|
|
#811 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.2
Cytat:
Uważam że tramwajem szybciej się jedzie i można szybciej dojechać prawie wszędzie. Ruch nam jest wskazany więc powolutku można chodzić ale zgadzam sie że czasami jest to męczące i natłok ludzi robi swoje.
|
|
#812 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety związek polega na kompromisach więc zawsze trzeba się jakoś dogadać. W lutym możemy się starać o kredyt, ale Tż coś mi już wspominał że w pracy coś kombinuję z umowami więc może być różnie. A jak nie ma się bogatych rodziców czy mieszkania po babci to zostaje tylko wynajem... taka prawda ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- To idź pierw do lekarza internisty i zobaczysz co Ci poradzi, bo może to się obejdzie bez antybiotyku. Może rób sobie okłady z ciepłej wody na zatoki, albo inhalacje i powinno coś pomóc.
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2015-12-15 o 18:33 |
|
|
|
|
#814 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Użyłam Nasivin (wersje dla dzieci od roczku do 6 lat), podziałało momentalnie i cała noc przespana Olinka antybiotyk na przeziębienia nie pomoże, a wręcz zaszkodzi! Taki urok ciąży, łapiemy wszystkie choróbska ze zdwojoną siłą Tym bardziej, że masz przedszkolaka w domu, który znosi infekcje.sliweczka super, że już masz samochód
|
|
#815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja prawko mam 8 lat i bardzo malutko jeździłam Zacznę jeździć tak pełną parą jak swoje auto będę miała. Trochę się boję jak to będzieMy niestety nie mamy mieszkania po dziadkach czy rodzicach. Wylądowaliśmy w oddalonej części kraju w znacznej odległosci od moich rodziców i ok 100km od rodziców TŻ więc jesteśmy tutaj zdani sami na siebie
'' Na seksapil składa się w połowie to, co kobieta ma, a w połowie to, co myśli, że ma ''. Sophia Loren Edytowane przez Madzia9999 Czas edycji: 2015-12-15 o 18:42 |
|
|
|
|
#816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z 5 razu już kupowałam, ale co już byłam zdecydowana to się rozmyślałam ![]() I sobie radzicie - macie kredyt mieszkaniowy? W Krakowie mieszkania są bardzo drogie. A jak już się chce człowiek starać o MDM to tylko zostają mieszkania pierwotne do wykończenia bo wtórne albo nie wchodzą do limitu albo już ich nie ma :/ A człowiek weźmie kredyt na mieszkanie to raczej już go nie stać na kolejny kredyt na wykończenie bo z czegoś trzeba żyć i swoje zobowiązania płacić. Więc czarna dupa że tak powiem :/ Czasami sobie myślę jak tu mają żyć młode małżeństwa czy pary :/
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2015-12-15 o 18:51 |
|
|
|
|
#817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko teraz jak się pojawi dziecko to auto się przyda, TŻ całe dnie w pracy. Znacznie ułatwi mi to codziennie życie Z rynku pierwotnego wykończeniówka Nas przerażała, nie chcieliśmy się w to pakować. TŻ dużo pracuje, ja sama bym musiala to ogarniać także celowaliśmy w rynek wtórny. Mamy mieszkanie na kredyt hipoteczny, nie skorzystaliśmy z MDM to limity metrażowe są niskie. My chcieliśmy od rzu większe mieszkanie bo chcemy mieć dwoje dzieci Docelowo obydwoje marzymy o własnym domku Zarówno jak jak i TŻ wychowywaliśmy się w domach
|
|
#818 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam samochód odkąd zdałam prawo jazdy, czyli ponad 4 lata i jestem tak uzależniona od auta , że jak nie miałam miesiąc to była dla mnie katastrofa
|
|
|
|
#819 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dokladnie a dzisiaj Ola ma antybiotyk bo ma BEZOBJAWOWO ZAPALENIE UCHA gdyby nie nasza dociekliwość pekl by jej bębenek masakra ![]() Wlasnie zaczynam się zastanawiać bo skoro praktycznie ciągle jestem przeziębiona to czy to bardziej nie zaszkodzi dzidzi niż sam antybiotyk.? Juz nie wiem co robić. Kupiłam wode morska może cos pomoze |
|
|
|
|
#820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w ogóle nie i teraz mam lekką barierę strachu
|
|
#821 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiadomo że w innych miastach są inne kwoty za m2. Ehhh pożyjemy zobaczymy. Też bym wolała mieszkanie z rynku wtórnego bo możesz sobie mieszkać i z czasem coś remontować. ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Cytat:
dużo zdrowia życzę
|
|
#822 |
|
Zakorzenienie
|
HANECZKA jesteś w grupie ryzyka cukrzycowego? Juz doczytałam
![]() ANIA Medea dobra. mialam swinga.a wozki, zalezy czego oczekujesz. Emaljunga to mercedes Sent from my Lumia 800 using Tapatalk ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- ..ale np jest ciężki wiec jak nie masz windy to odradzam. I jest duży, wiec tutaj kwestia bagażnika. Też słyszałam o tym ze cytryna moze zaburzać wynik. Gratuluje rozpoczęcie 2trymestru. A ja witam się w 17tygodniu. ![]() OLINKA zdrowia! Jak tam córka? Rumień jeszcze grasuje?doczytałam o uchu. Biedna! Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#823 |
|
Zakorzenienie
|
Olinka pogadaj z lekarzem i powiedz mu swoje objawy nie ma się co męczyć!
|
#824 | ||
|
Ania
|
Cytat:
moglismy, u rodzicow tz mieszkac nie bylo gdzie, u moich tez, a chcielismy sami... Teraz, od okolo stycznia/lutego wracamy do moich rodzicow i bedziemy myslec nad kredytem i domem... O ile ktos da nam kredyt ![]() Cytat:
i auto tez mam od pocztku, i teraz bez niego jak bez reki, to prawd Wrocilam wlasnie od kardiologa z sercem wszystko w porzadku-takze chociaz tyle
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
|
|
|
#825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koleżanka z mężem również z 3 lata wynajmowali po ślubie aż dzieciątko się pojawiało. Wrócili do rodziców na 2 lata i teraz jak tylko uda jej się znaleźć prace będą chcieli wziąć mieszkanie na kredyt bo jednak z rodzicami się inaczej żyje. Mają swoje zasady , zachowania itp Ja kiedyś dwa razy wyjmowałam , raz wróciłam do rodziców i powiedziałam że to jest mój ostatni raz. Że kolejny raz tego nie zrobię.
|
|
#826 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to super , że wszystko ok Mamy prawie identyczną sytuację, my tak samo wynajmujemy ale od stycznia wracamy do moich rodziców, i jak się dzidzia urodzi będziemy myśleć o kredycie tylko kto nam da ale chcielibyśmy kupić mieszkanie do remontu od miasta bo są w małej cenie, a mój tż budowlaniec złota rączka więc wszystko sam by zrobił z teściem a na materiały itd też ma ogromne zniżki także duzo mniej by to nas wyniosło.. |
|
|
|
|
#828 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#829 |
|
Zadomowienie
|
Ja w 1 ciąży lekarz byl pewny w 15
|
|
|
|
#830 | ||
|
Ania
|
Cytat:
Cytat:
mozna tak kupić , jak ktos sie zna
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
|
|
|
#831 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Czekam na spokojnie do połówkowego na potwierdzenie,
|
|
#832 |
|
Zakorzenienie
|
hej
jak tam, wizytytowała któraś dzisiaj? bo jutro wiem, że wysyp wizyt co do mdłości to nawet mi nic nie mówcie leci 2 trymestr, a ja dzisiaj rano paw kurcze z Mikim przeszło dokładnie jak drugi trymestr się zaczął
|
#833 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#834 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, dzwoniłam do gina, zapytalam o ten test pappa, powiedzial ze moge zrobic badanie w laboratorium, zwykle bez algorytmu, bez podawania wymiarow dzidzia itd. Ktoras z was tak robila? Bo mnie prenatalne robi moj gin, a wiem ze wiekszosc robi w jakichs specjalnych placowkach, tam od razu pobieraja krew i wprowadzaja wartosci.
|
|
|
|
#835 | ||
|
Zakorzenienie
|
Pamiętasz jak pisałam o wodzie utlenionej. Polecam.
Cytat:
Mój w lipcu sie urodził i spał w pajacu, otulaczku i pod kocykiem. Inaczej nie spał bo było mu za zimno. Było ponad 30stopni Cytat:
|
||
|
|
|
#836 |
|
Zakorzenienie
|
u nas nie wiadomo- sprawdzimy w styczniu bo to co teraz wygląda na pisiora nie musi nim być
|
#837 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam wizytę 22.12 Bez usg tylko z badaniem moczu i morfologią mam przyjść. Pewnie wyznaczymy termin na połówkowe ![]() Cytat:
Najważniejsze żeby było zdrowe ![]() Zjadłam pyszne grzanki z mozzarelą, pomidorem, cebulką posypane suszoną bazylią. Na to sos czosnkowy i nutka pikantnego sosu japelano Pyszności
|
|
#838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.

Poki co dojeżdżam do pracy tramwajem, dochodzą mi przesiadki, spacer na przystanek. Trochę mnie to męczy
ale zgadzam sie że czasami jest to męczące i natłok ludzi robi swoje.

Tym bardziej, że masz przedszkolaka w domu, który znosi infekcje.
Docelowo obydwoje marzymy o własnym domku

Chociaż teraz rozmawiałam z koleżanką, która też urodziła w czerwcu i radzi, żeby kupić więcej body z długim rękawkiem niż z krótkim...