|
|
#3781 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
Pani hehe udany Torres
Zalecila nawilzac ale to chyba na suchote bardziej. Ogolnie powiedziala, ze tak ma i ze dorosli tez maja rumien. Dziwna ta lekarka Fakt faktem ze chlop tez sie robi czerwony jak mu goraco ale K. normalnie ma delikatnie zaczerwienione a jak mu cieplo to sie robia bordowe
|
#3782 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
sorce a jak młody znosi Twoja nieobecność? I jak Ty znoszisz jego? |
||
|
|
|
#3783 |
|
Zakorzenienie
|
Kwiatku, a macie jakieś opcje przedszkolne?
to zakwieciście... diagnozaaaaa T. też tak ma. może: miewa. i moja t. jest taaaaka dumna. bo to po niej ![]() tja. w Twojej profesji NIE MA beztalenć muzycznych, także na bank zgrozy nie ma
|
|
#3784 |
|
Zadomowienie
|
Pani to tak jak moj chlop sobie żartuję, że To dobrze, bo widać że jego syn ale jednak u niego to nie jest to samo, bo chlop jak mu goraco to jest czerwony po całości a nie same policzki jak u balwanka
Pediatra zawsze jak tylko wchodzilismy i widział małego policzki mówił że za dużo produktów mlecznych, tylko ze K. nie jadl nic takiego. No i mi sie wydaje, ze to nie jest normalne u 2-latka, tak samo jak grudkowata skora Jak coś bedziesz wiedziała to daj znać, bo też nie zamierzam tego tak zostawić. Boję się, że dzieci kiedyś będą się z niego śmiać, bo najgorzej jest jak sie zgrzeje. Wtedy te policzki sa bardzo bardzo czerwone
09.03.13 Edytowane przez kwiatuszekkk21 Czas edycji: 2015-12-15 o 09:40 |
|
|
|
#3785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My tez te problemy skórne mamy cały czas...buzia szorstka, zaczerwieniona jakby miał maskę...i na karku tez krostki i su chota. \smarujemy kiedy tylko możemy między wrzaskami (bo kazdy krem przeciez boli), kapiemy w emolientach ale szału nie ma...chociaz w tamtym roku wydaje mi się było gorzej...Bo drapał sie strasznie, az strupy były, teraz jak min. 2 razy dziennie sie posmaruje jest w miare ok...no i na ptaszku tez mu sie skóra sucha zrobiła, czasem taka skórka jakby peknięta;/ |
|
|
|
|
#3786 |
|
Zadomowienie
|
Co do przedszkola to inne opcje są, tzn są inne przedszkola ale jak jest w praktyce z przyjmowaniem w ciagu roku to nie wiem. Szkoda troche, bo Karol lubi babki i dzieciaki. No szkoda
Klementyna ja nie byłam na tym zebraniu, tylko tz. To był jakiś projekt unijny
|
#3787 |
|
Wtajemniczenie
|
Kwiatuszku, myslisz ze będą się dzieci śmiać z tskich rumieńcow? Eeeee tam...
Strasznie Wam współczuję z tymi problemami skornymi. Filipowi wyłapałam produkt i jest spokój. Na ciele miał suche plamki różowe i takie chrostki na pliczkach. Ale testy z krwi nic dziady nie pokazały. Rozstanie z Filipem codziennie zalewam morzem łez. Okropnie tęsknię. Fi dla mnie e domu robi orezrnty, szykuje jedzenie, mówi o mnie dużo ale nie płacze. Wczoraj mnie odwiedził i miał taaaaaka radoche. Nie chciał wracać potem, ale tz zabrał go na lodowisko i oglądać jakieś lampki świąteczne (fotka) więc maly elektryk jakoś się zabrał z tatusiem. W cxwartek jeszcze chcę zeby obaj przyszli. Fajnie Wam z tym poprawianiem przy czytaniu/śpiewaniu. Fi dopiero startuje z pamięciówkami, ale ma bardzo dobrą pamięć do tego co się mu mówiło, co widział. Nierzadko bylam w głębokim szoku, że on coś pamięta czy kojarzy. Pani, w którym tc urodziła się Olcia? Tz zamówił Filipciowi kalejdoskop jako prezent od siostrzyczki. Mam nadzieję że sie ucieszy i że będzie potrafił się przyglądać. Dziś ta lekarka, która mi ustaliła termin była na obchodzie z tym wczorajszym lekarzem i z uśmiechem na twarzy mowila, że coraz bliżej piątku. A pan doktor nic sie nie odzywał. Więc git.
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2015-12-15 o 10:15 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3788 |
|
Wtajemniczenie
|
Przekupstwa na rozłąkę.
|
|
#3789 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej
mam szpital w domu Karol od weekendu dychający, dziś już niby lepiej ale w domu siedzie, do tego Julka dziś wstała z temp 38,1 więc też w domu została., Wojtek jakiś katarek też ma pewnie zarażaony całowaniem![]() A ja zapisana na dziś do fryzjera na 12 myślałam że dzieci będą w placówkach to sobie na spokojnie z W. pójdziemy, ale ma mi tata przyjść z nimi posiedzieć ![]() Cytat:
![]() choinki stoją już dwie. Jedna u Julki druga u Karola tż przywiózł od teściów z ogródka w doniczkach musimy tylko ubrać ale to jak będziemy ubierać tą w salonie bo bombki w piwnicy więc pewnie w sobotę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ten znalazł swoje miejsce na ziemi, kto znalazł miejsce w sercu drugiego człowieka 05.07.2008 ![]() K W Edytowane przez Malpka Czas edycji: 2015-12-15 o 19:09 Powód: dopisek ;) |
|||||
|
|
|
#3790 |
|
Wtajemniczenie
|
Sorce wspolczuje rozstania
Kwiatku to lipa z przedszkolem... ech. Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Mam kufer na zabawki, jednak inny zamowilam na sklepie za 115 z wysylka. Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka[COLOR="Silver"] Edytowane przez Demeter Czas edycji: 2015-12-17 o 18:56 |
|
|
|
#3791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ten kot jaki fajny![]() Byłam dziś z Wojtkiem u fryzjerki przespał mi w wózku w przedsionku u niej 2 godziny a potem jeszcze do domu wróciliśmy i dopiero rozbieraniem go obudziłam
|
|
#3792 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3793 |
|
MBZ♥
|
Małpko, następnym razem nie rozbieraj
![]() Zdrowia!!!! Kwiatuszku, no cena kosmos:/słyszałam o takich dofinansowaniach tylko przez rok i potem odpłatność bardzo idzie w górę:/ Sorce, przepraszam myślałam cały czas, że pseudo od wagi Mogę się tylko domyślać jak Wam tęskno ale 18 tuż tuż![]() Zdjęcia My byliśmy w niedzielę w galerii i tam było "miasteczko św. Mikołaja" tak ślicznie ustrojone wszystko, Zosia była wniebowzięta ![]() Demeter świetna ta skrzynia Pani, teściową też zahaczacie w maratonie świątecznym? ![]() Znów umiesz czytać Moderna, poprawię się, aj promys Achna, Agatka, Bmma |
|
|
|
#3794 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mamy kolegę z rumieniem i nie jest to "fajne" ![]() Cytat:
![]() do sali mógł wejść czy korytarzowo? na lodowisko popatrzeć czy poślizgać się? 37t5d według internetowych wyliczeń. zobaczę jutro w papier jak mi wpisali ![]() Cytat:
![]() Demeter, ![]() Cytat:
JolanT, w Kaufie są bombki ecru. ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- heeeeeeh. ![]() też się cieszę, ale czasem się T. płyta zacina i to męczące ![]() a konkubent - ku urozmaiceniu i ku edukacji - zamówił sobie na wieczorne czytanie.... atlas ptaków.
|
|
|
#3795 |
|
MBZ♥
|
Pani, też czytamy ksiązki, atlasy o zwierzakach
teraz dostała puzzle czuczu:mapa z zaznaczonymi miejscówkami zwierząt i jest szał. Bardzo lubi też Rok w lesie, a ja kocham jak odpowiada na pytanie: jak sięnazywa zimowe legowisko niedźwiedzia?: gawla albo jak się nazywają dzieci dzika?: bachlaki kto w śmieciach grzebie i szuka tam jedzenia?: siop plalka![]() Jola w pepco są na pewno białe |
|
|
|
#3796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a my globus mu sprawiliśmy, bo on chce wiedzieć gdzie ten Nil
|
|
|
#3798 |
|
Zakorzenienie
|
eeeee, nie.
myślę, że to będzie abstrakcja (babcia sprawiła pod choinkę). teraz widziałam taką mapę ścienną ze zwierzakami. chyba to by było sensowniejsze ![]() nie wiem. w ogóle przez Demeter moje dzieci dostaną w prezencie... tapetę
|
|
#3799 |
|
Wtajemniczenie
|
Malpka, fotka!
Pani, na lodowisko popatrzyc. A w szpitalu do pokoju socjalnego przemycilismy Filipa. Fakt, była kuzynka tz i ją uprzedziliśmy. W czwartek to chyba się zapłaczę na pożegnanie! Globus! Super pomysł! Tylko gdzie ja to cholera postawię? Byou, kochane dziecięce słowa. Lubię jeszcze jak w trakcie opowieści Fifi sie bawi w słowotwórstwo, albo bidula źle odmienia (np. Kasia się zsikała w majtki bo nie dojdła do kibelka). A oststnio mnie rozbawiło, że miast przycisk mówi nacisk-w sumie się go naciska
|
|
#3800 |
|
MBZ♥
|
Kupiliśmy tą wersję mapy świata:
![]() Jaką tapetę? |
|
|
|
#3801 |
|
Zakorzenienie
|
Michał dostał od znajomych łyżwy z biedy
i czeka na lód ![]() uwielbiam ![]() dzisiejsze: "mamusiu, czy to się już upierzyło?" fajna. to ja widziałam "poważniejszą", ale teraz nie potrafię namierzyć. a tapeta taka: http://www.lasiniebo.pl/kolekcje/kto-tu-mieszka/
|
|
#3802 |
|
MBZ♥
|
Sorce
ja lubię Zosine: mamusiu czemu te pany tu przyszły![]() Pani, wiem o jaką Ci chodzi, nie podobała mi się:/ Fajna tapetejszyn czyli pomysł na urządzenie pokoju masz?
|
|
|
|
#3803 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze w temacie plakatów
![]() http://zblogowani.pl/wpis/322123/dar...i-wydrukowania |
|
|
|
#3804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3805 |
|
Zakorzenienie
|
Siedze w domu, na zwolnieniu do piatku ( cud, ale inna lekarka), mam nadzieje ze chate calkowicie ogarne.
Byou u nas nebbud pomogl przy tym poczatku jrtani, ale teraz kaszel jest mokry, dostala clemastinum wczoraj i hedelix. . Ale najgorsze jest kaszlenie w nocy. Masakra. Mam wrazenie ze jakby flegme zwymiotowala to by puscilo. Jola tak, dzieki. Ogladam zachwycam sie, ale to nie na moje realia. Kwiatuszku, budzety gmin sa zawsze ustalane do konca roku. Dlatego nie mozecie miec w styczniu dofinansowania- bo na 2016 budzet jedt ustalany dopiero. Miasta wspieraja takie placowki, ale dopiero po zaakceptowanym i ustalonym budzecie.
|
#3806 |
|
Zadomowienie
|
Jejku jakie fajne rzeczy pokazujecie
Małpka Wojtuś ideał Byou, Pani, Sorce jak zawsze jestem pod wrażeniem Waszych geniuszy i ich mowy no ale Zosia z tymi slowkami leśnymi... Szok siop plalka Sorce narobilas mi ochoty na lodowisko Fajne światełka U nas na rynku stoi taki ogromny miś ze swiatelek (wysokości jednopietrowego domu) i ciężarówka Coca-coli ale to chyba nie na stałe bylo. Pani i jak koledze objawia się ten rumień? Cały czas ma czy tylko reaguje na ciepło/zimno? Despa zdrówka O widzisz a ja pewna byłam, że to coś unijnego bo to w ogóle nowy żłobek. Babki i dyrektorka w szoku jaką kwotą zarzucił ten facet. Każą się buntować. Wczoraj tz musiał na jakimś papierze napisać ile jest w stanie dopłacić. Śmiech na sali Tak czy siak jedna babka powiedziała, że Karol od kwietnia pójdzie do przedszkola więc wyjdą tylko 3 miesiące drozszego płacenia a potem 5 godzin za darmo i 1zl za każdą następną. On chodzi na 6 godzin więc w sumie wyjdzie jakieś 20zł miesięcznie+wyżywienie. Chyba w każdym przedszkolu takie stawki? A tak w ogóle to myślałam, że dzieci na Pani się zwracają do tych kobiet a dopiero teraz jak zachwalaly jak K. ładnie ruszył z z mową wyszło, ze to ciocie. cieszyły się, że tak fajnie mówi dziękuję cioicue. No i jako że nie wiedziałam to nauczyłam go, żeby wolał Panią jak chce siku i teraz krzyczy "Pani ja chcę siku" (i on to tak fajnie akcentuje, jakby zebrał pod kościołem )---------- Dopisano o 05:57 ---------- Poprzedni post napisano o 05:21 ---------- Jakby ktoś chciał zrobić tipi http://mamainspiruje.pl/jak-zrobic-tipi-za-55-zl/
|
#3807 |
|
Wtajemniczenie
|
Panika, i co? Upierzylo sie Wam to pranie? Hihihi w szopie plalce
![]() Fi jeszcze nagminnie mówi, ze cos sie ZAPSUŁO. I to akurat mnIE denerwuje, a nie chce się wyplenić ![]() Kwiatku, widzę i słyszę i śmieje się z Karola żebraczka. Ruszył z mową? Superowo ![]() Despa, zdrowia dla Emi i udanego sprzątania. Z rozpędu wpadaj do mnie i poproszę o ogarnięcie kuchni
|
|
#3808 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dla nas Michał mówi świetnie. aczkolwiek wczoraj był u nas kolega i nie wszystko rozumiał. jednak obycie z dzieckiem, kontekst i osłuchanie, na tym etapie, ma znaczenie. Michał ma - niestety - naleciałości żłobkowe. ![]() ![]() klask i:![]() dla Karola Cytat:
a już alkohol t. pije raz na pół roku pół kieliszka wina i wygląda jak apacz. albo jakby butelkę strzeliła. tja ![]() dziś rano pobiegnił po samolot. jednak moje ulubione to rowerowe. Michał jeździ na rowerze (na biegówce). ale Dawidek (kolega z żłoba) ma rower z pedałami. więc T. jeździ na rowerze, a Dawid pedali ale wiosną Michał też będzie pedalił, bo będzie już duży ![]() BYou, unikam jak mogę "Roku w lesie" (no za dużo mamy), ale widzę, że jednak mus... No jeszcze tę jedną ![]() ![]()
|
|
|
#3809 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Małpka, zdrówka Byou, może się znajdzie miejsce. Skrzynia nie jest za duża, nie za mała no idealna ![]() Pani, Tapeta na gwiazdke? ![]() ![]() A ja w Empiku pokazywałam K Czereśniową i zero zainteresowania Także rok w lesie fajnie wyglada, ale tez u nas odpada..----- Ostatnie zdjecie i już Was nie mecze ![]() Było i jest! Jeszcze dojdą plakaty w ramce przy łożku K, do ramek na pólce i koniec
Edytowane przez Demeter Czas edycji: 2015-12-17 o 18:56 |
|
|
|
#3810 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny fajne slowotwory wymyślają Wasze dzieci
![]() Panika kiedy ruszajcie i na jak długo? Będziesz w sieci czy poza? ![]() My Wigilie w tym roku pierwszy raz spędzamy w domu sami, a weekend u teściowej ![]() Choinkę wczoraj kupiliśmy, wybrana i świeżo ścięta, w naszej okolicy jest szkółka choinek ![]() Teraz jeszcze muszę dokupić jakieś ozdoby ![]() Marcel wczoraj u dentysty niestety nie pokazał ząbków, (przestraszył się pana ), ale umówiłam go na następny tydzień u innej pani dentystki, może nam się uda lepiej, bo idę z nim sama - ale za to ja mam czyściutkie zeby ![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Sorce przytulam mocno, tęsknisz bardzo za pierworodnym
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:52.

Karol od weekendu dychający, dziś już niby lepiej ale w domu siedzie, do tego Julka dziś wstała z temp 38,1 więc też w domu została., Wojtek jakiś katarek też ma pewnie zarażaony całowaniem
05.07.2008 

klask i: