|
|
#1951 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII
Cytat:
Imię zdrabniam ale Lenka, Lenusia itp. nigdy inaczej. duże, duże zgrabny brzuszek.
|
|
#1952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak się ma dziecko nauczyć poprawnie mówić jak otoczenie mu wali głupoty ![]() Byliśmy ostatnio u znajomych i ich syn (8l) latał i seplenił. Za każdym razem mówiłam mu, żeby nie seplenił, bo jest już duży. Rodzice ani razu mu nie zwrócili uwagi sami z siebie raz jak znowu mu powiedziałam, żeby mówił normalnie to mama mi przytaknęła i powiedziała, że faktycznie mów normalnie. Ale potem już się to nie zdarzyło
|
|
|
|
|
#1953 |
|
Rozeznanie
|
U nas w szpitalu morfologię i APTT robią przy przyjęciu bo anestezjolog w razie znieczulenia chce wyniki z tego samego dnia, więc położna uczulała, że tego nie trzeba.
|
|
|
|
#1954 |
|
Zakorzenienie
|
Zdrabnianie imion to dla mnie spoko
Ale niunia? Na placu zabaw przychodziła dziewczynka w wieku Olki z babcią. I babcia wiecznie do niej "niunia to niunia tamto" i mała przestała mówić, że ma na imię Ania tylko że jest Niunia. Raz przyszła z tatą i mi się żalił, że ma problem z babcią właśnie, bo dziecko nie wie jak się nazywa przez to
|
|
|
|
#1955 |
|
Zakorzenienie
|
Magda, Kogiel dokladnie o to mi chodzi.... No cukier mi sie podnosi jak slysze takie "ciapanie" do dziecka.... Myslalam, ze tylko ja mam jakies zboczenie na tym punkcie
nooo to juz bede totalnie wrednym rudzielcem bo jeszcze za to bede opierdzielac sesese Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#1957 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oooo i tu tez moze u nas byc problem bo babcia meza stwierdzila, ze nasz Franek bedzie dla niej Kubusiem..... Nie mam nic do tego imienia ale no nie robmy z dziecka idioty..... To tez trzeba bedzie wyprostowac ![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- No mezus przyjechal wiec zbieram sie wizytowac, trzymajcie kciuki za zdrowie i zycie lekarza... ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
|
#1959 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mojej kolezanki dziadek do jej dziecka mowi Wojtus,a maly to Kuba wlasnie powiedzial,ze On dla niego zawsze bedzie Wojtusiem
|
|
|
|
|
#1960 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1961 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ------- Magda swietne te Wasze zwierzatka
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-12-15 o 15:54 |
|
|
|
|
#1962 |
|
Zakorzenienie
|
Casaa daj mu popalić!
|
|
|
|
#1963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę.
|
|
|
|
|
#1964 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak pisalyscie o tych frytkach. Chyba pojde zrobic
|
#1965 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To że łatwiej powiedzieć to akurat żaden argument Cytat:
|
|
#1966 | |
|
Rozeznanie
|
zuken kogiel śliczne brzuszki
Cytat:
![]() Faktycznie coś mało Tak jak dziewczyny piszą sprawdź co potrzeba do szpitala
|
|
|
|
|
#1967 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w ogóle mam problem ze słowem "baja" - dla mnie to jest taki jakiś prostacki neologizm, w ogóle bajka dla mnie to jest np Andersena czy braci Grimm a film w tv to kreskówka. Ale to tylko takie moje prywatne zboczenie, jak będzie z dzieckiem to wyjdzie w praniu.
|
#1968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do seplenienia. Młody potrafi normalnie mówić tylko pewnie chciał zwrócić nasz uwagę na siebie Jednak dla mnie mama powinna zwrócić mu uwagę a nie totalnie to zignorować nawet jeśli to tygodniowa zajawka
|
|
|
|
|
#1969 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1970 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam mieć dzisiaj wizytę u gina ostatnią, pobranie GBS i ogólnie rozmowę na temat CC tego 21.12. Ostatnią wizytę miałam 10.11 ... i wyobraźcie sobie, że przyjeżdżam a przychodnia nie poinformowała mnie o zmianie terminu wizyty z dziś na wczoraj
No i dały mi nr telefonu do lekarza co teraz, ale doktor nie odbierał. Poszłam do przychodni że one mają to załatwić bo dodatkowo kończy mi się zwolnienie, doktor poza zasięgiem... Odebrał (prowadził auto) , na szybko wymyślił żebym przyszła w poniedziałek na IP i powiedziała, że mam skurcze, to zejdzie do mnie. Zwolnienie kazał wypisać. Co nie rozwiązuje mojego problemu pod tytułem: jak się w takim razie przygotować, co z konsultacją amestezjologiczną i w ogóle nie wiem czy wszystko jest ok, bo to będzie 6tyg od wizyty...
|
|
#1971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze jak mogli Ci nie poinformować o czymś takim?? Przegięcie |
|
|
|
|
#1972 |
|
Zakorzenienie
|
Podobno tydzień temu kobieta wysyłała SMS do pacjentek ale ja żadnego nie dostałam. Ani SMS, ani telefonu
dziś 37t4d, jak mogły mnie tak olać i zostawić bez potwierdzenia wizyty?
|
|
#1973 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1974 |
|
Zakorzenienie
|
Jerzyczka no to piękną nagrodę dostała, super taki sprzęcior! I co służy Ci do dzisiaj?
![]() Ale masz dzisiaj dobry dzień, gratuluję premii!!! Co do ruchów to żadnej zmiany nie czuję - czkawka tak jak był na dole po prawej, najtwardszy punkt brzucha czyli mądra głowa jak mi się wydaje, po prawej nad pępkiem no i nóżki po lewej, a najwięcej gmerania jest na samym dole ![]() Ale pomału oswajam się z ta myślą, że będą mnie ciachać :P Ja dzisiaj na obiad zrobiłam zapiekankę z ziemniaków, kiełbaski, szczypiorku i cebuli , jakoś nie miałam weny Casaa powodzenia na wizycie! za Ciebie i gina ![]() Co do zdrobnień to ja niestety mam taką manię, która wiem, że jest zła i okropna i będę z całych sił starała się do dziecka nie zdrabniać, już TŻ tego dopilnuje bo jego wkurzają zdrobnienia ![]() kogiel duże, ale jakie zgrabne!
|
#1976 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no żenada po prostu... Dobrze, że chociaż lekarz coś pokombinował i że Cię zobaczy w poniedziałek.
|
|
|
|
#1977 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jestem okropnie zestresowana, bo poza tym, że mam przyjść do szpitala i kłamać o skurczach, żeby go wezwali, to nic nie wiem. Wolałabym tak po prostu mieć skierowanie a nie czekać teraz w kolejce do zgłoszenia, opisywać coś, czego nie mam... i czy zdąży wszystko zrobić przed końcem swojego dyżuru? Co jak np, młody miałby niedowagę, w sensie <2.5kg? (Ma dość krótki) mam ochotę wyrywać sobie włosy z głowy,.
|
|
#1978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, też nie lubię takich sytuacji. Ale dobrze chociaż, że w razie czego masz do niego nr telefonu. Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze. |
|
|
|
|
#1979 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja bym się kłóciła z babkami z rejestracji, bo to nie Twoja wina, wiec niech one coś wymyślą...A nie wchodzi w grę wizyta u innego lekarza, żeby Ci zrobili USG, sprawdzili jak sytuacja wygląda ? |
|
|
|
|
#1980 |
|
Zakorzenienie
|
zuken, kogiel super brzuszki
![]() Jerzyczka Ty to masz szczęście ![]() magda fajnie wyszły te rysunki ![]() small powiedziała, że według niej powinnam rodzić CC, ale wedle obecnych procedur bardzo mało jest okulistycznych wskazań do bezwzględnego cięcia i ostateczną decyzję podejmie lekarz przy przyjęciu mnie do szpitala. Casa powodzenia, a co lekarz zrobił, że taki nalocik mu szykujesz? ![]() med to Cię zrobili |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:10.

zdrabniac bede pewnie Kubusia imie i wymyslac odmiany tego imienia na milion sposobow, ale chcialabym mowic normalnie 

Jak się ma dziecko nauczyć poprawnie mówić jak otoczenie mu wali głupoty
raz jak znowu mu powiedziałam, żeby mówił normalnie to mama mi przytaknęła i powiedziała, że faktycznie mów normalnie. Ale potem już się to nie zdarzyło

dziś 37t4d, jak mogły mnie tak olać i zostawić bez potwierdzenia wizyty?
ja bym się kłóciła z babkami z rejestracji, bo to nie Twoja wina, wiec niech one coś wymyślą...