Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-16, 17:42   #2401
niezdara
Rozeznanie

Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII

Co do rozstępów.. Kupowałam pełno balsamów, smarowałam się dwa razy dziennie. Nawet elancylem za ponad 100 zł.. Oliwkami, masłami, emolium, i innymi cudami. Na cyckach mam piękne słoneczka, tyłek cały w małych kreseczkach i jedno udo...czerwono sine już w sumie... I zaczęłam mieć to w d.... też pokazywałam Tż bo on sam nie zauważył. A jak mu pokazałam to powiedział:"kobieto, jesteś w ciąży!". Po porodzie znów będę biegać więc jakoś ten mój tyłek się ujędrni a rozstępy znikną. Dostałam już kiedyś jak miałam moze z 16 lat bo mocno schudłam i potem ich nie było widać. Tych tez w końcu nie będzie przecież nosimy pod sercem taki mały ciężarek, wiadro wody i inne nie jest lekko, ale to przecież dla naszego wyczekanego dziecka

https://www.youtube.com/watch?v=DRoqk_z2Lgg

Polub mnie https://www.facebook.com/dailybetterblog/
niezdara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-16, 17:43   #2402
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Baby chodzi ci o takie lampiony? Dla mnie spoko sprawa białe są dość jasne ale kolorowe tlumia mocno światło
Takie cos jak na foto :-D

Kurcze moja mama miala ostatnio opryszczke bardzo uporczywa i kupila jakies magicznw serum ktore po kilku minutach robi sie przezroczyste i dalej leczy,podobno rewelacja,ale nie moge sobie nazwy przypomniec :-( ze swojej strony polecam wysuszanie wacikiem z alkoholem albo olejkiem z drzewa herbacianego,ale niestety na każdego dziala cos innego...jak nie przejdzie to na poród zakleilabym plastrem niestety :-/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1450284053604.jpg (27,8 KB, 10 załadowań)

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-16, 17:45   #2403
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Baby - to będzie fajne
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-16, 17:49   #2404
baby montana
Zakorzenienie

Dzieki za porade,moje konto bankowe sie ucieszy :-D

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-16, 17:51   #2405
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
Dzieki za porade,moje konto bankowe sie ucieszy :-D
Hahaha proszę u nas były na studniówce i mega dawały efekt także
Stary 2015-12-16, 17:52   #2406
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Ja torby też do końca spakowanej jeszcze nie mam. Np w ogóle kosmetyków nie mam dla siebie. Ale mam zamiar to zrobić teraz przed świętami. Nawet pampersy kupie o.
a której firmy pampersy kupujesz?
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-16, 17:53   #2407
kinga1701
Zakorzenienie

Baby olejku herbacianego nie można stosować w ciąży i dzieci do lat 3 tez nie. Wiec nie polecam.
Co do lampy to któraś robiła z tej papierowej tan piękny balon taki może i Ty zrób taki. One są super
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-16, 17:53   #2408
czarnulax
Zakorzenienie

Nebula trzymaj się! Dziecko to nie koniec świata. Ile jest bizneswoman dzieciatych? Mówisz, że miałaś wcześniej już problemy, teraz doszły jeszcze hormony. Nie rezygnuj z terapii po porodzie jeśli będzie Ci ona potrzebna.

magda super, że po wizycie wsio ok a odnośnie rozstępów, to powiem nie przejmuj się, bo później one zbledną, nie będą się rzucały w oczy, Tż nawet jeśli je widzi teraz, to nie będzie na nie zwracał uwagi. Przecież zdaje sobie sprawę z tego, że po ciąży ciało może się zmienić. Nie roztyłaś się, dbasz o siebie, a kwestia rozstępów to często genetyka. Jedni się niczym nie będą smarować i nic się nie pojawi, drugi będzie się smarował non stop a będzie jak tygrysek. Ale problem rozumiem, każda chce ładnie wyglądać i będę długo płakać jak mi wyskoczy coś na brzuchu bądź piersiach. Na udach już mam sprzed ciąży i powiem szczerze, że nie zwracam na nie nawet uwagi.

Casa trzymam kciuki

Jerzyczka zdrówka Lipa z tą opryszczką, ale przez te kilka dni może się z tym uda jeszcze uporać.

Ja mam torbę w większości spakowaną. Drobiazgów brakuje, które muszę wrzucić. Ale w mojej sytuacji dość niebezpiecznym by było gdybym jej nie spakowała
Stary 2015-12-16, 17:54   #2409
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
Aaaa i kojarzycie te takie lampy papierowe kule? Takie najtańsze sufitowe z Ikei? Wydaje sie wam ze cos takiego jest ok do pokoju dzieciecego? Bo inna ktora znalazlam i mi pasuje kosztuje prawie 40 euro,a aktualnie licze kazdy grosz :-/ zreszta te papierowe maja dosyc dobrze zaslonieta zarowke,tzn.chodzi mi o to ze szukam czegoś co nie bedzie bezpośrednio w oczy malej dawac :-P
myślę że to dobra opcja, światło będzie delikatne dzięki temu papierowi
Stary 2015-12-16, 17:54   #2410
ahnessy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość

Dziewczyny Wy juz wszystkie popakowane jestescie?
nadal czekam na zamówione koszule już prawie tydzień, nie mogę zebrać się do zamówienia z gemini więc nie mam ani tych podpasek ani majtek i tak jak Magda kosmetyków też brak

Magdusia a co do koloru to każda farba jest ciemniejsza na mokro dajcie tej szarości szansę

Cytat:
Napisane przez Nebula Pokaż wiadomość
właśnie to ostatnie sobie ciągle powtarzam. a co do świetlicy, to właśnie moja teściowa z rangi dyrki szkolnej wylądowała na świetlicy jako opiekunka dzieci... więc to co piszesz jest mi bliskie i ze względu na własną karierę i ze względu na problemy w rodzinie. Też się trzymaj. Razem będziemy się mobilizować w karierowaniu
będzie raźniej no chyba że się szybko zdecyduję na drugie dziecko

Dotka co tam ciekawego u Twojej współlokatorki - wciągnęłam się w serial

Edytowane przez ahnessy
Czas edycji: 2015-12-16 o 17:57
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-16, 17:58   #2411
czarnulax
Zakorzenienie

Mąż zrobił naleśniki i kupił nutelle, także jedną zachcianke zaspokoiłam Ale w między czasie przyszła mi inna Paluszki rybne! Rybki już czekają na jutro Całą ciążę nie miałam zachcianek tak teraz mam ochotę co chwilę na coś innego
Stary 2015-12-16, 17:58   #2412
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez koktajlowa7 Pokaż wiadomość
a której firmy pampersy kupujesz?
Daddy na początek jak nie spasuja to będę szukać innych

Wiecie..moze gdybym przed porodem nie miała kompleksów na punkcie swojego brzucha i ud to teraz nie podeszlabym do tego tak emocjonalnie..
Stary 2015-12-16, 18:01   #2413
koktajlowa7
Rozeznanie

[QUOTE=ahnessy;53823086] nadal czekam na zamówione koszule już prawie tydzień, nie mogę zebrać się do zamówienia z gemini więc nie mam ani tych podpasek ani majtek i tak jak Magda kosmetyków też brak

Magdusia a co do koloru to każda farba jest ciemniejsza na mokro dajcie tej szarości szansę

[QUOTE=Nebula;53822047]
właśnie to ostatnie sobie ciągle powtarzam. a co do świetlicy, to właśnie moja teściowa z rangi dyrki szkolnej wylądowała na świetlicy jako opiekunka dzieci... więc to co piszesz jest mi bliskie i ze względu na własną karierę i ze względu na problemy w rodzinie. Też się trzymaj. Razem będziemy się mobilizować w karierowaniu
Cytat:
będzie raźniej no chyba że się szybko zdecyduję na drugie dziecko

Dotka co tam ciekawego u Twojej współlokatorki - wciągnęłam się w serial
polecam skompletować zamówienie na gemini jak chcesz to mieć przed świętami, moja przesyłka dotarła po 6 dniach..

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

coś dziwnie zacytowało :O

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Mąż zrobił naleśniki i kupił nutelle, także jedną zachcianke zaspokoiłam Ale w między czasie przyszła mi inna Paluszki rybne! Rybki już czekają na jutro Całą ciążę nie miałam zachcianek tak teraz mam ochotę co chwilę na coś innego
ja tak samo, w ogóle ciągle coś teraz jem.. I najczęściej słodkie..
Stary 2015-12-16, 18:03   #2414
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Ja też tak mam. Ostatnio była faza na czekoladę! Myślałam że się odzwyczailam bo za słodkie a wchodzi jak złoto teraz
Stary 2015-12-16, 18:07   #2415
86ewula
Rozeznanie

Nebula pewnie nie dodam nic mądrzejszego niż dziewczyny juz napisały.
Powiem tylko że każda ma na pewno momenty zwątpienia czy nie lepiej było się wstrzymać. .. ja mimo że staraliśmy się rok o dziecko i mam 29 lat to czasami mam zwiechę czy nie mogliśmy jeszcze poczekać ;P wiem że to przez to że się martwię czy dam radę , itp ale wiem też że uśmiech mojego synka wszystko mi wynagrodzi.

Magda ja też się bardzo boje rozstępów. Boje się że przez to będę mniej akceptować siebie. Mimo że mam całe pośladki w rozstepach bo podczas dojrzewania chyba szalały hormony. Mąż nigdy nie zwracał na nie uwagi dodam nawet że mój mąż sam ma rozstępy na rękach od siłowni. Zaczął ćwiczyć w wieku 17 lat i też my wyszły. Pocieszam się tym że kompletnie mi to nie przeszkadza bo ich prawie nie widać. Zobaczysz że zbledną i o nich zapomnisz.
Ja się boję że zaczynam 36tydz i nic nie mam a mojej siostrze wyszły po porodzie. ... Także ostro Smaruje a od wczoraj łykam olej z wiesiołka bo on też uelastycznia skórę od Wewnątrz.

Zrobiłam dziś obiad , upieklam 5 blach ciasteczek na święta. Zjadłam wczorajszy barszczyk z kupnymi uszkami i odpoczywam. A zaraz na zakupy z mężem , do smyka zobaczyć ten wózek i wieczorem zrobię farsz na uszka świąteczne. Jakiś power dziś mam. Oby tak do porodu a młody to mi zaraz pępkiem wyjdzie.
86ewula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-16, 18:09   #2416
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 86ewula Pokaż wiadomość
Nebula pewnie nie dodam nic mądrzejszego niż dziewczyny juz napisały.
Powiem tylko że każda ma na pewno momenty zwątpienia czy nie lepiej było się wstrzymać. .. ja mimo że staraliśmy się rok o dziecko i mam 29 lat to czasami mam zwiechę czy nie mogliśmy jeszcze poczekać ;P wiem że to przez to że się martwię czy dam radę , itp ale wiem też że uśmiech mojego synka wszystko mi wynagrodzi.

Magda ja też się bardzo boje rozstępów. Boje się że przez to będę mniej akceptować siebie. Mimo że mam całe pośladki w rozstepach bo podczas dojrzewania chyba szalały hormony. Mąż nigdy nie zwracał na nie uwagi dodam nawet że mój mąż sam ma rozstępy na rękach od siłowni. Zaczął ćwiczyć w wieku 17 lat i też my wyszły. Pocieszam się tym że kompletnie mi to nie przeszkadza bo ich prawie nie widać. Zobaczysz że zbledną i o nich zapomnisz.
Ja się boję że zaczynam 36tydz i nic nie mam a mojej siostrze wyszły po porodzie. ... Także ostro Smaruje a od wczoraj łykam olej z wiesiołka bo on też uelastycznia skórę od Wewnątrz.

Zrobiłam dziś obiad , upieklam 5 blach ciasteczek na święta. Zjadłam wczorajszy barszczyk z kupnymi uszkami i odpoczywam. A zaraz na zakupy z mężem , do smyka zobaczyć ten wózek i wieczorem zrobię farsz na uszka świąteczne. Jakiś power dziś mam. Oby tak do porodu a młody to mi zaraz pępkiem wyjdzie.
o wow 5 blach ja to na razie mam jeden rodzaj ciasteczek.. teraz może w końcu znajdę więcej czasu na pieczenie
Stary 2015-12-16, 18:11   #2417
pietrusiowata
Rozeznanie

Ewula ja też mam w tym tygodniu power. Codziennie coś robię, gdzieś jadę. Sam tż się dziwi skąd takie pokłady energii.
Stary 2015-12-16, 18:14   #2418
Casaa
Zakorzenienie

Ewula, poszalalas z tym pieczeniem

Ja juz po kolacji nawet nie najgorzej bo 4 kromki razowca, lisc salaty, margaryna..., wedlina i korniszon dwie kromki zostawilam na pozniej zeby zjesc no ale chyba to standard, ze nie moze byc posilku bez wpadki bo podali herbate slodzona :P

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-16, 18:15   #2419
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Magdusiaaa co do ciemnego koloru to zawsze możesz rozjaśnić dodatkami wewnątrz - białe meble, jasne zasłony, ciepłe światło
Co do pakowania jak wrzuciłam kilka rzeczy do torby, która stoi pod łóżkiem, ale to bardziej dlatego, żeby na wierzchu nie stały i nie zbierały kurzu.

I super wiesci - w piątek TŻ dostaje kasę za takie dodatkowe zlecenie i śmigamy do Ikei w końcu kupimy szafę do przedpokoju.
A dzisiaj wstawiali z moim tatą nowe drzwi do piwnicy więc czas najwyższy na uprzątnięcie rupieciarni z pokoju Jaśka i po weekendzie Tz bierze się za malowanie i skręcanie, ale się ciesze, że wreszcie ruszymy ja będę mogła ogarnać pranie i już pójdzie naprzód wszystko
I wlasnie tak zamierzam zrobic. Biale lozeczko, biale meble. Mamy jeszcze zamiar kupic biala naklejke na sciane i mysle ze powinno byc spoko

Super ze u Was tez do przodu.
Ja juz ciuszki popralambi leza w foliowych workach

Cytat:
Napisane przez ahnessy Pokaż wiadomość
nadal czekam na zamówione koszule już prawie tydzień, nie mogę zebrać się do zamówienia z gemini więc nie mam ani tych podpasek ani majtek i tak jak Magda kosmetyków też brak

Wlasnie u mnie tez z ta torba slabo. Zaczelam i nie moge sie przylozyc zeby do konca dopakowac.

Dam jej szanse, dam. Oby sie odwdzieczyla

Baby dla mnie calkiem spoko sa te lampy takze czemu nie

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-16, 18:16   #2420
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ej ja nie chcę nic mówić, ale moja mama na wieść, że moja przyjaciółka umyla wszystkie okna, podłogi i skosila trawnik w 40 tc powiedziała że taki przypływ energii jest na poród, że kobieta nieświadomie przygotowuje dom na przybycie nowego członka rodziny, ma siłę i chęci na sprzątanie. I przyjaciółka faktycznie urodziła dwa dni później
Stary 2015-12-16, 18:16   #2421
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koktajlowa7 Pokaż wiadomość
ja tak samo, w ogóle ciągle coś teraz jem.. I najczęściej słodkie..
Cytat:
Ja też tak mam. Ostatnio była faza na czekoladę! Myślałam że się odzwyczailam bo za słodkie a wchodzi jak złoto teraz
Jak dobrze, że sama nie jestem Ja nie na słodkie, słodkie u mnie dalej jak całą ciążę jest na NIE no poza tą straszną chcicą na naleśniki z nutellą. Ale tak to przychodzą mi tak dziwne pomysły, że jak czasem brak pomysłu na obiad, tak teraz mam za dużo pomysłów i nie wiem co wybrać, bo jem jedno, a zaraz mi się marzy co innego
Stary 2015-12-16, 18:20   #2422
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Oj slodkie wchodzi masakrycznie. Dzis Lion XXL x2 za jednym zamachem

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-16, 18:20   #2423
pietrusiowata
Rozeznanie

Cytat:
Ej ja nie chcę nic mówić, ale moja mama na wieść, że moja przyjaciółka umyla wszystkie okna, podłogi i skosila trawnik w 40 tc powiedziała że taki przypływ energii jest na poród, że kobieta nieświadomie przygotowuje dom na przybycie nowego członka rodziny, ma siłę i chęci na sprzątanie. I przyjaciółka faktycznie urodziła dwa dni później
Mi pasuje jutro wizyta, w piątek Star Wars i Jasiek może się rodzić w niedzielę zaczynam 38tc liczony jak lekarze (nie do przodu)
Stary 2015-12-16, 18:22   #2424
kogielmogiel
Rozeznanie

Cześć dziewczyny, gratulacje udanych wizyt
Casaa trzynam kciuki !
Dotka super, że Witek takie postępy robi oby udało się wyjść w piątek !
Ja dzisiaj się za prasowanie wzięłam, dopiero połowa za mną. Za ten mój dzisiejszy trud idziemy do kina wieczorem
Stary 2015-12-16, 18:23   #2425
pietrusiowata
Rozeznanie

Idę robić kisiel moja ciążowa zachcianka ostatnio kupiłam każdy smak z półki
Stary 2015-12-16, 18:24   #2426
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

A ja zjadłam drożdżowke z jabłkiem, poprawiłam jogurtem i witaj zgago
Stary 2015-12-16, 18:24   #2427
kogielmogiel
Rozeznanie

U mnie w 3 trymestrze zaczęła się ochota na słodkie, wcześniej nie jadłam a teraz to muszę codziennie coś zjeść
Mojakaren brawo za postępy w remoncie
Stary 2015-12-16, 18:26   #2428
86ewula
Rozeznanie

Cytat:
Wypluj te słowa ; D mam jeszcze miesiąc do terminu
Choć od dwóch dni męczy mnie nocne bóle brzucha i ostatecznie biegunka... przez moment też się przestraszyłam że coś się dzieje. Ale miałam spr podwozie w czwartek i teraz mam w piątek i jak wszystko będzie ok to nie myślę o porodzie do następnej wizyty u gina 13 stycznia ; D

A przypomniało mi się magdusia o tej twojej farbie. Mokra jest zawsze ciemna a przy szarościach to bardzo widać. Ja mam ciemny grafit na dwóch ścianach w dziecięcym pokoju i białe meble i wg. Mnie jest super. Poczekaj kilka dni. A jak dojdą meble to tez efekt inny jak w pustym pokoju.
86ewula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-16, 18:26   #2429
kogielmogiel
Rozeznanie

Czujecie ze święta już za tydzień ? No ja dxisiaj to sobie uświadomiłam
Stary 2015-12-16, 18:28   #2430
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Uwaga RADA - jak przewijasz dziecko i jest kupa to nie znaczy ze podczas przewijania nie moze strzelic kolejnej prosto na Ciebie i caly przewijak.

Nie pytajcie skad to wiem

na SR nas ostrzegali
Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
My juz zostajemy caly czas ze soba, na noc tez. Nie mamy jezdzic na noworodki tylko tu podgrzac butle i sie karmic, kangurowac sie zeby sie grzal i w nocy spac razem zeby nie zmarzl
super
Cytat:
Napisane przez niezdara Pokaż wiadomość

Dziewczyny z cukrzycą, położne mi mówiły że słodkie mamy są kładzione wcześniej na oddział w celu sprawdzania cukrów i poród często wywoływany w 38,39tc. Znacie taką wersję skądś?

u mnie poród max w terminie, przenoszenie ciąży nie wchodzi w grę. Jeśli się samo nie rozkręci to wywoływanie porodu albo cc
Dlatego mój gin sie ucieszył że u mnie już rozwarcie idzie i że szybciej poród będzie, przynajmniej nie trzeba będzie kombinować mam nadzieję że się nie przeliczył bo już tydzień z tym rozwarciem chodzę
Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość

U mnie wszystko jest ok, zrobili przeplywy, ktg, podwozie zbadali i nie ma do czego sie przyczepic. Lekarz powiedzial, ze wstepnie bedziemy monitorowac przez 5-6dni i jesli nic sie nie bedzie dzialo to wyjde, natomiast jesli dojdzie do czynnosci skurczowej mam pojawic sie natychmiast w szpitalu bo wtedy moze zrobic sie groznie. Rozmawialam z przesympatyczna lekarka, ktora robila mi usg i powiedziala, ze jest bardzo niewielki odsetek przypadkow, ze pepowina na szyjce stwarza w czasie ciazy zagrozenie (co innego w czasie porodu), gorzej gdyby pepowina owinieta byla wokol reki lub nogi bo wtedy latwiej o zrobienie supla no i wiadomo.... Zdaje sobie sprawe, ze przez 24h nikt nie jest w stanie monitorowac dziecka. Mam nadzieje, ze jeszcze te 2tyg (do36tc) dotrwam i wtedy pogadam z lekarzem co robic, czy nie rozwiazywac wczesniej a teraz hit dla cukrzykow na obiad zupa buraczkowa z rozgotowanym bialym makaronem ziemniaki, surowka z marchewki, jablka, kiszonego i cos co chyba bylo kurczakiem ale tego noe tknelam, dodatkowo jablko na podwieczorek bez komentarza....
super ze w szpitalu nie jest źle

a dietka urocza jakbym miała jeszcze w ciąży w szpitalu leżeć to chyba TŻ 100% posiłków by mi donosił
Cytat:

Ja wiem, że one z czasem bledną, ale zanim zbledną to trochę czasu trzeba..
Nie potrafię pokazać się Tż.. ten mi gada, że to nie ważne, że on rozumie i że kocha taką jaką jestem. Ale po porodzie będę wyglądać zupełnie inaczej. Nikt mi nie wmówi, że wygląd to nie wszystko - bo faceci to wzrokowcy i nie byłby ze mną gdybym była blond albo byłabym mega szczupła.
Zafiksuję się sama w tym. I ja wiem, że dla was to błachostka taki problem.. ale ja sobie z tym nie umiem poradzić.
skoro TŻ tak mówi to musisz mu wierzyć. Nie ma co płakać nad nieuniknionym :glasiu
Ja tez się smaruje, w dodatku jestem na diecie a i tak jakieś tam rozstępy się pojawiły, są rzeczy których się nie przeskoczy

super że wizyta udana

Cytat:
Napisane przez Nebula Pokaż wiadomość
moja praca jest beznadziejna, wcale nie chcę tam wracać. Wolałabym znaleźć inną. Ale do tego muszę skończyć to co zaczęłam. Liczę na to, że dziecko będzie na mnie leżeć po porodzie, a ja będę mogła pisać. ale znając życie, plan diabli weźmie
wiem, że Wy też macie gorsze dni, dlatego w ogóle mi głupio, że o tym napisałam no ale już trudno. każdy ma swoje problemy, jedni walczą o życie, a ja tylko o swoje plany i ambicje. To próżne i głupie i powinnam się wstydzić. ale emocje są silne i nie zawsze się je umiejętnie kontroluje.
dobrze że sie wygadałaś
nic już mądrzejszego niż dziewczyny nie powiem. Jestem pewna że wszystko się ułoży i okaże się ze to jest właśnie idealny czas na dziecko dla Ciebie

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
Kinga, sprobuje z czosnkiem i czytam wlasnie w necie,ze miod jest dobry
A do do calowania to po prostu sie powstrzymam nie bede narazac Kuby, bede go przytulac po prostu mocno. Mam 6 dni na zlikwidowanie albo chociaz zmniejszenie tego paskudztwa.
myślę że jest spora szansa ze za 6 dni zniknie

Co do nagłej energii na porządki itp to tez ostatnio czytałam ze to oznaka zbliżającego się porodu że albo się ma nagle dużo energii albo całkowity jej brak - u mnie występuje to drugie niestety

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Edytowane przez Ewusia_marchew
Czas edycji: 2015-12-16 o 18:29
Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości