrąglutki czy Ty masz taki wypukły pępek, czy tak wyrzuca pępek do przodu? ja mam wklęsły i tak się zaczęłam zastanawiać, bo już u kilku dziewczyn tutaj na zdjęciach widziałam wypukły.

figa tego A5 nie kojarzę, ale miałam S3, a teraz mam S4 i uważam, że jest niezniszczalny. Tysiąc razy spadł mi i to na betonową podłogę, czy chodnik... obudowa ma tylko kilka obtarć, a telefon nadal działa bez problemu. Poza tym noszę go bez etui i nieraz byle jak wrzucam do torebki... on ma niezniszczalny ekran, nie ma możliwości żebyś go zarysowała (gorilla glass)

Ja tez mam wklęsły i juz taki pozostanie

to tak jak mój LG- ile razy latał po całym samochodzie, fotelem po nim przejechałam, jak spadł mi a chciałam przesunąć a tylko mała ryska na obudowie, tez nie używam żadnych etui.

Też nie kojarzę z tymi szczepionkami
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 17:33   #3949
agaczilla21
Zakorzenienie

Ja to mam smak na ten sok z Biedronki i czekam może w piątek pojadę w miasto to kupię

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-15, 17:40   #3950
Elena_22
Wtajemniczenie

[QUOTE=badzia987;53810300]Zębów współczuję - u nas były bezproblemowe, ale słyszałam różne rzeczy.
My mamy po prostu typowego wyjca niezależnie od fazy księżyca. Nawet dwa dni temu jak TŻ jej po jakiś smutkach pytał czy lubi płakać to powiedziała "tak" i była tego w pełni świadoma .
U mnie na liście wyprawkowej jest dodatkowa pozycja pt "meliska dla sąsiadów na wypadek nocnych pielgrzymek pod nasze drzwi" Gdyby drugie też okazało się marudne [/QUOTE]

u nas na szczęście zęby też szły niezauważenie, ale co sie osłuchałam różnych historii, to włos się jeży na głowie.

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
to super wiadomosc ze idziesz do domku

bedzoe dobrze!

matko juz prawie 18 ?? gdzie ten dzien zleciał :brzyda l:

wstawilam wlasnie 8 !!! pizzas tyle mi wyszlo takich mniejszych placków z ciasta bo sama robiłam

tz padnie jak zobaczy :brzyda l:

on zaraz wraca i jedziemy do roska wywolac fotki i bede rozsylac kartki swiateczne dla rodziny w Pl
zjecie wszystko
o, właśnie- jak wychodzą zdjęcia z rossmana? ładne? i jak cenowo?

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Ja to mam smak na ten sok z Biedronki i czekam może w piątek pojadę w miasto to kupię
ja dziś kupiłam napój w biedronce o smaku mojito- jak nie drinkuję to chociaż niech atrapa będzie
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 18:19   #3951
ja :)
Zakorzenienie

Ale cisza tu nie wierze!
Ja wlasnie wracam z jogi, fajnie było pani instruktorka pokazała pare ćwiczeń kolejnych do zachęty do obrotu
Jedna koleżanka z zajęć jest w 36 tyg i tydzien temu obie sie zalilsmy ze dzieci nie obrócone a dzis mowi ze była wlasnie na usg i maluch sie obrócił także jest nadzieja o dla mnie, coraz wiecej przypadków słyszę ze dzieci sie tak późno obracają szczególnie w drugiej ciąży

Sent from my iPhone using Tapatalk
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 18:29   #3952
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość

identyko, miałam S3 w sumie nadal mam służbowy a swój S4 i też mega jestem zadowolona a na te A3 i 5 patrzyłam, moim zdaniem fajne telefony tylko tam chyba bateria jest niewymienialna jak w iphonach? Mnie to trochę odstraszyło, bo wówczas też się nad nimi zastanawiałam

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
nie mamy i nie planujemy zakupu na tym etapie mam prześcieradło na gumkę w liczbie 3, rożek minky i śpiworek pościel jak maluszek będzie większy ale przeglądałam i wzory i rozmiary tak orientacyjnie
jejku faktycznie masz rację! Głupieję już, wystarczy jak kupie prześcieradełko, może ochraniacz i falbanę, a na pościel to chyba do jesieni poczeka

Edytowane przez wykalacka
Czas edycji: 2015-12-15 o 18:31
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 18:38   #3953
agaczilla21
Zakorzenienie

Dzieci śpią. mam luz. Tylko co z tego jak nawet pogadać nie mam z kim...
Stary 2015-12-15, 19:10   #3954
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieci śpią. mam luz. Tylko co z tego jak nawet pogadać nie mam z kim...
A my?
Stary 2015-12-15, 19:20   #3955
agaczilla21
Zakorzenienie

Taaa Ola...takie tu dzisiaj wszystkie rozmowne 😉zaczną pisać jak ja pójdę spać...
Stary 2015-12-15, 19:21   #3956
Zakorzenienie

Cytat:
Taaa Ola...takie tu dzisiaj wszystkie rozmowne 😉
To fakt, wczoraj ledwo szlo nadazyc a dzis cisza
Stary 2015-12-15, 19:23   #3957
marciar7
Zakorzenienie

Ja nie pisze bo w domu jakos w slabym stanie jestem.. Psychicznym wiec jakos tak
Stary 2015-12-15, 19:24   #3958
agaczilla21
Zakorzenienie

Nie lubię jak M ma nocki...jak ma dniówki to gadamy wieczorem i zleci...
Stary 2015-12-15, 19:30   #3959
Basieku1
Raczkowanie

Witamy się w 33 tygodniu
czytam Was na bieżąco, ale jak już nadrobię to nie wiem co komu chciałam odpisywać

wczoraj miałam wizytę i nie jest za dobrze z Alą ok, ale szyjka się skróciła ... dostałam jakieś antybiotyki i globulki na podtrzymanie. Lekarz kazał leżeć, leżeć i jeszcze raz odpoczywać za tydzień następna wizyta, bo nawet lekarz się wystraszył
na moja bezsenność i stresy dostałam nawet tabletki na uspokojenie
Basieku1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 19:34   #3960
NanaR
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Basieku1 Pokaż wiadomość
Witamy się w 33 tygodniu
czytam Was na bieżąco, ale jak już nadrobię to nie wiem co komu chciałam odpisywać

wczoraj miałam wizytę i nie jest za dobrze z Alą ok, ale szyjka się skróciła ... dostałam jakieś antybiotyki i globulki na podtrzymanie. Lekarz kazał leżeć, leżeć i jeszcze raz odpoczywać za tydzień następna wizyta, bo nawet lekarz się wystraszył
na moja bezsenność i stresy dostałam nawet tabletki na uspokojenie
No to nie ma wyjścia do łóżeczka dobry film i odpoczywać będzie dobrze trzymam kciuki

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości