|
|
#841 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.2
Cytat:
sam pappa to jest tylko teoria.. troche wyrwana z kontekstu. Nie wiem czemu gin Ci tak powiedział - mnie mój gin wysłał do genetyka na usg prenatalne. Bo on się na tym aż tak dobrze nie zna są lepsi w tej dziedzinie. Większość lekarzy wysyła pacjentki gdzie oni polecają robić takie "usg genetyczne". Chyba że masz lekarza prowadzącego ktory sie specjalizuje w tych badaniach też. No i test pappa najlepiej do 2 dni po usg prenatalnym bo inaczej sie rozmywaja te proporcje bo dziecko rośnie.. któraś pytała o prywatną położna - i co do daje. Czytałam na tel i nie pamiętam która - przepraszam ![]() a daje tyle, że cały poród jest ona z Tobą. Są na zmianie inne położne, ale moga CIe ewentualnie doglądać, ty masz swoja położną która jest przy Tobie tyle ile chcesz. Może być cały poród, może być np wtedy kiedy ją zawołasz jak chcesz pobyc chwile z męzem czy sama. No i odbiera Twój poród - masz pewność że nie zmieni Ci sie położna bo rodzisz 24 godziny i 3 zmiany położnych ;P ona siedzi z Tobą od początku do końca. Przed porodem jakieś 3-4 tys raz w tyg jeździsz do niej na kontrole do szpitala - ona robi Ci ktg itp. Ogólnie opiekuje się Tobą ![]() u mnie w szpitalu taka opcja to 1000 zł. Wiem, że u mojej cioci w szpitalu 600 zł ale taniej już nie widziałam
|
|
|
|
|
#842 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny pomocy mam 37.5
|
|
|
|
#843 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie wiem czy antybiotyk to dobry pomysł, bo osłabia organizm i nie działa na wirusy, a chyba taki rodzaj infekcji masz. No i nie gorączkujesz... Ja chyba najpirw spróbowałabym domowych sposobów- dużo wypoczywaj, wysypiaj się, jedz zdrowo, spaceruj, bierz witaminy... No i myśl pozytywnie przede wszystkim. A delikatnych kropli do nosa bym się nie obawiała. Ja też mam katar ale na szczęście taki spływający, więc bezproblemowy właściwie. A masz dobre wyniki krwi? Cytat:
Cytat:
I nie miałam nigdy żadnej stłuczki- odpukać ![]() Chociaż pewnie gdybym mieszkała w dużym mieście z dobrą komunikacją i korkami na drogach to bym wybrała dojazdy np. tramwajem. Ja mieszkam na zadupiu gdzie do miasta jeździ 5 autobusów dziennie na krzyż, więc bez auta jak bez ręki. |
||||
|
|
|
#844 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#845 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#846 |
|
Zakorzenienie
|
wez paracetamol. jak będzie wiecej niż 38.5 jedz na IP podaja ci coś na zbicie
|
|
|
|
#847 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez mialam ciezko z jazda samochodem, zdalam prawko, ale jezdzilam tylko okazjonalnie. Balam sie jezdzic, dotpracy mialam 15km, to wolalam jechac busem, jak wiedzialam, ze musze jechac gdzies autem to cala sie trzeslam, az sytuacja mnie zmusila i trzeba bylo jechac w centrum krakowa. I tak od tej pory jezdze, ale w duze miasta to sie nie pcham, no chyba ze z mezem, ale to tez tak w ostatecznosci.
|
|
|
|
#848 |
|
Konto usunięte
|
ha ha ha misia, napisałyśmy o tej samej porze dwie różne porady
![]() olinka, zrób jak Ci intuicja podpowiada. Dla mnie 37,5 to stan podgorączkowy niewymagający podawania leków. Naturalna reakcja obronna organizmu. No chyba że tendencja wzrostowa to wtedy co innego. |
|
|
|
#849 |
|
Zadomowienie
|
Olinka, sok z malin, apap, wit c, i do lozka, a jak nie przejdzie to jutrodo lekarza :-(
|
|
|
|
#850 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Też robię przerwę, brzuch mam ogromny po takiej kolacji ![]() ![]() Cytat:
Dobrze zrozumialam - 3-4 tysiące czy chodzi o to, że 3-4 razy jeździsz do niej. Mogę zapytać z jakiej części Polski jesteś? Cytat:
Z jednej strony kobiety byly spokojniejsze. Moja mama będąc ze mną w ciązy nie miała ani jednego usg - wiem, wiem czasy byly inne. Pewnie martwila się tak samo jak My czy dziecko będzie zdrowe, a może i mniej bo nie było tyle wiedzy i świadomości jak to się sprawdza ![]() Z drugiej strony kobieta ma prawo czy chcę urodzić chore dziecko świadomie. ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
|
|
#851 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny z tymi mieszkaniami to masakra :-( a krakow to juz zupelnie. My na szczescie na swoim, mojemu malzowi rodzice przed slubem kupili dom do remontu, wprowadzilismy sie rok po slubie, gdyby nie oni to pewnie do tej pory mieszkalibysmy w moim panienskim, malenkim pokoju. Teraz bierzemy kredyt na remont poddasza,/ nasze leczenie nas finansowo zrujnowalo/ bo z maluchami to nie pomiescimy sie na dole. Dla mnie kupic dzialke i postawic dom w dzisiejszych czasach to nieosiagalne bez kredytu :-(
|
|
|
|
#852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie, że macie już swój dom
|
|
#853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3-4 tygdnie jeździsz miało być bo ktoś się zdziwi ![]() ze śląska jestem ![]() chce siłami natury, a co sie okaże - nie wiem
|
|
|
|
|
#854 |
|
Zadomowienie
|
Jestem bardzo wdzieczna tesciom, jestesmy po slubie ponad 4 lata, ale zlego slowa nie moge o nich powiedziec, chociaz widzimy sie codziennie bo mieszkamy po sasiedzku. Ja tam nie mialabym problemu zeby mieszka razem z nimi, wiadomo sa plusy i minusy np oplaty na polowe, wspolne obiady itd. Ale mieszkanie samemu tez jest fajne;-)
|
|
|
|
#855 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() My się zdecydowaliśmy na rozbudowę mojego domu rodzinnego. Kupno działki i budowa byłyby nieosiągalne, a na wynajem było nam szkoda pieniędzy. Mieszkamy jednym domu z moimi rodzicami ale mamy oddzielne mieszkania, tylko ogród wspólny. Jak jest brzydka pogoda i nie spotykamy się ogrodzie to bywa i tak, że przez cały tydzień się nie widzimy ![]() A mój brat z żoną zdecydowali się na wyjazd do UK i oszczędzanie na budowę. Działkę mieli od rodziców i w 4 lata zaoszczędzili już 250 tys. zł., a żyją normalnie przy tym, wynajmują 2 pokojowe mieszkanie i jeżdżą na wakacje
|
|
|
|
|
#856 |
|
Zadomowienie
|
No wlasnie, bo mnie tez ta cena zszokowala:-D. U mnie cesarka, wiec polozna to chyba zbedna w moim przypadku. Mam tylko nadzieje, trafie na mojego gina, on jest ordynatorem, wiec to bedzie motywacja dla poloznych zeby byc milym, bo to nigdy nic nie wiadomo na kogo síe trafi :-D mialam dwa razy laparoskopie i raz histeroskopie prywatnie i troche sie rozbestwilam, co do opieki medycznej i podejscia do pacjenta.
|
|
|
|
#857 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie czailam, i rozkminiałam to tak że płacisz 3 lub 4 tys przed porodem i potem tysiak za poród. Coś mi jednak nie pasowało Więc dopytałam ![]() Brawo Ty ![]() Cytat:
Ja bardzo kocham swoich rodziców, rodziców TŻ szanuję i nic do nich nie mam. Jednak nie wyobrażam sobie mieszkania zarówno u moich rodziców jak i TŻ. Za długo mieszkamy sami, zeby teraz wrócić do nich. My już na końcówce studiów TŻ zamieszkaliśmy razem, łącznie prawie 5 lat razem mieszkamy. Z przerwą ok 8 miesięczną jak ja kończylam studia a TŻ musial się wyprowadzić bo dostał pracę w innym mieście.
|
|
#858 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#859 |
|
Zakorzenienie
|
Uciekam spać dziewczyny, jutro intensywny dzień w pracy mam :/
Dobrej nocki,pa pa
|
#860 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My w bloku mieszkamy nic w zasadzie poza opłacaniem rachunków Nas nie obchodzi, ale czynsz ok 800zł mamy ![]() Fajnie Wam, obok teściow przy bliźniakach przyda Wam się pomoc!
|
|
#862 | |
|
Konto usunięte
|
Tak motylek, czasem korzystam z tego, że mam rodziców pod ręką, raz w miesiącu spokojnie możemy z TZ się gdzieś wybrać- do kina albo na kolację ale za bardzo rodziców moimi dziećmi staram się nie obciążać.
A trawnik TZ z moim tatą koszą na zmianę Cytat:
|
|
|
|
|
#863 | |
|
Zadomowienie
|
Dobranoc dziewczyna, bo juz byscie daly spokoj z ta praca, najwyzsza pora pora pospac do 10 :-D
---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#864 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Problem w tym ze nie mam jak leżeć. Morfologia leci w dol jutro gin. http://barwydzwieku.com.pl/tympanome...e-ucha-dzieci/ Ola miała"tylko katar" nagle zapalenie spojówek. Coś mnie tknęło żeby zrobić badanie tampo ..... ( zaraz sprawdzę nigdy nie pamiętam!) i jednoznacznie wykazalo plaska krzywą co wskazuje na wode w bębenku tzn wysiekowe zapalenie. Edytowane przez olinka012 Czas edycji: 2015-12-15 o 23:11 |
|
|
|
|
#865 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też praktycznie od 6tc ciąży jestem cały czas chora. Zaliczyłam już ropną anginę, teraz mam znów duży katar, a moja temperatura utrzymuje się w tych "chorobach" cały czas w okolicach 37-37,5 st. Najlepiej udaj się do dobrego, zaufanego internisty i on podejmie decyzję o leczeniu Cytat:
Ja zrobiłam prawo jazdy dopiero w tym roku i od razu zaczęłam jeździć Teraz czujemy się z Zuzią "wolne", bo możemy sobie pojechać w najdalszą część miasta, albo dalej i nie jestem uzależniona od męża.Jak pomyśleliśmy o drugim dzieciaczku to ja postanowiłam sobie, że nie zajdę w ciążę dopóki nie zrobię prawka, bo później już pewnie nie zrobię. Zaczęłam kurs w lutym a na początku maja już jeździłam sama samochodem
|
|
#866 |
|
Zadomowienie
|
Temp 38,4 podejrzewam ze mam zapalenie zatok.
|
|
|
|
#867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj , jak teraz sytuacja? Zdrówka! |
|
|
|
|
#868 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#869 |
|
Zakorzenienie
|
Olinka idź do lekarza.
|
|
|
|
#870 |
|
Zadomowienie
|
Idę na 15
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.

I nie miałam nigdy żadnej stłuczki- odpukać