|
|
#2401 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII
Co do rozstępów.. Kupowałam pełno balsamów, smarowałam się dwa razy dziennie. Nawet elancylem za ponad 100 zł.. Oliwkami, masłami, emolium, i innymi cudami. Na cyckach mam piękne słoneczka, tyłek cały w małych kreseczkach i jedno udo...czerwono sine już w sumie... I zaczęłam mieć to w d....
też pokazywałam Tż bo on sam nie zauważył. A jak mu pokazałam to powiedział:"kobieto, jesteś w ciąży!". Po porodzie znów będę biegać więc jakoś ten mój tyłek się ujędrni a rozstępy znikną. Dostałam już kiedyś jak miałam moze z 16 lat bo mocno schudłam i potem ich nie było widać. Tych tez w końcu nie będzie przecież nosimy pod sercem taki mały ciężarek, wiadro wody i inne nie jest lekko, ale to przecież dla naszego wyczekanego dziecka https://www.youtube.com/watch?v=DRoqk_z2Lgg
|
|
#2402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze moja mama miala ostatnio opryszczke bardzo uporczywa i kupila jakies magicznw serum ktore po kilku minutach robi sie przezroczyste i dalej leczy,podobno rewelacja,ale nie moge sobie nazwy przypomniec :-( ze swojej strony polecam wysuszanie wacikiem z alkoholem albo olejkiem z drzewa herbacianego,ale niestety na każdego dziala cos innego...jak nie przejdzie to na poród zakleilabym plastrem niestety :-/
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#2404 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki za porade,moje konto bankowe sie ucieszy :-D
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#2405 |
|
Zakorzenienie
|
Hahaha proszę
|
|
|
|
#2406 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2407 |
|
Zakorzenienie
|
Baby olejku herbacianego nie można stosować w ciąży i dzieci do lat 3 tez nie. Wiec nie polecam.
Co do lampy to któraś robiła z tej papierowej tan piękny balon taki może i Ty zrób taki. One są super |
|
|
|
#2408 |
|
Zakorzenienie
|
Nebula trzymaj się! Dziecko to nie koniec świata. Ile jest bizneswoman dzieciatych? Mówisz, że miałaś wcześniej już problemy, teraz doszły jeszcze hormony. Nie rezygnuj z terapii po porodzie jeśli będzie Ci ona potrzebna.
magda super, że po wizycie wsio ok a odnośnie rozstępów, to powiem nie przejmuj się, bo później one zbledną, nie będą się rzucały w oczy, Tż nawet jeśli je widzi teraz, to nie będzie na nie zwracał uwagi. Przecież zdaje sobie sprawę z tego, że po ciąży ciało może się zmienić. Nie roztyłaś się, dbasz o siebie, a kwestia rozstępów to często genetyka. Jedni się niczym nie będą smarować i nic się nie pojawi, drugi będzie się smarował non stop a będzie jak tygrysek. Ale problem rozumiem, każda chce ładnie wyglądać i będę długo płakać jak mi wyskoczy coś na brzuchu bądź piersiach. Na udach już mam sprzed ciąży i powiem szczerze, że nie zwracam na nie nawet uwagi. Casa trzymam kciuki Jerzyczka zdrówka Ja mam torbę w większości spakowaną. Drobiazgów brakuje, które muszę wrzucić. Ale w mojej sytuacji dość niebezpiecznym by było gdybym jej nie spakowała
|
|
|
|
#2409 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2410 | |
|
Rozeznanie
|
![]() Magdusia a co do koloru to każda farba jest ciemniejsza na mokro ![]() Cytat:
Dotka co tam ciekawego u Twojej współlokatorki - wciągnęłam się w serial ![]()
Edytowane przez ahnessy Czas edycji: 2015-12-16 o 17:57 |
|
|
|
|
#2411 |
|
Zakorzenienie
|
Mąż zrobił naleśniki i kupił nutelle, także jedną zachcianke zaspokoiłam
Ale w między czasie przyszła mi inna Całą ciążę nie miałam zachcianek tak teraz mam ochotę co chwilę na coś innego
|
|
|
|
#2412 |
|
Zakorzenienie
|
Daddy na początek
jak nie spasuja to będę szukać innych Wiecie..moze gdybym przed porodem nie miała kompleksów na punkcie swojego brzucha i ud to teraz nie podeszlabym do tego tak emocjonalnie.. |
|
|
|
#2413 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=ahnessy;53823086]
![]() Magdusia a co do koloru to każda farba jest ciemniejsza na mokro ![]() [QUOTE=Nebula;53822047] właśnie to ostatnie sobie ciągle powtarzam. a co do świetlicy, to właśnie moja teściowa z rangi dyrki szkolnej wylądowała na świetlicy jako opiekunka dzieci... więc to co piszesz jest mi bliskie i ze względu na własną karierę i ze względu na problemy w rodzinie. Też się trzymaj. Razem będziemy się mobilizować w karierowaniu Cytat:
---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- coś dziwnie zacytowało :O ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- ja tak samo, w ogóle ciągle coś teraz jem.. I najczęściej słodkie.. |
|
|
|
|
#2414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2415 |
|
Rozeznanie
|
Nebula pewnie nie dodam nic mądrzejszego niż dziewczyny juz napisały.
Powiem tylko że każda ma na pewno momenty zwątpienia czy nie lepiej było się wstrzymać. .. ja mimo że staraliśmy się rok o dziecko i mam 29 lat to czasami mam zwiechę czy nie mogliśmy jeszcze poczekać ;P wiem że to przez to że się martwię czy dam radę , itp ale wiem też że uśmiech mojego synka wszystko mi wynagrodzi. Magda ja też się bardzo boje rozstępów. Boje się że przez to będę mniej akceptować siebie. Mimo że mam całe pośladki w rozstepach bo podczas dojrzewania chyba szalały hormony. Mąż nigdy nie zwracał na nie uwagi dodam nawet że mój mąż sam ma rozstępy na rękach od siłowni. Zaczął ćwiczyć w wieku 17 lat i też my wyszły. Pocieszam się tym że kompletnie mi to nie przeszkadza bo ich prawie nie widać. Zobaczysz że zbledną i o nich zapomnisz. Ja się boję że zaczynam 36tydz i nic nie mam a mojej siostrze wyszły po porodzie. ... Także ostro Smaruje a od wczoraj łykam olej z wiesiołka bo on też uelastycznia skórę od Wewnątrz. Zrobiłam dziś obiad , upieklam 5 blach ciasteczek na święta. Zjadłam wczorajszy barszczyk z kupnymi uszkami i odpoczywam. A zaraz na zakupy z mężem , do smyka zobaczyć ten wózek i wieczorem zrobię farsz na uszka świąteczne. Jakiś power dziś mam. Oby tak do porodu a młody to mi zaraz pępkiem wyjdzie.
|
|
|
|
#2416 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja to na razie mam jeden rodzaj ciasteczek.. teraz może w końcu znajdę więcej czasu na pieczenie
|
|
|
|
|
#2417 |
|
Rozeznanie
|
Ewula ja też mam w tym tygodniu power. Codziennie coś robię, gdzieś jadę. Sam tż się dziwi skąd takie pokłady energii.
|
|
#2418 |
|
Zakorzenienie
|
Ewula, poszalalas z tym pieczeniem
![]() Ja juz po kolacji nawet nie najgorzej bo 4 kromki razowca, lisc salaty, margaryna..., wedlina i korniszon dwie kromki zostawilam na pozniej zeby zjesc no ale chyba to standard, ze nie moze byc posilku bez wpadki bo podali herbate slodzona :P Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#2419 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Super ze u Was tez do przodu. Ja juz ciuszki popralambi leza w foliowych workach ![]() Cytat:
Dam jej szanse, dam. Oby sie odwdzieczyla ![]() Baby dla mnie calkiem spoko sa te lampy takze czemu nie
|
|
#2420 |
|
Zakorzenienie
|
Ej ja nie chcę nic mówić, ale moja mama na wieść, że moja przyjaciółka umyla wszystkie okna, podłogi i skosila trawnik w 40 tc powiedziała że taki przypływ energii jest na poród, że kobieta nieświadomie przygotowuje dom na przybycie nowego członka rodziny, ma siłę i chęci na sprzątanie. I przyjaciółka faktycznie urodziła dwa dni później
|
|
|
|
#2421 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja nie na słodkie, słodkie u mnie dalej jak całą ciążę jest na NIE no poza tą straszną chcicą na naleśniki z nutellą. Ale tak to przychodzą mi tak dziwne pomysły, że jak czasem brak pomysłu na obiad, tak teraz mam za dużo pomysłów i nie wiem co wybrać, bo jem jedno, a zaraz mi się marzy co innego |
||
|
|
|
#2422 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj slodkie wchodzi masakrycznie. Dzis Lion XXL x2 za jednym zamachem
|
#2423 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jutro wizyta, w piątek Star Wars i Jasiek może się rodzić w niedzielę zaczynam 38tc liczony jak lekarze (nie do przodu)
|
|
|
#2424 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny, gratulacje udanych wizyt
![]() Casaa trzynam kciuki ! Dotka super, że Witek takie postępy robi oby udało się wyjść w piątek ! Ja dzisiaj się za prasowanie wzięłam, dopiero połowa za mną. Za ten mój dzisiejszy trud idziemy do kina wieczorem
|
|
|
|
#2425 |
|
Rozeznanie
|
Idę robić kisiel
moja ciążowa zachcianka ostatnio kupiłam każdy smak z półki
|
|
#2428 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Choć od dwóch dni męczy mnie nocne bóle brzucha i ostatecznie biegunka... przez moment też się przestraszyłam że coś się dzieje. Ale miałam spr podwozie w czwartek i teraz mam w piątek i jak wszystko będzie ok to nie myślę o porodzie do następnej wizyty u gina 13 stycznia ; D A przypomniało mi się magdusia o tej twojej farbie. Mokra jest zawsze ciemna a przy szarościach to bardzo widać. Ja mam ciemny grafit na dwóch ścianach w dziecięcym pokoju i białe meble i wg. Mnie jest super. Poczekaj kilka dni. A jak dojdą meble to tez efekt inny jak w pustym pokoju. |
|
|
|
|
#2430 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na SR nas ostrzegali ![]() Cytat:
Cytat:
u mnie poród max w terminie, przenoszenie ciąży nie wchodzi w grę. Jeśli się samo nie rozkręci to wywoływanie porodu albo cc Dlatego mój gin sie ucieszył że u mnie już rozwarcie idzie i że szybciej poród będzie, przynajmniej nie trzeba będzie kombinować mam nadzieję że się nie przeliczył bo już tydzień z tym rozwarciem chodzę ![]() Cytat:
![]() a dietka urocza jakbym miała jeszcze w ciąży w szpitalu leżeć to chyba TŻ 100% posiłków by mi donosił ![]() Cytat:
Ja tez się smaruje, w dodatku jestem na diecie a i tak jakieś tam rozstępy się pojawiły, są rzeczy których się nie przeskoczy super że wizyta udana Cytat:
nic już mądrzejszego niż dziewczyny nie powiem. Jestem pewna że wszystko się ułoży i okaże się ze to jest właśnie idealny czas na dziecko dla Ciebie Cytat:
Co do nagłej energii na porządki itp to tez ostatnio czytałam ze to oznaka zbliżającego się porodu że albo się ma nagle dużo energii albo całkowity jej brak - u mnie występuje to drugie niestety Edytowane przez Ewusia_marchew Czas edycji: 2015-12-16 o 18:29 |
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:46.

też pokazywałam Tż bo on sam nie zauważył. A jak mu pokazałam to powiedział:"kobieto, jesteś w ciąży!". Po porodzie znów będę biegać więc jakoś ten mój tyłek się ujędrni
a rozstępy znikną. Dostałam już kiedyś jak miałam moze z 16 lat bo mocno schudłam i potem ich nie było widać. Tych tez w końcu nie będzie 

no ale już trudno. każdy ma swoje problemy, jedni walczą o życie, a ja tylko o swoje plany i ambicje. To próżne i głupie i powinnam się wstydzić. ale emocje są silne i nie zawsze się je umiejętnie kontroluje.